ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Σεπτεμβρίου 2024

Οι συμβουλές του Ιεχωβά, του "Θεού" των Χριστιανών, στον Ιουδαϊκό λαό: "Πᾶν θνησιμαῖον οὐ φάγεσθε· τῷ παροίκῳ τῷ ἐν ταῖς πόλεσί σου δοθήσεται, καὶ φάγεται, ἢ ἀποδώσῃ τῷ ἀλλοτρίῳ"·ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, Δευτ. 14,21 "Δεν θα τρώτε κανένα ψοφίμι εσείς οι Ιουδαίοι. Τα ψοφίμια θα τα σερβίρετε μόνο στους ξένους που φιλοξενείτε ή θα τα πουλάτε σε ξένους".

 

Οι συμβουλές του Ιεχωβά, του "Θεού" των Χριστιανών, στον Ιουδαϊκό λαό: "Και δανιείς έθνεσι πολλοίς, σύ δε ου δανιεί και άρξεις εθνών πολλών, σου δε ουκ άρξουσιν" (Παλαιά Διαθήκη, Βιβλίο Δευτερονόμιο, ΙΕ΄6) "Να δανείζουν τους άλλους λαούς, αλλά αυτοί να μην δανείζονται από κανένα, για να καταφέρουν να κυβερνήσουν πολλά έθνη"...

 

Οι συμβουλές του Ιεχωβά, του "Θεού" των Χριστιανών, στον Ιουδαϊκό λαό: ¨Τω αλλοτρίω εκτοκιείς, τω δε αδελφώ σου ουκ εκτοκιείς, ίνα ευλογήση σε Κύριος ο Θεός σου¨ (Παλαιά Διαθήκη, Βιβλίο Δευτερονόμιο, ΚΓ΄21). "Τους ξένους να δανείζεις με τόκο, τους δε εβραίους χωρίς τόκο".

 







ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ: ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ ΚΕΦ. 12-18 (orthodoxoiorizontes.gr)

Δευτ. 14,8         καὶ τὸν ὗν, ὅτι διχηλεῖ ὁπλὴν τοῦτο καὶ ὀνυχίζει ὀνυχιστῆρας ὁπλῆς, καὶ τοῦτο μηρυκισμὸν οὐ μηρυκᾶται, ἀκάθαρτον τοῦτο ὑμῖν· ἀπὸ τῶν κρεῶν αὐτῶν οὐ φάγεσθε καὶ τῶν θνησιμαίων αὐτῶν οὐχ ἅψεσθε.


Δευτ. 14,8                 Δεν θα φάτε επίσης τον χοίρον, διότι ναι μεν είναι δίχηλον ζώον, έχει δηλαδή στους πόδας του δύο όνυχας χωρισμένους, αλλά δεν μηρυκάζει την τροφήν του· είναι δια σας ακάθαρτον ζώον. Τα κρέατα των ζώων αυτών δεν θα τα φάγετε και τα νεκρά σώματά των δεν θα τα εγγίσετε.


Δευτ. 14,9         καὶ ταῦτα φάγεσθε ἀπὸ πάντων τῶν ἐν τῷ ὕδατι· πάντα ὅσα ἐστὶν ἐν αὐτοῖς πτερύγια καὶ λεπίδες, φάγεσθε.


Δευτ. 14,9                 Από τα ζώα που υπάρχουν εις τα ύδατα, έχετε το δικαίωμα να τρώγετε, όσα από αυτά έχουν πτερύγια και λέπια.


Δευτ. 14,10        καὶ πάντα ὅσα οὐκ ἔστιν αὐτοῖς πτερύγια καὶ λεπίδες, οὐ φάγεσθε, ἀκάθαρτα ὑμῖν ἐστι.


Δευτ. 14,10               Ολα όμως όσα δεν έχουν πτερύγια και λέπια, δεν θα τα τρώγετε. Θα είναι δια σας ακάθαρτα.


Δευτ. 14,11        πᾶν ὄρνεον καθαρὸν φάγεσθε.


Δευτ. 14,11                Καθε πτηνόν καθαρόν έχετε το δικαίωμα να τρώγετε.


Δευτ. 14,12        καὶ ταῦτα οὐ φάγεσθε ἀπ᾿ αὐτῶν· τὸν ἀετὸν καὶ τὸν γρύπα καὶ τὸν ἁλιαίετον


Δευτ. 14,12               Αυτά δε είναι τα πτηνά, από τα οποία δεν επιτρέπεται να τρώγετε· Ο αετός, ο γρυψ (είδος αετού), ο αλιάετος


Δευτ. 14,13        καὶ τὸν γύπα καὶ τὸν ἴκτινον καὶ τὰ ὅμοια αὐτῷ


Δευτ. 14,13               ο γυψ (πτηνόν που τρώγει πτώματα), ο ιέραξ και τα όμοια προς αυτόν.


Δευτ. 14,14        καὶ πάντα κόρακα καὶ τὰ ὅμοια αὐτῷ


Δευτ. 14,14               Δεν θα φάτε κανένα είδος κόρακος και τα όμοια προς αυτόν.


Δευτ. 14,15        καὶ στρουθὸν καί γλαῦκα καὶ λάρον


Δευτ. 14,15               Επίσης στρουθίον, γλαύκα, γλάρον,


Δευτ. 14,16        καὶ ἐρωδιὸν καὶ κύκνον καὶ ἶβιν


Δευτ. 14,16               τον ερωδιόν, τον τσικνιάν, την ίβιν,


Δευτ. 14,17        καὶ καταράκτην καὶ ἱέρακα καὶ τὰ ὅμοια αὐτῷ καὶ ἔποπα καὶ νυκτικόρακα


Δευτ. 14,17               τον καταράκτην (είδος ορμητικού γλάρου), τον ιέρακα και τα όμοια προς αυτόν, τον τσαλαπετεινόν και τον νυκτοκόρακα,


Δευτ. 14,18        καὶ πελεκᾶνα καὶ χαραδριὸν καὶ τὰ ὅμοια αὐτῷ καὶ πορφυρίωνα καὶ νυκτερίδα.


Δευτ. 14,18               τον πελεκάνο, τον χαραδριόν (υποκίτρινον λαίμαργον πτηνόν) και τα όμοια προς αυτόν, τον πορφυρίωνα (πτηνόν καλοβατικόν) και την νυκτερίδα.


Δευτ. 14,19        πάντα τὰ ἑρπετὰ τῶν πετεινῶν ἀκάθαρτά ἐστιν ὑμῖν, οὐ φάγεσθε ἀπ᾿ αὐτῶν.


Δευτ. 14,19               Επίσης όλα όσα έρπουν και πετούν, δηλαδή τα έντομα, θα είναι δια σας ακάθαρτα και δεν θα τρώγετε από αυτά.


Δευτ. 14,20        πᾶν πετεινὸν καθαρὸν φάγεσθε.


Δευτ. 14,20              Εχετε όμως το δικαίωμα να τρώγετε κάθε καθαρόν πτηνόν.


Δευτ. 14,21        πᾶν θνησιμαῖον οὐ φάγεσθε· τῷ παροίκῳ τῷ ἐν ταῖς πόλεσί σου δοθήσεται, καὶ φάγεται, ἢ ἀποδώσῃ τῷ ἀλλοτρίῳ· ὅτι λαὸς ἅγιος εἶ Κυρίῳ τῷ Θεῷ σου. οὐχ ἑψήσεις ἄρνα ἐν γάλακτι μητρὸς αὐτοῦ.


Δευτ. 14,21               Κανένα θνησιμαίον δεν θα φάγετε. Οσα ο νόμος ορίζει δια σας ακάθαρτα ημπορείτε να τα δίδετε στον ξένον, που φιλοξενείτε εις την πόλιν σας δια να φάγη από αυτά η να τα πωλήσετε εις μη Ισραηλίτην. Σεις όμως δεν πρέπει να τρώγετε από τα ακάθαρτα, διότι είσθε λαός άγιος αφιερωμένος στον Κυριον. Δεν θα βράσης αρνί με το γάλα της μητρός του.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...