ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Μαρτίου 2023

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας: «Ποια ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης; – Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει».




 

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΒΙΑΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΙΟΥΔΑΙΟΙ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ). ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ: «ΤΟΥΣ 57 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ, Ο ΙΕΧΩΒΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ». «Τα Τέμπη είναι μία έκφρασις της οργής του Κυρίου μας».



         


Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στο Attica TV και στην εκπομπή «Casus Belli» αμφισβήτησε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο σεβασμός στη δικαιοσύνη αποτελεί ευσεβή πόθο»!

Ο βουλευτής εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για «τον πληθωρικό ρόλο» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

  

Για το αν η τραγωδία στα Τέμπη επηρεάζει τους εκλογικούς συσχετισμούς απάντησε:

«Τίποτα δεν είναι όπως ήταν πριν γίνει αυτό το τρομερό συμβάν. Όλα τα πράγματα θα εξελιχθούν κάτω από την επιρροή αυτού του αβάσταχτου γεγονότος».

Στη συνέχεια και σχολιάζοντας τις εξελίξεις έκανε αναφορά στην ασφάλεια και τη δικαιοσύνη, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για την ανεξαρτησία της. Όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε:

«Εσείς πιστεύετε ότι στην Ελλάδα η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη; Για μένα που επί 41 χρόνια υπηρετώ τη δικαιοσύνη ως δικηγόρος πρώτης γραμμής έχει καταστεί βίωμα ότι ο σεβασμός στη δικαιοσύνη αποτελεί ευσεβή πόθο […] στην πραγματικότητα όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει».

Και πρόσθεσε:

 «Η υπόθεση του διορισμού της ηγεσίας του Αρείου Πάγου από το υπουργικό συμβούλιο έχει αγγίξει το όριο της ως θεσμός, πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά από το πώς θα απαλλαγεί η δικαιοσύνη από αυτόν τον σύνδεσμο που την κρατά σε κατάσταση ομηρίας […] Όλο αυτό το σκηνικό δημιουργεί ένα πλήγμα στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης…».

Παράλληλα κράτησε αποστάσεις από την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να στείλει επιστολή στον Ισίδωρο Ντογιάκο, και σχολίασε:

«Προσωπικά δεν ξέρω ποιος συμβούλευσε τον πρωθυπουργό να στείλει αυτήν την επιστολή, δεν είναι κάτι που μπορώ να πω ότι βλάπτει το κύρος και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης περισσότερο από όσο την έχει βλάψει το καθεστώς που σας περιέγραψα προηγουμένως».

Για το πώς ο Ισίδωρος Ντογιάκος δέχτηκε την επιστολή παρόλο που δεν προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα, ο Κώστας Τζαβάρας σχολίασε:

«Εντάξει τώρα, τη δέχτηκε με την ίδια λογική που μπορεί να τη δέχεται από όλον τον κόσμο, ο κάθε πολίτης μπορεί να του στείλει μια επιστολή…»

«Εμένα με ανησυχεί αυτός ο πληθωρικός ρόλος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε θέματα για τα οποία δεν έχει αρμοδιότητα», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ αναφέροντας στη συνέχεια παραδείγματα.

Όσο για το αν η ευθύνη για την τραγωδία στα Τέμπη είναι κυρίως του σταθμάρχη σχολίασε:

«Προφανώς δεν είναι θέμα πρωτίστως ενός ανθρώπινου λάθος» είπε ο «γαλάζιος» βουλευτής και υπογράμμισε την ανάγκη η έρευνα να εστιάσει και σε κρατικούς παράγοντες, ακόμη και σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να εξεταστεί αν δια παραλείψεων συνετέλεσαν στην πρόκληση του δυστυχήματος….

Θέμα παραίτησης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών έθεσε ευθέως ο Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε διαφοροποιηθεί ανοιχτά με τη «γραμμή» του Μαξίμου για την υπόθεση, με αποτέλεσμα να τον «παραιτήσουν» από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε για τις υποκλοπές και για αν έπρεπε αυτός που ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, να παραιτηθεί ή όχι.

«Λέγαμε πριν ότι όποιος αναλαμβάνει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη και μιλούσαμε για το θέμα των υποκλοπών, που δεν έγινε, θα έπρεπε να συνοδεύεται με παραίτηση. Είναι λάθος; Είναι σωστό;», ήταν η ερώτηση που δέχθηκε ο βουλευτής Ηλείας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Τι απάντησε ο Κώστας Τζαβάρας; Αυτό που είπαν όλοι, αλλά κανένα στέλεχος της ΝΔ δεν τόλμησε, για ευνόητους λόγους, να πει.

«Συνήθως η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης εκεί οδηγεί. Στην παραίτηση. Τώρα από εκεί και πέρα έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα κάποιος να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για να οδηγεί σε κάποιο τέλος τις ενοχλητικές συζητήσεις. Είναι κι αυτό μια στάση που νοιώθετε. Καλό είναι να υπάρχει στην πολιτική περισσότερη ειλικρίνεια και ευθύτητα», σημείωσε ο «γαλάζιος» βουλευτής, δήλωση που μάλλον θα προκαλέσει αναταράξεις τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στην Πειραιώς…

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 


7 σχόλια:

  1. Ο ΜΗΤΣΟΘΑΦΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Έχουμε βαρεθεί να δίνουμε συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών». Ο εκπρόσωπος τύπου ΝΔ για το έγκλημα στα Τέμπη.
      Πρωτοφανής δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού ο οποίος στο κανάλι ΑTTICA και στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» είπε ότι το κυβερνών κόμμα έχει «βαρεθεί να δίνει συλλυπητήρια»!
      Πρόκειται για μία ασεβέστατη ως προς τους νεκρούς δήλωση και ακόμα περισσότερο ως προς τους συγγενείς και τους δικούς τους ανθρώπους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα τα οποία ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ποτέ πίσω στις ζωές τους.
      Οι άνθρωποι αυτοί θα ζήσουν για πάντα χωρίς τους αγαπημένους τους και ο Νίκος Ρωμανός έχει βαρεθεί να δίνει συλλυπητήρια.
      Συλλυπητήρια τα οποία δεν κοστίζουν τίποτα, είναι δωρεάν…
      Μάλλον οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε άλλη πραγματικότητα, μία πραγματικότητα στην οποία δεν υπάρχουν οι υπόλοιποι ή οι ζωές τους δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία.
      Φυσικά δεν τους πειράζει στη ΝΔ αν στις εκλογές οι ψηφοφόροι βαρεθούν να τους ψηφίσουν, γιατί έτσι πάνε αυτά…
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ; Η ιστορία έδειξε ότι την εξαγοράζουν μια χαρά. Λίγο καιρό μετά την δολοφονία, ένας δικηγόρος, απεσταλμένος του κάθε Μητσοθάφτη χτυπάει την πόρτα των ρωμιών γονιών. «Ότι και να κάνουμε το παιδί σου δεν γυρίζει πίσω. Πάρε αυτά τα λεφτά και βούλωσέ το». Και ο ρωμιός παίρνει τα λεφτά και το βουλώνει.
      Σημείωση: το 1946 ο μικρότερος αδελφός του πατέρα μου, παιδί 16 ετών, πήγε να δουλέψει σε μακρινό χωριό στα βαμβάκια. Στην επιστροφή φάλαγγα εγγλέζικων αποικιακών αυτοκινήτων τον μετέφερε προς το χωριό μας. Για άγνωστους λόγους ένας μαύρος στρατιώτης αρπάχτηκε μαζί του και τον σκότωσε. Άγγλος συνταγματάρχης πήγε στον παππού μου και του προσέφερε δέκα χιλιάδες λίρες σαν αποζημίωση για τον φόνο. Ο παππούς τα πέταξε στα μούτρα του: «Σε ποιόν νομίζεις ότι απευθύνεσαι; Θα δεχθώ εγώ χρήματα για τον φόνο του παιδιού μου»;
      ΑΛΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΗΘΗ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. "Συγγνώμη πατέρα, αν ήξερα ότι θα πάρεις λεφτά θ' ανέβαινα και εγώ στο τρένο". Αγγελάκας για Τέμπη.
      Τις αποζημιώσεις που ανήγγειλε η κυβέρνηση για τους συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, σχολίασε καυστικά ο Γιάννης Αγγελάκας.
      "Συγγνώμη πατέρα. Αν το ’ξερα από πριν ότι θα πάρεις αποζημίωση, έξτρα σύνταξη, θα σου σβήσουν όλα τα χρέη και θα διορίσουν και τη μαμά στο δημόσιο, θα ανέβαινα κι εγώ στο τρένο. Γιατί όχι; Θα θυσιαζόμουν για να σας ελαφρύνω οικονομικά και για να βελτιωθούν οι συγκοινωνίες μας. Αλλά αυτό το άτιμο το κράτος δεν μας λέει τίποτα από πριν. Ούτε ότι αν μπούμε στο τρένο παίζουμε τη ζωή μας κορώνα - γράμματα, ούτε τι κερδίζουμε σε περίπτωση δυστυχήματος", έγραψε στην ανάρτησή του ο Γιάννης Αγγελάκας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Την κόρη μου δεν την φέρνει πίσω τίποτα, αλλά τα μέτρα θα τα αξιοποιήσουμε, λέει ο πατέρας της Ελπίδας που χάθηκε στα Τέμπη.
      Τα μέτρα που πήρε η Πολιτεία εγώ και κάποιοι άλλοι θα τα αξιοποιήσουμε τονίζει συγκινημένος ο Χρήστος Χούπας.
      «Ευχαριστώ την κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε. Δεν γνωρίζω αν είναι αρκετά ή αν είναι λίγα, διότι μπορεί να αγγίζουν και άλλους 56 ανθρώπους. Την κόρη μου δεν πρόκειται να μου την φέρει πίσω κανείς, ούτε ακόμα και αν έταζαν τον χρυσό όλου του πλανήτη», τόνισε ο Χρήστος Χούπας, πατέρας της 28χρονης Ελπίδας που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών.

      «Αυτά τα μέτρα που πήρε η πολιτεία, είναι βάλσαμο στην πληγωμένη ψυχή μας. Και πιστεύω ότι και εγώ και κάποιοι άλλοι θα τα αξιοποιήσουμε», υπογράμμισε ακόμη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον πατέρα της άτυχης Ελπίδας το θέμα εκτός από ηθικό είναι και οικονομικό. «Βιοπαλαιστές είμαστε, τρία παιδιά σπουδάζω, αγκομαχώντας», είπε ακόμη.

      Αναφορικά με την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση είπε πως το ανέθεσε όπως και άλλοι γονείς στον δικηγόρο του και «ό,τι θέλει ας προκύψει, ό,τι θέλει ας κάνει. Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε τέτοιες λεπτομέρειες, θα περιοριστώ στον δικό μου ρόλο».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Ορθόδοξος Δεσπότης: «ΤΟΥΣ 57 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ, Ο ΙΕΧΩΒΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ». «Τα Τέμπη είναι μία έκφρασις της οργής του Κυρίου μας».
      Αν τα Τέμπη είναι η δίκαιη έκφραση της οργής του Θεού που πιστεύουμε, τότε καλά έκανε και μας σκότωσε τα παιδιά μας.
      Ψυχιατρικά αυτό σημαίνει ότι: θυσιάσαμε τα παιδιά μας για να εξευμενίσουμε την οργή του θεού μας. ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΒΑΑΛ.
      Γιατί να στραφούμε ενάντια στον οποιονδήποτε; Κανένας δεν φταίει. Δεν υπάρχουν ευθύνες ανθρώπινες. Είναι οργή του θεού. Ας την αποδεχθούμε παθητικά, ας εισπράξουμε τα λεφτά από την κυβέρνηση και όλα καλά.
      ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ – ΒΑΑΛ...
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. O Σωτήρης Μήτσκας, πατέρας της άτυχης 23χρονης Ιφιγένειας ΄δήλωσε: «έτσι η ζωή αυτόν τον καιρό»,
      «Αυτό που χάσαμε ο καθένας μας, δεν υπάρχει υποκατάστατο. Δυστυχώς, οι περισσότεροι εστιάζουν, ξέρεις, στα χρήματα, ας πούμε, και δεν είναι μόνο τα χρήματα είναι και άλλα πράγματα που εγώ πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν», είπε στον ANT1.
      «Μιλώντας για τη δική μου οικογένεια, έχουμε μια κορούλα που μόλις γέννησε, έχουμε ένα άλλο αγόρι που σπουδάζει στο εξωτερικό. Μακάρι να μην χρειάζονταν όλα αυτά τα μέτρα, αλλά είναι έτσι η ζωή αυτόν τον καιρό, αυτές τις εποχές που οποιαδήποτε βοήθεια είναι σημαντική. Απλά στο μέλλον να μην υπάρξει άλλη Ιφιγένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», επεσήμανε ακόμη ο κ. Μήτσκας.
      Η διαγραφή χρεών και οι φοροαπαλλαγές θα κάνουν τους ρωμιούς που έχασαν τα παιδιά τους να ξεχάσουν τα παιδιά τους. Άλλωστε δεν φταίει κανένας άνθρωπος Ήταν η οργή του Ιεχωβά.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...