ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

26 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ. «Partner 2023»: Η Σερβία παρουσίασε το αναβαθμισμένο άρμα μάχης M-84AS2 – Ζυγίζει 46,5 τόνους. ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.

 

 

 

Η ΤΑΪΒΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2027 ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΝΕΑ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. Η – ΝΑΥΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤ-ΑΚΗ, ΚΑΣΣΕΛ-ΑΚΗ, ΑΝΔΡΟΥΛ-ΑΚΗ. ΜΠΟΡΕΙ, ΜΕ ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ.

 

 

Διατηρεί το πυροβόλο των 125 χιλιοστών και το συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών.

Η Σερβία, παρουσίασε στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «Partner 2023», το αναβαθμισμένο άρμα μάχης M-84AS2.

Το M-84 είναι ένα άρμα μάχης εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης, το οποίο έλκει την καταγωγή του από το ρωσικό T-72.

 


Το αναβαθμισμένο M-84AS2 διατηρεί το πυροβόλο των 125 χιλιοστών και το συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών, αλλά ενσωματώνει και τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού με πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών.

Επίσης, ενσωματώνει νέο Σύστημα Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) με νέα, ανεξάρτητα σκοπευτικά για τον πυροβολητή και τον αρχηγό (δυνατότητα Hunter-Killer).

Το νέο ΣΕΠ συνοδεύεται και από νέο, ψηφιακό μετεωρολογικό αισθητήρα.

Σε επίπεδο επίγνωσης της κατάστασης το M-84AS2 ενσωματώνει νέο σύστημα διαχείρισης μάχης, συστήματα επιτήρησης και νέα, ψηφιακά συστήματα επικοινωνιών.

Το επίπεδο προστασίας έχει αυξηθεί με την προσθήκη θωράκισης ERA (Explosive Reactive Armor), με σύστημα εντοπισμού λέιζερ και νέο σύστημα εκτόξευσης καπνογόνων.

Ο κινητήρας έχει αναβαθμιστεί, όπως και ράβδοι στρέψης. Το αναβαθμισμένο M-84AS2 ζυγίζει 46,5 τόνους.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

8 σχόλια:

  1. Ο Μ.Νετανιάχου παρουσίασε τον χάρτη της «νέας Μέσης Ανατολής» – Δυτική Όχθη και Γάζα θα ανήκουν στο Ισραήλ!
    «Θα οικοδομήσουμε έναν νέο άξονα ειρήνης και ευημερίας»
    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου παρουσίασε έναν νέο χάρτη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA) στον οποίο απεικονίζεται η «νέα Μέση Ανατολή» όπου η κατεχόμενη Δυτική Όχθη και η Λωρίδα της Γάζας φαινόταν να είναι μέρος του Ισραήλ!
    Μάλιστα ως αντάλλαγμα προσφέρει ωφέλιμες γεωπολιτικές συμφωνίες σε όλες τις αραβικές χώρες και σχέσεις φιλίας και ευημερίας!
    H παρουσίαση του χάρτη έγινε πριν από λίγες ημέρες και εάν γίνει αποδεκτός από τα αραβικά κράτη θα σημάνει μία κολοσσιαία γεωπολιτική αλλαγή.
    Είναι σαφές πάντως πως στην ισραηλινή γεωπολιτική ένα παλαιστινιακό κράτος θεωρείται ως εν δυνάμει απειλή για το κράτος του Ισραήλ.
    Όπως είπε:
    «Επιτρέψτε μου να σας δείξω έναν χάρτη της Μέσης Ανατολής του 1948, -τη χρονιά που ιδρύθηκε το Ισραήλ. Εδώ είναι το Ισραήλ το 1948.
    Είναι μια μικρή χώρα, απομονωμένη, που περιβάλλεται από ένα εχθρικό Αραβικό κόσμο.
    Τα πρώτα επτά χρόνια, κάναμε ειρήνη με την Αίγυπτο και την Ιορδανία.
    Στην συνέχεια, το 2020 συνάψαμε την “Αραβική Συμφωνία Ειρήνης” με άλλα τέσσερα Αραβικά κράτη.
    Τώρα κοιτάξτε τι συμβαίνει, όταν έγινε ειρήνη μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ.
    Ολόκληρη η Μέση Ανατολή αλλάζει. Γκρεμίζουμε τα τείχη της εχθρότητας, φέρνουμε την δυνατότητα της ευημερίας και ειρήνης σε ολόκληρη την περιοχή.
    Κάνουμε όμως και κάτι άλλο.
    Ξέρετε πριν από μερικά χρόνια, στάθηκα εδώ με έναν κόκκινο μαρκαδόρο για να δείξω την κατάρα, -την μεγάλη κατάρα, την κατάρα ενός πυρηνικοποιημένου Ιράν.
    Αλλά σήμερα, -σήμερα φέρνω αυτόν τον μαρκαδόρο, για να δείξω μια μεγάλη ευλογία. Την ευλογία μιας νέας Μέσης Ανατολής, μεταξύ του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας και των άλλων γειτόνων μας.
    Θα οικοδομήσουμε έναν νέο άξονα ειρήνης και ευημερίας, ο οποίος θα συνδέει την Ασία μέσω των ΗΑΕ, την Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και το Ισραήλ με την Ευρώπη».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πουλάνε τον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με απαίτηση των δανειστών.
    Κάποιοι με αδιαφανείς διαδικασίες φαίνεται πως επιχειρούν να ακυρώσουν το όραμα των Θεσσαλονικέων για ανάπλαση του χώρου των 300 στρεμμάτων της ΔΕΘ και αντ’ αυτού να μεταφερθεί η έκθεση κάπου στην… Σίνδο, όπως καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέργιος Καλόγηρος.
    Ο Στέργιος Καλογήρου είναι ο μόνος που ξεκαθάρισε την θέση του ενάντια στην πώληση (ξεπούλημα επί της ουσίας) αυτή και κάλεσε του συνυποψηφίους του να λάβουν και αυτοί «καθαρή» θέση είτε υπέρ είτε κατά.
    Ο ίδιος είναι υπέρ της παραμονής της ΔΕΘ στον φυσικό της χώρο και να προχωρήσει η ανάπλαση που είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το 2021.
    Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη τοποθέτηση από το νυν δήμαρχο, Κ.Ζέρβα και άλλους υποψήφιους δημάρχους όπως οι Σ.Πέγκας και Σ.Αγγελούδης, οι οποίοι με την σιωπή τους δείχνουν πως επικροτούν την πώληση του χώρου της ΔΕΘ και την μεταφορά της στην Σίνδο.
    Αξίζει να σημειωθεί πως αντιδρούν όλοι οι φορείς ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως κατά του σχεδίου αυτού, τάσσεται και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
    Ο νυν χώρος της έκθεσης θα παραδοθεί σε… ιδιώτες με το πρόσχημα πως είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που περιλαμβάνεται στο ΤΑΙΠΕΔ και πρέπει να «αξιοποιηθεί», δηλαδή ότι πρόκειται για απαίτηση των δανειστών.
    Αν μεταφερθεί η ΔΕΘ στη Σίνδο θα είναι μία οικονομική καταστροφή άνευ προηγουμένου για τη συμπρωτεύουσα αφού η νέα τοποθεσία είναι εκ προοιμίου δυσπρόσιτη καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς συνδέσεις με ΜΜΜ, που σημαίνει πως θα υπάρχει μεγάλη δυσκολία για στη μετακίνηση των δυνητικών επισκεπτών.
    Πέραν αυτού υπάρχει και το ζήτημα της παράδοσης. Ο κόσμος έχει συνδέσει τη ΔΕΘ με τη συγκεκριμένη περιοχή καθώς από εκεί έχει πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα της πόλης (από τον Λευκό Πύργο και τη Ροτόντα, μέχρι και τα Λαδάδικα), όπου αμέσως μετά θα συνεχίσει την περιήγησή του.
    Η πόλη λόγω της ΔΕΘ δέχεται έναν πολύ μεγάλο όγκο επισκεπτών και είναι ένα ετήσιο οικονομικό γεγονός που αποφέρει σημαντικά έσοδα στην πόλη.
    Αν οι πολίτες δεν μπορούν να μετακινούνται με ευκολία στους προορισμούς που θέλουν τότε δε θα έρχονται στην πόλη και αυτό από μόνο του είναι καταστροφή.
    Φυσικά, εάν το οικόπεδο της ΔΕΘ δοθεί προς «αξιοποίηση», αυτό σημαίνει πως από ανάπλαση θα οδεύσει προς… χτίσιμο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο ο Στέργιος Καλόγηρος έχει ξεκαθαρίσει την θέση του κατά της πώλησης.

      Ο Στέργιος Καλόγηρος εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου:
      «Σχετικά με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για εγκατάλειψη από πλευράς της Κυβέρνησης του σχεδίου ανάπλασης της ΔΕΘ και την πρόθεσή της για να πουλήσει το μεγαλύτερο εκθεσιακός φορέα της χώρας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέργιος Καλόγηρος έκανε την εξής δήλωση:
      “Λέμε ξεκάθαρα όχι στην ιδιωτικοποίηση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
      Ενός τοπόσημου για την πόλη και ενός χώρου 300 στρεμμάτων που ανήκει αναμφισβήτητα στους Θεσσαλονικείς.
      Όσοι πιστεύουν ότι η ΔΕΘ είναι προς πώληση θα μας βρουν δυναμικά μπροστά τους.
      Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης ζητούν να γίνει πράξη η ανάπλαση,
      που θα σημαίνει βελτίωση του κέντρου της πόλης και αναβάθμιση όλης της περιοχής και για την οποία έχουν συμφωνήσει 4 κυβερνήσεις και όλοι οι φορείς της πόλης.
      Καλώ τους δύο υποψήφιος δημάρχους τον κύριο Κώστα Ζέρβα και
      τον κύριο Στέλιο Αγγελούδη να τοποθετηθούν δημοσίως εάν είναι υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
      Εάν τοποθετηθούν κατά της ιδιωτικοποίησης τότε θα διαψεύσουν όλες τις
      φήμες που θέλουν τους δύο παραπάνω υποψήφιους να εξυπηρετούν τον
      ίδιο επιχειρηματικό όμιλο”».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης έθεσαν σε τροχιά τον τρίτο στρατιωτικό δορυφόρο «Noor 3».
    Βρίσκεται σε τροχιά 450 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης και εκτοξεύθηκε με τον πύραυλο Κασέντ.
    Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν εκτόξευσαν σήμερα Τετάρτη (27/9) με επιτυχία έναν τρίτο στρατιωτικό δορυφόρο που τέθηκε στη συνέχεια σε τροχιά.
    Ο δορυφόρος «Noor 3» βρίσκεται σε τροχιά 450 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης και εκτοξεύθηκε με τον πύραυλο Κασέντ, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ, με τον οποίο είχε εκτοξευθεί το 2022 και ο προηγούμενος, ο Noor 2.
    Ο Στρατός των ΗΠΑ λέει πως η ίδια μεγάλου βεληνεκούς βαλλιστική τεχνολογία, που χρησιμοποιείται προκειμένου να τεθούν σε τροχιά δορυφόροι, μπορεί επίσης να επιτρέψει στην Τεχεράνη να εκτοξεύσει όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς, που θα περιλαμβάνουν ενδεχομένως πυρηνικές κεφαλές.
    Η Τεχεράνη αρνείται τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι αυτή η δραστηριότητα αποτελεί κάλυμμα για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και λέει πως δεν επιδίωξε ποτέ την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
    Το Ιράν, που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα πυραύλων στη Μέση Ανατολή, απέτυχε αρκετές φορές στις εκτοξεύσεις δορυφόρων τα τελευταία χρόνια λόγω τεχνικών ζητημάτων.
    Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε σχέση με το Ιράν στις 19 Σεπτεμβρίου θέτοντας στο στόχαστρο πολλά φυσικά πρόσωπα και οντότητες στη Ρωσία, την Κίνα και την Τουρκία σε σχέση με την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και στρατιωτικών αεροσκαφών από την Τεχεράνη.
    Είχε επιβάλει προηγουμένως κυρώσεις στην πολιτική υπηρεσία διαστήματος του Ιράν και σε δύο ερευνητικούς οργανισμούς το 2019, λέγοντας πως χρησιμοποιούνταν για να προωθήσουν το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «300.000 θα είναι οι παράνομοι μετανάστες που θα νομιμοποιηθούν στην Ελλάδα, αποφάσισε η κυβέρνηση» λένε οι FT.
    Επικαλούνται απόφαση του ΚΥΣΕΑ και δήλωση Δ.Καιρίδη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόεδρος χωριού Ροβιές Ευβοίας: «Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή – Πλημμύρισαν τουλάχιστον 40 σπίτια»
    «Τα ποτάμια ήταν καθαρά απλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την ποσότητα του νερού»
    Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή του χωριού Ροβιές της Εύβοιας όπως αναφέρει ο πρόεδρος του χωριού Θοδωρής Κέρης.
    Όπως εξηγεί μέσα από το χωριό περνάνε τέσσερα ποτάμια τα οποία δεν κατάφεραν να κρατήσουν την μεγάλη ποσότητα νερού που ξεκίνησε να πέφτει από τις 4 τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν από τις πλημμύρες τεράστια προβλήματα:
    «Μέχρι τώρα έχουν πλημμυρήσει τουλάχιστον 40 σπίτια, υπόγεια ξενοδοχείων, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα ενώ έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και σε θεμελιώσεις σπιτιών.
    Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή. Το χωριό έχει χωριστεί σε τρία κομμάτια έριξε τόσο μεγάλο όγκο νερού και συνεχίζει να βρέχει.
    Μέσα από το χωριό περνάνε τέσσερα ποτάμια οπότε καταλαβαίνεται τι έχει γίνει. Δυστυχώς πληρώνουμε αμαρτίες δημάρχων και αντιδημάρχων δεκαετιών πίσω.
    Έχουν γίνει εγκλήματα στην περιοχή. Κλείσανε ποτάμια, χτίσανε μέσα στα ποτάμια, φράξανε ποτάμια, τα μίκρυναν.
    Από τις τέσσερις το πρωί βρέχει συνεχόμενα. Ο καιρός μια φορά θα σε “τιμωρήσει”. Τα ποτάμια ήταν καθαρά απλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την ποσότητα του νερού που έριξε».
    Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των Ροβιών και στην κακοκαιρία Daniel υπήρξαν προβλήματα: «Στον Daniel είχαν καταλήξει εδώ φερτά υλικά από το δάσος με καμμένα δέντρα που ξεριζώθηκαν.
    Η περιφέρεια έβαλε άμεσα μηχανήματα και καθάρισε τα πάντα όμως πάλι τα ίδια. Δεν έχουμε σταματήσει στιγμή, έχουμε μηχανήματα δήμου και περιφέρειας και παλεύουμε».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Πάπας ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. «Η Αγία Σοφία θα πωληθεί στο… Βατικανό για 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων»! ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ. Ο Μητσοτάκης σκέφτεται να πουλήσει την Ακρόπολη.
    Επίμονες φήμες κυκλοφορούν στην Τουρκία ότι η Αγία Σοφία θα πωληθεί στο.. Βατικανό έναντι 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βάση όσα λέγονται από πληροφορίες από την γείτονα χώρα.
    Οι φήμες διαδώθηκαν τόσο που η τουρκική Προεδρία αναγκάστηκε να τις διαψεύσει καλώντας τους Τούρκους να μην πιστεύουν ότι πρόκειται να πωληθεί και να κλείσει για το κοινό γιατί οι εργασίες αποκατάστασης θα διαρκέσουν 50 χρόνια.
    Ωστόσο σήμερα η Χουριέτ, επαναφέρει την άποψη ειδικών ότι η Αγία Σοφία δεν μπορεί να αντέξει τόσους επισκέπτες και ότι πρέπει να γίνει αποκατάσταση του μνημείου.
    Έχει ανακοινωθεί ότι το κλείσιμο της Αγίας Σοφίας προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης, αποφάσισε η κυβέρνηση Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
    Η ανακοίνωση, η οποία πλέον έγινε επίσημα και κάνει λόγο για εκκίνηση των διαδικασιών έργων συντήρησης, σεισμικής προστασίας και αποκατάστασης του ιερού συμβόλου της Ορθοδοξίας και Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που λειτουργεί ως τζαμί από το 2020, αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στην Τουρκία.
    Σημειώνουμε ότι τρία χρόνια συμπληρώθηκαν στις 24 Ιουλίου 2023, από τη μαύρη ημέρα για την Ορθοδοξία κατά την οποία τελέστηκε μετά από 86 χρόνια η πρώτη μουσουλμανική προσευχή εντός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και ύστερα από την υπογραφή του διατάγματος του Προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που την μετέτρεψε από μουσείο σε τζαμί.
    Τα προαναφερθέντα έργα, σύμφωνα με τους κρατικούς αξιωματούχους τουλάχιστον, αναμένεται να διαρκέσουν πάρα πολλά χρόνια, ενδεχομένως και για «δύο γενιές» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η είδηση που δημοσιεύθηκε από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.
    Την ίδια ώρα, ισλαμιστές και φιλοκυβερνητικοί αρθρογράφοι διερωτώνται μήπως η απόφαση αυτή επί της ουσίας αποτελεί πολιτικό τέχνασμα που λειτουργεί ως προκάλυμμα για ένα ενδεχόμενο οριστικό κλείσιμο- άρση της λειτουργίας του άλλοτε χριστιανικού ναού, ως τέμενος σε μια ενδεχόμενη προσπάθεια προσέγγισης της Δύσης.
    Σε κάθε περίπτωση ο Τούρκος Υπουργός Τουρισμού διαβεβαιώνει για το αντίθετο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ απέτυχαν στις δύο πιο ουσιαστικές ανθρώπινες ιδιοτητες: στο να κατασκευάζουν ανθρώπους και στο να κατασκευάζουν μηχανήματα. Όλα τα άλλα είναι ασήμαντα μπροστά σ’ αυτά τα δύο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...