ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Μαρτίου 2023

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ (για αποστολές βαθιάς επίθεσης (deep-strike) και καταστροφής/καταστολής της εχθρικής αεράμυνας (DEAD/SEAD) KAI ΕΚΑΝΑΝ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΜΜU. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΤΑΚ ΙΙ. O Μητσοτάκης αγοράζει πανάκριβα τα αμφίβια ΤΟΜΑ «σκυλοπνίχτες» AAV-7 ηλικίας 60 ετών. Τα απέσυραν οι Αμερικανοί (έπνιξαν 9 Αμερικανούς πεζοναύτες) και τα πουλούν στην Ελλάδα. Πού αλλού;

 



Η πρεσβεία της Ελλάδος στο Ισραήλ έχει χορηγούς Ισραηλινές βιομηχανίες όπλων. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΙΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.






                

Οι Τούρκοι παρουσίασαν την πρώτη φωτογραφία από το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος ANKA-3 το οποίο κατασκευάζει η TAI.   Είναι η πρώτη εικόνα του τουρκικού μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους ANKA-3 το οποίο αναμένεται «να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση φέτος».

Ο πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλσε στο SavunmaSanayiST.com τον Νοέμβριο του 2023, ότι η TAI είχε αναπτύξει ένα μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος.   Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε το τουρκικό SavunmaSanayiST.com, το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος της TAI θα έχει μέγιστο βάρος απογείωσης περίπου 7 τόνους και εσωτερικούς σταθμούς όπλων.

Έχει αναπτυχθεί κυρίως για αποστολές αέρος-εδάφους, αποστολές βαθιάς επίθεσης (deep-strike) και καταστροφής/καταστολής της εχθρικής αεράμυνας (DEAD/SEAD).






ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ  ΣΚΥΛΟΠΝΙΧΤΕΣ  60  ΕΤΩΝ  ΠΟΥ  ΑΓΟΡΑΖΕΙ  Ο  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΠΝΙΞΕΙ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ   ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ.

ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΜΙΖΕΣ.  ΘΑ  ΕΠΑΙΡΝΕ  ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  ΤΕΤΟΙΟΥΣ  ΣΚΥΛΟΠΝΙΧΤΕΣ;



Φέρνουν στην Ελλάδα τα αμφίβια ΤΟΜΑ «σκυλοπνίχτες» AAV-7 ηλικίας 60 ετών! – Πρόσφατα έπνιξαν 9 Αμερικανούς πεζοναύτες.

Με ποια κριτήρια προχωρούν στην επιλογή ενός μέσου το οποίο οι ίδιοι οι Αμερικανοί δε θεωρούν ασφαλές για το προσωπικό τους;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει στην Ελλάδα τα αμφίβια αμερικανικά ΤΟΜΑ «σκυλοπνίχτες» AAV-7 ηλικίας 60 ετών τα οποία προσφάτως είχαν πνίξει 9 Αμερικανούς πεζοναύτες.

Μάλιστα επιθυμεί να διεκπεραιωθεί τάχιστα η προμήθεια των μεταχειρισμένων αμφίβιων οχημάτων,όπως και η συμφωνία απόκτησής τους να περάσει από τη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα.

Αυτή η προμήθεια θα κοστίσει στους Έλληνες πολίτες 268 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσουν οι ελληνικές ΕΔ ένα όχημα το οποίο ήταν υπεύθυνο για ένα πολύνεκρο δυστύχημα το 2020!

Εννέα Αμερικανοί πεζοναύτες πνίγηκαν κι έτσι τα απέσυραν από επιχειρήσεις στο νερό παρά το γεγονός ότι είναι αμφίβιο!

Με λίγα λόγια οι Αμερικανοί το χρησιμοποιούν πλέον αποκλειστικά στη στεριά αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα το πληρώσει για να το χρησιμοποιούν οι ¨ Έλληνες Πεζοναύτες, στις αποβατικές τους επιχειρήσεις!

Οι ίδιες οι ΗΠΑ που το κατασκευάζουν δεν το θεωρούν ασφαλές αλλά η ελληνική κυβέρνηση θα το θεωρεί ασφαλές..

Φυσικά, τίθεται και μία άλλη απορία: Υποτίθεται ότι τα ρωσικά BMP-1 αποσύρθηκαν από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και δόθηκαν στους Ουκρανούς, λόγω παλαιότητας.

Μα, τα AAV-7 είναι της ίδια εποχής και δεν διστάζει η κυβέρνηση να τα προμηθευτεί.

Απορίας άξιο είναι και πως έγινε το πρόγραμμα αυτό απόλυτη προτεραιότητα.

Ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια του προσωπικού; Γιατί ούτε οι Αμερικανοί εγγυώνται την ασφάλεια για τους δικούς τους Πεζοναύτες.

Φυσικά τίθενται πολλά ερωτήματα ως προς το βάρος των AAV-7; 22 και κατά πόσο θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους καταπέλτες των αρματαγωγών του ΠΝ.

Το συνολικό τους βάρος είναι 29 τόνοι και οι διαστάσεις τους επίσης προβληματίζουν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός καυχώνται πως «επανεξοπλίζουν» την χώρα έχοντας δαπανήσει 15 δισ. ευρώ!

Μα αν δαπανώνται όπως να ναι και όπου να ναι, οι ΕΔ δεν πρόκειται να γίνουν ισχυρότερες ούτε να αυξήσουν το αξιόμαχό τους.

 Η Ελλάδα αγοράζει αμερικανικά αμφίβια νεκροφόρες της 31ης Μονάδας Ναυτικής Εκστρατείας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση δεκάδων επιθετικών αμφίβιων οχημάτων στην Ελλάδα περίπου ένα χρόνο αφότου το Σώμα Πεζοναυτών «απαγόρευσε τα οχήματα μετά από ένα θανατηφόρο περιστατικό βύθισης το 2020», τονίζει το αμυντικό σάιτ defensenews.com.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την αγορά από την Ελλάδα έως 76 επιθετικών αμφίβιων οχημάτων, αξίας 268 εκατομμυρίων δολαρίων.
Δηλαδή η Ελλάδα θα πληρωσει κιόλας για να πάρει τα αμφίβια που ευθύνονται για τον θάνατο εννέα Αμερικανών στρατιωτών την 30η Ιουλίου 2020.
Το αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών τον Δεκέμβριο του 2021 περιόρισε τον στόλο των AAV στη στεριά και απαγόρευσε την ανάπτυξη ή την εκπαίδευση με αυτά στο νερό εκτός από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με έρευνα του Σώματος Πεζοναυτών φέρεται να διαπιστώθηκε η ανεπαρκής εκπαίδευση, η άθλια συντήρηση και η κακή κρίση που οδήγησαν στη βύθιση του AAV σε ένα από τα πιο θανατηφόρα εκπαιδευτικά ατυχήματα πεζοναυτών εδώ και δεκαετίες.
Η είδηση έχει πάρει μεγάλη έκταση και στην Τουρκία.
πηγή: geostratigika.gr





Η Τουρκία έκανε δοκιμές τροχοδρόμησης για το νέο τουρκικό μαχητικό MMU.


Δοκιμές τροχοδρόμησης πραγματοποίησε το νέο υπό εγχώρια ανάπτυξη μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκιάς γνωστό ως MMU.


Όπως σημειώνεται η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου και ήταν 

η πρώτη για το νέο μαχητικό θέτοντας σε λειτουργία των κινητήρες του.




 

Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΤΑΚ ΙΙ.

 


Η Ουκρανία παρέδωσε τους κινητήρες του επιθετικού ελικοπτέρου T929, γνωστού και ως ATAK-II, στην Τουρκία.

Οι κινητήρες θα χρησιμοποιηθούν στο πρώτο πρωτότυπο του ATAK-II. Οι εργασίες συνεχίζονται στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου Επιθετικών Ελικοπτέρων Βαριάς Τάξης που ξεκίνησε από την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) το 2019.

Το επιθετικό ελικόπτερο T929 Ağır Sınıf, γνωστό και ως ATAK-II, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση φέτος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «SavunmaSanayiST» η Ουκρανία παρέδωσε τους δύο πρώτους κινητήρες Turboshaft TV3-117VMA-SBM1V-01T στην Τουρκία, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στο πρώτο πρωτότυπο του ATAK-II με το όνομα T0.

Στις 27 Ιανουαρίου 2023, οι κινητήρες έφτασαν στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας. Το πρώτο πρωτότυπο του επιθετικού ελικοπτέρου βαριάς κλάσης T929, το οποίο αυτή τη στιγμή συναρμολογείται, αναμένεται να ενσωματώσει τους κινητήρες και να ξεκινήσει τις δοκιμές εδάφους αυτόν τον μήνα. Οι πρώτοι χρήστες του επιθετικού ελικοπτέρου βαριάς κλάσης T929 θα είναι η Διοίκηση των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων και η Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων.

Η Ουκρανία θα προμηθεύσει στην Τουρκία 14 κινητήρες

Στο πλαίσιο της συμφωνίας της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας με την ουκρανική εταιρεία Motor Sich, θα παραδοθούν 14 κινητήρες για το ATAK-II. Ενώ σχεδιάζεται να παραδοθούν συνολικά 14 κινητήρες μέχρι το 2025, η πρώτη παράδοση των κινητήρων που θα ανήκουν στο Επιθετικό Ελικόπτερο Βαριάς Τάξης είχε προγραμματιστεί να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2022, ως 2 τεμάχια.

Ωστόσο, λόγω των συνθηκών πολέμου στην Ουκρανία, οι παραδόσεις καθυστέρησαν κατά 4 μήνες. Το T929, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη, είναι στην ίδια κατηγορία με το αμερικανικής κατασκευής AH-64 Apache και το ρωσικής κατασκευής Ka-52.



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



 

 

 

 

 

10 σχόλια:

  1. Ο κεμαλιστής απόστρατος αξιωματικός Ουμίτ Γιαλίμ κατηγορεί την Ελλάδα πως κατέλαβε τουρκικά νησιά.
    Ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, και απόστρατος αξιωματικός Ουμίτ Γιαλίμ, κορυφαίος εκφραστής του τουρκικού αναθεωρητισμού, υποστηρίζει προκλητικά ότι «χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες κατέλαβαν τουρκικό έδαφος. Χιλιάδες στρατιώτες, βαρύς οπλισμός και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν αναπτυχθεί στα νησιά μας».
    Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Γιαλίμ επανέρχεται στο αφήγημά του για κατάληψη νησιών από την Ελλάδα, που -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- ανήκουν στην Τουρκία. Οι βολές του στρέφονται έμμεσα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, κατηγορώντας την πως από το 2004 και μετά επέτρεψε την χώρα μας να καταλάβει… 14 νησιά και νησίδες.
    «Ίδρυσαν 14 στρατιωτικές βάσεις στα κατεχόμενα νησιά μας. Χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες κατέλαβαν το τουρκικό έδαφος. Χιλιάδες στρατιώτες, βαρύς οπλισμός και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν αναπτυχθεί στα νησιά μας» γράφει, ζητώντας την παρέμβαση της Άγκυρας ώστε «Οι ελληνικές στρατιωτικές βάσεις να κλείσουν αμέσως».
    Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφίες που δείχνει ελληνικά στρατιωτικά φυλάκια στα νησιά, καθώς και χάρτες που εμφανίζει νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που -όπως ισχυρίζεται- ανήκουν στην Τουρκία, αλλά έχει καταλάβει στρατιωτικά η χώρα μας.
    Ανάμεσα στα νησιά αυτά, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, οι Οινούσσες, η Θύμαινα, η Καλόλιμνος, η Ψέριμος, η Κίναρος, η Γαύδος κ.α. «Υπάρχουν 14 ελληνικές στρατιωτικές βάσεις σε αυτά τα νησιά, συμπεριλαμβανομένων 8 ελληνικών χερσαίων βάσεων, 4 ελληνικών ναυτικών βάσεων και 2 ελληνικών βάσεων ελικοπτέρων» αναφέρει προκλητικά.
    Ο Γιαλίμ είναι κεμαλιστής και έχει καταφέρει να επιβάλλει τις ακραίες θέσεις του στο -επίσης κεμαλικό- Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, που είναι βασικός αντίπαλος του προέδρου Ερντογάν στις κρίσιμες εκλογές του Μάϊου.
    Δεν είναι πρώτη φορά που ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, κατηγορεί την Ελλάδα για υποτιθέμενη κατάληψη νησιών στο Αιγαίο. Το 2020, σε συμπόσιο που είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη -με θέμα την τουρκική υφαλοκρηπίδα- είχε υποστηρίξει προκλητικά πως: «Όπως η Αρμενία κατέλαβε στρατιωτικά το Ναγκόρνο Καραμπάχ, έτσι και η Ελλάδα κατέλαβε 17 νησιά μας στο Αιγαίο Πέλαγος».
    Μερίδα του τουρκικού τύπου, αναδημοσιεύει με πηχυαίους τίτλους τους νέους προκλητικούς ισχυρισμούς του Ουμίτ Γιαλίμ.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας παρακαλεί να τον ψηφίσουν αλλοδαποί που δεν μιλούν καν τα ελληνικά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: "Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μία συντριπτική ήττα για τον Ελληνικό εθνικισμό".
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΒΕΒΗΛΩΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ. Επίθεση από φανατικό Ιουδαίο στο Θεομητορικό Μνήμα της Παναγίας . https://youtu.be/nH1wbfd-imQ
      Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει καταθέσει καταγγελία στο αστυνομικό κέντρο.
      Εν ώρα λειτουργίας σημειώθηκε χθες το πρωί της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως επίθεση στο Θεομητορικό Μνήμα της Παναγίας.
      Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, η επίθεση έγινε από ακραίο φανατικό Ιουδαίο, που κατάφερε να παρεισφρήσει στο μνήμα και κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα, προσπάθησε να προκαλέσει βλάβη και φθορά.
      Ωστόσο, ο δράστης απετράπη από τον καθηγούμενο του Προσκυνήματος Μητροπολίτη Ελενουπόλεως Ιωακείμ, και τους παριστάμενους, οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη και να τον βγάλουν από τον ναό, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία.
      Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει καταθέσει καταγγελία στο αστυνομικό κέντρο, ενώ διαμαρτύρεται έντονα και ζητά να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσκυνήματος και να επιβληθούν στον δράστη οι κυρώσεις που προβλέπονται για την πράξη του.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Ασκήθηκε ποινική δίωξη και δόθηκε εντολή σύλληψης των μελών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου από την ρωσική Γενική Εισαγγελία.
    Για την έκδοση «εντάλματος σύλληψης» του Β.Πούτιν.
    H Γενική Εισαγγελία της Ρωσία άσκησε ποινική δίωξη κατά του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και των δικαστών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου και έδωσαν εντολές στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας να συλληφθούν και να οδηγηθούν με την χρήση όποιων μέσων κρίνουν ως σκόπιμων τους καταζητούμενους.
    Πριν τρεις ημέρες το ΔΠΔ κατηγόρησε τον Β.Πούτιν για «διάπραξη εγκλημάτων πολέμου»
    Η Γενική Εισαγγελία ανέφερε ότι δεν υπάρχει καν βάση για ποινικές ευθύνες εκ μέρους του Β.Πούτιν και ότι οι αρχηγοί κρατών απολαμβάνουν απόλυτης ασυλίας βάσει σύμβασης του ΟΗΕ του 1973, άρα οι ενέργειες του εισαγγελέα του ΔΠΔ σημαίνουν διάπραξη εγκλημάτων, σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένου του να κατηγορείται ενσυνείδητα ένα αθώο άτομο για διάπραξη εγκλήματος.
    Ο εισαγγελέας και οι δικαστές θεωρούνται επίσης ύποπτοι «για προετοιμασία επίθεσης εναντίον εκπροσώπου ενός ξένου κράτους που απολαμβάνει διεθνούς προστασίας, προκειμένου να περιπλέξει τις διεθνείς σχέσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ανακριτικής Επιτροπής.
    Οι αξιωματούχοι του ΔΠΔ που βρίσκονται στο στόχαστρο της ρωσικής Γενικής Εισαγγελίας είναι ο εισαγγελέας Καρίμ Χαν και οι δικαστές Τομόκο Ακάνε, Ροζάριο Σαλβαντόρε Αϊτάλα και Σέρχιο Χεράρντο Ουγκάλντε Γκοντίνες.
    Η απόφαση του ΔΠΔ υποχρεώνει τα 123 κράτη μέλη του δικαστηρίου να συλλάβουν τον Πούτιν και να τον μεταφέρουν στη Χάγη για δίκη, εάν πάει στην επικράτειά τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΛΙΝΤΟΝ - ΜΠΟΥΣ – ΟΜΠΑΜΑ: από το 1993 μέχρι το 2017 ξεκίνησαν πολέμους με 9 χώρες και σκότωσαν 11 εκατομμύρια ανθρώπους.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ερώτηση: «κ. ιουδαία Μαντλίν Ολμπράιτ, μαθαίνουμε πώς στο Ιράκ έχουν πεθάνει 500.000 παιδιά. Εννοώ, πώς είναι πολύ περισσότερα από τα παιδιά πού πέθαναν από την ατομική βόμβα στην Χιροσίμα. Αξίζει το τίμημα»;
      Απάντηση Μαντλίν Ολμπράιτ : «Νομίζω πώς αυτή είναι μία πολύ δὐσκολη επιλογή, αλλά το τίμημα πιστεύουμε πώς αξίζει τον κόπο. Το Ιράκ είναι μία στρατιωτική απειλή για τους γείτονές του».
      https://twitter.com/ricwe123/status/1637458629430312969
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.
    ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ είναι ο «Βρετανός εισαγγελέας» του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και ο αδελφός του είναι καταδικασμένος παιδεραστής.
    Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που εξέδωσε χθες το «ένταλμα σύλληψης» για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα, επίτροπο της Ρωσίας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, είναι ο δικηγόρος Καρίμ Χαν. Είναι γνωστός για τη συμμετοχή του στα δικαστήρια της Γιουγκοσλαβίας και της Ρουάντα. Δηλαδή είναι ένα αποδεδειγμένο και καλά δοκιμασμένο άτομο που κάνει αυτό που πρέπει να κάνει για το ΒΑΘΥ Κράτος Δικαίου
    Ο Καρίμ Χαν είναι γνωστός όχι μόνο ως δικηγόρος. Τον Μάιο του 2022, ο αδελφός του Karim Khan, ο Imran Ahmad Khan (ένας 49χρονος πολιτικός του Συντηρητικού Κόμματος) φυλακίστηκε για 18 μήνες αφού κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου αγοριού.

    Στις 23 Φεβρουαρίου 2023, ο Imran Ahmad Khan απελευθερώθηκε από τη φυλακή αφού εξέτισε μόνο εννέα μήνες από την 18μηνη ποινή του με κατηγορίες παιδεραστίας. Και στις 17 Μαρτίου, τρεις εβδομάδες μετά την απελευθέρωση του παιδόφιλου αδελφού από τη φυλακή, ο αδελφός του στο Διεθνές Δικαστήριο υπέγραψε «ένταλμα σύλληψης» όχι μόνο για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και για τη Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα, τη Ρωσική Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, δηλαδή το πρόσωπο που προστατεύει τα παιδιά από τους ομοίους του αδελφού εισαγγελέα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝΔΡΟΠΡΕΠΗΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Ή ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ;

    ΑΠΟΛΥΘΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: «είναι απορίας άξιο ότι ενώ προ μερικών εβδομάδων αποκαλύφθηκαν ύποπτοι διάλογοι υπηρεσιακών παραγόντων με κυκλώματα της νύκτας, δεν υπήρξε οποιαδήποτε απομάκρυνση ή παραίτηση και τώρα αποχωρεί ο προϊστάμενος της ΕΛΑΣ χωρίς την επίκληση οποιουδήποτε λόγου»
    «Στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι, υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου, ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός», σημείωνει μεταξύ άλλων ο κ. Σκούμας στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:
    «Τελευταία, όπως εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται, οι αποφάσεις μου να δρω όπως το Σύνταγμα ορίζει και η Κοινωνία απαιτεί, δηλαδή με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία, δεν έτυχαν της αναμενόμενης αποδοχής. Για την ακρίβεια, αυτές οι Αρχές μου είναι που προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία, ως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου. Μιας θητείας, η οποία ανανεώθηκε μόλις πριν από έναν περίπου μήνα».
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «η απόφαση για τον ορισμό νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ ανήκει στο ανώτατο κυβερνητικό όργανο με αυτή την αρμοδιότητα, το ΚΥΣΕΑ και πάρθηκε, ομόφωνα, με μόνο γνώμονα την βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ: «ΕΝΑΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ONYX ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ».
    ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, στο κανάλι του στο Telegram απείλησε με στοχευμένη χρήση του υπερηχητικού πυραύλου Onyx, από τη Βόρεια Θάλασσα στο κτίριο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) στη Χάγη.
    «Οι δικαστές του ΔΠΔ ενθουσιάστηκαν μάταια. Κοιτάξτε, λένε, είμαστε γενναίοι, θα σηκώσουμε χέρι ενάντια στη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη. Αλίμονο, κύριοι, όλοι περπατούν κάτω από τον Θεό και τους πυραύλους. Είναι πολύ πιθανό να φανταστεί κανείς τη στοχευμένη χρήση ενός υπερηχητικού Onyx από τη Βόρεια Θάλασσα από ένα ρωσικό πλοίο στο δικαστήριο της Χάγης».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...