ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

25 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΤΑΪΒΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2027 ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΝΕΑ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. Η – ΝΑΥΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤ-ΑΚΗ, ΚΑΣΣΕΛ-ΑΚΗ, ΑΝΔΡΟΥΛ-ΑΚΗ. ΜΠΟΡΕΙ, ΜΕ ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ.

 

 

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 480 Π.Χ. ΠΡΙΝ 2.503 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ. ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

 

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2027 ΕΞΙ ΝΕΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». «Η Τουρκία θα κάνει ότι έγινε και στα Ιμια το 1996 και θα αποβιβαστεί σε μερικά νησιά. Πολύ απλό είναι».

 

 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ) ΧΤΙΖΟΥΝ ΝΕΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ - ΤΟ ΤΡΙΤΟ - ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ, ΑΦΟΥ ΚΑΨΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ, ΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ CIA". ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Τούρκος ΥΠΕΝ: «Βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με την Κίνα για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Ανατ.Θράκη». Στόχος είναι να παράγει η Τουρκία 20 γιγαβάτ από τους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

 

 ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010 - 2021 ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4% (ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4%). ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΘΟΛΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 8% (ΕΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 2%). ΕΛΛΑΔΑ 2021: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ, ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

 

 

 

 

 


 

 


Η Ταϊβάν αναμένει ότι θα έχει τουλάχιστον δύο νέα δικής της ανάπτυξης και παραγωγής υποβρύχια μέχρι το 2027.

Ενδεχόμενο είναι ότι θα εξοπλίσει τα παλαιότερα υποβρύχια που διαθέτει με πυραύλους, προκειμένου να ενισχύσει την αποτροπή της κατά του κινεζικού ναυτικού, αλλά και να προστατέψει σημαντικές γραμμές εφοδιασμού της, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος.

 


Την Ταϊβάν διεκδικεί το Πεκίνο χαρακτηρίζοντας την ως κινεζική περιοχή, ενώ η Ταϊπέι έχει προχωρήσει στην εξέλιξη ενός δικού της προγράμματος ανάπτυξης υποβρυχίων, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου σχεδίου εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της, με την Κίνα να πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά στρατιωτικές ασκήσεις, αμφισβητώντας την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της νήσου.

Ο ναύαρχος Χουναγκ Σου Κουάνγκ, σύμβουλος σε ζητήματα ασφάλειας της προέδρου Τσάι Ινγκ – βεν, που είναι ο επικεφαλής του προγράμματος των υποβρυχίων, δήλωσε ότι ένας στόλος δέκα υποβρυχίων, ο οποίος περιλαμβάνει και δύο υποβρύχια ολλανδικής κατασκευής που παραδόθηκαν στη δεκαετία του 1980, θα καταστήσει πιο δύσκολη την προσπάθεια του κινεζικού ναυτικού για την προβολή ναυτικής ισχύος στην περιοχή του Ειρηνικού.

Ο Χουάνγκ στη διάρκεια μιας εσωτερικής ενημέρωσης που έγινε μέσα στο μήνα για την πορεία του προγράμματος των υποβρυχίων, την οποία παρακολούθησε το Reuters, δήλωσε: “Αν μπορούμε να αποκτήσουμε αυτή την αμυντική ικανότητα, δε νομίζω ότι θα χάσουμε έναν πόλεμο”.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...