ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Νοεμβρίου 2021

ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ

 

ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΤΟ 45% ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ" ΚΑΙ "ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΗΣ" ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ




ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΑΝΑΚΙΝΗΣΕ Ο ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ. Έρευνα-εφιάλτης: Δύσκολη, αλλά ρεαλιστική η πιθανότητα να αποκτήσει η Τουρκία πυρηνικά όπλα!




Εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας 2021 - ΑΤ036/2021 - Πολεμική Αεροπορία (haf.gr)

Εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας 2021 – ΑΤ036/2021

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Ανακ. 036/2021
Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας 2021

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), Αρχαγγέλου Μιχαήλ, από την Παρασκευή 5 έως και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Παρασκευή 5 έως και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021


•  Μετασταθμεύσεις αεροσκαφών για εμπλουτισμό των στατικών εκθέσεων των Μονάδων

•  Στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις στις Μονάδες

• Εκπαιδευτικές επισκέψεις από μαθητές σχολείων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε Μονάδες της ΠΑ.

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

•  Πτήσεις αεροσκαφών άνωθεν μεγάλων πόλεων, καθώς και ακριτικών πόλεων και νησιών

•  Πτήσεις Απόστρατων Αξιωματικών και δημοσιογράφων στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

•  19:00: Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην Εκπαίδευση.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

•  Πτήσεις Μαθητών στην 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας.

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

• 10:00: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι Αττικής.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

•  12:00: Επίσημος Εορτασμός – Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι Αττικής.

Οι Αεροπορικές Βάσεις της ΠΑ θα είναι επισκέψιμες για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

•  Την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, από 09:00 έως 17:00

•  Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, από 13:00 έως 17:00.

•  H 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, από 12:30 έως 17:00 και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου από 14:00 έως 17:00.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων – δράσεων δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα με τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης μετάδοσης της λοίμωξης COVID-19 και σύμφωνα με τους υγειονομικούς χάρτες της κάθε περιοχής.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Λόγω των περιορισμών της πανδημίας COVID-19, η είσοδος των επισκεπτών θα πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών ή μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών για τους ενήλικες και self test των τελευταίων 24 ωρών για τους ανήλικους έως 18 ετών.

Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γκουμάτσης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

 

Όπως  γράφουν  οι  χριστιανοί  αυτός  είναι  ο λόγος που ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις 11 Ιουνίου του 1954, καθιερώθηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ως προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας και η γιορτή των Αρχαγγέλων στις 8 Νοεμβρίου, ως η επίσημη αεροπορική γιορτή, η οποία τιμάται με μεγαλοπρέπεια σε όλες τις μονάδες.

Ο  Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι Ταξίαρχος και Αρχιστράτηγος και ως εκ τούτου είναι και ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό δε χέρι τους, είθισται να κρατούν μια σφαίρα , η οποία συμβολίζει τον κόσμο.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι άγγελος, δηλαδή κτιστό, αόρατο και τέλειο πνεύμα, το οποίο δεν το περιορίζει ούτε ο χρόνος, ούτε ο χώρος. Επιπλέον είναι και ο μόνος ο οποίος ονομάζεται Αρχάγγελος κατά την Αγία Γραφή καθώς και «ένας των πρώτων αρχόντων» και «άρχων» και το όνομά του σημαίνει «Ποιος Είναι Ομοιος με τον Θεό;».

Είναι άγγελος, ο οποίος εμφανίζεται στην Παλαιά Διαθήκη, όταν ο Εωσφόρος, το όνομα του οποίου σημαίνει «αυτός που φέρει το φως», ενώ κατείχε την ύψιστη θέση στην κτιστή τελειότητα, ηγήθηκε μικρής ομάδας στασιαστών αγγέλων (μετέπειτα δαίμονες), οι οποίοι ήθελαν να μην υπακούσουν στις διαταγές του Θεού, και επαναστάτησαν.

Τη στιγμή εκείνη ο έως τότε Άγγελος Μιχαήλ, ανέλαβε σημαίνοντα ρόλο στην υποστολή της ανταρσίας του, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του Αρχάγγελου. Μάλιστα ήταν εκείνος που ανήγγειλε στον Αβραάμ την ανάγκη θυσίας του γιου του, Ισαάκ, ενώ ήταν και εκείνος που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο.

Στην Καινή Διαθήκη, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι εκείνος που θα αναγγείλει τη δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού και την αρπαγή της εκκλησίας Του, ενώ είναι παρών και στον Ιησού του Ναυί, την πτώση της Ιεριχούς, καθώς και στις ιστορίες του Εμμανουήλ, Δαβίδ και Ηλία. Πάντοτε κρατά ρομφαία, η οποία δίνει την πύρινη τιμωρία στους εχθρούς του Θεού.

Τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, τον συναντάμε επίσης και στην κάθοδο του Χριστού στον Άδη, όπως επίσης και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, όπου ως επικεφαλής των Αγγέλων πολεμά το Σατανά.

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μιχαήλ θεωρείται από το λαό ότι είναι ο ψυχοπομπός άγγελος, δηλαδή μεταφέρει τις ψυχές στον ουρανό. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές, όπως τη Θράκη, υπάρχουν κάποιες προλήψεις και ο κόσμος δεν αφήνει τη μέρα αυτή τα παπούτσια του έξω από το σπίτι, για να μην τα δει ο Αρχάγγελος και «ενθυμηθεί αυτούς και αναλάβει εκ της ζωής».

Είναι γνωστό και το θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ στους Κολοσσούς της Φρυγίας. Στην περιοχή των Κολοσσών είχε αναβλύσει πηγή με αγιασμένο νερό που θεράπευε κάθε αρρώστια.

Εκεί χτίστηκε ναός στο όνομα του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Οι ειδωλολάτρες στράφηκαν εναντίον του ιερέα του ναού, τον οποίο όμως προστάτευσε ο Αρχάγγελος και σώθηκε. Οι ειδωλολάτρες δοκίμασαν τότε να εκτρέψουν το ρου ενός ποταμού για να πνίξουν τον ιερέα και να καταστρέψουν το ναό.

Τότε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ επενέβη και με τη ρομφαία του έσκισε στα δυο τη γη και τα νερά χωνεύθηκαν μέσα. Έως σήμερα τα νερά των ποταμών χωνεύονται, γι’ αυτό και το μέρος ονομάστηκε Χώναι.

 



Εορτασμοί στους αιθέρες για την Πολεμική Αεροπορία - Αναλυτικά το πρόγραμμα  (αν τους αφήσουν οι προδότες αποδομητές)

  ΤΑ  ΜΙΚΡΟΒΙΑ  ΤΗΣ  ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΑΝΘΡΑΚΑ  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ  ΜΙΧΑΗΛ  ΚΑΙ  ΓΑΒΡΙΗΛ...

   


Αντί  να  εορτάζουμε  τους ανεπανάληπτους  προγόνους  μας,  τον  αεροναυπηγό  του 1500  π.Χ.  Δαίδαλο  και  τον  γιο  του πιλότο  Ίκαρο,  που   κατασκεύασαν  την  πρώτη  ανθρώπινη  ιπτάμενη  συσκευή  και  πέταξαν  μ'  αυτήν  πάνω  από  το  Αιγαίο,  γιορτάζουμε  τα  μικρόβια.  Ο  Δαίδαλος  και  ο  Ίκαρος,  αυτοί  και  μόνο αυτοί,  θα  έπρεπε  να  είναι  οι  προστάτες  των  πιλότων  μας  και  όχι  τα  μικρόβια της  πανούκλας  και  του  άνθρακα.  H  βλακώδης  ιουδαιοχριστιανική  φαντασία  έπλασε  τους  "αγγέλους"  σαν  πνεύματα,  με  μορφή  ανθρώπων,  που  πετάνε  στον  αέρα  με...φτερά.  Τι  είδους  φτερά;  Τι  τα  χρειάζονται  τα  φτερά  τα  πνεύματα;  Για  να  κάνουν  βουτιές  στον  αέρα;  Αυτές  οι  καθαρά   πλαστές  ηλίθιες  οντότητες  της  ιουδαϊκής  μυθολογίας  που  πετούν  με  "φτερά"  στον  αέρα,  ενώ  θεωρούνται  άυλες,  έγιναν  τα  πρότυπα  των  αεροπόρων  μας.

Στην Ιταλία  φυλάσσεται σε λειψανοθήκη  το φτερό (!) του Αρχαγγέλου Γαβριήλ που έπεσε κατά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.  Πλήθος  πιστών  προσκυνάει  εκατοντάδες  χρόνια  ένα  φτερό  κότας.
 
 
 







Το  Ιουδαϊκό  ιερατείο, από  την εποχή του Μωϋσή και μετά – Ιησούς του Ναυή, Κριτές, Σαούλ, Δαυΐδ, Σολομών κλπ – χρησιμοποίησε, εναντίον των ελληνοφιλισταίων και άλλων λαών, βιολογικά όπλα.
Τα όπλα αυτά οι εβραίοι τα φύλαγαν στην Κιβωτό της Διαθήκης από την εποχή του Μωϋσή, με αυτά δηλητηρίαζαν τα νερά των αντιπάλων γύρω τους,  οι εχθροί τους κατέρρεαν χωρίς να καταλάβουν το γιατί και οι εβραίοι έλεγαν ότι τους βοηθούσε ο Ιεχωβά με τους αγγέλους του, οι οποίοι ανεβοκατέβαιναν συνεχώς τον ουρανό για να σφάζουν τους εχθρούς του Ισραήλ.
     Τα υλικά που είχαν στην κιβωτό της Διαθήκης ήταν ανόργανα και οργανικά δηλητήρια. Τα πιο επικίνδυνα ήταν τα πτωματικά δηλητήρια (μικρόβια του άνθρακα και της πανούκλας). Τα υλικά αυτά που βρίσκονταν στην κιβωτό της Διαθήκης  οι ιερείς αποκαλούσαν ΤΟΡΕΦ    (=σαπίλα).  (Ιστορικός Α. Lods στο βιβλίο του «Μωϋσής», εκδόσεις Σμυρνιώτη, μετάφραση  Μάριος Βερέττας,  σελίδα 293: «Η λέξη ΤΕΡΑΦΕΙΜ  μοιάζει να είναι ο πληθυντικός της  λέξεως ΤΟΡΕΦ, που θα πει σαπίλα».)  
       Στα εβραϊκά σαράφ σημαίνει  καίω, καθαρίζω, εξολοθρεύω με φωτιά.  Στον πληθυντικό Σεραφείμ ονομάσθηκαν οι άγγελοι, τα πνεύματα που καθαρίζουν με φωτιά. Ο χαλδαίος θεός  Νεργκάλ, με προσωνύμιο Σαράφ  ήταν ο  θεός των πτωμάτων και της πανούκλας.
Άρα στα εβραϊκά η λέξη τεραφείμ – σεραφείμ έχει και την έννοια «σαπίλες».
      Τα απλά, οργανικά ή ανόργανα δηλητήρια σκότωναν τους ελληνοφιλισταίους αργά (άγγελοι του Ιεχωβά μιάς ταχύτητας). 
Τα Τεραφείμ  ή ΣΕΡΑΦΕΙΜ ήταν άγγελοι του  Ιεχωβά υπερηχητικής ταχύτητας (εξαπλής - εξαπτέρυγα).

ΟΙ  ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ  ΜΙΧΑΗΛ  ΚΑΙ  ΓΑΒΡΙΗΛ  ΠΕΡΙ  ΤΟ  700  Π.Χ. 



      Σε μία ιστορική «μάχη» το εβραϊκό ιερατείο σκότωσε με πανούκλα 185.000 στρατιώτες.
          Ο βασιλεύς της Ασσυρίας  Σενναχειρείμ  (704-681 π.Χ.),  γιος του Σαργών του Β΄,  κατεβαίνοντας  με  ένα τεράστιο  στράτευμα   για  να  υποτάξει την  Αίγυπτο,  έφτασε μπροστά στην Ιερουσαλήμ. Ο  προφήτης Ησαΐας, αρχηγός του εβραϊκού ιερατείου,   είναι   υπεύθυνος  για  την  άμυνα,  ελέγχοντας τα βιολογικά όπλα  της κιβωτού της  Διαθήκης.  Ξέρει  ότι  το αδύνατο σημείο μια ολόκληρης στρατιάς είναι,  ότι εξαρτάται άμεσα και καθημερινά από επαρκείς ποσότητες υδάτων. 
Ο  Ησαΐας, αφού πρώτα έφραξε ή αχρήστευσε όλες τις γύρω πηγές υδάτων, ανάγκασε το στράτευμα του Σενναχειρείμ να χρησιμοποιήσει τα μοναδικά διαθέσιμα νερά που έτρεχαν απ’ τα τείχη της περικυκλωμένης πόλεως Ιερουσαλήμ. Η αφήγηση λέει πως οι εχθροί: «έπιον ύδατα ξένα». Β΄Βασ. ΙΘ΄24.   Που φυσικά δεν ήταν μόνο «ξένα» αλλά... και μολυσμένα, απ’ το ιουδαϊκό ιερατείο που είχε τον απόλυτο έλεγχό τους.
 Ο  Ησαϊας  διέταξε: « και ενέφραξαν πάσας τας πηγάς  και τα πολυάριθμα στρατεύματα του Σεναχειρείμ  έπιον ύδατα ξένα» δηλ. νερό δηλητηριασμένο με πανούκλα (Β΄Βασ. ΙΘ΄24).   
Τι είναι όμως η «πανούκλα»;  Λοιμός, πανώλη (παν-όλλυμι=παν-απόλλυμι, = πεθαίνουν όλοι)  λοιμώδες νόσημα (κολλητικό μεταδοτικό μολυσματικό νόσημα). «Ασθένεια  που  κατ’ εξοχήν  μεταδίδεται από   μολυσματικές  ουσίες των  υδάτων».  
         «Και προσευχήθη Ησαΐας ο Προφήτης και εβόησεν προς τον ουρανόν και απέστειλεν Κύριος άγγελον όστις αφάνισε πάντας... και την νύχτα εκείνη εξήλθεν ο άγγελος Κυρίου και επάταξεν εν τω στρατοπέδω των Ασσυρίων εκατόν ογδοήκοντα πέντε χιλιάδας και ότε εξηγέρθησαν το πρωί, ιδού, ήσαν πάντες σώματα νεκρά. Και εσηκώθη Σενναχειρείμ ο βασιλεύς και έφυγε» Β΄Χρον. ΛΒ΄20 & Β΄Βασ. ΙΘ΄35. 
          "Η σωτηρία της Ιερουσαλήμ η αποδοθείσα  σε θαύμα υπό των Ιουδαίων, οφείλετο εις βαρείαν επιδημίαν, η οποία επέφερε μεγάλη φθοράν εις τα στρατεύματα του Σενναχειρείμ".   Π. Καρολίδου Παγκόσμιος ιστορία,  τόμος Α΄.   
         Ο Jan Vercoutter στο βιβλίο του «Η αρχαία Αίγυπτος» (σελ 134)   είναι  πιό συγκεκριμένος:  "φαίνεται πως μια επιδημία πανούκλας ανάγκασε τους Ασσυρίους να παραιτηθούν από τον αγώνα".
         Ο Lods στο βιβλίο του «Οι προφήτες», (σελ 64-65)  γράφει:   "Μία από τις εβραϊκές εκδοχές υποστηρίζει πως άγγελος του Γιαχβέ,  σκότωσε με αρρώστια μόνο σε μια νύχτα 185.000 άνδρες του ασσυριακού στρατού". 
      Δεν είναι λοιπόν καθόλου λίγοι αυτοί που κατέληξαν στο αυτονόητο συμπέρασμα, ότι ο άγγελος Κυρίου και η πανούκλα, εδώ ταυτίζονται απολύτως.



 


Η  ΥΔΑΤΟΜΑΓΓΑΝΕΙΑ  ΚΑΙ  Η  ΠΤΩΜΑΤΟΜΑΓΓΑΝΕΙΑ ΤΩΝ  ΙΟΥΔΑΙΩΝ

Μαγγανεία  είναι  οι  κρυφοί  μηχανισμοί  επιβολής  της  μαγείας.  Είναι  κατά  βάση  η  κρυφή  τέχνη  της  τροφικής  δηλητηρίασης,  ο  τροφικός  καταναγκασμός.  Είναι  η  γνώση  και  η  χρήση  συγκεκριμένων υλικών  μέσα  στην  ζύμη,  στο  ψωμί,  στο  κρέας,  στο  νερό,  με  τα  οποία  οι  θεουργοί  ιερείς  των  ιουδαίων,  δηλαδή  οι  δια  μαγικών  τρόπων  τα  θεία  επικαλούμενοι,  επέβαλαν  τον  θάνατο  στους  αντιπάλους  τους   και  ταυτόχρονα  έδιναν  και  την  κατάλληλη  (παρα)ερμηνεία  τους  σε  εκείνους  και  σε  μας.
Τα αναρίθμητα περιστατικά νικητήριων βιβλικών μαχών και μαζικών θανάτων των αντίπαλων του Ισραήλ, που αποδίδονται σε φονικούς "αγγέλους", πραγματοποιούνται   με την δόλια χρήση  αόρατων βιολογικών  οπλών μαζικής εξόντωσης.


Η Βίβλος φυσικά παρουσιάζει τα γνωστά αυτά στον αρχαίο κόσμο βρόμικα στρατηγήματα ως επέμβαση αγγέλων... ταυτόχρονα όμως, σκόρπιες λέξεις στο κείμενό της, υποδεικνύουν έμμεσα και την κατάλληλη ανθρωποκίνητη ερμηνεία της δήθεν θεόσταλτης νίκης.

Στα επαναλαμβανόμενα βιβλικά περιστατικά υδατο-μαγγανείας, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιδανική τοπογραφία του "θαύματος" που είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική.  Οι Προφήτες, Κριτές, Ιερείς, και γενικότερα οι ολιγάριθμοι βιβλικοί μαχητές, βρίσκονται πάντοτε κρυμμένοι ψηλά στις πηγές κάποιου χειμάρρου, ενώ οι αντίπαλοί τους, βρίσκονται βολικότατα στρατοπεδευμένοι κάτω στην ίδια κοιλάδα, όπου καταλήγει ο ελεγχόμενος απ’ αυτούς χείμαρρος.
Είναι  χαρακτηριστικό  επίσης  το  γεγονός  ότι  σε  περίπτωση  που  οι  ιουδαίοι  έδωσαν  μάχες  με  τον  αντίπαλο  να  βρίσκεται  σε  ανηφόρα,  πάντοτε  ηττώνταν.
Σχεδόν σε κάθε νικηφόρα μάχη, η βιβλική αφήγηση αφήνει πάντοτε κάποιους σκόρπιους υπαινιγμούς και λέξεις κλειδιά, που οδηγούν αναπάντεχα στην κατανόηση του μηχανισμού της δηλητηριο-χρησίας.  Η συνολική μελέτη αυτών των παράξενων "θαυμάτων", δεν αφήνει στον ερευνητή καμία απολύτως αμφιβολία, για τους ευφυείς θανατηφόρους μηχανισμούς της αόρατης νικητήριας υδατο-μαγγανείας.
Το δραστικό αυτό υλικό κατάρας, πέφτοντας ακατάπαυστα στο πόσιμο νερό των στρατοπεδευμένων εχθρών, θα μεταβάλλει ασταμάτητα για ώρες πολλές το ρυάκι, σε ολόδροσο αλλά δραστικότατο επικαταρώμενο ύδωρ.  Για λίγες ώρες, η οργή του Κυρίου, θα κυκλοφορεί στο αίμα των  στρατιωτών  του  εχθρού με ελαφρά μόνο δυσφορία. Τα συμπτώματα όμως γρήγορα θα κορυφωθούν, και η νύχτα που θα’ ρθεί θα είναι ανυπόφορη. Το επόμενο πρωί η οργή του Κυρίου θα έχει παραλύσει εκ του ασφαλούς και κυριολεκτικά «εκ των ένδο», κάθε έννοια στρατιωτικής αντίστασης.

ΟΙ  "ΑΓΓΕΛΟΙ"  ΘΑΝΑΤΟΥ  ΤΟΥ  ΙΕΧΩΒΑ, ΤΑ  ΤΕΡΑΦΕΙΜ  Ή  ΣΕΡΑΦΕΙΜ 

Όλα δείχνουν ότι οι πτωμαΐνες μόνες τους, αν και πλούσιες μικροβιοφόρες ύλες και ισχυρά δηλητήρια, δεν είναι σε θέση να προκαλέσουν τον μαζικό χαμό, που κατ’ επανάληψη οι βιβλικές μάχες περιγράφουν. Οι πτωμαΐνες είναι πολλές, λίγες όμως εξ αυτών είναι ισχυρά δηλητήρια: Μουσκαρίνη, Νευρίνη, Αιθυλενδιαμίνη, κ.λ.π.  Άρα  κάποια απειλή  πολύ ισχυρότερη από την απλή πτωματική σήψη  περιείχαν τα τεραφείμ,   δηλαδή  η  Κιβωτός  της  Διαθήκης.  Η  μαζική  δηλητηρίαση  και  εξόντωση  χιλιάδων  στρατιωτών  γινόταν  μέσω  των  υδάτων  (υδατομαγγανεία)  από  τους  ιερείς  του  ιεχωβά  με  τα  τεραφείμ  ή  σεραφείμ  δηλαδή  την  "Κιβωτό  της  Διαθήκης",  στην  οποία  φυλλάγονταν,  με  χίλιες  προφυλάξεις,  πτωματικό  υλικό  με  συγκεκριμένο  μικροβιακό φορτίο, που διαλυόμενο  σε  τρεχούμενο  νερό  χειμάρρων,  από  το  οποίο  υδρεύονταν  οι  στρατιώτες,  επιφέρει τα σοβαρά μολυσματικά συμπτώματα.
Τι μπορεί να είναι λοιπόν αυτό, που σαν πραγματικός "άγγελος θανάτου" έσπερνε ταχύτατη εξαθλίωση σε χιλιάδες αντίπαλους στρατιώτες; Δεν χρειάζεται παρά μόνο μια μικρή μετατόπιση της σκέψης μας προς το χειρότερο, για να αντικρίσουμε ολοζώντανο μπροστά μας, τον ισχυρότερο άγγελο θανάτου της εποχής εκείνης την "ΠΑΝΟΥΚΛΑ"! Όποιος άλλωστε φτάσει στην κατανόηση και τη χρήση πτωματικών δηλητηρίων, είναι μόλις μισό βήμα μακρύτερα απ’ τους μηχανισμούς επιβολής της χειρότερης μολυσματικής επιδημίας   που γνώρισε ο αρχαίος κόσμος.
Την επιδημική μολυσματική νόσο της «πανώλους» και του «Άνθρακα»!
Δεν χρειάζεται να επισημανθεί  η καταστρεπτική δύναμη ενός και μόνου μολυσμένου ζώου σε προχωρημένη σήψη. 
Η λάρνακα ή αλλιώς το φέρετρο-κενοτάφιο ή αλλιώς το «τόρεφ» (σαπίλα) πληθυντικός τα «τεραφείμ» (σαπίλες) θα ήταν μια γιγαντιαίων διαστάσεων μολυσματική δύναμη, ικανή να δημιουργήσει τα πιο ανεξήγητα "θαύματα" μαζικού εξολοθρεμού!
Το αποξηραμένο αίμα μερικών μόνο τέτοιων ζώων, που κάποιος δύσμοιρος δούλος θα έσφαζε, φυλαγμένο σε καλοσκέπαστο κιβώτιο ή στην κιβωτό των μαρτυρίων θα εξασφάλιζε επί 25 συνεχή έτη, μια κραταιά μολυσματικότητα, που θα ισοδυναμούσε με τα πιο σύγχρονα καταστρεπτικά όπλα βιολογικού πολέμου!
Άλλωστε, ο άνθρακας συγκαταλέγεται ακόμα ανάμεσα στα ισχυρότερα βιολογικά όπλα των ισχυρών της γης.
Είναι αλήθεια ότι μερικά πράγματα, μόνο αν τα γνωρίζεις τα φοβάσαι. Να λοιπόν γιατί ο Σαμουήλ, προφήτης και ιερέας ενός παραδοσιακού ποιμενικού λαού, δικαιολογημένα... φοβόταν γιατί γνώριζε!
 Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, δεν μιλάμε πια για απλά πτωματικά δηλητήρια, αλλά για εκρηκτικά πολλαπλάσια μολυσματική δύναμη! Για επιδημιολογικά όπλα πανίσχυρων βακτηριδίων, ταχύτατης εξάπλωσης και ανεπανάληπτης εξασθενητικής επίδρασης, που αδιαφορούν για το πλήθος των εχθρών, την σωματική τους ρώμη και την πολεμική τους εξάρτηση. Εδώ πράγματι σε πιάνει δέος και έξαψη "θεϊκής" ισχύος!
Τελικά με τόση δύναμη στα χέρια σου, θα ήταν μάλλον δύσκολο να μην θεωρείς τον εαυτό σου τον «εκλεκτό από πάντων των λαών»! 
Και ασφαλώς ήταν ακόμα ευκολότερο να πιστέψεις, ότι κάποια προστατευτικά πλάσματα σπεύδουν πράγματι κάθε φορά για χάρη σου απ’ τα ουράνια, με μια μόνο σπαθιά τους να σκοτώσουν τους πολυάριθμους τιποτένιους εχθρούς σου!   Ένας διπρόσωπος "άγγελος" σωτήρας, με ασύλληπτη δύναμη θανάτου, στα δυνατά φτερουγίσματά του. Ένας ανεπανάληπτος δαίμονας των υδάτων! Ένας πανίσχυρος «θεός της αρχαίας μαγγανείας»!
Η φυσική εξέλιξη των "ουρανίων" αυτών δυνάμεων ήταν να μετονομασθούν από «τεραφείμ» σε «σεραφείμ» προστάτες δηλαδή αγγέλους, οι οποίοι στα κατοπινά προφητικά οράματα παραστέκονται στην ένδοξη παρουσία του Γιαχβέ.
Οι προστατευτικές αυτές "δυνάμεις", δεν διέθεταν μόνο δυο φτερούγες όπως κάθε... λογικός άγγελος... αλλά λόγω ταχύτατης εξόντωσης και αποτελεσματικότητας έξι φτερούγες κι όχι δυο!   Ήταν δηλαδή άγγελος προηγμένης τεχνολογίας!  
Η λέξη άλλωστε «σαράφ» πληθυντικός «σεραφείμ» κατά την αραβική σήμαινε «όλα τα βλαβερά πνεύματα», κατά δε μια άλλη χαναναιική εκδοχή ήταν προσωνύμιο του μεσοποτάμιου θεού «Νεργκάλ», που ήταν ο θεός των υδάτων και της πανούκλας! Τέλος στα εβραϊκά σχετίζεται προς τη λέξη «σαράμπ» που γενικότερα σημαίνει «θαύμα»! Και τι θαύμα!
Βλ. Α. Lods «Μωυσής» σελ. 328.


Αλίμονο λοιπόν στους στρατιώτες εκείνους, που έπεφταν θύματα αυτής της ύπουλης ασθένειας. Είχαν καταδικαστεί να οδηγηθούν πειθήνια στον πιο επώδυνο και σίγουρο θάνατο. Όλα θα μπορούσε να τα αντέξει ένας σκληραγωγημένος υπερασπιστής της πατρώας γης, που με τα νιάτα, την ορμή και το ψυχικό του σθένος, δικαιολογημένα νόμιζε πως είναι αήττητος.

ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ:  "Η λέξη σεραφείμ ή σεραφίμ (Εβρ. שׂרפים‎, σεράφ στον ενικό) προέρχεται από την εβραϊκή λέξη σαράφ, που σημαίνει «καίω, καθαρίζω με φωτιά».
Στην Ορθόδοξη Εκκλησία περιγράφονται ως τάγμα ασωμάτων, από αυτά που, σύμφωνα με την ιουδαϊκή και χριστιανική παράδοση, πλαισιώνουν το Θρόνο του Θεού. Κατά τον προφήτη Ησαΐα, τα Σεραφείμ έχουν έξι πτέρυγες, για το λόγο αυτό ονομάζονται «εξαπτέρυγα». Από αυτές, οι δυο σκεπάζουν το πρόσωπο, οι άλλες βρίσκονται στην πλάτη και οι τρίτες στα πόδια.
Απεικόνιση των Σεραφείμ έχουμε στα εξαπτέρυγα των Ορθόδοξων ναών, που είναι μεταλλικοί δίσκοι, στηριγμένοι σε κοντάρια".




 



 


Η πανώλης: «κοινώς πανούκλα.
Φοβερή λοιμώδης νόσος της οποίας η κοιτίδα υπήρξε η Άπω ανατολή. Η νόσος προσβάλλει ανθρώπους και ζώα από αρχαιότατων χρόνων. Οι ειδήσεις μας περί της νόσου στηρίζονται σε ασαφείς περιγραφές όπως π.χ. επί επιδημιών αναφερόμενων εις την Παλαιάν Διαθήκην, καθώς και υπό των αρχαίων Ελλήνων ιατρών (Ιπποκρ. Επιδ. Π,3).   Πρώτος άριστα περιγράφει την νόσο ο Ρούφων ο Εφέσιος, ο οποίος την χαρακτηρίζει ως «λοιμώδη, θανατοδεστάτη και οξυτάτη» η οποία συνήθως παρατηρείται στην Λιβύη, Αίγυπτο και Συρία. Ο Διοσκουρίδης και άλλοι μεγάλοι γιατροί της αρχαιότητας την χαρακτηρίζουν «σφόδρα κακοήθη».  (Ορειβ. ΙΙΙ, 608)
Το μικρόβιο της πανώλους, ευρέθη μόλις το 1894. Καλλιεργείται εύκολα επί όλων των γνωστών θρεπτικών μέσων.
Όταν προσβάλλει τον άνθρωπο, η επώαση εκδηλώνεται μετά από 2 έως και 8 ημέρες. Κόπωση, κεφαλαλγία, ανορεξία, πυρετός,  (39-40 βαθ.) ρίγος, ταχυκαρδία και ταχύπνοια, σύντομα επέρχεται θόλωση διανοίας, ακατάσχετοι εμετοί, δυσεντερώδεις κενώσεις, κώμα, παραλήρημα και το πολύ σε 20 ημέρες επέρχεται ο θάνατος. Συχνά σε βαριές περιπτώσεις ο θάνατος έρχεται την τρίτη ή την έβδομη ημέρα.
Στα ζώα προσβάλλει κατά προτίμηση τα βοοειδή, κατόπιν τα αιγοπρόβατα, τους χοίρους και τους ίππους. Πολλές φορές η θνησιμότητα φτάνει τα 90%.
Ιδιαίτεροι φορείς της νόσου είναι οι μεγάλες μύγες, τα κουνούπια και οι αρουραίοι των αποχετευτικών αγωγών.
Επί πτωμάτων και σε ευνοϊκές συνθήκες, διατηρεί επί μακρόν την λοιμώδη του δύναμη.» 
Ακαδημαϊκός και Πανεπιστημιακός Καθηγητής της Ιστορίας της Ιατρικής Αρ. Π. Κούζης    



Ο Άνθραξ: «γνωστός με το λαϊκό όνομα «ίσκιος» ή «ξωτικό» είναι νόσος των ζώων γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων.

Ο Μωυσής ομιλών περί ασθένειας των ζώων στην Βίβλο II κεφ 9, στίχ. 3-9 (Εξ Θ΄3-10) φαίνεται υπονοών τον άνθρακα.

 Ο Όμηρος περιγράφει κάτι παρόμοιο με την νόσο αυτή στα πεδία της Τροίας. Αργότερα ο Βιργίλιος και ο Οβίδιος μίλησαν περί της νόσου και των αιτιών της, που συμβαίνει κατόπιν  μεγάλης ξηρασίας. ο μεγάλος Ιπποκράτης ομιλεί περί ανθρακοπλήκτων, που κατά το θέρος ήσαν πολυάριθμοι. Μεταξύ άλλων και ο Γαληνός και ο Κέλσος ομιλούν στα συγγράμματά τους για τα κακοήθη οιδήματα στα άκρα των ζώων.» Δρανδάκη Δ΄τομ. σελ. 747.
Ο άνθρακας ήταν ο φόβος και ο τρόμος των κτηνοτρόφων από αρχαιότατων εποχών. Δεισιδαίμονες και γεμάτοι άγνοια, εξηγούσαν συχνά την ασθένεια ως θανατηφόρο βάτεμα ενός άγνωστου δαίμονα, κι αυτό επειδή οι πρώτες κηλίδες (φλύκταινες) της θανατηφόρου ασθένειας εμφανίζοντο στην ράχη του ζώου. Μάλιστα ο Ιουδαίος Φίλων, συμπλέοντας με την παραπάνω δεισιδαιμονία, απολογούμενος για τα αίτια της ιουδαϊκής περιτομής αναφέρει τα συμπτώματα του άνθρακα ως την πρώτη από τις τέσσαρες αιτίες της περιτομής!
Οι κτηνοτρόφοι χωρίς να γνωρίζουν την ασθένεια αυτή με το όνομα της, γνώριζαν ότι τα ζώα που θα χτυπηθούν από το «ξωτικό» ή τον «ίσκιο» της κακιάς αυτής κατάρας, κατέρρεαν σε ελάχιστο χρόνο διαλυμένα από τα απανωτά συμπτώματα εξασθένησής τους. Όπως μας πληροφορούν οι ειδικοί από την ασθένεια του άνθρακος προσβάλλονται συνήθως τα πρόβατα, κατσίκια, βοοειδή, ίπποι και τα άγρια μηρυκαστικά. Σθεναρή αντίδραση στη μόλυνση προβάλλουν, ο σκύλος (...!) και τα άγρια σαρκοφάγα, εξαιρετικά ευπρόσβλητος είναι και ο ποντικός.(..!) .
«Τα ζώα που θα νοσήσουν, παρουσιάζουν αδιαθεσία, ανορεξία, παύση μηρυκασμού και εντός ολίγων ωρών, πολλαπλά οιδήματα, τυμπανισμό και υπερβολικό πυρετό (42 έως 42,5 ή και 42,8 βαθμούς!) δύσπνοια, ταχυκαρδία 100-120/λεπτό και εκδηλώνονται βίαιοι κωλικοί.. Λίγο αργότερα η θερμοκρασία κατέρχεται, και το ζώο κατακλίνεται για να μην εγερθεί πλέον. Η όλη διάρκεια της νόσου μέχρι της καταλήξεώς της είναι συνήθως 12 ωρών έως και 3 ημερών. Το κρέας και τα σπλάχνα και το αίμα των ασθενούντων ζώων βρίθουν ανθρακικών μικροβίων και ασφαλώς δύνανται να μολύνουν τους καταναλωτάς των.»
Δ. Σιαμπάνης,  Κτηνίατρος. 
 «Τα βακτηρίδια του άνθρακα μήκος 5-6 μικροχιλιοστά, καλλιεργούνται σχετικά εύκολα και πολλαπλασιάζονται ταχύτατα στην θερμοκρασία των 37 βαθ, (θερμοκρασία σώματος!) και έχουν ανάγκη υγρασίας και οξυγόνου. Παρ’ όλα αυτά παρατηρήσεις (του Momont) επιβεβαίωσαν την επιβίωσή του σε αποξηραμένο αίμα πλέον των 50 ημερών! Καταστρέφονται στην θερμοκρασία των 60-70 βαθ.  Η μολυσματικότης των καλλιεργειών του άνθρακα είναι τεραστία».
«Οι σπόροι του άνθρακος παρουσιάζουν εξαιρετική αντοχή και επιζούν και μετά την ολοκληρωτική αποσύνθεση του ζώου. Τα μολυσμένα ζώα πρέπει να κατακαίονται, μαζί με τις ζωοτροφές τα κόπρανά τους και τα προϊόντα του γάλατος των ή να θάπτονται πολύ βαθιά και μακριά από βοσκότοπους και κατοικημένους χώρους. Διαθέτουν αντοχή στο ψύχος μέχρι -110 βαθ!  Ενώ αντέχουν την θερμοκρασία των 120 έως 140 βαθ. επί τρεις ώρες!   

Οι σπόροι του άνθρακα όμως (π. χ. σε αποξηραμένο αίμα) παρουσιάζουν εξαιρετική αντοχή και στην αποξήρανση εντός κλεισμένων δοχείων πλέον των 25 ετών!

Ο άνθρακας, είναι λοιμώδης (κολλητική) νόσος. Στον άνθρωπο μπορεί να μεταδοθεί επιδερμικά, δια της επαφής, δια της εισπνοής του αέρος. Η χειρότερη όμως μολυσματική οδός είναι δια της πεπτικής οδού. Στην γαστρεντερική αυτή μόλυνση (της κατάποσης) η ασθένεια παρουσιάζει ταχύτατη εξέλιξη. Αρχικά ο ασθενής (το θύμα) παρουσιάζει βαριά γαστρεντερική λοίμωξη και παραπονείται για έντονα ρίγη, κεφαλαλγίες, ιλίγγους, μεγάλη εξάντληση και έντονους πόνους στην οσφύν (μέση-νεφρά) και στο επιγάστριο. Ταχύτατα ακολουθεί ασταθής πυρετός με βαρύτερα γαστρεντερικά συμπτώματα, χολώδεις εμετοί, ακατάσχετη διάρροια, συχνά αιματικές κενώσεις, (αιμορροΐα).  Η ανορεξία είναι απόλυτος, μετεωρισμοί της κοιλιάς, η αναπνοή γίνεται αγωνιώδης, ο σφυγμός ταχύς και άρρυθμος, συχνά εμφανίζονται επώδυνοι διογκώσεις μασχαλιαίων αδένων καθώς και φλύκταιναι κατά την κοιλιακή χώρα. Λίγο αργότερα η θερμοκρασία κατέρχεται κάτω του φυσιολογικού, το δέρμα είναι ψυχρό και γλοιώδες, εμφανίζεται παραλήρημα, ενίοτε συνταρακτικοί σπασμοί, ακολουθεί κωματώδης κατάσταση και το θύμα καταλήγει στον θάνατο!» 

Δ. Ασίμης Ιατρός Διευθυντής Νοσοκομείου Αγ, Ελένη.  






Ύμνος  της  εκκλησίας:  "τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ, εξαπτέρυγα, πολυόμματα, μετάρσια, πτερωτά".
Κάθε  Κυριακή η εκκλησία προσεύχεται στους αγγέλους του Ιεχωβά, δηλ. στα δηλητήρια της πανούκλας και του άνθρακα, «στα ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ, τα εξαπτέρυγα, πολυόμματα, μετάρσια, πτερωτά» να σκοτώσουν τους εχθρούς μας. 
Οι  "προστάτες"  των  αεροπόρων  μας...
Δυστυχώς εμείς, οι απόγονοι Δαίδαλου  και  του  Ίκαρου,  του Αριστοτέλη και του Ιπποκράτη, είμαστε σήμερα άξιοι  μόνο  για ΤΟΡΕΦ.    
 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





  1. Νέας γενιάς ραντάρ επιτήρησης του εναέριου χώρου εγκατέστησε η Αλβανία.
    Οι Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ως μέρος του ΝΑΤΟ, θα έχουν τώρα να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της χώρας.
    Η Υπουργός Άμυνας, Όλτα Τζάσκα, επιθεώρησε σήμερα τις εργασίες κατασκευής του ραντάρ που βρίσκεται στο όρος Μίντα, στην Πούκα, σε υψόμετρο 1.680 m.
    Η Τζάσκα είπε ότι 22 εκατομμύρια δολάρια, 19 εκ των οποίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και 3 εκατομμύρια δολάρια από τις ΗΠΑ, δαπανήθηκαν για την κατασκευή του ραντάρ στο Όρος Μίντα από την Lockheed Martin.
    Η διάρκεια της επίσκεψής της στο ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης του εναέριου χώρου, τόνισε ο υπουργός, ότι είναι η μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα, αλλά σημείωσε ότι η αεροπορία έχει από καιρό μπει σε μια διαδικασία εκσυγχρονισμού, μέρος της οποίας θα είναι τα ελικόπτερα Black Hawk που θα ενταχθούν σύντομα στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις.
    «Με αυτό το ραντάρ, τα αναμενόμενα ελικόπτερα Black Hawk, την επένδυση στο Κουτσόβα ή τα έργα που σχετίζονται με το σύστημα αεροπορικής άμυνας σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, η Πολεμική Αεροπορία μας φτάνει σε ένα επίπεδο επιχειρησιακής λειτουργίας που δεν είχε τις περασμένες δεκαετίες», είπε η υπουργός.
    «Η αλβανική κυβέρνηση», έγραψε η Τζάσκα στη σελίδα της, «μέσω του Υπουργείου Άμυνας δίνει μεγάλη προσοχή στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεών μας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Βουλγαρία το είπε και το έκανε - «Μπλόκαρε» τις ενταξιακές των Σκοπίων: «Δεν αναγνωρίζουν τις βουλγαρικές ρίζες τους».
    Η Βουλγαρία παραβίασε τη συμφωνία καλής γειτονίας και δεν θα υποστηρίξει τα Σκόπια (Μετά την Συμφωνία των Πρεσπών έγιναν... Βόρεια Μακεδονία) για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, μόλις έλαβε πληροφορίες από τη συνάντηση των πρεσβευτών των κρατών μελών της ΕΕ, ενώ ο λόγος άρσης του βέτο ουσιαστικά θα είναι και η παραδοχή της σλαβικής προέλευσης των Σκοπιανών που έχουν "βαφτιστεί Μακεδόνες".
    Στη συνάντηση, ο εκπρόσωπος της Βουλγαρίας επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης της Σόφιας, ότι δεν υπάρχει υποστήριξη επειδή προϋποθέσεις του διαλόγου καλής γειτονίας δεν έχουν εκπληρωθεί.
    Η πρώτη φάση έχει αποκλειστεί και αυτό είναι δυσάρεστο μήνυμα, τόνισε ο Ζάεφ.
    Ωστόσο, ο ίδιος είναι αισιόδοξος(υπολογίζει σε πιέσεις τρίτων χωρών;) και πιστεύει ότι θα βρεθεί κοινή γλώσσα και λύση με τη Βουλγαρία.
    Οι συνομιλίες και η επικοινωνία μεταξύ των ομάδων εργασίας στα δύο υπουργεία Εξωτερικών συνεχίζονται και η θέση των Σκοπίων είναι ότι δεν θα υπάρξει νέα συμφωνία ή παράρτημα στο υφιστάμενο Σύμφωνο Καλής Γειτονίας.
    Αφού δεν επιτεύχθηκε συναίνεση χθες στη συνάντηση των πρεσβευτών των κρατών μελών της ΕΕ, η συζήτηση για το διαπραγματευτικό πλαίσιο θα μεταφερθεί στο Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο έχει προγραμματιστεί εκ νέου για τις 10 έως 17 Νοεμβρίου.
    Η Βουλγαρία είναι δυσαρεστημένη από την στάση των Σκοπίων σε αρκετά ζητήματα.
    Σύμφωνα με διπλωμάτες η Βουλγαρία «δεν μπορεί να αποδεχθεί πως η εν εξελίξει δημιουργία του Κράτους της Βορείου Μακεδονίας (τα Σκόπια) δεν αναγνωρίζει την κοινή ιστορία με την Βουλγαρία, αρνείται την κοινή εθνική και γλωσσική απαρχή και επιμένει πως υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στην Βουλγαρία».
    Χωρίς τα βουλγαρικά αιτήματα
    Δεν αποκλείεται και η πραγματοποίηση άλλου έκτακτου Συμβουλίου στις 10 Δεκεμβρίου, το οποίο θα αφήσει περιθώρια για πιθανό συμβιβασμό και την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο τέλος της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ.
    Η τελευταία πρόταση του Πλαισίου Διαπραγμάτευσης από τη Γερμανική Προεδρία, όπως έγραψε η ιστοσελίδα στα Σκόπια Telma, δεν περιλαμβάνει τα αιτήματα της Βουλγαρίας για ειδικό κεφάλαιο που θα καλύπτει την εφαρμογή της Συμφωνίας Καλής Γειτονίας και όλα τα θέματα γλώσσας και ταυτότητας τα οποία η Βουλγαρία θέτει ως προϋπόθεση για τη συγκατάθεσή της.
    Δύο μέρη του Πλαισίου – το προοίμιο και μέρος του κειμένου αναφέρονται στην άμεση υποχρέωση της χώρας να δείξει «ορατά αποτελέσματα» στην εφαρμογή των δύο συμφωνιών – τη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα και τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία.
    Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Αικατερίνα Ζαχαρίεβα δήλωσε προχθές ότι η υποστήριξη της Βουλγαρίας προς τα Σκόπια δεν ήταν ποτέ άνευ όρων και ότι τα ιστορικά ζητήματα δεν είναι το μόνο πρόβλημα.
    Σύνοδος ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων
    Για τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, η ρητορική μίσους είναι επίσης τέχνασμα.
    Στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου, έχει προγραμματιστεί σύνοδος κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Σόφια, στην οποία τα Σκόπια και η Βουλγαρία θα είναι συμπρόεδροι, αλλά πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, επειδή η Ζαχαρίεβα και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ βρίσκονται σε απομόνωση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κούλης ποντάρει στον Μπάιντεν για τα «ελληνικά συμφέροντα».
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους ηγέτες διεθνώς που το βράδυ του Σαββάτου όταν τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα ανακήρυξαν την εκλογή του νέου Αμερικανού Προέδρου έσπευσε να στείλει τα συγχαρητήρια του στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, τον οποίο είχε υποδεχθεί πριν από τριάμισι χρόνια που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο γραφείο του στην οδό Πειραιώς και «είχαν συνομιλήσει σε πολύ καλό κλίμα αλληλοκατανόησης».
    «Ο Τζο Μπάιντεν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας και είμαι βέβαιος πως υπό την προεδρία του οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας θα καταστούν ακόμη ισχυρότερες», έγραψε o κ. Μητσοτάκης σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter που συνόδευε με την ελληνική και την αμερικανική σημαία.
    Ζ.Π.

20 σχόλια:

  1. Παλαιστίνη: Νεκρός 13χρονος από πυρά ισραηλινών δυνάμεων σε διαδήλωση στη Δυτική Όχθη.

    Ένας έφηβος 13 ρονών σκοτώθηκε σήμερα από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, στο πλαίσιο μιας διαδήλωσης στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.


    Ο Μοχάμεντ Ντάαντας, ηλικίας 13 ετών, τραυματίστηκε από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στο χωριό Ντέιρ αλ Χατάμπ, κοντά στη Ναμπλούς, ανέφερε το υπουργείο στο Γαλλικό Πρακτορείο. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με καρδιακή ανακοπή και οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


    Σε ερώτηση του AFP, ο ισραηλινός στρατός δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά.

    Συγκεντρώσεις λαμβάνουν χώρα στη Δυτική Όχθη κάθε Παρασκευή με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για την επέκταση των ισραηλινών οικισμών, που θεωρούνται παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου.


    Στη Μπεϊτά, δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες που έριξαν οι ισραηλινές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια μίας εκ των κινητοποιήσεων αυτών, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το συμμαχικό κράτος του Ισραήλ είναι το μοναδικό κράτος της γης που έχει το δικαίωμα να σκοτώνει, έτσι για πλάκα, βρέφη, παιδιά και έφήβους, χωρίς να κουνιέται φύλλο διεθνώς. Οι Έλληνες βάζουν φυλακή τους δικούς τους πολίτες όταν υπερασπίζονται την οικογένειά τους από λαθρομετανάστες.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεκινούν και πάλι οι ανακρίσεις για την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση «Noor 1».
    Ο ανακριτής είχε ταχθεί υπέρ της αρχειοθέτησης της υπόθεση.

    Να ξεκινήσουν ξανά οι ανακρίσεις ως προς την πολύκροτη υπόθεση που αφορά σε τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του «Noor 1», αποφασίστηκε σήμερα από τις δικαστικές Αρχές του Πειραιά


    Με σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, ήρθη η διαφωνία ανάμεσα στον ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλο και τον εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου ως προς την πορεία της έρευνας.


    Ο ανακριτής είχε ταχθεί υπέρ της αρχειοθέτησης της υπόθεσης.

    Αντίθετα, ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου είχε κρίνει πως η ανάκριση πρέπει να συνεχιστεί και να διενεργηθούν συνολικά εννέα ανακριτικές πράξεις, για να διαπιστωθεί αν είναι σύννομα τα εμβάσματα που εστάλησαν από τον εφοπλιστή Β. Μαρινάκη, συνεργάτες του και αμερικανική εταιρεία προς τον μετέπειτα καταδικασθέντα σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά του φορτίου του «λευκού θανάτου», Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

    Μάλιστα, ζητούσε τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης εγκλημάτων Homeland, προκειμένου να διακριβωθεί αν είναι σύννομα τα επίδικα εμβάσματα προς τον καταδικασθέντα για τη μεταφορά των ναρκωτικών από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα τον Ιούνιο του 2014.

    Από την πλευρά της, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βασιλική Παπαδοπούλου, στην πρόταση της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά ως προς τη διαφωνία Πετρόπουλου - Τσορμπατζόγλου, είχε κρίνει πως πρέπει να συνεχιστεί η ανάκριση ως προς τα ακόλουθα σημεία:


    Να καταθέσει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Αλεξάντερ Κλαπ που φέρεται να αντάλλαξε email με τον καταζητούμενο Τούρκο, φερόμενο ως αποστολέα των ναρκωτικών, Σερίφι Ζιντάστι, υποδεικνύοντας τον Β. Μαρινάκη ως συνεργάτη του Ευθ. Γιαννουσάκη.
    Να καταθέσει ο λιμενικός Γιώργος Κατσούλης, ο οποίος ήταν επικεφαλής στην έρευνα για το «Noor 1».
    Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά αποφάνθηκε στο βούλευμά του πως πρέπει να διενεργηθούν τρεις συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις, αλλά όχι όλες όσες ζητούσε ο εισαγγελέας Εφετών Οδ. Τσορμπατζόγλου.

    Πρόεδρος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά ήταν η Μαρία Σκουλάξινου, η οποία είχε γνώση της πολύκροτης υπόθεσης, καθώς είχε επιληφθεί και προς το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο ανακριτής Ι. Πετρόπουλος, καθώς ο πατέρας του είχε οριστεί από την ΕΠΟ ποδοσφαιρικός δικαστής κατά την περίοδο παντοκρατορίας του Ολυμπιακού του Β. Μαρινάκη.

    Η κυρία Σκουλάξινου είχε ταχθεί υπέρ του αιτήματος του ανακριτή, ώστε να μην αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά η πλειοψηφία του συμβουλίου του είχε δώσει το «πράσινο φως».


    Δύο χρόνια μετά, ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε να τεθεί η πολύκροτη δικογραφία σε βάρος του εφοπλιστή στο αρχείο με τη διαδικασία των τυπικών κλήσεων, δηλαδή χωρίς να απολογηθεί.

    Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της διοίκησης του Πρωτοδικείου Πειραιά Βασίλειος Τζελέπης έδωσε εντολή στην προϊσταμένη των βουλευμάτων να μη δημοσιοποιηθεί στους δημοσιογράφους η άρση της διαφωνίας υπέρ του ανακριτή ή του εισαγγελέα - ούτε καν ο αριθμός του βουλεύματος, αν και τα βουλεύματα παίρνουν αριθμό και δημοσιεύονται.

    Άκρα του τάφου σιωπή για την πολύκροτη υπόθεση που αφορά 3 τόνους ηρωίνης…

    Επίσης, καθ’ όλο αυτό το διάστημα που εκκρεμεί η υπόθεση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αλλά και μετά τη μετάθεση του ανακριτή Διαφθοράς Ι. Πετρόπουλου, δεν έχει καλυφθεί η θέση του από άλλον δικαστικό λειτουργό.

    Ο νέος ανακριτή που θα χειριστεί πλέον την πολύκροτη υπόθεση θα οριστεί από τον πρόεδρο της διοίκησης του Πρωτοδικείου, Β. Τζελέπη.
    Ζ.Π.











    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χίος: Καταδίκασαν σε 7 χρόνια φυλάκιση Έλληνα γιατί έδειρε ισλαμιστή που πείραξε την γυναίκα του. ΖΗΤΩ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ.

    Συνολική ποινή κάθειρξης επτά ετών χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χίου σε 31χρονο σήμερα ΕΛΛΗΝΑ Μυτιληνιό ο οποίος στις 8 Δεκεμβρίου του 2018 είχε δείρει τον 49χρονο σήμερα Εσμάν Ουντίν ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ λαθρομετανάστη από το Μπαγκλαντές.

    Ο ισλαμιστής λαθρομετανάστης Εαμάν Ουντίν βρίσκεται παράνομα στη Λέσβο εδώ και σχεδόν 10 χρόνια με το σχέδιο Καλλέργη για αντικατάσταση των Αυτόχθονων Ελλήνων και το ελληνικό κράτος του βρήκε δουλειά στον εξωτερικό χώρο μεγάλου σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, ενώ δεν έχει δουλειά για τους γηγενείς.

    Ο παράνομος ισλαμιστής προσέβαλε την συνοδό του Έλληνα, ο οποίος αντιδρώντας βγήκε από το αυτοκίνητο του και επιτέθηκε στον Ουντίν και τον έδειρε. Ο δράστης είχε συλληφθεί αφού εντοπίστηκε από τις κάμερες του καταστήματος. Είχε δε αφεθεί ελεύθερος από τον Εισαγγελέα με περιοριστικούς όρους.

    Χθες το Δικαστήριο απέρριψε αίτημα αναβολής του κατηγορούμενου και προχώρησε στην ερήμην του κατηγορουμένου εκδίκαση της υπόθεσης κρίνοντας τον ομόφωνα ένοχο για όλες τις πράξεις του και σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Τον καταδίκασε δηλαδή για τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας. Επίσης αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

    Σημείωση: το σεβαστό δικαστήριο ρώτησε τον ισλαμιστή γιατί άφησε το Μπάγκλαντες, όπου δεν γίνεται κανένας πόλεμος και ήρθε στην Ελλάδα; Τον ρώτησε αν έχει οποιαδήποτε σχέση με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, με αποστολή να χτυπήσει τους Έλληνες στρατιώτες από πίσω όταν εισβάλουν οι τούρκοι;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρόδος: Το Δικαστήριο αθώωσε Πακιστανό που κατηγορούνταν για βιασμό 10χρονης ανήλικης.
      Είχε φράξει το στόμα της ανήλικης με το χέρι του για να μην ακούγονται οι κραυγές της!
      Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, έκρινε χθες 1η Νοεμβρίου, αθώο λόγω αμφιβολιών έναν Πακιστανό ο οποίος κατηγορούνταν για βιασμό και αποπλάνηση ανήλικης.
      Είχε κατηγορηθεί ότι στην Αντιμάχεια της Κω τον Απρίλιο του 2014, αφού παρότρυνε μια 10χρονη να τον ακολουθήσει στο σπίτι του, προσποιούμενος ότι σκόπευε να της προσφέρει μπισκότα και αφού εκείνη μπήκε μέσα, την έριξε πάνω στο κρεβάτι του υπνοδωματίου του και κρατώντας την από τα πόδια την βίασε.
      Το παιδί εφέρετο να προσπαθούσε απεγνωσμένα να καλέσει σε βοήθεια φωνάζοντας, όμως εκείνος της είχε φράξει το στόμα με το χέρι του, προκειμένου να μην ακουστούν οι κραυγές της.
      Στον κατηγορούμενο είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της εμφάνισής του στο Α.Τ του τόπου κατοικίας του την 1n και 15η ημέρα εκάστου μηνός και της απαγόρευσης οποιασδήποτε επικοινωνίας με την ανήλικη και τη μητέρα της.
      Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε με βεβαιότητα η διάπραξη των αδικημάτων για τα οποία κατηγορήθηκε και το δικαστήριο τον κήρυξε αθώο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Θεόφραστος Ανδρεόπουλος: Ο Ζάεφ έφυγε & το VMRO επιστρέφει μαζί με όλα τα παρανοϊκά αφηγήματα του Γκρουέφσκι.

    H Συμφωνία των Πρεσπών ήταν κακή από την αρχή, το ξέραμε αυτό.


    Όταν έχεις «Βόρεια Μακεδονία» τότε θα υπάρχει και «Νότια» που σημαίνει ότι θα είναι δύο κομμάτια εν αναμονή ενοποίησης.


    Η Συμφωνία των Πρεσπών αναγνώρισε στα Σκόπια «μακεδονικής εθνότητα και «μακεδονική» γλώσσα, που σημαίνει ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός «Βόρεια» αποκτά την σημασία μίας υπόθεσης που δεν έχει τελειώσει.

    Οι Σκοπιανοί φιλοδοξούν ότι μετά από την παρέλευση είκοσι ίσως και τριάντα ετών θα μπορούν να ακόμα και να προσαρτήσουν την ελληνική και γνήσια Μακεδονία.


    Ο χαρακτηρισμός του μορφώματος αυτού ως «Βόρεια Μακεδονία», μία απίστευτα αυθαίρετη, ύπουλη για την Ελλάδα, ονομασία ουσιαστικά είχε «βαπτιστεί» στα όρια της αρχαίας Μακεδονίας ενός ελληνικού κράτους το οποίο τελείωνε όμως εκεί που βρίσκεται σήμερα το Μοναστήρι.

    Το VMRO που έρχεται στην εξουσία ουδέποτε αναγνώρισε τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» επιμένοντας στον προσδιορισμό, σκέτα «Μακεδονία».


    Χαρακτηριστικό αυτού που έρχεται και της αδυναμίας του Ζ.Ζάεφ να επιβάλει ακόμα κι αυτή την ελάχιστη «παραχώρηση» στην Ελλάδα είναι ότι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Σκοπίων αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ως «Μακεδονία».

    Η εξίσου ολέθρια απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να μην καταγγείλει τη συμφωνία των Πρεσπών όπως διακήρυξαν προεκλογικά τα στελέχη της ΝΔ, είχε ως αποτέλεσμα την αποθράσυνση των Σκοπιανών αλλά και την είσοδο τους στο ΝΑΤΟ ως «Βόρεια Μακεδονία» χωρίς να υπάρχει καμία διαβεβαίωση από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του σλαβοαλβανικού μορφώματος ότι θα σεβαστούν έστω τη συμφωνία των Πρεσπών.

    Τώρα βέβαια είναι πολύ αργά για δάκρυα. Τα Σκόπια έχουν ήδη ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.


    Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να αποπεμφθούν. Ο μόνος άμεσος μοχλός πίεσης που μας απομένει είναι να εμποδίσουμε την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Εάν δεν τηρηθεί, η έτσι κι αλλιώς κάκιστη για την Ελλάδα, ονομασία που έχει παραχωρηθεί στα Σκόπια με την συμφωνία των Πρεσπών, τότε η Ελλάδα πρέπει άμεσα να την καταγγείλει στο σύνολο της (στην ουσία είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να την «θάψει») και να ζητήσει από την διεθνή κοινότητα επιβολή κυρώσεων κατά των Σκοπίων, κάτι που θα δικαιούται να το κάνει.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν υπάρχει κάτι άξιο λόγου στην Συμφωνία των Πρεσπών είναι μόνο ένα πράγμα: Οι Σκοπιανοί αναγνώρισαν ότι η ιστορία τους και η καταγωγή τους δεν έχουν καμία σχέση με το αρχαίο ΕΛΛΗΝΙΚΟ βασίλειο της Μακεδονίας και με τους Έλληνες βασιλιάδες που διοικούσαν το βασίλειο αυτό.

      Δηλαδή όλα αυτά τα γραφικά αλλά επικίνδυνα του Νίκολα Γκρουέφσκι και του VMRO ότι ο κοσμοκράτορας Αλέξανδρος ο Μέγας ήταν... Σκοπιανός αλλά δεν το ήξερε, δεν ισχύουν με επίσημη αναγνώριση και υπογραφή από τα ίδια τα Σκόπια.

      Όμως το VMRO όταν επανέλθει στην εξουσία θα επιχειρήσει να επαναφέρει και την «αναδιαπαιδαγώγηση» στον σκοπιανό λαό για να τον ξαναπείσει ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων παρόλο που οι αρχαίοι Μακεδόνες ομιλούσαν και έγραφαν ελληνικά της δωρικής διαλέκτου...


      Αυτό μαζί με την εφαρμογή του ονόματος σκέτο «Μακεδονία» θα είναι οι δύο παράνομες ενέργειες που θα επιχειρήσουν να κάνουν οι «σκληροί» του VMRO όταν αναλάβουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

      Το ζήτημα είναι θα φροντίσει η ελληνική κυβέρνηση ή η επόμενη κυβέρνηση να πάνε τους Σκοπιανούς από γωνία σε γωνία; ¨Η θα κάνουν πως δεν κατάλαβαν λόγω έξωθεν πιέσεων;

      Αξίζει να θυμηθούμε την απάντηση επί του θέματος του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τ.Πάιατ μετά την παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ.

      “Φυσικά και μας ανησυχεί (η κατάσταση)”, είπε, υπογραμμίζοντας εκ νέου «την ανάγκη να μείνει ζωντανή η ενταξιακή διαδικασία για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία».

      Εν ολίγοις τι είπε ο άνθρωπος; Τα Σκόπια να ενταχθούν στην ΕΕ όπως και να έχει και όλα τα άλλα... αδιάφορα.

      Οι ΗΠΑ θα μας πιέσουν να ενταχθούν τα Σκόπια στην ΕΕ ακόμα κι αν μονομερώς αποσυρθούν από την Συμφωνία και ενώ θα έπρεπε να τιμωρηθούν βαρύτατα με κυρώσεις για κάτι τέτοιο, το μέλημα των Αμερικανών είναι αν θα γίνουν οι Σκοπιανοί... Ευρωπαίοι κι ας ονομάζονται όπως θέλουν οι ίδιοι και ας πιστεύουν ότι η μισή ελληνική Ιστορία τους ανήκει.

      Υπάρχει σοβαρό θέμα για όποια ελληνική κυβέρνηση αναλάβει αυτή την «καυτή πατάτα».

      Μία «πατάτα» που την «έβρασε» ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν την έβγαλε από τη «φωτιά» ούτε η ΝΔ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. ΣΗΜΕΡΑ, 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΘΡΑΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΟΥΚΛΙΟ. Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ, ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ/ΟΥΣΕΣ. Σήμερα είναι των ταξιαρχών αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ - με τα θαυμάσια ελληνικά ονόματά τους.
      Γιορτάζουν Άγγελος, Αγγελής, Αγγελική, Άντζυ, Αγγέλα, Γαβριήλ, Γαβρίλος, Γαβρίλης, Γαβριέλα, Μιχαήλ, Μιχάλης, Μιχαέλλα,, Μιχαλίτσα, Ραφαήλ, Ραφαήλος, Ραφαηλία, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Ευστρατία, Μεταξία, Μεταξούλα, Ταξούλα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Στρατηγός, Στρατής, Στρατηγούλα, Ταξιάρχης, Ταξιαρχούλα.
      Επίσης γιορτάζουν και τα μικρόβια του Άνθρακα και της Πανούκλας.
      Ζ.Π

      Διαγραφή
  6. Στις 8 Νοεμβρίου 1940 ο Μεταξάς δέχθηκε τον Πρεσβευτή της Αμερικής, κ. Μακ Βή στον οποίο είπε ότι ο ελληνικός λαός αισθάνεται «ιδιαιτέραν χαράν διά την έπανεκλογή του κ. Ρούζβελτ», και τον παρεκάλεσε να διαβιβάσει εις τον Πρόεδρο Ρούζβελτ την προσωπική του έκκληση όπως βοηθήσει την αγωνιζομένη Ελλάδα δια της χορηγήσεως άδειας αγοράς εν Αμερική αεροσκαφών, πολεμικού υλικού και πρώτων υλών, των οποίων η Ελλάς είχε επείγουσα ανάγκη. Ό κ. Μάκ Βή απάντησε στον Μεταξά ότι φοβόταν ότι θα υφίσταντο δυσχέρειες για την ικανοποίηση του αιτήματος του λόγω της προτιμήσεως των αγγλικών παραγγελιών. Ο Μεταξάς του είπε ότι θα ζητούσε παρά της αγγλικής Κυβερνήσεως να υποστηρίξει το ελληνικό αίτημα προς την Αμερική και ο Μακ Βή του είπε :«Αν η αγγλική κυβέρνηση το κάνει τούτο, η αίτησις σας θα τύχει ευμενούς υποδοχής». Ο Μάκ Βή πάντως εξέφρασε στον Μεταξά τα θερμά του συγχαρητήρια για τις ελληνικές στρατιωτικές επιτυχίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μέτωπο της Πίνδου, ο διοικητής της «Τζούλια», στρατηγός Μάριο Τζιρότι, ευρισκόμενος σε δεινή θέση, διέταξε την υποχώρηση προς την Κόνιτσα, ακολουθώντας το ορεινό δρομολόγιο Δίστρατο – Άρματα – Πάδες – Ελεύθερο – Κόνιτσα. Στην Κόνιτσα θα κάλυπτε την υποχώρηση η νεοαφιχθείσα στο μέτωπο ιταλική 47η Μεραρχία, «Μπάρι». Η δική μας 1η Μεραρχία, του Βραχνού, κατάφερε μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 1940 να περιορίσει τους Ιταλούς στον Σμόλικα και η Ταξιαρχία Ιππικού, ενισχυμένη και με δυνάμεις πεζικού, επιχείρησε να ανακόψει την υποχώρηση των Ιταλών προς το χωριό Άρμάτα και κατάφερε να εκτοπίσει τους Ιταλούς από το Δίστρατο. Το απόγευμα της 8ης Νοεμβρίου 1940 δύο ελληνικές διμοιρίες αιφνιδίασαν την ιταλική φρουρά στο χωριό Δίστρατο της Πίνδου, και απελευθέρωσαν το χωριό συλλαμβάνοντας 61 Ιταλούς αιχμαλώτους. Το βράδυ εισήλθε στο χωριό Δίστρατο η διοίκηση της Μεραρχίας Ιππικού, υπό τον υποστράτηγο Γεώργιο Στανωτά.
      Το απόσπασμα Αώου που είχε συγκροτήσει ο Παπάγος και το οποίο διοικούσε ο Μαρδοχαίος Φριζής, δεν μπόρεσε να περάσει τον Αώο για να ανακόψει την υποχώρηση της «Τζούλια». Η αποτυχία του Μαρδοχαίου Φριζή, επέτρεψε στους Ιταλούς Αλπινιστές να αποφύγουν την αιχμαλωσία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. Κιλκίς: Τελέστηκε το μνημόσυνο στον Λόφο 44, στο μνημείο των 7.432 θυμάτων των κομμουνιστών.
    Τελέστηκε το μνημόσυνο στον Λόφο 44 του Κιλκίς. Εκεί που έχει στηθεί το Μνημείο των 7.432 θυμάτων – σφαγιασθέντων από τους κομμουνιστές εαμοβούλγαρους τον Νοέμβριο του 1944.
    https://youtu.be/LpcQGnmO-_M
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σφαγή του Κιλκίς.
      Τραγική ήταν η μοίρα των ανένταχτων και μεμονωμένων ομάδων και μαχητών της Βορείου Ελλάδος. Μετά την επίσημη αποκήρυξη των Ταγμάτων από την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία υπέκυψε στις πιέσεις των κομμουνιστών υπουργών της, οι ανεξάρτητες εθνικιστικές ομάδες και οι άνδρες τους στην Βόρεια Ελλάδα εγκαταλείφθηκαν στην δολοφονική μανία των εαμοσλαύων. Οι δυνάμεις των εθνικιστών της Μακεδονίας -μαζί τους και ολόκληρες οικογένειες- συγκεντρώθηκαν στο Κιλκίς όπου περικυκλώθηκαν από τον Ε.Λ.Α.Σ. και κλήθηκαν να παραδοθούν. Στις 4 Νοεμβρίου του 1944 η πόλη δέχθηκε επίθεση κομμουνιστικών συμμοριών που την κατέλαβαν μετά από δεκάωρη μάχη. Ότι ακολούθησε είναι υπεράνω πάσης περιγραφής. Η έκταση της σφαγής αιχμαλώτων αλλά και αόπλων κάθε ηλικίας -εθνικιστών και αντικομμουνιστών πολιτών- ξεπερνά σε φρίκη και απόλυτους αριθμούς την Σφαγή στην Πηγάδα του Μελιγαλά, είναι γνωστή απλά ως η Μάχη του Κιλκίς κι αποτελεί μια άγνωστη ως τις μέρες μας σφαγή που άγγιζε ή σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασε τα όρια του αφανισμού ολόκληρων οικογενειών. Τα περίπου 7.000 θύματα αυτού του ανελέητου εξανδραποδισμού, της πρωτοφανούς για την Ευρώπη ανθρωποσφαγής, που μαζικότερη της υπήρξε μόνο η ομαδική δολοφονία 21.000 Πολωνών αξιωματικών από τους Ρώσους κομμουνιστές στο δάσος του Κατύν- πέρασαν στα αζήτητα της Ελληνικής ιστορίας σα να μην υπήρξαν ποτέ ενώ το επίσημο Ελληνικό κράτος -ακόμη και την περίοδο της 21ης Απριλίου 1967 υπό τον Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπαδόπουλο- δεν τίμησε ποτέ την μνήμη τους και σχεδόν δεν γίνεται αναφορά στην θυσία τους και στο αίμα τους που πότισε τη γη της Μακεδονίας.
      ΜΕΤΑΠΑΙΔΕΙΑ, Τάγματα Ασφαλείας
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. Αλεξανδρούπολη: Μέσα Νοεμβρίου με παρουσία Πάιατ η μεγαλύτερη αμερικανική «απόβαση» στα Βαλκάνια.
    Τα μεταγωγικά πλοία θα ξεφορτώσουν πάνω από 120 ελικόπτερα συνολικά και 1.000 στρατιωτικά οχήματα κάθε τύπου.
    Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική αποστολή στο πλαίσιο ενίσχυσης της παρουσίας των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα. Μία αποστολή την οποία αναμένεται να υποδεχθεί και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.
    Όπως μεταδίδει το evros-news.gr ο κ. Πάιατ θα βρεθεί στην περιοχή στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα εδραίωσης της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας, ειδικά και μετά την αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών που περιλαμβάνει και αναβάθμιση της βάσης της Αλεξανδρούπολης.
    Ο ίδιος ο Πρέσβης των ΗΠΑ άλλωστε είχε αποκαλύψει την μεγαλύτερη άφιξη υλικού των ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, δηλώνοντας ότι: «Θα έχουμε μια μεγάλη άφιξη τον Νοέμβριο στην Αλεξανδρούπολη, θα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών και ελικοπτέρων που έχουμε φέρει ποτέ μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης».
    Έτσι, τα μεταγωγικά πλοία θα ξεφορτώσουν πάνω από 120 ελικόπτερα συνολικά και 1.000 στρατιωτικά οχήματα κάθε τύπου, τα οποία θα μεταφερθούν στη Ρουμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τρένα ή νταλίκες. Με την Αλεξανδρούπολη λοιπόν να μετατρέπεται σταδιακά σε παρατηρητήριο της ευρύτερης περιοχής και με την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της πόλης με αυτά της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Μαύρη Θάλασσα παρακάμπτονται πλέον τα στενά του Βοσπόρου.
    Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα κατέπλευσε στην Αλεξανδρούπολη και το θηριώδες καταμαράν «USNS Yuma» με τεράστιο αριθμό επιθετικών και άλλων ελικοπτέρων, αρμάτων μάχης, λαστιχοφόρων τεθωρακισμένων, πυροβόλων, μαζί με χιλιάδες στρατιώτες (ανάμεσά τους και τους περιβόητους Seals). Αμέσως μετά έγινε η προώθηση οδικώς, σιδηροδρομικώς και αεροπορικώς στα Βαλκάνια (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κόσοβο κ.λπ.) και στην Κεντρική Ευρώπη (Ουγγαρία) φθάνοντας έως το… Ελσίνκι.
    Το «Yuma» -ηλικίας μόλις 5 ετών- είναι ταχύπλοο πλοίο τύπου «Catamaran», υποστήριξης και ταχείας μεταφοράς 600 τόνων φορτίου και 312 ανθρώπων. Έχει μήκος 103 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 43 κόμβων, αποτελώντας μια από τις αιχμές των επιχειρήσεων μεταφοράς αμερικανικών στρατευμάτων.
    Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό: «Καλωσόρισες USNS Yuma. Για μία ακόμη φορά, ένα υπερσύγχρονο catamaran υποστήριξης και ταχείας μεταφοράς 600tn φορτίου και 312 στρατιωτών και πολιτών του Αμερικανικού Ναυτικού στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη, άλλωστε, είχε από καιρό απασχολήσει και τον τουρκικό Τύπο. Χαρακτηριστικό ήταν το δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu το οποίο σημείωσε πως μεγάλος αριθμός αρμάτων μάχης, εκτοξευτήρων, πυροβόλων όπλων κ.α. θα φτάσουν στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, στο της αποστολής την οποία και χαρακτήριζε «πρωτοφανή».
      Το δημοσίευμα αναφερόταν και στις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, που μίλησε για άφιξη αριθμού ρεκόρ αεροσκαφών και ελικοπτέρων φτάσει στην Αλεξανδρούπολη τον Νοέμβριο. «Οι ΗΠΑ αποδίδουν μεγάλη σημασία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επειδή θέλουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τις δικές τους στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα» σημείωνε το το Anadolu , συμπληρώνοντας πως: «η αυξημένη παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στη Ρωσία».
      Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών από τη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε στο «Thessaloniki Summit 2021, ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στην ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη. «Βρισκόμαστε στην κορύφωση, αλλά όχι στην κορυφή» των σχέσεων σε επίπεδο αμυντικής συνεργασίας, τόνισε ο κ. Πάιατ, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως μια χώρα με την οποία μοιράζονται κοινά στρατηγικά συμφέροντα.
      Αυτή η εξέλιξη φαίνεται άλλωστε πως έχει ενοχλήσει την Τουρκία. Αυτή η ενόχληση μάλιστα εκφράστηκε και με τον πιο επίσημο τρόπο από τα χείλη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν έθιξε το θέμα.
      Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους ισχυρίστηκε ότι διαμαρτυρήθηκε στους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας ότι η εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στα τουρκικά σύνορα «αναστατώνει σοβαρά» την Άγκυρα. Μάλιστα, στον Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την πώληση των Rafale στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος του είπε ότι η Αθήνα «έχει χρήματα», με τον ίδιο να του απαντά ότι «σε ξεγελάνε».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. Η Αλβανία αποκτά δύο δορυφόρους - Ε.Ράμα: «Θα παρακολουθούμε τους πάντες».
    «Το κόστος είναι μικρό και τα οφέλη μεγάλα», είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για το σχεδιασμό της κυβέρνησής του για τους δύο αλβανικούς δορυφόρους που προγραμματίζεται να εκτοξευθούν τον Μάρτιο.
    Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό που δήλωσε είναι ότι μέσω των δύο δορυφόρων θα μπορεί το αλβανικό κράτος να παρακολουθεί τις δραστηριότητες των πολιτών του ανα πάσα στιγμή.
    Τώρα αυτό αν είναι καλό ή κακό εξαρτάται από την χρήση...
    Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Ράμα είπε ότι η εκτόξευση των δορυφόρων δεν είναι μια τεράστια δαπάνη, αλλά είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που ξοδεύουμε την εβδομάδα για να αγοράζουμε ενέργεια και να κρατάμε την τιμή υπό έλεγχο.
    «Είναι πολύ λιγότερη, επομένως δεν είναι θέμα κόστους, αλλά τα οφέλη των δορυφόρων θα είναι φανταστικά για τους ανθρώπους.
    Έχω διαβάσει τα πιο παράλογα σχόλια, ευχαριστώ όσους τα κάνουν ότι πρέπει να γελάσουμε, αλλά δεν έχουν καμία σχέση.
    «Κανείς δεν θα γλυτώνει…»
    Οι δορυφόροι που θα εκτοξεύσουμε θα μας εξυπηρετήσουν άμεσα για τη γεωργία, την ενέργεια, το περιβάλλον, την τάξη, τις υποδομές και πάνω απ' όλα θα διευκολύνουν πολύ τη σχέση του κράτους με τον λαό, αποδυναμώνοντας σημαντικά τη δύναμη των επιθεωρήσεων, που είναι μια από τις πηγές του προβλήματος που έχουν οι άνθρωποι με το κράτος λόγω δωροδοκίας, αυθαιρεσίας, αλαζονείας στη συμπεριφορά, γιατί θα έχουμε έναν αρχιεπιθεωρητή που θα είναι μακριά και δεν θα έχει ούτε ξαδέρφια στην Αλβανία ούτε φίλους, ούτε κομματικούς φίλους, πελάτες… θα είναι από τον ουρανό και θα μας πει ότι υπάρχουν δυνητικά προβλήματα εδώ, μια φωτιά εδώ, έχει πρόβλημα η κοίτη του ποταμού, υπάρχει πρόβλημα με πηγές ενέργειας, μια παράνομη κατασκευή.
    Θα ξέρουμε σε πραγματικό χρόνο πόσα μέτρα γης έχουν φυτευτεί στην Αλβανία, με τι έχουν φυτευτεί, πόση είναι η παραγωγή.
    Αυτά είναι φανταστικά πράγματα που μια ολόκληρη στρατιά από γραφεία, τμήματα, αφεντικά, φίλοι, κομματικές παρεμβάσεις κ.λπ. θα έπρεπε κανονικά να κάνουν εδώ στη γη, ενώ ο δορυφόρος θα μας δίνει τα δεδομένα στο τέλος κάθε μέρας και μια ακρίβεια που φτάνει τα 70 τετραγωνικά μέτρα», είπε ο Ράμα, σύμφωνα με το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ATSh.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΔΥΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ 2022. ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΖΗΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/10/2022.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. Συνελήφθη ο Αλβανός ληστής που δολοφόνησε 44χρονο υπάλληλο ψιλικατζίδικου στη Θεσσαλονίκη.

    ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ;
    Ένας 27χρονος Αλβανός είναι ο δράστης της αιματηρής ληστείας που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ψιλικατζίδικο της οδού Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.
    Ο 27χρονος Αλβανός συνελήφθη στο σπίτι του, νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ χθες το βράδυ συνελήφθη και ο συνεργός του, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι 35χρονος Έλληνας.
    Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η ταυτοποίηση και η σύλληψη του δράστη έγινε δυνατή από ένα αποτύπωμα που άφησε μέσα στον χώρο του εγκλήματος.
    Αυτή την ώρα, ο άνδρας βρίσκεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ανακρίνεται από τους αστυνομικούς.
    Οι κινήσεις πριν το έγκλημα
    Ο δράστης μαζί με τον συνεργό του, πριν σκοτώσει τον 44χρονο στο ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη, περπατούσαν λίγα λεπτά πριν τις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου επί της οδού Τριπτολέμου.
    Όταν έφτασαν στη συμβολή με την Γρηγορίου Λαμπράκη ο δράστης έκανε αριστερά και πέρασε στο πεζοδρόμιο οπού βρίσκεται το ψιλικατζίδικο. Εισέβαλε με το όπλο στα χεριά σκοτώνοντας τον 44χρονο.
    Στη συνέχεια τρέχοντας διέφυγε ξανά προς την οδό Τριπτόλεμου εκεί οπού είχε κατευθυνθεί και το άτομο που ήταν νωρίτερα μαζί του. Αυτά είναι γνωστά μέχρι στιγμής, βάσει και του βιντεοληπτικού υλικού που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝΔΙΑΣ: «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που απειλείται με casus-belli».
    ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε σήμερα με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο. Στα θέματα συζήτησης, η Λιβύη, η ανατολική Μεσόγειος, το μέλλον της Ευρώπης και οι διμερείς σχέσεις.
    Παράλληλα, κύριο αντικείμενο της σημερινής συνάντησης, ήταν η ανταλλαγή των οργάνων επικύρωσης της Συμφωνίας Οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών των δυο χωρών.
    Για την συμπεριφορά της Τουρκίας και την προκλητικότητά της, ο Ν. Δένδιας συμπλήρωσε:
    «Τον ενημέρωσα ότι η Τουρκία δυστυχώς συνεχίζει την παραβατική της συμπεριφορά, στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αγνοώντας θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, και συνεχίζει να διατυπώνει απειλές κατά της Ελλάδας.
    Το casus belli, η απειλή πολέμου συνεχίζει να ισχύει για την Τουρκία, απέναντι στην Ελλάδα. Είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει εκπέμψει απειλή πολέμου κατά άλλης χώρας.
    Αλλά οι απειλές εκπέμπονται και κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι κάτι που δεν αφορά μόνον την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά συνολικά την οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βέβαια την Ιταλία, ως μια ιδιαίτερα σημαντική και μεγάλη χώρα στην Μεσόγειο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Washington Post και Βικτώρια Νούλαντ εναντίον George Παπαδόπουλος και Τραμπ.
    ΗΠΑ: Στημένο το Russia Gate κατά του Τράμπ σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα.
    Ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, John Durham κατηγόρησε τον αναλυτή Igor Danchenko από τη Βιρτζίνια, κύριο ερευνητή για τον περιβόητο φάκελο Steele, τον χαλκευμένο όπως αποδεικνύεται φάκελο που χρησιμοποιήθηκε για να βγουν εντάλματα παρακολούθησης στενών συνεργατών του Τραμπ με την υπόνοια ότι συνεργάζονται με τους Ρώσους!
    Μεταξύ αυτών που στοχοποιήθηκαν και ο ομογενής σύμβουλος του Τραμπ, George Παπαδόπουλος, ο οποίος συκοφαντήθηκε, διασύρθηκε μέχρι που στο τέλος αποδείχτηκε ότι ήταν αθώος!
    Ο Danchenko, ο οποίος εργάστηκε στο Ινστιτούτο Brookings (Που χρηματοδοτείται εκτενώς από την Τουρκία και αναπαράγει τουρκική προπαγάνδα μέσω των εκθέσεων του) για πολλά χρόνια, είναι αντιμέτωπος πλέον με πέντε κατηγορίες για ψευδείς δηλώσεις στο FBI. Ο διαβόητος φάκελος αποδείχθηκε ότι περιείχε πολλά ψέματα και αβάσιμους ισχυρισμούς που ο ίδιος ο Steele, ο πρώην πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών που τον συνέταξε, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εκπομπή του George Στεφανόπουλου.
    Ο Έρικ Γουέμπλ της Washington Post, της εφημερίδας που πρωτοστάτησε στις ψευδείς αποκαλύψεις κατά του Τραμπ, συνόψισε συνοπτικά τον λεγόμενο φάκελο ως «σκουπίδια». Ακυρώνοντας έτσι όλα τα άρθρα που η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει και ήθελαν τον Τραμπ και τον George Παπαδόπουλο να είναι «πράκτορας των Ρώσων»!
    Πλέον ο κλοιός σφίγγει και για την Βικτώρια Νούλαντ, βασικής συνεργάτιδας του Brookings, την αμφιλεγόμενη αυτή προσωπικότητα που ως μέλος των κυβερνήσεων των Δημοκρατικων, έχει πρωτοστατήσει μεταξύ άλλων και στην υποστήριξη τον όλεθρο ενεργειών της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς διαπιστώνεται η ψευδορκία της ενώπιον της επιτροπής του κογκρέσου.
    Η Βικτώρια Νούλαντ αρχικά είχε υποστηρίξει πως γνώριζε την ενημέρωση της κυβέρνησης Ομπάμα για τον περιβόητο φάκελο και η ίδια είχε επιλέξει να μην παρευρεθεί, ενώ αργότερα ανασκεύασε λέγοντας ότι δεν γνώριζε για την συγκεκριμένη ενημέρωση.
    Η εξέλιξη αυτή στο δικαστικό μέτωπο σε συνδυασμό με τον θρίαμβο των Ρεπουμπλικάνων στην Βιρτζίνια που αποδίδεται στην εμπλοκή Τραμπ, δείχνει αν μη τι άλλο, ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τις εκλογές του 2024.
    Εάν μάλιστα η δικαστική έρευνα του γενικού εισαγγελέα αναφορικά με το μεγαλύτερο σκάνδαλο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας των ΗΠΑ, ολοκληρωθεί, τότε ο Τραμπ δικαιωμένος, είναι βέβαιο ότι θα κάνει την μεγάλη επαναφορά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...