ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

13 Μαρτίου 2024

«Ζητωκραυγάζουν» οι Τούρκοι: «Με τους πυραύλους Atmaca, τουρκικής κατασκευής, θα πλήξουμε τον ελληνικό Στόλο στα λιμάνια του». Τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν χάρτες που στοχοποιούν την Ελλάδα: «με τους πυραύλους μας θα βομβαρδίσουμε βαθειά όλες τις πόλεις στην ηπειρωτική Ελλάδα». Το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει το μυαλό του μόνο στην οπίσθια εσοχή. Οι ακροδεξιοί ασχολούνται με το ...εμβόλιο.

 

 

 

Ο υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας της Βουλγαρίας Μπογκντάν Μπογκντάνοφ δήλωσε χθες: «Η Βουλγαρία το 2023 κατασκεύασε πυρομαχικά που υπερέβησαν την παραγωγή όλης της υπόλοιπης Ευρώπης μαζί». Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτε, αλλά θα παντρεύουμε τους ομοφυλόφιλους».

 

 

Ο Ερντογάν, 24 ώρες από την στιγμή που ο Ιουδαίος Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι του δίνει 119 προηγμένα Αμερικανικά αεροπλάνα F16 για να βομβαρδίσει την Αθήνα, δήλωσε αλαλάζοντας: «Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα στη Σμύρνη. To Αιγαίο είναι η ιστορία μας». Ο Μπλίνκεν μας κοροϊδεύει κιόλας: "Δεν αλλάζουν οι ισορροπίες στην περιοχή".

 


 

 

                                                

Τούρκοι αναλυτές μιλώντας στο CNN Turk, ανέφεραν ότι με τους πυραύλους Atmaca θα μπορούν να πλήξουν τον ελληνικό Στόλο στα λιμάνια του, και υποστήριξαν πως «τα συστήματά μας θα μπλοκάρουν όλη την Ελλάδα».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως επέλεξε να μην εξοπλίσει τις ελληνικές FDI με τον στρατηγικό πύραυλο SCALP Naval για να μην έχει την δυνατότητα το ΠΝ να πραγματοποιεί πλήγματα σε στόχους βαθιά στην τουρκική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, ο στρατιωτικός αναλυτής Αμντουλάχ Αγάρ είπε: «Ο πύραυλος Atmaca είναι ένα έργο που μας κάνει περήφανους. Αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού. Κανονικά οι χώρες δεν διαθέτουν πολλά πολεμικά πλοία.

Για παράδειγμα, αν και δεν θα το θέλαμε, αν έχουμε μια ένταση με την Ελλάδα. Αυτό το σύστημα θα μπλοκάρει όλη την Ελλάδα. Δεν θα μπορεί να βγάλει τα πλοία της απο τα λιμάνια της. Έχει τόση μεγάλη αξία αυτό το σύστημα».

Ο διευθυντής της Hurriyet, Αχμέτ Χακάν ανέφερε από την πλευρά του: «Μα φυσικά καθώς μπορεί να εκτοξευθεί και από τις φρεγάτες μας και από τις κορβέτες μας και σε περιφερειακό επίπεδο δημιουργούμε μια δύναμη αποτροπής.

Όπως στη Λιβύη, στη Σομαλία. όπου έχουμε και μια συμφωνία, τα πλοία μας θα αρχίσουν να αποκτούν μια δύναμη αποτροπής».

 




Επίσης, τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν χάρτες που στοχοποιούν την Ελλάδα, καθώς αναφέρουν ότι «με τους πυραύλους μας προκαλούμε πλήγματα στην ηπειρωτική Ελλάδα», σχολιάζοντας επίσης ότι «μπορούμε και υπερασπιζόμαστε την Γαλάζια Πατρίδα».

«Τι κάνει ο πύραυλος αυτός; Έχει βεληνεκές 260 χιλιόμετρα. Να ξέρετε πως η απόσταση από το Καραμπουρνάκι ( στη Σμύρνη), μέχρι την ηπειρωτική Ελλάδα είναι 154 χιλιόμετρα. Καταλαβαίνετε…» ανέφερε ο πρόεδρος του κέντρου στρατηγικών ερευνών Asam, Εραϊ Γκιουτσλουερ και συνέχισε:

«Το βλέπετε…. εδώ είναι η Μαύρη θάλασσα.. Υπάρχει και ο πύραυλος Tayfun που μπορεί να εκτοξευθεί με βεληνεκές 1000 χιλιόμετρα. Έχουμε και το αντιαεροπορικό σύστημα Siper. Άρα έχουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τη μητέρα πατρίδα μας, την Γαλάζια Πατρίδα μας και την Ουράνια πατρίδα μας».

 

 

Ο πρέσβης της Ελλάδας επέδωσε σκυφτός τα διαπιστευτήριά του στον Ερντογάν

 



 

Παράλληλα, χθες Τρίτη ο νέος πρέσβης της Ελλάδα, Θεόδωρος Μπιζάκης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Ερντογάν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη θα είναι εκείνος που θα προετοιμάσει και την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα μέσα στο Μάιο.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

2 σχόλια:

  1. Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.


    Ο ανθυπολοχαγός Α.Μητρατώδης, στην απολογία του στους βρωμότουρκους, περιγράφει καταστάσεις, για τις οποίες θα έπρεπε να είχαμε αυτοκτονίες, έκτακτα στρατοδικεία και εκτελέσεις.

    Ιδού λοιπόν τι απολογήθηκε ο ανθυπολοχαγός:

    – «Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες, κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό».

    Αυτή είναι η φιλοσοφία που έχουν αυτή την στιγμή οι μονάδες προκάλυψης στον Έβρο, του Ελληνικού Στρατού:

    Μόλις βλέπουν Τούρκους στρατιώτες «κατεβάζουν τα όπλα για να μην συμβεί κάτι κακό».

    Το «να συμβεί κάτι κακό» δηλαδή να πολεμήσουν για την πατρίδα τους, να αμυνθούν με πυρά σε μια απόπειρα αιχμαλωσίας τους, το έχουν απορρίψει από τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις και λειτουργίες.

    «Μετά πήρα τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ως δείγμα καλής πρόθεσης να παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες».
    Και αυτός του είπε «Ναι»!

    «Ως δείγμα καλής πρόθεσης» ο διοικητής μιας μονάδας της ελληνοτουρκικής μεθορίου, εν μέσω κρίσης, δέχθηκε την εισήγηση του ανθυπολοχαγού για να παραδοθεί, χωρίς να ξέρει καν τι έχει συμβεί, αν έχουν εισέλθει σε τουρκικό έδαφος ή αν οι Τούρκοι έχουν μπει μέσα στο ελληνικό έδαφος!

    «Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο, αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα».
    Άρα υπήρχε δυνατότητα κλήσης ενισχύσεων και αντιπαράταξης με την τουρκική ομάδα και δεν το έκαναν!

    Άλλωστε ο διοικητής είχε δώσει το «ΟΚ» να παραδοθούν! Γιατί ο ανθυπολοχαγός να καλέσει ενισχύσεις;
    Στην σιγουριά της παράδοσης και… βλέπουμε!

    Όμως ο Τούρκος «ανώτερος» ήταν προφανώς ένα άτομο που δεν είχε «καλή πρόθεση» κι έτσι…

    – «Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους».
    Και αυτοί εισηγήθηκαν την αιχμαλωσία τους!

    «Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες».

    Αλλά αντί αν τους εμποδίσουν και να δώσουν μάχη αν χρειαζόταν, απλά παραδόθηκαν, όπως άλλωστε το είχε αποδεχθεί και ο διοικητής τους, αρνούμενος να καλέσει ενισχύσεις και να αποτρέψει την αιχμαλωσία τους.

    Όσο για την απολογία του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζη, είναι αυτό που λέμε «Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω».

    Εν ολίγοις παραδέχθηκε ότι «Υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με Τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας, είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία».

    Ούτε ενημέρωναν, ούτε κατέγραφαν.

    Ετσι, απλά, τους άφηναν και επέστρεφαν στη Τουρκία…

    Και μόνο η εικόνα των Ελλήνων στρατιωτικών, να περιφέρονται σαν κατάδικοι με χειροπέδες και γενειάδα και να σπρώχνονται σαν ζώα από τους Τούρκους δεσμοφύλακες, θα έπρεπε να φέρει αυτοκτονίες σε μερικούς.

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Οι Έλληνες στη θάλασσα της Σμύρνης» με ηθοποιούς τους Κ.Κόσνερ και Τ.Κλούνει:

    Ένα ακόμα ανθελληνικό σήριαλ υπερπαραγωγή με το οποίο ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα επιχειρήσει να περάσει την τουρκική προπαγάνδα στον πλανήτη. Στο σήριαλ ετοιμάζει η Άγκυρα προκειμένου να κτυπήσει εμβληματικές ελληνικές προσωπικότητες αλλά και να διεκδικήσει έμμεσα την ίδια την Θεσσαλονίκη θα συμμετέχουν και οι Κ.Κόσνερ και Τ.Κλούνει .
    Το σήριαλ επιχειρεί να «μαυρίσει» έναν από τους πιο γνωστούς Έλληνες στρατηγούς τον οποίο παραδέχθηκε ακόμα και ο Κεμάλ Ατατούρκ
    Τα γυρίσματα του σήριαλ θα γίνουν σε Κωνσταντινούπολη αλλά και Θεσσαλονίκη και ονομάζεται “Selanik 1920 destani” (Θρύλος της Θεσσαλονίκης 1920). Α
    Πρόκειται για μια πανάκριβη παραγωγή του τουρκικού Kanal D και πως να μην είναι με τέτοιο καστ ξένων ηθοποιών;
    Παρεπιπτόντως αυτό σημαίνει ότι οι διάσημοι αυτοί ηθοποιοί θα μεταδώσουν και οι ίδιοι μέρος της τουρκικής προπαγάνδας και στο Χόλιγουντ.
    Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ξέρει να επενδύει. Να σημειώσουμε ότι ο Τζορτζ Κλούνει θεωρείται από πολλούς βέβαιό ότι θα συμμετάσχει κάποια στιγμή ως προεδρικός υποψήφιος των «Δημοκρατικών» σε μελλοντικές αμερικανικές εκλογές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...