ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

12 Σεπτεμβρίου 2024

Καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας: "Μεγάλο κομμάτι της ελληνικής πολιτικής ελίτ ελέγχεται ξεκάθαρα και άμεσα πλέον από την Τουρκία". Ο Μητσοτάκης λειτουργεί σαν νομάρχης τουρκικής επαρχίας;

 

Κρήτη: Πορεία εκατοντάδων Πακιστανών της φανατικής ισλαμικής οργάνωσης Dawat-e-Islami στους δρόμους του Αγίου Νικολάου.


Ο Κωνσταντίνος Γρίβας, καθηγητής καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε μια διεξοδική συζήτηση στον 98.4 για τα εθνικά θέματα με επίκεντρο την ολοκληρωτική πλέον όπως την αποκαλεί αναθεωρητική ατζέντα της Τουρκίας, που πλέον ακόμη και στα μαθήματα των σχολείων της, μέσω του Υπουργείου Παιδείας, θέτει ως κόκκινη γραμμή της εθνικής της ανεξαρτησίας, την “Γαλάζια Πατρίδα”, δηλαδή την εξαφάνιση του μισού τουλάχιστον Αιγαίου και των ελληνικών νησιών που βρίσκονται εντός του.

Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πλέον , απλά υπαρξιακό ζήτημα, λέει ο Κώστας Γρίβας, αλλά εξαύλωσει κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας, είναι αδύνατον ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής πολιτικής ελίτ, να μην το αντιλαμβάνεται αυτό με προεκτάσεις έως την Κύπρο, αντίθετα μάλλον κάποιοι συνεργάζονται με το τουρκικό σύστημα , έχοντας υπερβεί ακόμη και φοβικά σύνδρομα, ως “καλά παιδιά” και “δεδομένοι” σε ένα δυτικό σύστημα που μάταια επιχειρεί να κρατήσει στο “δυτικό μαντρί” την Τουρκία, ικανοποιώντας απαιτήσεις της.

Όπως λέει, “ακόμη κι η δουλοπρεπής πολιτική έχει τα όρια της”, σε ένα διεθνές σύστημα που οι σχέσεις δεν καθορίζονται από το “δίκαιο” αλλά τα στυγνά συμφέροντα, η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί ότι εύκολος δρόμος πλέον με την Τουρκία δεν υπάρχει. Χρειάζεται μια ισχυρή πολιτική αποτροπής και μη δεδομένης στάσης στις επιταγές μεγάλων συμμάχων, αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά απαιτεί ηγεσία με στρατηγική και αλήθειες στον ελληνικό λαό.



 


Ο Κωνσταντίνος Γρίβας, καθηγητής καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε μια διεξοδική συζήτηση στον 98.4 για τα εθνικά θέματα με επίκεντρο την ολοκληρωτική πλέον όπως την αποκαλεί αναθεωρητική ατζέντα της Τουρκίας, που πλέον ακόμη και στα μαθήματα των σχολείων της, μέσω του Υπουργείου Παιδείας, θέτει ως κόκκινη γραμμή της εθνικής της ανεξαρτησίας, την “Γαλάζια Πατρίδα” , δηλαδή την εξαφάνιση του μισού τουλάχιστον Αιγαίου και των ελληνικών νησιών που βρίσκονται εντός του.

Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πλέον , απλά υπαρξιακό ζήτημα, λέει ο Κώστας Γρίβας, αλλά εξαύλωσει κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας, είναι αδύνατον ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής πολιτικής ελίτ, να μην το αντιλαμβάνεται αυτό με προεκτάσεις έως την Κύπρο, αντίθετα μάλλον κάποιοι συνεργάζονται με το τουρκικό σύστημα , έχοντας υπερβεί ακόμη και φοβικά σύνδρομα, ως “καλά παιδιά” και “δεδομένοι” σε ένα δυτικό σύστημα που μάταια επιχειρεί να κρατήσει στο “δυτικό μαντρί” την Τουρκία, ικανοποιώντας απαιτήσεις της.


4 σχόλια:

  1. ΠΡΟΤΑΣΗ Ζ.Π.: ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΕΥΔΟΚΙΜΩΣ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑ. Δεν είναι λογικό να ψηφίζει και να βγάζει κάποιος την κυβέρνηση όταν δεν έχει συμβάλει στο κυριώτερο καθήκον ενός πολίτη, στην άμυνα της χώρας του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. Κηρύχθηκε «έκπτωτος» από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
    Πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά της Μπανανίας να φτάνει στο σημείο ένα κόμμα να καθαιρέσει λόγω ανικανότητας τον ίδιο του τον πρόεδρο.
    Με μεγάλη πλειοψηφία η Πολιτική Γραμματεία κήρυξε έκπτωτο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη!
    ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΒΙΛΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ.

    Στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με ψήφους 17- 1-1 αποφάσισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι έκπτωτος από το αξιώματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
    Η συνεδρίαση του Οργάνου του κόμματος της Κουμουνδούρου είχε ως αποκλειστικό θέμα τις αντιδράσεις που προέκυψαν γύρω από τον θεσμικό ρόλο που θα πρέπει να έχει ο Σ.Κασσελάκης, ύστερα από την εις βάρος του πρόταση μομφής η οποία υπερψηφίστηκε.

    Κατά της καθαίρεσης του Στέφανου Κασσελάκη τάχθηκε μόνο η Θεοδώρα Τζάκρη ενώ η Ολυμπία Τελιγιορίδου ψήφισε «παρών».

    Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας

    «H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος. ​

    Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών. Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν».

    H έκτακτη σύγκληση του οργάνου προκλήθηκε από τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, έπειτα και από την παρέμβαση του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ξενοφώντα Κοντιάδη, ο οποίος έχει την άποψη ότι «κακώς» θεωρείται έκπτωτος ο Στέφανος Κασσελάκης.
    Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά κατά του Σ.Κασσελάκη.


    Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΛΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ. Έτσι κι έγινε. Βοήθησε την κυρίαρχη λουλού και τώρα εκδιώκεται κακήν κακώς.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε πολιτικές και χορηγούμε γρήγορα το άσυλο». ΠΟΥ ΒΟΣΚΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

    Λυμένο θεωρεί στην Ελλάδα το μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ισχυρίσθηκε ότι έλυσε το θέμα επειδή… χορηγείται γρήγορα άσυλο σε όσους μπαίνουν στην χώρα.

    Αναφερόμενος αρχικά στο θέμα του μεταναστευτικού, ο πρωθυπουργός είπε ότι πλέον «δεν είναι από τα πρώτα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, γιατί το λύσαμε».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ν.Δ πότε θα καθαιρέσει τον Μητσοτάκη;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...