ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Πούτιν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος: «Παρέχουμε πλέον προξενικές υπηρεσίες στην Βόρεια Κύπρο».

 

 

 

Η ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ. «Partner 2023»: Η Σερβία παρουσίασε το αναβαθμισμένο άρμα μάχης M-84AS2 – Ζυγίζει 46,5 τόνους. ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.

 

 

 

 

 

 


Η Μόσχα αναγνωρίζει επί της ουσίας το ψευδοκράτος αλλάζοντας πλέον πολιτική καθώς πλέον θεωρεί την Ελλάδα και την Κύπρο εχθρικές χώρες. Την Τουρκία που σκότωσε ρώσους πιλότους την θεωρεί φιλική χώρα και την καθιστά πυρηνική δύναμη..

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, για ακόμα μία φορά αναφέρθηκε στη κατεχόμενη Κύπρο, με τον όρο «Βόρεια Κύπρος», επιβεβαιώνοντας την αλλαγή στάσης της Μόσχας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, και την προσέγγιση με τη Τουρκία και το ψευδοκράτος.

 


 Όπως δήλωσε, η παροχή προξενικών υπηρεσιών σε Ρώσους πολίτες στα κατεχόμενα έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη, με κινητές προξενικές μονάδες, ενώ το τελικό καθεστώς και η μορφή τους, βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Η Μαρία Ζαχάροβα, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τους ισχυρισμούς του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και την πληροφορία ότι το θέμα συζητήθηκε μεταξύ των Προέδρων Τουρκίας και Ρωσίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σε ό,τι αφορά το καθεστώς και τη μορφή, όλα αυτά βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας. Σε ό,τι αφορά τις προξενικές υπηρεσίες για τους Ρώσους που ζουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, η ανάγκη της προξενικής εξυπηρέτησης έχει προ πολλού ωριμάσει.

Θα έλεγα ότι είναι “υπερώριμη”. Επί του παρόντος, στο πλαίσιο της παροχής στους πολίτες μας του απαραίτητου φάσματος υπηρεσιών, απεστάλη τακτική προξενική αντιπροσωπεία στο βόρειο τμήμα της Λευκωσίας στις 21 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους», δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Για την υποδοχή αιτημάτων εργάστηκαν δύο κινητές μεταφερόμενες μονάδες, οι οποίες είναι σε θέση να διεκπεραιώνουν αιτήσεις για την έκδοση διαβατηρίων νέας γενιάς. Έγιναν δεκτές περισσότερες από 70 αιτήσεις πολιτών.

Δεκαπέντε διαβατήρια εκδόθηκαν σε ανήλικους πολίτες. Έγινε επίσης δεκτός μεγάλος αριθμός αιτήσεων για την απόκτηση της ρωσικής ιθαγένειας από παιδιά», πρόσθεσε.

«Επίσης, ομάδες προξενικών υπαλλήλων επισκέφθηκαν κατ’ οίκον πολίτες που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν για λόγους υγείας», είπε η Ζαχάροβα στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης συντακτών ρωσικού και διεθνούς Τύπου.

«Η εργασία αυτή θα συνεχιστεί. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων, που έχουν ήδη λάβει προξενικές υπηρεσίες στη βόρεια Λευκωσία ή έχουν εγγραφεί γι’ αυτές πλησιάζει τα 1.000.

Αυτά είναι τα πιο πρόσφατα στοιχεία. Η επόμενη προξενική αποστολή θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου», κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

7 σχόλια:

  1. ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ. «Γιατί να φτιάξουμε υποδομές για μία καταστροφή που θα ξαναγίνει σε 400 χρόνια;» έλεγε ο Μ.Βορίδης – Και ξανάγινε σε 20 μέρες…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΣΟΥΛΤΣΜΠΕΡΓΚΕΡ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: New York Times: «Σε σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας εμπλέκεται ο Α.Γεωργιάδης». Πώς ο υπουργός ευνόησε την Huawei για να πάρει μεγάλη δουλειά στην Ελλάδα
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ. «Περισφίγγουν» κορυφαίο υπουργό που «δούλευε» για τους Αμερικανούς με την κατηγορία της μεταπήδησης στο «κινεζικό στρατόπεδο».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Η ΝΕΑ ΣΤΥΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ CIA ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ.
    Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΤΑΫΛΕΡ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  4. Η ΠΡΩΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΡ. Ο ΛΟΓΟΣ: Η ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΑΞΙΟΣ Ο (ΔΕΥΤΕΡΟΣ) ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ. Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ. Μπακογιάννη: Η Κουτζαμάνη έχει θάρρος. ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ (ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ) ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΙΪΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟΥ ΠΩΣ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ.
    Το μοτίβο στην προαγωγή των ελλήνων δικαστικών υπακούει σε χαλύβδινους κανόνες: θα κυνηγήσεις τον Κασιδιάρη και μετά θα σε διορίσω πρόεδρο ανεξάρτητης αρχής με μισθό 20.000 ευρώ. Η ανταμοιβή τους, σαν τα σκυλιά του Παυλώφ.

    Η Ε.Κουτζαμάνη νέα πρόεδρος του ΕΣΡ: Εγκρίθηκε η νέα σύνθεση με τις ψήφος της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης.

    Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

    Με 16 ψήφους (που συγκροτούν πλειοψηφία 3/5) και τις θετικές γνώμες της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, νέα πρόεδρος τοποθετείται η Ευτέρπη Κουτζαμάνη, που διετέλεσε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και έχει στο βιογραφικό της ασχοληθεί με σημαντικές υποθέσεις όπως αυτές της 17Ν και Χρυσή Αυγή. Αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης-εκτός του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών»- καταψήφισαν τους υποψήφιους.

    Στο νέο ΕΣΡ αντιπρόεδρος τοποθετείται ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης και μέλη οι: Δημήτρης Σταυρόπουλος, Ευτύχης Παλλήκαρης, Σπυρίδων Χρυσοφώτης, Στέφανος Δέτσης, Γιώργος Βλαβιανός, Γιάννης Μιχελάκης.

    Μπακογιάννη: Η Κουτζαμάνη έχει θάρρος

    «Η Κουτζαμάνη έχει κάτι που τη χαρακτηρίζει. Έχει θάρρος», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, υπερψηφίζοντας τα προτεινόμενα πρόσωπα με τον κ. Καλαματιανό από τον ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει: «θα έχουμε αρνητική ψήφο, δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα αλλά με το ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τοποθετήσει μονομερώς χωρίς να υπάρξει διαβούλευση και συνεννόηση».

    Έντονη αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-Ελληνικής Λύσης

    Κατά την συνεδρίαση της Διάσκεψης υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ της ΕΛΛΥΣΗΣ με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε στο κόμμα του κ. Βελόπουλου, η Ε. Λιακούλη. «Δηλώνουμε ότι θα καταθέσουμε ερώτηση προκειμένου να πληροφορηθούμε γι’αυτό το τεράστιο πρόστιμο των 2 εκατ. ευρώ της ΕΛΛΥΣΗ που μας βάζει σε αυτή τη διαδικασία και το μεγάλο πολιτικό deal», είπε η κ. Λιακούλη για να λάβει την απάντηση του κ. Χήτα:

    «Το κόμμα που έχει διδάξει τα «deals» να κατηγορεί τη ΕΛΛΥΣΗ πάει πολύ. Πάνω από 10 ή 12 φορές στην Ολομέλεια της Βουλής, το έχει καταγγείλει ο πρόεδρός μας. Προς τι η έκπληξη και αποκάλυψη σήμερα; Αν δεν υπήρχε η υπόθεση Ανδρουλάκη με τα δύο χέρια θα ψηφίζατε σήμερα».

    Κατά την έναρξη πάντως της συνεδρίασης υπήρξε μεγάλη συζήτηση επί της διαδικασίας καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αμφισβήτησαν ότι η πλειοψηφία των 3/5 συγκροτείται με 16 ψήφους από τα μέλη. Και αυτό γιατί με «καθαρούς» αριθμούς η πλειοψηφία των 3/5 συγκροτείται με 16,2 ψήφους, η οποία με τη στρογγυλοποίηση πέφτει στο 16. Μετά από πολλές παρατηρήσεις και τοποθετήσεις τόσο από την πλειοψηφία όσο και από την αντιπολίτευση, επικράτησε η θέση του προέδρου, Κωνσταντίνου Τασούλα, πως η λογική της στρογγυλοποίησης ακολουθείται εδώ και δεκαετίες στις ενδοκοινοβουλευτικές διαδικασίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λογαρισμοί εκατέρωθεν εξοφλούνται, τα γραμμάτια πληρώνονται, οι συναλλαγές των μαφιόζων τακτοποιούνται και η ζωή συνεχέζεται. «Η Κουτζαμάνη έχει κάτι που τη χαρακτηρίζει. Έχει θάρρος», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. Δηλαδή μας κάνει, υποστηρίζει την φαμίλια μας.
      Πρώην Α' αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Παπανικολάου: «ΓΙΑ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΕΣ, ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Α.Λατινοπούλου: «Έγκλημα – Η ΝΔ ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει με νομοσχέδιο 300.000 παράνομους μετανάστες».
    «Αν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα όλοι οι νεοδημοκράτες θα μιλούσαν για εθνική προδοσία».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...