ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Δεκεμβρίου 2021

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΝΕΥΡΟΑΝΟΣΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΚΑΣΟΓΛΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΦΕΥΡΕΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ.

 


ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010 - 2021 ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4% (ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4%). ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΘΟΛΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 8% (ΕΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 2%). ΕΛΛΑΔΑ 2021: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ, ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. 

 

 

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ. Δ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: «Η ΟΜΙΚΡΟΝ ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΟΛΗ». ΙΣΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ.

 

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΘΕΣ: ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΑΛΛΕΝ ΓΚΡΙΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΙΠΕΣ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ». Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΚΑΪΝΗ.

 

 

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΑΤΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ, ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ REGENERON.

 

Ο ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΑΤΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΜΕ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ. 

 


 

Μία Ελληνίδα επιστήμονας της διασποράς, η Κατερίνα Ακάσογλου, εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Εφευρετών των ΗΠΑ, μία σημαντική διάκριση για το έργο της, καθώς πρόκειται για την ανώτατη επαγγελματική διάκριση σε εφευρέτες από τον ακαδημαϊκό χώρο. Η κ. Ακάσογλου είναι καθηγήτρια Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο (UCSF), ανώτερη ερευνήτρια των αμερικανικών Ινστιτούτων Gladstones και διευθύντρια του Κέντρου Νευροαγγειακής Εγκεφαλικής Ανοσολογίας Gladstone-UCSF.

 

 

Η Ελληνίδα ερευνήτρια σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, από όπου πήρε και διδακτορικό στη Νευροανοσολογία. Έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στα αμερικανικά πανεπιστήμια SUNY, Ροκφέλερ και Νέας Υόρκης και διετέλεσε επίκουρος καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο, πριν μετακινηθεί στο Σαν Φρανσίσκο και στο Gladstone.

Θεωρείται πρωτοπόρος σε μελέτες πάνω στους μηχανισμούς που ελέγχουν την επικοινωνία ανάμεσα στον εγκέφαλο, το ανοσοποιητικό και το αγγειακό σύστημα, ιδίως σε παθήσεις όπως η πολλαπλή σκλήρυνση, η νόσος Αλτσχάιμερ και άλλες νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Η έρευνά της έχει ρίξει φως στον τοξικό ρόλο των πρωτεϊνών του αίματος, όταν εισέρχονται στον εγκέφαλο, κάτι που έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για τις νευρολογικές παθήσεις.

Επίσης, ανέπτυξε εξελιγμένα εργαλεία απεικόνισης και έχει συντονίσει πολλές διεθνείς συνεργασίες ανάμεσα στα πανεπιστήμια και τις φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ ως εφευρέτης είναι κάτοχος δέκα αμερικανικών πατεντών με αρκετές βιοϊατρικές εφαρμογές. Μεταξύ άλλων, έχει εφεύρει ένα αντίσωμα που εξουδετερώνει την τοξική δράση του αίματος στις νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Είναι, επίσης, συνιδρύτρια και διευθύντρια της εταιρείας-τεχνοβλαστού Therini Bio.

Η επίσημη τελετή εισδοχής της στην Ακαδημία, μαζί με άλλα 163 νεοεκλεγέντα μέλη, θα γίνει τον Ιούνιο του 2022 στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Η Εθνική Ακαδημία Εφευρετών, η οποία ιδρύθηκε το 2010 για να αναγνωρίσει και να ενθαρρύνει τις καινοτομίες στις ΗΠΑ, έχει πάνω από 4.000 μέλη από 250 πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και άλλα επιστημονικά ιδρύματα παγκοσμίως. Μεταξύ άλλων, εκδίδει το περιοδικό «Technology and Innovation» (Τεχνολογία και Καινοτομία).

 

https://dailypharmanews.gr/site/post/22980/I-Ellinida-neuroanosologos-tis-diasporas-Katerina-Akasoglou-exelegi-melos-tis-Ethnikis-Akadimias-Efeureton-ton-IPA

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

1 σχόλιο:


 1. 200.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 300.000 ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016
  https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/07/200000-300000.html


  Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016
  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/07/blog-post_55.html

  Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/07/blog-post_50.html

  Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016
  Guardian: Η φυγή ικανών και ταλαντούχων νέων θα έχει συνέπειες για την Ελλάδα
  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/07/guardian.html

  Τρίτη 5 Ιουλίου 2016
  ΦΥΓΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/07/blog-post_5.html

  Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016
  Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/06/blog-post_92.html


  Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016
  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/06/blog-post_32.html
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...