ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

29 Ιουνίου 2024

Ο πρώην ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν αποκαλύπτει ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δέσμευση (στην Στοά Φόκους;): έπρεπε να υποστηρίξει κάθε - κάθε - στρατιωτική δράση του Ισραήλ, αν γινόταν πρωθυπουργός της Βρετανίας. Ο Κόρμπιν αρνήθηκε και τα ισραηλινής ιδιοκτησίας βρετανικά ΜΜΕ παρενέβησαν για να τον εκδιώξουν.




Η βρετανική κυβέρνηση - το πιο δηλητηριώδες φίδι της Ευρώπης - επενέβη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο υπέρ του Ισραήλ και των Β.Νετανιάχου και Γ.Γκάλαντ για να εμποδίσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τους

 



Αποκαλύψεις Κόρμπιν: «Μου ζήτησαν να δεσμευτώ ότι θα υποστηρίζω κάθε δράση του Ισραήλ, αν γινόμουν πρωθυπουργός» - Documento (documentonews.gr)

 Ο πρώην ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν αποκαλύπτει ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δέσμευση (στην Στοά Φόκους;): έπρεπε να υποστηρίξει κάθε - κάθε - στρατιωτική δράση του Ισραήλ, αν γινόταν πρωθυπουργός της Βρετανίας. Ο Κόρμπιν αρνήθηκε και τα ισραηλινής ιδιοκτησίας βρετανικά ΜΜΕ παρενέβησαν για να τον εκδιώξουν.

Ο πρώην ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, υποστήριξε σε συνέντευξη του ότι του ζητήθηκε να δεσμευτεί πως θα υποστηρίξει οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ, αν γινόταν πρωθυπουργός.

Ο Κόρμπιν αρνήθηκε, δέχτηκε ασύλληπτο πόλεμο από κάποια βρετανικά μέσα ενημέρωσης,  δεν έγινε πρωθυπουργός και τον «ξήλωσαν» και από ηγέτη της αντιπολίτευσης.




Ο  Μπέρναρντ Μπαρούχ, ο  μεγάλος  εβραίος  χρηματιστής  και  ο   πιστός  του  υπηρέτης,  ο  άγγλος  πρωθυπουργός  Τσώρτσιλ. 


ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΣΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;



Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΒΑΪΤΣΜΑΝ: «ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ».


Το παράδοξο με τον Τσόρτσιλ είναι ότι, για μία δεκαετία περίπου, από τη στιγμή που παραιτήθηκε από υπουργός της κυβέρνησης του Στάνλεϋ Μπόλντουιν (1929) και μέχρι το διορισμό του το Σεπτέμβρη του ’39 ως υπουργός της κυβέρνησης του Νέβιλ Τσάμπερλεν (ουσιαστικά 8 μήνες πριν τον Μάιο του ’40 που ορκίστηκε πρωθυπουργός), ήταν απλό μέλος του κοινοβουλίου με ελάχιστη δημοφιλία στους συντηρητικούς κύκλους. Η συγκεκριμένη δεκαετία έχει ονομαστεί «τα χρόνια της εξορίας» για τον Τσόρτσιλ, χρόνια στα οποία, με μόνο εισόδημα τον μισθό του βουλευτή και τα συγγραφικά δικαιώματα από άρθρα και βιβλία, φαίνεται πως συνδέθηκε με τους σιωνιστικούς κύκλους της Μ. Βρετανίας και έγινε μέλος της μυστικής οργάνωσης «Φόκους». Μέλη της σκιώδους αυτής οργάνωσης, με προσβάσεις στην πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας, ήταν η Μπλανς Ντάγκντεϊλ (ανιψιά του Άρθουρ Μπάλφουρ, μέλος της βρετανικής αντιπροσωπείας στην Κοινωνία των Εθνών και μέλος του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Συμβουλίου), ο Λίο Έϊμερυ (πρώην υπουργός Αποικιών), οι πολιτικοί των Φιλελευθέρων, λόρδος Στραμπόλγκι, Τζέιμς ντε Ρόθτσιλντ (γόνος της γνωστής δυναστείας τραπεζιτών) και Άρτσιμπαλντ Σινκλέρ (μετέπειτα υπουργός Αεροπορίας στην κυβέρνηση Τσόρτσιλ), ο Τζοσάια Γουέτζγουντ (πολιτικός των Εργατικών), οι πολιτικοί των Συντηρητικών Βίκτορ Καζαλέτ και Ουόλτερ Έλιοτ, ο Κλέμεντ Άτλυ (ηγέτης του Εργατικού κόμματος και πρωθυπουργός της Βρετανίας 1945-51), βιομήχανοι, τραπεζίτες και στρατιωτικοί.

Τα προσωπικά έγγραφα του Χάιμ Βάιτσμαν, προέδρου της Παγκοσμίου Σιωνιστικής Οργάνωσης και μετέπειτα πρώτου προέδρου του Ισραήλ, περιγράφουν μια απίστευτη μάζωξη στο σπίτι του Άρτσιμπαλντ Σινκλέρ στις 8/6/37, στην οποία οι Τσόρτσιλ και Έιμερυ (και οι δύο πρώην υπουργοί επί των Αποικιών) κατσαδιάστηκαν ως νήπια λόγω της αποτυχίας τους να επηρεάσουν τις κυβερνήσεις τους υπέρ της εβραϊκής υπόθεσης. Η απάντηση του Τσόρτσιλ στον Βάιτσμαν είναι εκπληκτική λόγω της δουλικότητάς της: «Ναι, είμαστε ένοχοι. Το γνωρίζεις. Είσαι το αφεντικό», και γυρίζοντας προς τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους πολιτικούς, Άτλυ και Σία, συνέχισε, «και το δικό σας αφεντικό». «Ό,τι πεις. Αν μας πεις να παλέψουμε, θα παλέψουμε σαν τίγρεις». Παρ’ όλα αυτά, «τώρα οι Εβραίοι φίλοι πρέπει να κάνουν τρία πράγματα: να υπομένουν, να υπομένουν και να υπομένουν», αλλά «η κατάσταση αυτή δεν θα κρατήσει για πολύ. Η Βρετανία θα ξυπνήσει και θα νικήσει τον Χίτλερ και τότε θα έχει έρθει η ώρα σας».
Προφανώς, πρόκειται για αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Ο Βάιτσμαν θα είναι η σκιά του Τσόρτσιλ σε ολόκληρη τη διάρκεια του Β΄ ΠΠ και θα πραγματοποιήσουν δεκάδες συναντήσεις τόσο στη Μ. Βρετανία όσο και στις ΗΠΑ, προωθώντας τη δημιουργία ενός κράτους για τους απανταχού Εβραίους. Για τους βιογράφους του Τσόρτσιλ, αυτές οι συναντήσεις δεν υπάρχουν. Η σχέση με τον Βάιτσμαν δεν υφίσταται. Τα λεπτομερή αρχεία του Βάιτσμαν όμως, στην πόλη Ραχοβότ του Ισραήλ, διηγούνται μια τελείως διαφορετική ιστορία, αυτή της ωμής καθοδήγησης και του χωρίς αναστολές χρηματισμού.
Στο τελευταίο του γράμμα προς τον Βάιτσμαν, το 1951, το οποίο έχει διασωθεί, ο Τσόρτσιλ θα γράψει τα χαρακτηριστικά ενοχοποιητικά λόγια: «Οι υπέροχοι αγώνες που δίνει το Ισραήλ σε αυτήν τη δύσκολη εποχή δίνουν μόνο χαρά σε έναν παλιό σιωνιστή σαν εμένα».

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...