Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. Οι εταιρείες που θα επενδύσουν στη αμυντική βιομηχανία θα απαλλάσσονται από φόρους. Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, εξέφρασε τη φιλοδοξία ότι μέχρι το 2030 η Αλβανία να μπορέσει να πραγματοποιήσει στρατιωτικές εξαγωγές με αναγραφή του σήματος «Made in Albania». ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΤΟΥΦΕΚΙ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ...
Η συμπερίληψη πέντε τουρκικών αμυντικών εταιρειών στη φετινή λίστα με τις 100 κορυφαίες του κόσμου δείχνει ότι η Τουρκία έχει γίνει μία μεγάλη εξαγωγική δύναμη παράγει πολεμική τεχνολογία και αυτό είναι κακό για την Ελλάδα.
Όχι μόνο λόγω της τεράστιας αδυναμίας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας της να παράξει το οτιδήποτε και της απόλυτης εξάρτησης της από αγορές οπλικών συστημάτων με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία, αλλά και εξαιτίας της τεράστιας ισχύος που αποκτά η Τουρκία, διαθέτοντας μια ισχυρότατη πλέον πολεμική βιομηχανία.
Το περιοδικό Defense News στο τελευταίο του τεύχος (σ.σ. Αυγούστου) απαριθμεί τις 100 κορυφαίες αμυντικές εταιρείες στον κόσμο ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και 5 τουρκικές (από 4 το 2023).
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις:
– ASELSAN (στην 42η θέση): παραγωγός αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων, ιδίως επικοινωνιών και αισθητήρων.
– Turkish Aerospace Industries (TAI ή TUSAS) (στην 50η θέση): ηγέτης στην τουρκική αμυντική αεροδιαστημική
– ROKETSAN (στην 71η θέση): Παραγωγός μη κατευθυνόμενων πυραύλων και βλημάτων έχει δει τα έσοδα της να αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό λόγω της ενσωμάτωσης των προϊόντων της σε τουρκικά μη επανδρωμένα συστήματα.
– MKE (στην 84η θέση): παραγωγός φορητών όπλων, πυροβολικού και πυρομαχικών
– Military Factory and Shipyard Enterprise (AFSAT) (στην 94η θέση): παραγωγή και γενική επισκευή αεροσκαφών, ναυτικών και χερσαίων συστημάτων.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου