ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Ιουνίου 2022

ΚΕΜΑΛ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ: "ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ". Μητσοτάκης: «οι Τούρκοι επιλέγουν την ένταση – Εμείς τους καλούμε σε… διάλογο. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στο δρόμο της ρητορικής που έχει επιλέξει. Τέτοια ρητορική εμείς χρησιμοποιούμε μόνο για την Ρωσία».

 

 

 

 

Τσαβούσογλου: «Υπάρχει μία μεγαλύτερη Τουρκία – Δεν θα περιοριστούμε στα σύνορά μας». ΛΕΝΙΝ: "ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ". ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: "ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ" - ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ, ΝΑ ΑΡΜΕΓΟΥΜΕ ΙΣΟΒΙΩΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ-.

 

 

Η Τουρκία θα γίνει η τέταρτη χώρα στην αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο; Στην Τουρκία έχουν την έδρα τους σήμερα 175 κέντρα Έρευνας και Τεχνολογίας. Πρώτη η Ελλάδα σε παραγωγή γκαρσονιών και σε διεφθαρμένους πολιτικούς.

 

 

 

 Με… βομβαρδισμό ελληνικών στρατιωτικών μονάδων στα νησιά απείλησε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου!

«Θα δείτε τι θα γίνει όταν γίνουμε κυβέρνηση», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία

Συναγωνίζονται μεταξύ τους οι Τούρκοι πολιτικοί ποιος θα κάνει την πιο επιθετική δήλωση κατά της Ελλάδας, σε ένα κρεσέντο ανοικτών απειλών για επίθεση κατά ελληνικών νησιών.

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι, ο οποίος απείλησε ευθέως την Ελλάδα ότι η χώρα του θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της στα νησιά του Αιγαίου αν δεν τα αποστρατιωτικοποιήσει, την «σκυτάλη» πήρε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος απείλησε ευθέως με βομβαρδισμό ελληνικών στρατιωτικών μονάδων. 


Σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφους αναφορικά με το θέμα των στρατιωτικοποιημένων νήσων που ανακινεί συνεχώς η Άγκυρα ο Κιλιτσντάρογλου απήντησε:

«Θα γίνουμε κυβέρνηση. Αυτό είναι δεδομένο. Ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες διοικούντες του και οι κυβερνήσεις τους ξέρουν ότι εμείς είμαστε οι εθνικοαπελευθερωτικές δυνάμεις της Τουρκίας,

Oι διοικούντες τους γνωρίζουν επίσης πολύ καλά τόσο τον αείμνηστο Ετζεβίτ όσο και τον αείμνηστο Ερμπακάν. Ας μιλάνε τώρα όσο θέλουν. Όταν γίνουμε κυβέρνηση θα τους δείξουμε τι θα συμβεί στα όπλα τους που έχουν στα νησιά»

Σημειώνεται πως οι αριστεροί  Ετσεβίτ  (Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ) και Ερμπακάν ήταν οι πρωτεργάτες της εισβολής στην Κύπρο.

Νωρίτερα ο Τούρκος αντιπρόεδρος  Οκτάι είχε μιλήσει  στην εφημερίδα Μιλιέτ και μεταξύ άλλων ανέφερε σχετικά με την Ελλάδα:

«Η Τουρκία κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια, από την Συνθήκη της Λωζάννης. Τα νησιά πρέπει αποστρατιωτικοποιηθούν.

Η Ελλάδα ή θα κάνει αυτό που πρέπει ή θα της θυμίσουμε την  ιστορία στις αρχές του 20 αιώνα.

Υπάρχει και η πρόσφατη ιστορία της Κύπρου. Η Ελλάδα ή θα αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά ή η  Τουρκία θα αρχίσει να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Θα τα αμφισβητήσουμε και όπου κι αν φτάσει αυτό».

Επίσης ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ως παράδειγμα ακόμα και το Καστελόριζο δηλώνοντας:

«Υπάρχουν νησιά, που βρίσκονται κάτω από την μύτη μας και στρατιωτικοποιούνται. Αυτά είναι απειλεί για εμάς. Δεν μπορούμε να μην απαντήσουμε 

σε https://twitter.com/resmihaberler/status/1541075626253238272αυτήν την πράξη της Ελλάδος».

«Εμείς δεν θα κολλήσουμε την Τουρκία στο δρόμο της ρητορικής που έχει επιλέξει. Τέτοια ρητορική εμείς χρησιμοποιούμε μόνο για την Ρωσία»

 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός μίλησε μεταξύ άλλων για την χορήγησης καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και την Μολδαβία, καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα.

Ο πρωθυπουργός αναφορικά με την Τουρκία, ξεκαθάρισε πως η Αθήνα ικανοποιείται απόλυτα από τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας για ακόμη μία φορά την ανάγκη η Άγκυρα να σέβεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών μελών και την παύση της έντασης. Παράλληλα μίλησε για την οικονομία εκφράζοντας την ανησυχία των Ευρωπαίων ηγετών για την πορεία του πληθωρισμού.

«Καλώ την Τουρκία σε διάλογο»

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι «θέλει να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο».

Όπως είπε, υπάρχουν δύο δρόμοι για την Τουρκία, αλλά δεν είπε πόσοι για την Ελλάδα: «αυτός της αποκλιμάκωσης και του διαλόγου και ο δρόμος της πρόκλησης που προφανώς θα οδηγήσει την Τουρκία σε περαιτέρω απομάκρυνση από την ευρωπαϊκή οικογένεια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων». 

Στην συνέχεια χαρακτήρισε παντελώς ανυπόστατη την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

«Καλώ την Τουρκία σε διάλογο για να λύνουμε τα ζητήματα. Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της έντασης στην ρητορική», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν είπε πως ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί μαζί του αλλά αυτό εξαρτάται από τον Τούρκο πρόεδρο. «Δεν διέκοψα εγώ τους διαύλους επικοινωνίας», είπε.

Για τα Δυτικά Βαλκάνια

«Το ευρωπαϊκό συμβούλιο είχε ως πιο σημαντικό αποτέλεσμα την ομόφωνη απόφαση να δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας σε Ουκρανία και Μολδαβία και με προοπτική στην Γεωργία και την Βοσνία. Στέλνει το μήνυμα πως η θέση της Ουκρανία είναι στην Ευρώπη εφόσον βεβαίως υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα. Είναι σημαντικό το μήνυμα της Ευρώπης χωρίς να νοθεύσει την περιπλοκότητα της ενταξιακής διαδικασίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την τοποθέτησή του στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. «Επανέλαβα, την πάγια θέση της χώρας πως τα δυτικά Βαλκάνια έχουν θέση στην Ευρώπη, αλλά και οι χώρες αυτές να προχωρήσουν γρηγορότερα σε αυτήν την κατεύθυνση» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

 

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

11 σχόλια:

  1. Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ (κατοχυρώθηκε ο τίτλος ΤurkAegean στη Τουρκία). Ο Μητσοτάκης θαυμάζει τις πορείες των ομοφυλόφιλων υπουργών του.
    Ο όρος Turkaegean έχει γίνει αποδεκτός από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021 και έχει ημερομηνία λήξης τη 16η Ιουλίου 2031.
    Η Τουρκία, με την έγκριση της Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), προχώρησε στην κατοχύρωση του εμπορικού όρου «Τουρκικό Αιγαίο» (Turkaegean), προκαλώντας πολλά ερωτήματα και αντιδράσεις για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης.
    Ειδικότερα, έγγραφο που αναρτήθηκε στην EUTM, την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, μετά από αίτημα της Τουρκίας, αναφέρει ότι ο όρος Turkaegean έχει γίνει αποδεκτός από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021 και έχει ημερομηνία λήξης τη 16η Ιουλίου 2031.
    Ο όρος θα χρησιμοποιείται για διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το Διαδίκτυο και αλλού, για την ενοικίαση τουριστικών ακινήτων, αυτοκινήτων, αλλά και την παροχή νομικών και άλλων υπηρεσιών.
    Επίσης, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, απέρριψε τον Ιούνιο το σχετικό αίτημα της Άγκυρας να αναγνωριστεί ο όρος, με την αιτιολογία ότι υπήρχαν λάθη στην αίτηση και έδωσε περιθώριο 6 μηνών στις τουρκικές αρχές να υποβάλουν εκ νέου αίτημα.
    «Επιθετικό και απαράδεκτο» χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος, καλώντας παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις.
    Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Τwriter, αναφέρει τα εξής: «Υπό συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο το εμπορικό σήμα turkaegean είναι επιθετικό και απαράδεκτο ότι έγινε αποδεκτό από την Ε.Ε. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τις ενέργειες ή παραλείψεις της».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Στην Θεσσαλονίκη, μητέρα και γιος οι δύο νεκροί – Είχαν δεθεί με χειροπέδες και στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Ξεκληρίζονται συστηματικά ολόκληρες Ελληνικές οικογένειες.
    Μία δραματική ιστορία κρύβεται πίσω από τον θάνατο μίας 72χρονης γυναίκας και του 50χρονου γιου της οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας από αυτοκίνητο που έπεσε στη θάλασσα, στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης.
    Πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας thestival.gr αναφέρουν πως τα άτομα ήταν δεμένα με χειροπέδες μεταξύ τους, ενώ είχαν δεθεί με χειροπέδες και στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Επιπλέον, φαίνεται πως είχαν δέσει επάνω τους σακιά με άμμο.
    Σήμερα ο επίλογος μιας οικογενειακής τραγωδίας
    Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοελίδας, πριν από δύο χρόνια ο αδερφός του 50χρονου και γιος της γυναίκας είχε δώσει τέλος στη ζωή του. Σε σύντομο χρονικό διάστημα από το τραγικό συμβάν, ο πατέρας της οικογένειας έφυγε από τη ζωή, μη μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί στην οικογένειά του.
    Σήμερα όπως όλα δείχνουν μητέρα και γιος αποφάσισαν να γράψουν τον επίλογο της οικογενειακής αυτής τραγωδίας.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, οι σοροί των δύο ατόμων δεν φέρουν ίχνη πάλης.
    Το χρονικό της τραγωδίας
    Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 14.00 και αυτόπτες μάρτυρες είδαν το αυτοκίνητο να παίρνει φόρα και να καταλήγει στον πάτο της θάλασσας. «Είδα ένα αμάξι να πηγαίνει προς τη θάλασσα αλλά δεν περίμενα να πέσει» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
    «Μάλλον εδώ βάλανε χειροπέδες. Πήραν φόρα για να πέσουν. Πάτησαν δηλαδή γκάζι. Τους είδα από μακριά».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ. ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ. ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ». ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ ΜΕ ΤΟ "ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ" ΕΜΒΟΛΙΟ. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Κρήτη: Νέο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 25χρονο, κοντά στις Καλύβες Χανίων. Νεκρός 17χρονος οδηγός δικύκλου σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. Κρήτη: 13χρονη στο νοσοκομείο μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. Απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του 22χρονος. Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα - Νεκρός 18χρονος. Καθημερινά εξολοθρεύουν τα Ελληνόπουλα με κάθε τρόπο. Ο Νιγηριανός ράπερ Thug Slime μαχαίρωσε Έλληνα πατέρα τριών παιδιών στο κέντρο της Αθήνας. Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη και τρεις τραυματίες. Η πάλη του 44χρονου υπάλληλου με τον Αλβανό κακοποιό λίγο πριν τον δολοφονήσει. Αλεξανδρούπολη: Νεκρός 23χρονος φοιτητής Ιατρικής που έπεσε από ταράτσα. Χανιά: Στη φυλακή 47χρονος Αλβανός για απόπειρα βιασμού σε βάρος ανήλικης. Νεκρός 30χρονος οδηγός χθες στην Αταλάντη. Α.Τσελέντης: «Έλληνες τρώνε από σκουπίδια και λάθροεισβολείς ζουν με επιδόματα σε διαμερίσματα». Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2021 ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. Εφιαλτικό: Το 2100 θα έχουν απομείνει μόλις 2,3 εκατομμύρια Έλληνες.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/11/25-17-13-22-18-thug-slime-25-44-23-47.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. ΠΕΝΤΕ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ ΕΛΛΗΝΑ. Οι έλληνες πολιτικοί κουβάλησαν τους λύκους στο μαντρί. Μαρτυρία από φίλο του δολοφονηθέντος στη Ραφήνα: «Παραμορφώθηκε το κεφάλι του από τα κτυπήματα των Αλβανών».
    ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
    Συγκλονίζει η μαρτυρία στενού φίλου του 42χρονου Δημήτρη, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από Αλβανούς μέχρι θανάτου στη Ραφήνα λόγω μιας ασήμαντης παρεξήγησης.
    «Πήγαινε στην τουαλέτα, κάποιος τον χτύπησε στον ώμο και είπε “sorry”, ξέρω εγώ “τι sorry” κι έγινε μικρός τσαμπουκάς μέσα εκεί. Πιάστηκαν λίγο στα χέρια. Δεν ξέρω τι τού είπε ο άλλος, δεν ξέρω λεπτομέρειες. Στον γυρισμό από την τουαλέτα πήγε κάθισε στη μεριά του στο μπαρ και πήγε εκείνος και του είπε “για έλα λίγο έξω να τα πούμε”. Βγήκε έξω και την είχαν στήσει από την πίσω πλευρά», είπε ο φίλος του, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
    «Ήταν τρία άτομα, τον χτύπησαν στο κεφάλι. Είχε πέσει κάτω και συνέχιζαν να τον χτυπούν. Του έσπασαν το κεφάλι, έχασε πολύ αίμα, παραμορφώθηκε το κεφάλι του. Και να ζούσε ο άνθρωπος, δεν θα μπορούσε να ζήσει, θα ήταν κλινικά νεκρός», ανέφερε ο φίλος του 42χρονου.
    «Ο Μήτσος δεν έδινε δικαιώματα τόσα χρόνια που τον ξέρω, κάναμε παρέα. Ούτε καν καβγάδες. Τίποτα. Ούτε καν να προκαλέσει. Δηλαδή θα καθίσει στη μεριά του, θα μιλάγαμε, θα κάναμε χαβαλέ.
    Ποτέ στα τόσα χρόνια που τον ξέρω, ποτέ δεν είχε κάνει τέτοιο πράγμα, να προκαλέσει καβγά. Ούτε μια φορά.
    Δηλαδή, βλέπαμε καβγά και φεύγαμε. Η ψυχή του δεν υπήρχε. Δεν είχε πειράξει άνθρωπο. Αυτοί πήγαιναν ψάχνοντας. Από την πείρα που έχω, αυτοί για να έχουν τέτοια πράγματα, φονικά όπλα πήγαν για να κάνουν ζημιά στάνταρ», πρόσθεσε ο φίλος του 42χρονου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλίας Κασιδιάρης: «Άντρο εγκληματιών λαθρομεταναστών η Ελλάδα».
      Τη δολοφονία στη Ραφήνα σχολίασε ο Ηλίας Κασιδιάρης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Συγκεκριμένα ο Ιδρυτής του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ έγραψε:
      «Τα κανάλια απέκρυψαν ότι οι δολοφόνοι του Έλληνα στην Ραφήνα ήταν ΑΛΒΑΝΟΙ.
      Γι’ αυτό τους δίνει εκατομμύρια ο Μητσοτάκης με τις λίστες Πέτσα:
      Για να αποσιωπούν την μετατροπή της χώρας σε άντρο εγκληματιών λαθρομεταναστών».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Νόμιμη έκρινε το ΣτΕ την κατασκευή των ισλαμικών πόλεων του Ερντογάν στα σύνορα (ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ).
    ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ.

    Με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε νόμιμη η κατασκευή του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ μετά την ολοσχερή καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας από πυρκαγιά το Σεπτέμβριο του 2019.
    Με την 1399/2022 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίφθηκε η αίτηση ακυρώσεως του δήμου Μυτιλήνης κατά της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία χορηγήθηκε, άδεια χωροθέτησης και κατασκευής για την εγκατάσταση νέας δομής προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών στην περιοχή Καρά Τεπέ.
    Ειδικότερα, απορρίφθηκαν οι λόγοι ακυρώσεως:
    Ότι κατά παράβαση δεν εκδόθηκε πράξη για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της επίδικης δομής. Και τούτο διότι, σύμφωνα με το νόμο σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας και εφόσον έχει προηγηθεί η κήρυξη μιας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένα έργο μπορεί να εξαιρείται από την διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην οποία ορίζεται το χρονικό διάστημα ισχύος αυτής. Εν προκειμένω, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πριν από την προσβαλλόμενη άδεια.
    Ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε κατά παράβαση του Συντάγματος και του αρχαιολογικού Νόμου. Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη: ότι συνέτρεχαν ιδιαιτέρως σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος για την κατεπείγουσα έκδοση της πράξης αυτής, ότι ενημερώθηκαν, πάραυτα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, ότι εντός του γεωτεμαχίου, όπου χωροθετείται η δομή, είχαν λάβει χώρα στο παρελθόν εκτεταμένες εργασίες διαμόρφωσης και ισοπέδωσης από το Υπουργείο ‘Αμυνας, επίσης δε, κατά την εκτέλεση δημοσίων έργων είχαν γίνει ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή και εντοπίσθηκαν συστάδες τάφων της βόρειας νεκρόπολης της Μυτιλήνης, ότι το αρχαίο οικοδομικό υλικό που είχε εναποτεθεί στον χώρο εγκατάστασης της δομής προέρχεται από τα ταφικά αυτά σύνολα, ότι το υλικό αυτό μετακινήθηκε μετά από άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ότι πριν από την άδεια αυτή δεν είχαν λάβει χώρα, δυνάμει της προσβαλλόμενης απόφασης, εργασίες από τις οποίες προκλήθηκε κίνδυνος άμεσης ή έμμεσης βλάβης στον αρχαιολογικό χώρο ή σε αρχαίο μνημείο και ότι οποιαδήποτε εργασία, τόσο για την εγκατάσταση και λειτουργία της νέας δομής όσο και για την απομάκρυνσή της στο μέλλον, πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού.
    Απορρίφθηκε ο λόγος ακυρώσεως ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε κατά παράβαση των διατάξεων περί προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων. Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη τις εξαιρετικές συνθήκες που κατέστησαν επιβεβλημένη την κατεπείγουσα χωροθέτηση της προσωρινής δομής, τον προσωρινό χαρακτήρα των επεμβάσεων στις δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, οι οποίες περιορίζονται στο ελάχιστο δυνατόν, και την έγκριση επέμβασης που χορηγήθηκε από την δασική υπηρεσία, με αυστηρούς όρους ώστε να διασφαλισθεί η προστασία και αποκατάσταση του τυχόν θιγέντος δασικού οικοσυστήματος.
    Τέλος, απορρίφθηκαν λόγοι ακυρώσεως περί παράβασης του Συντάγματος, περί παράβασης των διατάξεων του ισχύοντος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, καθώς και λόγοι που αφορούσαν την αιτιολογία της προσβαλλόμενης πράξης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνταξιούχοι: «Όχι» από το ΣτΕ στην επιστροφή ποσών για επικουρικές και δώρα.
      Απέρριψε τις αιτήσεις σωματείων και συνταξιουχικών οργανώσεων.
      Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), απέρριψε τις αιτήσεις σωματείων και συνταξιουχικών οργανώσεων για την επιστροφή ποσών για επικουρικές και δώρα.
      Συγκεκριμένα, με τις αποφάσεις ΣτΕ Ολομ. 1403-7/2022 απορρίφθηκαν αιτήσεις ακυρώσεως σωματείων και συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα κατά της Κ.Υ.Α. Φ. 11321/35005/1528/13.10.2020 «Επιστροφή ποσών μειώσεων συντάξεων ιδιωτικού τομέα» (Β’ 4536/14.10.2020), (α) καθ’ ο μέρος προβλέπεται η επιστροφή σε όλους τους συνταξιούχους (ανεξαρτήτως αν είχαν ασκήσει ένδικα βοηθήματα ή όχι) ποσών που αντιστοιχούν σε μειώσεις μόνον των κύριων συντάξεων (μειώσεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές με τις 2287-2288/2015 αποφάσεις του ΣτΕ) για χρονικό διάστημα 11 μηνών, από 11.6.2015 έως τη δημοσίευση του ν. 4387/2016, ενώ δεν προβλέπεται η επιστροφή ποσών που αντιστοιχούν σε περικοπές των επικουρικών συντάξεων και των επιδομάτων αδείας και εορτών, και (β) καθ’ ο μέρος με την προβλεπόμενη στην εν λόγω απόφαση καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν σε περικοπές κύριων συντάξεων αποσβέννυνται, σύμφωνα με το άρθρο 114 παρ. 4 του ν. 4714/2020, όπως ισχύει, οι επιπλέον αξιώσεις των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις, δυνάμει του ν. 4051/2012 και του ν. 4093/2012, κύριων, επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών, κατά το χρονικό διάστημα από τις 11.6.2015 έως την δημοσίευση του ν. 4387/2016, εφόσον, ως προς τις αξιώσεις αυτές, δεν υπήρχε εκκρεμής δίκη κατά τη δημοσίευση του εν λόγω ν. 4714/2020 (31.7.2020).
      Με τις ως άνω αποφάσεις κρίθηκε κατ’ αρχάς ότι τα σωματεία και οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα ασκούν με έννομο συμφέρον τις ως άνω αιτήσεις ακυρώσεως.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Κίσινγκερ: «Πρώτη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης θα γίνει η Γερμανία». ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΑΙΩΝΟΒΙΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ; ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ;
    Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσιντζερ εξέφρασε τη «συμπάθειά του» στην κυβέρνηση της Γερμανίας, αναφερόμενος στη δυσκολία που αντιμετωπίζει να ορίσει τον νέο της ρόλο στην Ευρώπη, εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
    Η προσπάθεια της Γερμανίας «να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη» τον οποίο «θα βασίσει στο ότι θα είναι η ισχυρότερη στρατιωτικά ευρωπαϊκή δύναμη δεν είναι εύκολο καθήκον, με δεδομένη την ιστορία» της, εξήγησε ο κ. Κίσιντζερ, 99 ετών, μιλώντας χθες Δευτέρα σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο.
    Πρόσθεσε πως βλέπει «με συμπάθεια για το καθήκον που επωμίστηκε» τη γερμανική κυβέρνηση, αν και «δεν έχει μπορέσει να ορμήσει σ’ αυτό με πλήρες πρόγραμμα». Ο βετεράνος της αμερικανικής διπλωματίας επισήμανε πως ο νέος ρόλος του Βερολίνου είναι θεαματικά «διαφορετικός» από αυτόν «της προηγούμενης περιόδου».
    «Η Γερμανία θα διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της νέας Ευρώπης, η οποία αναφύεται τώρα…», ιδίως ως προς «την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, που θα χρειαστεί βοήθεια τύπου σχεδίου Μάρσαλ», συνέχισε. Όπως το βλέπει, η Γερμανία αναλαμβάνει ρόλο-κλειδί για την ασφάλεια της Ευρώπης σε περίπτωση εκδήλωσης περαιτέρω επιθετικότητας από τη Ρωσία.
    Γόνος οικογένειας γερμανοεβραίων, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη ναζιστική Γερμανία το 1938, ο κ. Κίσιντζερ μετατράπηκε σε διαμορφωτή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής από τα χρόνια του 1960 ως και τα χρόνια του 1970, όταν διετέλεσε αρχικά σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας και κατόπιν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτο Θέμα: «Το κόμμα Κασιδιάρη» πιο κοντά απ’ όλους στη βουλή! Άρθρο – απάντηση του Ηλία Κασιδιάρη


    Μία ακόμα ομολογία συστημικού μέσου ότι το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ οδεύει ολοταχώς προς τη βουλή, παρά τη βρόμικη πολεμική Μητσοτάκη, είχαμε και αυτήν την Κυριακή. Πιο συγκεκριμένα το φιλοκυβερνητικό «Πρώτο Θέμα», που εισέπραξε πακτωλό επιχορηγήσεων μέσω της Λίστας Πέτσα, ομολογεί αυτό που φωνάζω εδώ και καιρό: «Ότι παρά τα αναχώματα που στήνει το σύστημα δεν θα μπορέσουν να μας σταματήσουν και μετά τις εκλογές θα εκφράζουμε τη μόνη γνήσια Εθνική αντιπολίτευση μέσα στο άντρο της πολιτικής διαφθοράς». Ο συστημικός αρθρογράφος δεν μπορεί να κρύψει την πίκρα και το μίσος του, γι’ αυτό και σπεύδει να μας υβρίσει ως «μόρφωμα». Του υπενθυμίζω ότι μορφώματα είναι τα κόμματα εξουσίας που δεν έχουν σταματήσει να παίρνουν μίζες εδώ και δεκαετίες. Τα κόμματα που εμπλέκονται σε όλα τα σκάνδαλα από τη Siemens και τα εξοπλιστικά μέχρι τη Novartis και τη Λίστα Πέτσα. Πρωτίστως η Νέα Δημοκρατία, που επιστράτευσε το άθλιο παραδικαστικό της κύκλωμα για να με κρατά παράνομα στη φυλακή κατά την προεκλογική περίοδο. Πίστεψαν πως έτσι θα σιγήσει η φωνή της Αλήθειας, όμως έκαναν μέγα λάθος.
    Στην ανάλυση του «Πρώτου Θέματος» υποβόσκει και η πρόβλεψη για κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις δεύτερες εκλογές. Ο νέος νόμος για το bonus στο πρώτο κόμμα χαρίζει 40 επιπλέον έδρες στον Μητσοτάκη. Σημειώστε ότι ο νόμος αυτός ψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ και τον Βελόπουλο, ο οποίος απεδείχθη για πολλοστή φορά δεκανίκι της κυβέρνησης, αφού με την ψήφο του δέχεται να χάσει έδρες και να τις πάρει η Νέα Δημοκρατία! Ακόμα και έτσι ο Μητσοτάκης θα χρειαστεί πάνω από 38% για την αυτοδυναμία και αυτό δεν το βλέπει ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Έτσι ο Βελόπουλος θα χρησιμεύσει για μια ακόμα φορά ως «τσόντα» για το καθεστώς, όπως έκανε το 2011, όταν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με Άδωνι, Βορίδη, Καρατζαφέρη. Σας καλώ να μαυρίσετε τους πολιτικούς απατεώνες που πουλάνε πατριωτισμό για να κονομάνε και να στέλνουν τις καταθέσεις τους στην Deutsche Bank (πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ έβγαλε ο Βελόπουλος στη Γερμανία, την περίοδο που οι Έλληνες αυτοκτονούσαν λόγω του μνημονίου).
    Απέναντι στη ψευτοδεξιά της κυβέρνησης, που θέλει να αντικαταστήσει τους Έλληνες με λαθρομετανάστες, σας καλώ να δώσετε δυναμικό παρόν στη μεγάλη εκλογική μάχη. Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών, γιατί όσο μας πολεμούν, τόσο πιο ισχυροί γινόμαστε στον αγώνα μας υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
    Ηλίας Κασιδιάρης
    28/6/2022

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ» ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Βορίδης: «Εμείς φταίμε που οι Τούρκοι κατοχύρωσαν το εμπορικό σήμα Turkaegean στην ΕΕ».
    Προσπάθησε να τα ρίξει όλα σε κάποιον... υπάλληλο.
    Παραδέχτηκε την μέγιστη ευθύνη της κυβέρνησης για την υπόθεση του «Τουρκικού Αιγαίου» ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης!
    Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Μ.Βορίδης με κατεβασμένο το κεφάλι ψιθύρισε «έτσι είναι» όταν ο Γιώργος Παπαδάκης σχολίασε ότι η Ελλάδα έπρεπε να προβάλλει αντιρρήσεις όταν κατατέθηκε το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «έπρεπε να το παλέψει όταν το θέμα συζητείτο στην Επιτροπή. Βγήκε η απόφαση; Τελείωσε!» είπε ο δημοσιογράφος με τον Μ.Βορίδη να το επιβεβαιώνει.
    Πρόκειται για εγκληματική αδράνεια του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή του Νίκου Παπαθανάση, του Έλληνα Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών που επέτρεψαν στην Τουρκία το 2021 να διεκδικήσει και να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα «Turkaegean», την ώρα μάλιστα που ο Ερντογάν αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο νησιά του Αιγαίου!
    Στη συνέχεια ο Βορίδης έριξε τις ευθύνες σε έναν… υπάλληλο ώστε να «καθαρίσει» τους κυβερνητικούς του συναδέλφους:
    «Στην κατάθεση των εμπορικών σημάτων υπάρχει μια διαδικασία προβολής αντιρρήσεων από ενδιαφερόμενο μέρος (ιδιώτη) και ένας αυτεπάγγελτος έλεγχος όπου πρέπει και εκεί μπορούν να διατυπωθούν αντιρρήσεις, για τους λόγους που προβλέπει ο νόμος περί σημάτων. Αυτός ο αυτεπάγγελτος έλεγχος προφανώς δεν διενεργείται ούτε από τον κ. Παπαθανάση ούτε από τον κ. Σχοινά, αλλά από αρμόδιο υπάλληλο της διοικητικής επιτροπής σημάτων» δήλωσε.
    Έπειτα, επιχείρησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να διορθώσει το απαράδεκτο λάθος, κάνοντας ένσταση εκ των υστέρων: «Αυτό το γεγονός, ότι δεν ασκήθηκε ορθός έλεγχος από την συγκεκριμένη υπηρεσία, ώστε να προβληθούν οι αντιρρήσεις πριν την αποδοχή του σήματος, δεν τελειώνει την διαδικασία των αντιρρήσεων… υπάρχει πρόσθετο στάδιο στο οποίο και μετά… μπορεί εν συνεχεία να προβληθεί αντίρρηση. Υπάρχει διαδικασία προσφυγής την οποία θα ενεργοποιήσει η ελληνική διοίκηση», είπε ο Μάκης Βορίδης και εξέφρασε την άποψή του ότι η χώρα μας θα κερδίσει την προσφυγή.
    Μάλιστα ο Βορίδης, επανέλαβε την ολιγωρία της κυβέρνησης: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει αβλεψία της συγκεκριμένης υπηρεσίας… Προφανώς και είναι απολύτως δικαιολογημένη και εύλογη η ανησυχία και η ευαισθησία, αυτονοήτως θα έλεγα. Τίθεται ζήτημα λειτουργίας της υπηρεσίας, είναι και πολιτικό ζήτημα. Αυτή η υπηρεσία, ακριβώς επειδή εμφάνισε αυτά τα προβλήματα, της έχει ήδη αφαιρεθεί αυτή η αρμοδιότητα σε χρόνο προγενέστερο και έχει μεταφερθεί στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας», όπως ανέφερε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ» ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης διέταξε ΕΔΕ για το «Τurkaegean».
      Η διενέργεια της ΕΔΕ διατάσσεται επειδή δεν υπήρξε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
      Ο Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε εντολή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean».
      Ειδικότερα, κατόπιν εντολής του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος “Τurkaegean” στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας.
      Η διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής εξέτασης διατάσσεται επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...