ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Οκτωβρίου 2023

Η σύζυγος του Ιουδαίου Ζελένσκι ξοδεψε 1 εκατ. δολάρια για κοσμήματα Cartier στη Νέα Υόρκη. Σκοτωθείτε αναμεταξύ σας Γκοΐμ…

 

 

 

Καστελόριζο: 4χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Τουρκίας – Δεν ανταποκρίθηκε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ της διεφθαρμένης μπανανίας Μητσοτάκη. Υπάρχει κίνδυνος να χάσει το χέρι της από τον αγκώνα και κάτω. Ο Μητσοτάκης αποσύρει και τον Ελληνικό Στρατό από τα Ελληνικά νησιά;

 

 

 

  

Ένα μελλοντικό πιθανό σενάριο: οι Έλληνες σκοτώνονται για την Πατρίδα πολεμώντας τους τούρκους και η Γκραμπόσκι (και ο... Τάυλερ)  ψωνίζονται στην Νέα Υόρκη...
 

 

Η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκι, η Ολένα Ζελένσκα, ξόδεψε ένα εκατομμύριο δολάρια στη Νέα Υόρκη σε κοσμήματα Cartier!

 

Tην αποκάλυψη την έκανε το αμερικανικό περιοδικό «The Nation» και έχει προκαλέσει άσχημη εντύπωση σε όλες τις δυτικές χώρες.

Το ζεύγος Ζελένσκι ζει στην απόλυτη χλιδή και μπορεί να ξοδεύει ποσά απλησίαστα για τους Ουκρανούς και που μάλιστα δεν αντιστοιχούν στα δηλωμένα έσοδά τους.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

7 σχόλια:

  1. Η ΝΔ έστειλε «συλλυπητήρια» για τα 49 χρόνια από την ίδρυσή της!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.
    Το Ιράν απέρριψε τις επικρίσεις της Βρετανίας σχετικά με την εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου απεικόνισης.
    Το Ιράν ισχυρίζεται ότι οι δραστηριότητές του στον τομέα της αεροδιαστημικής αφορούν ειρηνικούς σκοπούς και δεν παραβιάζουν ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
    Τις επικρίσεις της Βρετανίας σχετικά με την εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου απεικόνισης απέρριψε το Ιράν.
    Στις 27 Σεπτεμβρίου, η Τεχεράνη ανακοίνωσε πως οι Φρουροί της Επανάστασης εκτόξευσαν τον δορυφόρο απεικόνισης Noor 3, ο οποίος τέθηκε σε τροχιά σε απόσταση 450 χιλιομέτρων από τη Γη.
    Αυτή η εκτόξευση είναι «μια πολύτιμη επιτυχία», υποστήριξε ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, ο υποστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί. Οι εικόνες που θα συλλέξει ο δορυφόρος «θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες» των Φρουρών της Επανάστασης σε ό,τι αφορά τη συλλογή πληροφοριών, συμπλήρωσε.
    Το Ιράν ισχυρίζεται ότι οι δραστηριότητές του στον τομέα της αεροδιαστημικής αφορούν ειρηνικούς σκοπούς και δεν παραβιάζουν ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ωστόσο, κυβερνήσεις δυτικών χωρών εκφράζουν ανησυχία ότι τα ιρανικά προγράμματα εκτόξευσης δορυφόρων μπορεί να εξυπηρετήσουν την ανάπτυξη προηγμένων βαλλιστικών πυραύλων που θα είναι ικανοί ενδεχομένως να φέρουν πυρηνική γόμωση.
    Η Βρετανία επέκρινε την εκτόξευση δορυφόρου από το Ιράν
    Χθες Τρίτη, η βρετανική κυβέρνηση επέκρινε την εκτόξευση ιρανικού δορυφόρου, υπογραμμίζοντας ότι πραγματοποιήθηκε «παρά τις κατ’ επανάληψη εκκλήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προς το Ιράν να τερματίσει το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του». «Οι ενέργειες του Ιράν καταδεικνύουν για άλλη μια φορά την περιφρόνησή του απέναντι στους διεθνείς περιορισμούς και υπογραμμίζουν τη σοβαρή απειλή που το καθεστώς αντιπροσωπεύει για την παγκόσμια ασφάλεια», αναφέρει η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.
    Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανανί καταδικάζοντας την «παρεμβατική» πολιτική του Λονδίνου σχολίασε: «Η επίτευξη προόδου σε επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της αεροδιαστημικής, είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν»
    Επικρίσεις για την εκτόξευση του ιρανικού δορυφόρου διατύπωσε σήμερα και το Βερολίνο. «Μαζί με τους εταίρους μας, είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο διπλωματικό μέσο για να μην επιτρέψουμε στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα», αναφέρει η ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
    Επί χρόνια το Ιράν απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Δύσης ότι επιδιώκει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εργατικό δυστύχημα στη Λάρισα: 39χρονος έπεσε από στέγη και σκοτώθηκε.
    Τουλάχιστον 135 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους μέσα στο 2023.
    Νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στο χωριό Πυργετός της Λάρισας, όπου ένας 39χρονος εργάτης, εκτελούσε εργασίες σε στέγη, έπεσε και σκοτώθηκε.
    Δυστυχώς σοκάρουν τα στοιχεία για τα εργατικά δυστυχήματα στην Ελλάδα, με 135 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο 2023, σύμφωνα με την ανεξάρτητη διαρκή έρευνα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις τεχνικές επιχειρήσεις.
    Βάσει της έρευνας το 2023 έχουμε ήδη 135 νεκρούς και 229 σοβαρά τραυματίες πανελλαδικά, με 57 το Α΄ τετράμηνο, 69 το Β΄ και 9 έως τώρα το Σεπτέμβριο, δίχως να έχουμε τη συνολική εικόνα των ανθρώπινων απωλειών από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές, όπως σημειώνει η ΟΣΕΤΕΕ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΕΚΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Μετράμε ήδη 135 νεκρούς εργαζόμενους το 2023.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2023/09/135-2023.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Η υπερβολικά αυξημένη καλή χοληστερίνη (HDL) συνδέεται με την άνοια;
    Νέα μελέτη έδειξε πως όσοι έχουν την υψηλότερη καλή (HDL) χοληστερόλη και όσοι έχουν την χαμηλότερη LDL διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια!
    Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως η HDL είναι η αιτία της άνοιας. Υποδηλώνει όμως πως από μία ηλικία και μετά, η καλή χοληστερόλη παίζει κάποιο ρόλο στην ανάπτυξή της.
    Η καλή (HDL) χοληστερόλη αποκαλείται έτσι επειδή ασκεί καρδιοπροστατευτική δράση. Τα επίπεδά της είναι αυξημένα σε όσους γυμνάζονται συστηματικά και τρώνε υγιεινά. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι οι ηλικιωμένοι καλό θα ήταν να μην τρώνε νυχθημερόν χόρτα και όσπρια, διότι ο οργανισμός τους έχει ανάγκη και άλλα συστατικά.
    Οι προγενέστερες μελέτες για το θέμα όμως είχαν ασαφή ευρήματα. Επιπλέον, η παρούσα μελέτη συμπεριέλαβε μεγάλο αριθμό εθελοντών και είχε παρατεταμένη περίοδο παρακολουθήσεως, δήλωσε η επιβλέπουσα ερευνήτρια και καθηγήτρια Επιδημιολογίας & Βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF).
    Η νέα μελέτη
    Τα νέα ευρήματα δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση Neurology. Οι ερευνητές ενέταξαν στη μελέτη τους 184.367 εθελοντές, ηλικίας 55 ετών και άνω κατά την έναρξή της. Κανένας τους δεν είχε διαγνωστεί με άνοια όταν δήλωσε συμμετοχή σε αυτήν.
    Η ένταξη των εθελοντών έγινε σταδιακά μεταξύ 2002 και 2007. Οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της υγείας τους έως το 2020. Για τους σκοπούς της μελέτης, μέτρησαν 2-3 φορές την χοληστερόλη τους κατά την πρώτη διετία από την έναρξη της μελέτης.
    Η μέση τιμή της HDL σε όλους τους εθελοντές ήταν τα 53,7 mg/dl. Αυτό σημαίνει πως οι μισοί είχαν παραπάνω από αυτή την τιμή και οι υπόλοιποι λιγότερη. Η καλή χοληστερόλη θεωρείται επαρκής όταν υπερβαίνει:
    • Τα 40 mg/dl στους άνδρες
    • Τα 50 mg/dl στις γυναίκες
    Με βάση τα επίπεδα της HDL, οι ερευνητές χώρισαν τους εθελοντές τους σε πέντε κατηγορίες.
    Τα ευρήματα
    Έως το τέλος της μελέτης, 17 χρόνια μετά την έναρξή της, οι 25.214 από τους εθελοντές είχαν εκδηλώσει άνοια. Οι ερευνητές συνέκριναν τη χοληστερόλη όσων νόσησαν με εκείνην των εθελοντών χωρίς άνοια.
    Όπως διαπίστωσαν, όσοι είχαν την υψηλότερη καλή χοληστερόλη είχαν κατά 15% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν άνοια.
    Αντίστοιχα, όσοι είχαν την χαμηλότερη καλή χοληστερόλη διέτρεχαν κατά 7% μεγαλύτερο κίνδυνο, σε σύγκριση με όσους είχαν ενδιάμεσες τιμές.
    Τα ευρήματα αυτά ίσχυαν παρότι οι επιστήμονες έλαβαν υπ’ όψιν και άλλους παράγοντες κινδύνου για άνοια, όπως:
    • Η κατανάλωση αλκοόλ
    • Η υπέρταση
    • Η καρδιαγγειακή νόσος
    • Ο σακχαρώδης διαβήτης
    Αντιθέτως, τα επίπεδα της κακής (LDL) χοληστερόλης, που αυξάνεται με τα πολλά κρέατα και λιπαρά, δεν φάνηκε να παίζουν ρόλο.
    «Ήταν απρόσμενη η αύξηση του κινδύνου άνοιας με την πολύ υψηλή και πολύ χαμηλή HDL χοληστερόλη», είπε η ερευνήτρια. «Η διαφορά είναι μικρή και δεν είμαστε βέβαιοι για την κλινική σημασία της. Σίγουρα όμως υποδηλώνει ότι η χοληστερόλη έχει πολύπλοκη σχέση με την υγεία».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γερμανία: πράκτορες επιτέθηκαν και χτύπησαν τον ηγέτη του AfD Τίνο Χρουπάλα σε συγκέντρωση του κόμματος.
    Τα ποσοστά του δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ανεβαίνουν διαρκώς και κάποιοι ενοχλούνται με αυτό καθώς όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου ο ένας εκ των δύο ηγετών του, ο Τίνο Χρουπάλα, τραυματίστηκε σε «βίαιο περιστατικό» που έλαβε χώρα σε προεκλογική συγκέντρωση την Τετάρτη στην Βαυαρία.
    Το εθνικό γραφείο του AfD ανακοίνωσε ότι ο Χρουπάλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην πόλη Ίνγκολσταντ, όπου συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών της Κυριακής στο κρατίδιο της Βαυαρίας.
    Ο Χρουπάλα χρειάστηκε να λάβει ιατρική περίθαλψη επί τόπου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
    Ο Χρουπάλα έχει «ηγετική» θέση στο κίνημα κατά της παράνομης μετανάστευσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: Ανακαλύφθηκε τάφος 2.300 ετών με λείψανα αρχαίας Ελληνίδας – Δίπλα ήταν ο καθρέπτης της.
    Εντοπίστηκε σε μια σπηλιά κοντά στην οδό Χεβρώνας στην Ιερουσαλήμ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...