ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

25 Ιουλίου 2023

Συνετρίβη αεροσκάφος CL-215 Canadair της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κάρυστο – Νεκροί οι δύο χειριστές ηλικίας 30 και 27 ετών – Αποκολλήθηκε πλωτήρας εν πτήσει. «Αρχαία» αεροσκάφη (48 ετών το CL-215) που αγοράστηκαν από τους πολιτικούς με μίζες σε αποστολές θανάτου που σκοτώνουν τα παιδιά του Ελληνικού λαού. Διεθνή ΜΜΕ – «Η Ελλάδα περνάει μία κόλαση». ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

 



Η ΚΛΑΠΑ νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου για τα επόμενα δύο χρόνια. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΑΠΑ. Οι έντρομοι ρωμιοί πρωθυπουργοί (τρομοκρατημένοι από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και την Στοά), στα επόμενα πενήντα χρόνια θα διορίζουν προέδρους του Αρείου Πάγου μόνο εκείνους, που πήραν θέση εναντίον του Κασιδιάρη. Εάν μάλιστα καταδίκασαν κανένα αθώο Κασιδιαρικό σε φυλάκιση, στις γνωστές δίκαιες δίκες, θα προωθούνται ταχύτατα. Η δικηγόρος του Κασιδιάρη Βάσω Πανταζή: "Η ΚΛΑΠΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, για την κατοχή μιας νόμιμης καραμπίνας, για την οποία είχε αθωωθεί αμετάκλητα". ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.








Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΑ:
«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών».

Μήνυμα του Ε.Μακρόν για την συντριβή του Canadair: «Στηρίζουμε τους ήρωες που ρισκάρουν τη ζωή τους». 
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥΣ.


Ο "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ" ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΚΑΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΟΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.


"ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΟΙ. Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ Ή ΔΥΣΤΥΧΩΣ" Δεν το δήλωσε ο Μητσσοτάκης, αλλά ο υπουργός του Λιβάνιος.  Όλο το 63μελές γαϊδουρο-υπουργικό συμβούλιο της μαφιόζικης μπανανίας σκέφτεται και μιλάει σαν τον αρχηγό.

Λιβάνιος λίγο μετά τον θάνατο των πιλότων από την συντριβή του CL-215 Canadair: «Η ζωή συνεχίζεται…»!

Συγκεκριμένα Θ.Λιβάνιος είπε:

«Πραγματικά ήταν συγκλονιστικό το βίντεο, το είδα δηλαδή και ήταν απίστευτο κι ο πρόεδρος ως βουλευτής δυτικής Αττικής γνωρίζει πολλούς πιλότους μένουν στην περιοχή έχοντας εγκατασταθεί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.  Δυστυχώς, ή ευτυχώς η ζωή συνεχίζεται οπότε…».

https://youtu.be/WofJX1NqHXw


Συνετρίβη και παρέσυρε στο θάνατο δύο χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα σμηναγό (Ι), 30 ετών (τον Χ.Μ.) κι έναν ανθυποσμηναγό (Ι) ηλικίας 24 ετών (τον Π.Σ.), πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 Canadair, ηλικίας 48 ετών κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κάρυστο, στην περιοχή Πλατανιστού.

Το Canadair είχε παραληφθεί τον Δεκέμβριο του 1975 με σειριακό αριθμό 1055 και σήμερα απογειώθηκε από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου για να επιχειρήσει στην Κάρυστο.

 

Το αεροσκάφος κατέπεσε όταν κατά την απαγκίστρωση, μετά την ρίψη του νερού, ο δεξιός πλωτήρας που εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ των δύο πτερύγων, προσέκρουσε σε δένδρο και αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να απωλεστεί η στήριξη του αεροσκάφους, συνακόλουθα και ο έλεγχος και να μην μπορέσει το πλήρωμα να το επαναφέρε

Είναι σχεδίασης της δεκαετίας του 1950 και εντάχθηκε σε υπηρεσία στην Πολεμική Αεροπορία το 1975.

Είναι το πρώτο αεροσκάφος σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αποκλειστικά για αυτόν το ρόλο και σε αυτό βασίζεται το νεότερο CL-415 της ίδιας εταιρίας.

Το CL-215 είναι δικινητήριο αμφίβιο αεροσκάφος, υψηλής πτέρυγας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας».





Ιπτάμενοι της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών το πλήρωμα του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο.

Είχαν απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο στις 12:00.

Στον θάνατο παρέσυρε δύο χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα σμηναγό (Ι), 30 ετών (τον Χ.Μ.) κι έναν ανθυποσμηναγό (Ι) ηλικίας 24 ετών (τον Π.Σ.), το πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 Canadair, ηλικίας 48 ετών κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κάρυστο, στην περιοχή Πλατανιστού.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στις 14:52, ενώ είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο του Βόλου στις 12:00.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.


Διεθνή ΜΜΕ – «Η Ελλάδα (με πρωθυπουργούς μιας μαφιόζικης οικογενειοκρατίας)  περνάει μία κόλαση».





Το τραγικό συμβάν που καταγράφηκε το μεσημέρι της 25ης Ιουλίου στην Ελλάδα, με την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair, τύπου CL-215, στο οποίο επέβαιναν δύο χειριστές  έκανε μέσα σε λίγη ώρα τον γύρο των μεγαλύτερων διεθνών μέσων ενημέρωσης.


«Πυροσβεστικό αεροσκάφος έπεσε στη νότια Ελλάδα ενώ οι Αρχές δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα στη χώρα εν μέσω σφοδρού καύσωνα» αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press που υπογραμμίζει ότι αμέσως μετά την πτώση προκλήθηκε έκρηξη.

Το μέσο ενημέρωσης εστιάζει και στο τρίτο κύμα καύσωνας που ταλανίζει την Ελλάδα και που φέρνει θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, τη στιγμή που συνεχίζονται οι εκκενώσεις και ο πύρινος εφιάλτης.

Η Washington Post, με τη σειρά της, γράφει ότι έπεσε το αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ προχωρούν οι επιχειρήσεις εκκένωσης ανά την Ελλάδα.

«Το αεροσκάφος που πάλευε με τις φλόγες συνετρίβη στη νότια Εύβοια. Δύο άνθρωποι αποτελούσαν το πλήρωμα του Canadair» υπογραμμίζει το BBC.

Στο τρομακτικό περιστατικό αναφέρεται και το βρετανικό δίκτυο Skynews που γράφει ότι το αεροσκάφος έπεσε σε ρεματιά στην Κάρυστο ενόσω το έργο κατάσβεσης των πυροσβεστών προχωρά.

Ειδική αναφορά στο συμβάν γίνεται και από τον τουρκικό Τύπο. «Η Ελλάδα περνάει μία κόλαση: Πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη» γράφει η Hurriyet.

Το τουρκικό δίκτυο σημειώνει, ακόμη, ότι η Ελλάδα παλεύει με τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες προκλήθηκαν από έντονο κύμα καύσωνα και εξαπλώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




4 σχόλια:

  1. Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία στο Πλατύ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ: "Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ Ή ΔΥΣΤΥΧΩΣ".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατινοπούλου: «Τριήμερο εθνικό πένθος για τους λαθρομετανάστες ξέρουμε να κηρύξουμε – Για τους πιλότους μας δεν ξέρουμε». «Μην πει κανείς ότι κήρυξε ο στρατός...».
    Η επικεφαλής της «Φωνής Λογικής» Αφροδίτη Λατινοπούλου με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα με το CL-215 Canadair στην Κάρυστο.
    Από την πτώση του Canadair σκοτώθηκε ο 34χρονος σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, χειριστές της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.
    Ωστόσο, αντίθετα με όσα έγιναν πριν από λίγες εβδομάδες, δεν κηρύχθηκε -μέχρι στιγμής- τριήμερο εθνικό πένθος. Η Αφροδίτη Λατινοπούλου αναφέρει στα μέσα κοινωνική δικτύωσης:

    «Τριήμερο Εθνικό Πένθος για δυστύχημα με λαθρομετανάστες σε διεθνή ύδατα, ξέραμε να κηρύξουμε. Τριήμερο Εθνικό Πένθος για τον άδικο χαμό των πιλότων μας που παλεύουν μερόνυχτα με τις φωτιές, δεν μπορούμε να κηρύξουμε. Μην πει κανείς πως κήρυξε ο στρατός, γιατί αυτό έλειπε. Προτεραιότητες».
    Ζ.Π.
    Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο το εθνικό πένθος και άλλο το πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Επί της ουσίας όταν κηρύσσεται πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις οι σημαίες στις στρατιωτικές Μονάδες, Υπηρεσίες και Καταστήματα θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

      Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τα social media, ζητώντας ουσιαστικά να κηρυχτεί τριήμερο εθνικό πένθος. «Τριήμερο πένθος; Α ξέχασα… Ήταν Έλληνες» ήταν χαρακτηριστικά το καυστικό σχόλιο που έκανε στο Instagram.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Μόνο οι ένοπλες δυνάμεις πενθούν;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...