ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Ιουνίου 2023

Νίκολα Στάρτζεον: Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας για τα οικονομικά του κόμματος. Στην Ελλάδα δεν συλλαμβάνεται κανένας πρωθυπουργός και ας χρωστάει το κόμμα του δισεκατομμύρια στις τράπεζες.

 

 

ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΧΘΕΣ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΕΝΑΣ 15ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ. Η ΦΙΛΗΣΥΧΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΙΧΕ 62 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΟ 2022 ΣΕ 391 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.

 

Τον Απρίλιο επίσης ο σύζυγός της είχε συλληφθεί για οικονομικό σκάνδαλο.

Συνελήφθη η Νίκολα Στέρτζον η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας στο πλαίσιο της έρευνας για τα οικονομικά του κόμματος SNP.

 

Υπενθυμίζεται πως η Στέρτζον παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο, ενώ τον Απρίλιο ο σύζυγός της είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με το SkyNews, η σύλληψη της Νίκολα Στέρτζον έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (11.6.2023), ενώ έκτοτε η ίδια ανακρίνεται από την αστυνομία.

Ο σύζυγος της Στέρτζον, Peter Murrell, υπήρξε πρώην διευθύνων σύμβουλος του κόμματος και είχε συλληφθεί τον Απρίλιο μαζί με τον πρώην ταμία Colin Beattie για το ίδιο οικονομικό σκάνδαλο.

Τότε και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα η αστυνομία της Σκωτίας ξεκίνησε τη σχετική έρευνα με την ονομασία Operation Branchform το 2021.

Η έρευνα συνδέεται με τη δαπάνη περίπου 600.000 λιρών που συγκεντρώθηκαν από υποστηρικτές του κόμματος που προορίζονται για την εκστρατεία υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

Ωστόσο, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα ποσά αυτά σπαταλήθηκαν για άλλους σκοπούς.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...