ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Ιουνίου 2021

ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ BLOOMBERG: «Η Ελλάδα, ένας από τους πιο περιζήτητους δανειολήπτες στην Ευρώπη». ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΟΡΜΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΪΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΤΕ ΑΦΘΟΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΦΑΤΕ ΤΑ. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

 

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΣΤΙΑ» ΣΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ 30/12/2020 ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ Ζ.Π. «ΠΑΛΙ ΔΑΝΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ». ΕΣΤΙΑ: «ΜΟΝΟ ΕΦΕΤΟΣ, ΤΟ 2020, Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΟΡΟΣ, 51 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΕΠ 185 ΔΙΣ.». ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΡΟΣ.

 

ΠΑΛΙ ΔΑΝΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. Reuters: «Η Ελλάδα θα δανειστεί το 2021 όσα δανείστηκε και φέτος». ΔΑΝΕΙΑ; ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ. ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ; ΦΤΩΧΟΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Ιουδαϊκό πρακτορείο Bloomberg: «έρχεται παγκόσμιο Κραχ όμοιο με του 1929»;

 

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ

 

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΤΟ 1821 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

 

 ΠΩΣ ΝΑ... | Δάνεια: Ρυθμίστε τα και διώξτε το άγχος

Ως έναν από τους πιο περιζήτητους δανειολήπτες χαρακτηρίζει την Ελλάδα το Bloomberg, με αφορμή την έκδοση του 10ετούς ομολόγου.

«Η χώρα συγκέντρωσε προσφορές ύψους 30 δισ. ευρώ για την πώληση ομολόγων 2,5 δισ. ευρώ, λήξης 2031, μία ημέρα πριν από την επικείμενη απόφαση της ΕΚΤ. Οι προσφορές, που υπερβαίνουν κατά 11 φορές το ποσό της έκδοσης, ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ του Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατά 1 δισ. ευρώ», σημειώνει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

 

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν τέσσερις μονάδες βάσης, σε 0,81% την Τετάρτη, ενώ την περασμένη εβδομάδα το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων έναντι ισοδύναμων γερμανικών τίτλων μειώθηκε για λίγο κάτω από 100 μονάδες βάσης, για πρώτη φορά από το 2008.

Οι εικασίες ότι η ΕΚΤ θα παρατείνει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων έκτακτης ανάγκης έχουν ενθαρρύνει τους επενδυτές να ενισχύσουν την έκθεση στην ευρωπαϊκή περιφέρεια τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Η Ιταλία είχε μια παρόμοια πώληση χρέους την Τρίτη.

 

Υψηλή προσφορά 26 δισ. ευρώ για το 10ετές ομόλογο

Οι αγορές έδωσαν νέα ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, καθώς υψηλή προσφορά -που έφθασε τα 26 δισ. ευρώ- εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της επανέκδοσης του 10ετούς ομολόγου, ωρίμανσης Ιουνίου 2031, που είχε εκδοθεί στις αρχές στους έτους (27/1/2021).

Το αρχικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο Mid Swap +90 μονάδες βάσης, δηλαδή περί το 1%, για να υποχωρήσει τελικά στο Mid Swap +82 μονάδες βάσης, δηλαδή περί το 0,92%, λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν η BNP Paribas, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η ΗSBC, η JP Morgan και η Nomura.

Μέχρι στιγμής, από την αρχή του έτους το Ελληνικό Δημόσιο έχει αντλήσει από τις αγορές 8,5 δισ. ευρώ (3,5 δισ. με 10ετή ομόλογα, άλλα 2,5 δισ. με 5ετή και 2,5 δισ. ευρώ με 30ετή).

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...