ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

26 Οκτωβρίου 2023

«Οι Ισραηλινοί θα χρησιμοποιήσουν απαγορευμένα χημικά όπλα για να διεισδύσουν στο τούνελ της Χαμάς» λένε οι Παλαιστίνιοι.

 


Γάζα: 7.028 Παλαιστίνιοι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. 2.913 παιδιά στην Γάζα νεκρά. Ισραηλινός ΥΠΑΜ: «Ή αυτοί ή εμείς – Ότι κάνουμε τώρα θα καθορίσει τα επόμενα 75 χρόνια».







Άραβας υψηλόβαθμος αξιωματούχος μίλησε στη βρετανική ιστοσελίδα «Middle East Eye» και δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι εκτιμούν ότι το Ισραήλ θα «πλημμυρίσει» τις σήραγγες της Χαμάς με νευροπαραλυτικό αέριο και χημικά όπλα. Μάλιστα τόνισε ότι όλα αυτά θα συμβούν υπό την επιτήρηση Αμερικανών κομάντο της «Δύναμης Δέλτα», στο πλαίσιο μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Οι δηλώσεις του, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, βασίζονται σε διαρροές από τις ΗΠΑ.


Ισραήλ και ΗΠΑ ευελπιστούν να επιτύχουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού του εχθρού προκειμένου να διεισδύσουν στις σήραγγες της Χαμάς, να διασώσουν περίπου 220 ομήρους και να σκοτώσουν χιλιάδες τρομοκράτες που ανήκουν στις Ταξιαρχίες «Αλ Κασάμ» (την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς), ανέφερε η πηγή δίχως να κατονομαστεί.

Κατά της διάρκεια της επίθεσης, οι Ισραηλινοί θα διεισδύσουν στις σήραγγες της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης για να διασώσουν τους ομήρους που κρατούν από τις 7 Οκτωβρίου οι τρομοκράτες της Χαμάς και να σκοτώσουν χιλιάδες στρατιώτες της Ταξιαρχίας Αλ Κασάμ, γράφει το «Μiddle East Eye», ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που καλύπτει γεγονότα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Μεγάλες ποσότητες νευροπαραλυτικού αερίου θα διοχετευθούν στις σήραγγες της Χαμάς, ικανές να παραλύσουν τις σωματικές κινήσεις για χρονικό διάστημα μεταξύ 6 και 12 ωρών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα διεισδύσουν στις σήραγγες, οι όμηροι θα διασωθούν και χιλιάδες στρατιώτες της Αλ Κασάμ θα σκοτωθούν», ανέφερε η πηγή.

«Το σχέδιο εξαρτάται από το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ώστε να επιτύχουν αποφασιστική νίκη, χρησιμοποιώντας διεθνώς απαγορευμένα αέρια, κυρίως νευροπαραλυτικά αέρια, και χημικά όπλα. Μεγάλες ποσότητες νευροπαραλυτικού αερίου θα διοχετευτούν στα τούνελ της Χαμάς», υποστήριξε η πηγή.

Οι αναφορές περί καθυστέρησης μιας χερσαίας εισβολής στη Γάζα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αποτελούν μέρος μιας εκστρατείας παραπλάνησης του Ισραήλ προκειμένου να αιφνιδιαστεί ο εχθρός με πολλαπλές επιθέσεις.

Το δίκτυο απευθύνθηκε στον Λευκό Οίκο και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για να σχολιάσουν τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της, ωστόσο, μέχρι την ώρα της ανάρτησης του άρθρου, δεν υπήρξε απάντηση από τις δύο πλευρές.


Οι ΗΠΑ εμπλέκονται ενεργά στην επικείμενη εισβολή των Ισραηλινών στη Γάζα


Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν έχει σχεδόν σε καθημερινή βάση τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιόαβ Γκάλαντ, για την πορεία των επιχειρήσεων ενώ ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ με γνώση του αστικού πολέμου, βρίσκονται ήδη στο ισραηλινό έδαφος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, όπου συμμετείχε σε μια σύνοδο σχεδιασμού του πολέμου, ο Αμερικανός πρόεδρος μοιράστηκε εκ παραδρομής μία φωτογραφία στο διαδίκτυο αποκαλύπτοντας τα πρόσωπα τριών κομάντο της «Δύναμης Δέλτα» που συμβουλεύει το Ισραήλ για τη διάσωση ομήρων που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς.

Εν συνεχεία η ανάρτηση στο διαδίκτυο αργότερα διαγράφηκε.

Η «Δύναμη Δέλτα» είναι μία επίλεκτη μονάδα των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ. Εκπαιδεύονται σε αποστολές διάσωσης ομήρων, μάχονται κατά της τρομοκρατίας με στόχο με εξοντώσουν όλους όσοι αιχμαλωτίζουν ή σκοτώνουν ομήρους για να ασκήσουν πιέσεις στον εχθρό.

Έχουν εμπειρία από πρώτο χέρι συμμετέχοντας στη διάσωση ομήρων από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτος (ISIS)


Εκστρατεία παραπλάνησης


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, η καθυστέρηση του Ισραήλ στην χερσαία εισβολή με στόχο την εξόντωση των τρομοκρατών της Χαμάς είναι παραπλάνηση που αποσκοπεί στον αιφνιδιασμό του εχθρού σε μια πολύπλευρη επίθεση που θα περιλαμβάνει Ισραηλινούς καταδρομείς που αποβιβάζονται στη βόρεια Γάζα και κατά μήκος της ακτής.

Οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες της επίθεσης έχουν ήδη συμφωνηθεί, αναφέρει η πηγή.

Χθες, η εφημερίδα «Wall Street Journal» ανέφερε ότι το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει την αναμενόμενη χερσαία εισβολή του για να δώσει στις ΗΠΑ περισσότερο χρόνο να τοποθετήσουν συστήματα αεράμυνας στην περιοχή. Ο Νετανιάχου δήλωσε λίγες ώρες αργότερα ότι το Ισραήλ προετοιμάζει μια χερσαία εισβολή, αλλά δεν έδωσε καμία ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα ή άλλες λεπτομέρειες.

Επιπλέον, ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν επίσης διαρροές σχετικά με διαφωνίες εντός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ που αποτελείται από τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Η πηγή είπε ότι «αν και όχι αβάσιμες» οι αναφορές», αντιπροσωπεύουν μια απόπειρα παραπληροφόρησης της Χαμάς με στόχο το Ισραήλ να αιφνιδιάσει την αντίσταση” στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πόλεμος της Χαμάς ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου αφότου η οργάνωση ηγήθηκε μιας επίθεσης στο νότιο Ισραήλ.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, περίπου 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι περισσότεροι ήταν άμαχοι. Τουλάχιστον άλλα 220 άτομα μεταφέρθηκαν ως αιχμάλωτοι στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών και πολιτών.

Το Ισραήλ αντέδρασε με μαζικό βομβαρδισμό της Γάζας οδηγώντας στον θάνατο 6.546 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με την παλαιστινιακή πλευρά.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...