ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Δεκεμβρίου 2021

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΘΕΣ: ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΑΛΛΕΝ ΓΚΡΙΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΙΠΕΣ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ». Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΚΑΪΝΗ.

 

 Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΑ ΝΕΑΡΑ ΑΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΟΦΕΡΝΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. «ΜΑΣ ΚΕΡΝΑΓΕ ΚΟΚΑΪΝΗ για να τον ΠΗΔΑΜΕ». Η ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου μίλησε για μια unisex κοινωνία σε παιδιά δημοτικού - «Ούτε αρσενικό, ούτε θηλυκό».

 

 

Ζ.Π.: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ MERCK: «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ "ΦΑΡΜΑΚΟ" ΤΗΣ PFIZER ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ». ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΟΥΤΡΕΧΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ: «ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ MERCK ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΣΤΟ DNA». ΠΑΡΤΕ ANΘΡΩΠΟΙ ΦΘΗΝΑ "ΦΑΡΜΑΚΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ DNA.



 


Σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή, καταδικάστηκε ο Αλέν Γκρισέ, υπουργός του Μακρόν, αρμόδιος για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, για την απόκρυψη μέρος της περιουσίας του από το Πόθεν Εσχες, στην Αρχή για τη Διαφάνεια της Δημόσιας Ζωής, όπως αποκαλύπτει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά από την Γαλλία.

Είχε προηγηθεί η καταδίκη του Φιγιόν.

 


Γαλλία: Παραιτήθηκε υφυπουργός για ελλιπές πόθεν έσχες.

Ένας υφυπουργός της γαλλικής κυβέρνησης παραιτήθηκε, αφότου δικαστήριο επέβαλε σε βάρος του ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, επειδή παρέλειψε να δηλώσει περιουσιακά στοιχεία του.

O υφυπουργός για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις Αλάν Γκρισέ δήλωσε, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι οι δικαστές αποφάσισαν επίσης ότι δεν θα μπορεί να εκλεγεί σε δημόσια αξιώματα για τρία χρόνια, μια ποινή επίσης με αναστολή.

Τον Οκτώβριο, εισαγγελείς είχαν ζητήσει ο Γκρισέ να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10-12 μηνών με αναστολή, να του επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ και να μην μπορεί να εκλεγεί σε δημόσια αξιώματα για τρία χρόνια.

Ο 68χρονος Γκρισέ είχε κατηγορηθεί για «ελλιπή ή ψευδή δήλωση» της οικονομικής του κατάστασης.

Ο παραιτηθείς υφυπουργός είχε παραλείψει να δηλώσει «χρηματοδοτικές συμμετοχές που διέθετε σε ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα, όπως και τον συνδεδεμένο με αυτό λογαριασμό» ύψους 171.000 ευρώ.

Ο ίδιος είπε ότι θα ασκήσει έφεση.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

1 σχόλιο:

  1. «Η Χιονάτη είναι εξαρτημένη γυναίκα και υποκινεί σε ρατσισμό».

    «Η πλειονότητα παιδικών βιβλίων και παιδικών κόμικς που προέρχονται από δημοφιλείς παιδικούς ήρωες πρέπει να αποσυρθούν ή να αναθεωρήσουν την «εικόνα» τους και τα σενάρια τους επειδή είναι «ξεπερασμένα», «σεξιστικά», «ρατσιστικά» και γραμμένα από την οπτική γωνία του «λευκού αρσενικού»», σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα όπως αναφέρει το ethnos.gr
    Τα στερεότυπα που αντιπροσωπεύουν (οι αξίες και οι αρχές βαφτίστηκαν στερεότυπα για να ακούγονται σαν κάτι άσχημο)
    «Το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου που αντιπροσωπεύονται στα παιδικά βιβλία αντικατοπτρίζει κυρίως τη μεσαία τάξη, ετεροφυλόφιλους, άνδρες ήρωες και χαρακτήρες», αναφέρει η έκθεση της η Δρ Helen Adam και η Laurie Harper από το Πανεπιστήμιο Edith Cowan στη Δυτική Αυστραλία.
    Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο The Australian Educational Researcher, το 90% των βιβλίων που διαβάζονται σε παιδικούς σταθμούς της Αυστραλίας και των ΗΠΑ «προώθησαν παραδοσιακές, δυαδικές και στερεοτυπικές απόψεις για το φύλο και τους ρόλους του φύλου» – κάτι που η Adam και η Harper περιγράφουν ως «σχετικά».
    Προκατάληψη στα στερεότυπα των ανδρών (αυτοί οι άτιμοι οι άνδρες)
    Οι συγγραφείς της μελέτης ισχυρίζονται ότι, για παράδειγμα, οι εικονογραφήσεις στο «Harry the Dirty Dog» « δείχνουν προκατάληψη προς την ανδρική αναπαράσταση και τα στερεότυπα των ανδρών», ενώ η ίδια η ιδέα της «προώθησης ουδέτερων ως προς το φύλο επαγγελματικών ευκαιριών» σε ένα βιβλίο που ονομάζεται «Θέλω να γίνω αστυνομικός» προβάλλει το ρόλο των ανδρών ανδρών οι οποίοι υπερτερούν αριθμητικά των γυναικών 15-3.
    Οι λευκοί χαρακτήρες (πάντα φταίει ένας «κακός» λευκός)
    Η Δρ Άνταμ τονίζει πως η έρευνα αναδεικνύει «το αρνητικό αντίκτυπο της παραδοσιακής λογοτεχνίας και ταινιών στην ανάπτυξη των παιδιών”. Στις προηγούμενες μελέτες της επέκρινε τα βιβλία του Δρ Seuss για την απεικόνιση των μειονοτικών πολιτισμών «με στερεότυπους ή εξωτικούς τρόπους και συχνά σε ρόλους υποταγμένους σε λευκούς χαρακτήρες”.
    Η Χιονάτη είναι εξαρτημένη γυναίκα.
    Στην έρευνα επικρίνονται και αγαπημένοι ήρωες της Disney χρεώνοντας τους υποκίνηση ρατσισμού και στερεότυπων φύλων. Για παράδειγμα, τη Χιονάτη τη χαρακτηρίζει κλασσικό παράδειγμα «εξαρτημένης γυναίκας».
    Να αντικατασταθούν…
    Οι ερευνήτριες συνιστούν την αντικατάσταση των «ξεπερασμένων» κλασικών βιβλίων με «πιο περιεκτικά» βιβλία, που γράφτηκαν τα τελευταία 20 έως 30 χρόνια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...