ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Ιουνίου 2024

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ, ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ, ΜΠΟΥΦΟΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ, ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ. ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΕΦΤΕΙ. ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ. Η Κομισιόν κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα αποτελέσματα του προγράμματος διεθνούς αξιολόγησης μαθητών του ΟΟΣΑ, του γνωστού προγράμματος PISA, για το 2022 και καταγράφει τις ανησυχητικά χαμηλές επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών. Το 47,2% των 15χρονων Ελλήνων δυσκολεύτηκε να ερμηνεύσει και να αναγνωρίσει πώς μπορεί να αναπαρασταθεί μαθηματικά μια απλή κατάσταση (έναντι 29,5% στην ΕΕ). Το 37,6 % δεν μπόρεσε να εντοπίσει την κύρια ιδέα σε ένα κείμενο μέτριας έκτασης και να προβληματιστεί σχετικά με τον σκοπό της (έναντι 26,2 % στην ΕΕ). Το 37,3 % δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει την ορθή εξήγηση για γνωστά επιστημονικά φαινόμενα και να συναγάγει τεκμηριωμένα συμπεράσματα (έναντι 24,2 % στην ΕΕ). Μόνο το 2% των μαθητών επέδειξαν προηγμένες δεξιότητες στα μαθηματικά (ΕΕ 7,9%), το 2% στην ανάγνωση (ΕΕ 6,5%) και το 1,5% στις φυσικές επιστήμες (ΕΕ 6,9%).

 


 




Σχεδόν όλες οι κονσέρβες τόνου που ελέγχθηκαν στην Ελβετία έχουν παρουσία δισφαινόλης Α (BPA). Παρά τους ισχυρισμούς των εταιρειών ότι δεν χρησιμοποιούν δισφαινόλη Α στις κονσέρβες, οι δοκιμές δείχνουν ότι η μόλυνση προέρχεται από τις επενδύσεις των ίδιων των δοχείων. Τα επίπεδα δισφαινόλης Α είναι 50 φορές υψηλότερα από το νέο όριο που προτείνει η ΕΕ (12 νανογραμμάρια την ημέρα για έναν ενήλικα 60 κιλών). Η Δισφαινόλη Α καταστρέφει το σπέρμα και προκαλεί ενδοκρινικές διαταραχές, αυτοάνοσα νοσήματα και πνευμονίες. Γι αυτό δεν αναπαράγονται οι Ευρωπαίοι. Οι ακροδεξιοί όμως δεν καταλαβαίνουν απ' αυτά. Ασχολούνται με το εμβόλιο.



Τις απογοητευτικές επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών, που επιδεινώνονται συνεχώς από το 2012 και έχουν σοβαρές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τελευταία Έκθεση για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, τονίζοντας ότι αντανακλούν, μεταξύ άλλων, την υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης.



ΤΟ 51,2 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΣΤΟΥΣ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

 

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010 - 2021 ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4% (ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4%). ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΘΟΛΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 8% (ΕΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 2%). ΕΛΛΑΔΑ 2021: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ, ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

 


Η Έκθεση για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο υποβάλλεται από την Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο πλαίσιο της οικονομικής αξιολόγησης των κρατών μελών και βάσει αυτής το Συμβούλιο συστήνει στα κράτη μέτρα και παρεμβάσεις. Η Έκθεση ξεφεύγει από τα στενά όρια αξιολόγησης των οικονομικών επιδόσεων και περιλαμβάνει αρκετές επιπλέον αναλύσεις, μεταξύ αυτών και του εκπαιδευτικού συστήματος.

Στην Έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, η Κομισιόν κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα αποτελέσματα του προγράμματος διεθνούς αξιολόγησης μαθητών του ΟΟΣΑ, του γνωστού προγράμματος PISA, για το 2022 και καταγράφει τις ανησυχητικά χαμηλές επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών. Όπως σημειώνει η Κομισιόν: "Το ποσοστό χαμηλών επιδόσεων των Ελλήνων μαθητών είναι ένα από τα υψηλότερα στην ΕΕ και στους τρεις τομείς του προγράμματος PISA που εξετάστηκαν και έχει αυξηθεί".

Το 47,2% των 15χρονων Ελλήνων δυσκολεύτηκε να ερμηνεύσει και να αναγνωρίσει πώς μπορεί να αναπαρασταθεί μαθηματικά μια απλή κατάσταση (έναντι 29,5% στην ΕΕ).

Το 37,6 % δεν μπόρεσε να εντοπίσει την κύρια ιδέα σε ένα κείμενο μέτριας έκτασης και να προβληματιστεί σχετικά με τον σκοπό της (έναντι 26,2 % στην ΕΕ).

Το 37,3 % δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει την ορθή εξήγηση για γνωστά επιστημονικά φαινόμενα και να συναγάγει τεκμηριωμένα συμπεράσματα (έναντι 24,2 % στην ΕΕ).

Η αύξηση των χαμηλών επιδόσεων της Ελλάδας από το 2012 είναι επίσης μεταξύ των υψηλότερων στην ΕΕ, ενώ το ποσοστό των μαθητών με τις καλύτερες επιδόσεις είναι πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ και στους τρεις τομείς.

Μόνο το 2% των μαθητών επέδειξαν προηγμένες δεξιότητες στα μαθηματικά (ΕΕ 7,9%), το 2% στην ανάγνωση (ΕΕ 6,5%) και το 1,5% στις φυσικές επιστήμες (ΕΕ 6,9%).

Τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να αντικατοπτρίζουν την υποχρηματοδότηση των εκπαιδευτικών πολιτικών, τον αντίκτυπο των κοινωνικοοικονομικών παραγόντων στις επιδόσεις, την έλλειψη αυτονομίας του σχολείου, τις προκλήσεις στην εφαρμογή μεθόδων διδασκαλίας με βάση τις ικανότητες και τη νοοτροπία σχετικά με την αξιολόγηση.

Η μείωση των επιδόσεων των μαθητών σε βασικές δεξιότητες έχει συνέπειες για την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή της χώρας, τονίζει η Κομισιόν.

Οι χαμηλές επιδόσεις είναι συχνές σε ολόκληρη την κοινωνικοοικονομική κατανομή. Το ποσοστό για το ανώτερο τεταρτημόριο της κοινωνικοοικονομικής κατανομής είναι τρεις φορές υψηλότερο από το μέσο ποσοστό σε άλλες χώρες της ΕΕ (26,7% έναντι 10,9%) και έχει αυξηθεί σημαντικά (8,2 εκατοστιαίες μονάδες έναντι 2,2 εκατοστιαίων μονάδων της ΕΕ).

Ταυτόχρονα, το κοινωνικοοικονομικό χάσμα έχει διευρυνθεί, καθώς 6 στους 10 μαθητές από μειονεκτικά περιβάλλοντα (64%) δεν πέτυχαν ένα ελάχιστο επίπεδο επάρκειας στα μαθηματικά (έναντι 52,8% το 2018).

Επιπλέον, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό μαθητών με χαμηλές επιδόσεις που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών στην ΕΕ, αν και το χάσμα των επιδόσεών τους εξαλείφεται αν ληφθεί υπόψη το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο και η γλώσσα που ομιλείται στη χώρα τους.

Αυτές οι συνολικές αρνητικές τάσεις, επισημαίνει η Επιτροπή, υπογραμμίζουν τις μακροχρόνιες προκλήσεις του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης και αντιμετώπισης των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων ώστε να εφοδιαστούν οι νέοι με τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για την απασχολησιμότητα και τη ζωή τους. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό υπό το πρίσμα των σημαντικών αναντιστοιχιών δεξιοτήτων και της χαμηλής συμμετοχής στην εκπαίδευση ενηλίκων (5,1% το 2022 έναντι 39,5% στην ΕΕ).

Το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών αναμένεται να μετριασθεί με τους μόνιμους διορισμούς 28.500 εκπαιδευτικών. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, η Ελλάδα αναμένει να έχει αρκετούς εκπαιδευτικούς στο μέλλον, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για την ενδυνάμωσή τους. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί εν μέρει από τη μεγάλη δεξαμενή δυνητικών υποψηφίων εκπαιδευτικών και τις δημογραφικές τάσεις. Ειδικότερα, ενώ μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών πλησιάζει την ηλικία συνταξιοδότησης, προβλέπεται σημαντική μείωση του μαθητικού πληθυσμού για τα επόμενα έτη.

Η Ελλάδα προχωρά σε 28 500 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής αγωγής, μετά από μια δεκαετία χωρίς προσλήψεις στην εκπαίδευση. Ωστόσο, τα υπάρχοντα δημόσια δεδομένα δεν μας επιτρέπουν να αξιολογήσουμε εάν καλύπτονται όλες οι ανάγκες ή εάν υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς που ενδέχεται να υποφέρουν από ελλείψεις.

Ενώ οι εκπαιδευτικοί επωφελούνται από υψηλή εργασιακή ασφάλεια, οι προοπτικές σταδιοδρομίας τους παραμένουν περιορισμένες. Σταδιακά παρέχονται ευκαιρίες και κίνητρα στους εκπαιδευτικούς, βάσει του νόμου 4823/2021 για την «αναβάθμιση των σχολείων και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών», αλλά μόλις πρόσφατα αναπτύχθηκε εθνικό πλαίσιο σταδιοδρομίας για τους εκπαιδευτικούς και ξεκίνησε η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών το σχολικό έτος 2022/2023.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


15 σχόλια:

  1. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΣΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    Η ελληνική πολιτική τάξη που κάθεται σαν βδέλλα οικογενειοκρατίας στον σβέρκο του ταλαίπωρου ελληνικού λαού και του ρουφάει το αίμα, είναι πάντοτε πρόθυμη να συζητήσει (καλοπροαίρετα…) τα προβλήματα που θέτουν οι ξένες χώρες εις βάρος της πατρίδας μας. Ποτέ δεν δημιουργεί η ίδια προβλήματα, ποτέ δεν θέτει η ίδια διεκδικήσεις. Είναι τελικά πολύ ολιγαρκής. Ξέρει πάντα να υποχωρεί, άλλωστε άλλοι θα πληρώσουν. Μόνο για τα αιτήματα του Ελληνικού λαού δεν διαθέτει κουλτούρα συμβιβασμού, εκεί είναι ασυμβίβαστη.
    Συστάσεις του υπουργείου εξωτερικών στους διπλωμάτες: «εκεί έξω που πηγαίνετε, να μην δημιουργείτε προβλήματα».
    Με την κουλτούρα συμβιβασμού που διαθέτει η ελληνική πολιτική βδέλλα, ξέρει να δίνει ότι της ζητούνε (παράβαλε: «Τσοβόλα δώστα όλα») και εξασφαλίζει έτσι την ησυχία της. Όλοι ζητούν κάτι από μας. Εμείς όμως σαν φρόνιμες παρθένες, πρώτον δεν απαιτούμε τίποτε από τους άλλους και δεύτερον πάντα χαμογελαστά συζητούμε τις απαιτήσεις τους. Γι αυτό η ελληνική πολιτική βδέλλα αυτοθαυμάζεται ότι: « είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο». Αφού πάντα δίνει και ποτέ δεν διεκδικεί, δεν προκαλεί ποτέ αστάθεια. Η ίδια δεν θέτει ποτέ διεκδικήσεις. Γιατί να μην είναι πυλώνας σταθερότητας; Πάρε κόσμε. Το μόνο που έμαθε να διεκδικεί είναι να την αφήσουν ήσυχη να αρμέγει τον Ελληνικό λαό μέχρι να τον ψοφήσει. Άλλες απαιτήσεις δεν έχει. Το γνωρίζουν αυτό οι ξένοι και σαν πυλώνα σταθερότητας την επιβραβεύουν πάντοτε δίνοντάς της το εκ των τριών το επιμηκέστερον.
    Πρότινος μερικοί βούλγαροι και αλβανοί στα Σκόπια απαίτησαν από την ελληνική πολιτική τάξη να λέγονται Μακεδόνες. Ο αμόρφωτος Ελληνικός λαός σε διαδηλώσεις των 2 εκατομμυρίων φώναζε ΟΧΙ. Ποιος τον άκουσε; Δεν γνωρίζει ο έρμος την κουλτούρα συμβιβασμού. Συμβιβαστήκαμε με το Βόρεια Μακεδονία. Η Ιταλία προχθές ήθελε να ψαρεύει ψάρια έξω από την Κεφαλλονιά. Κανένα πρόβλημα. Η Αίγυπτος ήθελε όλο το κοίτασμα υδρογονανθράκων στην Λεκάνη του Ηροδότου. Δεν φέραμε αντίρρηση. Προσοχή: εμείς δεν διεκδικήσαμε τίποτε. Απλώς να μας αναγνωρίσουν σαν δικά μας λίγα απ’ αυτά που ούτως ή άλλως μας ανήκουν, αυτονόητα για όλους τους άλλους λαούς.
    Ο Πούτιν στην Μόσχα προσκάλεσε και εκπαιδεύει εκατοντάδες τούρκους μηχανικούς στην πυρηνική τεχνολογία. Να μην γελιόμαστε, ουσιαστικά τους εκπαιδεύει στην κατασκευή ατομικής βόμβας . Καμία ενόχληση από την βδέλλα που ονομάζεται ελληνική μαφιόζικη οικογενειοκρατική πολιτική τάξη.
    Και ο λαός τι κάνει…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ. ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ. ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ». ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ ΜΕ ΤΟ "ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ" ΕΜΒΟΛΙΟ. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Κρήτη: Νέο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 25χρονο, κοντά στις Καλύβες Χανίων. Νεκρός 17χρονος οδηγός δικύκλου σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. Κρήτη: 13χρονη στο νοσοκομείο μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. Απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του 22χρονος. Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα - Νεκρός 18χρονος. Καθημερινά εξολοθρεύουν τα Ελληνόπουλα με κάθε τρόπο. Ο Νιγηριανός ράπερ Thug Slime μαχαίρωσε Έλληνα πατέρα τριών παιδιών στο κέντρο της Αθήνας. Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη και τρεις τραυματίες. Η πάλη του 44χρονου υπάλληλου με τον Αλβανό κακοποιό λίγο πριν τον δολοφονήσει. Αλεξανδρούπολη: Νεκρός 23χρονος φοιτητής Ιατρικής που έπεσε από ταράτσα. Χανιά: Στη φυλακή 47χρονος Αλβανός για απόπειρα βιασμού σε βάρος ανήλικης. Νεκρός 30χρονος οδηγός χθες στην Αταλάντη. Α.Τσελέντης: «Έλληνες τρώνε από σκουπίδια και λάθροεισβολείς ζουν με επιδόματα σε διαμερίσματα». Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2021 ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. Εφιαλτικό: Το 2100 θα έχουν απομείνει μόλις 2,3 εκατομμύρια Έλληνες.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/11/25-17-13-22-18-thug-slime-25-44-23-47.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π.:

    Σίγουρα ο σημερινός ελληνικός λαός έχει τα χάλια του. Μήπως όμως κάτι γίνεται λάθος και από την μεριά των αντιστεκόμενων ηγητόρων του χώρου; Μήπως ο ξεσηκωμός τους, το κάλεσμα τους για αγώνα και αντίσταση πάσχει; Μήπως η συνθηματολογία τους και η συμπεριφορά τους δεν είναι η κατάλληλη στις σημερινές συνθήκες; Μήπως πηγαίνουν μπροστά κοιτώντας πίσω; Μήπως αδυνατούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους; Μήπως δεν στοχοποιούν τους κύριους εχθρούς τους και αγωνίζονται δονκινχωτικά; Μήπως δεν δημιουργούν τις απαραίτητες συμμαχίες; Ξέρουν άραγε με τι τα βάζουν; Ξέρουν ποιοι είναι οι εχθροί τους; Δεν γίνεται να φταίει πάντα ο λαός. Μήπως φταίει ο τρόπος που πλησιάζει τον λαό η ηγεσία της αντίστασης; Μήπως ισχύει αυτό που κραύγαζε ο Περικλής Γιαννόπουλος: "Νεοέλληνες, αποτυγχάνετε, γιατί σκοτώσατε το πνεύμα". Μελετώντας τις θέσεις και διακηρύξεις των Ελλήνων ηγετών του "ακροδεξιού" χώρου μήπως, εκτός από αγωνιστικότητα, μήπως πράγματι σκοτώνουν το πνεύμα. Γιατί τα λεγόμενα "ακροδεξιά" κόμματα του Ισραήλ συγκεντρώνουν πάντα το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του εβραϊκού λαού;

    ΚΑΤΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ. Χρειάζεται να εγκύψουν οι ηγέτες σε σοβαρή σκέψη και περίσκεψη στο τι δεν κάνουν καλά.

    Κάτι πάντως δεν κάνουν καλά.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. “Πληθωρισμός” δικηγόρων με “άρωμα” γυναίκας: 27.046 το 2000, στους 47.169 το 2022.
    https://www.dikastiko.gr/eidhsh/plithorismos-dikigoron-me-aroma-gynaikas-27-046-to-2000-stoys-47-169-to-2022-oi-arithmoi-poy-deichnoyn-pos-den-yparchei-dikigoriko-brain-drain/

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Συντονιστικής της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Δημ. Βερβεσός, οι δικηγόροι στην Ελλάδα είναι 47.169.
    Οι γυναίκες είναι πλέον πολύ περισσότερες από τους άντρες δικηγόρους (17.769 άντρες και 29.400 γυναίκες το 2022).
    ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 15.000.
    Όπως προκύπτει, ο δικηγορικός πληθωρισμός από το 2000 και εντεύθεν βαίνει διαρκώς ανοδικά, αφού:
    -Το 2000 υπήρχαν 27.046 δικηγόροι (14.286 άντρες και 12.760 γυναίκες)
    -Το 2010 υπήρχαν 39.328 δικηγόροι (17.335 άντρες και 21.993 γυναίκες)
    -Το 2020 υπήρχαν 44.378 δικηγόροι (17.174 άντρες και 27.204 γυναίκες)
    -Το 2022 ο αριθμός είναι 47.169 δικηγόροι εκ των οποίων 17.769 άντρες και 29.400 γυναίκες
    Ένα βασικό συμπέρασμα πάντως είναι ότι οι άντρες δικηγόροι από το 2000 έως σήμερα έχουν φτάσει από τις 14.286 στους 17.174, την ώρα που οι γυναίκες ξεκίνησαν λιγότερες (12.760 το 2000) αλλά πλέον αυξήθηκαν ραγδαία και έχουν φτάσει τις 27.204!
    Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Βερβεσός “ήδη μέχρι σήμερα ενώ δεν έχουν εγγραφεί ως δικηγόροι όσοι ασκούμενοι έχουν δώσει εξετάσεις την περασμένη βδομάδα στην α’ εξεταστική 2023 (λίγο πάνω από 1.000) ο αριθμός ανέρχεται στους 46.997. Όταν μιλούν οι αριθμοί δίνουν τροφή για σκέψεις και επίκαιρους αναστοχασμούς…Είναι όμως «αμείλικτοι» και αδιάψευστοι!!!”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στις χώρες με τους περισσότερους δικηγόρους στην Ευρώπη συγκαταλέγεται η Ελλάδα. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δικαιοσύνη, η Ελλάδα έχει περίπου 410 δικηγόρους ανά 100.000 κατοίκους (στοιχεία για το έτος 2020) ευρισκόμενη στην 3η θέση του σχετικού πίνακα, μετά το Λουξεμβούργο (480) και την Κύπρο (475). Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με το 2019 ο αριθμός των δικηγόρων στην Ελλάδα αυξήθηκε (395 δικηγόροι ανά 100 χιλ.κατοίκους το 2019). Στη Σουηδία υπάρχουν μόνο λίγοι περισσότεροι από 50 δικηγόρους ανά 100.000 κατοίκους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Σακελαροπούλου του ΚΚεσ συνάντησε στην Πορτογαλία μικρή Αφγανή πρόσφυγα που είχε υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.
    ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 700.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΥΣ. Αν μάλιστα μπορούσαν να εξολοθρεύσουν με μιας όλους τους Έλληνες νέους και τους αντικαθιστούσαν με «προσφυγόπουλα» θα πετούσαν από την χαρά τους.
    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στην Πορτογαλία, μετέβη στο Κοινοβούλιο, όπου την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Augusto Santos Silva.
    Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Πορτογαλίας.
    Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο Παλαιάς Τέχνης και αμέσως μετά συνάντησε οικογένειες προσφύγων στο Ισμαηλιτικό Κέντρο Λισαβώνας.
    Ανάμεσά τους ήταν και η Arezu Kabuli, η μικρή πρόσφυγας από το Αφγανιστάν και μαθήτρια σε σχολείο της Λέσβου, η οποία έχει αποσπάσει υποτροφία για το Διεθνές Σχολείο της Βοστώνης και την είχε υποδεχθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον κήπο του Μεγάρου μαζί με την οικογένειά της το περασμένο φθινόπωρο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μειώθηκαν κατά 76% οι πεταλούδες τα τελευταία 45 χρόνια.

    Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η μείωση του πληθυσμού των πεταλούδων, καθώς αυτές αποτελούν σημαντικό μέρος της τροφικής αλυσίδας.

    Ο πληθυσμός τους φαίνεται πως έχει υποστεί δραματική μείωση τα τελευταία χρόνια, όπως και οι μέλισσες, θέτοντας σε συναγερμό τους ειδικούς.

    Από το 1976 μέχρι σήμερα ο πληθυσμός των πεταλούδων έχει μειωθεί κατά 76% και ο κύριος λόγος είναι οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις.

    Τον Μάιο του 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαμε τον μεγαλύτερο ετήσιο όγκο βροχής, πράγμα που επηρέασε την αναπαραγωγή και την τροφή των πεταλούδων. Έτσι η χώρα κατέγραψε τον χαμηλότερο αριθμό πεταλούδων προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς.

    Ποια είδη έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη μείωση

    Συνολικά καταμετρήθηκαν 1.238.405 πεταλούδες, αριθμός μειωμένος κατά 14% σε σχέση με πέρυσι.

    Μεταξύ των ειδών με σημαντικά μειωμένο αριθμό κατά 32% ήταν οι μικρές πεταλούδες με φτερά, η πολύχρωμη πεταλούδα με φτερά παρόμοια με του παγωνιού, ο πληθυσμός της οποίας μειώθηκε κατά 63% σε σχέση με πέρυσι και η κοινή μπλε πεταλούδα που κατέγραψε μείωση 59%.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 27% των εντόμων ξηράς έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια.
      Σύμφωνα με μία νέα διεθνή μελέτη, την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα, διαπιστώθηκε πως ο αριθμός των εντόμων της ξηράς μειώνεται σταδιακά σε όλον τον κόσμο, με μέσο ρυθμό 0,92% ετησίως ή 9% ανά δεκαετία, γεγονός που «μεταφράζεται» σε απώλεια περίπου του 27% των εντόμων, δηλαδή τουλάχιστον ενός στα τέσσερα, κατά τα τελευταία 30 χρόνια.
      Από την άλλη, η έρευνα δείχνει ότι τα έντομα του γλυκού νερού, που ζουν σε λίμνες και ποτάμια, τα πάνε μια χαρά, καθώς ο αριθμός τους αυξάνεται διεθνώς με μέσο ετήσιο ρυθμό 1,08% ή σχεδόν 11% ανά δεκαετία.
      Η μελέτη, με επικεφαλής Γερμανούς επιστήμονες, η οποία έλαβε υπόψη στοιχεία ερευνών από 1.676 περιοχές ανά τον κόσμο για την περίοδο 1925-2018 και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Science», δείχνει μεγάλες διαφορές στους πληθυσμούς των εντόμων από περιοχή σε περιοχή, καθώς αλλού υπάρχει διαχρονική μείωση των εντόμων αλλού σταθερότητα και αλλού αύξησή τους.
      Οι ερευνητές επισήμαναν ότι είναι υπερβολικές οι εκτιμήσεις για «Αποκάλυψη εντόμων» που είχαν γίνει τελευταία, με αφορμή μία έρευνα στη Γερμανία, η οποία το 2017 είχε εκτιμήσει πως κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχει χαθεί πάνω από το 75% των ιπτάμενων εντόμων.
      Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα έντομα της ξηράς (πεταλούδες, ακρίδες, μυρμήγκια κ.ά.) έχουν μειωθεί κατά 50% τα τελευταία 75 χρόνια. Ειδικά στην Ευρώπη, η πτωτική τάση των πληθυσμών τους είναι πιο αισθητή μετά το 2005. Η μείωση λαμβάνει χώρα «σιωπηλά» και συνήθως χωρίς να γίνεται αντιληπτή από τους ανθρώπους. Μερικοί άνθρωποι το αντιλαμβάνονται όταν συνειδητοποιούν ότι όσο περνάνε τα χρόνια ολοένα λιγότερα έντομα σκοτώνονται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους.
      Όμως, η συρρίκνωση των εντόμων δεν αφορά μόνο τα ιπτάμενα, αλλά και αυτά που είναι τον περισσότερο χρόνο αόρατα, καθώς ζουν στο χώμα ή μέσα στα δέντρα.
      Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι λιγότερα τέτοια έντομα ζουν σήμερα από ό,τι στο παρελθόν, όπως συμβαίνει και με τα ιπτάμενα έντομα. Η κύρια εξήγηση για τη σταδιακή εξαφάνισή τους είναι η καταστροφή των ενδιαιτημάτων τους από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.
      Από την άλλη πλευρά, έντομα που περνάνε ένα μέρος της ζωής τους στο νερό, όπως εφημερόπτερα και σκνίπες, εκτιμάται ότι έχουν αυξηθεί κατά 38% μετά το 1990. Η πιθανότερη αιτία γι' αυτήν την εξέλιξη είναι ότι οι υδάτινες περιοχές τους προστατεύονται καλύτερα.
      Όμως, η αύξηση του πληθυσμού τους, που είναι πιο αισθητή στη Βόρεια Ευρώπη, στις δυτικές ΗΠΑ και στη Ρωσία, δεν μπορεί να αντισταθμίσει την πτώση των εντόμων στην ξηρά, καθώς τα έντομα του γλυκού νερού δεν ξεπερνούν το 10% του συνόλου.
      Τα έντομα, παρόλο που μερικές φορές γίνονται ενοχλητικά, είναι από τα πολυπληθέστερα ζώα στη Γη και παίζουν ζωτικούς ρόλους για τα οικοσυστήματα (επικονίαση, ανακύκλωση θρεπτικών συστατικών, ανανέωση χώματος κ.ά.), καθώς και στην τροφική αλυσίδα.
      Σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς από τους επιστήμονες, με μερικές εξαιρέσεις (π.χ. μυρμήγκια).
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΜΠΡΑΒΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΒΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΑΣ.




    εξήρανας την μωρίαν Ελλήνων και το ψεύδος

    Μανίας ελληνικής το φρύαγμα κατεπατήσατε

    τους σοφούς των Ελλήνων, θεαρχικώ σθένει απεμώρανας

    κατήργησας Ελλήνων μυθεύματα

    τους των Ελλήνων σοφούς ανδρείως κατήσχυνας

    την των Ελλήνων απεμώρανεν φιλοσοφίαν

    Ελλήνων ήσχυνας την αθεώτατην πλάνην

    θεούς εξηφάνισας των Ελλήνων

    Έρρει των Ελλήνων τα σαθρά πλάνης σεβάσματα και το ψεύδος αυτών

    απεμώρανας Ελλήνων την σοφίαν

    Οι των Ελλήνων σοφοί ηττηθέντες τοις σοφοίς δόγμασιν

    Σοφώτατα της Ελληνικής κατεφρόνησας σοφία

    Καταπτύσας των στωικών φιλοσόφων

    πάσαν Ελλήνων απετέφρωσεν μανίαν

    Πάσαν πλάνην των Ελλήνων έλεγξας

    σκότος διέλυσας Ελλήνων δυσφημίας

    την Πλάτωνος μυθολογίαν και την στωικήν φλυαρίαν λόγοις και έργοις κατέρραξε

    Των Ελλήνων λιπών άπασαν την ματαιότητα

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. —Θεολόγω σου στόματι, θεολόγε Γρηγόριε… εξήρανας την μωρίαν Ελλήνων και το ψεύδος» (Μικρός Εσπερινός, σελ. 203, διαβάζεται 25 Ιανουρίου)
    —»Εξέστησαν δαίμονες και Ελληνες οι άθεοι» (Κανόνας, Ωδή ε΄, σελ. 65)
    —»Μανίας ελληνικής το φρύαγμα κατεπατήσατε» (Κανόνας, Ωδή α΄, σελ. 91).
    —»Σοφία κρείττονι καλλωπιζόμενος, τους σοφούς των Ελλήνων, θεαρχικώ σθένει απεμώρανας» (Κανόνας, Ωδή δ΄, σελ. 84, 22 Μαρτίου).
    —»Μάρτυρες Χριστού πανεύφημοι κατακρατούσης ποτέ της Ελλήνων σκαιότητας και ωθούσης άπαντας προς αθέμιτα βάραθρα» (Εσπερινός, σελ. 111, 28 Απριλίου)
    —»Θείου Πνεύματος τη φωταυγία, σκότος έλυσας πολυθεϊας και κατήργησας Ελλήνων μυθεύματα» (Ορθρος, σελ. 42, 10 Μαϊου)
    —»Σταθηράν επιδεικνύμενος την ένστασιν, Μάρτυς Ευτύχιε, τους των Ελλήνων σοφούς ανδρείως κατήσχυνας» (Κανόνας, Ωδή ζ΄, σελ. 104)
    —»Σοφία Θεού, Ιουστίνος ο σοφός, κεκοσμημένος, την των Ελλήνων απεμώρανεν φιλοσοφίαν εν χάριτι» (Κανόνας, Ωδή ζ΄, σελ. 8, 1 Ιουνίου)
    —»Των τυράννων ήλεγξας τας πονηράς επινοίας και Ελλήνων ήσχυνας την αθεώτατην πλάνην» (Κοντάκιο κανόνα, σελ. 69, 18 Ιουνίου)
    —»Ανδρικώ φρονήματι ηυτομόλησας και των Ελλήνων σεβάσματα ως κόνιν ελέπτυνας» (Αίνοι, σελ. 94, 17 Ιουλίου)
    —»Έρρει των Ελλήνων τα σαθρά πλάνης σεβάσματα και σεσιγήκασι της ματαιότητος άπασαι αι διπλόαι και το ψεύδος αυτών» (Κανών, ωδή η΄, σελ. 122, 23 Ιουλίου)
    —»και θεούς εξηφάνισας των Ελλήνων δυνάμει του πνεύματος» (Κανόνας σελ. 126, 23 Αυγούστου)
    —»Σοφίαν ευράμενος, την ενυπόστατον απεμώρανας Ελλήνων την σοφίαν» (Κανών, ωδή α΄, σελ. 134)
    —»Οι των Ελλήνων σοφοί ηττηθέντες τοις σοφοίς δόγμασιν» (Κανόνας, Ωδή ε, σελ. 137, 22 Σεπτεμβρίου)
    —»Σοφώτατα της Ελληνικής κατεφρόνησας σοφία, ένδοξε» (Ωδή η΄, σελ. 15, 2 Οκτωβρίου)
    —»Καταπτύσας των στωικών φιλοσόφων, των απορρήτων μυστηρίων γνώστης εγένετο» (Δοξαστικό εσπερινού, σελ. 16, 3 Οκτωβρίου)
    —»ότι πάσαν Ελλήνων απετέφρωσεν μανίαν» (Οίκος, σελ. 82, 14 Οκτωβρίου)
    —»Πάσαν πλάνην των Ελλήνων έλεγξας» (Εξαποστειλάριον, σελ. 88, 15 Οκτωβρίου)
    —»Οθεν προ των Ελλήνων μανία, πάλιν δε μετά πότμον, της αιρέσεως ζάλην ελάσαντες» (Κάθισμα, σελ.122, 22 Οκτωβρίου)
    —»Αίγλην φωτιζόμενος σοφέ, της τρισηλίου λάμψεως, σκότος διέλυσας Ελλήνων δυσφημίας» (Κανόνας, ωδή α, σελ. 182, 30 Οκτωβρίου)
    —»Μονάδα τρισάριθμον ομολογήσαντες, άγιοι, των Ελλήνων ελύσατε πολύθεον φρόνημα και μωράν σοφίαν» (Εσπερινός, σελ. 106, 15 Νοεμβρίου)
    —»των γαρ αλιέων ζηλώσας την παρρησίαν και την σκηνορράφων θεολογίαν, την Πλάτωνος μυθολογίαν και την στωικήν φλυαρίαν λόγοις και έργοις κατέρραξε» (Δοξαστικό Εσπερινού, σελ. 122, 18 Νοεμβρίου)
    —»Των Ελλήνων λιπών άπασαν την ματαιότητα» (Οίκος, σελ. 124, 18 Νοεμβρίου)
    —»Ευστράτιος, ο της Ελλήνων μυθοπλασίας στηλιτευτής και της χριστιανών θεοσοφίας κήρυξ» (Αίνοι, σελ. 98, 13 Δεκεμβρίου)
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανακάλυψαν νευρώνες στον ανθρώπινο εγκέφαλο που ασχολούνται με την επεξεργασία του τραγουδιού.
    Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, καθώς εντόπισαν στον ανθρώπινο εγκέφαλο νευρώνες που φαίνεται να ασχολούνται αποκλειστικά με την επεξεργασία του τραγουδιού.
    Στο παρελθόν είχαν βρεθεί νευρώνες εξειδικευμένοι για την ομιλία και τη μουσική, ενώ τώρα ήλθαν στο φως και νευρώνες ειδικά για το τραγούδι.
    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον νευροεπιστήμονα δρα Sam Norman-Haignere του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Βιολογίας «Current Biology», σύμφωνα με το New Scientist και τη βρετανική «Γκάρντιαν», κατέγραψαν την ηλεκτρική δραστηριότητα στον ακουστικό φλοιό του εγκεφάλου 15 ανθρώπων που άκουγαν 165 διαφορετικούς ήχους (τραγούδια, μουσική, ομιλία, φωνές ζώων, καζανάκι τουαλέτας, γαύγισμα σκύλου κ.ά.).
    Οι συμμετέχοντες είχαν ήδη ηλεκτρόδια στο κεφάλι τους, επειδή έκαναν στο νοσοκομείο θεραπεία για επιληψία.
    Με αυτόν τον τρόπο, με τη βοήθεια ενός ειδικού υπολογιστικού αλγόριθμου, οι επιστήμονες εντόπισαν εγκεφαλικά κύτταρα που ανταποκρίνονται σχεδόν αποκλειστικά στο τραγούδι. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι νευρώνες του τραγουδιού έχουν, επίσης, μία πολύ μικρή απόκριση στην ομιλία και τη μουσική.
    Προηγουμένως, οι επιστήμονες είχαν μελετήσει με λειτουργική μαγνητική απεικόνιση (fMRI) τους εγκεφάλους 30 άλλων ανθρώπων που άκουγαν επίσης διάφορους ήχους, κάτι που τους βοήθησε στη «χαρτογράφηση» των νευρώνων του τραγουδιού στον ακουστικό φλοιό, σε μία περιοχή περίπου ανάμεσα στους νευρώνες που ανταποκρίνονται στην ομιλία και σε εκείνους της μουσικής.
    Δεν είναι σαφές γιατί εξελίχθηκαν στον άνθρωπο νευρώνες ειδικά για το τραγούδι. Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι το τραγούδι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της μουσικής. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι πιθανότατα σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν τέτοιους νευρώνες του τραγουδιού και όχι μόνο όσοι εκτίθενται συχνά λόγω εκπαίδευσης στη μουσική και τα τραγούδια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H Νάνσυ Πελόζυ είναι Εβραία: «Ο πατέρας μου, Thomas D'Alesandro Jr. μιλούσε Γίντις».

    Η Αριστοτελία (Πελόζυ); (Η Nancy Pelosi μίλησε ενώπιον της διάσκεψης της Αμερικανικής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων του Ισραήλ (AIPAC) στην Ουάσινγκτον και είπε ότι ο πατέρας της, Thomas D'Alesandro Jr. «μιλούσε Γίντις» και «είχε αγάπη για την ιδέα ενός εβραϊκού κράτους στην τότε αποκαλούμενη «Παλαιστίνη».‎ Η Πελόσι είπε ότι ο πατέρας της διαφώνησε με τον Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ - για «μόνο δύο πράγματα»: Τη μεταχείριση των Εβραίων της Ευρώπης και την ίδρυση του Ισραήλ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κανένας Έλληνας, πανεπιστημιακός ή μη, δεν ασχολήθηκε με το μεγάλο ζήτημα αν οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κατασκευάσει μπαταρία για παραγωγή και αποθήκευση ηλεκτρικού ρεύματος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατάθλιψη: Η σχέση της με τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.
    Η κατάθλιψη επηρεάζει 280 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο.
    Το σώμα μας χρειάζεται τη σωστή ποσότητα βιταμίνης D για να λειτουργήσει φυσιολογικά, σε φυσικό και πνευματικό επίπεδο.
    Τα αντικαταθλιπτικά δεν είναι αποτελεσματικά στη βελτίωση των συμπτωμάτων σε όλους τους ανθρώπους και οι επιστήμονες αναζητούν νέες θεραπείες.
    Ολοένα και πληθαίνουν τα στοιχεία που συνδέουν τη βιταμίνη D με την κατάθλιψη. Νέα μετα-ανάλυση 41 επιστημονικών μελετών, δείχνει πως τα συμπληρώματα βιταμίνης D μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα σε ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με κατάθλιψη.
    Οι επιστήμονες θεωρούν πως η χημική ισορροπία του εγκεφάλου μπορεί να ελεγχθεί όταν ρυθμιστούν τα επίπεδα ασβεστίου και φωσφορικών αλάτων, τα οποία με τη σειρά τους ρυθμίζουν διάφορες λειτουργίες του κεντρικού νευρικού συστήματος. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τη βιταμίνη D.
    Η ανάλυση αφορούσε 53.235 ανθρώπους, κάποιοι εκ των οποίων δεν είχαν κατάθλιψη ή έπαιρναν εικονικά φάρμακα (plecebos).
    Μία τυπική δοσολογία ήταν τα 50-100 μικρογραμμάρια βιταμίνης D τη μέρα.

    Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι στους συμμετέχοντες με κατάθλιψη, τα συμπληρώματα βιταμίνης D ήταν πιο αποτελεσματικά από τα εικονικά φάρμακα στη μείωση της βαρύτητας των συμπτωμάτων.
    Φάνηκε μάλιστα να είναι πιο αποτελεσματικά σε βραχυπρόθεσμες περιόδους κάτω των 12 εβδομάδων.
    Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης D έχουν θετικά αποτελέσματα τόσο σε άτομα με σοβαρή κατάθλιψη όσο και σε άτομα με λιγότερο βαριά κλινικά συμπτώματα.
    «Τα ευρήματα ενθαρρύνουν τη διενέργεια νέων, υψηλού επιπέδου κλινικών δοκιμών σε ασθενείς με κατάθλιψη, για να ρίξουμε φως στον πιθανό ρόλο των συμπληρωμάτων βιταμίνης D στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης» δήλωσε ο Tuomas Mikola από το Πανεπιστήμιο Ανατολικής Φιλανδίας.
    Παρά το μεγάλο εύρος της μετα-ανάλυσης, χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για την επιβεβαίωση των ευρημάτων, λόγω της ετερογενούς φύσης των πληθυσμών που μελετήθηκαν.
    Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για την θεωρία ότι η έλλειψη βιταμίνης D προκαλεί κατάθλιψη ή πως τα συμπληρώματα από μόνα τους μπορούν να είναι η θεραπεία. Χρειάζονται περισσότερες μελέτες μεγαλύτερων κλινικών πληθυσμών για να επιβεβαιωθεί η δοσολογία και η διάρκεια της θεραπείας.
    Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Critical Reviews in Food Science and Nutrition.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο γράφων υπηρέτησε επί σειρά ετών ως καθηγητής σε διάφορες σχολές του Ελληνικού κράτους. Θυμάται πόσο έκπληκτος ήταν, όταν άκουγε μαθήτριες και φοιτήτριες 18 - 19 ετών, από λαϊκά στρώματα, να του εξομολογούνται: «εγώ, κύριε, θα ζήσω την ζωή μου. Πολύ αργότερα θα παντρευτώ. Δεν θα γεννήσω παιδιά. Θα υιοθετήσω ένα νεγράκι από την Αφρική».
    Αυτή είναι η σημερινή ευσεβής ορθόδοξη νεολαία των ρωμιών με τα πολλά σταυροκοπήματα και τις πολλές μετάνοιες.. Γυναίκες που σκοτώνουν συνεχώς έμβρυα (είμαστε πρώτοι παγκοσμίως σε εκτρώσεις) και βλάπτουν έτσι σοβαρά και την υγεία τους. Αργότερα δεν θα μπορούν να τεκνοποιήσουν και θα υιοθετήσουν βέβαια ένα νεγράκι.
    Η εξέλιξη αυτού του πράγματος θα φέρει και άλλα. Η τελευταία έξοχη νεοελληνική ευρεσιτεχνία είναι να γεννάς παιδιά και να τα σκοτώνεις μετά. Γυναίκες με ιατρικές γνώσεις μένουν έγκυες και τεκνοποιούν για να μειώσουν τον κίνδυνο του γυναικολογικού καρκίνου. (ο γυναικολογικός καρκίνος ενοχοποιείται για τρεις παράγοντες: καθυστερημένη ηλικιακά εγκυμοσύνη, κάπνισμα, εκτρώσεις. Επίσης γυναίκες που γεννούν πολλά παιδιά, στατιστικά ζουν και περισσότερο). Μετά όμως τα παιδιά είναι άχρηστα. Δεν τις αφήνουν να ζήσουν την ζωή τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...