ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Σεπτεμβρίου 2024

Κλείνει μεγάλο εργοστάσιο του Βόλου – Στον δρόμο 70 εργαζόμενοι - αποβιομηχάνιση - ανεργία

 



Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ "ΕΛΛΗΝΑ" ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΗΓΕ - ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ. Σήμερα ο Μητσοτάκης δηλώνει: «Δεν ήταν η επέτειος της νίκης εναντίον των Ελλήνων στη Μικρά Ασία, αλλά γιόρταζαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κι εμείς θέλαμε να τις τιμήσουμε». ΚΑΛΑ ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ; ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ; ΤΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ;

 





Οκτώ χρόνια μετά, κλείνει και το δεύτερο εργοστάσιο της Continental AG στο Βόλο με απόφαση της γερμανικής πολυεθνικής ελαστικών.

Ο γερμανικός κολοσσός Continental αποφάσισε να κλείσει ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια του Βόλου, την εταιρεία ΣΥΡΜΑ ΑΕ, η οποία βρίσκεται στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου και εξειδικεύεται στην παραγωγή συρματόσχοινων.

Στο δρόμο 70 εργαζόμενοι


Η απόφαση της Continental αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για την οικονομία της περιοχής, η οποία έχει ήδη υποστεί αρκετά πλήγματα τον τελευταίο χρόνο. Οκτώ χρόνια μετά το κλείσιμο της θυγατρικής ΙΜΑΣ, που παρήγαγε ελαστικούς μεταφορικούς ιμάντες και απασχολούσε 140 εργαζόμενους, η εταιρεία προχωρά σε περαιτέρω μείωση της παρουσίας της στη χώρα μας με το κλείσιμο του εργοστασίου της στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

Στους εργαζόμενους δόθηκε η δυνατότητα να συνεδριάσουν στο εργοστάσιο για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες συζητήσεις σχετικά με τα πακέτα αποζημιώσεων.


ΖΗΜΩΜ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...