ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

30 Μαρτίου 2024

Άγκυρα: Οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη Ερντογάν στον Λευκό Οίκο στις 9 Μαΐου. Ο Μπάιντεν και ο Ερντογάν θα συζητήσουν για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και για την ενίσχυση της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Ακυρώθηκε το ταξίδι του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Δεν θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη- Μπάιντεν στις 4 Απριλίου 2024. Ο μουσουλμάνος Ομπάμα και ο «ακροδεξιός» Τραμπ μιλούσαν καθημερινά με τον Ερντογάν. Ο «αριστερός» Μπάιντεν ενισχύει την πολεμική μηχανή της Τουρκίας. Οι αμερικανοί σιχαίνονται και κοροϊδεύουν τον Μητσοτάκη μίστερ Μπην και τους υπουργούς του. Η εμφανής ανικανότητα του Μητσοτάκη φέρει την καταστροφή στην πατρίδα μας.

 


Τουρκία: Μεγάλες εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού που κατασκευάζεται στην Τουρκία προς το Ισραήλ 

 

H τουρκική εταιρεία όπλων Repkon θα παραγάγει το 30% όλων των βλημάτων πυροβολικού 155 χιλιοστών για τον αμερικανικό στρατό έως το 2025. To αμερικανικό πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα γίνει ο μεγαλύτερος πωλητής βλημάτων πυροβολικού στις ΗΠΑ. Τι αναφέρει η συμφωνία των δύο χωρών. Επιπλέον, το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας αγόρασε 116.000 φυσίγγια από την τουρκική Arca Defense, ενώ αναμένονται και άλλες αγορές. Η Ελλάδα, εκτός από γκαρσόνια, δεν παράγει ούτε τα σώβρακα των στρατιωτών της.




 

Οι ΗΠΑ μετατρέπουν την Τουρκία παγκόσμιο κέντρο συντήρησης κινητήρων πολεμικών σκαφών! – Θα συντηρούνται και τα αμερικανικά Arleigh Burke. Για την Ελλάδα έχουν.... φιλοφρονήσεις και Μύκονο.

 




Οριστικοποιήθηκε η επίσημη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν στην Ουάσιγκτον και της συνάντησής του στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζσ Μπάιντεν, όπως έγινε γνωστό από την Άγκυρα μετά την συνάντηση τεσσάρων Αμερικανών βουλευτών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ.

Όπως έγινε γνωστό, η προετοιμασία της επίσκεψης Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε η αμερικανική αντιπροσωπεία στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας, αλλά θα είναι και στην ατζέντα της προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησής τους με τον αρχηγό της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Ιμπραχίμ Καλίν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές πηγές, το περιεχόμενο των συνομιλιών στο υπουργείο Άμυνας ήταν διευρυμένο και περιελάμβανε μεταξύ άλλων τη διαδικασία προμήθειας και εκσυγχρονισμού των τουρκικών μαχητικών F-16, όπως και την άρση των αντιρρήσεων από το Κογκρέσο για αμυντικές προμήθειες της Τουρκίας. Η Τουρκία ζητά επίσης να βρεθεί λύση για το ποσό που έχει καταβάλει για τα F-35 και δεν της έχει επιστραφεί από τις ΗΠΑ μετά την αποβολή της από το πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα στον «αέρα» βρίσκεται η επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του Έλληνα πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 4 Απριλίου αλλά τελικά ακυρώνεται.

 


Επίσημα ο λόγος είναι, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ότι στις 5 Απριλίου ξεκινά το προγραμματισμένο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, επομένως ο κ. Μητσοτάκης δεν προλαβαίνει να παρευρεθεί και στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Ουάσινγκτον.

Ούτως ή άλλως, σημείωσε, δεν είθισται να παρίσταται πρωθυπουργός στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στις ΗΠΑ. Έσπευσε δε να τονίσει προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο βλάξ Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, είχε πρόσφατα δηλώσει ότι ο κ. Μητσοτάκης στις 4 Απριλίου θα βρισκόταν στο Οβάλ Γραφείο και θα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Υπάρχουν όμως άλλοι λόγοι για την ακύρωση ή αναβολή της επίσκεψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λευκός Οίκος πρότεινε  να πραγματοποιηθεί μια πολύ σύντομη  συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο σε αίθουσα κοντά στο χώρο της εκδήλωσης και όχι στο Όβαλ γραφείο.

Η υποβάθμιση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον ίσως συνδέεται και την απαίτηση των ΗΠΑ η Ελλάδα να στείλει τα α/α συστήματα S-300 στην Ουκρανία χωρίς αυτά να αντικατασταθούν, κάτι που μέχρι  στιγμής η Αθήνα αρνείται να πράξει.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



1 σχόλιο:

  1. Σύλληψη δύο πυροτεχνουργών των ΕΔ για συμμετοχή σε κομμουνιστική τρομοκρατική οργάνωση. Ο ένας υπηρετεί στον Στρατό Ξηράς και ο άλλος στην Πολεμική Αεροπορία.

    Η χθεσινή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής απέφερε δέκα συλλήψεις ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και δύο εν ενεργεία πυροτεχνουργοί σε Στρατό Ξηράς και Πολεμική Αεροπορία.
    Από όλες τις συλλήψεις αυτές οι δύο ήταν που προκάλεσαν και την μεγαλύτερη εντύπωση.
    Οι δύο στρατιωτικοί φέρονται να είχαν ρόλο «συνεργάτη» των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην “Σύμπραξη Εκδίκησης”, χωρίς άμεση συμμετοχή στην ίδια την τρομοκρατική οργάνωση.
    Ο πρώτος είχε υποβάλει παραίτηση ενώ ο δεύτερος βρίσκονταν σε μακρά αναρρωτική άδεια.
    Η εμπλοκή τους δυστυχώς δείχνει πως ακόμα και μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παρεισφρήσει ακραία στοιχεία με ιδεολογίες που είναι αντίθετες με τον ρόλο τον οποίο θα έπρεπε να έχουν.
    Πλέον, ο ακροαριστερός εξτρεμισμός βρίσκει «έδαφος» μέσα στις ίδιες τις κρατικές δομές.
    Οι δέκα συλληφθέντες (η τυπική διαδικασία σύλληψης ακολουθείται και για τους κρατούμενους στις φυλακές) κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: στην κληρονομική μαφιόζικη μπανανία, σκληροπυρηνικοί κομμουνιστές στα νιάτα τους (της εξτρεμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ΠΠΣΠ) , έγιναν μετά …Πρόεδροι του Αρείου Πάγου, δικαστές, εισαγγελείς, αστυνομικοί, υπουργοί Δημοσίας τάξεως, βουλευτές, διοικητές της …ΕΥΠ, διπλωμάτες καριέρας, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και βέβαια πράκτορες ξένων πρεσβειών. Πού είναι το περίεργο;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...