ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Ιουνίου 2023

Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΡΩΜΑΙΪΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΝΙΚΗ: "Απορρίπτει κάθε αρρωστημένο «εθνικισμό», κάθε ρατσιστική και φυλετική νοοτροπία". Oι Χριστιανοί ρωμιοί, δηλαδή οι εξιουδαϊσμένοι νεοέλληνες που αυτοαποκαλούνται στις εκκλησίες τους "πνευματικοί ισραηλίτες" του Δυτικού Ισραήλ, δηλώνουν αληθινή πατρίδα και πρωτεύουσα την "Ουράνια Ιερουσαλήμ", προτιμούν να λέγονται Ρωμιοί και όχι Έλληνες, δηλώνουν παιδιά του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ και όχι του Έλληνα και της Ορσηίδας και αγωνίζονται πρώτα και πάνω απ΄όλα στην ζωή τους για μία καλή μεταθανάτια συνταξιοδότηση στην αληθινή Σιών, στους κόλπους του Αβραάμ.

 

Κασιδιάρης: Θα στηρίξω το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΤΙΓΚΑ.

 

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΟΙ 500.000 ΡΩΜΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ;

 

 

Αρεοπαγίτης κατεβαίνει υποψήφιος με τις… καλόγριες και τους καλόγερους του «Νίκη».

Είναι ο δεύτερος μετά τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο που επιχειρεί κάθοδο στον πολιτικό «στίβο».

O πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Αποστολάκης είναι ο δεύτερος αρεοπαγίτης μετά τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο που κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο και ο συγκεκριμένος μάλιστα με τις… καλόγριες και τους καλόγερους του «Νίκη».

Ο Α.Κανελλόπουλος στις περασμένες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου διεκδίκησε την ψήφο του Ελληνικού λαού με την ιδιότητα του αρχηγού του κόμματος ΕΑΝ.

Τα εκλογικά αποτελέσματα όμως ήταν αποκαρδιωτικά καθώς έλαβε μικρό αριθμό ψήφων (περίπου 15.174 σταυρούς, ποσοστό 0,26%), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τον οδηγήσει να μην συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Τώρα, ο 69χρονος Γεώργιος Αποστολάκης στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές κατέρχεται ως επικεφαλής του συνδυασμού Επικρατείας, του κόμματος ΝΙΚΗ. Να σημειωθεί ότι η αδελφή του κ. Αποστολάκη είναι εν ενεργεία εισαγγελικός λειτουργός.

 


Στις περασμένες βουλευτικές εκλογές το κόμμα Νίκη έλαβε περίπου 172.260 ψήφους και ποσοστό 2,92 % και το κόμμα φέρεται να υποστηρίζεται από Μονές του Αγίου Όρους και θρησκευτικές οργανώσεις.

Ο Γ.Αποστολάκης είχε γίνει γνωστός όταν με την ιδιότητα του πρόεδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δίκη του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου τον καταδίκασε σε ισόβια.

Κατά την δικαστική του πορεία, σύμφωνα με τους συναδέλφους του, ήταν καλός και νομομαθείς δικαστικός λειτουργός. Παράλληλα, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το χώρο της Εκκλησίας.

Ο Γεώργιος Αποστολάκης έχει γεννηθεί στην Ερέτρια Φαρσάλων, το 1954 και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούνιο του 2020 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και διετέλεσε πρόεδρος του Α2 Πολιτικού Τμήματος του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου. Ένα έτος μετά, τον Ιούνιο του 2021, αποχώρησε από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης.

Προηγούμενα διορίστηκε:

Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 22-6-1983,

Πρωτοδίκης στις 16-2-1985,

Πρόεδρος Πρωτοδικών στις 11-3-1998

Εφέτης στις 1-8-2003,

Πρόεδρος Εφετών στις 10-9-2012 και

Αρεοπαγίτης στις 11-8-2016.

 

 

Ανάρτηση στο facebook

 

«ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗ «ΝΙΚΗ»

Γεωργίου Στ. Αποστολάκη

Επιτίμου Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου

Δέχθηκα προσφάτως από το αρμόδιο όργανο του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «ΝΙΚΗ» την τιμητική πρόταση να είμαι υποψήφιος βουλευτής του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στην πρώτη θέση. Η πρόταση αυτή ήλθε σε μία ώρα της ζωής μου που, έχοντας αφυπηρετήσει -μετά 38ετή ευδόκιμη υπηρεσία- από την πολιτική και ποινική Δικαιοσύνη, είμαι πλέον αποδεσμευμένος από την ιδιότητα του Δικαστή και την αποστασιοποίηση από τα κοινά που εκ της θέσεώς του οφείλει.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση του χρέους, αποδέχθηκα την πρόταση και συντάχθηκα με τους λοιπούς υποψήφιους του ψηφοδελτίου της «ΝΙΚΗΣ».

Πάντα πίστευα ότι οι νεοέλληνες είμαστε «γέννημα και θρέμμα Ρωμηοί». Ότι το ήθος των Ρωμηών προγόνων μας που κληρονομήσαμε, η Ρωμαίικη φιλοθεΐα και φιλανθρωπία, δεν πρέπει να σβηστεί από την καταιγίδα της αποκαλούμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ότι έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε ένα τέτοιο ήθος, μέχρι να «φύγει το ψευτο-Ρωμαίϊκο» που αιχμαλώτισε και αλλοίωσε τον κοινωνικό και προσωπικό βίο μας.

Έχω ακόμη στα αυτιά μου την προτροπή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, «Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας απὸ τους τάφους… Αν οι Χριστιανοὶ δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοὶ θα κάνουν χειρότερα. Ενώ, αν αντιδράσουν, θα το σκεφθούν…». Ξέρω ότι και οι άνθρωποι της «ΝΙΚΗΣ» σ’ αυτήν την προτροπή υπακούσαντες δίνουν τον αγώνα τους.

Πιστεύω στην ιδέα του «έθνους», στην πολιτιστική ενότητα του ελληνικού έθνους, στο μεγαλείο και στην ιδιαιτερότητα του ελληνικού, ρωμέικου, έθνους, όχι με την έννοια του φυλετισμού, αλλά με την έννοια της οικουμενικότητας της ελληνιστικής παράδοσης και του υπερεθνικού πνεύματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, απορρίπτοντας κάθε αρρωστημένο «εθνικισμό», κάθε ρατσιστική και φυλετική νοοτροπία.

Οι άνθρωποι σήμερα, ιδιαιτέρως οι νέοι μας, έχουν απογοητευθεί από τον υλιστικό, λεγόμενο δυτικό, τρόπο ζωής που μόνο αδιέξοδα έχει να δείξει. Που κυριαρχείται από τον ατομισμό και τη φιλαυτία, την ατομοκρατία και τον αμοραλισμό.

Γι’ αυτό αναζητούν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Αυτός όμως ο τρόπος ζωής, ο πυρήνας του, διασώζεται μέσα στην Εκκλησία και στο ήθος της. Στην πονηρότητα και φαυλότητα των προθέσεων και των πράξεων των επαγγελματιών της πολιτικής, η «ΝΙΚΗ» και οι άνθρωποί της αντιπαρατάσσουν πρόταση ζωής με βάση την φιλοπατρία, την τιμιότητα, την εργατικότητα, την -χωρίς ισοπέδωση- ισότητα, την ανιδιοτέλεια και το σεβασμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η δημιουργία της «ΝΙΚΗΣ» υπήρξε, άλλωστε, καρπός αυθεντικής και ειλικρινούς αναζήτησης των ιδρυτών της μίας ρεαλιστικής πρότασης για διέξοδο στην αδιέξοδο πολιτική και πνευματική πορεία του έθνους μας.

Ο πρόεδρος και τα στελέχη της «ΝΙΚΗΣ» δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής, αλλά καθαρών προθέσεων και καλοπροαίρετοι άνθρωποι όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων που όμως έχουν «νουν και γνώσιν» της πραγματικότητας.

ΕΠΕΙΔΗ, η πρόσκλησή τους να συμπορευτώ μαζί τους ήχησε στη συνείδησή μου ως χρέος προσφοράς, των όποιων δυνάμεων και προσόντων μου, στο ρωμαίικο γένος και την αγαπημένη μας πατρίδα, την Ελλάδα.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑ την, εξαιρετικά τιμητική, πρόταση της «ΝΙΚΗΣ» και ήδη δήλωσα αρμοδίως υποψήφιος αυτής στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ με την παρούσα δήλωση τα «πιστεύω» μου και

ΠΡΟΤΡΕΠΩ, όποιον συμμερίζεται τα ίδια και εμπιστεύεται τον καλόν αγώνα της «ΝΙΚΗΣ», να στοιχηθεί και αυτός μαζί της, με την ψήφο και την ενεργό συμμετοχή του ως συνειδητός και καλός Ρωμηός.»

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

10 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΚΟΨΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. Το γελοίο σκεπτικό του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, του Σανχεντρίν, που «δίκασε» τον Σωκράτη και τον Ιησού Ναζιραίο.
    Το λόγο για τον οποίο αποκλείστηκε από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» εξηγεί το σκεπτικό που εκδόθηκε από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
    Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε (απόφαση υπ΄αριθμόν 95/2023) ότι ο συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» αποτελεί τον μανδύα, υπό τον οποίο υποκρύπτεται το πολιτικό κόμμα «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», με ιδρυτή και πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος συνεχίζει να έχει την ίδια ρητορική άσκησης βίας».
    Στην πολυσέλιδο απόφαση του (354 σελίδες), το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, κάνει εκτενή αναφορά αφενός στην πορεία της Χρυσής Αυγής και αφετέρου στη δράση του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και των υπόλοιπων 28 υποψηφίων βουλευτών του επίμαχου συνδυασμού.
    Ο Άρειος Πάγος καταλήγει μάλιστα ότι πολλοί εξ αυτών είχαν άμεση σχέση με την Χρυσή Αυγή (ήταν στελέχη της), ενώ κάποιοι εξ΄ αυτών συμμετείχαν ως υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές της 15ης Ιανουαρίου 2015, με τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας επικαλείται και στο σκεπτικό της προηγούμενης υπ΄αριθμ. 8/2023 απόφασή τους με την οποία είχε «κοπεί» και πάλι ο Ηλίας Κασιδιάρης από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
    Οι αρεοπαγίτες υποστηρίζουν στην απόφαση τους πως «ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έπαυσε να είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», το οποίο αποτελεί τη συνέχεια της Χρυσής Αυγής, ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλισε, έστω και κατ’ ελάχιστον, την προηγούμενη -ως ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής- ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία.
    Ότι, επανειλημμένα και κατά τρόπο πανηγυρικό, ο Ηλίας Κασιδιάρης, υπό την ως άνω ιδιότητά του, υπό το πρόσχημα της νομιμοφάνειας και το μανδύα νέου νόμιμου πολιτικού κόμματος,συνέχιζε και συνεχίζει την πολιτική, ρητορική και δράση της Χρυσής Αυγής, την οποία ενστερνίζεται και υποστηρίζει ενθέρμως, την ενέταξε δε στο πρόγραμμα δράσης του ως άνω κόμματος, διεγείροντας και παροτρύνοντας το λαϊκό αίσθημα σε αντιδημοκρατικές ενέργειες».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΚΟΨΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. Το γελοίο σκεπτικό του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, του Σανχεντρίν, που «δίκασε» τον Σωκράτη και τον Ιησού Ναζιραίο.

      Το γελοίο «Δικαστήριο» έκρινε πως «ο ελεγχόμενος εκλογικός σχηματισμός, αποτελεί τον μανδύα, υπό τον οποίο υποκρύπτεται το πολιτικό κόμμα «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», με ιδρυτή και πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη, η συμμετοχή του οποίου (κόμματος) στις εθνικές εκλογές της 21ης-5-2023 αποκλείστηκε, δυνάμει της ως άνω αποφάσεως 8/2023 του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, για τους λόγους που εκτίθενται σ’ αυτήν και παρατίθενται ανωτέρω. Δι΄ αυτής της μεθοδεύσεωςδολίως και κατά κατάχρηση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος του εκλέγεσθαι δια του προβλεπόμενου στη διάταξη της παρ. 1 εδαφ. α’ του άρθρου 32 του π.δ. 26/2012 συνασπισμού ανεξάρτητων υποψηφίων επιχειρείται η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές της 25ης-6-2023 του αποκλεισθέντος κομματικού σχηματισμού, δηλαδή του πολιτικού κόμματος «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», με σκοπό να καταστρατηγηθούν οι περιορισμοί εκλογιμότητας και να παρακαμφθεί ο έλεγχος της συνδρομής των δι’ αυτών τεθεισών προϋποθέσεων συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές».
      Επίσης αναφέρονται στην απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος για τους υποψήφιους βουλευτές του συνδυασμού των ανεξάρτητων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία», για τους οποίους επισημαίνει ότι «έχουν αναδειχθεί ως σημαίνοντα, «αξιόλογα», στελέχη του κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα», το οποίο, στη συνέχεια, μετονομάστηκε σε «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», με ιδρυτή και αρχηγό μέχρι σήμερα τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, μάλιστα, μετέχει του ως άνω συνδυασμού ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Α’ Αθήνας, αρκετοί δε εξ αυτών ήσαν, στον αμέσως προηγούμενο της ιδρύσεως του εν λόγω κόμματος χρόνο (21-5-2020), στελέχη της Χρυσής Αυγής και μετείχαν ως υποψήφιοι βουλευτές στις εθνικές εκλογές του 2015 και 2019, στις ευρωεκλογές του 2019 καθώς και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως επικεφαλής και υποψήφιοι στα αντίστοιχα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής.
      Τα ανωτέρω αποδεικνύονται από τις επανειλημμένες αναρτήσεις και δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο και συνεντεύξεις αναρτημένες στο διαδίκτυο του Ηλία Κασιδιάρη και των ως άνω υποψηφίων, που επαναλαμβάνονται μέχρι και σήμερα και διακινούνται, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας και των επίσημων μέσων κοινωνικής δικτύωσης του κόμματος «Εθνικό Κόμμα Έλληνες».
      Εν κατακλείδι, ο Άρειος Πάγος, εξετάζοντας όλα τα στοιχεία, κατέληξε πως και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, «αληθώς υποψήφιο τυγχάνει και εν προκειμένω το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» και όχι ο ψευδεπίγραφος συνδυασμός συνεργαζόμενων υποψηφίων με την ονομασία «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία», με πραγματικό αρχηγό τον καταδικασθέντα, Ηλία Κασιδιάρη, το οποίο συνεχίζει να έχει την ίδια ρητορική άσκησης βίας, προωθεί την ίδια πολιτική και δράση, που δεν εξυπηρετεί το δημοκρατικό πολίτευμα, αλλά στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση αυτού και των θεσμών του κράτους δικαίου, όπως δέχθηκε η 8/2023 απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, ο επίμαχος εκλογικός σχηματισμός «συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων» με το όνομα «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία», πρέπει να μην ανακηρυχθεί και, εντεύθεν, να μην συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023».
      Ζ.π.

      Διαγραφή
  2. Εμπεδότιμος Αθηναίος
    8 Ιουνίου 2011 ·
    «῏Ην τις γυνὴ ἐν τῇ Ἀλεξανδρείᾳ τοὔνομα Ὑπατία· αὕτη Θέωνος μὲν τοῦ φιλοσόφου θυγάτηρ ἦν· ἐπὶ τοσοῦτον δὲ προὔβη παιδείας ὡς ὑπερακοντίσαι τοὺς κατ΄ αὐτὴν φιλοσόφους, τὴν δὲ Πλατωνικὴν ἀπὸ Πλωτίνου καταγομένην διατριβὴν διαδέξασθαι, καὶ πάντα τὰ φιλόσοφα μαθήματα τοῖς βουλομένοις ἐκτίθεσθαι· διὸ καὶ οἱ πανταχόθεν φιλοσοφεῖν βουλόμενοι κατέτρεχον παρ΄ αὐτήν.
    Διὰ τὴν προσοῦσαν αὐτῇ ἐκ τῆς παιδεύσεως σεμνὴν παρρησίαν καὶ τοῖς ἄρχουσι σωφρόνως εἰς πρόσωπον ἤρχετο· καὶ οὐκ ἦν τις αἰσχύνη ἐν μέσῳ ἀνδρῶν παρεῖναι αὐτήν· πάντες γὰρ δι΄ ὑπερβάλλουσαν σωφροσύνην πλέον αὐτὴν ᾐδοῦντο καὶ κατεπλήττοντο.
    Κατὰ δὴ ταύτης τότε ὁ φθόνος ὡπλίσατο· ἐπεὶ γὰρ συνετύγχανε συχνότερον τῷ Ὀρέστῃ, διαβολὴν τοῦτ΄ ἐκίνησε κατ΄ αὐτῆς παρὰ τῷ τῆς ἐκκλησίας λαῷ, ὡς ἄρα εἴη αὕτη ἡ μὴ συγχωροῦσα τὸν Ὀρέστην εἰς φιλίαν τῷ ἐπισκόπῳ συμβῆναι. Καὶ δὴ συμφρονήσαντες ἄνδρες τὸ φρόνημα ἔνθερμοι, ὧν ἡγεῖτο Πέτρος τις ἀναγνώστης, ἐπιτηροῦσι τὴν ἄνθρωπον ἐπανιοῦσαν ἐπὶ οἰκίαν ποθέν· καὶ ἐκ τοῦ δίφρου ἐκβαλόντες, ἐπὶ τὴν ἐκκλησίαν ᾗ ἐπώνυμον Καισάριον συνέλκουσιν, ἀποδύσαντές τε τὴν ἐσθῆτα ὀστράκοις ἀνεῖλον· καὶ μεληδὸν διασπάσαντες, ἐπὶ τὸν καλούμενον Κιναρῶνα τὰ μέλη συνάραντες πυρὶ κατηνάλωσαν.
    Τοῦτο οὐ μικρὸν μῶμον Κυρίλλῳ καὶ τῇ Ἀλεξανδρέων ἐκκλησίᾳ εἰργάσατο· ἀλλότριον γὰρ παντελῶς τῶν φρονούντων τὰ Χριστοῦ φόνοι καὶ μάχαι καὶ τὰ τούτοις παραπλήσια. Καὶ ταῦτα πέπρακται τῷ τετάρτῳ ἔτει τῆς Κυρίλλου ἐπισκοπῆς, ἐν ὑπατείᾳ Ὁνωρίου τὸ δέκατον καὶ Θεοδοσίου τὸ ἕκτον ἐν μηνὶ Μαρτίῳ νηστειῶν οὐσῶν».
    (Σωκράτης ο Σχολαστικός -Εκκλησιαστική Ιστορία, Βιβλίο έβδομο, κεφάλαιο 15ο)
    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ!
    (ανάδειξη: από Panagiotis Kakkavas)
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: «Αφού ο Κ.Μητσοτάκης στοχοποίησε τη μουσουλμανική μειονότητα ήρθε και η Ν.Μπακογιάννη για να εκβιάσει».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χατζηνικολάου: Η δήλωσή σας έρχεται μετά και τις καταγγελίες 2 τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι την εκλογή του συγκεκριμένου την πριμοδότησε έντονα το τουρκικό προξενείο.
      Φίλης: Το ένα από τα 2 στελέχη που το έκαναν αυτό είναι η σύζυγος του αποτυχόντος πρώην βουλευτή που δεν έχει εκλεγεί τώρα. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε αυτό.
      Χατζηνικολάου: Έχει δικαίωμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής να χαρακτηρίζει τουρκική την μειονότητα ενώ η συνθήκη της Λωζάννης μιλά για μουσουλμανική;
      Φίλης: Έχει δικαίωμα στην άποψή του η οποία κάμπτεται μπροστά στην υπέρτερη συλλογική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και την συλλογική εικόνα της χώρας μας.
      Νίκος Φίλης: Τι είπε για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
      Ο Νίκος Φίλης τάχθηκε υπέρ της απογραφής μειονοτήτων στην περιοχή της Θράκης. Μιλώντας στην εκπομπή Casus Belli με τον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι στην περιοχή υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα «με τρία κεφάλια». Στη Θράκη υπάρχει «μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές: τουρκογενείς που δηλώνουν Τούρκοι οι άνθρωποι, Πομάκοι και Τσιγγάνοι» εξήγησε.
      Στην επισήμανση του συνομιλητή του, υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Άγγελου Συρίγου ότι ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για τουρκική μειονότητα στην περιοχή, ο Νίκος Φίλης διερωτήθηκε: «σημασία έχει ότι τον διώκουμε επειδή έχει μια άποψη;».
      Ερωτηθείς από τον παρουσιαστή της εκπομπής Νίκο Παναγιωτόπουλο αν μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο που μπορεί να λέει κάτι άλλο, ο Νίκος Φίλης απάντησε καταφατικά.
      Από την πλευρά του, ο Άγγελος Συρίγος, σε ερώτηση αν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη είναι ενεργούμενα της Τουρκίας, είπε πως δεν δίνουν λογαριασμό στους πολίτες, δίνουν πρώτα λογαριασμό στο τουρκικό προξενείο.
      Παρεμβαίνοντας ο Νίκος Φίλης είπε πως είνα λυπηρό ο κ. Συρίγος να μιλάει έτσι για δύο εκλεγμένους βουλευτές και προσέθεσε πως «είναι μια αντίληψη του βαθέος κράτους, των ασφαλιστών στη Θράκη».
      Επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Μπήκε στο μάτι του κ. Μητσοτάκη ότι η Ροδόπη δεν είναι μπλε και σου λέει θα τη σπάσω, τρομοκρατώντας τον πληθυσμό εκεί, είτε τους Χριστιανούς, την πλειονότητα, είτε τους ανθρώπους της μειονότητας».
      Σημείωσε, περαιτέρω, «οι άνθρωποι είναι Έλληνες πολίτες, ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα, μπορεί κάποιοι από αυτούς να αυτοπροσδιορίζονται ατομικά, εθνοτικά, δικαίωμά τους».
      Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο: «Να λέγονται Τούρκοι;», ο Νίκος Φίλης απάντησε: Βεβαίως, Τουρκογενείς, κανένα πρόβλημα».
      Απαντώντας σχετικά με τις καταγγελίες δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης επισήμανε ότι η μία μάλιστα προήλθε από τη σύζυγο του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εκεί. Συμπλήρωσε πως η Επιτροπή Δεοντολογίας θα το κρίνει και έκανε λόγο για παιχνίδι με τη ΝΔ εις βάρος της δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Οι ΗΠΑ να συγκεντρώσουν λίγο θάρρος και να δημοσιεύσουν τα στοιχεία για τη δολοφονία του Τ.Κένεντι».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eurostat: 1 στους 2 νέους στην Ελλάδα μένει με τους γονείς του.
    Ακόμα μία αρνητική επίδοση καταγράφει η Ελλάδα αφού σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία Eurostat η χώρα μας είναι στις πρώτες θέσεις στο ποσοστό νέων που μένουν σε υπερπλήρη νοικοκυριά.
    Ειδικότερα βάσει των στοιχείων, το 2021 εκτιμήθηκε ότι το ποσοστό των νέων ηλικίας 15-29 ετών στην ΕΕ που ζούσαν σε υπερπλήρη νοικοκυριά ξεπερνούσε το 26%. Το ποσοστό υπερπληθυσμού για τους νέους ήταν 9 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το ποσοστό υπερπληθυσμού για το σύνολο του πληθυσμού (17%).
    Στην Ελλάδα, 1 στους δύο νέους 15-29 ετών ζουν σε υπερπλήρη νοικοκυριά που στις περισσότερες φορές είναι το σπίτι των γονιών τους.
    Μεταξύ των μελών της ΕΕ υπήρχαν σημαντικές διαφορές στα ποσοστά υπερπληθυσμού για το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ με την Ρουμανία (60%), την Βουλγαρία (57%), την Λετονία (54%), την Ελλάδα (48%) και την Πολωνία (47%) να καταγράφουν τα υψηλότερα.
    Τα χαμηλότερα ποσοστά υπερπληθυσμού για τους νέους 15-29 ετών αταγράφηκαν στην Κύπρο και την Μάλτα (κοντά στο 4% και για τις δύο χώρες), την Ολλανδία και το Βέλγιο (και οι δύο κοντά στο 8%)
    Το ποσοστό υπερπληθυσμού για τους νέους ήταν υπερδιπλάσιο από το ποσοστό του πληθυσμού στη Δανία (21,6% για τους νέους έναντι 9,2% πληθυσμό όλων των ηλικιών), στην Ολλανδία (7,5% έναντι 3,4%) και στη Φινλανδία (15,6% έναντι 7,4%).
    Οι χαμηλότερες διαφορές μεταξύ των νέων και του γενικού πληθυσμού καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (1,1 ποσοστιαίες μονάδες), την Κύπρο και τη Μάλτα (και οι δύο 1,3), το Βέλγιο (2,3 και το Λουξεμβούργο (2,6).
    Όπως σημειώνει η Eurostat ένα άτομο θεωρείται ότι ζει σε ένα υπερπλήρες νοικοκυριό εάν αυτό δεν διαθέτει ελάχιστο αριθμό δωματίων ίσο με το άθροισμα:
    -ένα δωμάτιο για το νοικοκυριό
    -ένα δωμάτιο ανά ζευγάρι
    -ένα δωμάτιο ανά άτομο ηλικίας 18 ετών και άνω
    -ένα δωμάτιο για δύο άτομα ίδιου φύλου μεταξύ 12 και 17 ετών
    -ένα δωμάτιο για άτομο ηλικίας 12 έως 17 ετών που δεν περιλαμβάνεται στην προηγούμενη κατηγορία.
    -ένα δωμάτιο ανά ζευγάρι παιδιών κάτω των 12 ετών
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α.Λατινοπούλου: «Απαράδεκτη η απόφαση του Αρείου Πάγου να κόψει ξανά τον Η.Κασιδιάρη».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Ηλίας Κασιδιάρης: Το ΣΚΑΪ των Μητσοτάκηδων δεν τόλμησε να πει λέξη για την στήριξή μου στο κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, αλλά μας ζάλιζε κάθε βράδυ επί 10 μήνες για τις «τροπολογίες και τα μπλόκα στον Κασιδιάρη». Το σύστημα της διαπλοκής έχει αρχίσει να τρέμει ... https://youtube.com/watch?v=qvGUV43wqHI
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λευκός Οίκος: Το Ιράν θα κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής UAV στην Ρωσία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...