ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Δεκεμβρίου 2023

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ" ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΤΟΝ "ΙΟΥΔΑΙΟ" ΞΑΒΙΕ ΜΙΛΕΗ. ΚΩΜΩΔΙΑ Ή ΤΡΑΓΩΔΙΑ;

 


Γνωριμία με τον Javier Milei


 

Ο Javier Milei - είναι ένας πρώην «ταντρικός» sex κόουτς που τώρα είναι πρόεδρος της Αργεντινής,

Είναι ελεύθερος.

Είναι θαυμαστής του Τραμπ.

Λέγει ότι θέλει να ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό.

Φοράει με καμάρι την κιπά.

Ο ίδιος έχει μιλήσει για την προτίμησή του στα τρίο (στο σεξ).

Πιστεύει ότι οι φτωχοί άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να πουλούν τα μέλη του σώματός τους.

Θέλει η Αργεντινή να απαλλαγεί από τα δημόσια συστήματα υγείας και εκπαίδευσης.

Ο Milei ισχυρίζεται ότι οι γονείς του, Norberto και Alicia, τον κακοποίησαν σωματικά και λεκτικά.

Πιστεύει ότι οι φυσικοί του σύμμαχοι είναι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

 

Ο Milei θέλει να υιοθετήσει το αμερικάνικο δολάριο ως εθνικό νόμισμα της Αργεντινής, να μειώσει τους φόρους, να ιδιωτικοποιήσει κρατικές εταιρείες και να καταργήσει τις επιδοτήσεις.

Υπόσχεται να «δολαριοποιήσει» την οικονομία της Αργεντινής και να σταματήσει τη διαφθορά και τον πληθωρισμό υπό προηγούμενες κυβερνήσεις, με μια μεγάλη δόση «ελευθεριακού αναρχοκαπιταλισμού» ('libertarian anarcho-capitalism').

Ο «ελευθεριασμός» είναι η ακραία άποψη ενός κράτους χωρίς σχεδόν καμία κρατική υπηρεσία εκτός από αστυνομία και δικαστήρια ... χωρίς πρόνοια, δημόσια υγειονομική περίθαλψη, χρήματα για τρόφιμα κ.λπ. μια ολοκληρωτική «ελεύθερη αγορά», επειδή οι φόροι θα είναι χαμηλοί και δεν θα υπάρχουν κυβερνητικοί κανονισμοί που να περιορίζουν τον αριθμό των γιατρών κ.λπ... και τη μέγιστη προσωπική «ελευθερία επιλογής» για όπλα, ναρκωτικά κλπ.

«Ο Ιησούς δεν πλήρωνε φόρους», έγραψε στο Twitter.

 

Ο Javier Milei έχει ονομάσει δύο από τα σκυλιά του «Murray» και «Milton» από τους libertarians / «ελευθεριακούς» Murray Rothbard και Milton Friedman.

Ο Ελευθεριασμός / Libertarianism είναι μια ιδεολογία της οποίας φαίνεται οι κύριοι εκφραστές να είναι εβραϊκής καταγωγής:

Ludwig von Mises (1881-1973)

Ayn Rand (1905-1982) γεννήθηκε ως Ρωσοεβραία Alisa Zinovyevna Rosenbaum

Murray Rothbard (1926-1995)

Milton Friedman (1912-2006)

Ο Milton Friedman συνδέεται ειδικά με τη «Σχολή του Σικάγου» των οικονομολόγων που υποστηρίζουν τις φιλοκαπιταλιστικές κυβερνήσεις, στη Λατινική Αμερική και αλλού. Γνώρισε και επηρέασε τον Πινοσέτ της Χιλής.

[Είχε και έναν άλλον σκύλο που ονόμαζε Conan, που πέθανε το 2017. Ο δημοσιογράφος Juan Luis González αποκάλυψε σε πρόσφατο βιβλίο - βιβλιογραφία του ότι ο Milei σπουδάζει τηλεπάθεια στον ελεύθερο χρόνο του και έχει ένα μέσο για να «επικοινωνήσει» με τον πεθαμένο σκύλο, από τον οποίον  ζητάει συμβουλές για πολιτικά θέματα

Η μικρότερη αδερφή του, Karina, είχε υποσχεθεί ότι θα την κάνει την Πρώτη Κυρία αν γινόταν πρόεδρος.

Όταν ένας πολιτικός αντίπαλος τον αποκάλεσε «ατημέλητο πανελίστα που ουρλιάζει σε μια σκηνή και κοιμάται με οκτώ σκυλιά και την αδερφή του» κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, η μόνη απάντηση του Milei ήταν να πει: «Δεν έχω οκτώ σκυλιά»].

 

Ο Milei είναι μέλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum).

"Ο Milei, ένας 52χρονος οικονομολόγος που μεγάλωσε ως Καθολικός και ηγείται του δύο ετών κόμματος ‘La Libertad Avanza’, μελετά τακτικά ιουδαϊκά θέματα με τον ραβίνο Shimon Axel Wahnish. Σε δημόσιες εμφανίσεις, ο Milei συχνά αναφέρει αποσπάσματα από την Τορά"- πηγή.

Τον περασμένο Ιούλιο ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, επισκέφτηκε τον τάφο του ραββίνου Menachem Mendel Schneerson, πρώην πνευματικού ηγέτη του ιουδαϊκού χασιδικού κινήματος Chabad-Lubavitch. [Περί του ραβίνου Schneerson (1902 – 1994), του θεωρούμενου από πολλούς ‘Μεσσία’, βλέπε εδώ].

Ο Μιλέι είπε ότι «οι δύο μεγάλοι σύμμαχοί του είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ»… είπε ότι «θα εμβαθύνει στις μελέτες του για την Τορά, το Ταλμούδ και άλλες εβραϊκές γραφές». Πηγή άρθρου

 

Από άρθρο του Hans Vogel στο Arktos:

Μοιάζοντας ελαφρά με τον ήρωα της Αργεντινής Ανεξαρτησίας Manuel Belgrano και με φαβορίτες όπως ο πρώην πρόεδρος Carlos Menem, ο Milei συνήθως χαρακτηρίζεται ως «δεξιός» και «λαϊκιστής», που είναι απλώς επίθετα χωρίς νόημα. Στην πολιτική σήμερα, οι ίδιες οι έννοιες της δεξιάς και της αριστεράς έχουν χάσει εδώ και καιρό τη σημασία που είχαν κάποτε. Πολλές από τις ιδέες που λατρεύουν οι σημερινοί «δεξιοί» πολιτικοί και «δεξιά» κόμματα θα ονομάζονταν «αριστερές» μόλις πριν από μία ή δύο γενιές και το αντίστροφο. Όσον αφορά τον όρο «λαϊκιστής», αυτό είναι απλώς ένα επίθετο που χρησιμοποιείται σε οποιονδήποτε έχει συμπεριφορές και πεποιθήσεις που είναι έξω από τη σφαίρα του πολιτικά ορθού. Οι ειδικοί των μέσων ενημέρωσης και οι διάφοροι «ειδικοί» έχουν τοποθετήσει τον Μιλέι στην ίδια κατηγορία με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μπολσονάρο της Βραζιλίας, τους δύο αγαπημένους αντιήρωες του δυτικού πολιτικού κατεστημένου.

  

Ως σκληροπυρηνικός νεοφιλελεύθερος και οπαδός της Αυστριακής Σχολής Οικονομικών Επιστημών, ο Milei ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταργήσει την Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής και να μειώσει τις κρατικές επιδοτήσεις για θέματα όπως δημόσιες συγκοινωνίες και άλλες υπηρεσίες. Σχεδιάζει να μετατρέψει την Αργεντινή σε μια πλήρως δολαριοποιημένη οικονομία (όπως είναι το Εκουαδόρ και το Ελ Σαλβαδόρ για πάνω από δύο δεκαετίες τώρα) χωρίς καν το πρόσχημα της νομισματικής και οικονομικής αυτονομίας. Αυτή η προοπτική ήταν σίγουρα ένα από τα κύρια επιχειρήματα που έπεισαν τους Αργεντινούς να ψηφίσουν τον Μιλέι.

Λίγες χώρες στον κόσμο υπόκεινται σταθερά σε κατά διαστήματα υψηλό και παρατεταμένο πληθωρισμό όπως η Αργεντινή. Υπολογίζεται ότι από το 1944 έως το 2023, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν κατά μέσο όρο 190%, με το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού να καταγράφεται τον Μάρτιο του 1990: ένα τεράστιο 20.000%. Σήμερα, ο πληθωρισμός είναι πάνω από 140%. Για όσους έχουν πρόσβαση σε δολάρια και ευρώ και μπορούν να τα ανταλλάξουν στη μαύρη αγορά, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φθηνότερο μέρος για να ζήσει κανείς από την υπέροχη πρωτεύουσα της Αργεντινής το Μπουένος Άιρες: μπορεί κανείς να δειπνήσει πραγματικά πλουσιοπάροχα για μόλις οκτώ ευρώ το άτομο. Ξένοι επενδυτές και κερδοσκόποι περνούν υπέροχα, καθώς μπορούν να αγοράσουν οτιδήποτε επιθυμούν σε γελοίες τιμές. Είτε η επιλογή είναι ακίνητη περιουσία, είτε πολύτιμα έργα τέχνης είτε βιομηχανικός εξοπλισμός, τα πάντα μπορούν να αγοραστούν σχεδόν με τίποτα.

Μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του, ο Μιλέι θα συνεχίσει να μιλάει σκληρά για τα οικονομικά, αλλά θα εμποδίσει τη χώρα του να ενταχθεί στους BRICS, ενώ η σημερινή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει σχέδια για ένταξη της Αργεντινής. Περιττό να πούμε ότι αυτό παίζει τέλεια στην ατζέντα των ΗΠΑ να διατηρούν τα έθνη της Λατινικής Αμερικής διχασμένα και υπό έλεγχο. Ο Milei σκοπεύει επίσης να απομακρυνθεί από την συνεργασία με τη Βραζιλία, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Παρά τις δηλώσεις του στην αντίθεσή του στο wokism και άλλες εκδηλώσεις ψυχικής ανεπάρκειας που προέρχονται από την καρδιά της Αυτοκρατορίας, ο Μιλέι θα αποδειχθεί χρήσιμο πιόνι για την υποστήριξη των αυτοκρατορικών συμφερόντων των ΗΠΑ.

 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ



ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π.  όσοι έχουν επισκεφθεί την Λατινική Αμερική και γνωρίζουν λίγο από λατινοαμερικάνικη νοοτροπία υποψιάζονται τί θα επακολουθήσει: σε λίγα χρόνια - μπορεί και σε λίγους μήνες - ο νέος πρόεδρος θα βρίσκεται στην φυλακή με χιλιάδες κατηγορίες. Η κωμωδία θα λάβει τέλος. Το ευτύχημα θα είναι να μην εξελιχθεί σε τραγωδία. Κανένας ραβίνος βέβαια δεν θα υπερασπιστεί τον καθολικό χριστιανό πού έγινε εβραίος. 

Για τον πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Carlos Menem: Γεννημένος στο Ανιλάκο από συριακή οικογένεια, ο Μένεμ μεγάλωσε ως μουσουλμάνος, αλλά αργότερα ασπάστηκε τον Ρωμαιοκαθολικισμό για να ακολουθήσει πολιτική καριέρα. Η κόρη του, Zulemita, επιβεβαίωσε ότι είχε πεθάνει ως καθολικός, αλλά θα ταφεί σύμφωνα με τις μουσουλμανικές τελετές στο ισλαμικό νεκροταφείο για να είναι με την οικογένειά του. Ο Menem έγινε περονιστής κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Μπουένος Άιρες. Ο Menem έβαφε τα νύχια του παρδαλά, βαφόταν με τις ώρες στο πρόσωπο, πασαλειβόταν με πλήθος αρωμάτων και έκανε κι άλλα πολλά. 

Ο Menem υποστήριξε τη συναίνεση της Ουάσιγκτον και αντιμετώπισε τον πληθωρισμό με το σχέδιο μετατρεψιμότητας το 1991. Το σχέδιο συμπληρώθηκε από μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων και ήταν αρχικά επιτυχές. Η Αργεντινή αποκατέστησε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, που είχαν διακοπεί από τον πόλεμο των Φώκλαντ το 1982, και ανέπτυξε ειδικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ερευνήθηκε για διάφορες ποινικές κατηγορίες και κατηγορίες διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης διακίνησης όπλων (καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης), υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος (καταδικάστηκε τεσσεράμισι χρόνια σε φυλάκιση), εκβιασμού και δωροδοκίας (και οι δύο από τις οποίες κηρύχθηκε αθώος). Η θέση του ως γερουσιαστή του χάρισε ασυλία από τη φυλάκιση.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

8 σχόλια:



  1. Η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, μιας «ωρολογιακής βόμβας» για όλες τις ευημερούσες χώρες, που πλήττει ιδιαίτερα και την Ελλάδα, ήταν το αντικείμενο συνεδρίου που διοργανώθηκε από την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Παπανδρέου στην Αθήνα.
    Στο συνέδριο, με θέμα “Η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος κλειδί για Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κοινωνική Ευημερία” ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών, όπως του δημάρχου των Αγράφων, που έστειλαν μηνύματα αγωνίας για το μέλλον του τόπου τους, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για την παραμονή και προσέλκυση νέων κατοίκων.

    Η Ισπανία δημιούργησε υπουργείο «Πράσινης Μετάβασης και Δημογραφικής Πρόκλησης», συνδέοντας τις δύο προκλήσεις.

    Οι εργασίες άρχισαν με βιντεοσκοπημένο μήνυμα της προέδρου των ευρωσοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρσία, η οποία βλέπει «σταθερή επιδείνωση του δημογραφικού στη Δύση» και προσέθεσε ότι εμείς οι σοσιαλιστές γνωρίζουμε ότι «μόνο μία βιώσιμη δημογραφία, μέσα σε ένα βιώσιμο φυσικό περιβάλλον μπορεί να εξασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον».

    Το 2050 στην Ελλάδα θα είμαστε 700.000-1.000.000 λιγότεροι, τόνισε ο καθηγητής Δημογραφίας στο Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Βύρων Κοτζαμάνης, ο οποίος πρότεινε για την αναστροφή της συρρίκνωσης, αφενός προσέλκυση των νέων προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα, αφετέρου ενσωμάτωση των νόμιμων μεταναστών.

    Το δημογραφικό τέμνει τα πάντα και επηρεάζει τα πάντα, είπε ο Νίκος Βέττας, καθηγητής Οικονομικών και γενικός διευθυντής ΙΟΒΕ, «αλλά οι αργές επιπτώσεις του καθώς και η αργή μεταστροφή τους, δεν “εξαργυρώνονται” πολιτικά σε μια δύο κυβερνητικές θητείες, γι’ αυτό και είναι χαμηλά στις πολιτικές προτεραιότητες». Ο κ. Βέττας έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξουν νέες δομές στην παιδεία (παιδικοί σταθμοί, προσχολική εκπαίδευση) και στην υγεία (μακρόχρονη φροντίδα για τις μεγάλες ηλικίες) με εξοικονόμηση πόρων από το υπάρχον σύστημα, έξυπνη φορολόγηση και τη δημιουργία ενός «μίνι ασφαλιστικού μέσα στο ασφαλιστικό».

    Η χώρα πρέπει να γίνει πιο ελκυστική, επισήμανε, τόσο για τους νέους όσο και στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

    Ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, που ηγείται μιας περιοχής η οποία έχει τα πρωτεία στη δημογραφική συρρίκνωση, χτύπησε καμπανάκι ότι «οι ορεινές περιοχές τείνουν να μετατραπούν σε γηροκομεία». Ο ίδιος ανέφερε τις προσπάθειες που γίνονται με δημοτικούς και ιδιωτικούς πόρους προκειμένου να ενισχυθούν τα σχολεία, τα παιδιά και οι καθηγητές και πρότεινε τη δημιουργία «κινητής ιατρικής μονάδας» που θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, άμεσα.

    «Χρειαζόμαστε μια ισχυρότερη Ελλάδα σε μια ισχυρότερη Ευρώπη, και πρέπει να αγωνιστούμε για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης», τόνισε ο Μάρκος Ρος Σέμπερε, ευρωβουλευτής του S&D και επισήμανε ότι ως συντονιστής στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γνωρίζει την τεράστια σημασία του δημογραφικού προβλήματος στην ΕΕ.

    Η Ροβάνα Πλάμπ, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του S&D τόνισε με βίντεο-μήνυμα ότι «το δημογραφικό ζήτημα αποτελεί ένα μείζον παγκόσμιο πρόβλημα και σε μερικές δεκαετίες θα ζούμε σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο».

    Ενδιαφέρον προκάλεσαν οι συνδέσεις με περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, από τους οποίους οι δημοσιογράφοι εξέθεσαν τα τοπικά προβλήματα. Εκτός από την έλλειψη νέου πληθυσμού, επειδή δεν υπάρχουν δουλειές, ακούστηκαν προβλήματα όπως της συγκέντρωσης στα αστικά κέντρα και της ερήμωσης των ορεινών περιοχών, ελλείψεις εργατικών χεριών για τις αγροτικές εργασίες.

    Στη σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη, επισημάνθηκε ότι από την ελληνική πλευρά του Έβρου φθίνουν η ανάπτυξη και οι υποδομές και μειώνεται ο πληθυσμός, ενώ από την άλλη πλευρά παρατηρείται και ανάπτυξη και πληθυσμιακή αύξηση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ - 1
    Εντολή εκκένωσης ολόκληρου του κέντρου της μεγαλύτερης πόλης της νότιας Γάζας Khan Younes, που τα τελευταία δύο 24ωρα βομβαρδίζει από στεριά και αέρα, μέρα και νύχτα έδωσε ο ισραηλινός στρατός ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες μια μέρα, μετά το veto που άσκησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, αποστέλλουν στο Ισραήλ 14.000 οβίδες τεθωρακισμένων χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

    Οι οβίδες αυτές θα χρησιμοποιηθούν στις χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Hamas και των κατοίκων της Γάζας που σύμφωνα με την ανώτατο ισραηλινό αξιωματούχο θα κρατήσει άλλους δύο μήνες.

    Σφοδρές μάχες σε Khan Younes και βόρεια Γάζα

    Από την 1η Δεκεμβρίου, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, ο στρατός του Ισραήλ έχει επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, βάζοντας στο στόχαστρο τη Khna Younes, της οποίες οι κάτοικοι αναφέρουν ότι σημειώνονται σκληρές μάχες.

    Ισραήλ και Hamas ανέφεραν επίσης έξαρση των συγκρούσεων στο βορρά του παλαιστινιακού θύλακα που έχει μετατραπεί πλέον σε ερείπια.
    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η εκστρατεία του σημειώνει πρόοδο, καθώς η επίθεση οδηγεί στο θάνατο και την παράδοση πολλών μαχητών της Hamas και το δίκτυό της καταρρέει.
    «Κάθε μέρα βλέπουμε όλο και περισσότερους τρομοκράτες να σκοτώνονται, όλο και περισσότερους τρομοκράτες να τραυματίζονται και τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τρομοκράτες να παραδίδονται. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι το δίκτυό τους καταρρέει, μια ένδειξη ότι πρέπει να αυξήσουμε την πίεση», δήλωσε ο στρατηγός Herzi Halevi κατά τη διάρκεια τελετής στο Δυτικό Τείχος στην Ιερουσαλήμ.
    Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Tzachi Hanegbi είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 7.000 μαχητές της Hamas, χωρίς να διευκρινίσει με βάση ποιες ενδείξεις γίνονται αυτές οι εκτιμήσεις.
    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει πολύ καιρό, ίσως μήνες, αλλά η φάση των σφοδρών συγκρούσεων στη Γάζα άλλους δύο μήνες ακόμη.
    Ο Hanegbi είπε επίσης ότι αν η Hezbollah δεν αποσύρει τις ειδικές δυνάμεις της από τα σύνορα του νότιου Λιβάνου με το Ισραήλ ο στρατός πρέπει να «δράσει στρατιωτικά» κι εκεί για να αποκαταστήσει την τάξη.

    17.70 Παλαιστίνιοι νεκροί, 48.780 τραυματίες στη Γάζα, χιλιάδες άλλοι αγνοούνται γιατί έχουν θαφτεί στα ερείπια

    Ο επίσημος απολογισμός των θανάτων στη Γάζα από το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ξεπέρασε τους 17.700 το Σάββατο, 9/12, με πολλές χιλιάδες ανθρώπους να αγνοούνται και να θεωρούνται νεκροί κάτω από τα ερείπια.
    Το υπουργείο είπε ότι περίπου το 40% των θανάτων ήταν παιδιά κάτω των 18 ετών.
    Οι τραυματίες προσεγγίζουν τους 48.780.
    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι από τις 7 Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 425 Ισραηλινοί στρατιώτες, 2.000 τραυματίες Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν αναγνωριστεί ως ανάπηροι από το υπουργείο Άμυνας ενώ 5.000 στρατιώτες έχουν τραυματιστεί.
    Περίπου 137 όμηροι παραμένουν αιχμάλωτοι και χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ το βράδυ του Σαββάτου 9/12 για να απαιτήσουν την απελευθέρωσή τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ - 2
      Υπό πολιορκία η Khan Younes

      Οι περισσότεροι από τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, συχνά πολλές φορές.
      Καθώς το Ισραήλ σφυροκοπά όλη τη Γάζα από αέρος και θαλάσσης ενώ τα τεθωρακισμένα του έχουν αναπτυχθεί στο μεγαλύτερο μέρος του παλαιστινιακού θύλακα, οι κάτοικοι και οι υπηρεσίες του ΟΗΕ λένε ότι δεν υπάρχει πουθενά ασφαλές να πάει κανείς.
      Το Ισραήλ από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι δίνει λύσεις και ότι περιορίζει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων παρέχοντας χάρτες που δείχνουν ασφαλείς περιοχές.
      Οι Παλαιστίνιοι λένε ότι η εκστρατεία κατά της Hamas έχει μετατραπεί σε έναν πόλεμο εκδίκησης εναντίον ολόκληρου του πληθυσμού σε ένα θύλακα τόσο πυκνοκατοικημένο όσο το Λονδίνο.
      Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του Ισραήλ δημοσίευσε έναν χάρτη στο X που επισημαίνει έξι τετράγωνα του Khan Younes που πρέπει να εκκενωθούν «επειγόντως».
      Μερικοί κάτοικοι ανέφεραν ότι όλη τη νύχτα του Σαββάτου 9/12 προς Κυριακή 10/12 άκουγαν βομβαρδισμούς από τεθωρακισμένα, αεροπλάνα που σφύριζαν και σφοδρές μάχες μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και παλαιστίνιων μαχητών καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις προσπαθούσαν να προχωρήσουν δυτικότερα.
      «Προσπαθούμε να κοιμίσουμε τα παιδιά και μένουμε ξύπνιοι φοβούμενοι ότι ο τόπος θα βομβαρδιστεί και θα πρέπει να τρέξουμε μεταφέροντας τα παιδιά έξω», είπε η Zainab Khalil, 57 ετών, εκτοπισμένη από τη βόρεια Γάζα με 30 συγγενείς και φίλους στη Khan Yunes.

      «Κατά τη διάρκεια της ημέρας ξεκινά μια άλλη τραγωδία, και αυτή είναι: πώς να ταΐσουμε τα παιδιά;», συνεχίζει.

      Θερίζει η πείνα, δεν μπαίνει ανθρωπιστική βοήθεια

      Τα τρόφιμα είναι εδώ και 48 ώρες σε απόλυτη έλλειψη, το ίδιο και οι ιατρικές προμήθειες, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι επειχιρείται να ανοίξει το πέρασμα Kerem Shalom από την Ιορδανία στο Ισραήλ, για να έλθει περισσότερη βοήθεια στους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους που έχουν συρρεύσει εκεί αλλά το Ισραήλ δεν έχει ακόμη συμφωνήσει να το ανοίξει.
      Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, το 91% των κατοίκων της Γάζας πηγαίνουν πεινασμένοι για ύπνο, σοβαρή πείνα έχει διαπιστωθεί στο 36% των νοικοκυριών της Γάζας και μέτρια πείνα στο 52%.
      Το 63% των κατοίκων της Γάζας ανέφεραν ότι άντεξαν ολόκληρες ημέρες χωρίς φαγητό.
      Η κατάσταση είναι σημαντικά χειρότερη στο βόρειο τμήμα, δήλωσε ο οργανισμός.
      Ο ισραηλινός στρατός θα καταλάβει τη Jabajiya εντός της ημέρας

      Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανώνυμους αξιωματούχους αναφέρουν ότι ο ισραηλινός στρατός αναμένει ότι θα «καταλάβει πλήρως» την πόλη Jabaliya στη βόρεια Γάζα εντός των επόμενων 24 ωρών.
      Το Ισραήλ εξαπολύει διαρκείς επιθέσεις στην πυκνοκατοικημένη περιοχή που περιλαμβάνει τον προσφυγικό καταυλισμό Jabaliya εδώ και 7 μέρες.
      Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου 116.000 καταγεγραμμένοι πρόσφυγες ζούσαν στον προσφυγικό αυτό καταυλισμό.
      Πλέον όμως είναι άγνωστο πόσοι απομένουν αφού το Ισραήλ έχει δώσει εντολή εκκένωσης.
      Πλάνα του Al Jazeera που τραβήχτηκαν τα προηγούμενα 24ωρα έδειχναν επιζώντες των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών να στέκονται αιμόφυρτοι και σαστισμένοι, ενώ τρομοκρατημένα παιδιά μεταφέρονταν από τα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων.
      Το νοσοκομείο Kamal Adwan στην Jabaliya εκκενώθηκε στις 5/12 αφού ο στρατός του Ισραήλ έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό.
      Την ίδια ημέρα, τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πυκνών αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσε στην περιοχή το Ισραήλ, ανέφερε η ανθρωπιστική υπηρεσία του ΟΗΕ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

    2. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ - 3
      Στην κεντρική Γάζα

      Στην κεντρική Γάζα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί των ισραηλινών τανκς στους προσφυγικούς καταυλισμούς Bureij και Maghazi, ανέφεραν κάτοικοι, ενώ Παλαιστίνιοι υγειονομικοί ανέφεραν ότι μια αεροπορική επιδρομή στο Bureij οδήγησε στο θάνατο 7 Παλαιστινίων.
      Στην πόλη Khan Younes, νεκροί και τραυματίες έφτασαν όλη τη νύχτα στο κατακλυσμένο νοσοκομείο Nasser.
      Ο ανταποκριτής του Reuters μεταφέρει ανατριχιαστικές εικόνες από το νοσοκομείο, με γιατρούς να μεταφέρουν από τα ασθενοφόρα στο νοσοκομείο ακρωτηριασμένα παιδιά.
      Μέσα, πληγωμένα παιδιά έκλαιγαν και στριφογύριζαν στο δάπεδο με πλακάκια, καθώς οι νοσοκόμες έτρεχαν για να τα παρηγορήσουν ενώ σωρεύονται οι νεκροί ο ένας δίπλα στον άλλο σε λευκά σάβανα.
      Ο ισραηλινός στρατός χτυπά ξανά τα νοσοκομεία της βόρειας Γάζας

      Πλάνα που εξασφάλισε το Reuters μέσα στο νοσοκομείο Jaffah στο Deir al-Balah έδειξαν εκτεταμένες ζημιές από χτύπημα σε τζαμί δίπλα στο νοσοκομείο.
      Οι γιατροί της βόρειας Γάζας, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες, κατηγόρησαν ξανά το Ισραήλ ότι στοχεύει νοσοκομεία και ασθενοφόρα.
      Ένας εργαζόμενος ασθενοφόρου στην περιοχή Shejaiya της πόλης της Γάζας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω του φόβου των αντιποίνων, είπε στο Reuters ότι τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης συχνά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις κλήσεις καθώς αντιμετωπίζουν ισραηλινά πυρά.
      Ο Mohamed Salkha, διευθυντής στο νοσοκομείο al-Awda, ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πολιορκούσαν το νοσοκομείο για μέρες με τεθωρακισμένα, πυροβολώντας τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να μπουν ή να φύγουν.
      Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δύο άτομα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού μέσα στο νοσοκομείο Kamal Adwan, επίσης στη βόρεια Γάζα
      Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απαντά ότι η Hamas έχει βάσεις στις ιατρικές εγκαταστάσεις γι αυτό το Ισραήλ τις πλήττει, κάτι που η Hamas διαψεύδει.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Η νησιωτική Σιγκαπούρη με έκταση 734 τ.χλμ. (μικρότερη από την Χίο) έχει 5,5 εκατ. πληθυσμό και ΑΕΠ κάπου 700 δισ. $ (τετραπλάσιο του Ελληνικού), διατηρεί αεροπορία με κάτι παραπάνω από 100 F-16SG & F-16 Block 52+, 4 ΑΣΕΠΕ, 6 τάνκερ και 5 ΑΦΝΕ Fokker 50.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπερπληθυσμός: «Σύμπαν 25», ένα από τα πιο τρομακτικά πειράματα της ιστορίας.
    Στέφανος Νικήτας
    https://www.huffingtonpost.gr/entry/eperplethesmos-sempan-25-ena-apo-ta-pio-tromaktika-peiramata-tes-istorias_gr_6283544fe4b0c2dce6544465
    Ο Τζον Κάλχουν, μεταξύ του 1958 και 1962, προσπάθησε να μελετήσει τη συμπεριφορά που θα είχαν τα ποντίκια σε ένα πυκνοκατοικημένο περιβάλλον. Τα αποτελέσματα των ερευνών του, που ίσως και να μπορούσαν να γενικευθούν στον ανθρώπινο πληθυσμό, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

    Ο παγκόσμιος πληθυσμός σημειώνει συνεχή αύξηση από τον 14ο αιώνα, μετά το τέλος της μεγάλης επιδημίας πανούκλας και του μεγάλου λιμού των ετών 1315–1317. Σύμφωνα με εκτιμήσεις βασισμένες σε μαθηματικά μοντέλα, ο πληθυσμός της Γης έφθασε το ένα δισεκατομμύριο το 1804, τα δύο δισεκατομμύρια το 1927, τα τρία το 1960, τα τέσσερα το 1974, τα πέντε το 1987 και τα έξι δισεκατομμύρια το 1999. Έφθάσε τα επτά δισεκατομμύρια τον Οκτώβριο του 2011 και περίπου τα δέκα δισεκατομμύρια μεταξύ 2025 και 2030.
    Σε όλο αυτό το διάστημα, έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι ο πληθυσμός μας μπορεί να ξεπεράσει την ικανότητά μας να παράγουμε τρόφιμα, οδηγώντας σε εκτεταμένο λιμό.

    Η πρόοδος στη γεωργία, οι αλλαγές στις γεωργικές πρακτικές και η νέα γεωργική τεχνολογία μας έδωσαν αρκετή τροφή για να θρέψουμε δέκα δισεκατομμύρια ανθρώπους ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο διανέμεται η τροφή έχει προκαλέσει μαζικούς λιμούς και πείνα. Καθώς χρησιμοποιούμε τους πόρους μας και επιδεινώνεται η κλιματική κρίση, όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν - αλλά προς το παρόν, είμαστε σε θέση να παράγουμε περισσότερα τρόφιμα από όσα χρειαζόμαστε, ακόμα κι αν δεν έχουμε τη θέληση ή την ικανότητα να τα διανείμουμε σε αυτούς που τα χρειάζονται.

    Ένω όλοι ανησυχούσαν για την έλλειψη πόρων, ένας ερευνητής συμπεριφοράς στη δεκαετία του 1970 προσπάθησε να απαντήσει σε ένα διαφορετικό ερώτημα: τι θα συμβεί στην κοινωνία εάν καλυφθούν όλες οι ορέξεις μας και ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες μας; Η απάντηση - σύμφωνα με τη μελέτη του - είναι κανιβαλισμός και στη συνέχεια θα ακολούθησε η αποκάλυψη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. Ο Τζον Κάλχουν ξεκίνησε τη δημιουργία μιας σειράς πειραμάτων που θα κάλυπταν ουσιαστικά κάθε ανάγκη των τρωκτικών και στη συνέχεια θα παρακολουθούσαν την επίδραση στον πληθυσμό με την πάροδο του χρόνου. Το πιο διαβόητο από τα πειράματα του ονομάστηκε, «Σύμπαν 25».
      Το «Σύμπαν 25» ήταν ένα τεράστιο κουτί χωρισμένο σε πλατείες, έχοντας πολλά διαμερίσματα σε διάφορα επίπεδα. Τα ποντίκια είχαν εύκολη πρόσβαση με ράμπες. Το μέρος φαινόταν ιδανικό και παραδεισένιο και σ’ αυτό ερχόταν να συμπληρώσει η απεριόριστη ποσότητα φαγητού και νερού. Κατασκευάστηκε, με λίγα λόγια, μια ουτοπία για ποντίκια.

      Στην πρώτη και στη δεύτερη φάση όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά. Οι πρώτοι κάτοικοι ήταν 4 αρσενικά και 4 θηλυκά ποντίκια. Ο πληθυσμός τους, όπως ήταν αναμενόμενο, αυξανόταν ραγδαία. Θα μπορούσε να πει κανείς πως το κάθε ποντίκι είχε ένα ενεργό κοινωνικό ρόλο. Όσο όμως αυξανόταν ο αριθμός των κατοίκων του «Σύμπαν 25», άλλαζαν οι συμπεριφορές, αφού μειώνονταν οι “θέσεις” σημαντικών και ουσιαστικών ρόλων στην κοινωνία των ποντικιών.

      Κάπου εδώ ξεκινάει η τρίτη φάση. Η κοινωνική αυτή απόρριψη οδήγησε αρκετά ποντίκια να αναπτύξουν μια αδρανή και παθητική συμπεριφορά. Συγκεντρώνονταν στις πλατείες και περίμεναν απλά την ώρα του φαγητού ή κοιμούνταν. Ως επακόλουθο, σταμάτησαν οι διαμάχες για την υπεράσπιση της περιοχής τους. Η βία όμως δεν σταμάτησε να εκδηλώνεται. Τα μεγαλύτερα τρωκτικά ξεκίνησαν να επιτίθενται στις ομάδες των παθητικών ποντικιών. Έτσι, η ιεραρχία ανάμεσα στα ποντίκια έφερε πολλές αλλαγές στη συμβίωση.

      Περνώντας στην τέταρτη, ουσιαστικά, φάση πολλά από τα παθητικά αρσενικά άρχισαν να «καταρρέουν» ψυχολογικά. Ως αποτέλεσμα, τα θηλυκά δεν προστατεύονταν και με τη σειρά τους έγιναν και αυτά επιθετικά. Πολλά νεαρά ποντίκια δεν κατάφερναν να επιβιώσουν. Όσο περνούσε ο καιρός, τα θηλυκά έδειχναν όλο και πιο επιθετική συμπεριφορά, στοιχεία απομόνωσης και έλλειψη αναπαραγωγικής διάθεσης. Το ποσοστό γεννήσεων μειώθηκε δραματικά και, ταυτόχρονα, αυξήθηκε η θνησιμότητα στα νεαρά ποντίκια. Ακολούθως, η πλειοψηφία των ποντικιών δεν είχε άλλο ενδιαφέρον, εκτός από την τροφή και τον ύπνο και την περιποίηση του εαυτού τους.

      Δεν έδειχναν να έχουν επιθυμία για ζευγάρωμα και πολλά από τα θηλυκά ή δεν μπορούσαν να συλλάβουν ή γεννούσαν και δεν ανάπτυσσαν ιδιαίτερη μητρική φροντίδα. Παράλληλα, με τα φαινόμενα καννιβαλισμού που παρατηρήθηκαν, ο πληθυσμός της αποικίας όλο και μειωνόταν, μέχρι που τελικά, 4 χρόνια μετά την έναρξη του πειράματος, πέθανε και το τελευταίο ποντίκι.

      Παρόλο που το «Σύμπαν 25» πρόσφερε άφθονη τροφή και νερό η διαμόρφωση της κοινωνίας των ποντικιών έφερε σιγά σιγά την απομόνωση, την έλλειψη επιθυμίας για κοινωνική συνεύρεση, ούτε καν για σκοπούς αναπαραγωγής, έξαρση φαινομένων βίας και μη ισόνομης κατανομής ανάμεσα στους κατοίκους της αποικίας, όσο αυτή μεγάλωνε πληθυσμιακά και τελικά όλα αυτά οδήγησαν σε αφανισμό.

      Μήπως μπορούμε να συνδέσουμε την αποικία αυτού του κουτιού με τη σύγχρονη ζωή στις μεγαλουπόλεις;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...