ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

29 Οκτωβρίου 2024

Αλβανία: Πλοίο με σημαία Τουρκίας με τοξικά απόβλητα επέστρεψε στη Αλβανία αφού περιπλανήθηκε επί μήνες σε όλες τις θάλασσες. Είναι πιθανόν να ρίξει τα τοξικά απόβλητα στο Ιόνιο, όπως συνέβη και στο παρελθόν, χωρίς να βγάλουν μιλιά οι ελληνικές κυβερνήσεις;

 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΝΩΝΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ Η ΤΟΞΙΚΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΝΟΜΑΡΧΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ. 4 ΟΡΕΙΝΟΙ ΝΟΜΟΙ (ΓΡΕΒΕΝΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΔΡΑΜΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ) ΣΤΙΣ 4 ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΓΙΑ «ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ».


Απορρίφθηκαν, λόγω καρκινογόνων φυτοφαρμάκων, κατόπιν ελέγχων των Γεωπόνων και ελεγκτών ποιότητας, 80 τόνοι τουρκικών προϊόντων που εισάγει ο Μητσοτάκης από την Τουρκία για να ταΐσει τα βόδια, τους νεοέλληνες. Μετά φταίει το εμβόλιο για τους ατελείωτους καρκίνους που χτυπούν τους ευφυείς ρωμιούς. Οι πράκτορες πολιτικοί κατέστρεψαν μεθοδικά την ελληνική γεωργία, κτηνοτροφία και βιομηχανία.

   

Να απαγορευθούν στα παιχνίδια χημικά που επηρεάζουν τις ορμόνες ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απαγόρευση των ενδοκρινικών διαταρακτών στα παιχνίδια. ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ; ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΕ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ; Τις ουσίες αυτές τις γνωρίζουμε 50 χρόνια τώρα. Δημιούργησαν μια γενιά ομοφυλόφιλα πειραματόζωα, επέτρεψαν την δημιουργία καρκινογενέσεων και τώρα κάνουν πως ενδιαφέρονται.

  

ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ, ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΟΥΣΕ. Ο ΣΑΜΑΡΙΝΙΩΤΗΣ ΙΩΝΑΣ ΚΑΡΟΥΣΗΣ, ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. Νετανιάχου: «Ο Ι.Καρούσης ήταν ένας εξαιρετικός νέος Έλληνας, ένας Δαυίδ, που δολοφονήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα».

 

Η ΕΛΛΑΔΑ καταλαμβάνει την 4η θέση παγκοσμίως σε νέες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί διεθνώς τον πρώτο σε συχνότητα εμφάνισης και θνησιμότητας καρκίνο για τους άνδρες και τον τρίτο για τις γυναίκες.  Διαγιγνώσκεται συνήθως σε μεγαλύτερες ηλικίες, αν και εσχάτως αυξάνονται τα κρούσματα και στις νεότερες και σε μη καπνιστές.

Παγκοσμίως, το 2020, διαγνώστηκαν 2.206.771 εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου του πνεύμονα, ενώ η Ελλάδα κατέχει δυστυχώς την 4η θέση παγκοσμίως σε νέες διαγνώσεις. Ταυτόχρονα, ο καρκίνος του πνεύμονα εκτιμάται ότι ευθύνεται για το 20% περίπου της συνολικής θνησιμότητας από όλους τους τύπους καρκίνου στην Ευρώπη (23.1% στη χώρα μας) και για το 8% της συνολικής θνησιμότητας των ανδρών.

Πηγή: iatronet.gr

10 εκατ. τόνοι ραδιενεργών αποβλήτων στην καρδιά της Αττικής


Η Ελλάδα πρώτη σε διαγνώσεις λεμφώματος Hodgkin 

Η Ελλάδα είναι η χώρα με τις περισσότερες νέες διαγνώσεις του λεμφώματος Hodgkin, ενός καρκίνου των λεμφοκυττάρων.

Η χώρα μας έχει τα περισσότερα νέα περιστατικά παγκοσμίως: 5,3 ανά 100.000 ανθρώπους το 2016, ενώ ο μέσος όρος διεθνώς είναι ένα -1- νέο περιστατικό ανά 100.000 ανθρώπους.

Αυτό προκύπτει από μια νέα παγκόσμια μελέτη-πανόραμα του καρκίνου, που καλύπτει 195 χώρες κατά την περίοδο 1990-2016 και δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό ογκολογίας "JAMA Oncology".

 

 

Τα επικίνδυνα χημικά καταστρέφονται μέσω της καύσης σε ειδικούς χώρους. Αυτό επρόκειτο να γίνει με τα χημικά της Συρίας τα οποία θα μεταφέρονταν στην Αλβανία και θα καταστρέφονταν μέσα σε μεγάλους κλιβάνους.

Όμως η μαζική αντίδραση των κατοίκων της γειτονικής χώρας οδήγησε την κυβέρνηση να αρνηθεί παρά τα γενναιόδωρα ανταποδοτικά οφέλη που πρόσφεραν οι Αμερικανοί. Κατέφυγαν τελικά  στη μέθοδο της υδρόλυσης ανοιχτά της Κρήτης γιατί καμία άλλη χώρα δε δέχτηκε να γίνει καταστροφή των χημικών της Συρίας στο έδαφός της.

 


Πλοίο που μεταφέρει εκατοντάδες τόνους βιομηχανικών αποβλήτων που θεωρούνται ύποπτα ως τοξικά κατέπλευσε χθες στην Αλβανία, στον τόπο από όπου είχε αρχικά αποπλεύσει.

Το φορτίο του δεν έγινε δεκτό στην Ταϊλάνδη και το πλοίο περιπλανήθηκε επί μήνες για να καταλήξει και πάλι στην Αλβανία, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Basel Action Network (BAN).

«Το πλοίο έχει αγκυροβολήσει στο Δυρράχιο, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το λιμάνι», δήλωσε στο AFP ο Jim Puckett, εκτελεστικός διευθυντής της BAN, ο οποίος βρέθηκε χθες στο αλβανικό λιμάνι περιμένοντας την άφιξη του πλοίου. Το φορτηγό μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Moliva, με σημαία Τουρκίας, μεταφέρει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «102 κοντέινερ, δηλαδή 2.100 τόνους» αποβλήτων που θεωρούνται ύποπτα. Το φορτίο απέπλευσε από την Αλβανία τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάσθηκαν στο αλβανικό τελωνείο, πρόκειται για βιομηχανικά απόβλητα, και συγκεκριμένα για οξείδιο του σιδήρου, η εξαγωγή του οποίου επιτρέπεται.


Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες που διαβιβάσθηκαν στην οργάνωση BAN από μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, πρόκειται για σκόνη σακκόφιλτρων ηλεκτροκαμίνου (Electric Arc Furnace Dust-EAFD), που ανήκει στα τοξικά απόβλητα και πρέπει να αποθηκεύεται και να μεταφέρεται υπό πολύ αυστηρές συνθήκες. Τα απόβλητα δεν έγιναν δεκτά στην Ταϊλάνδη και ταξίδεψαν πίσω στην Αλβανία αφού το πλοίο περιπλανήθηκε επί πολλούς μήνες στην θάλασσα, με σταθμούς στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.

«Η μεταφορά αυτών των αποβλήτων έχει προκαλέσει διχογνωμίες. Ορισμένοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται για επικίνδυνα απόβλητα. Εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε 95% βέβαιοι ότι είναι», δήλωσε ο Jim Puckett κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Δυρράχιο. Η μη κυβερνητική οργάνωση θεωρεί ότι πρόκειται «για σκόνη χάλυβα που συγκεντρώθηκε στα φίλτρα των χαλυβουργείων του Ελβασάν», είπε. «Αν αυτό που δηλώνουμε είναι αλήθεια (…) η εξαγωγή αυτή ήταν μία εγκληματική εξαγωγή που δεν έπρεπε ποτέ να έχει γίνει».

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Αλβανία διαθέτει βαριά Βιομηχανία ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΕΙΑ, η Ψωροκώσταινα του Μητσοτάκη δεν διαθέτει χαλυβουργεία.)

Η Basel Action Network, με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, ζητούν από τις αλβανικές αρχές να συμμετάσχει στην δειγματολειψία στο φορτίο του πλοίου ώστε να εξακριβωθεί για τι πρόκειται και να ταυτοποιηθεί «ο παραγωγός και η προέλευση των αποβλήτων», εξήγησε ο Jim Puckett. Αντιπροσωπεία της οργάνωσης επρόκειτο να συναντηθεί χθες με τις αλβανικές αρχές.

Η εισαγγελία του Δυρραχίου ξεκίνησε έρευνα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) για «λαθρεμπόριο απαγορευμένων εμπορευμάτων» και «κατάχρηση εξουσίας».

Η αλβανική εισαγγελία διέταξε χθες την δέσμευση των εμπορευματοκιβωτίων πριν από τον κατάπλου, για να προετοιμαστεί το άνοιγμά τους σε συνθήκες ασφαλείας.

Η αποστολή βιομηχανικών αποβλήτων από τις δυτικές χώρες για την διαχείρισή τους αλλού, στην Ασία ή την Αφρική, αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου εμπορίου που καταγγέλλεται συστηματικά από τις περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις. Αντιπροσωπεύει 44 έως 70 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

4 σχόλια:

  1. Δημιούργησαν, για πρώτη φορά με γενετική τροποποίηση στο εργαστήριο, μύγες που αναπαράγονται με παρθενογένεση. Όλα τα «μωρά» που γεννιούνται με παρθενογένεση, είτε στις μύγες, είτε σε άλλα ζώα, είναι πάντα θηλυκά.


    Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν στο εργαστήριο μύγες ικανές να αναπαράγονται με παρθενογένεση, δηλαδή χωρίς να ζευγαρώνουν ή να γονιμοποιούνται τεχνητά, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση Current Biology.

    Ορισμένα είδη ζώων αναπαράγονται με παρθενογένεση, όχι όμως τα θηλαστικά. Τέτοιου είδους αναπαραγωγή έχει παρατηρηθεί σε πουλιά ή σε ερπετά – ένα παράδειγμα είναι ο δράκος του Κόμοντο, η μεγαλύτερη σαύρα στον κόσμο.

    Είναι όμως η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο με γενετική τροποποίηση ζώων στο εργαστήριο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μέσος άνθρωπος τρώει έως 121.000 μικροπλαστικά σωματίδια τον χρόνο και πολύ περισσότερα αν πίνει συνεχώς νερό από πλαστικά μπουκάλια. Το νερό στα πλαστικά μπουκάλια περιέχει περίπου 22 φορές περισσότερα μικροπλαστικά από ό,τι της βρύσης.

    Ο μέσος ενήλικας καταπίνει και εισπνέει 74.000 έως 121.000 μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικού ετησίως μέσω της τροφής του, του νερού και της αναπνοής του, ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του, με συνέπειες ακόμη άγνωστες για την υγεία του, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, την πρώτη του είδους της.

    Όσο πιο πολύ εμφιαλωμένο νερό από πλαστικά μπουκάλια πίνει κανείς, τόσο αυξάνει η πιθανότητα να καταπιεί μικροπλαστικά σωματίδια. Το νερό στα πλαστικά μπουκάλια περιέχει περίπου 22 φορές περισσότερα μικροπλαστικά από ό,τι το νερό της βρύσης. Κάποιος που πίνει μόνο εμφιαλωμένο νερό, καταναλώνει 90.000 έξτρα μικροπλαστικά σωματίδια κάθε χρόνο μόνο από αυτή την πηγή (έναντι 4.000 από το νερό της βρύσης).

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Κίραν Κοξ του καναδικού Πανεπιστημίου της Βικτόρια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικής επιστήμης και τεχνολογίας “Environmental Science and Technology”, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», ανέφεραν ότι αυτή μπορεί να είναι μια αρκετά συντηρητική εκτίμηση, καθώς μόνο ένας μικρός αριθμός τροφών και ποτών αναλύθηκαν για πλαστική ρύπανση. Τροφές όπως το ψωμί, το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα λαχανικά μπορεί επίσης να περιέχουν μικροπλαστικά, αλλά δεν έχουν διερευνηθεί ακόμη.

    Οι συνέπειες για την υγεία είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστες, αλλά είναι πιθανό ότι τα μικροπλαστικά έχουν τοξική δράση. Επίσης ορισμένα από αυτά είναι αρκετά μικρά για να διεισδύσουν στους ανθρώπινους ιστούς, πυροδοτώντας αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος.

    Η ρύπανση από τα μικροπλαστικά προκαλείται κυρίως από τη διάσπαση των μεγαλύτερων πλαστικών και είναι διάσπαρτη σε όλο τον πλανήτη. Μικροπλαστικά έχουν βρεθεί παντού: στον αέρα, στο έδαφος, στα ποτάμια και στα πιο βαθιά σημεία των ωκεανών. Έχουν ανιχνευθεί στο εμφιαλωμένο νερό, αλλά και στο νερό βρύσης, στα ψάρια και γενικότερα στα θαλασσινά, αλλά και στη μπίρα.

    «Προσωπικά αποφεύγω όσο μπορώ τις πλαστικές συσκευασίες και το εμφιαλωμένο νερό», δήλωσε ο ίδιος ο Κοξ. «Τα γεγονότα είναι απλά : παράγουμε πολύ πλαστικό και αυτό καταλήγει στα οικοσυστήματα, των οποίων αποτελούμε μέρος. Η κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης και η υποστήριξη εταιρειών που αντικαθιστούν τις πλαστικές συσκευασίες, δεν θα έχει καθόλου αμελητέα επίπτωση».

    Πάντως, άλλοι επιστήμονες εμφανίσθηκαν πιο επιφυλακτικοί για τις πιθανές συνέπειες των μικροπλαστικών. Ο καθηγητής οικολογίας ‘Αλαστερ Γκραντ του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας δήλωσε: «Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι ένας ενήλικος άνδρας καταναλώνει 142 πλαστικά σωματίδια τη μέρα από το στόμα και εισπνέει άλλα 170. Δεν παρουσιάζουν όμως στοιχεία ότι αυτή η κατανάλωση συνιστά πράγματι σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία».

    Η μαζική παραγωγή πλαστικών άρχισε στη δεκαετία του 1940 και έκτοτε εξαπλώθηκαν παγκοσμίως, προκαλώντας την αντίστοιχη ρύπανση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυτοφάρμακο εντοπίστηκε στο σπέρμα ανδρών με υπογονιμότητα – Χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα.
    Η γλυφοσάτη χρησιμοποιείται ευρέως ως φυτοφάρμακο - ζιζανιοκτόνο και ξηραντικό καλλιεργειών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μικροπλαστικά εντοπίστηκαν σε ανθρώπινους όρχεις – Η σύνδεση με την υπογονιμότητα.
    Μικροπλαστικά υπάρχουν, εκτός από τον αέρα, το νερό, τα τρόφιμα και το ανθρώπινο σώμα, και στα αναπαραγωγικά όργανα με άγνωστες ακόμα συνέπειες για τον οργανισμό του ανθρώπου.
    Σημαντικές συγκεντρώσεις μικροπλαστικών ανιχνεύθηκαν στους όρχεις των ανθρώπων και των σκύλων, μια εσωτερική μόλυνση που σύμφωνα με τους ερευνητές ίσως συνδέεται με το φαινόμενο της μειωμένης παραγωγής σπερματοζωαρίων που παρατηρείται στους άνδρες σε όλο τον κόσμο.
    «Στην αρχή αμφέβαλλα για το εάν τα μικροπλαστικά μπορούν να διεισδύσουν στο αναπαραγωγικό σύστημα» σχολίασε ο Σιαοζιόνγκ Γιου του Πανεπιστημίου του Νιου Μέξικο, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Toxicological Science.
    «Έμεινα έκπληκτος όταν έλαβα τα αποτελέσματα για τους σκύλους. Και εξεπλάγην ακόμα περισσότερο με τα αποτελέσματα για τους ανθρώπους» είπε.
    «Το PVC απελευθερώνει πολλά χημικά που παρεμβαίνουν στη σπερματογένεση και διαταράσσουν το ορμονικό σύστημα»
    Κανένα από τα δείγματα δεν ήταν απαλλαγμένο από μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικών. Συνολικά 12 διαφορετικά πολυμερή ανιχνεύθηκαν σε 23 ανθρώπινους όρχεις που προήλθαν από νεκροψίες, καθώς και σε 47 όρχεις σκύλων που είχαν υποβληθεί σε στείρωση σε διάφορα κτηνιατρεία και καταφύγια ζώων.
    Ο Γιου αποφάσισε να πραγματοποιήσει την έρευνα όταν ενημερώθηκε για πρόσφατη μελέτη που ανίχνευε μικροπλαστικά στον ανθρώπινο πλακούντα.
    Ο ερευνητής ακολούθησε την ίδια μεθοδολογία, στην οποία το δείγμα ιστού υποβάλλεται σε χημική κατεργασία για να διαλυθούν τα λίπη και οι πρωτεΐνες και στη συνέχεια τοποθετείται σε φυγόκεντρο, οπότε τα πλαστικά συγκεντρώνονται στον πάτο του δοκιμαστικού σωλήνα.
    Στη συνέχεια το υλικό αυτό θερμαίνεται στους 600 βαθμούς Κελσίου και οι ατμοί αναλύονται με φασματόμετρο μάζας για να προσδιοριστεί η χημική σύσταση.
    Στους σκύλους, η μέση συγκέντρωση ήταν 123 μικρογραμμάρια πλαστικού ανά γραμμάριο ιστού, ενώ στους ανθρώπους το νούμερο εκτινασσόταν στα 329 μικρογραμμάρια.
    Και στις δύο περιπτώσεις το πιο άφθονο πολυμερές ήταν το πολυαιθυλένιο (PE), πλαστικό που χρησιμοποιείται ευρέως σε μπουκάλια, σακούλες και διάφορες συσκευασίες, ενώ στη δεύτερη θέση βρισκόταν το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), το οποίο χρησιμοποιείται σε σωλήνες ύδρευσης και άλλες εφαρμογές.
    Η μέτρηση των σπερματοζωαρίων δεν ήταν δυνατή στους ανθρώπινους όρχεις λόγω των υγρών συντήρησης, στην περίπτωση των σκύλων όμως διαπιστώθηκε ότι τα υψηλότερα επίπεδα του PVC, αλλά όχι του PE, συνδέονται στατιστικά με μειωμένα σπερματοζωάρια.
    «Το PVC απελευθερώνει πολλά χημικά που παρεμβαίνουν στη σπερματογένεση και διαταράσσουν το ορμονικό σύστημα» επισήμανε ο Γιου.
    Και πρόσθεσε ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να διαπιστωθεί αν η ρύπανση από μικροπλαστικά είναι αιτία της ολιγοσπερμίας που παρατηρείται σε όλο και περισσότερους άνδρες, κάτι που όπως λέει έχει παρατηρηθεί και στους αρσενικούς σκύλους.
    «Υπάρχουν πολλά άγνωστα σημεία. Πρέπει να εξετάσουμε τις πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες» είπε ο ερευνητής. «Είναι τα μικροπλαστικά ένας από τους παράγοντες που ευθύνονται για τη μείωση;».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...