ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

30 Νοεμβρίου 2023

Η ΟΜΑΔΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΛΥΦΑΣΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ (τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην κατασκευή της πειραματικής διάταξης), για τη μελέτη της σταθερότητας γαλακτωμάτων σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Διεξάγεται στο πλαίσιο της Καμπάνιας Παραβολικών Πτήσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). Η Ελλάδα έχει το κατάλληλο εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό για να εκτελέσει απαιτητικά πειράματα και να παράγει υψηλής ποιότητας επιστημονικό έργο, αλλά εμποδίζεται από τους πράκτορες πολιτικούς της.

 

 

 

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ (σε κεραμικά νανοστρώματα) ΑΠΕΙΡΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ 5.000 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Cerabyte ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Η εφεύρεση της Cerabyte θα αναδιατάξει μια αγορά 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 300 εκατομμύρια εταιρείες, 100.000 κυβερνητικούς φορείς και 7 δισεκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου, πού χρειάζονται ασφαλή και αξιόπιστη αποθήκευση όλων των δεδομένων τους. Χωρίς κατανάλωση ενέργειας και απεριόριστης διάρκειας ζωής, ακόμη και υπό ακραίες συνθήκες. Μία εφεύρεση εμπνευσμένη από τα κεραμικά των Αρχαίων Ελλήνων που βρέθηκαν θαμμένα αναλλοίωτα μετά 2.500 χρόνια.

 

 


 

Την Δευτέρα 27/11/2023, ξεκίνησε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, ένα αμιγώς ελληνικό διαστημικό πείραμα που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1/12/2023, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Πρόκειται για το πείραμα «Low-g emulsions» της ομάδας Δυναμικής Πολυφασικών Συστημάτων του Tμήματος Χημείας του ΑΠΘ, για τη μελέτη της σταθερότητας γαλακτωμάτων σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο της Καμπάνιας Παραβολικών Πτήσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Η ομάδα του ΑΠΘ με επικεφαλής τον καθηγητή του τμήματος Χημείας ΑΠΘ Θοδωρή Καραπάντσιο θεωρείται από τις πιο έμπειρες στην Ευρώπη, αφού έχει ήδη πετάξει συνολικά σε 10 αποστολές παραβολικών πτήσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος με συνολικό χρόνο παραμονής σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας πάνω από 5,5 ώρες.

Σε αυτή την Καμπάνια Παραβολικών Πτήσεων, η ιπτάμενη ομάδα του ΑΠΘ εκτός του κ. Καραπάντσιου αποτελείται από τους χειριστές πτήσης Δρ. Σωτήρη Ευγενίδη, Δρ. Ουρανία Οικονομίδου, και Αγγελική Χονδρού (υποψήφια διδάκτωρα) και από την ομάδα υποστήριξης εδάφους Μαργαρίτη Κώστογλου (καθηγητή του τμήματος Χημείας ΑΠΘ) και τον Τριαντάφυλλο Τσιλιπήρα (Τεχνικό ΑΠΘ ).

 


Οι παραβολικές πτήσεις πραγματοποιούνται πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό με αφετηρία το Μπορντό της Γαλλίας.

Οι συνθήκες μηδενικής βαρύτητας επιτυγχάνονται μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο (Airbus A310), το οποίο κάθε μία από τις ημέρες των πτήσεων εκτελεί 31 αλλεπάλληλες απότομες ανόδους και καθόδους (βουτιές), ακολουθώντας πτητική τροχιά σε σχήμα παραβολής.

Για να επιτευχθούν συνθήκες μηδενικής βαρύτητας πρέπει το αεροσκάφος που κάνει τις παραβολικές πτήσεις να εκτελέσει τις βουτιές σε εναέρια περιοχή με καθόλου ή ελάχιστες αναταράξεις.

Αυτό σημαίνει ότι η πτήση έχει απροσδιόριστη διάρκεια, μιας και οι καιρικές συνθήκες μπορούν να αλλάξουν την τελευταία στιγμή και ενώ το αεροσκάφος κατευθύνεται ήδη προς μια περιοχή.

Οι ομάδες που συμμετέχουν επιλέγονται από την ESA έπειτα από αξιολόγηση που βασίζεται σε αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, ενώ οι τεχνικές προδιαγραφές και η ασφαλής λειτουργία κάθε πειράματος ελέγχονται από εξειδικευμένο προσωπικό, που επισκέπτεται τις ομάδες στα εργαστήρια τους καθ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους.

«Η ελληνική αποστολή με τη συμμετοχή της σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα αιχμής, μεταφέρει παράλληλα ένα ισχυρό μήνυμα στην επιστημονική -και όχι μόνο- κοινότητα εντός και εκτός συνόρων:

Ότι η Ελλάδα έχει το κατάλληλο εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό να εκτελέσει απαιτητικά πειράματα και να παράγει υψηλής ποιότητας επιστημονικό έργο.

Παράλληλα, όμως, δίνεται και στους νέους μας το μήνυμα, ότι η Ελλάδα δεν έχει απολέσει τη δυνατότητα να αποτελεί χώρο ευκαιριών και αυτό έχει ισχυρό συμβολισμό ως μέσο ανάσχεσης της φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, που έχει βιώσει η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καραπάντσιος.

Στόχος κάθε πειράματος που μετέχει σε παραβολικές πτήσεις είναι να εκμεταλλευτεί τα 25 δευτερόλεπτα μηδενικής βαρύτητας σε κάθε μια από τις 93 παραβολές που εκτελούνται συνολικά στις 3 ημέρες πτήσεις, έτσι ώστε να μελετήσει το φυσικό φαινόμενο που την ενδιαφέρει

Η σπουδαιότητα του πειράματος της ομάδας του ΑΠΘ, όπως σημείωσε, ο κ. Καραπάντσιος, έγκειται καταρχήν σε αυτή καθ’ εαυτήν την επιστημονική σημασία των αποτελεσμάτων που συλλέγονται σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

«Συγκεκριμένα, τα πειραματικά αποτελέσματα δείχνουν τους μηχανισμούς με τους οποίους μπορούν να παρασκευαστούν γαλακτώματα ιδιαίτερης σταθερότητας, ακόμη και με χρήση μικρής ποσότητας χημικών ουσιών (τασενεργών) αρκεί να επιλεγούν οι κατάλληλες συνθήκες γαλακτωματοποίησης», εξήγησε ο καθηγητής.

Το πείραμα είναι αμιγώς ελληνικό, και μάλιστα του ΑΠΘ, τόσο στον σχεδιασμό και κατασκευή της πειραματικής διάταξης, όσο και στην επιστημονική ομάδα που χειρίζεται την διάταξη εντός και εκτός του σκάφους κατά την διάρκεια των πτήσεων.

Εντάσσεται, δε, στο πλαίσιο ενός πολύ μεγάλου ερευνητικού προγράμματος μελέτης γαλακτωμάτων (SMD-PASTA) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, που βρίσκεται εδώ και μήνες σε εξέλιξη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε τροχιά γύρω από τη γη με ενεργό ρόλο της ομάδας του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και συμμετοχή ομάδων από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ιαπωνία.

Τα πειράματα στην πειραματική διάταξη του ΑΠΘ αφορούν στη μελέτη της δυναμικής συμπεριφοράς των σταγόνων οργανικού υγρού (ελαιώδης φάση) εντός συνεχούς υδατικής φάσης.

Ως γαλάκτωμα ορίζεται η διασπορά σταγονιδίων ενός υγρού εντός άλλου υγρού, με τα δύο υγρά να μην αναμιγνύονται μεταξύ τους.

Τα γαλακτώματα είναι ευρέως διαδεδομένα στη φύση, αλλά επίσης χρησιμοποιούνται σε ποικίλες εφαρμογές. Συναντώνται σε εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα, απορρυπαντικά, λιπαντικά, χρώματα και βερνίκια.

Επίσης, βρίσκουν εφαρμογές σε τρόφιμα και καλλυντικά ενώ αποτελούν κατάλληλους φορείς για την ελεγχόμενη μεταφορά δραστικών ουσιών (φάρμακα και φυτοφάρμακα).

Τέλος, τα τελευταία χρόνια τα γαλακτώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάκτηση πετρελαίου από πετρώματα.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

11 σχόλια:

  1. Πέθανε ήσυχος στο κρεβάτι του ο δολοφόνος της Κύπρου Κίσσινγκερ. Κανένας ελληνόφωνος γραικύλος δεν προσπάθησε ποτέ να τον σκοτώσει. Φανταστείτε τι θα έκαναν οι εβραίοι αν ένας Έλληνας δολοφονούσε 6.000 εβραίους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΦΟΡΝΤ ΣΤΙΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1974:
      «Ἐμεῖς φυσικὰ δὲν θέλουμε ἕναν πόλεμο μεταξὺ τῶν δύο, ἀλλὰ ἐὰν φθάσουμε σὲ αὐτόν, ἡ Τουρκία εἶναι πιὸ σημαντικὴ γιὰ ἐμᾶς καὶ ἔχουν μία πολιτικὴ δομὴ ἡ ὁποία μπορεῖ νὰ παράξῃ ἕναν Καντάφι».
      «Μερικοὶ ἀπὸ τοὺς συνάδελφούς μου θέλουν νὰ κόψουν τὴν βοήθεια στὴν Τουρκία. Αὐτὸ θὰ ἦταν μία καταστροφή. Οὐδεὶς ἀμερικανικὸς λόγος ὑπάρχει, γιὰ νὰ μὴν ἔχουν οἱ Τοῦρκοι τὸ ἕνα τρίτο της Κύπρου».
      Εφημερίδα «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», Κυριακή 3 Ιουλίου 2011. Δημοσιευθείσα επιστολή του πρέσβη Αντωνίου Κοραντή με τίτλο: «Το Πολυτεχνείο, η χούντα και ο Κίσινγκερ».«Στην πρόσφατη Σύνοδο του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ και κατά την έξοδο από την αίθουσα συνεδριάσεων ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κ.Χένρι Κίσινγκερ επλησίασε τον έλληνα ομόλογό του και κινώντας απειλητικά τον αντίχειρά του είπε υψηλόφωνα:
      “Αυτό που κάνατε με τα αμερικανικά αεροπλάνα, θα το πληρώσετε πολύ ακριβά”.

      Διαγραφή

    2. H Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην απονομή των βραβείων του Ιδρύματος «Appeal of Conscience» φιλάει τα χέρια του Κίσσινγκερ, (Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018).
      Φανταστείτε ο πρώην Έλληνας αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Σπύρος ΄Αγκνιου (Σπύρος Αναγνωστόπουλος), να ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο 6.000 ιουδαίων και ο Ρότσιλντ, ο Σόρος ή ο Ροκφέλερ να του φιλούσαν τα χέρια.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Ο ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΤΑΛΜΟΥΔ.

      Ο Χένρυ Κίσσινγκερ σαν μαθητής στη Γερμανία διάβαζε κάθε μέρα επί δύο ώρες Παλαιά Διαθήκη και Ταλμούδ. Εκεί αποδίδεται το ότι στο Σκοπιανό ζήτημα υποστήριξε δημόσια ότι η Ελλάδα έχει δίκαιο, το λέει ρητά η Παλαιά Διαθήκη. Είναι ο μόνος μεγάλος ξένος πολιτικός και διπλωμάτης, που είπε κάτι τέτοιο, που ούτε καν εκμεταλλεύτηκαν οι θλιβερές κυβερνήσεις μας.


      Κατά τα πρώτα 15 χρόνια της ζωής του (1923-1938). ο Κίσινγκερ έζησε στην Γερμανία, στην εβραϊκή κοινότητα της βαυαρικής πόλης Φιρθ, κοντά στη Νυρεμβέργη.
      Η Γερμανική περίοδος της ζωής του, εκτός των άλλων, φαίνεται να του άφησε ένα ισόβιο πάθος για το ποδόσφαιρο – η ποδοσφαιρική ομάδα της μικρής Φιρθ κέρδισε το Κύπελλο Γερμανίας το 1926 και το 1929 και έφτασε στους ημιτελικούς το 1931.
      Το 1938, η οικογένεια Κίσινγκερ μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Ο ΚΙΣΣΙΚΓΚΕΡ, ΣΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΓΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΟΣΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΗΘΕΛΕ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΠΡΩΤΑ ΣΑΝ ΝΑΖΙΣΤΕΣ.

      Ο Κίσινγκερ επέστρεψε στην παλιά πατρίδα του, την Γερμανία, σαν κατακτητής, τον Νοέμβριο 1944, ως οπλίτης του αμερικανικού στρατού, λαμβάνοντας μέρος στις τελικές επιχειρήσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
      Το 1945 ο Κίσινγκερ βίωσε την απελευθέρωση Εβραίων από στρατόπεδο συγκέντρωσης, που του προκάλεσε έντονα αισθήματα έχθρας προς τους Γερμανούς. Το 1946 – 1947 στην υπηρεσία αντικατασκοπείας του αμερικανικού στρατού στην Γερμανία, σκότωσε ο ίδιος άφθονους Γερμανούς, καταζητώντας «αμετανόητους εθνικοσοσιαλιστές», λέγοντας ότι προσπαθεί να ξεριζώσει τα κατάλοιπα του εθνικοσοσιαλισμού.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ

      Πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χένρι Κίσινγκερ, για τον Λευκό Οίκο: «Στον Λευκό Οίκο σήμερα, επί Τραμπ, μαίνεται ένας πόλεμος μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων». (“It is a war between the Jews and the non-Jews”).
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Ο Ιουδαίος Κίσσινγκερ σε επίσημο έγγραφο: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τις ΗΠΑ να μην κατέχουν οι Τούρκοι το ένα τρίτο της Κύπρου» («There is no American reason why the Turks should not have one-third of Cyprus»). Σε έναν πιθανό πόλεμο Ελλάδος-Τουρκίας η «Τουρκία είναι πιο σημαντική για εμάς».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    7. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

      Ομολογία τούρκου: "Αν πάρουμε μαζί μας στα Άδανα τους γκιαούρηδες, θα τους κάνουμε ό,τι κάναμε στους άλλους. Έτσι τους πήραμε, τους δέσαμε τα πόδια και τα χέρια και τους θάψαμε ζωντανούς κοντά σε ένα ποτάμι. Δεν χαραμίσαμε καμία σφαίρα. Επειδή τους θάψαμε στις όχθες του ποταμού, τα σώματά τους με το πέρασμα του χρόνου θα παρασυρθούν από το νερό και δεν θα βρεθεί κανένα ίχνος τους".
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Ο HOMO GRECUS.
    ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ HOMO GRECUS.
    Στην νοτιοανατολική Ευρώπη ζει ένα ιδιαίτερο ανθρώπινο υποείδος με περιορισμένες ικανότητες προσαρμογής, που αποκαλείται Homo Grecus.
    Το περίεργο αυτοκαταστροφικό αυτό είδος ανθρώπου, με περιορισμένες αντιληπτικές ικανότητες και χαμηλή ευφυΐα, για 46 ολόκληρα χρόνια ψηφίζει και εκλέγει σαν καθοδηγητές του κάτι ευπροσάρμοστους χαμαιλέοντες, (ειδική ράτσα ερπετών που διασταυρώθηκε με τρωκτικά), συνήθως από τις ίδιες οικογένειες, που επιστημονικά ονομάζονται Homo Karamanlius, Homo Papandreicus, Homo Mitsotakeicus.

    Το 2015 ο Homo Grecus έκανε την υπέρβαση και ψήφισε κάποιον Homo Tsiprikus, ένα υπό εξαφάνιση ερμαφρόδιτο ερυθρό ερπετό της αρχέγονης παλαιοντολογικής περιόδου, σε διασταύρωση με είδος γαστερόποδου πνευμονοφόρου μαλακίου (Κοχλίας ο πωματίας - Helix pomatia), ον που παράγει μία ιδιαίτερη παχύρρευστη σίελο με εξαιρετική ικανότητα πρόσφυσης, χάρις στην οποία μπορεί να έρπει κατά μήκος μιας λεπίδας ξυραφιού χωρίς να κοπεί, διαθέτει δε τόσον θηλυκά όσον και αρσενικά όργανα αναπαραγωγής.
    Αντί όμως να βοηθήσει τον Homo Grecus στην προσαρμογή, ο Homo Tsiprikus σε 4 χρόνια ερήμωσε κυριολεκτικά την οικολογική φωλεά του Homo Grecus.
    Έτσι απογοητευμένος ο Homo Grecus επέστρεψε το 2019 στα παλιά κατάξερα λιβάδια, στα Homo Mitsotakeicus. Αδυνατεί να προσαρμοστεί εκλέγοντας νέους και ζωηρούς καθοδηγητές. Μάλλον το είδος αυτό θα εξαφανιστεί στα ερχόμενα χρόνια.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ.
    Ο προδότης Τσίπρας και η συμμορία του γνωρίζουν καλά σε ποιο σημείο βρίσκεται η καρδιά της Ελλάδος. Γνωρίζουν πού πονάει ιδιαίτερα η πατρίδα. Έτσι χτύπησαν αριστοτεχνικά και θανατηφόρα στην καρδιά του Έθνους, στην Μακεδονία, στο σημείο εκείνο που πιστεύουν οι προδότες ότι, με ένα καίριο χτύπημα, θα σκοτώσουν την Ελλάδα, την χώρα, την ιδέα που μισούν περισσότερο από όλα στην άθλια ζωή τους. Οι κομμουνιστές του Τσίπρα παρέδωσαν τον Ιούνιο του 2018 το όνομα και την ψυχή της Μακεδονίας μας στους βουλγάρους και το έκαναν με χαιρεκακία και σαδιστική ικανοποίηση, ανάλογης εκείνης, όταν έσφαζαν με κονσερβοκούτια ανήμπορους Έλληνες. Αρκεί να πρόσεχε κανείς τα γυαλισμένα από μίσος και σαδισμό μάτια του Τσίπρα και του Κοτζιά, όταν υπέγραφαν την συμφωνία με τους βουλγάρους στις Πρέσπες. Κυριολεκτικά ήταν αφιονισμένοι, εισέπνεαν, ρουφούσαν, απολάμβαναν τον σαδισμό εναντίον της φτωχής πατρίδας μας. Όλη η βρωμερή μορφή τους, όλο το προσωπείο τους εξέπεμπε μίσος και κακία στο στυλ «βρωμοέλληνες, επιτέλους σας την φέραμε. Πετάξαμε την Μακεδονία σας στα σκυλιά».
    Ο Τσίπρας και το σκυλολόι του είχαν προετοιμαστεί επί χρόνια, μεθοδικά, για να ξεπουλήσουν την Μακεδονία. Είναι ένα από τα πιο βασικά πιστεύω τους. Είναι μέσα στα γονίδιά τους. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο κακία και προδοσία κρύβουν μέσα τους αυτά τα καθάρματα, όταν σκέφτονται ακόμη και το όνομα Μακεδονία.
    https://apionpleistonikis.blogspot.com/2023/11/blog-post_27.html
    «ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ».
    Η CIA δημιούργησε στην Μπανανία τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα (και μόνο ένα) λόγο: να ξεπουλήσει την Μακεδονία. Όποιος μελετήσει με κριτικό σημασιολογικό μάτι, όλες (όλες) τις ανακοινώσεις και εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα διεθνή και εσωτερικά προβλήματα, θα διαπιστώσει ότι είναι ακριβείς αντιγραφές των εκτιμήσεων του Στέητ Ντιπάρτμεντ.
    Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε εις πέρας το ανατεθέν έργο, ο έτερος των Καππαδοκών ανέλαβε για την παγίωσή του και έτσι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προδιαγεγραμμένο: Η διάλυση μέσα στην γελοιότητα.
    Η CIA, για να τους εξευτελίσει τελείως, τους έστειλε έναν αλλόκοτο καραγκιόζη, με διαταγές: «διαλύστε αυτό το μόρφωμα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Β.Πούτιν: Προτρέπει τις γυναίκες στη Ρωσία να κάνουν 7-8 παιδιά.
    «Ας το κάνουμε όπως οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες μας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...