ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Δεκεμβρίου 2023

Σαν σήμερα, στις 15 Δεκεμβρίου 1937, οι μπολσεβίκοι εβραίοι που κυβερνούσαν την Ρωσία αποφάσισαν: οι 2.000.000 Έλληνες της Ρωσίας πρέπει να εξοντωθούν όλοι. Άρχισε άγρια δίωξη των Ελλήνων που βρίσκονταν σε εδάφη της ΕΣΣΔ. Η ελληνική υπηκοότητα κρίθηκε ξαφνικά ύποπτη και οι Έλληνες είτε εκτελέστηκαν, είτε μεταφέρθηκαν στα γκούλαγκ.

 




ΟΡΜΕΝΙΟ ΕΒΡΟΥ, ΣΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ: ΕΝΑ ΓΑΜΟ, 2 ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΚΑΙ 350 ΚΗΔΕΙΕΣ. Η συρρίκνωση του πληθυσμού στον Βόρειο Έβρο έχει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ



(Άρθρο του ιουδαίου Sever Plocker στην ιστοσελίδα της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας στο Ισραήλ της Yedioth Ahronoth:   «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μερικοί απ’ τους μεγαλύτερους δολοφόνους της σύγχρονης ιστορίας ήταν Εβραίοι»:  Σε μια συναρπαστική διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ  ο δρ. Halfin περιέγραψε τα κύματα του σοβιετικού τρόμου ως ένα «καρναβάλι μαζικών δολοφονιών» , «φαντασία των εκκαθαρίσεων» και «Μεσσιανισμό του Κακού».  Αποδεικνύεται ότι και οι Εβραίοι όταν γοητεύονται από μεσσιανικές ιδεολογίες μπορούν να γίνουν μεγάλοι δολοφόνοι, μεταξύ των μεγαλύτερων της σύγχρονης ιστορίας. O Στάλιν παινευόταν ότι διέθετε τόν ιουδαίο  Lazar Kaganovitch, πού είχε εξοντώσει έξι εκατομμύρια  Ουκρανούς  σε  ένα  μόνο  χρόνο. Η Ουκρανία αποκλείστηκε. Όλες οι προμήθειες τροφίμων και το ζωικό κεφάλαιο δημεύθηκαν. Οι ομάδες θανάτου της NKVD εκτέλεσαν τα "αντικομματικά στοιχεία". Ανησυχώντας ότι πυροβολούνταν ανεπαρκής αριθμός Ουκρανών, ο ιουδαίος  Καγκάνοβιτς  θέσπισε 10.000 εκτελέσεις Ουκρανών την εβδομάδα.  Ογδόντα τοις εκατό των Ουκρανών διανοούμενων πυροβολήθηκαν. Κατά τη διάρκεια του πικρού χειμώνα του 1932-33, 25.000 Ουκρανοί ανά ημέρα πυροβολούνταν ή πέθαναν από το λιμό και το κρύο. Ο κανιβαλισμός έγινε συνήθεια.)

 




Οι Έλληνες που παρέμειναν στη Σοβιετική Ενωση αποτελούσαν μία από τις 160 περίπου εθνικές ομάδες που συγκροτούσαν το πολυεθνικό κρατικό μόρφωμα. Επίσημα μπορούν να υπολογιστούν σε 300.000 - 440.000 άτομα περίπου, από τους οποίους το 80% ήταν αγρότες. Ανεπίσημος αριθμός αναφέρεται σε 2.000.000 Έλληνες.  Απ’ αυτούς το ένα τρίτο περίπου είχε την ελληνική υπηκοότητα. Η ελληνική εθνότητα χαρακτηριζόταν από τη μεγάλη διασπορά στον χώρο της ΕΣΣΔ. Το 1925 οι Σοβιετικοί θα ισχυριστούν ότι μόνο οι Έλληνες υπήκοοι που κατοικούσαν στα εδάφη της Σοβιετικής Ένωσης ανέρχονταν σε 300.000 άτομα. Σε μια αναφορά του Σοβιετικού πρέσβη στην Αθήνα υπάρχει η εκτίμηση περί 200.000 Ελλήνων υπηκόων.



Ένας από τους εξόριστους στη Σιβηρία θυμάται: «Το 1939 μας φόρτωσαν 25.000 Έλληνες και μας πήγαν στη Σιβηρία. Εκεί ήταν δάση. Μας έβαλαν και ανοίξαμε δρόμο και φτάσαμε σε μια πεδιάδα. “Εδώ θα μείνετε” μας είπαν. Μέσα στο δάσος, δίχως σπίτια, δίχως τίποτα, μέσα στο χιόνι… Έτσι σε έξι μήνες από 25.000 μείναμε 600… Μας πήγαιναν για δουλειά τέσσερις – τέσσερις. Γύρω ήταν φαντάροι με όπλα και σκυλιά. Αν έκανες ένα βήμα δεξιά ή ένα βήμα αριστερά πυροβολούσαν χωρίς προειδοποίηση».



Φωτογραφία στη Νέα Χηλή Έβρου από επιζήσαντες Έλληνες από τις μπολσεβίκικες διώξεις του 1937-1939

15 Δεκ 1937, έναρξη της «Ελληνικής Επιχείρησης» (Gretseskayia Operatsia) στην ΕΣΣΔ: Ο Stalin διατάσσει την οργανωμένη εξόντωση των Ελλήνων με το Διάταγμα 50215 της NKVD. Τα κομμουνιστικά κτήνη πραγματοποιούν μαζικές εκτελέσεις Ελλήνων με τις κατηγορίες της κατασκοπίας.
Παρότι η «Ελληνική Επιχείρηση» ήταν η 13η κατά σειρά των αντίστοιχων επιχειρήσεων κατά των εθνικών μειονοτήτων, υπήρξε η πλέον αιματηρή εφόσον εκτελέστηκε το 90% των συλληφθέντων για να καλυφθεί το κεντρικό πλάνο της σταλινικής ηγεσίας.


Εικόνα


Στις 15 Δεκεμβρίου του 1937, οι μπολσεβίκοι εβραίοι διέταξαν τη δίωξη των Ελλήνων που βρίσκονταν σε εδάφη της ΕΣΣΔ. Αυτή συμπεριελάμβανε όλους τους άντρες ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας, καταγωγής και κοινωνικής θέσης. Μόνο και μόνο λόγω εθνικότητας, οι Έλληνες βρέθηκαν ξαφνικά κατηγορούμενοι.


Συνελήφθησαν και οι πολιτικοί πρόσφυγες που είχαν καταφύγει στην ΕΣΣΔ από το 1928 και έπειτα, αλλά και οι ντόπιοι με ελληνική καταγωγή και γλώσσα, όπως οι Πόντιοι και οι Μαριουπολίτες. Με διάταγμα που υπέγραψε ο επικεφαλής της Κρατικής ασφαλείας Νικολάι Γιεζόφ, η ελληνική υπηκοότητα κρίθηκε ύποπτη, με την Ασφάλεια να συλλαμβάνει χιλιάδες Έλληνες. Η πολιτική αυτή με τη δίωξη των μειονοτήτων, αποτέλεσε και σε άλλες περιπτώσεις, βασικό άξονα της πολιτικής των μπολσεβίκων εβραίων.

Από το φθινόπωρο του ίδιου έτους, οι εβραίοι μπολσεβίκοι αποφάσισαν ότι η ύπαρξη εθνικών σχολείων, όπως φινλανδικών, αγγλικών ή ελληνικών, αποτελούσαν απειλή για τον σοσιαλισμό. 250 ελληνικά σχολεία έκλεισαν στον Καύκασο, στην Κριμαία και σε άλλες περιοχές εκείνη την εποχή, λίγο πριν ο Στάλιν και ο Καγκάνοβιτς διατάξουν τις διώξεις.

Όπως αναφέρει ο ομογενής Ιβάν Τζούχα, που μελέτησε τις διώξεις των Ελλήνων στη Σοβιετική Ένωση, τουλάχιστον 38.000 Έλληνες χάθηκαν στα Γκούλαγκ της Σιβηρίας. Μετά το διάταγμα του Γιεζόφ, ο μισός ελληνικός πληθυσμός συνελήφθη και κατηγορήθηκε για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας. Μερικοί από τους συλληφθέντες εκτελέστηκαν. Μόνο στην Κριμαία, οι Έλληνες που εκτελέστηκαν χωρίς δίκη ήταν πάνω από 3.000. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στη Σιβηρία, όπου εργάζονταν 15 ώρες την ημέρα στα ορυχεία. Τον χειμώνα η θερμοκρασία έπεφτε κάτω από τους -50 βαθμούς Κελσίου. Λίγοι ήταν αυτοί που άντεξαν περισσότερους από 3-4 μήνες.

Οι διωγμοί των Ελλήνων συνεχίστηκαν μέχρι το 1949, όταν ακόμα 37.000 Έλληνες εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους. Από το 1956, όταν άρχισε η «αποσταλινοποίηση», οι βιαιότητες εναντίον των Ελλήνων άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια, καθώς μέχρι τότε ήταν επτασφράγιστο μυστικό.

Τα αρχεία για εκείνη την περίοδο παραμένουν κλειστά, με τους Έλληνες που θανατώθηκαν ή εκδιώχθηκαν να μην έχουν ακόμα αποκατασταθεί. Η διώξεις κατά των Ελλήνων που κράτησαν συνολικά από το 1930 μέχρι και το 1949, είναι ένα έγκλημα που κανείς ποτέ δεν πλήρωσε και ένα δείγμα της παράνοιας των εβραίων κυβερνητών της Ρωσίας.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...