ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

13 Ιουνίου 2022

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ. Σε ύψιστη ετοιμότητα F-35 και F-15 για επίθεση στο Ιράν. Ο Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα την Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ προετοιμάζοντας την από κοινού επίθεση. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;



ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΑ; ΜΗΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΧΑΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΥΤΙΝ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ - ΙΣΡΑΗΛ- ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΚΙΝΑ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. Η ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ....




ΛΕΣΒΟΣ: ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ "ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ". ΜΟΝΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΗΡΘΑΝ 450 ΤΟΥΡΚΟΙ. Η ΜΙΤ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΟΠΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.


Ισραήλ: Σε ύψιστη ετοιμότητα F-35 και F-15 για επίθεση στο Ιράν. Τουλάχιστον 100 μαχητικά κινητοποιήθηκαν σε προσομοίωση επίθεσης.


Το Ισραήλ έχει εισέλθει σε μια υψηλότερη φάση ετοιμότητας για ένα χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις  του Ιράν, αναφέρει το Walla News. Αυτό ακολουθεί την ανάπτυξη αναβαθμισμένων δυνατοτήτων και εντατικής εκπαίδευσης, αναφέρει η έκθεση.

Η Ισραηλινή Αεροπορία πραγματοποίησε τέσσερις ασκήσεις προσομοίωσης κρούσης στο Ιράν τον περασμένο μήνα για να δοκιμάσει διαφορετικά στοιχεία των υφιστάμενων σχεδίων της, αναφέρει το Walla. Αυτό περιελάμβανε την αντιμετώπιση των ιρανικών συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, τον ηλεκτρονικό πόλεμο και πτήσεις μεγάλης διάρκειας.

 

Σε μια ξεχωριστή άσκηση, μαχητικά αεροσκάφη F-35 και F-15 εξασκήθηκαν σε επιχειρήσεις κρούσης σε πολλαπλούς στόχους. Συγκεκριμένα, η IAF προσομοίωσε μια ευρεία επίθεση στο Ιράν την περασμένη εβδομάδα κινητοποιώντας σχεδόν 100 πολεμικά αεροσκάφη από βάσεις στο Ισραήλ.

Παράλληλα, Ισραηλινοί μηχανικοί πέτυχαν μια σημαντική τεχνολογική ανακάλυψη, επιτρέποντας στα αεροσκάφη F-35 να πετούν προς το Ιράν και πίσω στο Ισραήλ χωρίς ανεφοδιασμό. Τα αεροσκάφη stealth αναμένεται να διαδραματίσουν βασικό ρόλο σε ένα χτύπημα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, καταστρέφοντας την αεράμυνα αλλά και άλλες σημαντικές υποδομές.

Η ισραηλινή  Αεροπορία ανέπτυξε επίσης μια βαριά βόμβα που μπορεί να μεταφερθεί στην αποθήκη οπλισμού  του F-35 χωρίς να επηρεάσει τη λειτουργία stealth του, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Νωρίτερα, υψηλόβαθμος αξιωματικός αποκάλυψε ότι το Ισραήλ αύξησε σημαντικά τον κατάλογο των πιθανών στόχων για επίθεση στο εσωτερικό του Ιράν.



Ο Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα την Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ.

Ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία και στο Ισραήλ τον επόμενο μήνα και ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει επίσημα τις επισκέψεις εντός της εβδομάδας.

Την είδηση μετέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, χθες Κυριακή, πηγή ενημερωμένη σχετικά με τους σχεδιασμούς στην Ουάσινγκτον.

Το ταξίδι του κ. Μπάιντεν στο Ριάντ ίσως συμπεριλάβει συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κατά την ίδια πηγή.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος είχε δεσμευτεί να αντιμετωπίζει τον πρίγκιπα διάδοχο σαν «παρία» εξαιτίας του ρόλου του στον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, αρθρογράφου της Washington Post, στο σαουδαραβικό προξενείο στην Τουρκία το 2018.

Έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον Τζο Μπάιντεν, διαβεβαίωνε ότι ο πρίγκιπας «ενέκρινε» τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι από ομάδα εκτελεστών στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Το ουαχαμπιτικό βασίλειο διαψεύδει πως ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ενεχόταν στην υπόθεση.

Η εκτόξευση στις τιμές των καυσίμων, νέα μεταβλητή στη διπλωματική εξίσωση

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που καυχιέται ότι πρωταγωνιστεί στον αγώνα των δημοκρατιών εναντίον των αυταρχικών καθεστώτων, είχε πει πως θα «αναπροσάρμοζε» τις σχέσεις με το σουνιτικό βασίλειο, δίνοντας την έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όμως στη διπλωματική εξίσωση προστέθηκε νέα μεταβλητή, η εκτόξευση των τιμών των καυσίμων, εν μέρει εξαιτίας του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, που προκαλεί απελπισία στην αμερικανική κοινή γνώμη σε εκλογική χρονιά.

Η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν θέλει το Ριάντ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, ελπίζοντας ότι έτσι θα μειωθούν οι τιμές στα πρατήρια. 


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



12 σχόλια:


  1. Ο Κ.Μητσοτάκης εισέπραξε αγροτική επιδότηση 8.200 ευρώ! – Την ίδια στιγμή οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εισέπραξε αγροτικές επιδοτήσεις ύψους 8.200 ευρώ!
    «Ο σκοπός πλέον δεν είναι απλά πόσα λεφτά θα βγάλω, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο, το να βγάζει κανείς ολοένα περισσότερα λεφτά, αλλά να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά».


    Αυτά δήλωσε προ ολίγων εβδομάδων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά φαίνεται πως δεν ισχύουν για τον ίδιο αλλά για τους άλλους τους… πληβείους.

    Σε μία κοινωνία η οποία αδυνατεί να αντεπεξέλθει οικονομικά εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων και της πολυεπίπεδης ακρίβειας.

    Οπως αποκαλύπτει σήμερα το Documento, ο πρωθυπουργός έχει λάβει για το 2020 και το 2021 σχεδόν 9.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ). Δηλαδή ο Κυρ. Μητσοτάκης, εν ενεργεία πρωθυπουργός και μέλος μιας από τις πλέον εύπορες οικογένειες στην Ελλάδα, έκανε αίτηση και έλαβε χρήματα όπως ένας οποιοσδήποτε κατ’ επάγγελμα αγρότης. Προφανώς είναι νόμιμο αυτό που έπραξε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

    Το θέμα είναι πόσο ηθικό είναι εκ μέρους του να λαμβάνει επιδοτήσεις όπως όλοι οι υπόλοιποι αγρότες της Ελλάδας, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δυσθεώρητες οικονομικές απαιτήσεις.

    Το ζήτημα του Κυρ. Μητσοτάκη λοιπόν –και– στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι οικονομικής φύσης.
    Το ζήτημα είναι ότι πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που επί των ημερών του η πλειονότητα της κοινωνίας βιώνει ένα πρωτοφανές οικονομικό τέλμα και ο ίδιος όχι μόνο προκαλεί με τις δηλώσεις του περί «εξαιρετικής ποιότητας ζωής» στην Ελλάδα, αλλά παράλληλα φέρεται να αδιαφορεί παντελώς για την εικόνα του προκειμένου να λάβει μερικές χιλιάδες ευρώ.
    Όλα αυτά σε μία εποχή που οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και για να πάνε στην δουλειά τους πληρώνουν βενζίνη με αξία… σαμπάνιας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SSB: Συνεχίζονται οι παραδόσεις του drone αυτοκτονίας Kargu στον τουρκικό Στρατό.
    Με ανάρτησή του ο επικεφαλής του οργανισμού της τούρκικης αμυντικής βιομηχανίας SSB, Ισμαήλ Ντεμίρ ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι παραδόσεις του UAV «αυτοκτονίας» Kargu στις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας.


    Όπως πρόσθεσε το drone έχει σημαντικές προοπτικές εξαγωγών καθώς τουλάχιστον 200 Kargu έχουν εξαχθεί σε διάφορες χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και το Περού.

    Το αερόχημα έχει μήκος μόλις 60 εκατ. βάρος 7 χλγρ. μπορεί να πετάξει με ταχύτητα 72 χ.α.ω. σε ύψος έως και 500 μέτρων με αυτονομία 30 λεπτών και σε απόσταση έως και 5 χλμ. Χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμούς για τη στόχευση και προορίζεται για επιθέσεις κατά προσωπικού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανησυχία από τα όσα είπε στην Βουλή ο Αρχηγός ΓΕΣ Χ.Λαλούσης για Marder-1A3 & BMP-1: Ασχετοσύνη ή ψέματα;
    Είναι αλήθεια ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης «με εμπειρία 42 χρόνια στα ερπυστριοφόρα» όπως φέρεται να δήλωσε, είπε στην Βουλή πριν τέσσερις ημέρες ότι το ΤΟΜΑ Marder-1A3 «Είναι οικείο στον Ελληνικό Στρατό»; Και ότι «Διαθέτει πυροβόλο 20 χλστ. που διαθέτουν ακόμα και τα τουρκικά Μarder»;


    Αν ναι, τότε να ανησυχήσουμε για τον Ελληνικό Στρατό που έχει αυτόν Αρχηγό.


    Γιατί οι Τούρκοι δεν έχουν στα ΤΟΜΑ τους 20 χλστ. πυροβόλο, αλλά 25 χλστ., (The ACV-15 IFV Infantry Fighting Vehicle variant is fitted with a single-man turret armed with 25 mm M242 dual feed automatic cannon Bushmaster) μια διαφορά που μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά είναι τεράστια σε διατρητική ικανότητα και σε απόσταση βολής: Τα τουρκικά μπορεί να βάλλουν σε αποστάσεις μεγαλύτερες κατά 1500 μέτρα από τα «ελληνικά» Marder-1A3.

    Τα τουρκικά των 25 χλστ. έχουν ενεργό βεληνεκές τα 3.000 μέτρα και το 20άρι του Marder-1A3 έχει δραστικό βεληνεκές 1500 μέτρα!

    Επίσης είναι αλήθεια ότι είπε πώς «Θα πάει σημαντικός αριθμός από τα Marder-1A3 στα νησιά»;

    Δηλαδή πόσο «σημαντικός»; Θα φύγουν 122-130 οχήματα. Πόσα θα πάνε; Ποιος είναι ο σημαντικός αριθμός; Και γιατί δεν θα αντικατασταθούν με αναλογία 1:1; Και πώς θα υποστηριχθεί η «σημαντικός αριθμός» σε μικρούς αριθμούς στα νησιά;


    Έπειτα τι θα πει «Είναι οικείο στον Ελληνικό Στρατό τα Marder-1A3»;

    Επειδή έχουν το ίδιο σασί με τα Leopard-1; Μπορεί οι «μαυροσκούφηδες» να έχουν μία «οικειότητα» με την οδήγησή του, αλλά το Πεζικό δεν έχει καμία «οικειότητα» με τα Marder-1A3, αντίθετα με τα BMP-1 που τα ξέρουν «καλύτερα από την τσέπη τους».

    Όλο ψέματα και ασχετοσύνη.


    Στο μόνο που είχε δίκιο είναι ότι έχει καλύτερη θωράκιση από τα BMP-1.

    Aρκεί; Όταν και αν, έρθει στην οροφή το κτύπημα από τα τουρκικά UAV, τίποτα δεν σώζει κανέναν.


    Όμως το πυροβόλο των 73 χλστ. του BMP-1 με ακτίνα δράσης 4.500 μέτρων του πυρομαχικού PG-15V είναι αναντικατάστατο.

    Έρμη Ελλάδα.

    Έτσι όπως τα έκαναν σκ…τά, η μοναδική λύση για τα νησιά θα ήταν να μεταφερθούν 500 αμερικανικά τεθωρακισμένα τροχοφόρα αναγνώρισης Μ1117 από τα περίπου 1100 που θα παραλάβουν, με προσαρμογή αντιαρματικών εκτοξευτών ΤΟW.

    Θα το επιτρέψουν οι Αμερικανοί;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MIUS: Έτοιμο το πρώτο πρωτότυπο του νέου τουρκικού μη επανδρωμένου μαχητικού.
      Θα αναπτύσσει μεγίστη ταχύτητα 0,64 mach.
      Το πρώτο πρωτότυπο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος «MIUS », που κατασκευάζει η Baykar, είναι έτοιμο σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, ο υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας και γαμπρός του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γεγονός που σηματοδοτεί μια ακόμα τεχνολογική πρόοδο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στην συγκεκριμένη κατηγορία αεροσκαφών.


      Το «Muharip İnsansız Uçak Sistemi – MIUS», που μεταφράζεται ως «εθνικό σύστημα μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων», αναμένεται να επιχειρεί για πέντε ώρες σε πολύ μεγάλο υψόμετρο, με μέγιστο βάρος απογείωσης 5,5 τόνους, ωφέλιμο φορτίο 1,5 τόνο και με ταχύτητες έως και 0,64 Mach.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

    Μην ακούτε κανέναν μας. Εγώ, αυτός, εκείνος, ο κάθε ένας από εμάς που εκφράζει
    απόψεις για τα ελληνοτουρκικά, ο κάθε ανεύθυνος και ο κάθε υπεύθυνος, πολιτικός,
    δημοσιογράφος, δημοσιο(σ)χεσίτης, διπλωμάτης, τριπλομάτης ή μονόφθαλμος, έχει
    την πολυτέλεια να φλυαρεί από την άνεση της πολυθρόνας του, του πρωθυπουργικού
    του θώκου, των υπουργικών του (γ)ραφείων και των παχυλά αμειβόμενων
    κοινοβουλευτικών εδράνων της κομματικής του φατρίας, των φωτεινών στούντιο και
    των σκοτεινών γραφείων του των τηλεοπτικών, ψηφιακών, ραδιοφωνικών και
    έντυπων μέσων εξημέρωσης και παραμόρφωσης συνειδήσεων που εμμίσθως ή αμισθί
    υπηρετεί και εξυπηρετεί.
    Όλοι εμείς, βαθυστόχαστοι και ανεγκέφαλοι, ιδεολόγοι και ιδιοτελείς, υψηλόφρονες
    και ψοφοδεείς, περισπούδαστοι και καφενειακοί, δεν μετράμε σε τίποτε πλέον. Εσείς
    είστε οι μόνοι που γνωρίζετε καλά την αποστολή σας. Πάντα θυμάμαι την απάντηση
    ενός υπερήφανου Βρετανού ναυάρχου την στιγμή που απέπλεε ο στόλος για τα
    Φώκλαντς, σε ένα τσούρμο δημοσιογράφων, που συνωθούνταν γύρω του ρωτώντας
    τον αν θα έπρεπε να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στην ειρήνη: «Αυτά να τα πείτε σε
    άλλους, η δική μου αποστολή είναι να τσακίσω την ραχοκοκαλιά των εχθρών της
    πατρίδος μου». Αυτή είναι η δική σας αποστολή. Εσείς είστε πλέον ο παλμός του
    έθνους.
    Έχετε μέχρι τώρα υπομείνει πολλά από τους χαρτογιακάδες και τους χηνόφτερους
    των πολιτικών ρετιρέ της εξουσίας, όλων αυτών που, στο όνομα της δικής τους κατά
    προτεραιότητα επιβίωσης και καλοπέρασης, ανέκοψαν την ορμή της νίκης σας στην
    Κύπρο, στα Ίμια, και αλλού, στην στεριά, στη θάλασσα και στον αέρα. Μιμηθείτε τον
    μονόφθαλμο Νέλσωνα, που όταν το πλήρωμα τού επεσήμανε ότι υψώθηκε η σημαία
    της υποχώρησης, έβαλε το μονόκιαλο στο μάτι του που είχε χάσει σε ναυμαχία, και
    τους είπε: «δεν βλέπω κανένα σινιάλο υποχώρησης, πρόσω ολοταχώς», και
    καταβύθισε τον στόλο των εχθρών του.
    Στην ώρα της μάχης, είναι η στιγμή της δικής σας ψυχικής και ψυχολογικής
    αυτονομίας. Μην ακούτε κανέναν μας. Πρόσω ολοταχώς. Η Κωνσταντινούπολη
    κείται εγγύς, και είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδος!

    Χρίστος Γούδης

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τεχεράνη σε Αθήνα: «Ούτε ένα βαρέλι λιγότερο! – Θα επιστρέψετε όλο το φορτίο».
    Αναμένουν οι Ιρανοί την επιστροφή του πετρελαιοφόρου.

    Το Ιράν αναμένει ότι το πετρέλαιο του, που κατασχέθηκε από τις ελληνικές αρχές κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, να επιστραφεί πλήρως, αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο δήλωση του πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.


    Ο Ιρανός διπλωμάτης σχολίαζε δημοσιεύματα νωρίτερα την Πέμπτη ότι το ελληνικό Εφετείο ανέτρεψε την αρχική απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου για κατάσχεση του θαλάσσιου φορτίου.

    «Το Ελληνικό Εφετείο ανέτρεψε την αρχική απόφαση του δικαστηρίου για κατάσχεση ιρανικού πετρελαίου και με τη χάρη του Θεού, ολόκληρο το φορτίο πετρελαίου θα επιστραφεί», δήλωσε ο πρέσβης Αχμάντ Ναντέρι.

    Η κατάσχεση του φορτίου προκάλεσε οργισμένη αντίδραση από το Ιράν: τον περασμένο μήνα, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) συνέλαβε δύο ελληνικά τάνκερ στον Περσικό Κόλπο αφού η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα λάβει «τιμωρητικά μέτρα» κατά της Αθήνας.

    «Το θέμα αυτό θα παραμείνει στην ατζέντα των εντατικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών μέχρι να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή της απόφασης (του ελληνικού δικαστηρίου)», πρόσθεσε ο Ιρανός διπλωμάτης.

    Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Σαγίντ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε το Σάββατο ότι η κατάληψη από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) δύο ελληνικών πετρελαιοφόρων στα τέλη του περασμένου μήνα ήταν μια απάντηση στην Αθήνα για την «κλοπή» ιρανικού πετρελαίου.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντμίτρι Μεντβέντεφ: «Οι ιππείς της Αποκάλυψης είναι καθ’ οδόν».

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και σήμερα αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας προειδοποίησε τις δυτικές χώρες ότι «οι ιππείς της Αποκάλυψης είναι καθ’ οδόν».
    Ο Μεντβέντεφ ο οποίος από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία μέχρι και σήμερα έχει εξαπολύσει αρκετές φορές απειλές προς τη Δύση την προηγούμενη εβδομάδα έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram πως «με ρωτούν συχνά γιατί είναι τόσο σκληρές οι αναρτήσεις μου στο Telegram. Η απάντηση είναι ότι τους μισώ. Είναι μπάσταρδοι και έκφυλοι. Θέλουν τον θάνατο της Ρωσίας. Κι όσο αναπνέω, θα κάνω τα πάντα για να τους εξαφανίσω».
    «Οι ιππείς της Αποκάλυψης είναι ήδη καθ’ οδόν», είπε ο Μεντβέντεφ, που έχει κατηγορήσει τον ιουδαίο Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι κι άλλα ηγετικά στελέχη στο Κίεβο ότι είναι «ναζί» και «χρήστες ναρκωτικών».
    Σημειώνεται πως πριν από λίγο διάστημα ο Ρώσος αξιωματούχος προειδοποίησε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να επεκτείνει τα μέτωπα του πολέμου αν δεχθούν εδάφη της επιθέσεις με πυραύλους που παραχωρήθηκαν από δυτικές χώρες στην Ουκρανία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Ισραήλ προειδοποιεί τους πολίτες του να φύγουν άμεσα από την Κωνσταντινούπολη.
    Οι Ισραηλινοί που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να φύγουν «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ, λόγω ιρανικών απειλών.
    Η συγκεκριμένη προειδοποίηση συνιστά αναβάθμιση εκείνης που το Ισραήλ εξέδωσε στις 30 Μαΐου για αποφυγή ταξιδίων στην Κωνσταντινούπολη, με το ισραηλινό υπουργείο να επικαλείται σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών του κράτους από Ιρανούς που μπορεί να απειλήσουν τη ζωή τους στην τουρκική μεγαλούπολη.
    Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί πληροφορίες ότι οι ισραηλινές και οι τουρκικές αρχές απέτρεψαν προσπάθειες απαγωγής Ισραηλινών αξιωματούχων και πολιτών για τις οποίες υπεύθυνο ήταν το Ιράν.
    Ζ..Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
    Ο υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος μιλώντας στο κανάλι του Mega, τόνισε πως ο Τούρκος πρόεδρος έχει ένα ξεκάθαρο στόχο που δεν είναι άλλος από την δημιουργία ενός προσχεδιασμένου θερμού επεισοδίου.
    Απώτερος σκοπός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η κατάκτηση κάποιας βραχονησίδας στο Αιγαίο και σε αυτό του το σχέδιο θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι και οι μετανάστες.
    Πιο συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο υποναύαρχος, με την αφορμή ενδεχομένως μιας ομάδας μεταναστών, μπορεί να αμφισβητήσει αρμοδιότητες, με σκοπό να δημιουργήσει μια γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο αλλά και να εκβιάσει μια δήλωση από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο οποίος κατά την γνώμη του, γέρνει προς την Τουρκία.
    Το γεγονός ότι ο Ερντογάν όπως και ανώτατα στελέχη της Τουρκικής κυβέρνησης με πρωτοστάτη τον Χουλουσί Ακάρ έχουν επιλέξει να ανεβάσουν τους τόνους δεν μπορεί να είναι τυχαία.
    Το σενάριο αυτό στηρίζεται στην… δοκιμασμένη συνταγή των Ιμίων με τη διαφορά όμως ότι μπροστά στα ελληνικά πυροβόλα θα βρεθούν άμαχοι αλλοδαποί. Τότε θα τεθεί το μεγάλο ερώτημα: Τους καις όλους με 4-5 ναπάλμ ή στήνεσαι στα 4 και κλαίγεσαι στους Αμερικάνους όπως έκανε ο Σημίτης;;;
    Απάντηση στον Ερντογάν μέσω της Συνθήκης της Λωζάνης
    Την άμεση απάντηση στον Ερντογάν από την Ελληνική Κυβέρνηση μέσω της Συνθήκης της Λωζάνης ζήτησε ο υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος, ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να πάψει να βρίσκεται σε αμυντική στάση.
    Η Συνθήκη που υπεγράφη στην Λωζάνη προβλέπει ξεκάθαρα πράγματα, όπως για παράδειγμα την απαγόρευση των υπερπτήσεων πάνω από ξένο εναέριο χώρο, κάτι που καταπατά επανειλημμένα η Τουρκία.
    Παράλληλα σημείωσε πως η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται τα νησιά της ακόμη και με την τοποθέτηση στρατιωτικών δυνάμεων σε αυτά, καταρρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο την τουρκική προπαγάνδα.
    Ο κ. Φενέκος πήρε την σκυτάλη από τον Αντιναύαρχο Διακόπουλο, ο οποίος με την σειρά του είχε μιλήσει για μιμητικές τάσεις εκ μέρους του Ερντογάν που αντιγράφει όλα όσα έλεγε ο Βλαντιμίρ Πούτιν πριν την εισβολή στην Ουκρανία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιωάννης Μπαλτζώης: «Το θέμα δεν είναι αν θα γίνει πόλεμος αλλά το πότε θα γίνει-Ο Ερντογάν αν χάσει τις εκλογές ή θα πάει φυλακή ή θα κρεμαστεί οπότε θα κάνει τα πάντα να κρατηθεί στην εξουσία».
    «Ο Ερντογάν αν χάσει τις εκλογές ή θα πάει φυλακή ή θα κρεμαστεί. Αντιμετωπίζει θέμα προσωπικής επιβίωσης και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στη θέση του» είπε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στην Δέσποινα Μποτίτση ο αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Iωάννης Μπαλτζώης.
    Όπως εξήγησε «ο Τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε ως ισλαμοδημοκράτης και έγινε ισλαμοφασίστας. Κυβερνά απολυταρχικά , στην Τουρκία υπάρχει «δημοκρατική δικτατορία». Πολλά τα σκάνδαλα και έχει διαπράξει οικονομικά εγκλήματα. Αν χάσει τις εκλογές είναι πολύ πιθανόν να πάει και αυτός και μέλη της οικογένειας του στη φυλακή. Επίσης θυμόμαστε την δεκαετία του 1960 είχαμε κρέμασμα Πρωθυπουργού. θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στη θέση του. Θέλει εδαφική επέκταση της Τουρκίας, θέλει ελληνικό έδαφος, θέλει νησί με κατοίκους ώστε να το επιδεικνύει ως λάφυρο» τόνισε.
    Σύμφωνα με τον κ Μπαλτζώη η τουρκική επιθετικότητα έχει πάψει να είναι ρητορική. «Πρόκειται για μια ενιαία στρατηγική που στην παρούσα φάση ισοδυναμεί με μια διαρκή προπαρασκευαστική πολεμική ενέργεια. Θα είμαστε αφελείς αν πούμε ότι πρόκειται για συνηθισμένη συμπεριφορά των Τούρκων…Προπαρασκευάζονται πολεμικά και θα σπάσει το σπυρί. Δεκαετίες τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά με ψυχραιμία, μας απειλούν με πόλεμο και εμείς δεν μιλάμε. Nα βγουν και να ζητήσουν τώρα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό όλοι όσοι υποστήριζαν την πολιτική κατευνασμού. Γιατί όπως υποστηρίζουν και πολλοί αναλυτές το θέμα δεν είναι αν θα γίνει πόλεμος αλλά το πότε θα γίνει».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2022: (κατά Σ. Χατζάρα)

    Το «Reconquest»!, το κόμμα του ,(πολύ ακροδεξιού Ιουδαίου ), Ερίκ Ζεμούρ , ήλθε πέμπτο στον πρώτο γύρο με 4,24% των ψήφων. Οι πιο ακραίοι δεξιοί έλαβαν 1,13%. Αν προσθέσουμε το 18,68 της κας λε Πεν, βρίσκουμε 24.05%.
    Η « (Καραμανλική) ευρω-δεξιά», (Γκωλικοί), συγκρατούν το 13,62% που τους απέμεινε, να μην πάει με τους (πολύ) «δεξιούς».
    Οι δεξιούληδες, οι δεξιοί, και οι πολύ δεξιοί είναι το 37,67% όσων ψήφισαν.

    Ο Συνασπισμός της Οικολογίας και της Αριστεράς , (Μελανσόν), έλαβε 25,66%. Διάφορα «μαξιλαράκια» της Αριστεράς και της Οικολογίας που δεν τα βρήκαν με τον «Συνασπισμό» πήραν 6,37%.Αριστεροί, αριστερούληδες, κεντροαριστεροί και οικολόγοι 32,03%.

    «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» οι «Κεντρώοι» του Πουστρόν είναι 25,75% . Άλλοι «Κεντρώοι» 1,25%. Αυτοτελείς Τροτσκιστές 1,17%, «Αυτοδιοικητικοί» «Αντικομματικοί», «ΠΝΥΚΑ» κλπ 1,28%. ΑΛΛΟΙ 0,85%

    Οι μυαλοπώληδες και οι εκλογομάγειροι που "ξέρουν", λένε οτι ο Πουστρόν θα εκλέξει πάνω από 255 βουλευτές, ο Μελανσόν μέχρι 190, οι Ερω-δεξιούληδες πάνω από 50 και η λε Πεν μέχρι 45.

    Κοντός ψαλμός αλληλούϊα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μαρίν λε Πέν έλαβε στην εκλογική της περιφέρεια στο Πα-ντε-Καλαί το 53,96%, αλλά δεν εξελέγη από τον πρώτο γύρο, λόγω της χαμηλής συμμετοχής ψηφοφόρων..
      "Συγκεντρώσαμε το 50% των ψήφων σε περισσότερες από 150 εκλογικές περιφέρειες και το 55% των ψήφων σε περισσότερες από 90 εκλογικές περιφέρειες", δήλωσε η Μαρίν Λε Πεν, καλώντας τους ψηφοφόρους να της δώσουν 100 με 150 βουλευτές.


      ¬ ¬ Στο μήνυμα της προς τα μέλη και τους οπαδούς του Συναγερμού ανέφερε: "Αγαπητοί Φίλοι Οι κάλπες έχουν μιλήσει: Ο Εθνικός Συναγερμός στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, που κατέβηκε αυτοτελώς, χωρείς συνασπισμό, πέτυχε ένα ιστορικό αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει ότι είμαστε το πρώτο Κόμμα της Γαλλίας .
      Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν από τον πρώτο γύρο και σε όλους τους υποψηφίους μας.
      Την επόμενη Κυριακή, σας καλώ να κινητοποιηθείτε όπου είναι παρών ένας υποψήφιος του RN: Μόνο η αποφασιστικότητά σας, μπορεί να διαλύσει ένα άδικο εκλογικό σύστημα και να μας επιτρέψει να αποκτήσουμε πολλούς βουλευτές.
      Μην αφήσετε απόλυτη εξουσία στον Εμανουέλ Μακρόν.
      Μην αφήσετε τον εαυτό σας να γίνει έρμαιο στο βάναυσο, αντικοινωνικό και φιλομεταναστευτικό σχέδιό του.
      Βοηθήστε μας να υπερασπιστούμε την αγοραστική σας δύναμη, την ασφάλειά σας, την ταυτότητά σας, βοηθήστε μας να σας βοηθήσουμε:
      Δώστε στον εαυτό σας όσο το δυνατόν περισσότερους υποστηρικτές στην Εθνοσυνέλευση.
      Αν ο λαός ψηφίσει, ο λαός θα κερδίσει! ¬ "¬ ¬
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...