ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Οκτωβρίου 2023

«Ένα νέο φαινόμενο ξεκίνησε μόλις στη Γάζα»: Οι γονείς γράφουν στα πόδια των παιδιών τους το όνομά τους

 

 

 

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. Αρνούμαστε να στέλνουμε όπλα στο Ισραήλ για να σκοτώνουν αμάχους. Νοιώθουμε ντροπή να εργαζόμαστε για την αμερικανική κυβέρνηση, που υποστηρίζει δολοφονίες αμάχων, απαγωγές παιδιών, συλλογική τιμωρία, εθνοκάθαρση, κατοχή και άπαρτχαϊντ στην Παλαιστίνη. Ο (ιουδαίος) υπουργός εξωτερικών Μπλίνκεν και η ομάδα του δεν ακούν τις συμβουλές των ειδικών και επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην υποστήριξη της «επεκτεινόμενης επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα».

 

 

 

 

 


Ναυτεμπορική 23/10/2023

Περιπτώσεις γονέων που γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους με μαύρο μελάνι στα πόδια και την κοιλιά τους αναφέρει το CNN, επικαλούμενο τον επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Al-Aqsa Martyrs στην κεντρική Γάζα.

Οι γονείς ανησυχούν ότι «θα μπορούσε να συμβεί το οτιδήποτε» και κανείς δεν θα είναι σε να αναγνωρίσει τα παιδιά τους, εξήγησε ο Δρ. Abdul Rahman Al Masri.

Το μαύρο μελάνι είναι σημάδι του φόβου και της απελπισίας που νιώθουν οι γονείς στον πυκνοκατοικημένο θύλακα καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να τον σφυροκοπά με αεροπορικά πλήγματα ως αντίποινα για τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου, σχολιάζει το CNN.

 


«Αυτό που παρατηρήσαμε σήμερα είναι ότι πολλοί γονείς γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους στα πόδια τους, ώστε να μπορούν να ταυτοποιηθούν μετά από αεροπορικές επιδρομές και εφόσον χαθούν. Αυτό είναι ένα νέο φαινόμενο που μόλις ξεκίνησε στη Γάζα», είπε χαρακτηριστικά ο επόπτης της αίθουσας όπου καθαρίζονται οι σοροί που φτάνουν στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι τρία παιδιά στο νεκροτομείο του νοσοκομείου είχαν γραμμένα πάνω τους τα ονόματά τους.

«Πολλά παιδιά αγνοούνται, πολλά φτάνουν εδώ με τα κρανία τους σπασμένα…και είναι αδύνατο να τα αναγνωρίσουμε. Αναγνωρίζονται μόνο από αυτά που γράφονται στο σώμα τους», πρόσθεσε μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας στο CNN.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εκατοντάδες παιδιά ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια κτιρίων που χτυπήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές σε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στον κόσμο.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

8 σχόλια:

  1. Μελέτη εξετάζει τα οφέλη των νεογέννητων από τον εμβολιασμό των εγκύων κατά της Covid-19.
    Τα βρέφη που γεννιούνται από μητέρες οι οποίες έλαβαν εμβόλιο κατά της Covid-19 στην εγκυμοσύνη είχαν χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρής νεογνικής νοσηρότητας, νεογνικού θανάτου και εισαγωγής σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Τορόντο και του μη κερδοσκοπικού ινστιτούτου ICES, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «JAMA Pediatrics».
    Οι ερευνητές ανέλυσαν αρχεία υγείας για περισσότερα από 142.000 βρέφη στο Οντάριο, από τα οποία σε ποσοστό 60% οι μητέρες είχαν λάβει εμβόλιο mRNA κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα βρέφη γεννήθηκαν την περίοδο από 1η Μαΐου 2021 έως 2 Σεπτεμβρίου 2022.
    Οι γυναίκες που εμβολιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι άνω των 30 ετών, να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί, να έχουν κάνει εμβόλιο γρίπης κατά τη διάρκεια μιας από τις δύο προηγούμενες περιόδους γρίπης και να κατοικούν σε αστικές περιοχές και περιοχές με υψηλότερο εισόδημα.
    Όπως διαπιστώθηκε, τα βρέφη που είχαν εκτεθεί στο εμβόλιο είχαν μικρότερο κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας (7.3% έναντι 8.3% για τα βρέφη που δεν είχαν εκτεθεί στο εμβόλιο), νεογνικού θανάτου (0,0% έναντι 0,16%) και εισαγωγής στη μονάδα εντατικής θεραπείας (11,4% έναντι 13,1%). Επίσης, δεν διαπιστώθηκε καμία αύξηση της εισαγωγής τους σε νοσοκομείο μέχρι την ηλικία των έξι μηνών ή της επανεισαγωγής τους.
    Διευκρινίζεται ότι οι αναλύσεις αφορούσαν τις γεννήσεις ζώντων παιδιών, οπότε δεν παρατηρήθηκαν σε αυτή τη μελέτη τυχόν επιπτώσεις του εμβολιασμού στις αποβολές και τις θνησιγενείς γεννήσεις. Ωστόσο, άλλες μελέτες δεν έχουν αναφέρει αυξημένο κίνδυνο αποβολής ή θνησιγένειας σε γυναίκες που εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αντίθετα, ορισμένες μελέτες διαπίστωσαν μειωμένο κίνδυνο θνησιγένειας.
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 600.000 AMEΡΙΚΑΝΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ! ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.
    Washington Post: «Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν “σχέδιο μαζικής εκκένωσης” αν κλιμακωθεί ο πόλεμος».
    Η κυβέρνηση Τ.Μπάιντεν προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εκκένωσης εκατοντάδων χιλιάδων Αμερικανών πολιτών από τη Μέση Ανατολή, εάν η ο πόλεμος στη Γάζα κλιμακωθεί, αναφέρει η Washington Post.
    To σενάριο μιας τέτοιας επιχείρησης τίθεται επί τάπητος καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις, με τη βοήθεια εξοπλισμού και στρατιωτικών συμβούλων των ΗΠΑ, προετοιμάζονται για μια επικίνδυνη χερσαία επίθεση κατά της Χαμάς.
    Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, υπάρχει αυξημένη ανησυχία για τους Αμερικανούς που ζουν στο Ισραήλ και τον γειτονικό Λίβανο καθώς μια εκκένωση αυτού του μεγέθους θεωρείται το χειρότερο σενάριο και άλλες λύσεις θεωρούνται πιο πιθανές.
    Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «θα ήταν ανεύθυνο να μην έχουμε ένα σχέδιο για τα πάντα».
    Η κυβέρνηση, παρά τη σθεναρή δημόσια υποστήριξή της προς το Ισραήλ, ανησυχεί βαθύτατα από την προοπτική κλιμάκωσης και τις τελευταίες ημέρες έχει στρέψει την προσοχή της εν μέρει στην περίπλοκη επιμελητεία της απότομης μετακίνησης μεγάλου αριθμού ανθρώπων.
    Υπήρχαν περίπου 600.000 Αμερικανοί πολίτες στο Ισραήλ και άλλοι 86.000 πιστεύεται ότι βρίσκονταν στον Λίβανο όταν επιτέθηκε η Χαμάς, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
    https://twitter.com/i/status/1716839755898401275
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
    Reporters United / Πως ο Άρειος Πάγος ματαίωσε την αποκάλυψη της σχέσης κυβέρνησης – Predator.
    Oι δημοσιογράφοι του Reporters United αποκαλύπτουν σε νέο τους ρεπορτάζ πώς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Αδειλίνη αφαίρεσε την υπόθεση των υποκλοπών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αυτή ερευνούσε το κοινό κέντρο ΕΥΠ – Predator.
    Η έρευνα δείχνει ότι η άνωθεν παρέμβαση πιθανότατα δεν θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της έρευνας, αλλά σε μη διαλεύκανση του σκανδάλου.
    Στις 23 Οκτωβρίου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε διαβίβαση της υπόθεσης του Predator Gate από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση. Η κ. Αδειλίνη ανέφερε στην παραγγελία της ότι «υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ερευνώμενων εγκλημάτων». Η εξέλιξη διαφημίστηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ ως αναβάθμιση της υπόθεσης.
    Τα πράγματα είναι διαφορετικά όπως εξηγεί ο Θ. Χονδρόγιαννος. Τον Ιούλιο του 2023, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ) ολοκλήρωσε το πόρισμά της για τις υποκλοπές μέσω Predator, το οποίο και διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σημαντικό εύρημα της ΑΠΔ: Η στοχοποίηση τουλάχιστον 92 προσώπων μέσω Predator. Η ΑΠΔ έδωσε στη Δικαιοσύνη ένα σημαντικό όπλο για τη διερεύνηση του Predator Gate. Οι εισαγγελικές Αρχές μπορούσαν να ερευνήσουν ποιοι στόχοι του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ, αποκαλύπτοντας έτσι το κοινό κέντρο ΕΥΠ – Predator και διώκοντας ποινικά τους υπεύθυνους, είτε ιδιώτες είτε (και) κρατικούς αξιωματούχους.
    Γι’ αυτό τον λόγο, στα τέλη Σεπτεμβρίου η Εισαγγελία Πρωτοδικών έστειλε στην ΑΔΑΕ παραγγελία, για να ελέγξει κατά πόσον οι 92 στόχοι του Predator είχαν παρακολουθηθεί και από την ΕΥΠ, υπό την πολιτική ευθύνη του Γ. Δημητριάδη και τον έλεγχο του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χ. Ράμμος σκόπευε να εκτελέσει την εισαγγελική παραγγελία.
    Όμως, στις 18 Οκτωβρίου, η νέα σύνθεση της ΑΔΑΕ τάχθηκε κατά της εκτέλεσης της εισαγγελικής παραγγελίας, με τον πρόεδρο Ράμμο και άλλα δύο μέλη να μειοψηφούν. Η νέα σύνθεση προέκυψε μετά από πρόταση της κυβέρνησης και ψηφοφορία στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, χωρίς την αναγκαία πλειοψηφία των 3/5, με στήριξη ΝΔ και Βελόπουλου .
    Στις 20 Οκτωβρίου, η εισαγγελία Πρωτοδικών ουσιαστικά επέμεινε στην εκτέλεση της εισαγγελικής παραγγελίας της για τη διακρίβωση της παρακολούθησης των 92 στόχων του Predator και από την ΕΥΠ, ζητώντας από τη νέα σύνθεση της ΑΔΑΕ να μη διαρρεύσει στοιχεία της δικογραφίας.
    Ωστόσο, στις 23 Οκτωβρίου η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατόπιν ενημέρωσής της από το μέλος της ΑΔΑΕ Γιώργο Μπακάλη (ο οποίος εναντιώθηκε στην εισαγγελική παραγγελία), πήρε ξαφνικά την υπόθεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ ερευνούσε την πιθανότητα ύπαρξης κοινού κέντρου ΕΥΠ – Predator.
    Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, οι δημοσιογράφοι απευθύνθηκαν προς την κ. Αδειλίνη & τον κ. Μπακάλη, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία. «Η κ. Αδειλίνη δεν απάντησε στα ερωτήματά μας. Ο κ. Μπακάλης δεν διέψευσε την ενημέρωση προς την κ. Αδειλίνη, η οποία προκύπτει από το ρεπορτάζ μας. Όμως, δεν εξήγησε για ποιους λόγους ενημέρωσε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με την εισαγγελική παραγγελία και την πρόθεση του κ. Ράμμου να προχωρήσει σε ελέγχους.» γράφει στο fb ο δημοσιογράφος Θ. Χονδρόγιαννος.
    Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ
    https://www.reportersunited.gr/11835/ypoklopes-arios-pagos-predator/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουλάχιστον 2.360 παιδιά σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας μέσα σε 18 ημέρες.
    Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 2.360 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, τον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος βομβαρδίζεται ακατάπαυστα από τον ισραηλινό στρατό από την 7η Οκτωβρίου, σε αντίποινα για την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας.
    Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά πρόσθεσε πως άλλα 5.364 παιδιά τραυματίστηκαν, επικαλούμενη πληροφορίες της, χωρίς να κατονομάσει πηγές.
    Η Γιούνισεφ έκανε λόγο για «αδυσώπητες επιθέσεις» του ισραηλινού στρατού.
    Μετά την αιφνιδιαστική, άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, που είχε απολογισμό πάνω από 1.400 νεκρούς, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο αριθμό που έχουν δημοσιοποιήσει οι ισραηλινές αρχές, εξαπολύθηκαν ασταμάτητοι βομβαρδισμοί από αέρος και με το πυροβολικό σε αντίποινα, ενώ ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στον θύλακα υπό πολιορκία.
    «Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί κηλίδα που μεγεθύνεται στη συλλογική μας συνείδηση. Ο ρυθμός των θανάτων και των τραυματισμών είναι απλά απίστευτος», ανέφερε η Αντέλ Χοντρ, επικεφαλής της διεύθυνσης της Γιούνισεφ που είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
    Η ολοένα οξύτερη έλλειψη πόσιμου νερού, τροφής, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στον παλαιστινιακό θύλακα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τα παιδιά, που αποτελούν περί το 50% του πληθυσμού (2,3 εκατ.), τόνισε η υπηρεσία.
    Η Γιούνισεφ κάλεσε τα μέρη να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια. Κάλεσε επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούν η Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις, δεκάδες από τους οποίους είναι παιδιά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΣΕΒΗ ΤΟΥΣ;
    ΑΣΧΕΤΟ ΑΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 2.360 ΠΑΙΔΙΑ.
    Στο Ισραήλ σήμερα ο Τσέχος πρωθυπουργός και ο Αυστριακός καγκελάριος.
    Θα εκφράσουν την υποστήριξή τους στη χώρα.
    Σήμερα Τετάρτη 25/10 αναμένεται να βρεθούν στο Ισραήλ ο Τσέχος πρωθυπουργός, Πετρ Φιάλα και ο Αυστριακός καγκελάριος, Καρλ Νεχάμερ, όπως έκαναν και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες πριν από αυτούς, προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο Ισραήλ.
    Σχολιαστές εικάζουν ότι οι αλλεπάλληλες επισκέψεις ξένων ηγετών στο Ισραήλ το τελευταίο διάστημα ίσως να αποσκοπούν και στην καθυστέρηση της αναμενόμενης χερσαίας εισβολής των IDF στη Λωρίδα της Γάζας.
    Ο Αυστριακός καγκελάριος και ο Τσέχος πρωθυπουργός θα έχουν συνομιλίες με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσοκ, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των κυβερνήσεών τους.
    Ο Νεχάμερ θα συναντηθεί και με την οικογένεια ενός Ισραηλινού με αυστριακή υπηκοότητα, που κρατείται όμηρος από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιορδανία: «Υπεράνω του διεθνούς δικαίου το Ισραήλ».
      Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν αλ Σάφαντι υποστήριξε την Τρίτη (24/10) ότι το Ισραήλ παρουσιάζεται «υπεράνω του διεθνούς δικαίου».
      Παράλληλα η Ιορδανία κατηγορεί τη διεθνή κοινότητα ότι υιοθετεί «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αναφορικά με την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς και το σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.
      Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά την οποία δεν υπήρξε έκκληση για άμεση και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός, ο ιορδανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η διεθνής κοινότητα υποχρεούται να σταματήσει τον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΒΙΑΙΟ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ.
    Αυτό συζήτησε ο Μητσοτάκης στο Ισραήλ;

    Για ακόμα μία φορά Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων για την υποδοχή εκτοπισμένων Παλαιστινίων όπως αναφέρει ισραηλινή εφημερίδα.
    Δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Calcalist» αποκαλύπτει τις δηλώσεις της υπουργού Πληροφοριών Gila Gamliel σε απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε προτείνει τη «βίαιη μεταφορά» των εκτοπισμένων στο Σινά, μετά το τέλος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.
    Η οικονομική εφημερίδα προέβη στο δημοσίευμα χτες Τρίτη και σύμφωνα με αυτό εμπεριέχονται τρείς προτάσεις της υπουργού για την μεταπολεμική περίοδο με πρωτεύουσα λύση που “θα οδηγήσει σε θετικά και μακροπρόθεσμα στρατηγικά αποτελέσματα» τη μεταφορά των πολιτών της Γάζας στο Σινά.
    Τα βήματα της πρότασης
    Δημιουργία ζώνης ελέγχου πλάτους πολλών χιλιομέτρων εντός της Αιγύπτου, νότια των συνόρων με το Ισραήλ, ώστε να μην μπορούν να επιστρέψουν οι εκκενωμένοι κάτοικοι.
    Δημιουργία συνεργασίας με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό άλλων χωρών, ώστε να μπορούν να υποδεχθούν τους Παλαιστίνιους εκτοπισμένους από τη Γάζα, όπως το κράτος του Καναδά και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής.
    Το δημοσίευμα επισημάνει ότι δεν πρόκειται για επίσημο κυβερνητικό σχέδιο αλλά για προτάσεις της υπουργού.
    -Το έγγραφο φέρει το λογότυπο του Υπουργείου Πληροφοριών και χρησιμοποιείται για εσωτερικές συζητήσεις μεταξύ των κυβερνητικών υπουργείων.
    Είναι πιθανό το έγγραφο, να γράφτηκε για να υποστηρίξει το κίνημα «Στρατηγείο Εποικισμού – Λωρίδα της Γάζας» που επιδιώκει να επιστρέψει τον οικισμό στη Λωρίδα της Γάζας και φαινομενικά εξετάζει τρεις εναλλακτικές λύσεις για τη μεταπολεμική εποχή, αλλά η εναλλακτική «που θα αποφέρει θετικά και μακροπρόθεσμα στρατηγικά αποτελέσματα» είναι η μεταφορά των πολιτών της Γάζας στο Σινά.
    Η κίνηση περιλαμβάνει τρία στάδια: την ίδρυση πόλεων σκηνών στο Σινά νοτιοδυτικά της Λωρίδας της Γάζας, τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη βοήθεια των κατοίκων και τέλος την κατασκευή πόλεων στο βόρειο Σινά.
    Παράλληλα, θα δημιουργηθεί στείρα ζώνη πλάτους πολλών χιλιομέτρων εντός της Αιγύπτου νότια των συνόρων με το Ισραήλ, ώστε οι εκκενωμένοι κάτοικοι να μην μπορούν να επιστρέψουν.
    Επιπλέον, το έγγραφο ζητά τη δημιουργία συνεργασίας με όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, ώστε να μπορέσουν να δεχτούν τους Παλαιστίνιους που έχουν εκτοπιστεί από τη Γάζα και να τους παρέχουν καλάθια απορρόφησης.
    Μεταξύ άλλων αναφέρονται ο Καναδάς, οι ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής. Το έγγραφο προκάλεσε διεθνή κριτική και αναφέρει ότι η κίνηση είναι καλύτερη από άλλες επιλογές, επειδή οι μάχες μετά την εκκένωση των κατοίκων θα οδηγήσουν σε λιγότερα θύματα.
    Επιπλέον, το έγγραφο υποστηρίζει ότι ήδη την παραμονή του πολέμου, πολλοί κάτοικοι της Γάζας ζήτησαν να μεταναστεύσουν.
    Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη δομή της κυβέρνησης και είχαν συναντήσει το έγγραφο μπορεί να πιστεύουν ότι αντικατοπτρίζει ένα επίσημο σχέδιο του κράτους του Ισραήλ.
    Υπάρχει όμως ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ του λογότυπου του Υπουργείου Πληροφοριών και της πραγματικής επιρροής αυτού του μικροσκοπικού γραφείου στην κυβερνητική πολιτική.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...