ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο 90χρονος Ιάπων βιοχημικός Ακίρα Έντο, πού είχε ανακαλύψει το σημαντικότερο φάρμακο για την μείωση της χοληστερίνης, την στατίνη, που έσωσε και σώζει εκατομμύρια ανθρώπους από καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά. Όπως και στους δικούς μας Παπανικολάου και Λυκούδη η "Σουηδική" Ακαδημία δεν έδωσε το βραβείο Νόμπελ γιατί δεν ήταν εβραίος. Αντί γι αυτόν το βραβείο Νόμπελ το πήραν το 1986 οι εβραίοι Michael S. Brown και Joseph L. Goldstein για πολύ λιγότερη σημαντική εργασία σχετικά με τη χοληστερόλη

 



Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης: «”Operation Overlord”… 80 Χρόνια: Μύθοι και οδυνηρές αλήθειες».

 

 

 

Εξαιρετική διεθνής έρευνα με επικεφαλής τον Έλληνα επιστήμονα δρ Ευάγγελο Γιαμπαζολιά απέδειξε ότι η Βιταμίνη D αλλάζει το μικροβίωμα του εντέρου και προστατεύει από τον καρκίνο




ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΝΟΜΠΕΛ. ΕΙΣΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ; ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ... ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ; ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ... ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ; ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ...


ΓΙΑΤΙ Ο ΕΒΡΑΪΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΜΕ ΜΕΣΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 95, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ; (ΜΕΣΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ 92), ΑΠΟ ΤΑ 903 ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΤΑ 203 ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΙΟΥΔΑΙΟΙ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ 2. ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟΥ 0,2 ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.


https://youtu.be/IbLzUxVdq6Y


Πέθανε ο 90χρονος Ιάπων βιοχημικός Ακίρα Έντο, πού είχε ανακαλύψει τις στατίνες.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών, άφησε ο Ιάπωνας βιοχημικός Ακίρα Έντο, ο οποίος ανακάλυψε τις στατίνες.
Οι στατίνες, οι οποίες μπορούν να προστατεύσουν από τις καρδιακές προσβολές ή τα εγκεφαλικά, συγκαταλέγονται στα πιο συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα παγκοσμίως.
Ο Κεϊτζί Χασούμι, καθηγητής και επί μακρόν συνεργάτης του Έντο, ανακοίνωσε ότι ο επιστήμονας «έφυγε» από τη ζωή στις 5 Ιουνίου.
«Το έργο του ήταν πραγματικά σπουδαίο. Οι στατίνες δεν υπήρχαν πριν από τον Έντο. Έχει την ίδια αξία και επιρροή όπως η ανακάλυψη της πενικιλίνης», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χασούμι.
Πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν στατίνες

 


Το Johns Hopkins Medicine λέει ότι περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν στατίνες.
Έρευνες υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν στατίνες και ότι η παγκόσμια αγορά για τις στατίνες είχε αξία 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023 και αναμένεται αύξηση.
Ο ερευνητής «ήταν ένας σκληρός, αυστηρός άνθρωπος, με διορατικότητα και υψηλή αντίληψη», ήταν «ικανός να βλέπει την κρυμμένη ουσία των πραγμάτων», είπε ο Χασούμι.
Γεννήθηκε το 1933 σε μια οικογένεια αγροτών στην επαρχία της βόρειας Ιαπωνίας.
Οι φιλοδοξίες του φάνηκαν από μικρή ηλικία χάρη στον παππού του, ο οποίος ενδιαφερόταν για την ιατρική και έγινε ένας «πολύ καλός κατ΄οίκον δάσκαλος», όπως είχε γράψει σε μια αυτοβιογραφική του έκθεση ο ίδιος ο Έντο το 2008.
Ως φοιτητής ο Έντο ενδιαφέρθηκε για τα αντιβιοτικά όπως η πενικιλίνη και «εντυπωσιάστηκε πολύ» από το πόσες ζωές έσωσαν, αναφέρεται στο ίδιο κείμενο που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Medicine.
Η έρευνα για τη στεφανιαία καρδιακή νόσο
Ο Έντο πραγματοποίησε έρευνα στη Νέα Υόρκη στα τέλη του 60 όταν η στεφανιαία καρδιακή νόσος ήταν η πρώτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ.
«Έβλεπα συχνά ασθενοφόρα που έρχονταν για να μεταφέρουν στο νοσοκομείο ηλικιωμένους που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή και αυτό με έκανε να καταλάβω τη σπουδαιότητα της ανάπτυξης ενός φαρμάκου για τη μείωση της χοληστερίνης», είχε πει.
Εργάστηκε στο Tokyo University of Agriculture and Technology και στην ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία Sankyo, που σήμερα ανήκει στην Daiichi-Sankyo.
Ανόητες πληροφορίες (ακριβώς σαν τα εμβόλια), για τα οφέλη και τις πιθανές παρενέργειες από τις στατίνες έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια κάποιους από τους χρήστες τους να σταματήσουν να παίρνουν την ουσία.
«Είναι ασφαλείς οι στατίνες; Για τους περισσότερους ανθρώπους η απάντηση είναι ένα εκκωφαντικό ναι, σύμφωνα με μια μετα-ανάλυση 20 ετών αξίας δημοσιευμένης έρευνας του Τζον Χόπκινς το 2014», ανέφερε το αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Ο Έντο ήταν ισχυρός υποψήφιος για βραβείο Νόμπελ αλλά ποτέ δεν το πήρε. Δεν ήταν εβραίος…Αντί γι αυτόν το βραβείο Νόμπελ το πήραν το 1986 οι εβραίοι  Michael S. Brown και Joseph L. Goldstein για πολύ λιγότερη σημαντική  εργασία σχετικά με τη χοληστερόλη

 

ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Ο Akira Endo (遠藤 , Endō Akira , 14 Νοεμβρίου 1933 – 5 Ιουνίου 2024) ήταν Ιάπωνας βιοχημικός του οποίου η έρευνα στη σχέση μεταξύ μυκήτων και βιοσύνθεσης χοληστερόλης οδήγησε στην ανάπτυξη φαρμάκων της στατίνης, τα οποία είναι μερικά από τα φαρμακευτικά προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία. 

Έλαβε το Ιαπωνικό Βραβείο το 2006, το Βραβείο Κλινικής Ιατρικής Έρευνας Lasker-DeBakey το 2008, [ το Διεθνές Βραβείο Canada Gairdner το 2017.

Πρώιμη ζωή και εκπαίδευση 

Ο Έντο γεννήθηκε σε ένα αγρόκτημα στη Βόρεια Ιαπωνία και είχε ενδιαφέρον για τους μύκητες ήδη από νεαρή ηλικία, όντας θαυμαστής του Alexander Fleming . Απέκτησε πτυχίο στο Πανεπιστήμιο Tohoku (Γεωπονική Σχολή) στο Sendai το 1957 και διδακτορικό στη βιοχημεία στο ίδιο πανεπιστήμιο το 1966.

Καριέρα 

Από το 1957 έως το 1978 εργάστηκε ως ερευνητής στη χημική εταιρεία Sankyo Co. αρχικά εργάστηκε σε μυκητισιακά ένζυμα για την επεξεργασία του χυμού φρούτων . Οι επιτυχείς ανακαλύψεις σε αυτόν τον τομέα του κέρδισαν τα εύσημα για να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη το 1966 και να περάσει δύο χρόνια στο Ιατρικό Κολλέγιο Άλμπερτ Αϊνστάιν ως ερευνητικός συνεργάτης εργαζόμενος για τη χοληστερόλη . 

Το πιο σημαντικό έργο του στη δεκαετία του 1970 ήταν για τους μυκητισιακούς εξωλίθους και την επιρροή τους στη σύνθεση της χοληστερόλης . Υπέθεσε ότι οι μύκητες χρησιμοποιούσαν χημικές ουσίες για να αποκρούσουν τους παρασιτικούς οργανισμούς αναστέλλοντας τη σύνθεση χοληστερόλης. Οι κυτταρικές μεμβράνες των μυκήτων περιέχουν εργοστερόλη αντί της χοληστερόλης, επιτρέποντάς τους να παράγουν ενώσεις που αναστέλλουν τη χοληστερόλη. Το 1971 ανακάλυψε ότι ένας ζωμός καλλιέργειας με κιτρίνη είχε ισχυρή ανασταλτική δράση έναντι της αναγωγάσης HMG-CoA και μείωσε τα επίπεδα χοληστερόλης στον ορό σε αρουραίους, αλλά η έρευνα ανεστάλη λόγω νεφρικής τοξικότητας.

Ο Endo μελέτησε 6.000 ενώσεις, από τις οποίες τρεις εξωλίτες από μούχλα Penicillium citrinum που απομονώθηκαν από δείγμα ρυζιού που συλλέχθηκε σε κατάστημα δημητριακών στο Κιότο έδειξαν μια επίδραση.  Ευρήματα από κλινικές μελέτες αναφέρθηκαν μόνο το 1980. 

Ένα από αυτά, η μεβαστατίνη , ήταν το πρώτο μέλος της κατηγορίας φαρμάκων των στατινών . Αμέσως μετά, η λοβαστατίνη , η πρώτη εμπορική στατίνη, βρέθηκε στο καλούπι Aspergillus . Αν και η μεβαστατίνη δεν έγινε ποτέ εγκεκριμένο φάρμακο, το παράγωγο μεβαστατίνης πραβαστατίνη έγινε.

Στα τέλη της δεκαετίας του '70 ο Έντο επέστρεψε στο Τόκιο και ήταν αναπληρωτής καθηγητής και αργότερα τακτικός καθηγητής (1986-) στο Πανεπιστήμιο Γεωργίας και Τεχνολογίας του Τόκιο μεταξύ 1979 και 1997. Μετά την επίσημη συνταξιοδότησή του έγινε πρόεδρος των Ερευνητικών Εργαστηρίων Biopharm .

[Εκτός από την αναγνώριση, ο Έντο δεν ωφελήθηκε ποτέ από την ανακάλυψή του, παρά το γεγονός ότι οι στατίνες είναι από τα πιο ευρέως συνταγογραφούμενα φάρμακα.  «Τα εκατομμύρια των ανθρώπων των οποίων η ζωή θα παραταθεί μέσω της θεραπείας με στατίνες τα οφείλουν όλα στον Akira Endo», σύμφωνα με τους Michael S. Brown και Joseph L. Goldstein, οι οποίοι κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ το 1986 για σχετική εργασία σχετικά με τη χοληστερόλη. 


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Γιατί οι 3 δικαστές είχαν χορηγήσει αναστολή στον 37χρονο βιαστή;
    ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ.
    Ακολούθησαν τις οδηγίες της ηγεσίας τους, του συνδικάτου ΚΛΑΠΑΣ - ΑΔΕΙΛΙΝΗΣ, του ΑΧΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: όποιος λέγεται ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ μέσα. Όλοι οι άλλοι έξω.
    Το ίδιο έγινε και με το τουρκικό κόμμα στην Θράκη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΣΤΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΣΚΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, εβραίοι αρχαιολόγοι εντόπισαν στην Ασκελώνα πάνω από 145 σκελετούς, που χρονολογούνται μεταξύ του 11ου και του 8ου αιώνα π.Χ., ενώ σε ορισμένες ταφές βρέθηκαν και τα κτερίσματα που συνόδευαν τους νεκρούς.
    «Μετά από πολλές δεκαετίες μελέτης της ιστορίας των Φιλισταίων, ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με την πραγματική τους εικόνα. Με αυτήν την ανακάλυψη, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην αποκρυπτογράφηση του μυστηρίου που περιβάλλει την προέλευσή τους» δήλωσε ο Ντάνιελ Μάστερ, εκ των επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π. όλες οι ανασκαφικές προσπάθειες των ιουδαίων στην Παλαιστίνη, όλες οι αρχαιολογικές έρευνες, καταλήγουν στην ανεύρεση στην γη των Φιλισταίων σε αντικειμενικά ευρήματα άλλων λαών, εκτός των ιουδαίων. Ειδικά για την περίοδο 1200 - 300 π.Χ. δηλαδή μέχρι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τον Μ. Αλέξανδρο, δεν υπάρχει στην Παλαιστίνη σχεδόν τίποτε από ευρήματα εβραϊκού υλικού πολιτισμού.
    Έτσι καθόμαστε και περιμένουμε τις ανακοινώσεις των εβραίων για να μας πουν πόσο Έλληνες ήταν οι Φιλισταίοι.
    Από τους διακόσους αρχαιολόγους που εργάζονται στην Ασκελών (εβραίοι, καναδοί, γερμανοί, κορεάτες (!) κλπ), κανείς δεν είναι Έλληνας. Οι "έλληνες" αρχαιολόγοι ασχολούνται με την οθωμανική σαβούρα των κατακτητών της Ελλάδος.
    Οι δε "έλληνες" πολιτικοί οι οποίοι έκαναν την διαδρομή Αθήνα - Τελ Αβίβ να μοιάζει διαδρομή Μέγαρο Μαξίμου - Βουλή ασχολούνται στο Ισραήλ μόνο με δύο πράγματα:
    1. να προσευχηθούν στον ιεχωβά στο μνημείο του ¨ολοκαυτώματος" δηλώνοντας όπως χθες ο Κούλης "πόσο βαθιά συγκινημένοι είναι" και
    2. να καρφώσουν στους εβραίους τους άλλους "έλληνες" πολιτικούς τους αντιπάλους, λέγοντας πόσο πιο χρήσιμοι για το Ισραήλ θα είναι οι ίδιοι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...