ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Νοεμβρίου 2023

ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Η Βουλγαρία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την πυρηνική ενέργεια – Η συνολική ισχύς των δύο μελλοντικών μονάδων στο Κοζλοντούι, της 7ης και της 8ης, θα είναι 2300MW. H ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

 


Εκτάκτως ο Αμερικανοϊουδαίος ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν στην Άγκυρα μετά τις απειλές Τουρκίας-Ιράν. Μήπως για να δώσει στην Τουρκία ό,τι θέλει; Μήπως θα στρέψει την προσοχή της Άγκυρας στην Ελλάδα, έστω και με πόλεμο, υποσχόμενος Ελληνικά νησιά, για να μην ασχολείται η Τουρκία με την Γάζα; Μήπως θα τους εξηγήσει ότι οι «έλληνες» πολιτικοί και ο λαός έχουν πολύ ευλύγιστη μέση και τώρα είναι η ευκαιρία των Τούρκων, όπως το 1974 τους είχε πείσει ο Κίσσινγκερ; ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ;







Η κατασκευή του έβδομου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι θα αρχίσει την Τετάρτη, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Βουλγαρίας και θα είναι έτοιμη το 2033. Για το σκοπό αυτό, τα κονδύλια για τις Νέες Κατασκευές στον πυρηνικό σταθμό Κοζλοντούι θα αυξηθούν κατά 500 εκατομμύρια λέβα.

Το υπουργικό συμβούλιο ανέθεσε στον υπουργό Ενέργειας Ρούμεν Ράντεφ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαφανή επιλογή του αναδόχου για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής. Η τελική σύμβαση με την επιλεγείσα εταιρία και με τον προμηθευτή της τεχνολογίας AP1000 πρέπει να καταρτιστεί υπό τους όρους σταθερής τιμής και περιόδου εκτέλεσης.

 

Το υπουργικό συμβούλιο ανέθεσε στον υπουργό Ενέργειας να οργανώσει διαπραγματεύσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την εξασφάλιση των απαραίτητων δανειακών κεφαλαίων.

Με την ίδια κυβερνητική απόφαση θα αρχίσουν οι προετοιμασίες για την κατασκευή του όγδοου αντιδραστήρα του Κοζλοντούι. Σύμφωνα με το σχέδιο, οι κατασκευαστικές δραστηριότητες για τις δύο νέες μονάδες θα πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα και η δεύτερη θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο έως τρία χρόνια μετά την πρώτη.

Ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ δήλωσε ότι η σημερινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου είναι μία από τις σημαντικότερες που θα λάβει η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας.

Η συνολική ισχύς των δύο μελλοντικών μονάδων, της 7ης και της 8ης, θα είναι 2300 μεγαβάτ (MW), η οποία υπερβαίνει σημαντικά την ισχύ των 1760 MW των κλειστών μονάδων — 1ης, 2ης, 3ης και 4ης — του Κοζλοντούι”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός πριν από την τακτική συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Ο Ντένκοφ υπογράμμισε το γεγονός ότι η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για τους αντιδραστήρες αυτούς είναι μοναδική στον κόσμο: “Επιτρέπει την αλλαγή της ισχύος των αντιδραστήρων δύο φορές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για τη σταθερή διαχείριση του ενεργειακού συστήματος”.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

9 σχόλια:

  1. Η Τουρκία διαθέτει 1.100 πολεμικές βιομηχανίες. Η Ελλάδα καμία. Διαθέτει όμως την Μύκονο, χιλιάδες γκαρσόνια και τον Μητσοτάκη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόταση της Κίνας για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου μελετά η Σαουδική Αραβία.
    Προσφορά για την κατασκευή εργοστασίου στην ανατολική επαρχία της Σαουδικής Αραβίας έχει καταθέσει η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Κίνας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΚΡΟΝ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
    Απέναντι στις ΗΠΑ, και σ’ έναν κόσμο που συνεχώς επιταχύνεται, ο πρόεδρος Mακρόν θεωρεί ότι «πρέπει να συνεχίσουμε με μεγάλη ταχύτητα επενδύοντας στην έρευνα, στις μεγάλες τεχνολογικές καινοτομίες, όπως η κβαντική, ο κυβερνοχώρος και η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και σε καθαρές τεχνολογίες, όπως είναι η πυρηνική ενέργεια».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γκέιτς ολοκληρώνει την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου του Ουαϊόμινγκ. Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤAΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ…

    Το εργοστάσιο θα είναι το πρώτο του είδους του, με την εταιρεία να ελπίζει να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας στις ΗΠΑ προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να υποστηρίξει την αμερικανική ενεργειακή ανεξαρτησία.
    «Η πυρηνική ενέργεια, αν το κάνουμε σωστά, θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους», δήλωσε ο Γκέιτς στο ABC News και πρόσθεσε εμφατικά: «Δηλαδή, να απαλλαγούμε από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου χωρίς να κάνουμε το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας πολύ πιο ακριβό ή λιγότερο αξιόπιστο».
    Ο Γκέιτς πρόσθεσε δε: «Η πυρηνική ενέργεια έχει μερικά απίστευτα πλεονεκτήματα (…) δεν εξαρτάται από τον καιρό, μπορείς να φτιάξεις ένα εργοστάσιο, αλλά η ποσότητα ενέργειας που βγαίνει από ένα πολύ μικρό εργοστάσιο είναι γιγάντια».
    Ενώ η πυρηνική ενέργεια είναι ευρέως γνωστό ότι έχει πολλές δυνατότητες, οι κίνδυνοι ασφάλειας που συνδέονται με αυτήν έχουν ιστορικά απασχολήσει ορισμένους επενδυτές. Ωστόσο, ο Γκειτς δηλώνει σίγουρος ότι η TerraPower μπορεί να κατασκευάσει έναν καινοτόμο πυρηνικό αντιδραστήρα που είναι ασφαλής και πρακτικός για το μέλλον.
    Υγρό νάτριο αντί για νερό
    Οι περισσότεροι πυρηνικοί αντιδραστήρες στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν νερό για την ψύξη του συστήματος, αλλά το νερό δεν είναι το καλύτερο στην απορρόφηση της θερμότητας και υπάρχουν κίνδυνοι πίεσης που σχετίζονται με την υπερθέρμανση, η οποία θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε τήξη.
    Αυτός ο νέος αντιδραστήρας, ο οποίος πρόκειται να ανοίξει το 2030, θα χρησιμοποιεί υγρό νάτριο αντί για νερό για την ψύξη του. Το σημείο βρασμού του νατρίου είναι οκτώ φορές υψηλότερο από το νερό και, σε αντίθεση με το νερό, το υγρό νάτριο δεν χρειάζεται να αντλείται συνεχώς πίσω στο σύστημα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 13 Ιουλ 2023 Ζ.Π.
    ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΑΠΟΤΟΜΑ ΟΛΟΙ - ΜΜΕ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ" - ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ"; Ο Ιουδαίος επικοινωνιολόγος του Μητσοτάκη, Σταν Γκρίνμπεργκ, επέβαλε πλήρη σιγή: "ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΗΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ". ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΘΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΤΟ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ" ΑΠΟ "ΔΙΚΑΣΤΕΣ" ΤΥΠΟΥ ΚΛΑΠΑ, ΛΕΠΕΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ. ΘΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΕΚΠΤΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ "ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ". ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ: ΜΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΤΣΙΟ, ΜΙΑ ΣΤΟΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ, ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΔΥΟ ΣΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ, ΔΥΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΗΝ ΟΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Την άλλη μέρα το θέμα θα κλείσει απότομα με πλήρη σιγή και κανείς δεν θα ξανααναφερθεί σ'αυτό. Έτσι τακτοποιούνται οι υποθέσεις σε μια Μπανανία του Κορλεόνε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ) ΧΤΙΖΟΥΝ ΝΕΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ - ΤΟ ΤΡΙΤΟ - ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ, ΑΦΟΥ ΚΑΨΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ, ΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ CIA". ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Τούρκος ΥΠΕΝ: «Βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με την Κίνα για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Ανατ.Θράκη». Στόχος είναι να παράγει η Τουρκία 20 γιγαβάτ από τους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2023/09/cia-20.html?showComment=1694929206803#c6124435207073633593
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέκτησαν ήδη το πρώτο τους πυρηνικό εργοστάσιο.
    http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/06/blog-post_73.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Die Welt: «Μύθος η ελληνική ανάπτυξη – Μόλις σταματήσουν επενδύσεις και πωλήσεις ακινήτων θα φανεί η αλήθεια».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/04/blog-post_7.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...