ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Σεπτεμβρίου 2024

Το ακραία ισλαμικό Ιράν απελαύνει 2 εκατομμύρια ισλαμιστές λαθρομετανάστες φέτος – Έχουν προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα στην ιρανική κοινωνία. Χτίζει και ένα τεράστιο τείχος μήκους 930 χιλιομέτρων στα σύνορα με το Αφγανιστάν στα ανατολικά της χώρας.

 


Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: θα διαμαρτυρηθεί σε διεθνείς οργανισμούς μετά την μαζική ουκρανική επίθεση με drones κατά της Μόσχας.




Ο ταξίαρχος Ahmed Reza Radan, Γενικός Διοικητής της Ιρανικής Αστυνομίας, έκανε δήλωση στη Λέσχη Νέων Δημοσιογράφων (YJC), που συνδέεται με την κρατική τηλεόραση, σχετικά με το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Δηλώνοντας ότι προσπαθούν να λάβουν μέτρα κατά του προβλήματος των παράνομων μεταναστών στη χώρα σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και άλλους σχετικούς θεσμούς, ο Ραντάν είπε: «Θα απελάσουμε σημαντικό αριθμό μη εξουσιοδοτημένων ξένων υπηκόων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους (Μάρτιος 2025 σύμφωνα με το ιρανικό ημερολόγιο).» 

Ο Ραντάν δήλωσε ότι ο αριθμός των παράνομων  μεταναστών στη χώρα έχει προσδιοριστεί και αυτό πρέπει να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και είπε, «περίπου 2 εκατομμύρια μη εξουσιοδοτημένοι αλλοδαποί θα απελαθούν από τη χώρα φέτος». είπε.

 

Η ροή Αφγανών προσφύγων προς το Ιράν, η οποία ξεκίνησε μετά την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν το 1979, συνεχίστηκε για περίπου 42 χρόνια λόγω της αμερικανικής κατοχής, των εμφυλίων πολέμων και της αστάθειας.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται έντονη εισροή παράτυπων μεταναστών στο Ιράν από το Αφγανιστάν, όπου αντιμετωπίζονται προβλήματα ασφάλειας, πολιτικά και οικονομικά. Ιρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, υπάρχουν περίπου 5 εκατομμύρια Αφγανοί στη χώρα και πολλοί από αυτούς είναι παράτυποι μετανάστες.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ahmed Vahidi είπε τον Οκτώβριο του 2023:«Οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα. Χρειαζόμαστε επίσης έναν ισχυρότερο μηχανισμό για να αντιμετωπίσουμε τους μετανάστες που στέλνονται πίσω και μετά επιστρέφουν στη χώρα μας». Χρησιμοποίησε τις παρακάτω εκφράσεις.

Ο Πρόεδρος Massoud Pezeshkiyan είπε επίσης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ότι οι παράτυποι μετανάστες προκάλεσαν σοβαρή κοινωνική βλάβη, όπως τα ναρκωτικά και την απασχόληση στη χώρα και ότι θα λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Από την άλλη πλευρά, το Ιράν άρχισε να χτίζει ένα τείχος μήκους 930 χιλιομέτρων στα σύνορα με το Αφγανιστάν στα ανατολικά της χώρας.

Σε δήλωση που έκανε στις 6 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εσωτερικών Iskender Mumini είπε ότι οι παράτυποι μετανάστες στη χώρα προκαλούν πολλά προβλήματα και ότι θα απελαθούν το συντομότερο δυνατό.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...