ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

12 Σεπτεμβρίου 2023

Κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας που στοίχισε 4,6 εκατ ευρώ και δεν θα ξανά έπεφτε. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ 1300 Π.Χ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΧΡΗΣΗ. Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΝΕΙ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΘΙΟΣ. Η Θεσσαλία «πνίγεται» και ο Μητσοτάκης διαφημίζει σήμερα αντιπλημμυρικά έργα «μαμούθ»! – Πού πήγαν τα χρήματα;

 



Ο Μητσοτάκης, σκασμένος στα γέλια, εν μέσω πλημμυρών στον Βόλο: «Έχετε την πιο ωραία θέα από εδώ (- στον κάμπο με τα πτώματα !). Ούτε μπουρίνια ούτε τίποτα. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ! ». ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΣ, ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΣ. ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ. Αυτόν τοποθέτησαν για πρωθυπουργό μερικοί μαφιόζοι επιχειρηματίες και η πρεσβεία. Αυτόν ψήφισε για πρωθυπουργό ο μέσος ανισόρροπος ορθόδοξος ρωμιός.









Η γέφυρα της Καζάρμας (γνωστή και ως γέφυρα του Αρκαδικού και Μυκηναϊκή Γέφυρα Α’) ορθώνεται επιβλητική και χρονολογείται από την Εποχή του χαλκού το 1300 π.Χ.  Είναι η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και η αρχαιότερη που βρίσκεται μέχρι σήμερα σε χρήση. Βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Ναυπλίου-Επιδαύρου στο 15ο χλμ., στο χωριό Αρκαδικό Αργολίδας.

Διέρχονται και σήμερα οι ρωμιοί πάνω της. Οι γέφυρες που φτιάχνουν οι ίδιοι γκρεμίζονται σε λίγα χρόνια.

Οι Μυκηναϊκές γέφυρες μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες αφού είναι ηλικίας 3.400 ετών. Οι γέφυρες της ορθόδοξης ρωμιοσύνης θα μπουν κι αυτές στο βιβλίο Γκίνες, γιατί πέφτουν σε λίγα χρόνια. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι στο παρελθόν υπήρξαν τουλάχιστον 17 αρχαίες γέφυρες στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Αναφορά και από τον Όμηρο για το σπουδαίο οδικό δίκτυο που υπήρχε στις Μυκήνες:

  Τὸν δ' ἠμείβετ' ἔπειτα βοῶπις πότνια Ἥρη•

ἤτοι ἐμοὶ τρεῖς μὲν πολὺ φίλταταί εἰσι πόληες

Ἄργός τε Σπάρτη τε καὶ εὐρυάγυια Μυκήνη•


 Κι η μεγαλόφθαλμη θεά του απάντησεν η Ήρα:

«Απ' όλες υπεραγαπώ τρεις χώρες εις τον κόσμον·

το Άργος, την πλατύδρομην Μυκήνην και την Σπάρτην·

Ραψωδία Δ  (στίχοι 50- 51-52)  ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ, αρχαίο κείμενο και μεταφράσεις

https://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/Yliko/OMHROS-ILIADA/ARXAIO/ILIADA.htm



Η γέφυρα που κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ για αντικατάσταση της παλιάς που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Πηνειού το 2016 κατέρρευσε και πάλι αυτή την φορά από την κακοκαιρία Daniel

Η γέφυρα της Διάβας παραδόθηκε  σε χρήση στις 28/04/2017 όπου ολοκληρώθηκε η νέα ανακατασκευή της. Για “χρόνο ρεκόρ κατασκευής ενός δημόσιου έργου που δείχνει ότι η συνεργασία όλων αποδεικνύει έμπρακτα την αποτελεσματικότητα…”, έκαναν λόγο οι τοπικοί άρχοντες.

Η γέφυρα είχε γκρεμιστεί στις 16 Ιανουαρίου του 2016 μετά από σφοδρή καταιγίδα, από τα ορμητικά νερά του Πηνειού ποταμού. Όπως έλεγαν οι ανακοινώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης την ημέρα που δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ουσιαστικά κατασκευάστηκε από την αρχή καθώς επιλέχθηκε η καλύτερη δυνατή επιλογή από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Καλαμπάκας.

 

Το όλο έργο αποκατάστασης της γέφυρας, μαζί με τα συμπληρωματικά έργα κατασκευής πεζογέφυρας και διαμόρφωσης της κοίτης του ποταμού συνολικού προϋπολογισμού 4.600.000 ευρώ. Να προστεθεί ότι με την εργολαβία η γέφυρα εκσυγχρονίστηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, κατασκευάζοντας νέο βάθρο, στη θέση αυτού που κατέρρευσε, σε βάθος 15 μέτρων, ενώ προστατεύθηκαν τα υπόλοιπα βάθρα και εκτελέστηκαν όλα εκείνα τα έργα για την καλύτερη σεισμική- αντισεισμική και στατική συμπεριφορά της γέφυρας, με ταυτόχρονη κατασκευή πεζοδρομίων, στηθαίων ασφαλείας και ιστών ηλεκτροφωτισμού. 

Οι τοπικοί άρχοντες υποστήριζαν όταν δόθηκε στην κυκλοφορία ότι δόθηκε το ποσό των 4,6 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε η γέφυρα να είναι σταθερή και να μην αντιμετωπίσει ποτέ ξανά τέτοιο πρόβλημα και 28 χωριά της περιοχής να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στην Καλαμπάκα, δίχως να χρειάζεται οι κάτοικοί τους να κάνουν χιλιόμετρα καθημερινά και να περνάνε από παλιές γέφυρες. Τώρα ήρθε η κακοκαιρία Daniel και ενώ διατέθηκε ένα τεράστιο ποσό για να μην ξανα καταρρεύσει η γέφυρα όπως θα δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύουν τοπικά μέσα η γέφυρα είναι πάλι για ανακατασκευή.  

Η τεράστια ορμή του νερού ισοπέδωσε και την γέφυρα στο Κακλιτζόρεμα που οδηγεί στο Δίλοφο Φαρσάλων. Η ίδια γέφυρα είχε καταστραφεί και πριν 3 χρόνια με τον Ιανό.

Το ερώτημα που γεννάται είναι θα ερευνήσει ο εισαγγελέας αν όντως το έργο και τα χρήματα που διατέθηκαν από τον κρατικό κορβανά έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές και για ποιος είναι ο λόγος που τελικά η γέφυρα μέσα σε 6 χρόνια ουσιαστικά έχει καταρρεύσει. Το ίδιο θα πρεπει να συμβεί και με όλα τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν μετά τον Ιανό και διατέθηκαν συνολικά 400 εκατ ευρώ.


 

Η Θεσσαλία «πνίγεται» και ο Μητσοτάκης διαφημίζει σήμερα αντιπλημμυρικά έργα «μαμούθ»! – Πού πήγαν τα χρήματα;

Έναν περίπου μήνα πριν τις περιφερειακές εκλογές και η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Κώστας Αγοραστός συνεχίζουν να διαφημίζουν τα αντιπλημμυρικά έργα… που δεν έκαναν! 

Ακόμη και σήμερα που η Θεσσαλία «πνίγεται» και ήδη μετράμε τόσους πνιγμένους στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε τηλεοπτικό σποτ για αντιπλημμυρικά έργα… «μαμούθ»!

Συγκεκριμένα το τηλεοπτικό σποτ διαφημίζει την… ασφάλεια των τοπικών κοινοτήτων… με 1.662 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δις.

Πού όμως πήγαν μέχρι στιγμής τα λεφτά για τα αντιπλημμυρικά έργα; Στο ΕΣΠΑ που εγκρίθηκε στις 23 Απριλίου 2023 προβλέπονται για την Περιφέρεια Θεσσαλίας 9,3 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα και 2,9 εκατ. για διαφήμιση και προβολή!

Οργή κατοίκων 

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του χωριού Μικρό Ευίδριο Λάρισας, στην επαρχία Φαρσάλων, αφού είδαν το χωριό τους να καταστρέφεται, ξεσπούν.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο αγροτικός δρόμος «έσβησε» από τον χάρτη ενώ στη γέφυρα του χωριού έχουν σφηνώσει φερτά υλικά.

«Θα έρθει ο κ. Αγοραστός να ζητήσει ψήφους πάλι, τον έχουμε στηρίξει και μας άφησε στο έλεος του Θεού, να πνιγούν όλα τα χωριά. Εδώ δεν ήρθε κανένας από εχθές. Τι πράγματα είναι αυτά;», καταγγέλλει, κάτοικος.

«Ντρέπομαι το 2023 να υπάρχουν τέτοια πράγματα! Το ’50 δεν υπήρχαν τέτοια πράγματα. Θα έρθει ο Αγοραστός και οι βουλευτές με τις γραβάτες και θα πουν μ…», φώναξε ο κάτοικος στην κάμερα, βλέποντας τις ανυπολόγιστες ζημιές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel.

«Το χωριό μου καταπατήθηκε όλο για δεύτερη φορά. Το 2020 πατήθηκε όλο, τώρα πλημμύρα για δεύτερη φορά. Ο κόσμος έπαθε ζημιές. Τώρα ήταν το τελειωτικό. Δεν έδωσαν καμία σημασία, δεν έφτιαξαν τίποτα, δεν άνοιξαν τα ποτάμια, δεν έκαναν καθαρισμούς» ανέφερε ο κ. Χρήστος.

«Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες σε Μικρό και Μεγάλο Ευίδριο. Σε σπίτια, χωράφια, αποθήκες, δεν έμεινε τίποτα. Ο κόσμος δεν έχει δεύτερο παντελόνι να αλλάξει. Μηχανές, τρακτέρ, αυτοκίνητα, σπίτια, αυλές, τίποτα! Δεν έχει ο κόσμος δεύτερο εσώρουχο να αλλάξει!», είπε εκνευρισμένος ο κ. Χρήστος.

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

8 σχόλια:

  1. Ο Κ.Μητσοτάκης εν μέσω καταστροφής προαναγγέλλει εργολαβίες: «Θα τις μοιράσουμε στις μεγάλες κατασκευαστικές».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα στελέχη της ΝΔ «διαφήμιζαν» τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. ΣΑΡΑΚΗΣ: η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχει υποσχεθεί» στον κ. Ντογιάκο τη θέση του επικεφαλής της Δικαστικής Αστυνομίας.
    «Καρφί» προς την κυβέρνηση και τον πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντα, Ισίδωρο Ντογιάκο, εξαπέλυσε στη Βουλή ο βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης.
    Ο δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis ανέδειξε αυτό που ψιθυρίζεται εδώ και αρκετό καιρό εντός και εκτός του Κοινοβουλίου σε σχέση με τον τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
    Ειδικότερα, κατά την τοποθέτησή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Σαράκης τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχει υποσχεθεί» στον κ. Ντογιάκο τη θέση του επικεφαλής της Δικαστικής Αστυνομίας.
    «Μήπως η θέση αυτή έχει δημιουργηθεί για τον πρόσφατα συνταξιοδοτιθέντα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο;» διερωτήθηκε υπαινικτικά, ζητώντας απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.
    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντογιάκος ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο των υποκλοπών, συμβάλλοντας στη συσκότιση της υπόθεσης, φτάνοντας στο σημείο ακόμα και να ικανοποιεί τα αιτήματα παρόχων κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να τεθούν εμπόδια στην έρευνα της ΑΔΑΕ.
    Μάλιστα, όταν ρωτήσαμε τον τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες, εκείνος μας αντέτεινε πως δεν γνωρίζει τίποτα για την έρευνα γιατί… συνταξιοδοτήθηκε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Μητσοτάκης έδειρε τους πλημμυροπαθείς στη Λάρισα – Χημικά και ξύλο. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με γκλοπ και ασπίδες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τσακαλώτος: «Ο Κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να οργανώσει ούτε μεθύσι σε μπυραρία».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ: Εν μέσω πλημμυρών, πυρκαγιών και φονικών εστιάζει στην αναστολή χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών». Δεν θέλει να παίρνουν άλλοι χρήματα εκτός από το ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ.
    Τροπολογία με φόντο την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης του κόμματος των Σπαρτιατών, μετά και τα όσα αντάλλαξαν δημόσια ο Βασίλης Στίγκας με τους 11 βουλευτές του, κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.
    Την τροπολογία υπογράφει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, και σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα και προβλέπει την τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 6 του ΠΔ 15/2022 ως εξής:
    «Σε περίπτωση καταδίκης σε οποιονδήποτε βαθμό ή άσκησης δίωξης και επιβολής προσωρινής κράτησης κατά το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατά του αρχηγού κόμματος ή του προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας ή εκείνου που ασκεί την πραγματική διεύθυνση κόμματος ή κατά περισσοτέρων του ενός πέμπτου (1/5) των βουλευτών ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός πέμπτου (1/5) των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, σύμφωνα με το καταστατικό τους, για τα εγκλήματα των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, αναστέλλεται κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση μετά από απόφαση της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».
    Στην Αιτιολογική Έκθεση της τροπολογίας, επισημαίνεται ότι η παρ. 1 του άρθρου 6 του ΠΔ 15/2022 «χρήζει συμπλήρωσης σύμφωνα με τη ratio της , ώστε η εφαρμογή της να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις άμεσης ή έμμεσης διοχέτευσης της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης των πολιτικών κομμάτων για τη στήριξη εγκληματικών δραστηριοτήτων».
    Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας που θα εισαχθεί την Τετάρτη στην Ολομέλεια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ανάρτηση του ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει για τον αρχηγό του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη:
      «Δεν ξέρω αν η αδυναμία του να πει δύο κουβέντες τη μία δίπλα στην άλλη, ενώ έχει συμβεί τέτοια καταστροφή, σχετίζεται με τη δόμησή του ή προκύπτει από την προσπάθεια μην τυχόν πει κάτι που δεν αρέσει στον Μητσοτάκη».
      Σκληρός ο Ανδρουλάκης για τον Μητσοτάκη για τις πλημμύρες: «Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει να προσαρμόσει το κράτος στις νέες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής».
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  6. Το Εκλογοδικείο θα κρίνει τρεις ενστάσεις για το κόμμα των «Σπαρτιατών».
    Αφορούν την εκλογή βουλευτών του κόμματος, αλλά και τη χρήση του εμβλήματος.
    Για τρεις εντάσεις καλείται να αποφανθεί το Εκλογοδικείο που έχουν κατατεθεί και αφορούν το κόμμα των «Σπαρτιατών», το οποίο έχει 11 έδρες στην Βουλή.
    Την πρώτη ένσταση την κατέθεσαν ο Δ.Π. και η Φ. Α. και στρέφονται κατά της εκλογής του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατά το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.
    Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε από τον Κ. Π. ο οποίος στρέφεται κατά:
    1) Βασίλη Στίγκα, πρόεδρου του κόμματος Σπαρτιάτες και βουλευτή Β3 εκλογικής περιφέρειας Νότιου τομέα Αθηνών,
    2) Πέτρου Δημητριάδη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και
    3) Ακριβής Πετροπούλου, αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης.
    Η τρίτη ένσταση κατατέθηκε από τον Η.Β. και στρέφεται κατά της χρήσης και διατήρησης του εθνικού προσδιορισμού του εμβλήματος του κόμματος των Σπαρτιατών.
    Τους δικαστές-εισηγητές και τις ημερομηνίες συζήτησης των τριών αυτών ενστάσεων αναμένεται να προσδιορίσει η πρόεδρος του Εκλογοδικείου και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...