ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ: "ΚΙ ΕΓΩ, ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ". «Εμείς οι Ιουδαίοι μεταχειριζόμαστε τους Παλαιστίνιους σαν ζώα».

 

 

 

Η Διακήρυξη Μπάλφουρ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην Παλαιστίνη

 

 

«ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΕΡΝ» ΕΒΡΑΪΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ – ΖΗΛΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. (ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΡΕΝΑΝ: «Μόνο οι φανατικοί δημιουργούν κάτι στέρεο»).




Ακούστε με προσοχή  την ομιλία του ισραηλινού δημοσιογράφου Γεδεών Λεβί:

https://www.youtube.com/watch?v=kpEbjxfr_nw

 


 «Οι εβραίοι πιστεύουν βαθιά ότι,  εφόσον είναι ο περιούσιος λαός, μπορούν να κάνουν ότι θέλουν».


Η ομιλία (με ελληνικούς υπότιτλους) του ισραηλινού δημοσιογράφου Γεδεών Λεβί στο ολοήμερο συνέδριο με θέμα «Το Ισραηλινό Λόμπι.Είναι καλό για τις ΗΠΑ; Είναι καλό για το Ισραήλ;» στην Εθνική Λέσχη Τύπου στην Ουάσιγκτον, στις 10 Απριλίου 2015. 

Μετάφραση-υποτιτλισμός: Άντζελα Ζ. Ιωαννίδου

 

 


Παλαιστίνιος δημοσιογράφος ξέσπασε σε κλάματα – «Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για μας». Και τα 11 μέλη της οικογένειας ενός συναδέλφου του δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους στη Γάζα. Λωρίδα της Γάζας: Ένας νεκρός κάθε τέσσερα λεπτά.




 Γάζα: «160 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά» αναφέρει ο ΠΟΥ.

 7 Νοεμβρίου 2023 

 
Ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Κρίστιαν Λιντμάιερ αναφέρει ότι από την έναρξη του αιματηρού πολέμου Ισραήλ-Χαμάς περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι, σχεδόν το 0,5% του συνολικού πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας, έχουν βρει τραγικό θάνατο και κατά μέσο όρο 160 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Λιντμάιερ είπε ότι μέχρι στιγμής 16 υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για την προστασία του προσωπικού του ΠΟΥ.
Ανέφερε 102 επιθέσεις εναντίον δομών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, 121 στη Δυτική Όχθη και 25 στο Ισραήλ. Επί του παρόντος, είπε ότι 14 νοσοκομεία στη Γάζα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της έλλειψης καυσίμων ή των ζημιών που έχουν υποστεί.
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα από την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ απηύθυνε εκ νέου έκκληση για την απελευθέρωση των περίπου 240 ομήρων, πολλοί εκ των οποίων χρήζουν ιατρικής φροντίδας. Ταυτόχρονα, σχολίασε πως τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα δεινά του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, που χρειάζεται άμεσα νερό, τρόφιμα και φάρμακα.
Ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, είπε σε δημοσιογράφους ότι από τις 21 Οκτωβρίου έχουν εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας 561 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, επισημαίνοντας όμως ότι κανένα από αυτά δεν μετέφερε καύσιμα, κατ’ εντολή των ισραηλινών αρχών.
Η Αλεσάντρα Βελούτσι, διευθύντρια του Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ στη Γενεύη, ανέφερε από την πλευρά της ότι περισσότεροι από 1,5 εκατ. άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας έχουν εκτοπιστεί και σχεδόν οι μισοί εξ αυτών έχουν βρει καταφύγιο σε δομές των Ηνωμένων Εθνών.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

8 σχόλια:

  1. Η ΡΩΜΑΙΪΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ) ανέλαβε το 2008, (πριν δεκαπέντε χρόνια), να παράγει τα κράνη του ελληνικού στρατού. Μέχρι σήμερα παρέδωσε ένα κράνος κι αυτό παρωχημένης τεχνολογίας.
    https://www.protoselidaefimeridon.gr/politikes/estia/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Έλληνες έχουν το χαμηλότερο I.Q. στην Ευρώπη!

    Oι Έλληνες κατατάσσονται στους ευρωπαίους με το χαμηλότερο I.Q. (μόλις 92), πίσω από λαούς όπως οι Ιταλοί (102) ή οι Πολωνοί (99) ή οι Βούλγαροι (93).
    Aυτό προκύπτει από έρευνα του Βρετανού ψυχολόγου Dr. Richard Lynn, του Φινλανδού πολιτικού επιστήμονα Dr. Tatu Vanhanen και του Ολλανδού ψυχολόγου Dr. Jelte Wicherts.
    Οι ψυχολόγοι αυτοί επιχείρησαν να κατατάξουν τις χώρες του πλανήτη με βάσει το μέσο IQ των κατοίκων τους.
    Το IQ μετράται με διάφορες μεθόδους, οι οποίες επικεντρώνονται κυρίως στη λογική σκέψη και την επαγωγική ικανότητα και όχι στη φαντασία ή τη συναισθηματική νοημοσύνη.
    Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις μελέτες IQ από 113 χώρες.
    O μύθος του «τετραπέρατου Έλληνα» δείχνει να έχει καταρρεύσει πλήρως, αφού ο εθνικός δείκτης ευφυΐας βρίσκεται πίσω από πολίτες χωρών όπως το Καζακστάν ή το Βιετνάμ.
    Στις τρείς πρώτες θέσεις φιγουράρουν χώρες της Ασίας, όπως η Σιγκαπούρη (1η), η Νότιος Κορέα (2η) και η Ιαπωνία (3η), ενώ στις τελευταίες η Ισημερινή Γουινέα στην κεντρική Αφρική (133η), η Αγία Λουκία, ένα μικρό νησιωτικό κράτος της Ανατολικής Καραϊβικής (132η) και η Μοζαμβίκη στην νοτιοανατολική Αφρική (131η).
    Ο μέσος όρος ευφυΐας των περισσότερων ευρωπαϊκών λαών είναι από 101 μέχρι 99.


    Σύμφωνα με τις διεθνείς επιστημονικές στατιστικές οι ρωμιοί, οι σημερινοί νεοέλληνες, έχουν τον μικρότερο στην Ευρώπη μέσο δείκτη νοημοσύνης (μόνο 92 μονάδες - το 2020 σε νέα μέτρηση κατέβηκε στις 90 μονάδες), όταν τα περισσότερα ευρωπαϊκά έθνη διαθέτουν δείκτη νοημοσύνης περίπου 99 – 100 μονάδες. Άρα οι σημερινοί ρωμιοί έχουν 7 με 8 μονάδες τουλάχιστον χαμηλότερη μέση νοημοσύνη από τους κυριότερους ευρωπαϊκούς λαούς. Ο σημερινός βρετανικός λαός έχει μέσο δείκτη νοημοσύνης 100.
    Ο Γκάλτων έδινε στους αρχαίους Έλληνες μέσο δείκτη ευφυΐας περίπου 120 με 130 μονάδες. Αν αυτό αληθεύει, τότε πως φθάσαμε σήμερα να έχουμε μέσο δείκτη νοημοσύνης 92;
    Τώρα τι σημαίνει πρακτικά η διαφορά μας στον μέσο δείκτη ευφυΐας στις 8 μονάδες από τους βασικούς ευρωπαϊκούς λαούς: Σε μελέτη στην Γαλλία βρέθηκε ότι ο δείκτης νοημοσύνης των Γάλλων έπεσε μεταξύ του 1990 και 2010, σε 20 μόλις χρόνια, κατά 4 μονάδες, λόγω των λαθρομεταναστών. Οι Γάλλοι επιστήμονες τόνισαν ότι 4 μονάδες στην Ψυχολογία είναι ασύλληπτη - χαοτική την είπαν - διαφορά για την μέση εξυπνάδα που δεν γεφυρώνεται με τίποτε.
    Εάν 4 μονάδες διαφορά στον μέσο δείκτη ευφυΐας είναι ασύλληπτη, χαοτική διαφορά, που δεν γεφυρώνεται με τίποτε και προήλθε στον Γαλλικό λαό από την ενσωμάτωση λαθρομεταναστών, όπως τονίζουν οι ειδικοί Ψυχολόγοι, φανταστείτε την χαοτική διαφορά της νοημοσύνης των ρωμιών, που υπολείπονται στην μέση εξυπνάδα 8 ολόκληρες μονάδες από τους ευρωπαϊκούς λαούς.
    Σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή της ιατρικής Ιωαννίδη από τα περίπου 20 εκατομμύρια επιστήμονες που έχουν κάνει τουλάχιστον μία επιστημονική δημοσίευση, το 1% (περίπου 200.000) έχει ελληνικά ονόματα.
    Αν εστιάσει κάποιος μόνο στους κορυφαίους επιστήμονες (εν ζωή ή όχι), το ποσοστό των Ελλήνων πλησιάζει το 3%, που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό δεδομένου ότι οι Έλληνες αποτελούν λιγότερο από το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού. Από αυτούς τους Έλληνες του 3%, μόλις ένας στους επτά (14%) έζησε ή ζει στην Ελλάδα, ενώ όλοι οι άλλοι (86%) στο εξωτερικό.
    Για να διαθέτουμε τόσους πολλούς εξαιρετικούς επιστήμονες με υψηλή νοημοσύνη, σημαίνει ότι ένα τμήμα του λαού που τους παράγει διαθέτει μέση νοημοσύνη 120 -130 μονάδες και παραπάνω, νοημοσύνη αρχαίων Ελλήνων κατά Γκάλτων.
    Γιατί τότε ο μέσος δείκτης ευφυΐας των σημερινών ρωμιών είναι 92; Τα συμπέρασμα είναι ότι η πλειοψηφία του λαού έχει πολύ χαμηλότερη νοημοσύνη από το 92, πιθανόν στο 80 με 85, δηλαδή στα όρια της καθαρής ιδιωτείας – βλακείας, για να δίνει συνολικό μέσο όρο 92 μονάδες. Έτσι εξηγείται και η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά των ρωμιών στην πολιτική, όπου εκλέγουν σαν κυβερνήτες τους διεφθαρμένα τέκνα μαφιόζικων οικογενειών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχουν γίνει έρευνες για τον δείκτη νοημοσύνης των ευρωπαίων πολιτικών. Είναι φανερό όμως ότι αν γίνουν οι έλληνες πολιτικοί θα πατώσουν με πολύ μεγάλη διαφορά. Αν θυμηθούμε πόσες φορές ο Σαρκοζί αποκάλεσε δημοσίως και ιδιωτικώς ηλίθιο τον Γιωργάκη Παπανδρέου ή ο Σόμπλε είπε δέκα φορές βλάκα τον Τσίπρα μπροστά του. Σίγουρα ο δείκτης νοημοσύνης των παιδιών της πολιτικής μαφιόζικης οικογενειοκρατίας, που κυβερνάει με τις ψήφους των άλλων ηλιθίων την Ελλάδα, είναι μεταξύ 75 με 80, δηλαδή πράγματι στα όρια της ηλιθιότητας.
      ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΓΟΝΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

      Τρανό παράδειγμα το θέμα του εμβολίου για τον κορωνοϊό.
      ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ.
      ΚΑΝΕΝΑΣ «ΕΙΔΙΚΟΣ» ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΛΙΓΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ (ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΧΑΜΗΛΗ) ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΕΥΦΥΪΑ (ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ) ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ: ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
      ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΑ Ο ΡΩΜΙΟΣ.
      Μπαίνεις στα αντιεμβολιαστικά ιστολόγια, τα οποία - δυστυχώς - είναι τα περισσότερα ακροδεξιά, θρησκευτικά κλπ και τρελαίνεσαι κυριολεκτικά από τον παραλογισμό και την επιστημονική ανεπάρκεια, την θρησκοληψία, την μεσαιωνική πρωτόγονη σκέψη, την σαμανιστική δεισιδαιμονία.
      Τώρα με το διαδίκτυο ο δεισιδαίμων ρωμιός έρχεται σε στενή επαφή με όλους τους παραλογισμούς που εκπέμπονται από κάθε γωνιά της γης και κυρίως από ορισμένους θρησκευτικούς κύκλους των ΗΠΑ, του προτεσταντικού κινήματος των 300 σιωνιστικών χιλιαστικών αιρέσεων.
      Με το εμβόλιο παράγινε το κακό. Ο αναχρονιστικός και οπισθοδρομικός άνεμος που φυσάει, παρασέρνει την λογική των ρωμιών σε απίστευτες σχιζοφρενικές διαταραχές.
      Εδώ και ένα χρόνο διαβάζοντας αντιεμβολιστικά ιστολόγια έχουμε συνεχώς τις ίδιες «ειδήσεις»: «έκανε το εμβόλιο και πέθανε».
      Κανένας δεν έκανε τον κόπο να πλησιάσει την νοημοσύνη των ρωμιών και να τους εξηγήσει τι είναι ένα εμβόλιο, πως δουλεύει ένα εμβόλιο και γιατί το εμβόλιο δεν είναι το ελιξίριο της αθανασίας.
      Το εμβόλιο δεν θεραπεύει προϋπάρχουσες θανατηφόρες ή μη παθήσεις, ούτε εμποδίζει την δημιουργία νέων. Είναι η προσπάθεια για προστασία από τον κορωνοϊό και μόνο. Μέτριο και σε προστασία και σε διάρκεια. Αλλά, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν φάρμακα για τους ιούς, πάλι καλά που έχουμε κι αυτό το ατελές εμβόλιο. Αλλιώς δεν θα είχαμε τίποτε. Και οι θάνατοι θα ήταν απροσμέτρητοι.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ:
      ΣΑΜΑΡΑΣ: «Ανεσταλμένη υστερική προσωπικότητα. Μπορεί να γίνει καταστροφικός. Υπερβολική αυτοπεποίθηση με απαξίωση των αντίθετων απόψεων, πλην της δικής του, με αποτέλεσμα την αλλοιωμένη αντίληψη της πραγματικότητας. Δεν πολυσκέφτεται τις συνέπειες των πράξεών του».
      ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Υστερική προσωπικότητα, θέλει να είναι πάντα στο προσκήνιο. Υπέρμετρη φιλοδοξία με μικρή περίσκεψη. Αδικαιολόγητο αίσθημα υπεροχής με υπεροψία και ναρκισσισμό».
      ΚΟΥΒΕΛΗΣ: «Χαρακτηριστική ψυχαναγκαστική προσωπικότητα. Εμμένει στους τύπους. Δεν έχει φαντασία».
      ΤΣΙΠΡΑΣ: «Υστερική προσωπικότητα με ναρκισσιστικά στοιχεία. Χωρίς εσωτερική αυτοσυγκράτηση».
      ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: «Ψυχαναγκαστική προσωπικότητα».
      ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Πάσχει από το σύνδρομο της αγονιμοποίητης νύφης. Ψυχικά βρίσκεται καθηλωμένη στην περίοδο προδοσίας της οικογένειας Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά».
      ΠΑΓΚΑΛΟΣ: «Ψυχικά συμπτώματα του συνδρόμου της ύβρεως».
      ΚΑΝΕΛΛΗ: «Άτομο υπερθυμικό, με υπερχειλίζοντα συναισθηματικό κόσμο. Περίπλοκη ψυχολογική περίπτωση».
      ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Μοναχικό άτομο που διέπεται από το πριγκηπικό σύνδρομο»,
      ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Διεκδικεί τον ρόλο του σοφού, για να κρύβει από τον εαυτό του, το άγχος επιβεβαίωσης».
      ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: «Ανοργάνωτη προσωπικότητα. Ο λόγος του είναι ανερμάτιστος, με έντονο συναισθηματισμό αλλά και θράσος, μοιάζει να μην έχει την αίσθηση του δικαίου και της νομιμότητας».
      ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Μεταφορές, αλληγορίες, απαγγελία Καβάφη, επίκληση των Beatles στις 2 τα ξημερώματα. Επικοινωνιακά τερτίπια ρηχής προσωπικότητας».
      ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: «Ανευθυνότητα, ψυχική ανωριμότητα και έλλειψη ορίων».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΘΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.
    Πορτογαλία: Σκάνδαλο διαφθοράς – Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα
    «Δεν είμαι υπεράνω του νόμου» δήλωσε με αφορμή εισαγγελική έρευνα για τις εξορύξεις λιθίου και υδρογόνου
    Oπρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα της Πορτογαλίας υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας εν μέσω έρευνας για φερόμενες παρατυπίες στους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τα έργα εξόρυξης λιθίου και υδρογόνου στη χώρα.

    Ο 62χρονος Κόστα, ηγέτης των Σοσιαλιστών της Πορτογαλίας από το 2015, υπερασπίστηκε την αθωότητά του και δάκρυσε ευχαριστώντας την οικογένειά του για την υποστήριξή της όλα αυτά τα χρόνια.

    «Εμπιστεύομαι απόλυτα το σύστημα δικαιοσύνης», είπε. «Θέλω να πω στους Πορτογάλους, ότι η συνείδησή μου είναι καθαρή από οποιαδήποτε παράνομη ή κακουργηματική πράξη. Αν υπάρχουν υποψίες, τότε οι δικαστικές αρχές είναι ελεύθερες να τις εξετάσουν…Δεν είμαι υπεράνω του νόμου».

    Το γραφείο του εισαγγελέα ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ότι πέντε άτομα τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας, μεταξύ των οποίων ο Βίτορ Εσκαρία, προσωπάρχης του Κόστα, και ένας σύμβουλος επιχειρήσεων.

    Πάνω από 40 έφοδοι πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη σε διάφορα κυβερνητικά κτίρια, ανάμεσά τους το γραφείο του Εσκαρία και τα υπουργεία Yποδομών και Περιβάλλοντος, ανέφερε στην ανακοίνωση το γραφείο του εισαγγελέα.

    Εισαγγελείς είχαν επιβεβαιώσει φέτος τον Ιανουάριο πως διεξάγεται μια έρευνα για τα προγράμματα λιθίου και υδρογόνου, όμως δεν είχαν κατονομάσει υπόπτους.

    Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ερευνητές έκαναν σήμερα επιδρομές σε κυβερνητικά κτίρια, περιλαμβανομένων της επίσημης κατοικίας του πρωθυπουργού, του υπουργείου Περιβάλλοντος και της κατοικίας του υπουργού Υποδομών Ζοάο Γκαλάμπα. Το γραφείο του Γκαλάμπα δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

    Το υπουργείο Περιβάλλοντος επιβεβαίωσε στο Ρόιτερς τις έρευνες και έκανε γνωστό πως έχει ακυρωθεί το σημερινό πρόγραμμα του υπουργού Ντουάρτε Κορντέιρο.

    Ο δήμαρχος της πόλης Σίνες, Νούνιο Μασκαρένιας, τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με την Publico, όπως και δύο επιχειρηματίες. Υπάρχουν επενδυτικά σχέδια για την κατασκευή στη Σίνες εργοστασίων υδρογόνου.

    Το δίκτυο SIC Noticias μετέδωσε πως ο Κόστα συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα για να δώσει εξηγήσεις.

    Σειρά σκανδάλων
    Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον δέκα υπουργοί και υφυπουργοί αποχώρησαν από την κυβέρνηση πέρυσι, τουλάχιστον δύο από αυτούς σε σχέση με σκάνδαλα στον αερομεταφορέα TAP. Το πιο χαρακτηριστικό εξ αυτών ήταν αποζημίωση λόγω απόλυσης που έλαβε η υφυπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Αλεσάντρα Ρέις μετά την αποχώρησή της από το διοικητικό συμβούλιο του κρατικού αερομεταφορέα TAP, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ομίλου.

    Τον Νοέμβριο του 2022, το δεξί χέρι του Πορτογάλου πρωθυπουργού Κόστα, ο Μιγκέλ Αλβες, παραιτήθηκε αφού κατηγορήθηκε επίσημα από τους εισαγγελείς για ατασθαλίες στη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας του το 2015-16. Ο Αλβες αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα.

    Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: μπορεί η ελληνική "δικαιοσύνη" να συλλάβει καμιά μέρα τον Μητσοτάκη; Ηγέτη της διεφθαρμένης μαφιόζικης μπανανίας;
    Δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Οι διεφθαρμένοι έλληνες πρωθυπουργοί διορίζουν πάντοτε στον Άρειο Πάγο δικά τους εξαρτώμενα πρόσωπα. Και άσε να χτυπιούνται οι υπόλοιποι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΣΟΡΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ. Η ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑΖ ΝΤΟΥΡΑΚΟΓΛΟΥ. Ο φιλότουρκος ανθέλληνας νέγρος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δήλωσε: «Οι τούρκοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ανθρωπότητας».
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/02/blog-post_67.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». ΑΦΑΤΗ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ.

    Η νέγρα δήμαρχος της Ουάσινγκτον και ο Σόρος κήρυξαν το Ίλιντεν ημέρα της "Μακεδονικής" κληρονομιάς στην Ουάσινγκτον.
    Σήμερα η Ενωμένη "Μακεδονική" Διασπορά και η Μακεδονική-Αμερικανική κοινότητα τιμούν την εξέγερση του Ίλιντεν του 1903, για μια «ελεύθερη, ανεξάρτητη και κυρίαρχη Μακεδονία».

    «Ενώ η ανεξαρτησία της Μακεδονίας ήταν αρχικά βραχύβια, η εξέγερση του Ίλιντεν οδήγησε στο σχηματισμό του πρώτου Δημοκρατικού Κράτους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και έθεσε τις βάσεις για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία το 1991», έγραψε η νέγρα δήμαρχος.

    «Η Ουάσινγκτον είναι υπερήφανη που γιορτάζει τις παραδόσεις, τη γλώσσα, την ιστορία και τις τεράστιες θυσίες της Μακεδονικής κοινότητας, και μπορούμε να διδαχθούμε από τις ασυμβίβαστες έννοιες των προγόνων τους για ελευθερία, ανεξαρτησία και ισότητα, οι οποίες άλλαξαν θεμελιωδώς την πορεία της Μακεδονίας», είπε η δήμαρχος Μουριέλ Μπάουζερ.

    O ιδρυτής της Στοάς Ρισόρτα στη Θεσσαλονίκη και καθοδηγητής του Αγώνα για Ανεξάρτητη Μακεδονία ήταν ο ιουδαίος Εμμανουήλ Καράσσο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Ερευνάται από το FBI για συνωμοσία με την κυβέρνηση Ερντογάν ο δήμαρχος της Ν.Υόρκης Ε.Άνταμς!
    Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς (Eric Adams) δήλωσε ότι είναι «Φίλος του Τουρκικού λαού» στην πρώτη του διεθνή συνέντευξη μετά την ανάδειξή του στο ανώτατο αξίωμα της πόλης στις 19 Νοεμβρίου 2021.

    Στη συνομιλία του με δημοσιογράφους του εθνικού τουρκικού πρακτορείου Τύπου Anadolu, ο εκλεγμένος Δημοκρατικός δήμαρχος της πόλης επαίνεσε την Τουρκοαμερικανική κοινότητα στη Νέα Υόρκη, λέγοντας ότι ήταν «μεγάλοι συνεισφέροντες στην οικονομία μας». Στη συνέχεια δήλωσε: «Είμαι φίλος του τουρκικού λαού εδώ και στο εξωτερικό. Έχω μεγάλο τουρκικό πληθυσμό που ζει στο Μπρούκλιν, ίσως από τους μεγαλύτερους στη χώρα μας.




    «Θα συγκεντρώσουμε αντιπροσωπείες που θα εμπλέκουν ηγέτες επιχειρήσεων για να εξετάσουν πώς να δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά εδώ στη Νέα Υόρκη και πώς μπορούμε να δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά στην Τουρκία», πρόσθεσε ο Άνταμς. Ο Έρικ Άνταμς ταξίδεψε στην Τουρκία έξι φορές, θέλει να προωθήσει τις επιχειρηματικές και πολιτιστικές σχέσεις.

    Λέγοντας ότι ταξίδεψε στην Τουρκία τουλάχιστον έξι φορές στο παρελθόν, ο Άνταμς είπε σε συνεντεύξεις ότι θα ενθαρρύνει νέους Αμερικανούς να επισκεφθούν τη χώρα, προσθέτοντας «καθώς φέρνουμε νεαρούς Τούρκους φοιτητές εδώ στη Νέα Υόρκη για να απολαύσουν επίσης τον πλούσιο πολιτισμό εδώ.”

    Ο Άνταμς δήλωσε στη συνέχεια ότι ανυπομονεί να ταξιδέψει περισσότερο στο μέλλον ο ίδιος.

    Στη συνέχεια επαίνεσε τον τουρκικό λαό, λέγοντας ότι «είχαν μια εξαιρετική ικανότητα να διατηρήσουν την ιστορία καθώς και μια εξαιρετικά σύγχρονη πόλη» στην Κωνσταντινούπολη (Κωνσταντινούπολη).

    «Και είναι αυτός ο συνδυασμός που σε «τραβάει» στο να καταλάβεις πώς η Τουρκία έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ανθρωπότητας και συνεχίζει να το κάνει στη διαμόρφωση του μέλλοντος», πρόσθεσε ο εκλεγμένος Δημοκρατικός δήμαρχος.

    Οι παρατηρήσεις και οι έπαινοι για ένα έθνος που εισέβαλε στο νησιωτικό έθνος της Κύπρου το 1974, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της ελληνικής και χριστιανικής κληρονομιάς του, αναμφίβολα θα ταράξουν τα αισθήματα των Ελληνοαμερικανών, πολλοί από τους οποίους ζουν στην περιοχή της Νέας Υόρκης και υποστήριξαν τον Δημοκρατικό υποψήφιο για δήμαρχο, ο οποίος ήταν στην κούρσα εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Curtis Sliwa.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...