ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

21 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. Αρνούμαστε να στέλνουμε όπλα στο Ισραήλ για να σκοτώνουν αμάχους. Νοιώθουμε ντροπή να εργαζόμαστε για την αμερικανική κυβέρνηση, που υποστηρίζει δολοφονίες αμάχων, απαγωγές παιδιών, συλλογική τιμωρία, εθνοκάθαρση, κατοχή και άπαρτχαϊντ στην Παλαιστίνη. Ο (ιουδαίος) υπουργός εξωτερικών Μπλίνκεν και η ομάδα του δεν ακούν τις συμβουλές των ειδικών και επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην υποστήριξη της «επεκτεινόμενης επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα».

 




Ο "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ" ΣΟΛΤΣ - ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ -: «Όποιος επιτίθεται εναντίον Εβραίων, τους προσβάλλει ή τους πληγώνει, επιτίθεται εναντίον όλων μας». «Δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε και τα αφεντικά, οι Αμερικανοί». «Θα απελάσουμε όλους τους παράνομους μετανάστες, αφού απειλούνται οι εβραίοι. Θέλω απελάσεις μεγάλης κλίμακας».

 




Ο Τζος Πολ (Josh Paul), Διευθυντής του Κογκρέσου και των Δημοσίων Υποθέσεων, Γραφείο Πολιτικο-Στρατιωτικών Υποθέσεων, Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, γεννηθείς το 1978, στο Νιου Τζέρσεϊ, ΗΠΑ. Σύμβουλος για τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ιράκ και την Παλαιστίνη για τη θεσμική ανάπτυξη και τη διακυβέρνηση του τομέα της ασφάλειας.

Στις 18 Οκτωβρίου 2023, ο Τζος Πολ (Josh Paul) ανακοίνωσε την παραίτησή του από το Στέιτ Ντηπάρτμεντ. Στη δισέλιδη επιστολή παραίτησής του, την οποία μοιράστηκε στο LinkedIn, δήλωσε ότι η απόφασή του είχε τις ρίζες της σε μια «πολιτική διαφωνία». Ο Τζος Πολ εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τη «συνεχή, διευρυμένη και ταχεία παροχή θανατηφόρων όπλων στον Ισραήλ». Η παραίτηση του Τζος Πολ από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αντικατοπτρίζει τις βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις ενός διπλωμάτη καριέρας, που δεν ήταν πλέον πρόθυμος να συμβιβαστεί με τις αρχές του.


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΕΗΤ ΝΤΗΠΑΡΤΜΕΝΤ


Σύμφωνα με την αμερικανική Huffington Post, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο Άντονι Μπλίνκεν και οι ανώτεροι σύμβουλοί του παραβλέπουν την «εκτεταμένη εσωτερική απογοήτευση». Κάποιοι από το προσωπικό ανέφεραν ότι νιώθουν πως ο Μπλίνκεν και η ομάδα του δεν ενδιαφέρονται για τις συμβουλές των ειδικών τους και επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην υποστήριξη της «επεκτεινόμενης επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα».


«Υπάρχει ουσιαστικά μια ανταρσία στο State σε όλα τα επίπεδα», είπε ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Όλα αυτά, και το δημοσίευμα της αμερικανικής Huffpost, έρχονται στον απόηχο της ηχηρής παραίτησης του Τζος Πολ που για περισσότερα από 11 χρόνια διετέλεσε διευθυντής του τμήματος συνεδριακών και δημόσιων υποθέσεων στο γραφείο που επέβλεπε τις μεταφορές όπλων σε ξένα κράτη. Στην επιστολή παραίτησής του μιλά για δολοφονίες αμάχων, απαγωγές παιδιών, συλλογική τιμωρία, εθνοκάθαρση, κατοχή και άπαρτχαϊντ στην Παλαιστίνη.


Στο μεταξύ, δύο αξιωματούχοι είπαν στο Huffington Post ότι διπλωμάτες προετοιμάζουν έγγραφο που επικρίνει την αμερικανική πολιτική, με αποδέκτες τους επικεφαλής της υπηρεσίας, μέσω ενός προστατευμένου εσωτερικού καναλιού.

Τέτοιες διαδικασίες, σε επίπεδο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θεωρούνται ως απόρροια δήλωσης σοβαρής διαφωνίας.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, έλαβα μια τεράστια επαφή από συναδέλφους… με πραγματικά ενθαρρυντικά λόγια υποστήριξης και πολλοί άνθρωποι λένε ότι αισθάνονται το ίδιο και είναι πολύ δύσκολο για αυτούς», ανάφερε ο παραιτηθείς Τζος Πολ.


«Πολλοί αξιωματούχοι είπαν ότι άκουσαν συναδέλφους να μιλάνε για παραίτηση»

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ανώτεροι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν αποθαρρύνει (ιδιωτικά) την υπηρεσία να χρησιμοποιεί τρεις συγκεκριμένες φράσεις σε δημόσιες δηλώσεις, αποκάλυψε η HuffPost την περασμένη εβδομάδα: «αποκλιμάκωση/κατάπαυση του πυρός», «τέρμα στη βία/αιματοχυσία» και «αποκατάσταση ηρεμίας».

Ένας μάνατζερ είπε στην ομάδα του ότι γνωρίζουν ότι το προσωπικό με εκτεταμένη διεθνή εμπειρία είναι δυσαρεστημένο με το σχέδιο του Μπάιντεν –ιδιαίτερα με την αίσθηση ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν λίγα για να διασφαλίσουν την ισραηλινή αυτοσυγκράτηση– αλλά έχουν ελάχιστες πιθανότητες να το αλλάξουν, είπε ένας αξιωματούχος.

Ακόμα, πολλοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι άκουσαν συναδέλφους να μιλούν για παραίτηση, όπως έκανε ο Πολ. Ένας αμερικανός αξιωματούχος περιέγραψε την απόφαση του Πολ ως σοκ και μεγάλη απώλεια για το υπουργείο.

Η σοβαρότητα της γλώσσας στο τηλεγράφημα, και ο αριθμός των αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που το υπογράφουν, θα προσφέρει μια εικόνα του πόσο ανήσυχα είναι τα στελέχη για την αντίδραση της Αμερικής στην κατάσταση στη Γάζα και πόσο ευρεία είναι η διαφωνία με την πολιτική του Μπάιντεν. Αυτό θα μπορούσε να καθορίσει ίσως μια αλλαγή πορείας.

Ένα άτομο είπε ότι υπήρχε «μια κουλτούρα σιωπής» γύρω από την έκφραση των απόψεών του για το Ισραήλ-Παλαιστίνη και ένας άλλος είπε ότι ένιωθε «ντροπή» που εργάζεται εντός της κυβέρνησης των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή.




«Η τυφλή υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν μόνο προς τη μία πλευρά είναι άδικη».

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζος Πολ, οποίος ανήκει στο γραφείο που επιβλέπει τις μεταφορές όπλων παραιτήθηκε αυτήν την εβδομάδα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να συνεχίσει να στέλνει όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ, την στιγμή που τα όπλα αυτά χρησιμοποιούνται για να σκοτώνονται άμαχοι.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο Τζος Πολ, ο οποίος για περισσότερα από 11 χρόνια κατείχε θέση διευθυντή τμήματος στο Γραφείο Πολιτικών-Στρατιωτικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι η «τυφλή υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν μόνο προς τη μία πλευρά» οδηγεί σε αποφάσεις πολιτικής που είναι «κοντόφθαλμες, καταστροφικές, άδικες και αντιφατικές με τις ίδιες τις αξίες που ενστερνιζόμαστε δημόσια».

«Η αντίδραση του Ισραήλ, και μαζί η αμερικανική υποστήριξη τόσο γι’ αυτή την αντίδραση όσο και για το status quo της κατοχής, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε περισσότερα και βαθύτερα δεινά τόσο για τον ισραηλινό όσο και για τον παλαιστινιακό λαό» έγραψε, προσθέτοντας:

«Φοβάμαι ότι επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε τις προηγούμενες δεκαετίες και αρνούμαι να συμμετέχω πλέον σε κάτι τέτοιο».

Σε συνέντευξή του, ο κ. Πολ είπε ότι ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας (μιας περιοχής δύο εκατομμυρίων κατοίκων) από το Ισραήλ χωρίς νερό, τρόφιμα, ιατρική περίθαλψη και ηλεκτρισμό θα έπρεπε κανονικά να ενεργοποιήσει την προστασία που παρέχουν ομοσπονδιακοί νόμοι, οι οποίοι δημιουργήθηκαν για να κρατούν τα αμερικανικά όπλα μακριά από τα χέρια των παραβατών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Όμως αυτές οι νομικές δικλίδες ασφαλείας δεν λειτουργούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα με όλες αυτές τις διατάξεις είναι ότι επαφίεται στην εκτελεστική εξουσία να αποφασίσει εάν όντως έχουν σημειωθεί παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο κ. Πολ.

«Η απόφαση δεν λαμβάνεται από κάποια ακομμάτιστη ακαδημαϊκή οντότητα και δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για τον πρόεδρο να πάρει μια οποιαδήποτε σχετική απόφαση».

Το γραφείο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο το βράδυ της Τετάρτης.



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΛΙΝΚΕΝ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν επεσήμανε στους εργαζόμενους στο υπουργείο του ότι αναγνωρίζει τη φόρτιση που τους προκαλεί ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, την ώρα που δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρονται στις διαφωνίες που έχουν προκύψει αναφορικά με την αμέριστη στήριξη που δείχνουν οι ΗΠΑ στο εβραϊκό κράτος.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Τζος Πολ, παραιτήθηκε από τη θέση του λόγω «πολιτικών διαφωνιών σχετικά με τη συνεχιζόμενη παροχή (από τις ΗΠΑ) θανατηφόρας βοήθειας στο Ισραήλ», εξηγώντας ότι «φοβάται ότι επαναλαμβάνουμε τα λάθη που κάναμε τις τελευταίες δεκαετίες».

Ωστόσο η επιστολή που απηύθυνε ο Μπλίνκεν στο σύνολο των εργαζομένων του υπουργείου Εξωτερικών δεν αποτελεί απάντηση στις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι από αυτούς αισθάνονται απογοητευμένοι από την αμερικανική στάση.

«Γνωρίζω ότι για πολλούς από εσάς αυτή η περίοδος είναι δύσκολη όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό», αναφέρει στην επιστολή ο Αμερικανός υπουργός.

Οι ΗΠΑ, συνεχίζει, θρηνούν την απώλεια «κάθε αθώας ανθρώπινης ζωής σε αυτή τη σύγκρουση».

«Για τον λόγο αυτόν ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει δηλώσει ξεκάθαρα (…) ότι ακόμη κι αν στηρίζουμε πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται, ο τρόπος με τον οποίο το πράττει είναι σημαντικός», πρόσθεσε ο Μπλίνκεν, κάνοντας λίγο για «σεβασμό στο κράτος δικαίου και τους διεθνείς ανθρωπιστικούς κανόνες».

«Ας φροντίσουμε να διατηρήσουμε και να διευρύνουμε τον χώρο των συζητήσεων και των διαφορετικών απόψεων, ο οποίος βελτιώνει τις πολίτικές και τον θεσμό μας», κάλεσε. «Μας περιμένει μια δύσκολη περίοδος. Ο κίνδυνος περαιτέρω ταραχών και συγκρούσεων είναι αληθινός».

Ο Μπλίνκεν απέστειλε την επιστολή αυτή την Πέμπτη το βράδυ, μία ημέρα μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στο Ισραήλ και σε αραβικές χώρες.

Αυτή την εβδομάδα η Huffington Post ανέφερε σε άρθρο της ότι εργαζόμενοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι δυσαρεστημένοι από την αμερικανική πολιτική αναφορικά με τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς, με έναν από αυτούς να λέει ότι προετοιμάζεται «ανταρσία».




Το πλήρες κείμενο του παραιτηθέντα διευθυντή του Γραφείου Πολιτικών-Στρατιωτικών Θεμάτων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζος Πολ:


Εντάχθηκα στο Γραφείο Πολιτικών-Στρατιωτικών Υποθέσεων πριν από πάνω από 11 χρόνια και τη βρήκα μια συναρπαστική δουλειά με συναρπαστικά και συχνά εξαιρετικά απαιτητικά -διανοητικά και ηθικά- καθήκοντα και στόχους. Ήμουν περήφανος κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου που έκανα πολλές φορές κάτι σημαντικό, τόσο εμφανώς όσο και παρασκηνιακά, από την υπεράσπιση των Αφγανών προσφύγων μέχρι την απόκρουση (με όχι ασήμαντα αποτελέσματα) εκκρεμών αποφάσεων της διοίκησης για μεταφορά φονικών όπλων σε χώρες που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την διαμόρφωση πολιτικών και πρακτικών που προάγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την άοκνη εργασία για να προωθηθούν εκείνες τις πολιτικές και αποφάσεις που είναι καλές και δίκαιες· από τις παγκόσμιες προσπάθειές μας για ανθρωπιστική αποναρκοθέτηση μέχρι την υποστήριξή μας για την άμυνα της Ουκρανίας ενόψει της φονικής ρωσικής επιθετικότητας.


Όταν ήρθα σε αυτό το Γραφείο, την υπηρεσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ που είναι η πλέον υπεύθυνη για τη μεταφορά και παροχή όπλων σε εταίρους και συμμάχους, ήξερα ότι δεν ήταν χωρίς ηθική πολυπλοκότητα και ηθικούς συμβιβασμούς, και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα παραμείνω όσο ένιωθα ότι το κακό που θα μπορούσα να κάνω θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από το καλό που μπορούσα να κάνω. Στα 11 αυτά χρόνια έκανα περισσότερους ηθικούς συμβιβασμούς από ό,τι μπορώ να θυμηθώ, ο καθένας σε μεγάλο βαθμό, αλλά καθένας με την υπόσχεση αυτή κατά νου και ακέραια. Φεύγω σήμερα γιατί πιστεύω ότι στην τρέχουσα πορεία μας όσον αφορά τη συνεχιζόμενη -ουσιαστικά διερυνόμενη και επιταχυνόμενη- παροχή φονικών όπλων στο Ισραήλ- αυτή η εσωτερική συμφωνία έφτασε στο τέλος της.


Ναι, το Γραφείο μπορεί ακόμα να κάνει τεράστιο καλό στον κόσμο: υπάρχει ακόμα, δυστυχώς, μεγάλη ανάγκη για αμερικανική βοήθεια για την ασφάλεια – ανάγκη για αμερικανική συνεργασία όπλων και άμυνας για να απαντήσει στους πολλαπλούς στρατιωτικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν η Δημοκρατία, οι δημοκρατίες και η ίδια η ανθρωπότητα σε αυτή τη γη. Αλλά δεν μπορούμε να είμαστε και κατά της κατοχής και υπέρ αυτής. Δεν μπορούμε να είμαστε και υπέρ της ελευθερίας και εναντίον της. Και δεν μπορούμε να είμαστε υπέρ ενός καλύτερου κόσμου ενώ συνεισφέρουμε σε έναν που είναι ουσιαστικά χειρότερος.


Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ δεν ήταν απλώς ένα θηριωδία, ήταν μία θηριωδία των θηριωδιών. Πιστεύω επίσης ότι πιθανές κλιμακώσεις από ομάδες που συνδέονται με το Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ, ή από το ίδιο το Ιράν, θα ήταν μια περαιτέρω κυνική εκμετάλλευση της υπάρχουσας τραγωδίας. Πιστεύω όμως βαθιά στην ψυχή μου ότι η απάντηση του Ισραήλ, και μαζί της η αμερικανική υποστήριξη σε αυτήν την απάντηση αλλά και για το status quo της κατοχής, θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερα και βαθύτερα δεινά τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τον λαό της Παλαιστίνης – και δεν είναι προς το μακροπρόθεσμο αμερικανικό συμφέρον. Η αντίδραση αυτής της κυβέρνησης – και μεγάλου μέρους του Κογκρέσου επίσης – είναι μια παρορμητική αντίδραση που βασίζεται στην προκατάληψη επιβεβαίωσης, στην πολιτική ευκολία, στην πνευματική χρεοκοπία και στη γραφειοκρατική αδράνεια. Δηλαδή, είναι απίστευτα απογοητευτικό και δεν προκαλεί έκπληξη. Δεκαετίες με την ίδια προσέγγιση έχουν δείξει ότι το να προτάσσεις την ασφάλεια για να έχεις ειρήνη δεν οδηγεί ούτε στην ασφάλεια ούτε στην ειρήνη. Είναι γεγονός ότι η τυφλή υποστήριξη για τη μία πλευρά είναι καταστροφική μακροπρόθεσμα για την συμφέροντα των λαών και στις δύο πλευρές. Φοβάμαι ότι επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε αυτές τις τελευταίες δεκαετίες και αρνούμαι πλέον να συμμετέχω σε αυτά.


Δεν αγνοώ την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Μεγάλωσα περιτριγυρισμένος από συζητήσεις για την Ισραηλινο-Παλαιστινιακή σύγκρουση. Η διπλωματική μου διατριβή αφορούσε την ισραηλινή αντιτρομοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα (κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου συνάντησα δύο άντρες που από τότε ήταν μεταξύ των δια βίου ήρωών μου, τον Uri Avnery και έναν Ισραηλινό-Παλαιστίνιο συνήγορο που δεν θα ονομάσω εδώ). Υπηρέτησα για τον Συντονιστή Ασφαλείας των ΗΠΑ, ζώντας στη Ραμάλα, ενώ προώθησα τη διακυβέρνηση του τομέα της ασφάλειας εντός της Παλαιστινιακής Αρχής και είχα επαφές με τον Ισραηλινό Στρατό. Έχω βαθείς προσωπικούς δεσμούς και με τις δύο πλευρές της σύγκρουσης. Όσοι με γνωρίζουν καλύτερα ξέρουν ότι έχω απόψεις και είναι ισχυρές. Στο επίκεντρό τους είναι πως υπάρχει ομορφιά παντού σε αυτόν τον κόσμο, και αξίζει τόσο την προστασία, όσο και το δικαίωμα να ανθίσει, και αυτό είναι που επιθυμώ περισσότερο για τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς. Η δολοφονία αμάχων είναι εχθρός αυτής της επιθυμίας – είτε από τρομοκράτες καθώς χορεύουν στο ρέιβ, είτε από τρομοκράτες καθώς μαζεύουν τις ελιές τους στα κτήματα. Η απαγωγή παιδιών είναι εχθρός αυτής της επιθυμίας – είτε τα πήραν υπό την απειλή όπλου από το κιμπούτς τους είτε τα πήραν υπό την απειλή όπλου από το χωριό τους. Και, η συλλογική τιμωρία είναι εχθρός αυτής της επιθυμίας, είτε περιλαμβάνει την κατεδάφιση ενός σπιτιού είτε χιλίων· όπως και η εθνοκάθαρση· όπως και η κατοχή· όπως και το απαρτχάιντ.


Πιστεύω ακράδαντα ότι σε τέτοιες συγκρούσεις, για όσους από εμάς ανήκουμε σε κάποια τρίτη πλευρά, η πλευρά που πρέπει να διαλέξουμε δεν είναι αυτή ενός από τους αντιπάλους, αλλά αυτή των ανθρώπων που έχουν πιαστεί στη μέση και αυτή των μελλοντικών γενεών. Είναι ευθύνη μας να βοηθήσουμε τα αντιμαχόμενα μέρη να οικοδομήσουν έναν καλύτερο κόσμο. Να επικεντρωθούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, όχι να ελπίζουμε ότι θα τα παραγκωνίσουμε ή θα τα παρακάμψουμε μέσω προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης ή διπλωματικών ελιγμών. Και, όταν συμβαίνουν, να είμαστε σε θέση να κατονομάζουμε κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξάρτητα από το ποιος τις πραγματοποιεί, και να μπορεί να επιβάλλει τη λογοδοσία για τους δράστες – όταν είναι αντίπαλοι, κάτι που είναι εύκολο, αλλά κυρίως, όταν είναι εταίροι.


Αναγνωρίζω και είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τις προσπάθειες που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση για να μετριάσει την αντίδραση του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της συνηγορίας για παροχή βοήθειας, ηλεκτρισμού και νερού στη Γάζα και για ασφαλή διέλευση. Στο ρόλο μου στο Γραφείο, ωστόσο, οι ευθύνες μου βρίσκονται σταθερά στον χώρο μεταφοράς όπλων. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παραιτήθηκα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και από το Γραφείο: επειδή ενώ μπορώ και έχω εργαστεί σκληρά για να διαμορφώσω καλύτερη χάραξη πολιτικής στον τομέα της βοήθειας για την ασφάλεια, δεν μπορώ να εργαστώ για να υποστηρίξω μια σειρά από κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της παροχής περισσότερων όπλων στη μια πλευρά της σύγκρουσης, που πιστεύω ότι είναι κοντόφθαλμη, καταστροφική, άδικη και αντιφατική με τις ίδιες τις αξίες που υποστηρίζουμε δημόσια και τις οποίες υποστηρίζω ολόψυχα: ένας κόσμος που θεμελιώνεται γύρω από μια τάξη βασισμένη σε κανόνες, κόσμος που προάγει τόσο την ισότητα όσο και την ισότητα, και ένας κόσμος του οποίου το τόξο της Ιστορίας τείνει προς την υπόσχεση της ελευθερίας και της δικαιοσύνης για όλους.


Και θα σημείωνα με ανησυχία επίσης, όσον αφορά τους ανταγωνισμούς πολύ πέρα από αυτήν την τρέχουσα σύγκρουση, ότι αν θέλουμε έναν κόσμο που διαμορφώνεται από αυτό που αντιλαμβανόμαστε ότι είναι οι αξίες μας, θα τον δούμε μόνο εξαρτώντας τις στρατηγικές επιταγές με ηθικές αξίες, διατηρώντας τόσο τους εταίρους μας αλλά πάνω απ’ όλα τους εαυτούς μας σε αυτές.


Θέλω να κλείσω σημειώνοντας ότι, παρότι η γραφειοκρατία δεν είναι χωρίς τα ανδρείκελά της και ότι όπως έχω καταλάβει το φυσικό θάρρος έρχεται πιο εύκολα από το ηθικό θάρρος, είχα το προνόμιο να συνεργαστώ με έναν μεγάλο αριθμό αληθινά στοχαστικών, ενσυναισθητικών, θαρραλέων και καλών δημόσιων λειτουργών, και πολλοί από αυτούς μπορούν να βρεθούν στο Γραφείο, από το κατώτερο επίπεδο μέχρι το ανώτερο επίπεδο. Καθώς συνεχίζουν να προωθούν τα συμφέροντα του έθνους και του κόσμου σε έναν τομέα στον οποίο, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο, είναι ευκολότερο να είσαι καλύτερος παρά καλός, μπορώ να πω χωρίς δισταγμό ότι είναι οι καλύτεροι. Τους εύχομαι καλή επιτυχία, δύναμη και κουράγιο. Και εύχομαι σε όλους μας – ειρήνη.


Τζος Πολ, 18 Οκτωβρίου 2023.



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

14 σχόλια:

  1. Aρχαία Ελληνικά μνημεία και θαύματα του κόσμου «ζωντανεύουν» με εικονική ανακατασκευή.
    Πώς ήταν 20 από τα διασημότερα αρχαία μνημεία της ανθρωπότητας πριν καταστραφούν παρουσιάζει σε μία σειρά από εντυπωσιακά βίντεο το Culture Critic στα social media.

    Ο Παρθενώνας, ο Κολοσσός της Ρόδου, το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού και τα άλλα θαύματα του κόσμου «ζωντανεύουν» με εικονική ανακατασκευή.
    https://twitter.com/i/status/1715342690496266732
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα 25 ευρώ θα φτάσουν να πωλούνται τα… 500ml ελαιολάδου – «Δεν υπάρχει στην Ελλάδα φέτος παραγωγή».
    Η νέα σοδειά στην Ηλεία πωλείται από τους παραγωγούς στα 9,25 ευρώ το λίτρο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η Ολλανδία εξάγει περισσότερο ελαιόλαδο από την Ελλάδα στο Ην. Βασίλειο. ΟΥΤΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/05/blog-post_18.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΕ ΑΞΙΑ 1700 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 1290 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΛΙΣ 190 ΕΥΡΩ. Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΞΑΓΕΙ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΞΙΑΣ 94 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΚΤΑΣΗ 41.000 Τ.Χ. ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΖΙ.
      http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/05/1700-1290-190-94-41000.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 1974 ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/07/1974_19.html

    Το Έθνος περνούσε μία τραγωδία αλλά την συμπεριφορά των γενναίων Ρωμιών στρατιωτικών εκείνες τις στιγμές μόνο η Ψυχιατρική (και η...Στοά) μπορεί να την εξηγήσει. Ενέργειες αλλόκοτες, παρορμητικές, πρόχειρες, αψυχολόγητες, ασταθείς. Όλους τους ανώτατους στρατιωτικούς της εποχής εκείνης έπρεπε να τους τυλίξουν με ζουρλομανδύα και να τους στείλουν για επείγουσα ψυχιατρική εξέταση στο Δαφνί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ».

      Ο Δήμος Μπότσαρης αναφέρει ότι το 1971 μαζεύτηκαν στο Παρίσι πάνω από εκατό έλληνες «πολιτικοί αρχηγοί» «αντιστασιακοί» στην «χούντα». Ανάμεσά τους, ο Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη με τον ιουδαίο άνδρα της και πολλοί άλλοι.
      Με την οικονομική ενίσχυση του Ρότσιλντ θα συζητούσαν και θα προγραμμάτιζαν ένα εφικτό σχέδιο για να πολεμήσουν και να ρίξουν την ελληνική στρατιωτική δικτατορία, η οποία έδειχνε ακλόνητη.
      Η κουβέντα κράτησε ένα χρόνο. Ο καθένας πρότεινε το κοντό του και το μακρύ του. Ακούστηκαν εκατοντάδες προτάσεις. Όλες όμως είχαν ένα αδύνατο σημείο. Οι «αντιστασιακοί» έπρεπε να «αγωνισθούν» και αυτό ήταν επικίνδυνο.
      Όταν μετά ατελείωτες κουβέντες έφθασαν σε αδιέξοδο, ένας είχε την σωτήρια φαεινή ιδέα: «Συναγωνιστές, προτείνω να μην κάνουμε τίποτε. Έλληνες είναι, θα πέσουν μόνοι τους».
      Και πράγματι δεν έκαναν τίποτε. Έφαγαν όλα τα λεφτά του Ρότσιλντ σε ταξίδια, διασκεδάσεις και γκόμενες (Τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου απέκτησε το εξώγαμο με την σουηδέζα τηλεπαρουσιάστρια).
      Η «Χούντα» πράγματι έπεσε με εκκωφαντικό τρόπο μόνη της. Μέσα σε προδοσίες, ίντριγκες, αλληλομαχαιρώματα, συνωμοσίες, μικρότητες, γελοία παιδιαρίσματα. Κανένας δεν αυτοκτόνησε από ντροπή και ενοχές. Μικρόψυχοι και άνανδροι μέχρι το τέλος. Πράγματι έλληνες ήταν.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ο ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΩΜΑ:

      «Ο ρουφιανο πρακτορίσκος της Κεντρικής Υπηρεσίας Δημήτριος Ιωαννίδης, της Στοάς «Πυθαγόρας», μαζί με τον αδελφό πτέραρχο Πέτρο Αραπάκη, της Στοάς «Προμηθεύς» διαφωνούσαν. Η αμερικανική πρεσβεία έψαχνε μάταια τον πρωθυπουργό Ανδρουτσόπουλο και τον υπουργό Κυπραίο. Το πραξικόπημα των στρατηγών είχε ήδη συντελεστεί. Οι άνθρωποι του Ιωαννίδη είχαν εκδιωχτεί και ανέλαβαν οι στρατηγοί. Υπουργός Εξωτερικών, ήταν πλέον ο πράκτωρ Αραπάκης, της Στοάς «Προμηθεύς», που συμφώνησε με τους Αμερικανούς για την έναρξη της εκεχειρίας στις 16.00. Το πρωί της 22ας Ιουλίου, οι Τούρκοι από το προγεφύρωμα στο Πέντε Μίλι, κινήθηκαν προς την Κερύνεια, η οποία βομβαρδιζόταν συνεχώς από θάλασσα και από ξηρά. Αφού κατέλαβαν τα γύρω χωριά λίγο μετά το μεσημέρι διεισέδυσαν στην Κερύνεια. Η τραγικότητα των στιγμών ήταν απερίγραπτη. Μεμονωμένες ομάδες εθνοφρουρών μάχονταν απεγνωσμένα, χωρίς να αναμένουν από πουθενά ενίσχυση. Οι κάτοικοι (κυρίως γυναικόπαιδα) κατέφυγαν στην προστασία της ειρηνευτικής δύναμης των Ην. Εθνών, στο ξενοδοχείο «Ντομ» και στα χωριά Πέλλαπαϊς και Άγ. Επίκτητος. Η ανακωχή στις 1600, βρήκε τους Τούρκους να ελέγχουν το προγεφύρωμα Πέντε Μίλι - Γλυκιώτισσας, μέσω Τέμπλους προς τον Άγ. Ιλαρίωνα ,το θύλακά τους στη Λευκωσία, και την Κερύνεια με μια έκταση 7 χλμ. στα δυτικά της και 3-4 χλμ. στα ανατολικά της. Κι ενώ ήδη από τις 4 το απόγευμα ίσχυε επίσημα η ανακωχή, οι Τούρκοι συνέχιζαν τις επιθέσεις».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. «… Μια άλλη μεγάλη αναπηρία των Ελλήνων είναι η ολέθρια και διεφθαρμένη πολιτική ζωή. Το μέγεθος στο οποίο παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην Ελλάδα και το σημείο στο οποίο ο Έλληνας πολιτικός θα φτάσει, ακόμα και να θυσιάσει την χώρα του μαζί και πολλές ζωές, προκειμένου να κρατήσει το κόμμα του στην εξουσία για ακόμη λίγες εβδομάδες, δύσκολα κάποιος μπορεί να το πιστέψει…»

      AMERICAN CONSULATE GENERAL
      SUBJECT: The Near Eastern Question
      George Horton,
      Athens, Greece, September 27, 1922

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. ΔΕΚΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.

    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2023/04/blog-post_24.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΤΗΣ "ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ" ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΠΩΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
    https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/guardian-%ce%9f-%ce%9d%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%ba/?fbclid=IwAR0696j3gDIHX2j_BDWnYcYrIYE-cv53rjHVE0pGKL-Yr_mzFo95Paewbno
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μητσοτάκης, o Δένδιας, ο Βαρβιτσιώτης, ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης κλπ επιδεικνύουν έναντι του εβραϊκού παράγοντα αυτήν την σιχαμερή και ψεύτικη δουλοπρέπεια, δίκην Χατζηαβάτη, γιατί πιστεύουν ότι ο παράγων αυτός κυριαρχεί ολοκληρωτικά στη Δύση. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Ναι, οπωσδήποτε, ο ιουδαϊκός παράγων εξασκεί τεράστια επιρροή στη Δύση και διεθνώς. Αλλά σε κάθε λαό (και στις ΗΠΑ) υπάρχουν και άλλες ισχυρές ομάδες των αυθεντικών κατοίκων κάθε χώρας, που μπορεί να αντισταθούν στα ισχυρά ιουδαϊκά λόμπι και μάλιστα όταν αυτά θέτουν το ιουδαϊκό συμφέρον υπεράνω του συλλογικού. Έτσι οι χαμερπείς πολιτικοί μας βρίσκονται πολλές φορές διπλά εκτεθειμένοι: η μικροπρεπής προσκόλληση τους στο βρακί του κάθε Ιουδαίου τους κάνει αντικείμενο περιφρόνησης των ελεύθερων πατριωτών κάθε δυτικού λαού και ταυτόχρονα δεν κερδίζουν και πολλά πράγματα από τον αφέντη Ιουδαίο, γιατί κι εκείνος φροντίζει να υπερασπιστεί πρώτα (και δίκαια), μέσα στο ασταθές και λυσσαλέο διεθνές περιβάλλον, τα δικά του συμφέροντα, και όχι αυτά των δουλοπρεπών υποτελών του, που τους έχει άλλωστε και δεδομένους.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί τινάζόμαστε στον ύπνο μας;

    Σχεδόν όλοι έχουμε αισθανθεί, όταν μας έχει πάρει μόλις ο ύπνος, να τιναζόμαστε ή να έχουμε την αίσθηση ότι πέφτουμε από κάπου ψηλά. Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και έχει εξήγηση.

    Το πιο αγχωτικό, είναι το αίσθημα του φόβου, καθώς ξυπνάμε κάπως ταραγμένοι, αφού πριν λίγο νιώθαμε σαν να πέφτουμε. Πάμε να το δούμε.


    Τα 2/3 το έχουν βιώσει


    Αρχικά, πρόκειται για μία κατάσταση που την έχει βιώσει το 70% από εμάς, αλλά πολύ λίγοι γνωρίζουν πως λέγεται hypnic jerk ή όπως το ονομάζουμε στα ελληνικά, υπναγωγικό τίναγμα.

    Στο αρχικό στάδιο του ύπνου, οι συσπάσεις ύπνου ή τα μυοκλονικά τραντάγματα τείνουν να εμφανίζονται 10 περίπου λεπτά μεταξύ της στιγμής που κάποιον προσπαθεί να τον πάρει ο ύπνος μέχρι τη στιγμή που πραγματικά αποκοιμιέται.

    Η ιστορία είναι γνωστή, είσαι ξαπλωμένος και έτοιμος για ύπνο, όταν ξαφνικά τραντάζεσαι ολόκληρος.

    Αν δεν σου συμβαίνει είναι επειδή ανήκεις στο 1/3 των ενηλίκων που δεν βιώνουν υπναγωγικά τινάγματα. Η αίσθηση είναι σαν να πέφτεις από το κρεβάτι, σαν να πέφτεις από κάπου ψηλά και νιώθεις ξαφνικά το σώμα σου να τραντάζεται.

    Εάν δεν κοιμάσαι και μόνος σου, θα το έχει αντιληφθεί και η σύντροφός σου.


    Όσο δυσάρεστο και να ακούγεται το φαινόμενο, η αλήθεια είναι πως δεν είναι κάτι για να σε ανησυχήσει. Οι ειδικοί στον ύπνο επισημαίνουν ότι δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να αγχώνεσαι.

    Εάν ωστόσο αρχίσουν να γίνονται πιο συχνά ή πιο έντονα στη ρουτίνα σας, δες το ενδεχόμενο να περιορίσεις τον απογευματινό καφέ.

    Άλλοι παράγοντες είναι η νικοτίνη, η άσκηση πολύ αργά μέσα στην ημέρα, το στρες και το άγχος. Για παράδειγμα, μπορεί να εργάζεσαι πριν τον ύπνο και να μην έχεις χαλαρώσει καθόλου πριν το ύπνο.


    Πάρε τον χρόνο πριν κοιμηθείς, χαλάρωσε και αν θέλεις περιόρισε την καφεΐνη, τον καπνό και το αλκοόλ. Μην ανησυχείς πάντως, δεν πέφτεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  8. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μορφή πάγου που αντέχει μέχρι τους 5.000 βαθμούς Κελσίου.
    Πρόκειται για έναν βαρύ, καυτό, μαύρο πάγο που πιθανόν υπάρχει στον εσωτερικό πυρήνα της Γης.
    Οι επιστήμονες, ανακάλυψαν μια μορφή πάγου με την ονομασία «υπεριονικός πάγος», που αντέχει μέχρι και τους 5.000 βαθμούς Κελσίου.

    Πρόκειται για έναν βαρύ, καυτό, μαύρο πάγο που πιθανόν υπάρχει στον εσωτερικό πυρήνα της Γης.


    Πέρυσι οι ερευνητές από πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και το εργαστήριο του Stanford ανακάλυψαν μια νέα φάση του υπεριονικού πάγου, με αυτήν την ανακάλυψη να βοηθάει στην κατανόηση των μαγνητικών πεδίων και των πολλαπλών πόλων του Ουρανού και του Ποσειδώνα.

    Τι είναι ο υπεριονικός πάγος

    Ο υπεριονικός πάγος διαφέρει κατά πολύ από τον πάγο που ξέρουμε και ίσως να είναι μια από τις πιο άφθονες πηγές νερού σε όλο το σύμπαν που μπορεί να γεμίζουν το εσωτερικό (και όχι μόνο) του Ουρανού, του Ποσειδώνα και άλλων πλανητών.

    Αυτοί οι πλανήτες έχουν ακραίες πιέσεις κατά δύο φορές την ατμόσφαιρα της Γης και τόσο ζεστό εσωτερικό όσο την επιφάνεια του Ήλιου.

    Σύμφωνα με την Science Alert, οι φυσικοί το 1988 είχαν πει πως πρόκειται μια δομή όπου τα άτομα οξυγόνου στον υπεριονικό πάγο είναι κλειδωμένα σε ένα συμπαγές κυβικό πλέγμα, ενώ τα ιονισμένα άτομα υδρογόνου αφήνονται χαλαρά, ρέοντας μέσα από αυτό το πλέγμα όπως τα ηλεκτρόνια μέσω των μετάλλων.

    Η παραπάνω σκέψη των φυσικών επιβεβαιώθηκε από τους επιστήμονες το 2019 και όντως δίνει στον υπεριονικό πάγο τις αγώγιμες ιδιότητες του. Επίσης, αυξάνει το σημείο τήξης του έτσι ώστε το παγωμένο νερό να παραμένει στερεό σε θερμοκρασίες που δημιουργούν φουσκάλες.

    Η μελέτη

    Η φυσικός Arianna Gleason από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και οι συνεργάτες της «βομβάρδισαν» λεπτές λωρίδες νερού, τοποθετημένες ανάμεσα σε δύο στρώματα διαμαντιών, με μερικά γελοία ισχυρά λέιζερ.

    Με Διαδοχικά κρουστικά κύματα αύξησαν την πίεση στα 200 GPa (2 εκατομμύρια ατμόσφαιρες) και θερμοκρασίες έως περίπου 5.000 βαθμούς κελσίου υψηλότερες από τις θερμοκρασίες των πειραμάτων του 2019, αλλά σε χαμηλότερες πιέσεις.

    Στη συνέχεια, η περίθλαση ακτίνων Χ αποκάλυψε την κρυσταλλική δομή του καυτού, πυκνού πάγου, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας διατηρήθηκαν μόνο για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

    Τα μοτίβα περίθλασης που προέκυψαν επιβεβαίωσαν ότι οι κρύσταλλοι πάγου ήταν στην πραγματικότητα μια νέα φάση διαφορετική από τον υπεριονικό πάγο που παρατηρήθηκε το 2019. Ο πρόσφατα ανακαλυφθείς υπεριονικός πάγος, ο Ice XIX, έχει κυβική δομή με επίκεντρο το σώμα και αυξημένη αγωγιμότητα σε σύγκριση με τον προκάτοχό του από το 2019, Ice XVIII.

    Η αγωγιμότητα είναι σημαντική εδώ επειδή τα κινούμενα φορτισμένα σωματίδια δημιουργούν μαγνητικά πεδία. Αυτή είναι η βάση της θεωρίας του δυναμό , η οποία περιγράφει το πώς τα αγώγιμα υγρά, όπως ο μανδύας της Γης ή μέσα σε άλλο ουράνιο σώμα, δημιουργούν μαγνητικά πεδία.

    Εάν περισσότερο από τα γιγάντια εσωτερικά πάγου σαν του Ποσειδώνα καταληφθούν από ένα στερεό χυλό και λιγότερο από ένα στροβιλιζόμενο υγρό, τότε θα άλλαζε το είδος του μαγνητικού πεδίου που παράγεται.

    Και αν προς τον πυρήνα του, αυτός ο πλανήτης είχε δύο υπεριονικά στρώματα διαφορετικής αγωγιμότητας, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες ότι μπορεί να περιέχει ο Ποσειδώνας, τότε το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται από το εξωτερικό υγρό στρώμα θα αλληλοεπιδράσει με κάθε ένα από αυτά διαφορετικά, κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο περίεργα.

    Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ενισχυμένη αγωγιμότητα ενός στρώματος υπεριονικού πάγου παρόμοιου με τον Ice XIX θα προωθούσε τη δημιουργία άτονων, πολυπολικών μαγνητικών πεδίων όπως αυτά που προέρχονται από τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΙΤΛΕΡ, «Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ»: «Η χειρότερη, μη αντιστρεπτή καταστροφή που μπορεί να πάθει ένας λαός, δεν είναι η οικονομική καταστροφή και η οικονομική σκλαβιά. Δεν είναι μία τραπεζική και χρηματιστηριακή κρίση. Δεν είναι η απώλεια ενός πολέμου και η απώλεια εδαφών. Δεν είναι η ξένη υποδούλωση. Δεν είναι η μαζική πείνα και δυστυχία. Δεν είναι οι σεισμοί, οι λοιμοί και οι καταποντισμοί. Δεν είναι οι σφαγές και οι δηώσεις.
    Όλα αυτά ξεπερνιούνται. Ένα μόνο δεν μπορεί να ξαναγίνει: Αν χάσει ο λαός την ταυτότητά του, την Ψυχή του, γιατί έχασε το αίμα του.
    Το αίμα και μόνο το αίμα χαρακτηρίζει την Ψυχή ενός λαού. Έτσι η απώλεια του Αίματος, η νόθευση του Αίματος του λαού, η αργόσυρτη αλλά μεθοδική Γενοκτονία ενός λαού με υποχρεωτικές διασταυρώσεις με άλλους λαούς, θα φέρει την οριστική και ανεπανόρθωτη εξολόθρευση του λαού».
    (Σημείωση: Με σύγχρονους όρους η γενετική κατάρρευση, η απώλεια της ιδιαίτερης γενετικής παρακαταθήκης – κληρονομιάς ενός λαού, η απώλεια των χαρακτηριστικών γονιδίων που καθορίζουν ένα λαό).
    Αυτά διάβασαν και ξαναδιάβασαν στο βιβλίο του Χίτλερ οι Ρότσιλντ, οι Σόρος, οι Σβαμπ, η Σχολή της Φραγκφούρτης, όλη η διεθνής, εξαρτώμενη από τους τοκογλύφους, μαφία της αριστεράς (π.χ. Ζαίοι κλπ) και έγιναν οι καλύτεροι μαθητές του Χίτλερ. Όλο το περιεχόμενο της ιδεολογίας τους, όλο το τραπεζικό χρυσάφι τους, όλη η ενέργειά τους διοχετεύθηκε από το 1945 και μετά στην προσπάθεια να εφαρμόσουν αντίστροφα την ιδεολογία του Χίτλερ στον Γερμανικό λαό και σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, γιατί, όπως έγραψε ο Μπρέχτ: «η κοιλιά που γέννησε τους ευρωπαϊκούς λαούς είναι ακόμη γόνιμη και πρέπει να την καταστρέψουμε».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...