Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΠΕΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΣΕ ΙΚΑΝΟΥΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ "ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ" ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ. Προχθές το (δεκαμελές) Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε παράνομες τις «θετικές διακρίσεις» υπέρ μειονοτήτων σε κολέγια και πανεπιστήμια. Πρωτεργάτης της απόφασης ο Εντουαρντ Μπλουμ, ένας εβραίος χρηματιστής, που αντιλήφθηκε ότι με την "αντιρατσιστική παιδεία" παραμερίζεται η πρόσβαση των εβραίων στα πανεπιστήμια. ΕΔΩ ΤΟ (ΕΚΑΤΟΝΤΑΜΕΛΕΣ !) ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ...ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ.
Η ΟΝΕΙΡΩΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Μακρόν: Τάσσεται υπέρ της εγκατάστασης πυρηνικών αντιδραστήρων στη Μασσαλία. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προαναγγέλλει την κατασκευή έξι νέων πυρηνικών εργοστασίων μέχρι το 2050.
Επιπλέον, εξετάζει την κατασκευή άλλων οκτώ. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κατασκευαστικό πρόγραμμα στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας σε όλον τον κόσμο. Οι εξαγγελίες Μακρόν έγιναν στην κωμόπολη του Μπελφόρ, στην Αλσατία. Το παρών στην εκδήλωση, δίπλα στον γάλλο πρόεδρο, έδωσε ο Ζαν Πιέρ Σεβενεμάν, πρώην υπουργός Τεχνολογίας, από τους συνοδοιπόρους του Φρανσουά Μιτεράν και φανατικός οπαδός της ατομικής ενέργειας στη δεκαετία του '80. «Στόχος μας είναι να γίνει η Γαλλία σε τριάντα χρόνια η πρώτη χώρα που δεν θα εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα, δεν θα εξαρτάται από άλλους και θα ηγείται στην εκπλήρωση των στόχων για την προστασία του κλίματος», ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Η Γαλλία κατέχει την τεχνογνωσία για ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής και επιπλέον διαθέτει πυρηνικά υποβρύχια, αεροπλανοφόρα και πυρηνικά όπλα».
Προχθές ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στη Μασσαλία και στις ομιλίες του εκεί τόνισε ότι είναι υπέρ της εγκατάστασης πυρηνικών αντιδραστήρων στη Μασσαλία.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν αφού διευκρίνισε ότι αν αυτό συμβεί, θα γίνει μετά το 2035, ζήτησε να εξεταστεί η πρότασή του «χωρίς ταμπού» και ενόψει των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών του λιμανιού της Μασσαλίας.
Την πρόταση του Γάλλου προέδρου απέρριψε ωστόσο ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν επισημαίνοντας την έλλειψη χώρου αλλά και το γεγονός ότι η Μασσαλία βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή.
«Αν υπάρχει ένα μέρος στη Γαλλία όπου δεν μπορούμε να κάνουμε πυρηνικό εργοστάσιο είναι η Μασσαλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παγιάν ο οποίος έχει εκλεγεί δήμαρχος με την υποστήριξη των κομμάτων της αριστεράς και των οικολόγων.
Ο Δρ. Tim Morgan της Surplus Energy Economics:
«Η οικονομία είναι μια εξίσωση που περιλαμβάνει το πλεόνασμα ενέργειας, την αύξηση της παραγωγής και τον παγκόσμιο πληθυσμό από τη Βιομηχανική Επανάσταση και εξής.
Αλλά η κρίσιμη σχέση μεταξύ της παραγωγής ενέργειας και του ενεργειακού κόστους της εξόρυξης επιδεινώνεται γρήγορα, με αποτέλεσμα η οικονομία όπως τη γνωρίζουμε εδώ και περισσότερους από δύο αιώνες να αρχίσει να μεταβάλλεται.
Και η αλήθεια είναι πως το ενεργειακό κόστος αυξάνεται συνεχώς.
Το 1990 αυτό το κόστος ήταν 2,6% επί των ορυκτών καυσίμων και εκτιμάται ότι θα είναι 12% το 2025.
Με το τρέχον ενεργειακό κόστος ενέργειας, η πραγματική οικονομία καθώς και η ευημερία έχουν αρχίσει να μειώνονται και αυτή η τάση θα συνεχιστεί για αρκετές δεκαετίες.
Τα ορυκτά καύσιμα εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το 83% της συνολικής ενέργειας παγκοσμίως και η ανανεώσιμη ενέργεια είναι απίθανο να κάνει κάποια σημαντική διαφορά τις επόμενες δεκαετίες.
Επομένως, τώρα εξετάζουμε την κορύφωση της φθηνής ενέργειας σε μια εποχή που οι αγορές περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται σε περιοχή φούσκας, με χρέη και ελλείμματα σε επίπεδα που μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε κατάρρευση».
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου