ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

25 Ιουνίου 2022

Τσαβούσογλου: «Υπάρχει μία μεγαλύτερη Τουρκία – Δεν θα περιοριστούμε στα σύνορά μας». ΛΕΝΙΝ: "ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ". ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: "ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ" - ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ, ΝΑ ΑΡΜΕΓΟΥΜΕ ΙΣΟΒΙΩΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ-.

  


Πολωνία: Η Βουλή καταψήφισε πρόταση για χαλάρωση του νόμου που απαγορεύει τις αμβλώσεις. ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 300.000 ΕΜΒΡΥΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ 300.000 ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ.



 ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΙΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.


Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ: 

ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΣΤΑΝ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΜΑ ΑΤΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ,  ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ. 

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΥΙΓΟΥΡΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ  ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ;

Οι Ουιγούροι ζουν κυρίως στην αυτόνομη επαρχία της Σιντσιάνγκ (αναφέρεται και ως ανατολικό Τουρκιστάν) στην Κίνα. Το 80% των Ουιγούρων της Σιντσιάνγκ ζουν στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας, το Λεκανοπέδιο Ταρίμ.

Η σημασία του όρου Ουιγούρος είναι ασαφής. Οι περισσότεροι Ουιγούροι γλωσσολόγοι και ιστορικοί θεωρούν ότι προέρχεται από την λέξη ουγουχούρ που στην Ουιγουρική γλώσσα σημαίνει ένωση ανθρώπων. Στο παλαιό Τουρκικό αλφάβητο έχει βρεθεί επιγραφή με την λέξη ουβχούρ, η οποία μεταγράφεται στα Κινέζικα ως Χουί Χέ (回紇) στα χρονικά της δυναστείας Τανγκ. Οι σημερινοί Ουιγούροι είναι απόγονοι πολλών λαών όπως των αρχαίων Ουιγούρων της Μογγολίας που έφτασαν στο Λεκανοπέδιο Ταρίμ μετά την πτώση του Χανάτου των Ουιγούρων.

Αλμάτι ή Άλμα Άτα (Καζακστάν). Η κοιτίδα των τούρκων. Στα ελληνικά μεταφράζεται "ο πατέρας των μήλων". Ενδεχομένως να πρόκειται για την Κόκκινη Μηλιά, που ήθελε ο Κολοκοτρώνης να ξαποστείλη τους τούρκους. Καλό ταξίδι βρωμότουρκοι. Σύντομα.



Με αλλαγές συνόρων και στρατιωτική επέκταση απείλησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τονίζοντας πως «υπαρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας, η οποία δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της».

Και πρόσθεσε ότι «ως Τουρκία δεν θα περιοριστούμε στα σύνορά μας και ότι θα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε σε όλο τον κόσμο. Ο τόπος που δεν πάμε δεν είναι δικός μας».

Είναι σαφές ότι ο Τσαβούσογλου εμμέσως απειλεί την Ελλάδα και πρωτίστως τα ελληνικά νησιά αλλά όχι μόνο.

Λέγοντας πως υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από αυτήν που βρίσκεται μέσα στα νυν σύνορα εννοεί τις χαμένες «επαρχίες» της άλλοτε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Η ισχύς ενός κράτους στην εξωτερική πολιτική καθορίζεται από τη στρατιωτική και οικονομική του ισχύ, καθώς και τη γεωπολιτική του θέση. Η Τουρκία τα έχει όλα αυτά και γίνεται ισχυρότερη κάθε μέρα, το πιο σημαντικό από αυτά είναι ένα έθνος που ζει με την αγάπη στην πατρίδα… από εκεί αντλεί τη δύναμή του.

Το να σταματήσεις τους πολέμους δεν είναι εύκολο πράγμα. Αυτό απαιτεί ισχυρή ηγεσία. Πρέπει να υπάρχει ισχυρό κράτος, ισχυρή διπλωματία. Εδώ έχουμε έναν ισχυρό ηγέτη, τον οποίο ζηλεύει ο κόσμος, τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Επισημαίνοντας ότι η χώρα του δεν διστάζει να αναλάβει πρωτοβουλίες όταν πρόκειται για τα δικαιώματα και το δίκαιο των ομογενών, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «έχουμε ευθύνες απέναντι στην ιστορία» και ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία».

Στο ενταξιακό της Σουηδίας και της Φινλανδίας αναφέρθηκε εκ νέου, εμπλέκοντας την Ελλάδα που επί σειρά ετών (ορθώς) εμπόδιζε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Όταν πρόκειται για την ασφάλεια του έθνους μας, δεν κάνουμε παραχωρήσεις. Στεκόμαστε δίπλα στις χώρες που είναι υποψήφια μέλη του ΝΑΤΟ, τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Αυτό που θέλουμε από αυτούς, δεν είναι αδύνατο.

Υποστηρίζετε την τρομοκρατία… σταματήστε να το κάνετε. Οι τρομοκράτες βρίσκονται στη χώρα σας, έχετε ανοίξει τις πόρτες σας σε αυτούς, επιτρέπετε τις δραστηριότητές τους, κάνετε τα στραβά μάτια στη χρηματοδότησή τους.

Τους επιτρέπετε να κάνουν τη δουλειά τους, δεν τους εμποδίζετε. Αν θέλετε να είστε σύμμαχος, δεν μπορείτε να βλέπετε την Τουρκία ως εχθρική χώρα. Δεν μπορείτε να επιβάλλετε εμπάργκο λόγω του αγώνα της κατά της τρομοκρατίας. Αν δεν μπορείς να τα εφαρμόσεις αυτά, τότε δεν μπορείς να είσαι μέλος του ΝΑΤΟ, είναι τόσο απλό» είπε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Για να συνεχίσει, εμπλέκοντας και την Ελλάδα: «Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομά τους όπως έκανε η Ελλάδα στην ‘Μακεδονία’.

Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Που ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της ‘Μακεδονίας’; Πού ήταν τότε η αλληλεγγύη σας;».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


9 σχόλια:

  1. Φουάτ Οκτάι: «Αφοπλίστε τα νησιά αλλιώς… τα παίρνουμε».
    O Toύρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι απείλησε για μία ακόμα μία φορά την Ελλάδα με πολεμικές δηλώσεις από την Κύπρο «απαιτώντας» τον αυτοαφοπλισμό μας και την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών αλλιώς όπως λέει «θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους».


    Δηλαδή αυτό που λέει είναι πως με κάποιο τρόπο η Τουρκία θα πάρει τα νησιά.


    Η Άγκυρα συνεχίζει το μεθοδικό «παιχνίδι» που έχει ξεκινήσει με σκοπό να δημιουργήσει μία κρίση με την Ελλάδα με αφορμή την «αποστρατιωτικοποίηση» των νησιών.

    Ξέρει πολύ καλά πως οι Αμερικανοί θα σπεύσουν άμεσα για να σταματήσουν οποιαδήποτε «θερμή» εμπλοκή και εν συνεχεία θα ζητήσουν οι δύο πλευρές να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου τα μόνα αιτήματα που θα υπάρχουν θα είναι τα τουρκικά!

    Κανένα ελληνικό αίτημα…

    Τότε φυσικά θα μας ζητηθεί συμβιβασμός δηλαδή, να συμβιβαστούμε παραχωρώντας μέρος των δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων.


    Γι’ αυτό το λόγο η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να απαιτεί κι αυτή από την Τουρκία. Οι παραβιάσεις της Συνθήκης της Λοζάνης είναι αμέτρητες. Ας ξεκινήσει με τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο. Να νιώσουν στην Άγκυρα πίεση…

    «Την περασμένη εβδομάδα σε επίσκεψη που έκανε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στον ελληνοκυπριακό τομέα, χωρίς ντροπή και συστολή παρομοίασε το νησί αυτό στο οποίο κυριαρχεί η ειρήνη με την Ουκρανία και έβγαλε γλώσσα κατά της “Ειρηνευτικής Επιχείρησης”.

    Και μάλιστα αυτά τα λέει, ο πρωθυπουργός μιας χώρας που με ξεκάθαρη παράβαση των διεθνών συμφωνιών, εξόπλισε τα νησιά του Αιγαίου.

    Αν το συντομότερο δυνατό δεν πραγματοποιηθεί ο αφοπλισμός των νησιών του Αιγαίου, τότε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών, θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των νησιών» αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώην Μις Τουρκία: «Να πάρουμε τα νησιά του Αιγαίου».
      Σε μία άκρως προκλητική τοποθέτηση προχώρησε η άλλοτε Μις Τουρκία και πρώην σύζυγος του ηθοποιού Γιώργου Σεϊταρίδη, Tuğçe Kazaz, η οποία είχε γίνει γνωστή στο ελληνικό κοινό για την συμμετοχή της στην ταινία «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» του 2005.


      Σε μία περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι τεταμένες και προβλέπεται ένα «θερμό» καλοκαίρι, η Καζάζ θέλησε να βάλει και αυτή το «λιθαράκι» της στην κλιμάκωση των σχέσεων, μιλώντας για τουρκική εισβολή στα ελληνικά νησιά.

      Συγκεκριμένα, εμφανιζόμενη στο τουρκικό διαδικτυακό κανάλι TVNET (ανήκει στον όμιλο της Γενί Σαφάκ) η Τουχτσέ Καζάζ τόνισε ότι τα σύνορα πρέπει να χαραχθούν ξανά και αν χρειαστεί οι Τούρκοι να μπουν τα ελληνικά νησιά.


      «Πιστεύω ότι τα σύνορα πρέπει να χαραχθούν ξανά. Πιστεύω ότι η Τουρκία πρέπει να επεκτείνει τα σύνορά της, εάν χρειαστεί, ώστε να επιτρέψει στους ανθρώπους που ζουν σε περιοχές που υφίστανται καταπίεση, να ζήσουν εν ειρήνη. Πιστεύω ότι η Τουρκία είναι μια δύναμη που έχει μία σωστή θέση στον κόσμο σήμερα και έχει κάνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ολόκληρο το σύστημα της Τουρκίας έχει προετοιμαστεί ανάλογα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αν χρειαστεί, μπείτε στα νησιά. Τα ελληνικά νησιά είναι εξοπλισμένα σήμερα. Και η Αγγλία και η Γερμανία ήθελαν να μας τα δώσουν. Αλλά ‘για κάποιο λόγο’ ο Ισμέτ Ινονού φοβόταν να πάρει τα νησιά», συμπλήρωσε.
      Η Καζάζ μετά την ταινία του 2005 που πραγματευόταν ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, παντρεύτηκε τον Έλληνα ηθοποιό, Γιώργο Σεϊταρίδη τον οποίο και είχε γνωρίσει στα γυρίσματα.


      Μάλιστα για να παντρευτεί η ίδια επέλεξε να ασπαστεί τον χριστιανισμό προκειμένου ο γάμος να είναι θρησκευτικός, παρά τις αντιδράσεις της οικογένειάς της. Λίγα χρόνια αργότερα το ζευγάρι χώρισε με την ίδια να δηλώνει πλέον πως ήταν μεγάλο λάθος της να αλλάξει θρησκεία.


      Τα τελευταία χρόνια η Καζάζ διατηρώντας ενεργά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργεί βίντεο και σχολιάζει θέματα της επικαιρότητας στην Τουρκία που αφορούν τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική αλλά και τις εξωτερικές υποθέσεις.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Κύπρος: Εκτός ελέγχου η αύξηση των αλλοδαπών στις ελεύθερες περιοχές – Ζητούν την ανέγερση τζαμιών!
    Η Τουρκία στέλνει «καραβιές» με λαθραίους μετανάστες στο νησί.
    Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση με την παρουσία αλλοδαπών από διάφορες χώρες στην Κύπρο. Όπως αναφέρεται στην Πάφο οι αλλοδαποί έχουν υπερβεί το 40% του ντόπιου πληθυσμού, ενώ σε δημοτικό σχολείο, 145 από τα 185 παιδιά δεν έχουν κανένα γονιό Κύπριο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νιγηριανός (συμπατριώτης του Αντετονκούμπο), γερουσιαστής και η σύζυγός του μετέφεραν 15χρονο στο Λονδίνο για να του πάρουν το νεφρό. Ήθελαν να του πάρουν το νεφρό για να το μεταμοσχεύσουν στην κόρη τους.
    Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία αλλά και στη Νιγηρία σχετικά με υπόθεση που έχει να κάνει με την αρπαγή οργάνων από 15χρονο έφηβο την οποία φέρεται να είχε οργανώσει ένας Νιγηριανός γερουσιαστής και η σύζυγός του.


    Όπως μεταδίδει η Daily Μail, η υπόθεση ξεσκεπάστηκε χάρις σε έναν γιατρό ο οποίος αρνήθηκε να προχωρήσει σε διαδικασία αφαίρεσης νεφρού από έναν νεαρό άνδρα ο οποίος μετέβη στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πίσω από τη μεταφορά του 15χρονου στο Λονδίνου από το Λάγος φέρεται να βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος της Νιγηρίας και η σύζυγός του, μιας και η κόρη τους πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια. Την ίδια στιγμή ο γιατρός κρίθηκε ύποπτος σχετικά με το εάν το θύμα γνώριζε ότι θα γινόταν δότης αλλά και εάν η ηλικία που αναγραφόταν στο διαβατήριό του ήταν αληθινή.

    Ο 60χρονος Ike Ekweremadu και η 55χρονη σύζυγός του κατηγορούνται ότι μετέφεραν τον άστεγο νεαρό στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να μεταμοσχεύσουν τα όργανά του στην κόρη τους που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια. Σύμφωνα με το δικαστήριο στον 15χρονο δόθηκε το διαβατήριο ενός 41χρονου άνδρα προκειμένου να ταξιδέψει στη Γηραιά Αλβιόνα. Ο νεαρός, όπως ανέφερε το δικαστήριο δεν γνώριζε ότι θα βρισκόταν στη Βρετανία για να δωρίσει το νεφρό του. Έγινε γνώστης της κατάστασης όταν έκλεισε ραντεβού σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

    Στη βρετανική πρωτεύουσα έφτασε τον Φεβρουάριο και είχε μία σειρά από ραντεβού σχετικά με τη δωρεά του νεφρού του. Ο Ekweremadu είναι γερουσιαστής και για χρόνια είχε ασχοληθεί με τη δικηγορία. Η σύζυγός του είναι γιατρός και ακαδημαϊκός ενώ πιστεύεται πως οι δυο τους έχουν τέσσερα παιδιά. Το ζευγάρι αρνείται τις κατηγορίες ότι διακίνησε τον 15χρονο.

    Την Τετάρτη η εισαγγελέας μιλώντας στο δικαστήριο του Uxbridge δήλωσε ότι «το θύμα ήταν 15 ετών. Στη Νιγηρία τον πλησίασαν και οι δύο κατηγορούμενοι. Ήταν άστεγος στους δρόμους του Λάγος. Τον εξαπάτησαν και του υποσχέθηκαν μια καλύτερη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Του δόθηκε διαβατήριο για έναν 41χρονο. Το διαβατήριο αποκτήθηκε παράνομα από τους κατηγορούμενους».

    Η εισαγγελέας συμπλήρωσε πως στον 15χρονο χορηγήθηκε ιατρική ταξιδιωτική βίζα καθώς σκοπός του ταξιδιού ήταν η παροχή ιατρικής περίθαλψης στην κόρη των κατηγορουμένων που υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση. «Ήταν προμελετημένο, ήταν προγραμματισμένο. Έγιναν εξετάσεις αίματος στη Νιγηρία και ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο του 2022».


    «Ο σύμβουλος ανησυχούσε για την πραγματική του ηλικία καθώς και το ότι ο νεαρός δεν γνώριζε ότι ήταν ο δότης του νεφρού. Ανακάλυψε ότι ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν η μεταμόσχευση οργάνων όταν επισκέφτηκε το νοσοκομείο», συνέχισε. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε τον Μάϊο για πιθανά αδικήματα με βάση τους σύγχρονους νόμους για τη δουλεία.

    Οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν το ζεύγος Ekweremadu στο αεροδρόμιο του Χίθροου λίγο πριν επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό την Τουρκία. Μάλιστα όπως ακούστηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υπήρξε η πρόταση με βάση την οποία η διαδικασία της αφαίρεσης του νεφρού θα μπορούσε να διεξαχθεί εκεί.


    Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές ο 60χρονος πολιτικός όταν συνελήφθη είχε στην κατοχή του 20.000 λίρες ενώ αξιωματικοί της Μητροπολιτικής αστυνομίας φροντίζουν τον 15χρονο. Το ζεύγος Ekweremadu βρίσκεται αντιμέτωπο με την κατηγορία της συνομωσίας με τελικό στόχο την συλλογή οργάνων ενώ δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που τους έχουν προσάψει οι βρετανικές αρχές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουκρανικό drone «καμικάζι» πέφτει πάνω στα ρωσικά διυλιστήρια στο Ρόστοβ…
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ. ΘΑ ΚΑΕΙ Η ΑΘΗΝΑ.
    «Στις 09:25 ώρα Μόσχας, λήφθηκε η πληροφορία ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε εναλλάκτη θερμότητας στο διυλιστήριο πετρελαίου Novoshakhtinsk», ανέφερε το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας… Αυτό που δεν λένε είναι πως ξεκίνησε η φωτιά…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Andrey Gurulyov: «Το Λονδίνο - του Πακιστανού Δημάρχου - θα βομβαρδιστεί πρώτο εάν φτάσουμε στον Γ΄ΠΠ».
    Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο πολιτικός της Ρωσικής Δούμας και στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Andrey Gurulyov.

    Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Channel 1 της Ρωσίας τόνισε μεταξύ άλλων πως «το Λονδίνο θα είναι η πρώτη πόλη που θα βομβαρδιστεί σε περίπτωση 3ου Παγκοσμίου Πολέμου».

    Μάλιστα πρόσθεσε πως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα έπρεπε ο «αποκλεισμός» του Καλίνινγκραντ να οδηγήσει σε Παγκόσμιο Πόλεμο.

    «Θα καταστρέψουμε ολόκληρη την ομάδα των διαστημικών δορυφόρων του εχθρού κατά την πρώτη αεροπορική επιχείρηση», δήλωσε ο Gurulyov.

    «Κανείς δεν θα νοιαστεί αν είναι Αμερικανοί ή Βρετανοί. Θα τους βλέπουμε όλους ως μέλη του ΝΑΤΟ», συνέχισε.

    «Δεύτερον, θα μετριάσουμε ολόκληρο το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, παντού και 100% και τρίτον, σίγουρα δεν θα ξεκινήσουμε από τη Βαρσοβία, το Παρίσι ή το Βερολίνο. Το πρώτο που θα χτυπηθεί πάντως θα είναι το Λονδίνο», επεσήμανε ακόμη λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάτι τέτοιο θα συμβεί επειδή «είναι ξεκάθαρο ότι η απειλή για τον κόσμο προέρχεται από τους Αγγλοσάξονες».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο τουρκικός στρατός ασκείται έξω από την Αδριανούπολη – Οι τούρκοι βατραχάνθρωποι στα παράλια του Αιγαίου.
    Τουρκική άσκηση της 54η μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στην Ανδριανούπολη υλοποιούν οι Τούρκοι στα πλαίσια προετοιμασίας και εκπαίδευσης στην περιοχή απέναντι από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.
    Μάλιστα στις ασκήσεις συμμετείχε και το νέο α/α σύστημα HISAR-A.

    Πριν Τρεις ημέρες , η ειδική δύναμη Έρευνας και Διάσωσης Αλεξιπτωτιστών (PAK) της τουρκικής διοίκησης του Πολεμικού Ναυτικού, εκτέλεσε ρίψη Αλεξιπτωτιστών για επιχείρηση διάσωσης κάτω από τη θάλασσα και στην επιφάνεια.

    “Η δύναμη PAK του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού”, σύμφωνα με τους Τούρκους, εκτέλεσε άσκηση στην περιοχή της «Γαλάζιας Πατρίδας».


    “Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό εργάζεται με υψηλά μέσα και ικανότητες για την υπεράσπιση της “Γαλάζιας Πατρίδας”, λαμβάνοντας προφυλάξεις έναντι των απειλών ( Ελλάδα), προετοιμάζοντας το προσωπικό του για δύσκολες συνθήκες με ειδικές εκπαιδεύσεις”, ανακοίνωσε το τουρκικό ΓΕΝ, δίνοντας σαφώς το στίγμα της προετοιμασίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για κάτι ακόμα σοβαρότερο ειδικά στο Αιγαίο.

    “Η τουρκική δύναμη έφτασε στην περιοχή υλοποιώντας ρίψη κομάντος με αλεξίπτωτα αρχικά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού σεναρίου, με αεροσκάφος τύπου C-130, το οποίο κινήθηκε στην περιοχή κατόπιν ειδοποίησης.
    Η ομάδα, αποτελούμενη από ειδικά εκπαιδευμένο υποβρύχιων κομάντος (SAT) και ειδικό προσωπικό, έφτασε ταχύτατα στα 2 σκάφη που είχαν ριφθεί από το μεταγωγικό αεροσκάφος στην επιφάνεια της θάλασσας.


    Έχοντας ολοκληρώσει τη ζωτικής σημασίας δράση, η τουρκική δύναμη μετέφερε τους “επιζώντες” από υποβρύχιο που είχε πάθει ζημιά στο πλοίο διάσωσης, το οποίο είχε φτάσει στην περιοχή”, καταλήγει το τουρκικό ΓΕΝ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πούτιν: «Το ΝΑΤΟ έχει 200 πυρηνικά έτοιμα για χρήση».
    "Οι Αμερικανοί διατηρούν 200 τακτικές πυρηνικές κεφαλές σε έξι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και έχουν 257 αεροσκάφη έτοιμα να τις χρησιμοποιήσουν".

    Και πρόσθεσε ότι, κατά τη γνώμη του, δεν υπάρχει ανάγκη για μια απάντηση καθρέφτη τώρα, αλλά υποσχέθηκε ότι η Ρωσία θα παραδώσει πυραυλικά συστήματα Iskander-M στη Λευκορωσία τους επόμενους μήνες.

    «Τους επόμενους μήνες, θα μεταφέρουμε στην Λευκορωσία τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander-M, που έχουν την δυνατότητα χρήσης βαλλιστικών πυραύλων ή πυραύλων Cruise, στις συμβατικές και τις πυρηνικές τους εκδοχές», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνομιλίας του με τον Λουκασένκο που μεταδόθηκε από την ρωσική τηλεόραση.

    «Μεγάλος αριθμός αεροσκαφών Su-25 βρίσκονται σε υπηρεσία στον λευκορωσικό στρατό. Θα μπορούσαν να βελτιωθούν με τον κατάλληλο τρόπο. Αυτός ο εκσυγχρονισμός πρέπει να γίνει στα εργοστάσια των αεροπλάνων στην Ρωσία και η εκπαίδευση του προσωπικού να ξεκινήσει σύμφωνα με αυτό», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος, αφού ο λευκορώσος ομόλογός του ζήτησε την «προσαρμογή» των αεροσκαφών για να έχουν την ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Μακεδόνας, που έγραψε ολόκληρο «καρκινικό ποίημα», το 1802…
    Του Γιώργου Λεκάκη

    Οι λεγόμενες «καρκινικές» ή «παλίνδρομες» επιγραφές ή απλώς «καρκίνοι» (καβούρια) είναι συμμετρικές φράσεις, αυτές δηλ. οι οποίες μπορούν να διαβαστούν το ίδιο, είτε από την αρχή προς το τέλος, είτε από το τέλος προς την αρχή.

    Υπάρχει επίσης και η «καρκινική μονάδα», που είναι μία μόνο πρόταση μέσα σε ένα κείμενο, με τις παραπάνω ιδιότητες.

    Η πιο γνωστή είναι η βυζαντινή "Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν", η οποία συχνάκις γραφόταν ή χαρασσόταν σε πηγές, περιρραντήρια, κλπ.

    Γνωστές επίσης και οι:

    - "Νοσώ. Σύ ος η ίαμα, Ιησού, σώσον".

    - "Νόμον, ο κοινός, έχε σον οικονόμον".

    - "Σος ειμί, τίμιε, σός".

    - "Σοφά ται μη, γη μια τάφος".

    Και την ρωμαϊκή "In girum imus nocte et consumimur igni".

    Αλλά πολλοί τέτοιοι στίχοι έχουν γραφτεί και από πολλούς επώνυμους, λ.χ. Βυζαντινούς (όπως ο αυτοκράτωρ Λέων ο Σοφός), Έλληνες και Λατίνους μοναχούς, κλπ.

    Και φυσικά επώνυμοι συγγραφείς τόλμησαν να γράψουν «καρκινικά κείμενα» και ποιήματα…

    Ως παραδείγματα αναφέρονται:

    - το ποίημα «Doppelganger / Σωσίας» του Άγγλου ποιητή James A. Lindon (1914; –1979),

    Και

    - ο διάλογος "Crab Canon / Καβούρι Κανον" στο βιβλίο "Gödel, Escher, Bach" (βραβείο Πούλιτζερ) του Douglas Richard Hofstadter (1945- ), Αμερικανού μελετητή της γνωστικής επιστήμης, της φυσικής και της συγκριτικής λογοτεχνίας, κ.ά.


    Αλλά ξεχνούν βεβαίως να αναφέρουν πως πρώτος στην σύγχρονη εποχή επιχείρησε καρκινικό κείμενο ένας Μακεδών Έλλην, ο ιερομόναχος ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ Πάμπερις. Το πόνημά του είχε τίτλο «Ποίημα καρκινικόν, μετά σχολίων καί τῶν ἐμπεριεχομένων αὐτῷ ἱστοριῶν, εἰς πλείστην ὠφέλειαν τοῖς ἀκριβῶς καί μετά προσηκούσης προσοχῆς αὐτό μετιοῦσι», Το πρώτον εξεδόθη τύποις εν Βιέννη, από την ελληνική τυπογραφία του Γεωργίου Βενδότη / Βεντότη, το αωβ΄ / 1802.

    Ήταν σε σχήμα 8ο, VIII + 151 σελ. Είχε μάλιστα και πορτραίτο του αυτοκράτορος της Ρωσίας, τσάρου Αλεξάνδρου Α΄, στον οποίο ήταν αφιερωμένο!

    Σε αντίτυπο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρούπολης του Πόντου «Ο Κυριακίδης» στον κολοφώνα της σελίδα τίτλου σώζεται χειρόγραφα με μαύρο μελάνι κτητορικό σημείωμα. Εκ των του Μανουήλ Αντωνίου του εκ Ναούσσης', και στο τελευταίο σχετικές με το έργο χειρόγραφες σημειώσεις. Στη Βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης των Ποντίων της Νάουσας, φυλάσσεται ένα ακόμα αντίτυπο του βιβλίου από την Βιβλιοθήκη του Φροντιστηρίου της Αργυρουπόλεως, με ταξινομικό αριθμό 323 889.1 ΠΑΜ. Το βιβλίο περιλαμβάνει Σημειώσεις, Ευρετήριο Ονομάτων, «Πίναξ των Ιστορικών Στίχων», φέρει παλαιότερες βιβλιοθηκονομικές ενδείξεις και στάχωση που αποτελείται από πινακίδες χαρτονιού με δερμάτινη επικάλυψη.

    Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ Πάμπερις / Πάμπερης ήταν λόγιος του 18ου αι. από την Μοσχόπολη Μακεδονίας. Διετέλεσε εφημέριος της ελληνικής εκκλησίας της Λειψίας. Περιηγήθηκε την Μολδοβλαχία και την Ουγγαρία. Εκτός από το παραπάνω ποίημα του Παμπέρεως, έγραψε και Διδαχές, οι οποίες επίσης εκδόθηκαν στην Βιέννη το 1802. Μετέφρασε επίσης στα νεοελληνικά την «Ιστορία» του Καίσαρα Ρημνίκου και επιμελήθηκε την έκδοση των Επιστολικών τύπων του Θ. Κορυδαλλέα (1768).
    ΠΗΓΗ: Ἠλιού 1802.51. Γ. Λεκάκης «Ελληνική βιβλιογραφία». Γ. Λεκάκης «Κωνσταντινούπολη και Αγία Πετρούπολη». ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.2.2020.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...