ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

01 Ιουνίου 2023

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 401,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η Ελλάδα εκφυλίζεται σε μια χώρα φτηνού εργατικού δυναμικού. H οπισθοδρομική ελληνική κοινωνία, με τον χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης στην Ευρώπη, νομίζει ότι είναι «προοδευτική». «Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΣΑΝ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΑΜΨΙΑΣ (ΤΟΥ ΠΤΩΜΑΤΟΣ)».

 

 

ΑΡΘΡΑ ΜΑΪΟΥ 2023, Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ

 

 

 

 

 

 


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΥΨΟΣ:  Το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης στις 31.03.2023 ανέρχεται σε: €401,5 δισεκ.

 




  

ΚΡΑΥΓΑΖΟΝΤΑΣ  ΣΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ": ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ (ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ)

Το ιδιαίτερο τάμα της Κρήτης: Γυναίκες που θέλουν παιδί, τρώνε το φυτίλι από το καντήλι της Παναγίας. Μητσοτάκης και Τσίπρας υποστηρίζουν αυτήν την επιστημονική μέθοδο τεκνοποιίας. Σε λίγο θα προτρέπουν τους ψηφοφόρους τους να τρώνε και το καντήλι για να αποκτήσουν παιδιά.  Ελληνίδες, φάτε και το καντήλι.  Η Louis Vuitton έσπασε ρεκόρ πωλήσεων στην Ελλάδα.


 

ΚΡΑΥΓΑΖΟΝΤΑΣ  ΣΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ": ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ (ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ)

ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΔΕΟΣ.  ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΥΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ.


ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ  ΣΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΤΩΡΑ Ο ΣΚΟΥΦΟΣ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ.

 

 

Ένα από τα αφηγήματα της κυβέρνησης είναι ότι -παρά τα όσα βλέπουμε στις τιμές όλων των προϊόντων- τα οικονομικά της Ελλάδας μπήκαν σε μια τάξη. 

Ωστόσο, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα tageszeitung, αυτό πρόκειται για ένα «ψευδές» αφήγημα και μάλιστα αναφέρεται με στοιχεία στο πώς εκτοξεύθηκε το χρέος τα τελευταία χρόνια.

«Τα περί υγειών δημοσιονομικών στην Ελλάδα αποτελούν μια όμορφη αφήγηση, αλλά δυστυχώς είναι ψευδή. Αν ρίξει κανείς μια πιο προσεκτική ματιά, θα παρατηρήσει πως το υποτιθέμενο success story με την υπογραφή του Μητσοτάκη δεν έχει ακόμη προχωρήσει.

Η ανάπτυξη στην Ελλάδα μετά τον κορωνοϊό, την οποία αρέσκονται να επισημαίνουν οι οπαδοί του Μητσοτάκη, διαδέχθηκε μια βίαιη οικονομική ύφεση της τάξης του 9% κατά το έτος της πανδημίας 2020 και από τότε έως το 2022, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε συνολικά μόνο κατά 5,2%», αναφέρει ο δημοσιογράφος Φέρρυ Μπατζόγλου.,

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, το ήδη υπερβολικά υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 401,5 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά τη τελευταία τετραετία, παρουσιάζοντας μία αύξηση κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επί Μητσοτάκη απλώς δεν υπήρξαν μέτρα λιτότητας, αλλά δημιουργήθηκαν νέα χρέη.

Το ποσοστό ανεργίας μπορεί να μειώθηκε από 17,3% το 2019 σε 12,4% το 2022.

Ωστόσο, η πτώση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία χαμηλόμισθων θέσεων εργασίας μερικής απασχόλησης, με την Ελλάδα να εκφυλίζεται σε μια χώρα φτηνού εργατικού δυναμικού.

Αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για τις θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης: ένα ζευγάρι με δύο παιδιά είχε κατά μέσο όρο καθαρό εισόδημα 33.044 ευρώ το 2021, δηλαδή τόσο χαμηλό όσο και το 2003 και κατά 20.000 ευρώ χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε. (53.397 ευρώ).

Τέλος, επικαλούμενος την άποψη του πολιτικού επιστήμονα Λευτέρη Κουσούλη, ο δημοσιογράφος της taz καταλήγει πως ο κύριος λόγος που η Ν.Δ. συγκέντρωσε το 40% των ψήφων, οφείλεται κυρίως στο ότι «μιλάει για σταθερότητα, ως εγγυητής της στασιμότητας, της αδράνειας και της ακαμψίας. Και στην οπισθοδρομική ελληνική κοινωνία, αυτά έχουν απήχηση».

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΑ 382 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία ανέρχονται στα 113,7 δισ.. ευρώ
    Οι οφειλές προς τον ΕΦΚΑ στα 45,67 δισ.. ευρώ
    Τα «κόκκινα» δάνεια σε funds αγγίζουν τα 70,68 δισ.. ευρώ
    Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε τράπεζες φτάνουν στα 13,2 δισ.. ευρώ
    Το σύνολο των δανείων στις τράπεζες στα 151,75 δισ.. ευρώ.
    Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες περιλαμβάνονται στο σύνολο των δανείων, καθώς είτε είναι ενήμερα είτε όχι συνεχίζουν να αποτελούν χρέος του ιδιωτικού τομέα.

    Την ίδια ώρα, η Κομισιόν πιέζει την Ελλάδα να βάλει τέλος σε νέες ρυθμίσεις οφειλών, καθώς θεωρεί πως μέρος των οφειλετών που προχωρούν σε ρύθμιση στη συνέχεια χάνουν τις δόσεις και γίνονται ξανά «κόκκινοι», ενώ εκτιμούν πως μόνη λύση είναι ο πτωχευτικός κώδικας.

    Σχεδόν 4.000.000 πολίτες έχουν οφειλές στην Εφορία, με περίπου 2.000.000 να κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ήτοι κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, ενώ το 40% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, όταν η τελευταία ρύθμιση χρεών θέτει εκτός 4 στις 5 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...