Πρώτη είδηση σήμερα πρωί στα κανάλια: «το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ άρχισε την δράση του. Θα κάνει διαδήλωση κατά των ΛΟΑΤΚΙ». MA ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; Πάνε να επαναλάβουν τα τραγικά λάθη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ; Ο Κασιδιάρης πρέπει να τους τραβήξει το αυτί. Life style θα καταντήσει η πολιτική του Εθνικού κόμματος; Έτσι θα πάει το κόμμα μπροστά; Προτεραιότητα του κόμματος θα είναι η κωλοτρυπίδα μερικών διεστραμμένων; Αυτοί θα επιβάλλουν την ατζέντα του κόμματος; Θα ξαναασχολούμαστε κλωτσώντας τα καφάσια των πακιστανών στους δρόμους και θα παραβλέπουμε τους τοκογλύφους δουλέμπορους που μας κουβαλάνε τους λαθρομετανάστες; Αυτά είναι τα φλέγοντα ζητήματα του Ελληνικού λαού; Η ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ; Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι μία σύνθετη τέχνη και επιστήμη της κοινωνικής δυναμικής που θέτει στην εξάσκησή της σαφείς προτεραιότητες. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ»: 1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Το 60% του περιεχομένου της πολιτικής του κόμματος. Τα δύο στα τρία θέματα πρέπει να είναι η οικονομία – η ανεργία – η υπογεννητικότητα – η επιβίωση και ευημερία του Ελληνικού λαού - η καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη. 2. ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ. (το 10%) 3. ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (10% - ΝΑΙ 10%). 4. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ – ΟΛΑ – 10%.
Σήμερα συνεδρίασε ένα
από τα μεγαλύτερα κυβερνητικά σχήματα της ελληνική πολιτικής ιστορίας, σε
αριθμό μελών, το οποίο πληρώνουμε όλοι εμείς οι φορολογούμενοι, δημιούργησε ο
πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πρόκειται για 62
υπουργούς και υφυπουργούς οι οποίοι αν δει κάποιος τον παρακάτω συγκριτικό
πίνακα με βάση τους πληθυσμούς άλλων χωρών, αντιστοιχεί σε χώρα 800 εκατ.
πολιτών.
Σχεδόν διπλάσιοι
υπουργοί και υφυπουργοί από το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα αποτελούν τη νέα
κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Βέβαια αυτά που κάνουν
οι υφυπουργοί στην Ελλάδα σε κάποια άλλα κράτη τα κάνουν οι γενικοί γραμματείς
ή υπάρχουν οι μόνιμοι υφυπουργοί που δεν περιλαμβάνονται στον αριθμό των
μελών ή έχουν σοβαρή δημόσια διοίκηση η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από το αν
υπάρχει υπουργός ή υφυπουργός και ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.
Απλά στην Ελλάδα έχουν
μείνει στον 19ο αιώνα που ήταν τιμητικό για κάποιον να λέγεται υπουργός
και να υπάρχουν ισορροπίες στις εκλογικές περιφέρειες.
Πρόκειται για την
ικανοποίηση των προσωπικών επιλογών του πρωθυπουργού και στην ανάγκη δοκιμής
αρκετών προσώπων προκειμένου να φανεί ότι υπάρχει ανανέωση και δημιουργία νέων
στελεχών με κυβερνητική εμπειρία.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Επικοινωνία του Μητσοτάκη με τον Νετανιάχου με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη. ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΣ ΣΕΪΧΗΣ1;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα, όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.
Σε αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού του Ισραήλ στο Twitter επισημαίνεται πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «σαρωτική εκλογική του νίκη».
Περαιτέρω, υπογραμμίζεται πως οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν τριμερής συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου και τόνισαν ότι θα ασχοληθεί και με τα ενεργειακά, μεταξύ άλλων θεμάτων.
Επίσης, αναφέρεται πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη σύσφιξη της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.
Αμέσως μετά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλησε να κάνει και άλλη ανάρτηση στο προσωπικό του αυτή τη φορά λογαριασμό στο Twitter για τη συνάντηση. «Μόλις είχα μια εξαιρετική συζήτηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, συγχαίροντάς τον για την εντυπωσιακή εκλογική του νίκη. Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι σύντομα θα συγκαλέσουμε ηγέτες από Ισραήλ-Ελλάδα-Κύπρο για να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα θέματα, κυρίως ενεργειακά. Μπροστά μας είναι μια συναρπαστική περίοδος!» έγραψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Ζ.Π.
Μακρόν: Τάσσεται υπέρ της εγκατάστασης πυρηνικών αντιδραστήρων στη Μασσαλία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Μασσαλία και στις ομιλίες του δείχνει να τάσσεται υπέρ της εγκατάστασης πυρηνικών αντιδραστήρων στη Μασσαλία.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν αφού διευκρίνισε ότι αν αυτό συμβεί, θα γίνει μετά το 2035, ζήτησε να εξεταστεί η πρότασή του «χωρίς ταμπού» και ενόψει των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών του λιμανιού της Μασσαλίας.
Την πρόταση του Γάλλου προέδρου απέρριψε ωστόσο ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν επισημαίνοντας την έλλειψη χώρου αλλά και το γεγονός ότι η Μασσαλία βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή.
«Αν υπάρχει ένα μέρος στη Γαλλία όπου δεν μπορούμε να κάνουμε πυρηνικό εργοστάσιο είναι η Μασσαλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παγιάν ο οποίος έχει εκλεγεί δήμαρχος με την υποστήριξη των κομμάτων της αριστεράς και των οικολόγων.
Ζ.Π.