ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

26 Οκτωβρίου 2023

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΒΙΑΙΟ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ. Αυτό συζήτησε ο Μητσοτάκης στο Ισραήλ;

 




Το Πακιστάν ανακοίνωσε πως απελαύνει όλους τους παράνομους αλλοδαπούς. Δεν θα τους επιτραπεί να παραμείνουν στη χώρα πέραν της 1ης Νοεμβρίου 2023. Ο Μητσοτάκης και ο Καιρίδης εκδήλωσαν ενδιαφέρον να τους φέρουν στην Ελλάδα για να τσακίσουν τους νατιβιστές.

 




Για ακόμα μία φορά Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων για την υποδοχή εκτοπισμένων Παλαιστινίων όπως αναφέρει ισραηλινή εφημερίδα.

Δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Calcalist» αποκαλύπτει τις δηλώσεις της υπουργού Πληροφοριών Gila Gamliel σε απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε προτείνει τη «βίαιη μεταφορά» των εκτοπισμένων στο Σινά, μετά το τέλος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Η οικονομική εφημερίδα προέβη στο δημοσίευμα χτες Τρίτη και σύμφωνα με αυτό εμπεριέχονται τρείς προτάσεις της υπουργού για την μεταπολεμική περίοδο με πρωτεύουσα λύση που “θα οδηγήσει σε θετικά και μακροπρόθεσμα στρατηγικά αποτελέσματα» τη μεταφορά των πολιτών της Γάζας στο Σινά.

 

Τα βήματα της πρότασης

Δημιουργία ζώνης ελέγχου πλάτους πολλών χιλιομέτρων εντός της Αιγύπτου, νότια των συνόρων με το Ισραήλ, ώστε να μην μπορούν να επιστρέψουν οι εκκενωμένοι κάτοικοι.

Δημιουργία συνεργασίας με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό άλλων χωρών, ώστε να μπορούν να υποδεχθούν τους Παλαιστίνιους εκτοπισμένους από τη Γάζα, όπως το κράτος του Καναδά και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Το δημοσίευμα επισημάνει ότι δεν πρόκειται για επίσημο κυβερνητικό σχέδιο αλλά για προτάσεις της υπουργού.

-Το έγγραφο φέρει το λογότυπο του Υπουργείου Πληροφοριών και χρησιμοποιείται για εσωτερικές συζητήσεις μεταξύ των κυβερνητικών υπουργείων.

Είναι πιθανό το έγγραφο, να γράφτηκε για να υποστηρίξει το κίνημα «Στρατηγείο Εποικισμού – Λωρίδα της Γάζας» που επιδιώκει να επιστρέψει τον οικισμό στη Λωρίδα της Γάζας και φαινομενικά εξετάζει τρεις εναλλακτικές λύσεις για τη μεταπολεμική εποχή, αλλά η εναλλακτική «που θα αποφέρει θετικά και μακροπρόθεσμα στρατηγικά αποτελέσματα» είναι η μεταφορά των πολιτών της Γάζας στο Σινά.

Η κίνηση περιλαμβάνει τρία στάδια: την ίδρυση πόλεων σκηνών στο Σινά νοτιοδυτικά της Λωρίδας της Γάζας, τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη βοήθεια των κατοίκων και τέλος την κατασκευή πόλεων στο βόρειο Σινά.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί στείρα ζώνη πλάτους πολλών χιλιομέτρων εντός της Αιγύπτου νότια των συνόρων με το Ισραήλ, ώστε οι εκκενωμένοι κάτοικοι να μην μπορούν να επιστρέψουν.

Επιπλέον, το έγγραφο ζητά τη δημιουργία συνεργασίας με όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, ώστε να μπορέσουν να δεχτούν τους Παλαιστίνιους που έχουν εκτοπιστεί από τη Γάζα και να τους παρέχουν καλάθια απορρόφησης.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται ο Καναδάς, οι ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής. Το έγγραφο προκάλεσε διεθνή κριτική και αναφέρει ότι η κίνηση είναι καλύτερη από άλλες επιλογές, επειδή οι μάχες μετά την εκκένωση των κατοίκων θα οδηγήσουν σε λιγότερα θύματα.

Επιπλέον, το έγγραφο υποστηρίζει ότι ήδη την παραμονή του πολέμου, πολλοί κάτοικοι της Γάζας ζήτησαν να μεταναστεύσουν.

Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη δομή της κυβέρνησης και είχαν συναντήσει το έγγραφο μπορεί να πιστεύουν ότι αντικατοπτρίζει ένα επίσημο σχέδιο του κράτους του Ισραήλ.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ του λογότυπου του Υπουργείου Πληροφοριών και της πραγματικής επιρροής αυτού του μικροσκοπικού γραφείου στην κυβερνητική πολιτική.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...