ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Ιουνίου 2021

ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ. ΜΠΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. «Ας είναι χαρμόσυνη η άλωση της Κωνσταντινούπολης. 29 Μαΐου 1453». Πρωθυπουργός Πακιστάν Ιμράν Κχαν. ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΗΔΗ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΙΚΕΛΙΑ. Ανακάλυψη ενός νέου μνημειακού κτηρίου στην ελληνική πόλη Έγεστα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Σικελίας.

 

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠOΛΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΡΙΖΩΣΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΗΠΕΙΡΟ». Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ζ.Π.

 

«ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ. Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΟ ΤΗΣ ΓΗΣ». ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ




Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, ζητά να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους… «μετανάστες», όσους δηλαδή έχουν μπει παράνομα στη χώρα και γίνουν «νόμιμοι» από το ελληνικό κράτος, και να μπορεί να εκλέγει ακόμα και δημάρχους ή περιφερειάρχες.

Αυτό ζήτησε ο Τζαβέντ Ασλάμ ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας  μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο δίνοντας μάλιστα «μαθήματα» δημοκρατίας στην  Ελλάδα.  

Να σημειωθεί ότι ο Τζαβέντ Ασλάμ είναι καταζητούμενος από τη χώρα του και στον οποίο δόθηκε προσφάτως άσυλο  ως «πρόσφυγα».




  ΑΥΤΟΣ  Ο  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...





Ο  ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ  ΤΟΥΣ  ΤΟΥΡΚΟΥΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ  ΤΗΣ  ΠΟΛΗΣ. 

Μπορεί οι Πακιστανοί κατά εκατοντάδες  χιλιάδες  να συρρέουν στην Ελλάδα, εισβάλλοντας με κάθε τρόπο από τα σύνορα, είτε χερσαία είναι αυτά είτε θαλάσσια, ο πρωθυπουργός τους όμως  ζει και αυτός όπως φαίνεται το "οθωμανικό" όνειρο του Ερντογάν, καθώς σε μήνυμα που ανάρτησε στο twitter ανέφερε την Άλωση ως "χαρμόσυνο" γεγονός.

Οι  Πακιστανοί επομένως που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα με την ανοχή ενός "ημιπαράλυτου" κράτους  και πολλές φορές και με την επιδοκιμασία και την κηδεμονία  του θεωρούν και αυτοί την Άλωση της Πόλης και τις σφαγές του ελληνισμού που ακολούθησαν από  τις οθωμανικές ορδές ως  "χαρμόσυνο" γεγονός όπως και ο πρωθυπουργός τους;

"Ας είναι χαρμόσυνη η άλωση της Κωνσταντινούπολης

29 Μαίου 1453

Πρωθυπουργός Πακιστάν Ιμράν Κχαν"


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

19 σχόλια:

  1. Ο πακιστανικής καταγωγής Σαντίκ Καν επανεκλέχθηκε δήμαρχος του Λονδίνου.

    Ο Σαντίκ Καν επανεκλέχθηκε δήμαρχος του Λονδίνου στις τοπικές εκλογές, νικώντας, όπως αναμενόταν, τον Σον Μπέιλι, υποψήφιο του Συντηρητικού κόμματος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
    Ο 50χρονος Καν του Εργατικού Κόμματος, που έγινε το 2016 ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος μιας μεγάλης δυτικής πρωτεύουσας, κέρδισε το 55,2% των ψήφων, ενώ ο Μπέιλι το 44,8%, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα.
    Εντούτοις, η διαφορά αυτή ήταν μικρότερη από την νίκη του πριν 5 χρόνια.
    «Είμαι βαθιά ευγνώμων από την εμπιστοσύνη που μου έδωσαν οι Λονδρέζοι για να συνεχίσω να ηγούμε της μεγαλύτερης πόλης της γης», δήλωσε ο Καν, ο οποίος εστίασε την προεκλογική του εκστρατεία του στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην τόνωση της τουριστικής οικονομίας της βρετανικής πρωτεύουσας.
    «Υπόσχομαι να κάνω ό,τι μπορώ για να οικοδομήσω ένα καλύτερο και λαμπρότερο μέλλον για το Λονδίνο μετά τις σκοτεινές μέρες της πανδημίας», είπε.
    Ο Καν, πρώην βουλευτής που διαδέχθηκε τον Τζόνσον στη δημαρχία της βρετανικής πρωτεύουσας με πληθυσμό σχεδόν εννέα εκατομμυρίων ανθρώπων, αντιμετώπισε κριτική για τα αυξανόμενα βίαια εγκλήματα στην πόλη, ιδίως επιθέσεις με μαχαίρια με την εμπλοκή εφήβων.
    Η εκλογική νίκη του Καν έρχεται μετά από σειρά από επώδυνες εκλογικές ήττες για τους Εργατικούς στις τοπικές εκλογές σε πρώην προπύργιά τους στην κεντρική και βόρεια Αγγλία - γνωστά ως «κόκκινο τείχος» του κόμματος - που ακολουθούν τα καταστροφικά αποτελέσματα στις εθνικές εκλογές του 2019.
    Ενώ οι Συντηρητικοί του Τζόνσον καταγράφουν εκλογικές επιτυχίες σε άλλες περιοχές στην Αγγλία, το κόμμα της αντιπολίτευσης γίνεται όλο και πιο κυρίαρχο στη βρετανική πρωτεύουσα.
    Αναλυτές αποδίδουν αυτό στον νεότερο πληθυσμό της πόλης αλλά κυριότερα επειδή διαμένει πλέον τεράστια πληθυσμιακή μουσουλμανική ομάδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Στο Λονδίνο έχουν μουσουλμάνο πακιστανό δήμαρχο.
      Αν ξαναβγεί ο ΣΟΡΟΣΣΥΡΙΖΑ μπορεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές, επειδή μισεί βαθειά τους Έλληνες, να κατεβάσει πακιστανό υποψήφιο δήμαρχο. Όλοι οι ελληνοποιημένοι λαθρομετανάστες του Βορίδη θα τον ψηφίσουν. Στο Λονδίνο δεν ψηφίσανε οι λευκοί Εγγλέζοι τον μουσουλμάνο, τον ψηφίσανε οι μετανάστες και είναι τόσοι πολλοί που τον βγάλανε. Το ίδιο θα γίνει και εδώ. Αν προτείνουν μετανάστη δήμαρχο οι μετανάστες στην Αθήνα είναι χιλιάδες, θα τον ψηφίσουν και οι Έλληνες θα ξύνουν το κεφάλι τους πώς βγήκε πακιστανός ή μουσουλμάνος δήμαρχος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Σκόπια: Νέο αλβανικό κόμμα ζητάει την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΔΑΣ, τον χωρισμό, την ομοσπονδοποίηση της χώρας
    Στα Σκόπια, ιδρύθηκε ένα νέο αλβανικό κόμμα το οποίο έχει κύριο στόχο τη μετατροπή της χώρας σε ομοσπονδία, με το κομμάτι που πλειοψηφεί ο αλβανικός πληθυσμός να αποτελεί ένα από τα δύο κρατίδια.
    Το νέο κόμμα, που η επίσημη ονομασία του είναι «Ρεπούμπλικα Ιλλυρίδα», έχει καταθέσει αίτηση για αναγνώριση στα δικαστήρια κάνοντας «σημαία» την ομοσπονδοποίηση της χώρας. Ωστόσο, νομικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν πως το «Ρεπούμπλικα Ιλλυρίδα», δεν θα αναγνωριστεί επίσημα από τις Αρχές, γιατί οι καταστατικοί του στόχοι δε συνάδουν με το Σύνταγμα και την ακεραιότητα των Σκοπίων.
    Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του κόμματος Νετζάτ Μπετζέτι, υποστήριξε πως: «η θέση και το καθεστώς των Αλβανών στη Βόρεια Μακεδονία πρέπει να είναι αλλάξει, επειδή είναι ένας μεγάλος δημογραφικός αριθμός».
    Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διεθνείς κανόνες, ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών και τα έγγραφα του Ελσίνκι τους δίνουν το δικαίωμα να έχουν αυτόνομη κυβέρνηση και να σχηματίζουν τη «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας», η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, εκφράζει τη βούληση των Αλβανών πολιτών, όπως ανέφερε.
    Η επαναφορά της παλαιότερης ιδέας για ομοσπονδοποίηση των Σκοπίων, προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για νέα άνοδο του εθνικισμού στην περιοχή. Ο ίδιος ζήτησε από την Ε.Ε. να επιταχύνει την ένταξη της χώρας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στέλνοντας μήνυμα και στη Βουλγαρία που προβάλλει «βέτο» στη συνέχιση των διαδικασιών
    «Αυτό είναι ένα σήμα τόσο για τη Βουλγαρία όσο και για τις Βρυξέλλες ότι πρέπει να συνεχίσουν τη διαδικασία ένταξης της περιοχής στην ΕΕ πιο εντατικά. Η Βόρεια Μακεδονία είναι ένα παράδειγμα μιας χώρας που, με την ιδέα της «Μία Κοινωνία για Όλους», έχει ενώσει όλες τις διαφορετικές εθνικές κοινότητες», δήλωσε ο Ζάεφ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζάεφ: «Δεν διαπραγματευόμαστε με τη Βουλγαρία ''μακεδονική'' γλώσσα και ''μακεδονική'' ταυτότητα».
      Δηλώνει έτοιμος να μεταβεί στη Σόφια για την εξεύρεση λύσης.
      Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα βρεθεί λύση με τη Βουλγαρία, προκειμένου να αρθούν οι επιφυλάξεις της για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την Ε.Ε..
      Η Πορτογαλία, που προεδρεύει της Ε.Ε. αυτή την περίοδο, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προς Σκόπια και Σόφια, προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία που θα βάλει τέλος στη διαμάχη των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί μια διακυβερνητική συνάντηση στις 23 Ιουνίου.
      Ο Ζάεφ δήλωσε πως αναμένει πρόσκληση από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Στέφαν Γιανέφ για το θέμα.
      Σύμφωνα με τον ίδιο, η πορτογαλική προεδρία εξέπληξε θετικά με την αναπτυγμένη δημιουργική πρόταση για επίλυση της διαφοράς. «Αυτό συμβαδίζει με την πρακτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορεί πραγματικά να είναι μια λύση» δήλωσε, ζητώντας από Ε.Ε. και κυρίως από Βουλγαρία, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
      Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε πως είναι έτοιμος να ταξιδέψει στη Σόφια, ώστε να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση με τη βουλγαρική πλευρά, που όμως δεν θα καταπατά και προσβάλλει, όπως είπε, «τη «μακεδονική» μας γλώσσα και τη «μακεδονική» μας ταυτότητα», επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, εφόσον η Βουλγαρία επιμείνει στη σκληρή της θέση.
      Η Σόφια ζητάει από τα Σκόπια να αναγνωρίσουν πως η «μακεδονική» γλώσσα και η εθνική ταυτότητα της χώρας έχουν βουλγαρικές ρίζες.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. ΜΠΑΪΝΤΕΝ: «Είμαι έτοιμος να προσφέρω νέα προηγμένα όπλα στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει το Ιράν».
    Σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό Πεντάγωνο προαναγγέλλει ουσιαστικά την προμήθεια στο Ισραήλ νέων προηγμένων όπλων ώστε η χώρα να διατηρήσει το τεχνολογικό της προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της.
    «Είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε την ισραηλινή κυβέρνηση με επιπρόσθετες στρατιωτικές δυνατότητες για να διατηρήσει την υπεροχή της στην περιοχή.
    Παράλληλα παίρνουμε πολύ σοβαρά τις απειλές που αντιμετωπίζει από την Τεχεράνη και στο πλαίσιο αυτό είμαστε έτοιμοι να σώσουμε στο Ισραήλ όλα τα μέσα εκείνα και τις δυνατότητες που είναι απαραίτητες», ανέφερε το αμερικανικό Πεντάγωνο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Μείνετε σπίτια σας για να είστε ασφαλείς από τους εγκληματίες» λέει η κυβέρνηση.
    Τα lockdown που κατέστρεψε τη χώρα, την οικονομία και έχει προκαλέσει αναρίθμητα προβλήματα στην κοινωνία, υπεύθυνο για τα μεγάλα ποσοστά κατάθλιψης στον πληθυσμό, τώρα μας λένε ότι κάνει καλό γιατί μείωσε την… εγκληματικότητα!
    Σύμφωνα με μελέτη η εγκληματικότητα μειώθηκε κατά 37% στις αστικές περιοχές και εμείς πρέπει να... πανηγυρίζουμε!
    Μόνο οι ανθρωποκτονίες -κυρίως από το οργανωμένο έγκλημα- μειώθηκαν σχετικά λίγο, σε σύγκριση με άλλες μορφές εγκληματικότητας, όπως οι κλοπές και οι ληστείες, οι οποίες εμφάνισαν σημαντική πτώση σχεδόν στο μισό σε σχέση με τα επίπεδά τους προ κορωνοϊού, λέει η μελέτη που ανακυκλώνει στην Ελλάδα το κρατικό ΑΠΕ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Saab: Βολή επίδειξης του κατευθυνόμενου πυρομαχικού GMM - Γιατί είναι πολύ καλή είδηση για τον Ελληνικό Στρατό.

    Βολή επίδειξης του υπό ανάπτυξη κατευθυνόμενου πυρομαχικού GMM, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από αντιαρματικά Carl Gustaf και AT4, πραγματοποίησε η σουηδική Saab, σε συνεργασία με τον Στρατό των ΗΠΑ και την Raytheon.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Saab το πυρομαχικό εκτοξεύτηκε επιτυχώς και προσέβαλαν με επιτυχία στόχους σε αποστάσεις μεταξύ 1.550-2.500 μέτρων.
    Τι το ιδιαίτερο για τον Ελληνικό Στρατό και τις ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού; Γιατί μετατρέπει μερικές χιλιάδες εκτοξευτές Carl Gustaf και AT4 που διαθέτουν σε κατευθυνόμενα όπλα από απλές αντιαρματικές ρουκέτες! Και πολλαπλασιάζει εντυπωσιακά τις δυνατότητές τους.
    Τα πυρομαχικά ενσωματώνουν σύστημα καθοδήγησης ημί-ενεργού λέιζερ, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και καταδείκτες στόχων.
    00:09 / 00:17
    Οι στόχοι ήταν τοίχος με τριπλό τούβλο, τοίχος με δύο επίπεδα τσιμέντου και θωρακισμένο τακτικό όχημα. Το GMM ενσωματώνει δύο πολεμικές κεφαλές, μια για την επίτευξη αρχικής διάτρησης και μια για την κύρια προσβολή. Επίσης μπορεί να εκτοξευτεί και μέσα από κτίριο.
    Σύμφωνα με τη Saab, το GMM θα έχει Πιθανότητα Κυκλικού Σφάλματος (CEP) μικρότερη του 1 μέτρου στο μέγιστο βεληνεκές, ενώ το βάρος του είναι 6,8 κιλά.
    https://youtu.be/zfrK1d_KhJI
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νέα σπάνια θανατηφόρα μετάλλαξη του Covid-19 εντοπίστηκε στην Κρήτη σε λαθρομετανάστες- Θα πάρει ελληνικό όνομα!
    Σπάνιο είδος μετάλλαξης του κορωνοϊού εμφανίστηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, πιθανότατα προερχόμενα από ξένους εργάτες ή παράνομους μετανάστες.
    Tα κρούσματα της μετάλλαξης που έχουν ανιχνευθεί σε πολίτες της Κρήτης και όχι σε τουρίστες και αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο έχει διαδοθεί το συγκεκριμένο σπάνιο στέλεχος, το οποίο ως τώρα είχε ανιχνευθεί στην Ρωσία και την Νορβηγία από μετανάστες.
    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το στέλεχος φέρει την ονομασία Β.1.1.523 και αναμένεται να λάβει ελληνική ονομασία από το ελληνικό αλφάβητο σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΠΟΥ.
    Το συγκεκριμένο στέλεχος εμφανίζει 2 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη - ακίδα του ιού και αναμένεται να υπάρξει εξελιγμένη Γονιδιωματική ανάλυση για την κάλυψη του από τα εμβόλια.
    Τα δείγματα που παρέλαβε το ιολογικό εργαστήριο της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, προέρχονται από 3 κέντρα αναφοράς σε Εσταυρωμένο, Βιάνο και Βενιζέλειο και εντοπίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
    Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και επικεφαλής του Ιολογικού εργαστηρίου της ιατρικής σχολής Γιώργος Σουρβίνος, είπε ότι «Πραγματοποιείται ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και να δούμε πόσο αποτελεσματικά θα αντιμετωπιστούν οι νέες μεταλλάξεις από τα εμβόλια», επιβεβαιώνοντας ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί στη Ρωσία και τη Νορβηγία.
    Είναι άγνωστο επίσης αν τα νυν εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν την νέα μετάλλαξη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολοκληρώθηκε η ανάγνωση του ανθρώπινου γονιδιώματος - Και ένας Έλληνας ανάμεσα στους ερευνητές.
    Οι επιστήμονες κατάφεραν να αλληλουχίσουν και το κομμάτι του ανθρώπινου DNA που έλειπε εδώ και 20 χρόνια και αντιστοιχούσε σχεδόν στο 8% του συνόλου.
    Την ανάγνωση του ανθρώπινου γονιδιώματος ολοκλήρωσε διεθνής ομάδα ερευνητών, μεταξύ των οποίων Έλληνας γενετιστής της διασποράς. Οι επιστήμονες κατάφεραν να αλληλουχίσουν και το κομμάτι του ανθρώπινου DNA που έλειπε εδώ και 20 χρόνια και αντιστοιχούσε σχεδόν στο 8% του συνόλου.
    Η ερευνητική ομάδα στην οποία συμμετείχε και ο καθηγητής Στυλιανός Αντωναράκης της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Γενεύης έκανε τη σχετική προδημοσίευση στο «bioRxiv», σύμφωνα με το «Nature» και το «New Scientist», και η ανακοίνωσή της πρέπει να επιβεβαιωθεί από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.
    Καλύφθηκαν τα κενά
    Στη δημοσίευση αναφέρουν ότι τόσο η αρχική ανάγνωση (αλληλούχιση) το 2001 όσο και οι κατοπινές εμφάνιζαν κενά της τάξης περίπου του 8% του ανθρώπινου γονιδιώματος. Αυτά τα κενά πλέον καλύφθηκαν χάρη σε νέες ισχυρότερες τεχνικές αλληλούχισης του DNA, οι οποίες αναπτύχθηκαν από τις εταιρίες Pacific Biosciences (ΗΠΑ) και Oxford Nanopre (Βρετανία). Οι ερευνητές αύξησαν από 2.920.000.000 σε 3.050.000.000 τον αριθμό των βάσεων DNA (αύξηση 4,5%), ενώ ο αριθμός των γονιδίων αυξήθηκε σε 19.969 (αύξηση 0,4%).l Emirates
    Μία από τις επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, η δρ Κάρεν Μίγκα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, αναγνώρισε ότι η ανακοίνωσή τους δεν θα πρέπει να θεωρείται επίσημη, έως ότου περάσει από τον έλεγχο των ομοτίμων και δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεώργιος Καραμαδούκης, (“Έλληνες Αριστοκράτες”), Συνέντευξη στον Ησαΐα Κωνσταντινίδη.
    Συγγραφέας, ανάμεσα σε άλλα βιβλία, του έργου “Αριστοκρατία. Πρόταση για ένα άλλο πολίτευμα”, ο κ. Γεώργιος Καραμαδούκης, 45 ετών σήμερα, έχει επίσης δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου σε γνωστές εφημερίδες και περιοδικά της χώρας μας. Είναι επίσης ποιητής.
    Οι εν Ελλάδι εθνικιστές) αντιδρούν έντονα και αντιτίθενται στα εμβόλια. Τελικώς, τι κατά τη γνώμη σας ισχύει -είναι ή δεν είναι ασφαλής ο τρέχων εμβολιασμός;

    Γ.Κ.: Οι Έλληνες Αριστοκράτες ήταν οι πρώτοι στον εθνικιστικό χώρο που κατήγγειλαν πριν ακριβώς από έναν χρόνο τον αναχρονισμό και τις θεωρίες συνωμοσίας απέναντι στην πανδημία. Δυστυχώς τις θεωρίες αυτές τις ασπάστηκαν σε μεγάλο βαθμό τα εθνικιστικά κόμματα και παράγοντες του χώρου για δύο λόγους: α) έχουν παραμείνει σε αναχρονιστικά δόγματα περί της Νέας Τάξης Πραγμάτων β) σκοπίμως επικρότησαν τις θεωρίες αυτές για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους (είναι πολλά τα ψηφαλάκια Άρη).
    Όταν μάλιστα οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν να καταρρίπτονται η μια μετά την άλλη ξεκίνησε το αντιεμβολιαστικό κίνημα και οι τάχα μου επιφυλάξεις για να χαϊδέψουν για άλλη μια φορά τα αυτιά της μερίδος του αντιδραστικού εθνικιστικού κοινού. Έτσι ο εθνικισμός περιθωριοποιήθηκε για άλλη μια φορά και έδωσε πόντους στους πολιτικάντηδες.
    Αυτές οι ιδεοληψίες του τύπου ότι πάντα κρύβεται κάτι από πίσω, οφείλουν να πάψουν αν θέλουμε να εκσυγχρονιστούμε και να αποτελέσουμε σοβαρή πρόταση εξουσίας. Οι πραγματικοί ηγέτες δεν είναι αυτοί που θα χαϊδέψουν το εθνικιστικό αντιδραστικό κοινό ακολουθώντας το, αλλά εξυψώνοντάς το και οδηγώντας το. Στο εθνικιστικό κράτος θα είχε επιβληθεί δια ροπάλου ο εμβολιασμός και θα είχαν υποστεί συνέπειες όσοι με την ανεύθυνη συμπεριφορά τους προκαλούσαν κακό στην δημόσια υγεία.
    Ο εθνικισμός πιστεύει στους εκλεκτούς, δηλαδή στους αρίστους και στην εξειδίκευση. Συνεπώς λαμβάνεται υπόψιν και επιβάλλεται η γνώμη των επιστημόνων και όχι του κάθε εμμονικού ασχέτου. Ο εθνικισμός δεν είναι φιλελευθερισμός. Η ατομική ελευθερία υποτάσσεται στο γενικό καλό. Δυστυχώς όμως η δημοκρατία έχει πολτοποιήσει τους λαούς και έχει θεοποιήσει την ατομική ελευθερία εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Αναφανδόν τασσόμαστε λοιπόν υπέρ των εμβολιασμών, διότι προσφέρουν πολλαπλάσια οφέλη από ό,τι βλάβες.
    https://www.emystras.com/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πανεπιστήμιο του Πρίνστον: Εξοστρακίζει Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά για να καταπολεμήσει τον «δομικό ρατσισμό»! Σημεία των καιρών.

    Προβληματισμό προκαλεί η απόφαση του Πανεπιστημίου Πρίνστον να καταργήσει την υποχρεωτική μάθηση των Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών στο μάθημα Κλασικών Σπουδών.
    Ειδικά όταν στο σκεπτικό των υπευθύνων για τις σπουδές αναφέρεται ως αιτία «η καταπολέμηση του δομικού ρατσισμού». Ηδη τον περασμένο Απρίλιο το Πανεπιστήμιο Χάουαρντ της Ουάσιγκτον – από τα μεγαλύτερα ιδρύματα για τον πολιτισμό των μαύρων στις ΗΠΑ – ανακοίνωσε τη διάλυση του τμήματος Κλασικών Σπουδών, αποφασίζοντας ότι τα μαθήματα θα διδάσκονται σε άλλα τμήματα.
    Πριν από λίγες ημέρες ο Σύλλογος Αποφοίτων Κλασικών Σπουδών του Πρίνστον άνοιξε τη συζήτηση για την απόφαση της Σχολής να καταργήσει την υποχρεωτική εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών. Σύμφωνα με τα νέα ήθη, οι σπουδαστές «ενθαρρύνονται να επιλέξουν τις γλώσσες», αλλά δεν υποχρεώνονται.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως διαπιστώνουμε εύκολα, την προκεχωρημένη επιστημονική έρευνα στα εργαστήρια των ΗΠΑ, την κάνουν πλέον εισαγόμενοι επιστήμονες άλλων χωρών. Η συμμετοχή των αυθεντικών Αμερικανών στις έρευνες των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων συνεχώς μειώνεται.
      Η «αντιρατσιστική» παιδεία που επικράτησε τα τελευταία 50 χρόνια στις ΗΠΑ, έδωσε προτεραιότητα για εισαγωγή σε ανώτερες σπουδές στα παιδιά των λεγόμενων «μειονοτήτων». Το αποτέλεσμα: οι ικανοί αμερικανοί μένουν απ΄ έξω, γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες και οι μειωμένης ευφυΐας που εισέρχονται καταχρηστικά στα περίπλοκα εργαστήρια, δεν μπορούν να τα χειριστούν, είναι χωρίς ικανότητες και χωρίς το ερευνητικό πνεύμα καινοτομίας. Έτσι οι λεγόμενες «μειονότητες» αναβαθμίζονται στις σπουδές εις βάρος των αμερικανών, χωρίς όμως να διαθέτουν τα προσόντα.
      Μία ειδική περίπτωση σήμερα. Στο δεκαμελές ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ δεν υπάρχει κανείς αυθεντικός αμερικανός. Όλοι είναι εβραίοι, μαύροι, μεξικανοί…
      Όλοι οι συνεπείς παιδαγωγοί των ΗΠΑ συμφωνούν: Το επίπεδο σπουδών πέφτει και η συνολική συνεισφορά των αμερικανών στις επιστημονικές έρευνες παγκοσμίως μειώνεται. Γράφονται βιβλία με τίτλο: «Γιατί ο Τζων δεν μπορεί να προσθέσει». Οι μειονότητες που διευθύνουν τα προκεχωρημένα εργαστήρια δεν διακρίνονται για τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Σε άλλα είναι πρώτοι…
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. Κίναιδος ήταν ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα!..

    Γράφει ο Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ

    Στις 19 Αυγούστου 1936 δολοφονήθηκε από αγνώστους στη Γρανάδα της Ισπανίας ο διαβόητος Ισπανός ποιητής Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (1898 – 1936). Το γεγονός γιορτάστηκε κι εφέτος από όλη την Ευρωπαϊκή Αριστερά, αλλά και τους δικούς μας εγχώριους μπολσεβίκους. Σχετικά αφιερώματα είχαν η «Αυγή», η «Εφημερίδα των Συντακτών» και όλες σχεδόν οι εφημερίδες της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ο λόγος είναι απλός: Οι μπολσεβίκοι θεωρούν ότι δολοφόνοι του Λόρκα ήσαν οι ακροδεξιοί φαλαγγίτες του Φράνκο κι ότι τον δολοφόνησαν επειδή ήταν Αριστερός!..
    Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση «πλαστού» ήρωα της Αριστεράς, που «αγιοποιήθηκε» κατά το πρότυπο του Μαρίνου Αντύπα, του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Σωτήρη Πέτρουλα, του Αλέξη Γρηγορόπουλου και των λοιπών ανύπαρκτων «Ηρώων» του εγχώριου Μπολσεβικισμού. Το θέμα της αγιοποιήσεως του Λόρκα από όλη την Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι τεράστιο και θα χρειαζόταν ένα ολόκληρο βιβλίο για να καταγραφεί. Εμείς σήμερα θα σας αποκαλύψουμε μερικές αλήθειες για τον Λόρκα, που έκρυψαν κι εφέτος τα αφιερώματα των αριστερών εφημερίδων, για να μη μάθει ο απλός κοσμάκης το αισχρό ποιόν του Ισπανού ποιητή… Πρίν παραθέσουμε αυτές τις αλήθειες, θα ξεκαθαρίσουμε ότι δεν κρίνουμε τον Λόρκα σαν ποιητή και λογοτέχνη, αλλά σαν άνθρωπο…

    ΦΡΑΝΚΟ: Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΙΝΑΙΔΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟΣ!..

    1)Ο Λόρκα ήταν ο πρωτότοκος γιός μιάς παμπλουτης οικογένειας τσιφλικάδων της Γρανάδας. Πατέρας του ήταν ο μεγαλοτσιφλικάς Φεντερίκο Γκαρθία Ροντρίγκεζ, και μητέρα του η δασκαλίτσα Βισέντα Λόρκα Ρομέρο. Αν διερωτάσθε γιατί ο Λόρκα αποκήρυξε το επώνυμο του πατέρα του (Ροντρίγκεζ) και πήρε το επώνυμο της μαμάς του, η απάντηση είναι απλή: Μισούσε θανάσιμα τον μεγαλοτσιφλικά πατέρα του, όχι μόνο γιατί ήταν ακροδεξιός και υποστηρικτής του Φράνκο, αλλά κυρίως γιατί ντρεπόταν που ο πρωτότοκος γιός του (ο Λόρκα!..) βγήκε κίναιδος καραμπινάτος!.. Μάλιστα, ο ίδιος ο Στρατηγός Φράνκο είχε πεί την δεκαετία του 1960 πως η δολοφονία του Λόρκα το 1936 έγινε από ανθρώπους του ίδιου του μεγαλοτσιφλικά πατέρα του, ο οποίος δεν μπορούσε να χωνέψει πως ο πρωτότοκος γιός του ήταν παθητικός ομοφυλόφιλος!..
    2) Ο Λόρκα ήταν ανοιχτά κίναιδος, ένα είδος Κώστα Ταχτσή της Ισπανίας και δεν κρυβόταν: Μάλιστα, όπως και ο Ταχτσής, ο Λόρκα βρισκόταν σε διαρκή πόλεμο με τους λαϊκούς ομοφυλόφιλους, τους οποίους αποκαλεί στα ποιήματά του «πούστρες» («maricas» στα ισπανικά). Θυμίζουμε ότι και ο Κώστας Ταχτσής είχε καθόλη τη δεκαετία του 1980 ανοιχτό πόλεμο με τους λαϊκούς ομοφυλόφιλους και τραβεστί (Αλόμα κλπ.) οι οποίες τον ξυλοφόρτωναν κάθε τόσο στις πιάτσες του Αγοραίου Έρωτα κλπ. Κι όταν τον ρωτούσαν πώς αυτός, ένας δεδηλωμένος ομοφυλόφιλος και τραβεστί, βρίσκεται στα μαχαίρια με τους λαϊκούς «ομοτέχνους» του, ο Ταχτσής απαντούσε: «Μα και ο ΛΟΡΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ»!..
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΚΑΤΣΟΣ, ΞΑΡΧΑΚΟΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΕΚΡΥΒΑΝ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΠΩΣ Ο ΛΟΡΚΑ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ…

      3) Όλοι οι διανοούμενοι της Παγκόσμιας Αριστεράς ΕΚΡΥΒΑΝ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ επί μισό αιώνα πως ο Λόρκα ήταν παθητικός ομοφυλόφιλος.. Στην Ελλάδα, αυτός που πρωτοστάτησε ΝΑ ΜΗ ΜΑΘΟΥΜΕ την ομοφυλοφιλία του Λόρκα ήταν ο ίδιος ο μεταφραστής του ο Νίκος Γκάτσος!.. Στο βιβλίο που έβγαλε το 1990 από τον «Ικαρο» ο Γκάτσος για τον Λόρκα, δεν λέει λέξη για την ανοιχτή ομοφυλοφιλία του «Μεγάλου Ποιητή». Το μόνο που γράφει είναι η νύξη για τους «αμαρτωλούς έρωτες και τα βίαια πάθη» της Γρανάδας, κι όποιος καταλάβει – κατάλαβε!..
      3) Εμείς εδώ στην Ελλάδα μάθαμε πρώτη φορά για τον Λόρκα επί Χούντας, όταν ο Σταύρος Ξαρχάκος μελοποίησε τον «Θρήνο για τον Ιγνάθιο Σάντσεθ Μεχίας» σε στίχους Νίκου Γκάτσου, που ήταν εμπνευσμένος από τον θάνατο στην αρένα του μεγάλου ταυρομάχου και φίλου του Λόρκα. Μάλιστα, η μετάφραση του Λόρκα από τον Γκάτσο είναι ΚΑΚΙΣΤΗ κι αυτό ισχύει και για τα ποιήματα του μεγάλου Ισπανού σε μετάφραση Γκάτσου, που μελοποίησε ο Μάνος Χατζιδάκης το 1948 και εκδόθηκαν το 1965. Για παράδειγμα, ο πρώτος στίχος του ποιήματος από τον «Θρήνο για τον Μεχίας» είναι ο «A las cinco de la tarde». Ο Γκάτστος τον μετέφρασε «Πέντε η ώρα που βραδιάζει»!.. Ως γνωστόν, η ισπανική λέξη «tarde» δεν συμπίπτει με το ελληνικό βράδυ, όπως θα νόμιζε ένας τύπος σαν τον Γκάτσο που μετέφραζε Λόρκα με την βοήθεια του Λεξικού και χωρίς να ξέρει καθόλου Ισπανικά. «Tarde» σημαίνει το μέρος της ημέρας που η ελληνική γλώσσα το έχει κωδικεύσει ως απόγευμα ή απομεσήμερο, και αυτό εννοεί ο Λόρκα εδώ. Όταν ο Γκάτσος διαστρέφει τον πρώτο στίχο του ποιήματος τόσο ξεδιάντροπα, φαντάζεστε τί κάνει με τους επόμενους..
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΗΘΕΛΕ ΝΑ «ΠΗΔΗΞΕΙ» ΤΟΝ ΝΤΑΛΙ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΑΥΡΟΥΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ!..

      4) Οι Αριστεροί θαυμαστές του Λόρκα δεν λένε λέξη για το επίμονο φλέρτ του Ισπανού ποιητή με τον «φασίστα» (και υμνητή του Φράνκο) ζωγράφο Σαλβατόρ Νταλί, ο οποίος τελικά αρνήθηκε το… ξεκ@λιασμα που του ζητούσε φορτικά ο Λόρκα!.. Είχε πεί επί λέξει ο Νταλί το 1969 στον βιογράφο του Alain Bosquet, σύμφωνα με τον έγκυρο βρετανικό «Guardian»…

      ΣΑΛΒΑΝΤΟΡ ΝΤΑΛΙ: «He (σ.σ.: ο Λόρκα) tried to screw me twice… I was extremely annoyed, because I wasn’t homosexual, and I wasn’t interested in giving in. Besides, it hurts. So nothing came of it. But I felt awfully flattered vis-à-vis the prestige. Deep down I felt that he was a great poet and that I owe him a tiny bit of the Divine Dali’s asshole»

      (Μετάφραση: «(Ο Λόρκα) προσπάθησε δύο φορές να με πηδήξει*. Ενοχλήθηκα αφάνταστα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος και δεν με ενδιέφερε να γίνω. Μάλιστα, η διείσδυση πονάει, γι’ αυτό και δεν έγινε τίποτα. Αλλά αισθανόμουν άσκημα. Βαθιά μέσα μου αισθανόμουν ότι ο Λόρκα ήταν ένας μεγάλος ποιητής και όφειλα να του δώσω να δοκιμάσει την θεία κ@λοτρυπίδα του Νταλί»!..

      5) Ο «Στόχος» θα μπορούσε να γεμίσει δύο σελίδες με τα περιστατικά που δείχνουν πόσο ξεδιάντροπα ομοφυλόφιλος ήταν ο Μεγάλος Ήρωας της Αριστεράς, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Θα πούμε μόνο πως όταν το 1929-30 τον έστειλε η πάμπλουτη οικογένειά του στις ΗΠΑ, μπάς και λυτρωθεί από το πάθος της Ομοφυλοφιλίας, ο Λόρκα ξημεροβραδιαζόταν στα gay-bars και στις κακόφημες συνοικίες της Νέας Υόρκης, όπου έψαχνε μανιωδώς να συνευρεθεί με βαρβάτους μαύρους. Βεβαίως, τό ότι ο Λόρκα αναζητούσε επίμονα σέξ με μαύρους στην Νέα Υόρκη, μεταφράζεται σήμερα από τους πάσης φύσεως αντιρατσιστές της Αριστεράς, ότι αυτό ήταν τρανή απόδειξη του αντιρατσισμού του…
      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν έχουν τέλος οι απάτες της προδοτικής Αριστεράς. Ο Θεός της Ελλάδος ας μάς ελεήσει…
      1η δημοσίευση στον «Στόχο» στις 23 Αυγούστου 2018
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  11. 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 1821. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ.
    Η σφαγή των Κυδωνιών, και η καταστροφή, της αποκλειστικά Ελληνικής πόλης πού ήταν ένα από τα σπουδαιότερα οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα του υπόδουλου Ελληνισμού.
    Από τις 30000 κατοίκους, περισσότεροι από 10.000 σκοτώθηκαν. Ελάχιστοι διασώθηκαν από Ψαριανά πλοία, όπως ο τυπογράφος Κωνσταντίνος Τόμπρας. Η σφαγή δικαιολογήθηκε αργότερα από τους άγγλους, ως συνέπεια της ανατίναξης στις 27 Μαΐου, από τον Ψαριανό πυρπολητή Δημήτρη Παπανικολή του δίκροτου «Φερμαντιγνεμέζ», στον λιμένα της Ερεσού στη Μυτιλήνη. Ο Άγγλος πρέσβης Πέρσι Σμίθ, λόρδος του Στράνφορντ, (που είχε οικογενειακούς δεσμούς και συμφέροντα με την Levant Company), στις 26 Ιουνίου ανέφερε στο Λονδίνο, ότι του επιβεβαίωσε ο πρόξενος της Εταιρείας της Ανατολής στη Σμύρνη, Φράνσις Γουέρρυ, ότι οι γυναίκες και τα παιδιά πουλήθηκαν σε σκλαβοπάζαρα, και ότι η σφαγή όλου του ανδρικού πληθυσμού έγινε από τον εξαγριωμένο όχλο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ντόρα Μπακογιάννη για υδρογονάνθρακες: «Για εμάς το θέμα είναι χαμηλά»!
    Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στο MEGA για σειρά ζητημάτων ένα εκ των οποίων ήταν και αυτό των υδρογονανθράκων για το οποίο είπε το αμίμητο "έρχεται χαμηλά στην ατζέντα μας"!
    Αυτό είναι το πρόβλημα. Για να πάμε στη Χάγη θα πρέπει να συμφωνήσουμε για τι θα πάμε στη Χάγη. Εδώ δεν είναι τόσο δύσκολα αλλά είναι θέμα βούλησης. Η Τουρκία πιέζεται πολύ. Υπήρξε μια τέτοια συμφωνία μεταξύ Καραμανλή – Ντεμιρέλ αλλά όταν επέστρεψε στην Τουρκία δεν του το επέτρεψαν. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά όμως. Τώρα είναι η ώρα της επιθετικής διπλωματίας.
    Το θέμα των υδρογονανθράκων έρχεται χαμηλά. Κινούμαστε πλέον σε διαφορετικές πηγές ενέργειας. Για θέματα κυριαρχίας δεν θα πάει στη Χάγη καμία κυβέρνηση. Σας μιλώ για την υφαλοκρηπίδα. Υπάρχει μια φιλολογία στην Ελλάδα που οι Τούρκοι θέτουν πολλά θέματα κι εμείς τίποτα. Εμείς θέτουμε το θέμα του πυρηνικού σταθμού, θέματα της Ίμβρου και της Τενέδου. Εμείς τώρα πάμε να βρούμε τα θέματα στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε”, τόνισε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσοτάκης: «Οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ δεν θα μπορούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές».
      «Την αφύπνιση των πολιτών πρέπει πάντα να πλαισιώνει η επαγρύπνηση των θεσμών», λέει ο πρωθυπουργός.
      Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την χθεσινή υπερψήφιση και μάλιστα με διακομματική στήριξη της τροπολογίας που αποκλείει όποια απόπειρα των καταδικασμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής να κατέλθουν σε ηγετική θέση κόμματος στις εκλογές.
      «Οι πολίτες με την ψήφο τους εξόρισαν τους εχθρούς της Δημοκρατίας απ’ τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη τους τιμώρησε. Και, χθες, με κυβερνητική πρωτοβουλία και με σχεδόν διακομματική ομοφωνία, σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας», λέει.
      Όπως δε συνεχίζει ο πρωθυπουργός, «οι αμετάκλητα καταδικασμένοι για σοβαρά κακουργήματα δεν θα μπορούν, πλέον, να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ κόμματα που έχουν ηγέτες καταδικασμένους για τέτοια εγκλήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Και δεν θα δικαιούνται ούτε χρηματοδότηση, ούτε άλλη ενίσχυση ή προβολή».
      Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:
      Οι πολίτες με την ψήφο τους εξόρισαν τους εχθρούς της Δημοκρατίας απ’ τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη τους τιμώρησε. Και, χθες, με κυβερνητική πρωτοβουλία και με σχεδόν διακομματική ομοφωνία, σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας.
      Οι αμετάκλητα καταδικασμένοι για σοβαρά κακουργήματα δεν θα μπορούν, πλέον, να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ κόμματα που έχουν ηγέτες καταδικασμένους για τέτοια εγκλήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Και δεν θα δικαιούνται ούτε χρηματοδότηση, ούτε άλλη ενίσχυση ή προβολή.
      Το πολίτευμά μας αποδεικνύει, λοιπόν, ότι στέκεται πιστό στις αρχές του ακριβώς γιατί αντιστέκεται σε όσους τις επιβουλεύονται. Ότι η Δημοκρατία οφείλει συνεχώς να διευρύνεται. Αλλά και να αμύνεται. Και ότι την αφύπνιση των πολιτών πρέπει πάντα να πλαισιώνει η επαγρύπνηση των θεσμών.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    2. Πάρκο Ριζάρη: Συμμορίες αλλοδαπών αλωνίζουν το κέντρο και ξυλοκοπούν Έλληνες πολίτες. Θύμα ξυλοδαρμού 20χρονος φοιτητής.
      Ένας 20χρονος φοιτητής, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού και ληστείας από ομάδα τριών αλλοδαπών "προσφύγων" στο πάρκο Ριζάρη.
      Το τρίο των ληστών του δρόμου, τον πλησίασε λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Τρίτης την ώρα που κατευθυνόταν στη στάση «Ευαγγελισμός» για να πάρει το μετρό.
      Αρχικά, του ζητούν ένα ευρώ και όταν αποκρίθηκε ότι δεν είχε, η άγρια ομάδα, έπεσε πάνω του και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές τραβώντας το σακίδιο του. Τελικά, κατάφεραν να του αρπάξουν την τσάντα και να χαθούν στο σκοτάδι.
      Το σακίδιο περιείχε το πορτοφόλι του φοιτητή, το πάσο του, την ταυτότητα, πιστωτικές κάρτες 150 ευρώ και τα κλειδιά του σπιτιού του.
      Όπως κατέθεσε στο τμήμα Συντάγματος την επόμενη ημέρα, η ομάδα των νεαρών ληστών ήταν 16-20 ετών, μετρίου αναστήματος, μιλούσαν σπαστά ελληνικά ενώ όπως παρατήρησε ο ένας από αυτούς τον χτυπούσε με «επαγγελματικό τρόπο» σαν να γνώριζε πολεμικές τέχνες.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...