ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

12 Μαρτίου 2023

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ. Ο πατέρας της Ελπίδας που χάθηκε στα Τέμπη: «Την κόρη μου δεν την φέρνει πίσω τίποτα, αλλά τα μέτρα θα τα αξιοποιήσουμε, είναι βάλσαμο στην πληγωμένη ψυχή μας». O Σωτήρης Μήτσκας, πατέρας της άτυχης 23χρονης Ιφιγένειας δήλωσε: «Έτσι είναι η ζωή αυτόν τον καιρό. Δεν θέλουμε μόνο χρήματα. Είναι και άλλα πράγματα που θα μας βοηθήσουν».

 


Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας: «Ποια ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης; – Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει».




 

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΒΙΑΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΙΟΥΔΑΙΟΙ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ). ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ: «ΤΟΥΣ 57 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ, Ο ΙΕΧΩΒΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ». «Τα Τέμπη είναι μία έκφρασις της οργής του Κυρίου μας».




ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΗΒΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ: Αυτοτραυματισμοί, κατάθλιψη, απόπειρες αυτοκτονίας. Ανεπαρκής σωματική άσκηση για το 85% των εφήβων στην Ελλάδα. Tο ποσοστό των ανεπαρκώς ασκούμενων εφήβων και των δύο φύλων σταδιακά μειώνεται διεθνώς ενώ στην Ελλάδα, το ποσοστό των νέων που δεν ασκούνται όσο χρειάζεται, αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου, αντί να μειώνεται.


ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010 - 2021 ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4% (ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4%). ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΘΟΛΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 8% (ΕΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 2%). ΕΛΛΑΔΑ 2021: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ, ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.




Η διαγραφή χρεών και οι φοροαπαλλαγές θα κάνουν τους ρωμιούς που έχασαν τα παιδιά τους να ξεχάσουν τα παιδιά τους. 

Άλλωστε δεν φταίει κανένας άνθρωπος Ήταν η οργή του Ιεχωβά.







Ο ΜΗΤΣΟΘΑΦΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ; 

«Έχουμε βαρεθεί να δίνουμε συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών». Ο εκπρόσωπος τύπου ΝΔ για το έγκλημα στα Τέμπη.

Πρωτοφανής δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού ο οποίος στο κανάλι ΑTTICA και στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» είπε ότι το κυβερνών κόμμα έχει «βαρεθεί να δίνει συλλυπητήρια»!

Πρόκειται για μία ασεβέστατη ως προς τους νεκρούς δήλωση και ακόμα περισσότερο ως προς τους συγγενείς και τους δικούς τους ανθρώπους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα τα οποία ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ποτέ πίσω στις ζωές τους.

Οι άνθρωποι αυτοί θα ζήσουν για πάντα χωρίς τους αγαπημένους τους και ο Νίκος Ρωμανός έχει βαρεθεί να δίνει συλλυπητήρια.

Συλλυπητήρια τα οποία δεν κοστίζουν τίποτα, είναι δωρεάν…

Μάλλον οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε άλλη πραγματικότητα, μία πραγματικότητα στην οποία δεν υπάρχουν οι υπόλοιποι ή οι ζωές τους δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία.

Φυσικά δεν τους πειράζει στη ΝΔ αν στις εκλογές οι ψηφοφόροι βαρεθούν να τους ψηφίσουν, γιατί έτσι πάνε αυτά…

 

ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ; 

Η ιστορία έδειξε ότι την εξαγοράζουν μια χαρά. Λίγο καιρό μετά την δολοφονία, ένας δικηγόρος, απεσταλμένος του κάθε Μητσοθάφτη χτυπάει την πόρτα των ρωμιών γονιών. «Ότι και να κάνουμε το παιδί σου δεν γυρίζει πίσω. Πάρε αυτά τα λεφτά και βούλωσέ το». Και ο ρωμιός παίρνει τα λεφτά και το βουλώνει.

Σημείωση: το 1946 ο μικρότερος αδελφός του πατέρα μου, παιδί 16 ετών, πήγε να δουλέψει σε μακρινό χωριό στα βαμβάκια. Στην επιστροφή φάλαγγα εγγλέζικων αποικιακών αυτοκινήτων τον μετέφερε προς το χωριό μας. Για άγνωστους λόγους ένας μαύρος στρατιώτης αρπάχτηκε μαζί του και τον σκότωσε. Άγγλος συνταγματάρχης πήγε στον παππού μου και του προσέφερε δέκα χιλιάδες λίρες σαν αποζημίωση για τον φόνο. Ο παππούς τα πέταξε στα μούτρα του: «Σε ποιόν νομίζεις ότι απευθύνεσαι; Θα δεχθώ εγώ χρήματα για τον φόνο του παιδιού μου»;

ΑΛΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΗΘΗ.


"Συγγνώμη πατέρα, αν ήξερα ότι θα πάρεις λεφτά θ' ανέβαινα και εγώ στο τρένο". Αγγελάκας για Τέμπη.

Τις αποζημιώσεις που ανήγγειλε η κυβέρνηση για τους συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, σχολίασε καυστικά ο Γιάννης Αγγελάκας.

"Συγγνώμη πατέρα. Αν το ’ξερα από πριν ότι θα πάρεις αποζημίωση, έξτρα σύνταξη, θα σου σβήσουν όλα τα χρέη και θα διορίσουν και τη μαμά στο δημόσιο, θα ανέβαινα κι εγώ στο τρένο. Γιατί όχι; Θα θυσιαζόμουν για να σας ελαφρύνω οικονομικά και για να βελτιωθούν οι συγκοινωνίες μας. Αλλά αυτό το άτιμο το κράτος δεν μας λέει τίποτα από πριν. Ούτε ότι αν μπούμε στο τρένο παίζουμε τη ζωή μας κορώνα - γράμματα, ούτε τι κερδίζουμε σε περίπτωση δυστυχήματος", έγραψε στην ανάρτησή του ο Γιάννης Αγγελάκας.


Την κόρη μου δεν την φέρνει πίσω τίποτα, αλλά τα μέτρα θα τα αξιοποιήσουμε, λέει ο πατέρας της Ελπίδας που χάθηκε στα Τέμπη.

Τα μέτρα που πήρε η Πολιτεία εγώ και κάποιοι άλλοι θα τα αξιοποιήσουμε τονίζει συγκινημένος ο Χρήστος Χούπας.

«Ευχαριστώ την κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε. Δεν γνωρίζω αν είναι αρκετά ή αν είναι λίγα, διότι μπορεί να αγγίζουν και άλλους 56 ανθρώπους. Την κόρη μου δεν πρόκειται να μου την φέρει πίσω κανείς, ούτε ακόμα και αν έταζαν τον χρυσό όλου του πλανήτη», τόνισε ο Χρήστος Χούπας, πατέρας της 28χρονης Ελπίδας που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Αυτά τα μέτρα που πήρε η πολιτεία, είναι βάλσαμο στην πληγωμένη ψυχή μας. Και πιστεύω ότι και εγώ και κάποιοι άλλοι θα τα αξιοποιήσουμε», υπογράμμισε ακόμη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον πατέρα της άτυχης Ελπίδας το θέμα εκτός από ηθικό είναι και οικονομικό. «Βιοπαλαιστές είμαστε, τρία παιδιά σπουδάζω, αγκομαχώντας», είπε ακόμη.

Αναφορικά με την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση είπε πως το ανέθεσε όπως και άλλοι γονείς στον δικηγόρο του και «ό,τι θέλει ας προκύψει, ό,τι θέλει ας κάνει. Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε τέτοιες λεπτομέρειες, θα περιοριστώ στον δικό μου ρόλο».



O Σωτήρης Μήτσκας, πατέρας της άτυχης 23χρονης Ιφιγένειας δήλωσε: «έτσι είναι η ζωή αυτόν τον καιρό. Δεν θέλουμε μόνο χρήματα. Είναι και άλλα πράγματα που εγώ πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν».

«Αυτό που χάσαμε ο καθένας μας, δεν υπάρχει υποκατάστατο. Δυστυχώς, οι περισσότεροι εστιάζουν, ξέρεις, στα χρήματα, ας πούμε, και δεν είναι μόνο τα χρήματα είναι και άλλα πράγματα που εγώ πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν», είπε στον ANT1.

«Μιλώντας για τη δική μου οικογένεια, έχουμε μια κορούλα που μόλις γέννησε, έχουμε ένα άλλο αγόρι που που σπουδάζει στο εξωτερικό. Μακάρι να μην χρειάζονταν όλα αυτά τα μέτρα, αλλά είναι έτσι η ζωή αυτόν τον καιρό, αυτές τις εποχές που οποιαδήποτε βοήθεια είναι σημαντική. Απλά στο μέλλον να μην υπάρξει άλλη Ιφιγένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», επεσήμανε ακόμη ο κ. Μήτσκας.

Η διαγραφή χρεών και οι φοροαπαλλαγές θα κάνουν τους ρωμιούς που έχασαν τα παιδιά τους να ξεχάσουν τα παιδιά τους. Άλλωστε δεν φταίει κανένας άνθρωπος Ήταν η οργή του Ιεχωβά.




Ορθόδοξος Δεσπότης: «ΤΟΥΣ 57 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ, Ο ΙΕΧΩΒΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ». «Τα Τέμπη είναι μία έκφρασις της οργής του Κυρίου μας».

Αν τα Τέμπη είναι η δίκαιη έκφραση της οργής του Θεού που πιστεύουμε, τότε καλά έκανε και μας σκότωσε τα παιδιά μας.

Ψυχιατρικά αυτό σημαίνει ότι: θυσιάσαμε τα παιδιά μας για να εξευμενίσουμε την οργή του θεού μας. ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΒΑΑΛ.

Γιατί να στραφούμε ενάντια στον οποιονδήποτε; Κανένας δεν φταίει. Δεν υπάρχουν ευθύνες ανθρώπινες. Είναι οργή του θεού. Ας την αποδεχθούμε παθητικά, ας εισπράξουμε τα λεφτά από την κυβέρνηση και όλα καλά.

ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ – ΒΑΑΛ...



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


10 σχόλια:

  1. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΓΕΝΝΟΥΝ ΕΝΑ – ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΣΤΑ 22 ΤΟΥΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ.
    Διπλή τραγωδία σε Κιλκίς και Κατερίνη – Τέσσερις νεκροί μέσα σε λίγες ώρες
    22χρονος και 20χρονος σκοτώθηκαν σε τροχαίο
    Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε παράπλευρη οδό της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, έξω από την Κατερίνη.
    Μία μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με μοτοποδήλατο, περίπου στις 22:30, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο ένας 22χρονος και ένας 20χρονος.
    Από το τροχαίο τραυματίστηκαν ένας 21χρονος και ένας 17χρονος που ήταν πεζοί στο σημείο.
    Πληροφορίες odelalis.gr αναφέρουν ότι οι νεαροί έκαναν κόντρες.
    Προανάκριση για το τροχαίο διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης.
    Η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας για το περιστατικό αναφέρει: «Χθες (10 Μαρτίου 2023) και ώρα 22.30 περίπου, στην ανατολική παράπλευρη οδό της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (427 χιλιόμετρο), στην περιοχή του Βαρικού Πιερίας, δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 22χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου και του 20χρονου, καθώς και τον τραυματισμό δύο πεζών, ηλικίας 21 και 17 ετών. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης».
    ΚΙΛΚΙΣ: ένας 54χρονος κι ένας 52χρονος σκοτώθηκαν, όταν το ΙΧ τους εξεπτράπη της πορείας του στην προσπάθεια να αποφύγουν ένα σταθμευμένο όχημα και καρφώθηκαν σε ένα δέντρο.
    Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:
    «Σήμερα (11 Μαρτίου 2023) και ώρα 00.20 περίπου, στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας – Φιλυριάς Κιλκίς, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός και επέβαινε 52χρονος ημεδαπός, προκειμένου να αποφύγει ακινητοποιημένο όχημα, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 54χρονου και του 52χρονου. Ο οδηγός του ακινητοποιημένου οχήματος συνελήφθη. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας».

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ρυθμιστική Άρχή των ΗΠΑ έκλεισε την Τράπεζα Σίλικον Βάλεϊ. Χάθηκαν 209 δις δολ.

    Η Τράπεζα εστίαζε στην τεχνολογία και είχε αντιμετωπίσει εκροές καταθέσεων και απέτυχε στην προσπάθειά να αντλήσει νέα κεφάλαια.
    Με περιουσιακά στοιχεία περίπου 209 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η SVB είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της «Washington Mutual» το 2008 και σηματοδοτεί μια γρήγορη πτώση για μια τράπεζα που αποτιμήθηκε σε περισσότερα από 44 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από 18 μήνες πριν.
    Η Federal Deposit Insurance Corporation, η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ που εγγυάται τραπεζικές καταθέσεις έως και 250.000 δολάρια, δήλωσε ότι κλείνει τη SVB και ότι οι ασφαλισμένοι καταθέτες θα έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους από τη Δευτέρα.
    Πολλοί από τους πελάτες της SVB ήταν εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων καθώς και νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνολογίας και υγειονομικής περίθαλψης και θα είχαν υπόλοιπα λογαριασμών που υπερβαίνουν κατά πολύ το μέγιστο ασφαλισμένο ποσό από την FDIC. Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι αυτοί οι καταθέτες θα λάβουν μια αρχική πληρωμή την επόμενη εβδομάδα και τα υπόλοιπα θα εξαρτηθούν από το τι θα συμβεί στα περιουσιακά στοιχεία της SVB.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προειδοποίηση του ιουδαίου δισεκατομμυριούχου B.Ackman: «Πάρτε άμεσα μέτρα γιατί έρχεται μαζικό κύμα αναλήψεων την Δευτέρα».
      Προειδοποίηση και μάλιστα σε δραματικούς τόνους απεύθυνε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Bill Ackman για ένα τεράστιο κύμα αναλήψεων που μπορεί να σαρώσει τις αμερικανικές τράπεζες την Δευτέρα εκτός και αν η αμερικανική Διοίκηση πάρει άμεσα μέτρα, στις ελάχιστες ώρες που μεσολαβούν.
      Κάτι που ενισχύει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα μιας συνολικής οικονομικής κατάρρευσης, παγκόσμιας κλίμακας.
      Ο Bill Ackman προειδοποίηση ότι διαφαίνεται μια «οικονομική κατάρρευση» τη Δευτέρα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank την Παρασκευή.
      Σε ένα περίεργο tweet και μίας παραγράφου το Σάββατο, ο δισεκατομμυριούχος προέβλεψε ότι οι ανασφάλιστοι πελάτες τραπεζών (που δεν έχουν ασφαλίσει τα χρήματά τους) θα σπεύσουν να κάνουν ανάληψη μετρητών τη Δευτέρα, εκτός εάν η αμερικανική κυβέρνηση παρέμβει για να εγγυηθεί τα κεφάλαιά τους και «διορθώσει ένα λάθος στον ελάχιστο δυνατό χρόνο ώστε να μην γίνει μη αναστρέψιμο.»
      «Έχετε 48 ώρες μόνο», έγραψε το Σάββατο
      Η SVB η 16η μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ, η οποία παρείχε χρηματοδότηση για ένα μεγάλο μέρος των εταιρειών τεχνολογίας και υγείας της χώρας, εξαγοράστηκε από την Federal Deposit Insurance Corporation την Παρασκευή, καθώς η μετοχή της κατρακύλησε λόγω ανησυχιών για τη ρευστότητα που συνδέονται με την αύξηση των επιτοκίων.
      Σημείωσε τη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και καθήλωσε δισεκατομμύρια δολάρια που ανήκουν σε εταιρείες και επενδυτές, των οποίων οι καταθέσεις άνω των 250.000 δολαρίων δεν καλύπτονται από το FDIC.
      «Απούσα η @jpmorgan@citi ή η @BankofAmerica να αποκτήσει την SVB πριν από το άνοιγμα της Δευτέρας μια προοπτική που πιστεύω ότι είναι απίθανη.
      Ή η κυβέρνηση να εγγυηθεί όλες τις καταθέσεις της SVB, ή ο γιγάντιος ήχος που θα ακούσετε θα είναι η απόσυρση ουσιαστικά όλων των ανασφάλιστων καταθέσεων από όλες εκτός των «συστημικά σημαντικών τραπεζών» (SIB)», έγραψε ο Άκμαν.
      «Αυτές οι αναλήψεις θα εξαντλήσουν τη ρευστότητα από κοινοτικές, περιφερειακές και άλλες τράπεζες και θα ξεκινήσουν την καταστροφή και αυτών των σημαντικών συστημικών ιδρυμάτων», δήλωσε ο Ackman, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square Capital Management στο Μανχάταν.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  3. Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΕΝΝΟΒΟΛΑΝΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ:
    Η σύζυγος του Στίβεν Σπίλμπεργκ, Κέιτ Καπσόου – Είναι μαζί 32 χρόνια, έχουν 7 παιδιά.

    Καθώς ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ έγραφε τη δική του κινηματογραφική ιστορία, είχε σταθερά μια γυναίκα στο πλευρό του, την ηθοποιό Κέιτ Καπσόου, με την οποία παντρεύτηκε το 1991.
    Από τότε που ξεκίνησε η σχέση τους, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το ζευγάρι παραμένει ερωτευμένο, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον, δημιουργώντας έναν δημιουργικό πυρήνα για αυτούς και τα επτά παιδιά τους.
    Η Καπσόου εξήγησε τη δυναμική τους στο The Spokesman-Review, το 1995, λέγοντας: «Σπρώχνουμε πάντα τα προσωπικά μας όρια».
    «Αυτός χειρίζεται το δικό του στόρι – μια κάμερα και μια ιδέα. Το δικό μου στόρι είναι η οικογένεια. Μπορεί να μην μπορώ να μπω στα χωράφια του κι εκείνος να μη μπορεί να μπει στα δικά μου αλλά εγώ μπορώ να πω ότι είμαι η κυρίαρχη της δικής μου περιοχής κι αυτός ο κυρίαρχος της δική του» εξήγησε.

    https://youtu.be/KRR1RcHNlJ8
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρετανία: Ο (τουρκοεβραίος) πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έγινε και πάλι πατέρας! Για έβδομη σίγουρα και πιθανώς για 27η φορά. Ξέρει ποια είναι η αληθινή δύναμη ενός λαού. Οι ρωμιοί αποτρελάθηκαν τελείως και αυτοκτονούν ομαδικά, αδέλφια ανύπαντρα εναντίον αδελφών και γονέων, Έλληνες χωρίς ελπίδα, χωρίς μέλλον, χωρίς συντρόφους, χωρίς παιδιά, κρυμμένοι μέσα στα κρύα διαμερίσματα. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΡΩΜΙΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΚΑΝΟΥΝ 300.000 ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΕΣΙΛΕ, ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ (ΕΒΡΑΙΣΤΙ = ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ), ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΓΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.

      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/12/27-300000.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Τζέιν Φόντα: «Να σκοτώσουμε αυτούς που αντιτίθενται στις εκτρώσεις».
      Σάλος στις ΗΠΑ από τις δηλώσεις της ηθοποιού Τζέιν Φόντα αναφέρθηκε στην εκπομπή «The View» την Παρασκευή, η οποία ανέφερε ότι οι γυναίκες ίσως χρειαστεί να καταφύγουν σε φόνο για να «ανακτήσουν τον έλεγχο του σώματός τους» μετά την ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο.
      Η Φόντα έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο όταν οι οικοδεσπότες τη ρώτησαν τι άλλο θα μπορούσε να κάνει εκτός από πορείες και διαμαρτυρίες για να σταματήσει την εξάπλωση των περιορισμών στις αμβλώσεις σε πολλές πολιτείες.
      Η 85χρονη, η οποία ασχολείται με τον ακτιβισμό εδώ και δεκαετίες, απάντησε: «Λοιπόν, έχω σκεφτεί τον φόνο».
      Το σχόλιο έγινε δεκτό με αμηχανία από το πάνελ και οι αντιδράσεις ήταν άμεσες, με ορισμένους να κατηγορούν την ηθοποιό ότι υποκινεί τη βία κατά των πολιτικών που τάσσονται υπέρ της ζωής.
      Η Φόντα διευκρίνισε αργότερα ότι το σχόλιό της έγινε για «πλάκα» και ότι τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών είναι ένα σοβαρό θέμα που είναι εξαιρετικά σημαντικό για εκείνη.
      Η βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν δήλωσε ότι θα καταγγείλει τη Φόντα για τις δηλώσεις της και την εκπομπή για την προβολή τους.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. ΑΔΕΔΥ ΣΗΜΕΡΑ: «ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ».
    Αλήθεια λένε οι ορθόδοξοι ρωμιοί ή μήπως εννοούν: «Μητσοθάφτη, σκότωσε το ένα παιδί, αλλά διόρισε τουλάχιστον το άλλο στο Δημόσιο. Ξέρουμε ότι δεν το σκοτώνεις εσύ αλλά η οργή του Κυρίου μας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Παρενέβη εισαγγελέας για την εγκατάλειψη του λευκού τίγρη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
    Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η εγκατάλειψη του λευκού τίγρη, μόλις 4 μηνών έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Το ζωάκι, βρέθηκε εξαθλιωμένο με σοβαρά προβλήματα υγείας. Μάλιστα, οι ειδικοί ήταν απαισιόδοξοι και επιφυλακτικοί για το αν το μικρό τιγράκι θα τα καταφέρει.
    Η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα παρενέβη αυτεπαγγέλτως μετά από πληροφορίες που είδαν φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες έχει καταγραφεί σε βίντεο ο άντρας που εγκατέλειψε το παράλυτο τιγράκι σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
    Η ανώτατη εισαγγελέας ζήτησε να εντοπιστούν ο υπεύθυνοι της κακοποίησης και εγκατάλειψης του ζώου, που εκτιμάται ότι, είναι θύμα εμπορίου άγριων ζώων.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου η οποία έχει την εποπτεία για όλα τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων ανά την επικράτεια, θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες μαζί με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σταθουλοπούλου, η οποία ασχολείται και αυτή με την κακοποίηση της τίγρης, το Αττικό Πάρκο για να δουν τη μικρή τίγρη στο πλαίσιο αυτοψίας, που διενεργούν για την υπόθεση.
    Σημειώνεται, ότι το τιγράκι μετά από ιδιαίτερη φροντίδα έχει δείξει σημάδια βελτίωσης και εντός της εβδομάδας αναμένεται να κάνει εξετάσεις για την πορεία της υγείας του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επανεμφανίσθηκε η Πολιομυελίτιδα.

    Οκτώ χρόνια μετά την πανηγυρική ανακοίνωση για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας Τύπου ΙΙ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και μόλις τέσσερα για τον Τύπο ΙΙΙ, η φρικτή αυτή ασθένεια, που αφήνει παράλυτους και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο όσους προσβάλλει, απειλεί ξανά την ανθρωπότητα, θέτοντας σε «κόκκινο συναγερμό» και τις ελληνικές υγειονομικές Αρχές.
    Από το φθινόπωρο του 2022 και μετά ο εντοπισμός του ιού της πολιομυελίτιδας τόσο σε ανθρώπους όσο και στα αστικά λύματα Νέας Υόρκης, Λονδίνου και Ιερουσαλήμ προκαλεί βάσιμες υποψίες ότι ο ιός επέστρεψε, με τους επιστήμονες να τονίζουν ότι «ήταν θέμα χρόνου».
    Ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Μίχος υποστηρίζει ότι «η επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας φαίνεται να είναι αποτέλεσμα της μείωσης της εμβολιαστικής κάλυψης του παγκόσμιου πληθυσμού εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, η οποία επιβράδυνε τα εμβολιαστικά προγράμματα». Ως δεύτερη αιτία περιγράφεται η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από περιοχές με κρούσματα, όπως από την Αφρική και την Ασία.
    Ο κ. Μίχος υπογραμμίζει ότι «η εμβολιαστική κάλυψη έχει πέσει λόγω του Covid-19 και στον δυτικό κόσμο. Πόσο μάλλον σε περιοχές όπως η Αφρική και η Ασία, που είχαν θέματα με πολέμους και αναταραχές. Οπότε καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά συνέτειναν στην επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας» σημειώνει. Σε σχετική ομιλία που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του 22ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Λοιμώξεων, την περασμένη εβδομάδα, τόνισε πως η ανακάλυψη του ιού στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Ισραήλ έχει ανησυχήσει τις παγκόσμιες υγειονομικές Αρχές. Στις 2 Μαρτίου το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν τρία ασυμπτωματικά παιδιά θετικά στον ιό. Λίγες ημέρες πριν, στις 27 Ιανουαρίου, είχε εντοπιστεί ακόμη μία περίπτωση οξείας χαλαρής παράλυσης (ΟΧΠ), κατάσταση για την οποία ενοχοποιείται η πολιομυελίτιδα. Το κρούσμα ήταν ένα ανεμβολίαστο 8χρονο κορίτσι από την περιοχή Σαφέντ. Οι εργαστηριακές και επιδημιολογικές έρευνες στο Ισραήλ βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.
    Τον Αύγουστο του 2022 η παράλυση ενός νεαρού και η ανίχνευση του ιού που προκαλεί πολιομυελίτιδα στα λύματα της πολιτείας της Νέας Υόρκης έθεσαν τις Αρχές των ΗΠΑ σε «κόκκινο συναγερμό». Ηταν το πρώτο κρούσμα της νόσου στις ΗΠΑ από το 2013. Οι υγειονομικές Αρχές ανακοίνωσαν τότε ότι έχουν τη βεβαιότητα πως υπάρχουν πάνω από 100 ασυμπτωματικοί ασθενείς στην κοινότητα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Το περασμένο φθινόπωρο το θέμα της επανεμφάνισης της πολιομυελίτιδας απασχόλησε και τις ελληνικές υγειονομικές Αρχές. Μάλιστα σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στον ΕΟΔΥ τονίστηκε η ανάγκη να αρχίσει η επιτήρηση του ιού στα λύματα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει -ακόμη τουλάχιστον- υλοποιηθεί.
      Ο καθηγητής Αθανάσιος Μίχος τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει επιτήρηση για το νόσημα αυτό και στη χώρα μας: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει γενικευμένη αναζήτηση στα αστικά λύματα για τον ιό της πολιομυελίτιδας. Λαμβάνονται μόνο σποραδικά κάποια δείγματα, από τα camps των προσφύγων. Αρα πρακτικά δεν ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει θέμα. Οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρξει επιτήρηση και στη χώρα μας για το νόσημα αυτό. Από το φθινόπωρο έως σήμερα συζητιούνται διάφορες προτάσεις. Απλώς δεν έχει γίνει κάτι ακόμα».
      Πρόληψη μόνο με εμβολιασμό
      Η πολιομυελίτιδα είναι μια ασθένεια που προκαλείται από τον ομώνυμο ιό. Ο ιός της πολιομυελίτιδας ανήκει στο γένος των εντεροϊών, της οικογένειας των pico-rna ιών και υπάρχουν τρεις τύποι του ιού (Ι, ΙΙ και ΙΙΙ). Ολοι μπορούν να προκαλέσουν παράλυση. Ο Τύπος Ι απομονώνεται πιο συχνά από περιπτώσεις παράλυσης, ενώ ο Τύπος ΙΙΙ πιο σπάνια.
      Ο Τύπος ΙΙ δεν έχει ανιχνευτεί να κυκλοφορεί από τον Οκτώβριο του 1999. Ο Τύπος Ι είναι εκείνος που προκαλεί πιο συχνά επιδημίες. Αυτό που κάνει τον ιό της πολιομυελίτιδας άκρως επικίνδυνο είναι ότι μπορεί να μολύνει τον νωτιαίο μυελό και να προκαλέσει μόνιμη παράλυση ή ακόμα και θάνατο. Η πολιομυελίτιδα μπορεί να προληφθεί μόνο με εμβολιασμό, καθώς δεν υπάρχει θεραπεία. Περίπου το 75% των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από πολιομυελίτιδα δεν θα εμφανίσουν συμπτώματα και δεν θα γνωρίζουν ότι είναι μεταδοτικοί.
      Ποιοι κινδυνεύουν:
      Νεογέννητα μωρά
      Παιδιά κάτω των 2 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού τους κατά της πολιομυελίτιδας
      Οποιοσδήποτε δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, ενηλίκων και εγκύων
      Ανοσοκατασταλμένα άτομα
      Ο ιός της πολιομυελίτιδας ανιχνεύεται στις φαρυγγικές εκκρίσεις σε 36 ώρες και στα κόπρανα σε 72 ώρες μετά την έκθεση στον ιό. Οι ιοί τυπικά παραμένουν στον φάρυγγα περίπου για μία εβδομάδα και στα κόπρανα για 3-6 εβδομάδες, αλλά στους ανοσοκατασταλμένους η αποβολή ιών μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο.
      Τα κρούσματα είναι πιο μολυσματικά τις ημέρες πριν και μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε ότι η αναζήτηση των ιών της πολιομυελίτιδας παγκοσμίως γίνεται σε ειδικά εργαστήρια που έχουν εξουσιοδοτηθεί για τον σκοπό αυτό από τον ΠΟΥ. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το κέντρο αυτό είναι το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Εντεροϊών στο Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...