ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Απριλίου 2024

Η Τουρκία αποσύρεται από τη Συνθήκη CFE και θα μεταφέρει μάζες προσωπικού και όπλων στα σύνορα με Ελλάδα. Καθηγητής Στρατηγικής Γρίβας για συνθήκη CFE: «Η Τουρκία ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Ελλάδας». Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ.

 

ΠΡΙΝ 83 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941. Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΟΜΟΡΦΟΠΛΑΓΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

 

 

 Άγκυρα: Οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη Ερντογάν στον Λευκό Οίκο στις 9 Μαΐου. Ο Μπάιντεν και ο Ερντογάν θα συζητήσουν για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και για την ενίσχυση της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Ακυρώθηκε το ταξίδι του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Δεν θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη- Μπάιντεν στις 4 Απριλίου 2024. Ο μουσουλμάνος Ομπάμα και ο «ακροδεξιός» Τραμπ μιλούσαν καθημερινά με τον Ερντογάν. Ο «αριστερός» Μπάιντεν ενισχύει την πολεμική μηχανή της Τουρκίας. Οι αμερικανοί σιχαίνονται και κοροϊδεύουν τον Μητσοτάκη μίστερ Μπην και τους υπουργούς του. Η εμφανής ανικανότητα του Μητσοτάκη φέρει την καταστροφή στην πατρίδα μας.

 

 


 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΙΒΑΣ:

"Η απόσυρση της Τουρκίας από τη Συνθήκη CFE επιβεβαιώνει ότι η Άγκυρα προετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Ελλάδας και της Κύπρου με σκοπό τον ακρωτηριασμό τους. Οι "αφέλειες" περί ελληνοτουρκικής προσέγγισης δεν δικαιολογούνται πλέον και δεν συγχωρούνται..."

 

Την δική του άποψη για το πως μεταφράζεται η απόσυρση της Τουρκίας από την συνθήκη CFE κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Γρίβας καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Όπως είπε ο ίδιος με ανάρτησή του αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.


 

 Η διορισμένη από τον Μητσοτάκη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη: «Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ». Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ηλία Κασιδιάρη και 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» ζήτησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Εκτός της δίωξης μένει ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας. Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ".

 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε ποινικές διώξεις σε πατριώτες βουλευτές γιατί… προεκλογικά «είπαν ψέματα». 

Θάνος Τζήμερος:  « πώς είναι δυνατόν και διώκονται για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, ότι δηλαδή πίσω τους είναι ο Κασιδιάρης, όταν τους ψήφισαν ακριβώς γι' αυτό! Άλλοι εξαπάτησαν με υποσχέσεις για ασφάλεια!»

 

 

Η Τουρκία αποσύρεται από τη Συνθήκη CFE και μεταφέρει μάζες προσωπικού και όπλων στα σύνορα με Ελλάδα.

Η Τουρκία δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας στην Ελλάδα και μάλιστα σε μια στιγμή που υποτίθεται ότι, βάσει των όσων διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, «υπάρχει προσέγγιση Αθήνας-Αγκυρας»: Αποσύρεται από τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη (CFE) η Τουρκία με απόφαση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ξεκινά ράλι εξοπλισμών!

Μια συνθήκη που από το 1990 περιόριζε τις τουρκικές συμβατικές δυνάμεις να αναπτύσσονται, οπουδήποτε αλλού πλην της νοτιοανατολικής Τουρκίας (κατά του ΡΚΚ)!

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλλο της τουρκικής Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και έχει ισχύ από την Δευτέρα 8 Απριλίου.

Υπογράφηκε  μόλις ένα χρόνο μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου σηματοδότησε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αλλά προσέφερε στην Ελλάδα ένα σημαντικό σύστημα ασφαλείας αφού απομάκρυνε το 40% των τουρκικών δυνάμεων από τα ελληνικά σύνορα.

Επίσης την βοήθησε την Ελλάδα να αναβαθμίσει τον στρατιωτικό της εξοπλισμό όπως π.χ. τα άρματα μάχης, τα ΤΟΜΑ, τα SHORADs κλπ τα οποία, αφού προμηθεύτηκε δωρεάν Μ60Α1/Α3, ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1, κλπ.

Το πρόβλημα που πλέον αντιμετωπίζει η Ελλάδα (η οποία παραμένει στην συνθήκη που την αναγκάζει να έχει συγκεκριμένες οροφές στα οπλικά της συστήματα) είναι τεράστιο: Η Τουρκία θα μπορεί να σωρρεύσει στα δυτικά της σύνορα, όσες στρατιωτικές δυνάμεις θέλει και να αυξήσει τις οροφές των ενόπλων δυνάμεων της ανεξέλεγκτα και χωρίς να δέχεται έλεγχο, όπως προέβλεπε η CFE, από Έλληνες παρατηρητές!

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Οντζού Κετσελί ανέφερε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος εκπρόσωπος Οντζού Κετσελί ανέφερε πως «το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ προέβη σε δήλωση για το θέμα αυτό στις 7 Νοεμβρίου.

Εμείς είχαμε κάνει επίσης μια άλλη δήλωση και ανακοινώσαμε την απόφασή μας με την αιτιολογία της.

Η ημερομηνία έναρξης ισχύος των αποφάσεων των συμμάχων του ΝΑΤΟ, που είναι συμβαλλόμενα μέρη της Συνθήκης CFE, για αναστολή της εφαρμογής της συνθήκης καθορίζεται από κάθε σύμμαχο στο πλαίσιο της εθνικής του νομοθεσίας».

«Η αναστολή έχει ήδη τεθεί σε ισχύ από τη συντριπτική πλειονότητα των συμμάχων που είναι συμβαλλόμενα μέρη της Συνθήκης CFE. Η εσωτερική νομική διαδικασία για την έναρξη ισχύος της απόφασής μας να αναστείλουμε την εφαρμογή της Συνθήκης CFE από τις 8 Απριλίου 2024 έχει ολοκληρωθεί και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 5 Απριλίου 2024», πρόσθεσε ο Οντζού Κετσελί.

H Τουρκία εντός Συνθήκης στα σύνορα με την Ελλάδα, την Βουλγαρία και τις χώρες του Καυκάσου έπρεπε να τηρήσει τα εξής όρια:

  • Έως 2.795 άρματα
  • Έως 3.120 τεθωρακισμένα συνολικά εκ των οποία ΤΟΜΑ τα 1.993
  • Έως 3.323 “τεμάχια” πυροβολικού
  • Έως 750 αεροσκάφη
  • Και έως 130 επιθετικά ελικόπτερα

Ιδού ο χάρτης της CFE: 

 

Βλέπουμε ότι τα μόνο 3/4 της τουρκικής επικράτειας ήταν εντός της Συνθήκης, αλλά όλη η Ελλάδα!

Γιατί αποχώρησε τώρα η Τουρκία; Τεράστιο ερώτημα.

Πάντως η εξαίρεση της νοτιοανατολικής Τουρκίας από την CFE την είχε βοηθήσει τα μέγιστα στην εισβολή στην Συρία και βέβαια στην απόκτηση στρατιωτικού ελέγχου εντός του διαλυμένου Ιράκ.

Τώρα είναι ελεύθεροι να μεταφέρουν τεράστιες δυνάμεις στα δυτικά, χωρίς κανένα νομικό κώλυμα.

 

 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια:

  1. Την εποχή του Χριστού σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές ζούσαν 500.000 Ιουδαίοι και 3.000.000. Έλληνες! Μόνο στην πόλη της Καισαρείας ζούσαν 700.000 Έλληνες και 200.000 Ιουδαίοι. Η ξακουστή Ελληνική Δεκάπολη η κατ’ άλλους Δωδεκάπολη, αυτό το διαμάντι του Ελληνικού Πολιτισμού στην Μέση Ανατολή, αποτελούνταν από τις εξής ελληνικές πόλεις, που έσφυζαν από ζωή, δημιουργία, προκοπή, πρόοδο:
    - Δαμασκός, - Φιλαδέλφεια, - Ράφανα, - Σκιθούπολη, - Γάδαρα, - Ίππος, - Δίον, - Πέλλα, - Κάνατα, - Ηλιούπολη, - Άβυλα, - Σόανα, - Ίνα, - Άδρα, - Γάδαρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε το Ισραήλ και υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας με τον Ισραηλινό αντίστοιχό του.
    Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεργασθούν σε τομείς όπως παροχή υγειονομικής περίθαλψης, ιατρική και νοσηλευτική εκπαίδευση, νέες τεχνολογίες, μεταδοτικές και μη μεταδοτικές ασθένειες, μεταμόσχευση και δωρεά οργάνων, ψυχική υγεία, φάρμακο και φαρμακευτική κάνναβη και ασφάλεια τροφίμων.
    Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρήκε λοιπόν την ευκαιρία να πλέξει το εγκώμιο του Ισραήλ φτάνοντας στο σημείο να πει πως «από αυτό το υλικό είναι φτιαγμένα τα σπουδαία Έθνη», αναφερόμενος στους τραυματίες Ισραηλινούς στρατιώτες.
    Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του μεταξύ άλλων: «Το πιο συγκινητικό σημείο της επίσκεψης μας ήταν όταν συναντήσαμε, στο Κέντρο Αποκατάστασης που έχει μέσα το Νοσοκομείο, τραυματίες στρατιώτες που νοσηλεύονται από το μέτωπο της Γάζας.
    Μας διηγήθηκαν τις ιστορίες τους και το πιο εντυπωσιακό είδαμε την αγωνία τους να γίνουν γρήγορα καλά, για να επιστρέψουν και να πολεμήσουν για την Πατρίδα τους ξανά. Από αυτό το υλικό είναι φτιαγμένα τα σπουδαία Έθνη».
    Με αφορμή αυτές τις νεότερες «θέσεις« του για το Ισραήλ η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση: «Ξέρουμε και την πορεία του κ. Γεωργιάδη, και κατανοούμε την αγωνία του να σβήσει το ντροπιαστικό ρατσιστικό αντί-σημιτικό παρελθόν του, πουλώντας εκδούλευση στους εγκληματίες ηγέτες του Ισραήλ και στο φίλο-σιωνιστικό λόμπι διεθνώς.
    Ο κ. Γεωργιάδης έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει συγχώρεση από το Ισραήλ για τις παλιές αμαρτίες του, δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας, και να ασεβεί στον πόνο του λαού μας. Οφείλει να ζητήσει συγνώμη»
    Περασμένα ξεχασμένα για τον Άδωνι τα όσα έσουρνε στο Ισραήλ και τους Εβραίους, σε εκείνη τη μακρινή εποχή, πριν ανέλθει στα ανώτατα αξιώματα…
    Ιδού η απομαγνητοφώνηση μιας παρουσίασης στις 18 Ιουλίου 2006 του βιβλίου του Κ.Πλεύρη για τους Εβραίους:
    «Πριν από οτιδήποτε άλλο, ξεκινάω από το αγαπημένο μου βιβλίο. Ιδού. Πρέπει να σου πω ότι το βιβλίο αυτό το πήρα μαζί μου για να το διαβάσω καθοδόν στην πτήση προς την Αυστραλία. Η Αυστραλία είναι -πρέπει να ξέρεις- μια μέρα ταξίδι. Μιλάμε για το καινούριο βιβλίο του κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη από τις εκδόσεις Ηλεκτρον.
    Μιλάω γι’ αυτό το βιβλίο, το οποίο από την πρώτη μέρα που το δείξαμε έχει κάνει θραύση και ομολογώ -αν και είναι ένα ιδιαίτερα προκλητικό βιβλίο- από την άλλη πλευρά, διαβάζοντάς το, σελίδα σελίδα στο αεροπλάνο δεν μπορώ παρά να πω ότι ο άνθρωπος αυτός, ο γνωστός ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης, έχει κάνει πραγματικά συστηματική εργασία.
    Κι έχει κάνει πραγματικά συστηματική εργασία, διότι οτιδήποτε γράφει μέσα, μα η παραμικρή παράγραφος, έχει την αναφορά της σε κάποια συγκεκριμένη πηγή. Και ξέρετε ότι αυτό δημιουργεί μία εντύπωση για τον συγγραφέα και το βιβλίο που δύσκολα αντιμετωπίζεται».
    Είχε πάει και στο δικαστήριο μάρτυρας υπεράσπισης του Πλεύρη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΕΚΛΕΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΓΕΝΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΑΥΙΔ ΧΙΛΜΠΕΡΤ.
    «Ο Δαυίδ Χίλμπερτ, ο θρυλικός μαθηματικός από το Γκέτινγκεν, το 1915, μελετάει μία καινούρια θεωρία της βαρύτητας. «Η φυσική είναι πολύ βαριά για τους φυσικούς» λέει ο Χίλμπερτ. Ο Αϊνστάιν όταν το μαθαίνει, αναστατώνεται. Ρωτάει διακριτικά τους συναδέλφους του για τις προόδους που έχει κάνει στις έρευνές του ο Χίλμπερτ.
    Ο Δαυίδ Χίλμπερτ υπέβαλε την εργασία του προς δημοσίευση στις 20 Νοεμβρίου 1915. Ο Αϊνστάιν στις 25 Νοεμβρίου 1915, πέντε ημέρες αργότερα. Την Γενική Σχετικότητα όμως του Δαυίδ Χίλμπερτ δεν την δημοσιεύουν αμέσως, αλλά αργότερα. Κανένας δεν ξέρει γιατί.
    Ο κλέφτης Αϊνστάιν ζητάει από τον Χίλμπερτ - πράγμα που δεν έκανε από τον Χάζενερλ - να συμφιλιωθούν. Γράφει: «Δημιουργήθηκε ένα άσχημο κλίμα ανάμεσά μας, του οποίου τις αιτίες δεν θέλω να αναλύσω. Η διάθεσή μου απέναντί σας είναι και πάλι καθαρά φιλική και σας παρακαλώ να κάνετε κι εσείς το ίδιο απέναντί μου. Είναι αντικειμενικά κρίμα δύο άνθρωποι που κατάφεραν με την δουλειά τους κάτι να βγάλουν από αυτόν τον άθλιο κόσμο να μη δίνουν χαρά ο ένας στον άλλο».
    Ο Χίλμπερτ δέχεται την πρόταση συμφιλίωσης, εμμένει όμως σε όλη του την ζωή ότι τα πνευματικά δικαιώματα των εξισώσεων της βαρύτητας είναι δικά του».
    Από το βιβλίο «Η εποχή της αβεβαιότητας» του Tobias Hurter, 2021, ελληνική μετάφραση 2022 σελίδες 93-95.
    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...