ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Οκτωβρίου 2024

ΟΙ ΠΡΩΙΜΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

 

 

Ισπανία, ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Ποινή φυλάκισης 10 ετών σε πρώην υπουργό για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος. Πρόστιμο 25 εκατομμυρίων ευρώ και απαγόρευση να έχει δημόσιο αξίωμα για 18 χρόνια. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΛΑΠΑΣ: «είμαστε μέρος του συστήματος εξουσίας. Οι πολιτικοί είναι αθώοι. Δανείζονται από το εξωτερικό για να μας πληρώνουν. Ο Κασιδιάρης φταίει για όλα».

 

 

                     
                              Πρώσος στρατηγός Καρλ φον Κλαούζεβιτς
                       Στα 13 χρόνια του ήταν δόκιμος αξιωματικός

 Μέχρι τον 19ο αιώνα οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι δεν ήξεραν αυτήν την ηλικιακή ομάδα που εμείς ονομάζουμε σήμερα «νεολαία».

Υπήρχε η παιδική ηλικία και μετά μία απότομη μετάβαση στις ευθύνες της ζωής, που ονομάζουμε "ηλικία δράσης και παραγωγής".
Τα αγόρια που ανήκαν σε μια ευγενή τάξη, έκαναν συχνά στρατιωτική καριέρα όταν ήταν δώδεκα χρονών.
Μια ηλικία που αρκετά κορίτσια παντρευόταν.

Στην Ελλάδα σήμερα έχουμε μια γενιά άεργων – και ανύπαντρων - γαϊδουριών που αποκαλούν νεολαία,  με ηλικία 30, 40, 50 και 60 χρονών.



Ο Πρώσος στρατηγός Καρλ φον Κλαούζεβιτς. Την άνοιξη του 1793, ήταν απλά ένα παιδί που κουβαλούσε ένα λάβαρο. Ήταν μόλις 12 χρονών. Το λάβαρο ήταν τόσο βαρύ γι αυτό, διότι ήταν μικρόσωμος, που οι άλλοι στρατιώτες τον βοηθούσαν στις πορείες κατά την διάρκεια των πολέμων και αρκετοί τον επευφημούσαν για την προσπάθεια που έκανε και ήταν τόσο περήφανος. Μετά από έναν χρόνο, στα 13 του, χρήστηκε Fähnrich (δόκιμος) και συνέχισε να πολεμά πάνω σε άλογο με στολή αξιωματικού.

Ο Ουίλιαμ Πιτ ο Νεότερος (William Pitt The Younger,γεν. 1759 - 1806) ήταν Βρετανός πολιτικός.
Ο Πιτ ήταν ένας έξυπνος και καλός μαθητής και έμαθε γρήγορα καλά Λατινικά και Ελληνικά. Το 1773 στην ηλικία των 14 ετών παρευρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου σπούδασε Πολιτική Φιλοσοφία, Μαθηματικά, Γεωμετρία, Χημεία και Ιστορία. Έγινε ο νεότερος Πρωθυπουργός το 1783 σε ηλικία 24 ετών. Εγκατέλειψε το γραφείο του το 1801, αλλά έγινε ξανά πρωθυπουργός από το 1804 έως το θάνατό του το 1806. Ήταν επίσης Υπουργός Οικονομικών καθ' όλην τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του.

Για να μην αναφέρουμε τον βίο και τις πράξεις του Μ. Αλεξάνδρου στα παιδικά του χρόνια.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...