ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Νοεμβρίου 2021

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ: Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ (ΛΟΓΩ ΕΠΙΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ) ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΟΙΚΙΣΕΙ ΜΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΝΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ –ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ». ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ: Απειλές πολέμου από Τουρκία: «Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Θεσσαλονίκη & σε άλλες 5 ώρες στην Αθήνα».

 

«ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΑΙΔΙΑ».




ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ

 

 

ΠΑΛΛΑΔΑΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΥΣ



 

 

 

Η  ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ  «ΕΣΤΙΑ»  ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ:  «Σαουδάραβες, αγοράζουν αγροτική γη σε Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Κρήτη  για  να  την δώσουν στους εποίκους».

 

 


«Αγχώθηκε» ο ΓΑΠ στο Φόρουμ Μεταναστών: «Είμαστε περήφανοι για τον Αντετοκούνμπο, αλλά τι γίνεται με όλους τους άλλους».

 

Απειλές πολέμου από Τουρκία: «Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Θεσσαλονίκη & σε άλλες 5 ώρες στην Αθήνα».

  

Mε τον πρόεδρο και εκπροσώπους των Κοινοτήτων του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα που τους απασχολούν, συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (19/11) ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ δήλωσε μετά τη συνάντηση, πώς «όλοι είμαστε περήφανοι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά το ζήτημα είναι, τι γίνεται με όλους τους άλλους που μοχθούν, παλεύουν, συμβάλουν στην οικονομία και τα ασφαλιστικά μας ταμεία και προσφέρουν στην κοινωνία μας σε ιδιαίτερα δυσχερείς συνθήκες;»

Επισήμανε τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία σε όλο τον μεταναστευτικό και προσφυγικό πληθυσμό στην Ελλάδα, ενώ χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών με στόχο τη διευκόλυνση του εμβολιασμού όλων των μεταναστών και προσφύγων που δεν έχουν χαρτιά.

Ο κ. Παπανδρέου άφησε αιχμές για τον νέο νόμο, τον οποίο δεν ψήφισε το ΚΙΝΑΛ, με τον οποίο είναι αδύνατη η πολιτογράφηση όσων ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα. Επίσης, σημείωσε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για μαθήματα ελληνικής γλώσσας, δεν υπάρχει αποτελεσματική πολιτική κοινωνικής ένταξης, ενώ αντίθετα, υπάρχει πολλές φορές ρατσισμός και ξενοφοβία στα ΜΜΕ και τον πολιτικό λόγο, στην καθημερινότητά τους. Δεσμεύτηκε ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για να επιλυθούν τα προβλήματά τους

 «Η κοινωνία της αλληλεγγύης είναι ιδανικό της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Η συνύπαρξη όλων με σεβασμό και αξιοπρέπεια είναι ένδειξη πολιτισμού για μια κοινωνία», τόνισε καταληκτικά ο κ. Παπανδρέου.

 

Απειλές πολέμου από Τουρκία: «Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Θεσσαλονίκη & σε άλλες 5 ώρες στην Αθήνα».

Νέες «βαριές» απειλές εκτόξευσε σήμερα στέλεχος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν AKP και εκ των στενών φίλων του και συνεπώς, αποκλείεται αυτές οι απειλές να είναι εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης.

Υπάρχει και το σχετικό «παραλήρημα» ότι «η Ελλάδα θα εκτοξεύσει πυραύλους κατά της Τουρκίας» (μάλλον εννοεί «θα εκτοξεύσει» νέες αγορές τουρκικών αγροτικών προϊόντων και τουρκικών σίριαλ: Ετήσιος τζίρος μέχρι στιγμής, 2,5 δισ. ευρώ).

Εν πάση περιπτώσει ο Μετίν Κιουλούνκ δήλωσε συγκεκριμένα:

«Οι ξένοι θέλουν να βάλουν την Ελλάδα να εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον της Τουρκίας. Τους προκαλούμε. Η Ελλάδα λέει θα εκτοξεύσει πυραύλους. Ας το κάνει να δούμε τι θα γίνει.

Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Θεσσαλονίκη. Και σε άλλες 5 ώρες θα είμαστε στην Αθήνα. Οτιδήποτε κι αν κάνουν. Μην ξεχνάτε, δεν υπάρχει πια η παλιά Τουρκία»!

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα για το μεταναστευτικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αδιαφορεί.

«Οι ελληνικές δυνάμεις σέρνουν και τρυπάνε τη βάρκα των μεταναστών. Οδηγούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους στο θάνατο. Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ παρακολουθεί… Χωρίς την τουρκική ακτοφυλακή, αυτοί οι άνθρωποι θα πέθαιναν», είπε προκλητικά ο Τσελίκ. Στην προσπάθεια του να κάνει το άσπρο μαύρο ο Τσελίκ ισχυρίστηκε επίσης πως «ο κόσμος πρέπει να σταματήσει αυτή την ανήθικη σκληρότητα. Οι ελληνικές δυνάμεις επιχειρούν να σκοτώσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Δένουν με χειροπέδες τους ανθρώπους και τους αφήνουν να πεθάνουν» είπε επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς της τουρκικής προπαγάνδας.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

32 σχόλια:

  1. ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ. Σε κρίσιμη κατάσταση ο Έλληνας που μαχαιρώθηκε από Αλβανό.
    Ένας 68χρονος Αλβανός μαχαίρωσε το βράδυ της Κυριακής στην Καλλονή της Μυτιλήνης έναν 58χρονο μετά από καβγά για ασήμαντη αφορμή.
    Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 68χρονος μαχαίρωσε τον 55χρονο στον θώρακα.
    Ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.
    Εκεί οι γιατροί υπέβαλαν τον 55χρονο σε χειρουργική επέμβαση μετά την ολοκλήρωση της οποίας χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν ο 68χρονος δράστης έχει συλληφθεί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο Μητσοτάκης απευθύνεται στα διαγγέλματά του όχι σε Έλληνες αλλά σε "συμπολίτες του".
    Μόνο οι ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν πλέον τι παιχνίδι παίζεται...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ, ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ BMW.

    Ο Σαμπάρ γεννήθηκε στην Ελλάδα, πριν από 34 χρόνια από Πακιστανούς γονείς που είχαν μεταναστεύσει στη χώρα μας.
    Ο Σαμπάρ ήθελε από μικρός να γίνει αστυνομικός. Οι γονείς του αντιδρούσαν, το ίδιο φίλοι και συγγενείς. “ Μα θα πάρει ο Αλέξης και ο Κούλης έναν Πακιστανό στην αστυνομία;” του έλεγαν.

    “ Εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, έχω την ιθαγένεια, άρα μπορώ να γίνω αστυνομικός” τους απαντούσε.
    Πράγματι, κάποια στιγμή ο Σαμπάρ τα κατάφερε. Έφτασε στα χέρια του μια προκήρυξη για πρόσληψη ειδικών φρουρών, έκανε τα χαρτιά του και προσελήφθη στην Ελληνική Αστυνομία ως ειδικός φρουρός.


    Σχεδόν αμέσως μετά την ένταξη του στο Σώμα, ο Σαμπάρ, άγνωστο γιατί, άλλαξε μυαλά και από τη νομιμότητα πέρασε στην παρανομία κυνηγώντας το εύκολο χρήμα.
    Από τη στιγμή δε που ή νόμιμη διέλευση οικονομικών μεταναστών μέσω των ελληνικών συνόρων προς την Ευρώπη είχε αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δύσκολη, δεδομένου του διαχωρισμού τους από τους πρόσφυγες πολέμου, τα κυκλώματα των διακινητών ανέλαβαν δράση ψάχνοντας να βρουν πρόθυμους που θα διακινδύνευαν να μπουν φυλακή για μερικές χιλιάδες ευρώ.
    Ένας απ’ αυτούς φαίνεται πως ήταν και ο Σαμπάρ.
    Στα μέσα Μαρτίου 2017, όπως είπε και ο ίδιος μετέπειτα στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή έψαχνε τρόπους να βγάλει λεφτά. Αναζήτησε δουλειά σε εστιατόρια και αποθήκες στο κέντρο της Αθήνας. Πέρασε τη πόρτα ενός αραβικού εστιατορίου και ζήτησε να εργαστεί ως λαντζιέρης. Εκεί τον πλησίασε ένας Αφγανός ονόματι Καφάρ, ο οποίος του είπε ότι έχει μια δουλειά για εκείνον. Τότε ο Σαμπάρ τον ρώτησε τι δουλειά είναι αυτή και εκείνος του απάντησε ότι θα έπρεπε να μεταφέρει μετανάστες παράνομα στη χώρα. Ο Πακιστανός ισχυρίστηκε ότι στην αρχή αρνήθηκε, όμως στη συνέχεια άλλαξε γνώμη γιατί έπρεπε να πληρωθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ύψους 4.000 ευρώ που αντιστοιχούσε σε ανεξόφλητο λογαριασμό της ΔΕΗ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η μητέρα του έχει ζάχαρο και πρέπει φάρμακα που πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο. Οπότε συμφώνησε να κάνει την μεταφορά.
    Μάλιστα, αν και στη πρώτη του κατάθεση παραδέχθηκε ότι είχε συμφωνήσει να πάρει 1.200 ευρώ το κεφάλι, στην απολογία του μετά την προθεσμία που είχε λάβει, είπε ότι θα έπαιρνε ως αμοιβή 500 ευρώ για να τους μεταφέρει από τη Θεσσαλονίκη στη περιοχή του Αγίου Στεφάνου όπου και θα τους παρέδιδε. Το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των μεταναστών, ένα πολυτελές BMW, θα το παραλάμβανε στον σιδηροδρομικό σταθμό, Θεσσαλονίκης. Πράγματι εκεί, τον περίμενε ένας άλλος Πακιστανός, ο οποίος του έδωσε το κλειδί της BMW και ένα κινητό τηλέφωνο για να βρίσκονται σε επικοινωνία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του Πακιστανού- πρώην ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ, στις 15/4/2017 ο Σαμπάρ έπεσε σε μπλόκο των Αρχών επί της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Αιγινίων. Μόλις αντιλήφθηκε ότι οι αστυνομικοί του έκαναν νεύμα να σταθμεύσει την BMW για να τον ελέγξουν, εκείνος πάτησε το γκάζι και τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη για να καταφέρει να διαφύγει τελικά σε πρώτη φάση, παρατώντας το Ι.Χ σε ένα σκοτεινό σημείο απ’ όπου κατάφερε να χαθεί μέσα στο σκοτάδι. Οι οκτώ αλλοδαποί επιβαίνοντες που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο οδηγήθηκαν στην αστυνομία, όπου ομολόγησαν το πανούργο σχέδιο που είχαν στήσει οι διακινητές για να τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Όταν θα έφταναν στη πρωτεύουσα, οι διακινητές θα τους κρατούσαν και πάλι σε κάποιο σπίτι όπου θα επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους δικούς τους στις χώρες καταγωγής τους, οι οποίοι και θα κατέβαλαν το ποσό των 2,500 ευρώ το άτομο για να τους αφήσουν ελεύθερους να κατέβουν στην Αθήνα.
      Οι αστυνομικοί που κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν τον Σαμπάρ μέσα από τις καταθέσεις των μεταναστών, τις περιγραφές, τα δαχτυλικά αποτυπώματα και τα υπόλοιπα ενοχοποιητικά στοιχεία που τον “έδεναν” στην υπόθεση, διαπίστωσαν αρχικά ότι εκείνος είχε δώσει ψευδή στοιχεία προκειμένου να καταχωρηθεί ως Πακιστανός υπήκοος, παρανόμως εισερχόμενος στη χώρα προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη για το αδίκημα της διακίνησης μεταναστών.
      Ο Σαμπάρ στην απολογία του, υποστήριξε ότι αρχικά έδωσε άλλο όνομα, “γιατί πανικοβλήθηκε” καθώς και στο παρελθόν είχε υποπέσει στο ίδιο αδίκημα με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 16 μήνες φυλάκιση. Μάλιστα υπέπεσε στο ίδιο αδίκημα την εποχή που υπηρετούσε στην Ελληνική Αστυνομία ως ειδικός φρουρός με αποτέλεσμα να τον αποτάξουν από το Σώμα. Μάλιστα ο καταδικασθέντας πακιστανικής καταγωγής, είχε απασχολήσει την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ελληνικής Αστυνομίας από το 2013.
      Ολοκληρώνοντας την απολογία του ενώπιον του ανακριτή, δήλωσε μετανιωμένος για όσα έπραξε. Επικαλέστηκε τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που βίωνε μαζί με την Ελληνίδα σύντροφο του η οποία ήταν δυο μηνών έγκυος και σκόπευαν να παντρευτούν.
      Στις 30 Ιανουαρίου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αφού άκουσε τις απολογίες των δυο κατηγορουμένων, του Σαμπάρ και του συνεργού του, έκρινε τον πρώτο ένοχο για διακεκριμένης μορφής διακίνηση παράνομων μεταναστών ως αυτουργό επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 10 ετών για κάθε μεταφερόμενο μετανάστη, σύνολο 29 χρόνια καθώς δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Ο συνεργός του καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση για κάθε μεταφερόμενο μετανάστη και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Υπουργός Ενέργειας Τουρκίας: Ανακοίνωσε την άφιξη του τέταρτου γεωτρύπανου στη χώρα.
    Σύμφωνα με τον Φατίχ Ντονμέζ, τον υπουργό Ενέργεια της Τουρκίας, το τέταρτο γεωτρύπανο θα βρίσκεται στην Άγκυρα, την άνοιξη του 2022, την οποία αγορά, είχε προαναγείλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
    Μιλώντας στο 11ο «Turkey Energy Summit» που πραγματοποιείται στην Αττάλεια, εξέφρασε την ελπίδα το γεωτρύπανο «να αγκυροβολήσει την άνοιξη του επόμενου έτους».
    Όπως έσπευσε να επισημάνει, είναι είναι πλοίο 7ης γενιάς, σημειώνοντας πως «υπάρχουν μόνο πέντε στον κόσμο και εμείς έχουμε ένα από αυτά».
    Σημειώνεται πως, την περασμένη Τρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε στίγμα για τις τουρκικές προθέσεις: «Θα εξορύξουμε ό,τι υπάρχει στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο».
    Σύμφωνα την τουρκική εφημερίδα «Γενισαφάκ», η Άγκυρα προχώρησε σε συμφωνία με τη νοτιοκορεατική εταιρεία ναυπηγείων Daewoo για την αγορά τέταρτου πλωτού γεωτρύπανου.
    Το γεωτρύπανο φέρει το όνομα «West Cobalt» και στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά, το πλοίο είναι γνωστό ως «Cobalt Explorer». Σημειώνεται ότι η Τουρκία διαθέτει άλλα τρία γεωτρύπανα, το «Fatih», το «Υavuz» και το «Kanuni», τα οποία είναι όμως παλαιότερης τεχνολογίας, 6η γενιάς.
    Με την ένταξη του γεωτρύπανου «West Cobalt» στον στόλο της, εστιάζει σε δραστηριότητες γεωτρήσεων βαθέων υδάτων για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θάλασσα.
    Το συγκεκριμένο πλοίο έχει πιο προηγμένη τεχνολογία σε σύγκριση με τα άλλα γεωτρύπανα 6ης γενιάς, τα οποία διαθέτουν ικανότητα θαλάσσιων γεωτρήσεων υπό πολύ υψηλή πίεση σε βάθος 12.000-12.500 μέτρων. Τα 7ης γενιάς θα μπορούν να κάνουν θαλάσσια γεώτρηση σε ακόμη μεγαλύτερα βάθη. Το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδα αναφέρει πως το «Cobalt Explorer» αναμένεται να σταλεί πρώτα σε περιοχές όπου έχει εντοπιστεί φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα.
    Η κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίων TPAO, εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, ερευνούσε τη δυνατότητα αγοράς ενός τέταρτου πλοίου γεώτρησης βαθέων υδάτων και τελικά ήρθε σε συμφωνία με τη νοτιοκορεατική Daewoo.
    Όπως έχει γίνει γνωστό, το γεωτρύπανο «Cobalt Explorer» είναι στο τελικό στάδιο της παραγωγής του στο ναυπηγείο και έπειτα από μερικές προσαρμογές θα μπορέσει να παραδοθεί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να έρθουν στην Ευρώπη;
    Τέλος Σεπτεμβρίου 2021, ο υπουργός εσωτερικών της Πολωνίας Mariusz Kamiński σε συνέντευξη τύπου παρουσίασε το περιεχόμενο των κινητών που κατασχέθηκαν από αυτούς που βρίσκονται τώρα σε κλειστά κέντρα κράτησης, ανθρώπων που όπως είπε στερούνται εγγράφων ή έχουν στην κατοχή τους πλαστά έγγραφα…

    Στοιχεία που αποκαλύπτουν συνδέσμους με τρομοκρατικές ομάδες και το ισλαμικό κράτος, εκτελέσεις με αποκεφαλισμό, πορνογραφικό υλικό με ζώα και παιδιά…
    Εμείς σε όλους αυτούς θα δίναμε το δικαίωμα αίτησης ασύλου και πιθανότατα άσυλο και θα τους εγκαθιστούσαμε σε συγκεκριμένες περιοχές…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΙΤΣΕ: «Δεν υπάρχει άλλος λαός, που να έχει προσφέρει τόσα πολλά στην Ανθρωπότητα, όσα ο Ελληνικός και να έχει πολεμηθεί τόσο πολύ, από όσους λαούς δεν προσέφεραν τίποτα»
      Αρχίστε να γκρεμίζετε όλα τα Αρχαία Μνημεία και την Αρχιτεκτονική τους. Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα και την Μεγάλη Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων. Αδειάσετε όλα τα Μουσεία σας, από όλο τον κόσμο. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη. Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού: Από την Ιατρική, την Φαρμακευτική, από τα Μαθηματικά, την Γεωμετρία, την Άλγεβρα, την Φυσική, την Χημεία, την Αστρονομία, την Πολιτική. Διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την Γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την Νομική και την Πολιτική. Διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει έστω και μια Ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητά σας κάθε Ελληνική λέξη, σβήστε τον Μεγάλο Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την Παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της Ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα Πανεπιστήμιά σας, τον τρόπο γραφής σας, διαγράψτε την Φιλοσοφία.
      Θα πείτε "δεν γίνεται". Σωστά. Δεν γίνεται, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μια πρόταση! Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. ΣΕΞ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ.

    Για να καταπνιγεί κάθε εξέγερση, πριν ακόμα προλάβει να εκδηλωθεί, δεν απαιτούνται βίαια μέσα.
    Αρκεί να δημιουργηθούν εξαρτήσεις τόσο ισχυρές ώστε η ιδέα και μόνο της εξέγερσης, να μην έρχεται στο μυαλό κανενός.
    Θα ήταν ιδανικό η διαμόρφωση των ατόμων να ξεκινάει από την ώρα που γεννιούνται, με τη συρρίκνωση των έμφυτων ικανοτήτων τους.
    Κατόπιν η εξάρτηση θα θωρακιστεί με τον δραστικό περιορισμό της παιδείας-προσανατολισμένης στην επαγγελματική εκπαίδευση.
    Ένα ακαλλιέργητο άτομο έχει στενό ορίζοντα σκέψης, όσο η σκέψη του περιορίζεται σε ασήμαντες ασχολίες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να εξεγερθεί.
    Πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις,
    ώστε η πρόσβαση στη γνώση να γίνεται ολοένα και δυσκολότερη στους πολλούς.
    Θα χρησιμοποιείται η πειθώ κι όχι η ωμή βία.
    Θα προβάλλονται μαζικά μέσω της τηλεόρασης ψυχαγωγικά προγράμματα, που θα κολακεύουν πρωτίστως το συναίσθημα και τα ένστικτα.
    Το πνεύμα θ'απασχολείται με ο,τι ελαφρύ, ασήμαντο, παιδαριώδες.
    Σ'ενα περιβάλλον ακατάσχετης φλυαρίας με αδιάκοπη μουσική υπόκρουση η ανάπτυξη της σκέψης θα παρεμποδίζεται.
    Το σεξ θα τεθεί στην πρώτη γραμμή των ανθρωπίνων ενδιαφερόντων-δεν υπάρχει καλύτερο κοινωνικό ηρεμιστικό.
    Γενικά, θα κάνουν ο,τι περνάει απο το χέρι τους για ν'αποβάλλουν τη σοβαρότητα από την ύπαρξη,να γελοιοποιήσουν τα υψηλά ιδανικά, να καλλιεργήσουν μια διαρκή απολογία της ελαφρότητας, ετσι ώστε η διαφημιστική ευφορία να γίνει το μοντέλο της ανθρώπινης ευτυχίας και υπόδειγμα της ελευθερίας.
    Ότι αποκοιμίζει τη διαύγεια του μαζικού ανθρώπου είναι κοινωνικά ωφέλιμο, ο,τι απειλεί να τον αφυπνίσει πρέπει να διακωμωδηθεί, να καταπνιγεί , να καταπολεμηθεί.
    Κάθε θεωρία που θ'αμφισβητεί το σύστημα πρέπει να καταδικάζεται ως ανατρεπτική και τρομοκρατική, το ίδιο κι εκείνοι που την υποστηρίζουν.
    L' obsolescence de l'homme.
    Γκυντερ Αντερς, 1956. (Günther Anders)
    ("Η επαν-απαρχαίωση του ανθρώπου).
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, ΚΑΝΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ» ΗΓΕΤΕΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΥΦΥΪΑ, ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ.

    Το 95% των Ελλήνων ιατρών έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Σχεδόν του σύνολο του ελληνικού ιατρικού κόσμου (80.000 ιατροί), πλην ορισμένων ψυχοπαθολογικών περιπτώσεων. Όλοι οι συνεπείς και άξιοι συνεχιστές της επιστήμης του Ασκληπιού, του Ιπποκράτη και του Γαληνού είναι με το μέρος της λογικής, της επιστήμης και του Ελληνικού πνεύματος και τρόπου ζωής. Είναι δυνατόν ένας έξυπνος και τίμιος άνθρωπος, που διεκδικεί την ψήφο του Ελληνικού λαού, να είναι αντίθετος με τους υπηρέτες της τέχνης του Ιπποκράτη; Κατ’ αυτόν τον τρόπο πρέπει να αντιταχθεί και στους υπηρέτες του Δικαίου, στους επιστήμονες της Μηχανικής, στους παιδαγωγούς, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους εργάτες και στους αγρότες. Τελικά οι λεγόμενοι «ακροδεξιοί» με ποιους θα πορευτούν και με ποιους θα συμμαχήσουν; Πού απευθύνονται;
    ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΌ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    Ίσως βραχυπρόθεσμα να χάσεις ορισμένους οπαδούς. Και όχι τους αξιόλογους. Θα απαλλαγείς όμως από αναχρονιστικά και οπισθοδρομικά βαρίδια, που εμποδίζουν την πορεία σου. Μακροπρόθεσμα και συ και η Ελλάδα θα βγείτε κερδισμένοι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηλίας Κασιδιάρης: «Μητσοτάκης και Τσίπρας μου κήρυξαν παράνομο πόλεμο».
    Εντολή Μαξίμου να κοπούν οι επικοινωνίες μου με τον έξω κόσμο
    Όσα βιώνω το τελευταίο διάστημα της παράνομης κράτησής μου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας δεν έχουν προηγούμενο. Προ ημερών κάποιοι κρατούμενοι της πτέρυγας με ενημέρωσαν ότι εμφανίζομαι και πάλι στα Δελτία Ειδήσεων. Σύμφωνα με τις δημοσιογράφους Τσαπανίδου και Καραμήτρου του OPEN η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορευτούν οι επικοινωνίες μου εντελώς με τον έξω κόσμο. Μόνο σταλινικά γκούλαγκ και το Νταχάου θυμίζουν αυτά τα αίσχη. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα τις νέου τύπου εκτροπές, βλέποντας τα ποσοστά του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ, του κόμματος που ίδρυσα, να ενισχύονται σε όλες τις συστημικές δημοσκοπήσεις. Είχε προηγηθεί ερώτηση στη Βουλή από 60 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή σχεδόν όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Τσίπρα) οι οποίοι διαμαρτύρονταν γιατί συνεχίζω να κάνω σχόλια επί των πολιτικών εξελίξεων. Αυτό είναι το τρομερό μου έγκλημα: Η έκφραση διαφορετικής άποψης από αυτήν που προωθεί το κατεστημένο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαι φυλακή: Για να μην ακούει ο λαός το δημόσιο λόγο μου γιατί τότε θα αφυπνιστεί και θα πάψει να άγεται και να φέρεται από τα ψέματα του συστήματος. Αισθάνομαι υπερήφανος που κατάφερα να τραβήξω την κουρτίνα και να αποκαλύψω πως Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι ένα και το αυτό. Όπως ενώθηκαν για να μου κηρύξουν παράνομο πόλεμο, έτσι ενωμένοι δρουν και εις βάρος της χώρας σε όλους τους τομείς. Σε όλα τα μείζονα θέματα η ΝΔ ταυτίζεται με το ΣΥΡΙΖΑ, από τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς μέχρι την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.
    Το σταλινικό καθεστώς Μητσοτάκη ξεπέρασε κάθε όριο με τον ξυλοδαρμό των Ελλήνων πυροσβεστών στη Λεωφόρο Κηφισίας. Αφού τους άφησε μόνους στα βουνά της Εύβοιας και σε κάθε γωνιά της χώρας που χτύπησαν οι πυρκαγιές τον Αύγουστο, τώρα τους ανταμείβει με ξύλο, γκλομπς και δακρυγόνα. Οι πυροσβέστες ζήτησαν το αυτονόητο. Μονιμοποίηση, ώστε το επόμενο καλοκαίρι η χώρα να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον πύρινο όλεθρο. Ο Μητσοτάκης απάντησε με αυταρχισμό αναίτια και με τον βάρβαρο ξυλοδαρμό τους. Δεν τους έδωσε ούτε μισό ευρώ από τα 42 δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης που διαφημίζουν τα πληρωμένα κανάλια. Αυτά θα τα φάνε οι αδηφάγοι εργολάβοι για την ανύπαρκτη πράσινη μετάβαση, που δεν θα είναι τόσο πράσινη, καθώς θα έχουν κάψει όλα τα δάση μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι Πολιτικός Προϊστάμενος των ΜΑΤ διορίστηκε ο πρώην αρχηγός της ΚΝΕ, κομμουνιστής Θεοδωρικάκος. Η ΝΔ έχει ταυτιστεί ολοκληρωτικά με τους μπολσεβίκους του Περισσού. Όταν κάποιος βουλευτής της τολμήσει να θίξει την ιερή αγελάδα του σταλινισμού καρατομείται με συνοπτικές διαδικασίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλίας Κασιδιάρης: «Μητσοτάκης και Τσίπρας μου κήρυξαν παράνομο πόλεμο».
      Γέλασα ακούγοντας τον Μπογδάνο στον Χατζηνικολάου να λέει πως «σκοπός μου είναι να προστατεύσω τους πολίτες από τον Κασιδιάρη». Οι πολίτες έχουν ανάγκη προστασίας από την επάρατη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά μορφώματα του μνημονιακού τόξου. Αυτοί ευθύνονται για το χάος στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Ελλάδα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στην άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού μαζί με την Ουκρανία και την Ρωσία. Ακόμα και η γαλάζια Ματίνα Παγώνη εξερράγη για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία. Έφτασε στο σημείο να κράζει αγρίως τον νεοδημοκράτη διοικητή του Γεννηματάς για τα ψέματα και τις άθλιες δικαιολογίες του. Φωνάζω εδώ και έναν χρόνο πως συνιστά έγκλημα η έλλειψη κλινών ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτήν την στιγμή με 500 (περίπου) διασωληνωμένους το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει φτάσει στα όριά του. Συμπολίτες μας πεθαίνουν σε ράντζα και ο εκπρόσωπος του Μητσοτάκη, Οικονόμου, λέει αισχρά και μακάβρια ψέματα πως όλα πάνε καλά και υπάρχουν 1.300 κλίνες ΜΕΘ. Τότε γιατί αφήνουν τους ασθενείς να χάνονται αβοήθητοι και τα κανάλια οργιάζουν πως οι ΜΕΘ έχουν φρακάρει; Μήπως ήρθε η ώρα να διερευνηθούν και οι ποινικές ευθύνες των κυβερνώντων για τους χιλιάδες θανάτους συμπολιτών μας που θρηνούμε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης;
      Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση βρίσκεται η εθνική οικονομία και κυρίως οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Εννοείται πως ούτε αυτοί θα πάρουν φράγκο από τα δισεκατομμύρια που διαχειρίζεται ο Μητσοτάκης και τα μοιράζει σε φίλους του εργολάβους (βλέπε εργολαβίες ΤΕΡΝΑ – Γεραπετρίτη). Οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο και στην εστίαση κάνουν πλέον και τους αστυνομικούς, ελέγχοντας εξονυχιστικά τα στοιχεία των πολιτών που θέλουν να αγοράσουν κάλτσες ή να πιούνε μια γκαζόζα έξω από μία καφετέρια. Την ίδια ώρα εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι χωρίς μάσκες, χωρίς χαρτιά, χωρίς πρόστιμα, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς, συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναδεικνύοντας τον ρατσισμό σε βάρος των Ελλήνων που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν ξεχνώ τις πρώτες δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ στα κυβερνητικά έδρανα το 2019: «Μου αρέσει το μπόλιασμα, χαίρομαι να βλέπω στις παρελάσεις τη χώρα μας να γίνεται πολυπολιτισμική». Άδικα τον κατηγόρησε κάποια αναρχοκομμουνίστρια από την Ολλανδία ότι κάνει push backs. Ο Μητσοτάκης την αποστόμωσε φωνάζοντας πως φτιάχνει hot spots υπερσύγχρονα με ανέσεις κλιματισμού, με όλες τις ανέσεις που παρέχονται στους αλλοδαπούς, λείπουν όμως από την πλειονότητα των Ελλήνων. Των Ελλήνων που σε λίγες δεκαετίες θα έχουμε γίνει μειονότητα στον τόπο μας αν δεν αλλάξει ριζικά η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
      Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ ανεβαίνει παρά τις σταλινικές απαγορεύσεις
      Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως ακριβώς δηλώνει η επίσημη επωνυμία του, αγωνίζεται για να παραμείνουμε ΕΛΛΗΝΕΣ και για μία Ελλάδα που θα ανήκει πραγματικά στους ΕΛΛΗΝΕΣ. Συνεχίζω δυναμικά τον αγώνα μου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος παρά τον αισχρό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον μου το αμαρτωλό σύστημα εξουσίας. Στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές, γιατί υπηρετούμε με πίστη και ανιδιοτέλεια τη Μεγάλη Ιδέα της Πατρίδας!
      Ηλίας Κασιδιάρης,
      Ιδρυτής Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ
      Για επικοινωνία με τη Γραμματεία του Ηλία Κασιδιάρη: 6907 717 702
      Τα τηλέφωνα του κόμματος: 211 4181 023, 694 2295 795
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π.

      Ηλίας Κασιδιάρης: «Μητσοτάκης και Τσίπρας μου κήρυξαν παράνομο πόλεμο».

      Δηλαδή υπήρχε περίπτωση αυτοί οι δύο να του κηρύξουν νόμιμο πόλεμο;
      Πρέπει να αποφεύγουμε τις εκφράσεις εντυπωσιασμού που δεν σημαίνουν τίποτε απολύτως.
      Εδώ μαίνεται ένας αδυσώπητος και σκοτεινός πόλεμος. Ούτε νόμιμος, ούτε παράνομος. Το ζήτημα είναι ποιος θα επικρατήσει. Ο ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ή οι πράκτορες;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π.

      Ηλίας Κασιδιάρης: «Μητσοτάκης και Τσίπρας μου κήρυξαν παράνομο πόλεμο».
      Αυτό που έκαναν οι Μητσοτάκης και Τσίπρας ήταν, παίρνοντας εντολές απ’ έξω και χρησιμοποιώντας μία ανήθικη δικαιοσύνη, να χώσουν ένα αθώο στην φυλακή. Αυτός ήταν πόλεμος. Το να διαμαρτύρεται κανένας γιατί δεν τον αφήνουν να μιλήσει μέσα από τις φυλακές και να μην ουρλιάζει ασταμάτητα γιατί τον έβαλαν, χωρίς λόγο, στις φυλακές, δίνει την εντύπωση μιας εικόνας συμβιβασμού με την πραγματική παρανομία που έκαναν οι Μητσοτάκης και Τσίπρας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Ο δικηγόρος και εκ των νομικών συμβούλων του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ, Πέτρος Δημητριάδης, έκανε την κάτωθι διευκρινιστική δήλωση:

      «Ο Ηλίας Κασιδιάρης διαθέτει το τεκμήριο της αθωότητας καθώς και πλήρη πολιτικά δικαιώματα, θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, το οποίο έχει ιδρύσει νομίμως και κάθε απόπειρα στέρησης του δικαιώματος να εκφράζεται και να ομιλεί ελεύθερα είναι παράνομη, αντισυνταγματική και παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του ανθρώπου».

      Δημητριάδης Πέτρος,

      Νομικός Σύμβουλος Ηλία Κασιδιάρη

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Σε καθεστώς άτυπου. lockdown έχουν μπει φυλακές της χώρας λόγω της διασποράς του κορωνοϊού, αλλά και την άρνηση κρατουμένων να κάνουν το εμβόλιο κατά της covid-19. Ο λόγος για τα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού, Τρικάλων, Άμφισσας και Λάρισας.
      Από τους αρμόδιους στις συγκεκριμένες φυλακές έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα λόγω της πανδημίας στα οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η απαγόρευση των επισκεπτηρίων και η ανάκληση των αδειών.
      Σημειώνεται ότι από τους 11.100 κρατούμενους των φυλακών της χώρας, οι περίπου 3.000 αρνούνται να εμβολιαστούν. Μάλιστα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας 367 άτομα -290 κρατούμενοι και 77 σωφρονιστικοί- νόσησαν από κορωνοϊό.
      Από τους παραπάνω, αυξημένη διασπορά καταγράφεται στον Κορυδαλλό με 31 κρατούμενους και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, καθώς και στις φυλακές Τρικάλων με 31 κρατούμενους και 9 σωφρονιστικούς. Παράλληλα, στα Διαβατά 38 κρατούμενοι και δύο σωφρονιστικοί έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, ενώ στην Άμφισσα 33 κρατούμενοι και τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν επίσης νοσήσει.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Bankingnews: «Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ».


      Σε νέο δημοσίευμα – αποκάλυψη προχώρησε η πολιτική/οικονομική ιστοσελίδα bankingnews, κατόπιν συνομιλίας με κορυφαίο δημοσκόπο, αποδεικνύοντας αυτό που λέμε εδώ και καιρό. Ότι το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ έχει πετσοκόψει τα εκλογικά ποσοστά Μητσοτάκη και Βελόπουλου, εισέρχεται στη Βουλή, τρομοκρατεί το σύστημα η άνοδός μας και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σιγήσει η ελεύθερη ελληνική φωνή του Ηλία Κασιδιάρη.
      «Η επόμενη βουλή θα είναι 7κομματική, δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία και η Νέα Δημοκρατία που θα είναι πρώτο κόμμα θα χρειαστεί να συγκυβερνήσει…. Με βάση τους τωρινούς πολιτικούς συσχετισμούς τα 6 κόμματα που απαρτίζουν την Βουλή σήμερα θα διατηρηθούν αλλά θα προστεθεί ακόμη ένα οι Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη», αναφέρει στη αρχή η ανάρτηση της ιστοσελίδας.
      Και συνέχισε: «Δημοσκοπικά, όπως αναφέρει έμπειρος δημοσκόπος στο bankingnews, το κόμμα που θα αξιολογούμε αλλά στατιστικά δεν μπορούμε να αποτυπώσουμε γιατί δεν υπάρχει εκλογικό προηγούμενο είναι οι Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη. Μια μερίδα πολιτών ειδικά νέων είναι πολύ πιθανό να υποστηρίξει το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα που επί της ουσίας δεν συνδέεται με την Χρυσή Αυγή καθώς σε ποσοστό σχεδόν 90% αποτελείται από νέα πρόσωπα. Επίσης για τους οπαδούς του κόμματος του… η φυλάκιση του Κασιδάρη είναι πολιτική δίωξη και όχι ποινική καταδίκη».
      Και καταλήγει: «Εάν εισέλθει στην Βουλή το Κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα, δυνητικά το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη που από τα δεξιά της υστερεί καθώς… η πραγματική δεξιά ασφυκτιά εντός της Νέας Δημοκρατίας. Είσοδος των Ελλήνων για την Πατρίδα θα πλήξει Νέα Δημοκρατία σε έδρες και Κόμμα Βελόπουλου σε ποσοστά. Τα video που ανεβάζει στο YouTube έχουν μεγάλη απήχηση και προφανώς θα επιχειρήσουν να τον σιγήσουν με οποιαδήποτε τρόπο ώστε να τον εξαφανίσουν πολιτικά».
      https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/597992/i-epomeni-vouli-tha-einai-7kommatiki-den-tha-yparxei-aftodynamia-kai-i-nd-tha-prepei-na-sygkyvernisei
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    7. ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΑ ΜΜΕ.
      Αντιμέτωπος με σκληρά πειθαρχικά μέτρα στις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται, βρίσκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής.
      Σύμφωνα με πληροφορίες οι παραβιάσεις στους κανονισμούς που του έχουν επιβληθεί όσον αφορά τις επικοινωνίες του μέσα από τις φυλακές, με στόχο να μπει φρένο στα κηρύγματα μίσους, είναι συνεχείς.
      Αυτή τη φορά, πραγματοποίησε τηλεφώνημα προς δικηγόρο, το οποίο διήρκησε μισή ώρα, μιλώντας για όλες τις πολιτικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα ο δικηγόρος με τον οποίο είχε την επικοινωνία, κατέγραψε διάγγελμα του, κάτι το οποίο απέχει από την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών.
      Υπενθυμίζεται πως στις 7/10/2021 το Συμβούλιο των φυλακών, κατόπιν εισήγησης της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, αποφάσισε τον έλεγχο του κρατουμένου στις τηλεφωνικές επικοινωνίες , όπου του επετράπη η επικοινωνία μόνο με συγγενικά του πρόσωπα και δικηγόρους , για προσωπικά και οικογενειακά του θέματα και σε οποιαδήποτε παρατυπία θα μπορεί να διακόπτεται η επικοινωνία άμεσα, να ενημερώνεται ο διευθυντής και να ασκείται ο προβλεπόμενος έλεγχος. Τις πρώτες ημέρες τήρησε τους κανόνες, στη συνέχεια όμως άρχισε να τους παραβιάζει ξανά.
      Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Προστασίας του πολίτη και τη ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, θα δοθεί εντολή για αυστηρό – σκληρό πειθαρχικό έλεγχο ενώ θα ερευνηθεί αν υπάρχει περίπτωση δίωξής του.
      Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί ακόμα και να διωχθεί από τις φυλακές Δομοκού εκεί όπου κρατούνται οι χρυσαυγίτες.
      Σημειώνεται πως από τον περασμένο Μάιο, η κυρία Νικολάου, έχει ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να διερευνηθούν τυχόν παράνομες ενέργειες του Ηλία Κασιδιάρη, μέσα από τη φυλακή.
      Ο Κασιδιάρης προσπάθησε να κάνει νέο κήρυγμα μίσους από τις φυλακές -Αντιμετωπίζει ακόμα και δίωξη.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. Το Ισραήλ ξεκίνησε τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών.
    Οι εμβολιασμοί άρχισαν σήμερα σε μια πλατεία του Τελ Αβίβ.
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΒΕΛΟΝΑ.
    Το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα, τους εμβολιασμούς των παιδιών 5 έως 11 ετών, με το σκεύασμα των Pfizer/BioNtech.
    Ένα τέταρτο κύμα μολύνσεων που έπληξε το Ισραήλ τον Ιούνιο άρχισε να υποχωρεί τον Σεπτέμβριο. Όμως, τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο δείκτης R ξεκίνησε την ανοδική πορεία και πλέον πέρασε το όριο, που δείχνει πως ο ιός θα μπορούσε ξανά να διασπείρεται εκθετικά.
    Τα ημερήσια κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες, με τα μισά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να καταγράφονται αυτή τη στιγμή μεταξύ παιδιών ηλικίας 11 ετών και κάτω.
    Ο πληθυσμός των 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων του Ισραήλ είναι σχετικά νέος, με περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά να βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα των 5-11 ετών. Έως τον Νοέμβριο, αυτή η ομάδα αποτελούσε το ένα τρίτο και πλέον των νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Επιστήμονες και αξιωματούχοι εκφράζουν αμφιβολίες για το αν η χώρα μπορεί να φθάσει στην «ανοσία της αγέλης», εκτός κι αν τα παιδιά εμβολιαστούν.
    Ωστόσο, όσοι χαράσσουν πολιτική επισημαίνουν, επίσης, ότι ο εμβολιασμός των μικρότερων παιδιών έχει σκοπό πάνω απ’ όλα να προστατεύσει την ατομική υγεία τους και όχι απλά να σταματήσει τη διασπορά του ιού.
    Την τελευταία εβδομάδα υπογράμμιζαν ότι αν και η Covid-19 είναι σπανίως σοβαρή μεταξύ των μικρών παιδιών και πολλά δεν εκδηλώνουν κανένα σύμπτωμα, μπορεί να ενέχει κινδύνους μακροπρόθεσμα.
    Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εκτιμά πως ένα στα 3.500 παιδιά που έχει μολυνθεί με τον νέο κορωνοϊό θα αναπτύξει αργότερα Πολυσυστηματικό Φλεγμονώδες Σύνδρομο των Παιδιών. Για τα περισσότερα από τα παιδιά που νοσούν από αυτήν την κατάσταση απαιτείται νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας και το 1-2% πεθαίνει.
    Αξιωματούχοι σημειώνουν επίσης τον κίνδυνο συμπτωμάτων που επιμένουν, όπως διαταραχή στον ύπνο, μυαλγίες, απώλεια όσφρησης και γεύσης, κεφαλαλγίες και βήχα.
    Μια έρευνα από το υπουργείο Υγείας σε περισσότερα από 13.000 παιδιά κατέδειξε πως περίπου το 11% εξ αυτών παρουσίασε συμπτώματα που επέμειναν, έξι μήνες μετά την ανάρρωσή τους.
    «Όλα αυτά τα φαινόμενα μπορεί να είναι σοβαρά και θέλουμε να τα προλάβουμε», είπε σήμερα σε βουλευτές ο υπουργός Υγείας Νιτζάν Χόροβιτς.
    Οι εμβολιασμοί άρχισαν σήμερα σε μια πλατεία του Τελ Αβίβ και η εκστρατεία θα ξεκινήσει σε ολόκληρη τη χώρα αύριο Τρίτη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Ισραήλ ετοιμάζεται για 4η δόση. «Θέμα χρόνου».
      Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, καθηγητής Νάχμαν Ας, προειδοποιεί ότι είναι θέμα χρόνου η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
      Ο Ισραηλινός καθηγητής εκτιμά ότι οι Ισραηλινοί πιθανό να πρέπει να λάβουν επιπλέον αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού καθώς μειώνεται η προστασία των εμβολίων.
      Επισημαίνει ακόμη ότι η χώρα του μπορεί να χρειαστεί να επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού.
      Οι δηλώσεις του Ας έρχονται την ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ, υποβαθμίζει τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού αποκλείοντας παράλληλα την επιβολή νέων μέτρων στη διάρκεια του χειμώνα.
      «Οι Ισραηλινοί θα πρέπει να λάβουν μια τέταρτη δόση του εμβολίου για τη COVID-19 κάποια στιγμή στο μέλλον, καθώς πέφτουν τα επίπεδα αντισωμάτων. Είναι μάλλον θέμα χρόνου και το ερώτημα είναι πότε . Αν το εμβόλιο μας παρείχε προστασία για ένα χρόνο, θα ήμασταν ευτυχείς...», υποστήριξε ο καθηγητής Ας σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:
      «Σε κάθε περίπτωση, πιθανότατα το εμβόλιο δεν θα μας προστατεύει για χρόνια έναντι του κορωνοϊού, ακόμη και η αναμνηστική δόση, και θα πρέπει να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ελπίζω να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο ή περισσότερο».
      Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι, τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας είναι ανησυχητικά καθώς ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας - που δείχνει πόσα άτομα κατά μέσο όρο μολύνει έναν μόνο φορέας του ιού - ξεπέρασε το 1 για πρώτη φορά εδώ και μήνες.
      «Ο αριθμός αναπαραγωγής της επιδημίας (αριθμός R) έφθασε στο 1,02 το περασμένο Σάββατο γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι η πανδημία μπορεί να επιστρέφει στο Ισραήλ μετά από εβδομάδες σταθερής μείωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού», είπε ο Ας επισημαίνοντας ότι η χώρα μπορεί να χρειαστεί να επαναφέρει ορισμένα από τα μέτρα υγείας που είχαν ληφθεί πρόσφατα στο πλαίσιο της ανησυχητικής αναζωπύρωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.
      Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Ισραηλινός «τσάρος» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, Σαλμάν Ζάρκα δήλωσε ότι ,πλέον, οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα εμβολιάζονται πιο συχνά κατά του ιού - «κάθε πέντε έως έξι μήνες».
      «Το Ισραήλ αναμένεται να χορηγήσει εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την αντιμετώπιση διαφορετικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού μέχρι το τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022», όπως υποστηρίζει μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο «Κan».
      «Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση »...
      «Αυτή θα είναι η ζωή μας στο εξής, θα βιώνουμε διαδοχικά κύματα του κορωνοϊού».
      Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ καταγράφει νέο ρεκόρ κρουσμάτων της νόσου Covid- 19 με το τέταρτο κύμα να πλήττει τη χώρα και τα εμβόλια κατά τoυ κορωνοιού να εξακολουθούν να προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες
      Μέχρι στιγμής, από τα 9,3 εκατομμύρια των Ισραηλινών, περίπου 6 εκατομμύρια πολιτών έχουν εμβολιαστεί πλήρως και άλλα 2,5 εκατομμύρια έχουν κάνει ήδη μια τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  10. Η τρίτη δόση του εμβολίου εκτοξεύει την προστασία από τον ιό.
    Σύμφωνα με μια νέα μικρή αμερικανική μελέτη, η προστασία από ένα mRNA εμβόλιο κατά του κορωνοϊού -είτε Pfizer/BioNTech είτε Moderna- μπορεί να διαρκέσει περισσότερο μετά από μια τρίτη ενισχυτική/αναμνηστική δόση από ό,τι μετά τις αρχικές δύο δόσεις.
    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Αλέξις Ντεμόνμπρεουν της Ιατρικής Σχολής Feinberg του Πανεπιστημίου Νorthwestern του Σικάγου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv (δεν έχει υπάρξει ακόμη δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μέτρησαν την ανοσιακή απόκριση σε 33 υγιείς μεσήλικες, τόσο πριν όσο και μετά την τρίτη δόση (η δεύτερη δόση είχε γίνει κατά μέσο όρο πριν εννέα μήνες).
    Λίγο πριν την ενισχυτική δόση τα επίπεδα αντισωμάτων είχαν μειωθεί κατά περίπου δέκα φορές σε σχέση με τα επίπεδά τους λίγο μετά τη δεύτερη δόση. Έξι έως δέκα μέρες μετά την τρίτη αναμνηστική δόση, τα επίπεδα αντισωμάτων είχαν αυξηθεί κατά 25 φορές και ήταν πενταπλάσια σε σχέση με εκείνα μετά τη δεύτερη δόση.
    Στους εθελοντές που είχαν Covid-19 προτού εμβολιαστούν στη συνέχεια, τα επίπεδα αντισωμάτων μετά την τρίτη δόση ήταν 50 φορές μεγαλύτερα από ό,τι μετά τη λοίμωξή τους (φυσική ανοσία).
    «Επειδή τα επίπεδα αντισωμάτων είναι τόσο υψηλά, η ενισχυτική δόση πιθανώς μπορεί να μας δώσει προστασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι είδαμε να συμβαίνει μετά τις δύο δόσεις του εμβολίου», δήλωσε η επικεφαλής επιστήμονας.
    Το βασικό συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι «τα δεδομένα της μελέτης υποστηρίζουν τη χρήση ενισχυτικών δόσεων για να αποτραπούν οι λοιμώξεις breakthrough σε εμβολιασμένους και επίσης υποδηλώνουν ότι η ανοσία σε επίπεδο αντισωμάτων μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι μετά τη δεύτερη δόση».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κολχικίνη δεν μειώνει τη σοβαρότητα της Covid-19 ούτε τον κίνδυνο θανάτου σύμφωνα με νέα μελέτη.
      Σύμφωνα με νέα μελέτη. η κολχικίνη, ένα φθηνό αντιφλεγμονώδες φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως κατά της ουρικής αρθρίτιδας, αλλά είχε επίσης προταθεί -και από Έλληνες επιστήμονες- κατά του κορωνοϊού, δεν μειώνει τη σοβαρότητα της νόσου Covid-19 ούτε τον κίνδυνο θανάτου εξαιτίας της ούτε τη διάρκεια νοσηλείας των ασθενών.
      Από την άλλη πλευρά, σχετίζεται με υψηλή πιθανότητα παρενεργειών, ιδίως διάρροιας, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική μελέτη, άλλη μία που έρχεται να «κόψει» τα φτερά των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί αρχικά για την κολχικίνη.
      Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Κεντάρ Γκαουταμπάι Μέχτα του ινδικού Ιατρικού Κολλεγίου Γκότρι GMERS, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Ρευματολογίας «RMD Open», αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) έξι τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές του εν λόγω φαρμάκου έως τον Ιούλιο του 2021, οι οποίες αφορούσαν συνολικά 16.148 ασθενείς με διαφορετικούς βαθμούς βαρύτητας της νόσου Covid-19. Εξαιρέθηκαν μελέτες παρατήρησης, εργαστηριακές, σε ζώα και με μικρό δείγμα ασθενών (κάτω των δέκα).
      Η ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κολχικίνη δεν σχετιζόταν με καμία άξια λόγου μείωση στον κίνδυνο θανάτου, στην ανάγκη διασωλήνωσης των ασθενών, στον κίνδυνο εισαγωγής σε ΜΕΘ ή στη διάρκεια της νοσηλείας, σε σχέση με όσους δεν έπαιρναν αυτό το φάρμακο. Επιπλέον, όσοι έπαιρναν κολχικίνη είχαν 58% μεγαλύτερη πιθανότητα για την εκδήλωση παρενεργειών γενικά και σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο ειδικότερα για διάρροια.
      Οι ερευνητές συμπέραναν ότι «δεν υπάρχει επιπρόσθετο όφελος από την προσθήκη της κολχικίνης στη θεραπεία και διαχείριση των ασθενών με Covid-19».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  11. Νέα μέθοδος χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα για την ανακάλυψη εξωπλανητών.
    Η νέα μέθοδος βαθιάς μάθησης πρόσθεσε 301 νέους εξωπλανήτες.
    Καθώς η αναζήτηση περισσότερων εξωπλανητών συνεχίζεται, οι επιστήμονες προσπαθούν να επεκτείνουν τη θετική εμπειρία που δείχνει το ExoMiner σε άλλες αποστολές
    Η νέα μέθοδος βαθιάς μάθησης πρόσθεσε 301 νέους εξωπλανήτες στον μακρύ κατάλογο των περισσότερων από 4.500 που ήταν ήδη γνωστοί. Με αυτό το τεχνολογικό ορόσημο, οι επιστήμονες ελπίζουν να επιταχύνουν την καταμέτρηση των τρισεκατομμυρίων μακρινών πλανητών που εκτιμάται ότι περιέχουν τον γαλαξία μας.
    Η βαθιά μάθηση είναι η μέθοδος που χρησιμοποιούν τα νευρωνικά δίκτυα για να μαθαίνουν αυτόματα με βάση μια σειρά αρχικών δεδομένων. Το ExoMiner είναι ένα νέο νευρωνικό δίκτυο που αξιοποιεί τον υπερυπολογιστή της NASA, pleiades. Το δίκτυο συμπληρώνει επαγγελματίας στην ανάλυση δεδομένων και την αποκρυπτογράφηση του τι είναι και τι όχι ένας πλανήτης, ειδικά μεταξύ των δεδομένων που συλλέγονται από το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ.
    Οι άνθρωποι που εργάζονται στην αποστολή του Κέπλερ, με δισεκατομμύρια αστέρια στο οπτικό τους πεδίο και τρισεκατομμύρια πιθανούς εξωπλανήτες, έχουν ένα τιτάνιο έργο, καθώς χρειάζεται πολύς χρόνος για να τα μελετήσουν όλα διεξοδικά. Εδώ, μπαίνει στο παιχνίδι το ExoMiner.
    Όταν ένας πλανήτης περνά ανάμεσα σε εμάς και το άστρο του, βλέπουμε ότι το άστρο εξασθενεί ελαφρώς επειδή ο πλανήτης μπλοκάρει μέρος του φωτός του. Αυτή είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να βρουν εξωπλανήτες. Χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές παρατήρησης, το δίκτυο αναλύει ένα προς ένα τα χαρακτηριστικά κάθε υποψήφιου για εξωπλανήτη. Χρησιμοποιώντας υπάρχουσες βάσεις δεδομένων, το ExoMiner επικυρώνει πιθανούς υποψηφίους, συγκρίνοντας και επισημαίνοντας πόσο πιθανός ή απίθανος είναι ένας πλανήτης.
    Στην εργασία τους για το Αστροφυσικό περιοδικό, η ομάδα του Ερευνητικού Κέντρου Ames (ARC) εξηγεί ότι οι 301 εξωπλανήτες βρέθηκαν και χαρακτηρίστηκαν ως υποψήφιοι από το Γραφείο Επιστημών του Κέπλερ, αλλά μόνο με exoMiner θα μπορούσαν να υποβληθούν σε επεξεργασία αρκετά δεδομένα για να διασφαλιστεί ότι είχαν δίκιο.
    «Όταν το ExoMiner λέει ότι κάτι είναι πλανήτης, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι πλανήτης. Είναι εξαιρετικά ακριβής και, κατά κάποιο τρόπο, πιο αξιόπιστη από τους υπάρχοντες ταξινομητές μηχανών και τους ανθρώπους ειδικούς που πρέπει να μιμηθεί λόγω των προκαταλήψεων που συνοδεύουν την ανθρώπινη επισήμανση», εξηγεί ο επικεφαλής του έργου και διευθυντής μηχανικής μάθησης ames Hamed Valizadegan.
    Κανένας από τους πρόσφατα επιβεβαιωμένους πλανήτες δεν θεωρείται ότι είναι παρόμοιος με τη Γη ή βρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη των άστρων τους. Αλλά έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τον γενικό πληθυσμό των επιβεβαιωμένων εξωπλανητών στη γαλαξιακή γειτονιά μας. «Αυτές οι 301 ανακαλύψεις μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τους πλανήτες και τα ηλιακά συστήματα πέρα από τα δικά μας και τι κάνει το δικό μας τόσο μοναδικό», προσθέτει ο Jon Jenkins, ειδικός εξωπλανήτη στο ARC.
    Καθώς η αναζήτηση περισσότερων εξωπλανητών συνεχίζεται, οι επιστήμονες προσπαθούν να επεκτείνουν τη θετική εμπειρία που δείχνει το ExoMiner σε άλλες αποστολές. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουν να επιταχύνουν την καταμέτρηση των τρισεκατομμυρίων μακρινών πλανητών που εκτιμάται ότι περιέχουν τον γαλαξία μας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι μέλισσες χάνονται και οι ειδικοί χτυπούν «καμπανάκι» κινδύνου.
    Είναι γνωστό ότι την τελευταία δεκαετία έχει χαθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού των μελισσών. Τα τελευταία νέα είναι ότι μαζί με τις μέλισσες χάνουμε και το μέλι τους.
    Τα νούμερα που έρχονται από τη Γαλλία είναι απογοητευτικά, αφού μιλούν για τη χειρότερη παραγωγή των τελευταίων 6 δεκαετιών. Η κλιματική αλλαγή, η υπερβολική υγρασία, οι χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή εμπόδισαν τις μέλισσες να φτιάξουν μέλι και φέτος οι τιμές θα ανεβούν αρκετά λόγω έλλειψης του αγαπημένου τροφίμου.
    Η μείωση είναι τεράστια αφού θα αγγίξει το 66% κάτι που είχε να συμβεί από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Όλοι οι παραγωγοί της Ευρώπης μιλούν για τεράστιο πλήγμα και ότι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα πολύ δύσκολα θα δούμε τη κατάσταση να πηγαίνει προς το καλύτερο.
    Από τις πλευρά τους οι επιστήμονες μιλούν για σπάνια καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν την Ευρώπη τα επόμενα 20 χρόνια και κυρίως την Μεσόγειο.
    Κίνδυνος για το ανθρώπινο είδος
    20.000 είδη μελισσών υπάρχουν στην Ευρώπη, αλλά τα τελευταία 15 χρόνια χάνουμε τεράστιους πληθυσμούς. Οι κυριότεροι λόγοι που πεθαίνουν οι μέλισσες είναι τα φυτοφάρμακα, η κλιματική αλλαγή αλλά και η μείωση δασών, φυτών και γενικότερης βλάστησης.
    Οι ειδικοί δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια, αφού γίνεται καταγραφή του προβλήματος, ώστε να δράσουν τοπικά με ενέργειες εξειδικευμένες.
    Στο ίδιο μήκος κύματος και το υπουργείο Γεωργίας στις ΗΠΑ, όπου μιλούν για ένα κόσμο χωρίς λαχανικά, βλάστηση φυτικό πλούτο αν δεν ανατραπεί η εξαφάνιση της μέλισσας.
    Περισσότερο από το 1/3 της βλάστησης παγκοσμίως οφείλεται στις μέλισσες, οπότε μπορείτε να δείτε πόσο σημαντικό είναι να αυξηθεί ο πληθυσμός των μελισσών άμεσα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ 2008 ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΜΒΙΟ ΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ.
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/01/2008.html

      ΣΗΜΕΡΑ, 20 ΜΑΪΟΥ, ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΛΙΣΣΑΣ.
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/05/20.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  13. Ο Μητσοτάκης μας ανακοίνωσε ότι έχει εμβολιαστεί το 20% από τον συνολικό αριθμό των λαθρομουτζαχεντίν που διαμένουν στην χώρα μας και ο οποίος είναι απόρρητος και τον γνωρίζουν μόνο ο Εφιαλτάκης, η Cia, και ο Πάϊατ.
    Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη μας ανακοίνωσε ότι ,από τους 38.000 αλλοδαπούς που μένουν σε καταυλισμούς έχουν εμβολιαστεί οι 11.500, αλλά οι 11500 δεν είναι το 20% των 38000 και στους ακτιβισμούς έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 70000 αλλά οι 32000 και πλέον έχουν φύγει και ουδείς γνωρίζει που βρίσκονται.
    «Σε ποσοστά αν λάβουμε υπ’ όψιν μας νοσήσαντες και ανήλικους είμαστε καλά» είπε.
    Η προσπάθεια να περιορίσουν τον αριθμό των λαθρομουτζαχεντίν στους 38000, προκαλεί τρόμο και περισσότερο το γεγονός ότι δεν μας λένε πόσοι είναι αυτοί που παίρνουν επιδόματα από τα ΑΤΜ με κάρτες που τους έχει χορηγήσει το Ελληνικό κράτος και πόσοι από αυτούς έχουν εμβολιαστεί.
    Οι κυρία Βούλτεψη μας είπε ότι από τους 38.000 έχουν νοσήσει ως τώρα μέχρι 3.000 άτομα, τους οποίους περιλαμβάνουν στον πλαστό και παράνομο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνουν, αλλά δεν μας είπε, προκαλώντας τρόμο σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, πόσοι από τους λαθρομουτζαχεντίν που βρίσκονται εκτός καταυλισμών σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα έχουν νοσήσει, ούτε μας είπε πόσοι από αυτούς έχουν εμβολιαστεί .
    Επανέλαβε πάντως ότι εάν εμβολιαστούν οι προς απέλαση δεν θα απελαθούν!
    ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Η πλειοψηφία των δημοσιογράφων που δουλεύουν στα εταιρικά ΜΜΕ σε ΗΠΑ και Ευρώπη, εργάζονται και για κάποια μυστική υπηρεσία και η δημοσιογραφία είναι μια κάλυψη".


    "Η CIA, οι τραπεζίτες και οι μεγάλες εταιρείες, όπως, π.χ., η Shell, κανονίζουν, ποιοι δημοσιογράφοι θα καλύψουν τα ρεπορτάζ, τα οποία συνήθως ήταν πλουσιοπάροχα καλυμμένα με πεντάστερα ξενοδοχεία, δωρεάν μετακινήσεις με ελικόπτερα, πάντα πρώτη θέση στο αεροπλάνο και φαγητά στα καλύτερα εστιατόρια, συν τα δώρα (χρηματικά ή άλλα, όπως πανάκριβα ρολόγια) στο τέλος της αποστολής»…
    «Για κάθε «καλό ρεπορτάζ» και ανάλογα με το πόσο αυτό επηρεάζει την κοινή γνώμη, ο Αμερικανός πρέσβης στην Γερμανία πληρώνει από 3.670 μέχρι και 14.700 ευρώ τους δημοσιογράφους».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «H CIA έχει στην ιδιοκτησία της όποιον έχει σημασία στα ΜΕΓΑΛΑ MEDIA» είχε δηλώσει ο διατελέσας διευθυντής της υπηρεσίας William Colby. Στελέχη του CBS, των New York Times, του Associated Press, United Press International, Reuters, Hearst Newspapers, Scripps Howard, του περιοδικού Newsweek, του Mutual Broadcasting System, της Miami Herald, της παλιάς Saturday Evening Post, της New York Herald Tribune και του περιοδικού Time συνεργάζονται στενά με τη CIA.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. «Υπήρξα δημοσιογράφος επί 25 χρόνια. Είχα σπουδάσει για να γράφω ψέματα, να προδίδω τις αρχές μου και να μην λέω την αλήθεια στον κόσμο. Αποφάσισα να σηκωθώ όρθιος και να πω ότι δεν είναι σωστό εκείνο που έχω κάνει στο παρελθόν: Να χειραγωγήσω τους ανθρώπους. Δεν είναι σωστό αυτό που έχουν κάνει συνάδελφοί μου στο παρελθόν, επειδή δωροδοκήθηκαν για να προδώσουν τον λαό, όχι μόνο στην Γερμανία, αλλά σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη».
      «Μια ημέρα, η BND (η γερμανική Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών) ήρθε στο γραφείο μου στην εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine”. Και να θυμάστε ότι η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, ή BND έχει δημιουργηθεί απευθείας από τη CIA. Παρά το γεγονός ότι ουδεμία είχα ιδιαίτερη πληροφορία ή ειδήσεις για τον Καντάφι, ήθελαν να γράψω ένα άρθρο για τον συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και τη Λιβύη… Μου έδωσαν όλες τις μυστικές πληροφορίες και το μόνο που μου ζήτησαν ήταν να υπογράψω το άρθρο». Την άλλη ημέρα δημοσιεύθηκε στην Frankfurter Allgemeine, αλλά ήταν εξ ολοκλήρου το έργο της BND, είπε ο Ulfkotte στην RT. Το άρθρο αναφερόταν στα σχέδια του Καντάφι να κατασκευάσει μυστικά εργοστάσιο παραγωγής δηλητηριωδών αερίων στην Rabtha. «Η είδηση την επομένη είχε κάνει το γύρο του κόσμου. Μπορείτε να το θεωρήσετε αυτό δημοσιογραφία;».
      Τα παραπάνω τα έγραψε ο δολοφονηθείς πέρυσι Γερμανός δημοσιογράφος, πρώην αρχισυντάκτης της “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ) Ούντο Ούλφκοτε (Udo Ulfkotte).
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  15. Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ «ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ( ΕΙΔΙΚΑ) ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ». ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ 103 ΕΛΛΗΝΕΣ (ΜΑΤΙ), ΤΟΣΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΜΗΓΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ.

    Τσίπρας: «Είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα στη Βουλγαρία».
    «Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων».
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει πως «είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα στη Βουλγαρία που οδήγησε στον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά».
    Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το δυστύχημα στη Βουλγαρία ο Αλέξης Τσίπρας γράφει, «Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων» και ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων: «ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΕΙΝΑ».
    Ο FAO προειδοποίησε τα παγκόσμια αγροδιατροφικά συστήματα, τα οποία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πανδημίας της Covid-19, πως οφείλουν να προετοιμαστούν χωρίς καθυστέρηση για νέα «σοκ» στο μέλλον, είτε πρόκειται για ξηρασίες και πλημμύρες είτε για διάφορες ασθένειες.
    Όπως αναφέρει η FAO, υπάρχουν ήδη «τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι που δεν μπορούν να έχουν υγιή διατροφή που να τους προστατεύει από την κακή διατροφή», υπενθυμίζει.
    «Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι επιπλέον είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να μην μπορούν πια να φάνε υγιεινά, αν ένα ξαφνικό σοκ μειώσει κατά ένα τρίτο τα εισοδήματά τους», υπολόγισαν σε έκθεσή τους οι οικονομολόγοι του οργανισμού αυτού των Ηνωμένων Εθνών για τη διατροφή και τη γεωργία.

    Η έκθεση αυτή για το 2021 σχετικά με την «Παγκόσμια Κατάσταση της Διατροφής και της Γεωργίας» υπογραμμίζει επίσης τη σημασία των οδών επικοινωνίας. «Αν οι κρίσιμες οδοί μεταφοράς διαταραχθούν από ένα σοκ, το κόστος της διατροφής θα μπορούσε να αυξηθεί για 845 εκατομμύρια ανθρώπους», σύμφωνα με τον FAO, ο οποίος έχει την έδρα του στη Ρώμη.
    Η πανδημία της Covid-19 «έκανε φανερές τις ευπάθειες των παγκόσμιων αγροδιατροφικών συστημάτων», διαπιστώνει στον πρόλογο της έκθεσης ο γενικός διευθυντής του FAO, ο Τσου Ντονγκγιού.
    Αυτά τα συστήματα περιλαμβάνουν την παραγωγή, τις αλυσίδες προμήθειας τροφίμων, τα εσωτερικά δίκτυα μεταφοράς και την κατανάλωση.
    Σε προηγούμενη έκθεσή του τον Ιούλιο, ο οργανισμός υπολόγιζε πως 720 ως 811 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν πληγεί από το λιμό το 2020, δηλαδή έως 161 εκατ. άνθρωποι περισσότεροι απ’ ό,τι το 2019, «μια αύξηση που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πανδημία».
    Για να επιτρέψει στις χώρες να συνειδητοποιήσουν την ευπάθεια των συστημάτων τροφίμων τους έναντι των σοκ και των χρόνιων καταστάσεων «στρες», ο FAO εκπόνησε δείκτες «ανθεκτικότητας». Διότι σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, «η ικανότητα να αντέχει κανείς τα σοκ και τις καταστάσεις στρες και στη συνέχεια να ανακάμπτει είναι ουσιώδης», επισημαίνει.
    Οι δείκτες αυτοί αναλύουν την εγχώρια παραγωγή των χωρών, την έκταση των εμπορικών ανταλλαγών τους, τα συστήματα μεταφοράς που διαθέτουν, και την πρόσβαση του πληθυσμού τους σε υγιεινή διατροφή.
    Οι χώρες καλούνται «να αναζητήσουν τα αδύναμα σημεία τους» με τα εργαλεία αυτά και να επιχειρήσουν να τα διορθώσουν, εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντρέα Κατανέο, ο κύριος οικονομολόγος και συντονιστής της έκθεσης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ:
    «Περί την 7.30 έσπερινήν, της 18ης Απριλίου 1941, ό πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας κ. Πάλαιρετ, έφθασεν εις το Ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας και έγένετο αμέσως δεκτός ύπό του βασιλέως. Ό πρέσβυς της Μεγάλης Βρετανίας έζήτησε να συναντηθή μετά του νεωστί άναλαβόντως τήν έντολήν σχηματισμού Κυβερνήσεως.
    Ό βασιλεύς έκάλεσεν αμέσως τον άναλαβόντα τον σχηματισμόν Κυβερνήσεως κ. Κώσταν Κοτζιάν και απευθυνόμενος προς τον κ. Πάλαιρετ είπεν: «Ιδού ό νέος πρωθυπουργός «. Επακολούθησε γαλλιστι στιχομυθία ή οποία, λόγω του έκτακτου ενδιαφέροντος αυτής, θά καταβληθεί προσπάθεια να άποδοθή φωνογραφικώς.

    Πάλαιρετ: Σας συγχαίρω, άλλα πρέπει νά σας είπω ότι υπάρχουν άμφιβολίαι δι ‘ ύμάς.
    Κοτζιας: Εκείνο το όποιον ενδιαφέρει αυτήν τή στιγμήν δεν είναι αί άμφιβολίαι, πού τυχόν έχετε δι’ έμέ, άλλ’ αί άμφιβολίαι πού έγώ θά ήδυνάμην τυχόν νά έχω διά τήν κυβέρνησίν σας. Διότι έγώ, ώς Έλλην, έπετέλεσα πλήρως τό καθήκον μου. Ή πατρίς μου σφαδάζει αυτήν τήν στιγμήν. Δεν θά έπεθύμουν δέ, κύριε πρέσβυ, αυτήν τήν διατύπωσίν σας νά τήν φέρω εις τήν δημοσιότητα, διότι ή έντύπωσις θά ήτο θλιβερά. Αλλά, δεδομένου δτι έξεφράσθη τοιαύτη αμφιβολία έκ μέρους του συμμάχου μας ή θά γίνη δήλωσις ότι περιβάλλομαι με τήν απόλυτον αυτού έμπιστοσύνην, ή είμαι υποχρεωμένος —σας το δηλώ σαφώς— νά προστατεύσω τήν Ελλάδα…
    Πάλαιρετ: Σας δηλώ ότι έχετε απόλυτον τήν έμπιστοσύνην της Αγγλικής Κυβερνήσεως.
    Κοτζιάς: Α δεν νομίζω, κύριε πρέσβυ, ότι πρέπει νά σας ευχαριστήσω διά τήν δήλωσιν, διότι αύτη είναι έκδήλωσις οφειλομένη προς τήν έπιτελέσασαν απόλυτα το καθήκον της Χώραν μου και όχι προσωπικώς.
    Πάλαιρετ: Μπορούμε νά δώσουμε τά χέρια μας (και έτεινε τήν χείρα του) και να μου δηλώσετε ότι θά σταθούμε μαζί μέχρι τέλους;
    Κοτζιάς: (Λαμβάνων τήν χείρα του πρεσβευτού). Έγώ νά σας δηλώσω μέχρι τέλους;
    Υπάρχει άλλο τέλος άπ’αύτό πού έφθασεν ή Ελλάς; Σεις πρέπει νά μου δηλώσετε ότι θα μείνετε κοντά είς τήν Ελλάδα μέχρι τέλους.
    (Καί, χωρίς νά αναμένη άπάντησιν, έσφιξε τήν χείρα του πρεσβευτού). Τότε ό κ. Πάλαιρετ, μέ έκφρασιν ικανοποιήσεως, λέγει είς τον κ. Κοτζιαν
    Πάλαιρετ: Τότε, δύναμαι νά σας ερωτήσω ποιος είναι ό κατάλογος τών υπουργών σας;
    Κοτζιάς: Αυτό ποτέ! Διότι, δέν έπολέμησεν ή Ελλάς και δεν έθυσιάσθη, όπως έθυσιάσθη, διά νά ύποβάλη καταλόγους τών υπουργών τής είς ξένον πρέσβυν, όσον σύμμαχος και φίλη και άν είναι ή χώρα του. Διότι, τότε, ή Ελλάς θα ελάμβανε τήν θέσιν «κηδευμονευόμενης χώρας», τουθ’ όπερ δέν αποδέχομαι.
    Τότε ό κ. Κοτζιας, στραφείς προς τον παριστάμενο άνακτα, του είπε τα έξης: «Βασιλεύ, είμαι υποχρεωμένος, ώς σύμβουλος σας, νά επισύρω τήν προσοχήν σας έπι τού εξής, μαζί μέ τάς βαρυτάτας εύθύνας πού επιφέρει:
    Έάν τον κατάλογον τών υπουργών, τον οποίον πρόκειται νά σας υποβάλλω, τον έμφανίσητε, πρό τής παρ’ Υμών εγκρίσεως του, είς τήν παρισταμένην έξοχότητα,είμαι, σας τονίζω, υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι η τοποθέτησίς μου απέναντι του γεγονότος αυτού θα είναι τοιαύτη, ώστε αι συνέπειαι να είναι σοβαρώταται».
    (Βλ. Κ. Κοτζιά: Ελλάς ο πόλεμος και η δόξα της, σελ 407-408)
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ:
      Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Κόλλια, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος συναντήθηκε με τον Φίλιπ Τάλμποτ τον οποίο ρώτησε «...αν υπάρχει περίπτωσις να αποβιβαστούν αμερικανοί πεζοναύτες στην Ελλάδα, ώστε μαζί με τους Στρατηγούς του, να ανακτήσουν τον έλγχο των Ενόπλων Δυνάμεων...», ζητώντας άμεσα ξένη στρατιωτική επέμβαση στην χώρα.
      ΜΕΤΑΠΑΙΔΕΙΑ
      Μάνος Χατζηδάκης, «Φάκελλος 21η Απριλίου», σελίδα 39.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...