ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

31 Οκτωβρίου 2023

Αμερικανικό Πεντάγωνο για απώλειες αμάχων Παλαιστινίων: «Κανένας περιορισμός στο Ισραήλ για την χρήση των όπλων που του δίνουμε»…

 


Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ: «Πέντε χρόνια περιμένω το επίσημο πόρισμα».






Η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ, δεν βάζουν περιορισμό στο πώς θα χρησιμοποιήσουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ τα όπλα στον πόλεμο που διεξάγουν ενάντια στη Χαμάς.

«Δεν βάζουμε περιορισμό στο πώς το Ισραήλ χρησιμοποιεί τα όπλα που του προμηθεύουμε», είπε η Σινγκ, σημειώνοντας πως «εξαρτάται από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις στο πώς θα τα χρησιμοποιήσουν και πώς θα διεξάγουν τις επιχειρήσεις τους», είπε χαρακτηριστικά.

 

Η Σινγκ δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπήρχαν ανησυχίες στο Πεντάγωνο για τον τρόπο χρήσης των όπλων, αλλά είπε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν έχει τακτικά τονίσει την ανάγκη να ακολουθεί το Ισραήλ τους νόμους της ένοπλης σύγκρουσης και να αποφεύγει τις απώλειες αμάχων.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι οι ανθρωπιστικοί νόμοι, το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων, πρέπει να τηρούνται πάντα», είπε ακόμα η Σινγκ και συμπλήρωσε πως «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) και με τους Ισραηλινούς για τις επιχειρήσεις τους για να διασφαλίζουμε ότι, στη σκέψη τους, δίνουν προτεραιότητα στη ζωή των αμάχων».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. Νετανιάχου: «Και οι Σύμμαχοι βομβάρδισαν νοσοκομείο το ’45» λέει για τον θάνατο αμάχων στη Γάζα.
    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξή του συνέκρινε εαυτόν και τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς με τους Συμμάχους και την αντίδρασή τους στους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
    «Παρά τις απώλειες στις τάξεις των αμάχων, κανένας δεν είπε στους Συμμάχους μην εξαλείψετε τον ναζισμό», ανέφερε ο Νετανιάχου. Δημοσιογράφος του είχε θέσει το ερώτημα αν το Ισραήλ επιβάλλει συλλογική τιμωρία στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας και η απάντηση ήταν η σύγκριση με τους Συμμάχους και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναφέρθηκε στην απάντησή του σε βομβαρδισμό της RAF στην Κοπεγχάγη που έπληξε κατά λάθος σχολείο καθώς πλησίαζε το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, την 21η Μαρτίου 1945, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 125 άμαχοι, ανάμεσά τους 86 παιδιά και 18 ενήλικοι μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
    «Το 1944, η RAF βομβάρδισε το αρχηγείο της Γκεστάπο στην Κοπεγχάγη — απόλυτα νόμιμο στόχο. Όμως οι Βρετανοί πιλότοι αστόχησαν κι αντί για το αρχηγείο της Γκεστάπο πέτυχαν νοσοκομείο Παίδων σε μικρή απόσταση και νομίζω 84 παιδιά κάηκαν ζωντανά. Αυτό δεν ήταν έγκλημα πολέμου», είπε.
    «Δεν ήταν κάτι για το οποίο θα μπορούσες να κατηγορήσεις τη Βρετανία. Ήταν νόμιμη πολεμική ενέργεια, με τραγικές συνέπειες, όπως ενίοτε έχουν τέτοιες νόμιμες ενέργειες».
    Οι Σύμμαχοι μολαταύτα συνέχισαν τον πόλεμο μέχρι τέλους, παρά τις τραγικές συνέπειες, διότι γνώριζαν πως κρινόταν το μέλλον του πολιτισμού κι ολόκληρης της ανθρωπότητας και «λοιπόν, σας λέω τώρα πως κρίνεται το μέλλον του πολιτισμού μας», είπε ο Νετανιάχου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...