ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΒΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 18 ΕΤΩΝ. Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΒΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΙ ΠΑΙΔΙΑ 2 ΕΤΩΝ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ...

 

Ο Ζ.Π. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ: ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ», (Κασιδιάρης, Λαγός, Πλεύρης, Βελόπουλος, Μιχαλολιάκος, Καρατζαφέρης, Κρανιδιώτης κλπ) . ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟIΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ Η… ΚΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΚ(εσ), Ο ΚΟΥΛΗΣ, Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΠΟ ΦΟΒΟ (ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ) ΟΙ «ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ».


ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΛΥΓΚΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.



Από χθες, η Κούβα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που εμβολιάζει παιδιά, ηλικίας δύο ετών, κατά της νόσου COVID-19, χρησιμοποιώντας δικά της ενέσιμα σκευάσματα τα οποία δεν έχουν λάβει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Όπως γράφουν οι «Times» του Ισραήλ, το νησί της Καραϊβικής, με πληθυσμό 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει στόχο να εμβολιάσει όλα τα παιδιά προτού ανοίξουν ξανά τα σχολεία τα οποία παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο του 2020.



Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε χθες στην Κούβα αλλά τα παιδιά παρακολουθούν εκπαιδευτικά τηλεοπτικά προγράμματα καθώς τα περισσότερα νοικοκυριά στη χώρα δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Η κυβέρνηση της Αβάνας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν σταδιακά, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, αλλά μόνο αφού εμβολιαστούν όλα τα παιδιά.

«Οι κλινικές δοκιμές των ανηλίκων έγιναν με τα εμβόλια Abdala και Soberana», γράφει το γαλλικό δίκτυο «France 24».

Την Παρασκευή, οι υγειονομικές αρχές της χώρας ξεκίνησαν τον εμβολιασμό παιδιών, ηλικίας 12 και άνω.

Χθες, ξεκίνησε ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας, 2 έως 11 ετών, στην κεντρική επαρχία Cienfuegos.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αρκετές χώρες στον κόσμο εμβολιάζουν παιδιά από την ηλικία των 12 ετών και άνω, ενώ, ορισμένες πραγματοποιούν κλινικές δοκιμές σε μικρότερα παιδιά.

Χώρες όπως η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Βενεζουέλα έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να εμβολιάσουν μικρότερα παιδιά, αλλά η Κούβα είναι η πρώτη που το έκανε, σχολιάζουν οι Times του Ισραήλ.

Στο μεταξύ, η Χιλή ενέκρινε χθες το κινεζικό εμβόλιο Sinovac για παιδιά από έξι έως και 12 ετών.

Σημειώνεται ότι τα δύο κουβανέζικα εμβόλια, τα πρώτα που αναπτύχθηκαν στη Λατινική Αμερική, δεν έχουν υποβληθεί σε διεθνή, επιστημονική αξιολόγηση.

Βασίζονται σε τεχνολογία ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης - η ίδια που χρησιμοποιήθηκε από τα εμβόλια «Novavax» και «Sanofi» που αναμένουν επίσης την έγκριση του διεθνούς οργανισμού (ΠΟΥ).

Σε αντίθεση με πολλά άλλα εμβόλια που χρησιμοποιούνται, αυτά που βασίζονται σε αυτή την τεχνολογία, δεν απαιτούν συνθήκες βαθιάς κατάψυξης.




ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ


Είναι απαράδεκτο το 70% της φρασεολογίας των λεγόμενων «ακροδεξιών» να ασχολείται συνεχώς με τα «εμβόλια», την «θεία κοινωνία», τις «προφητείες», τα "θαύματα" και άλλα κωμικά ζητήματα και να αποφεύγουν να ασχοληθούν με τα φλέγοντα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του Ελληνικού λαού. Τριακόσιες χιλιάδες Έλληνες δολοφονούνται κάθε χρόνο πριν γεννηθούν, με άμβλωση και οι πατριώτες ασχολούνται και αυτοεξευτελίζονται με γελοίες συνωμοσιολογικές θεωρίες. Γι αυτό το λεγόμενο ελληνικό "ακροδεξιό" κίνημα δεν θα σταθεί ποτέ στα πόδια του, όπως π.χ. αυτό του Ισραήλ, που ψηφίζεται πάντοτε από το ένα τρίτο του εβραϊκού λαού. Γι αυτό κραύγαζε ο Περικλής Γιαννόπουλος: "Νεοέλληνες, αποτυγχάνετε, γιατί σκοτώσατε το πνεύμα". Μελετώντας τις θέσεις και διακηρύξεις των Ελλήνων ηγετών του "ακροδεξιού" χώρου βλέπεις ότι πράγματι σκοτώνουν το πνεύμα.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΡΙΩΝΕΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ" ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ Η ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΙΣΧΥΕΙ: "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ". ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟΥΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ" ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ".

https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/blog-post_897.html

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ;

https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/blog-post_391.html




ΑΠΟ ΤΑ 7,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΟΝΙΚΟ ΙΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ.

Κάποτε ο πληθυσμός του Ισλάμ ήταν 100 εκατομμύρια και σήμερα οδεύει στα 2 δισεκατομμύρια. Η ινδική υποήπειρος αδυνατεί να διαθρέψει πάνω από 100 εκατομμύρια και τώρα είναι 1,4 δισεκατομμύριο. Το ίδιο και οι περιοχές της Ν. Αμερικής (πάει ο πνεύμονας της γης, η ζώνη του Αμαζονίου), της Κίνας, της Ινδοκίνας και της Ινδονησίας. Η μεγάλη καταστροφή όμως θα επέλθει από την Αφρική. Οι σοφοί εγκέφαλοι του Προγράμματος Καλλέργη σχεδιάζουν μία Αφρική του 2050 με 1,5 δισεκατομμύριο Νέγρους και το 2100 με 4,5 δισεκατομμύρια Νέγρους, σε μία περιοχή που ο πληθυσμός δεν πρέπει να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια. Πως θα διατραφούν αυτοί οι άνθρωποι. Τι χτυπήματα θα επιφέρουν στην οικολογία της Αφρικανικής ηπείρου; Ακόμη και εάν 1 δισεκατομμύριο απ' αυτούς τους νέγρους τους μεταφέρουν στην Ευρώπη, όπως είναι το σχέδιό τους, για να καταστρέψουν τους ευρωπαϊκούς λαούς, πάλι θα πρέπει να διατραφούν τα υπόλοιπα 3,5 δισεκατομμύρια. Πως θα γίνει αυτό;

Με τα βιολογικά όπλα μπορεί να γίνει το εξής σενάριο: επί σειρά ετών μέσω των ΜΜΕ διαδίδεται στους ηλίθιους δημοσιογράφους και στον λαό, (όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα) ότι ο εμβολιασμός είναι κάτι κακό. Ο άσχετος λαός γίνεται επιφυλακτικός και αρνείται τον εμβολιασμό. Οι εξουσιαστές και ίσως μερικοί δούλοι τους δεν κινδυνεύουν Προχωρούν σε μαζικούς προφυλακτικούς εμβολιασμούς στους δικούς τους και μετά εξαπολύουν και διασπείρουν τον θανατηφόρο ιό στην γη.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ (Ζ.Π.) (ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΟΣΩΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ) ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.

(Διαβάστε και το άρθρο: Ισραήλ: Μέχρι τον Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και σε παιδιά άνω των 12 ετών. https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/12.html)

ΑΠΟ ΤΑ 7,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΟΝΙΚΟ ΙΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ.





ΤΟ ΠΑΛΑΒΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ. ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΕΝΕΣΚΗΨΕ ΜΕ ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ


Το 1900 οι μαύροι της Αφρικής ήταν περίπου 100.000.000, σε άθλια κατάσταση και έτρωγαν ο ένας τον άλλο.

Στη δεκαετία του 1950, ο πληθυσμός της Αφρικής ήταν περίπου 220 εκατομμύρια. Από το 2016 ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 1.216 δισεκατομμύρια. Το 2050 η Αφρική θα έχει πληθυσμό 2,5 δισεκατομμυρίων κατοίκων. Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στον κόσμο θα είναι νέγρος τότε.

Με τα εμβόλια, και μόνο με τα εμβόλια, που ανακάλυψε η Λευκή φυλή, διασώζονται εδώ και 100 χρόνια τα ατελείωτα νεογνά των μαύρων. Αποτέλεσμα, το δώρο της Λευκής φυλής στην μαύρη: το 2100 οι μαύροι της Αφρικής θα ξεπεράσουν τα 4,5 δισεκατομμύρια και θα εισβάλουν μαζικά στην Ευρώπη για να εξαφανίσουν οριστικά τα υπολείμματα της λευκής ράτσας, η οποία βέβαια δεν θα τεκνοποιεί και μάλλον θα ανήκει τότε στο τρίτο ή τέταρτο φύλο.

Οι ηλίθιοι λευκοί ευρωπαίοι, οι οξυδερκείς αρνητές των εμβολίων, ισχυρίζονται ότι με τα εμβόλια επιδιώκεται η μείωση του πληθυσμού της γης. Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Με τα εμβόλια από 1,6 δισεκατομμύρια που ήταν ο πληθυσμός της γης το 1900, έγινε σήμερα 7,5 δισεκατομμύρια και το 2100 ο πληθυσμός της γης θα φθάσει τα 12 με 14 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων η Λευκή φυλή θα είναι κάτω του ενός δισεκατομμυρίου και η μαύρη περίπου 4,5 δισεκατομμύρια.
Πρέπει ο λευκός γονιός να αντιληφθεί ότι η συνωμοσία λειτουργεί αντίστροφα.

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ.

Οι τριτοκοσμικές χώρες θα εμβολιάζονται κανονικά, τα παιδιά τους θα επιζούν και οι λευκές χώρες θα αποφεύγουν τα εμβόλια για τα ούτως ή άλλως λίγα παιδιά τους.
Το πράγμα δεν είναι παρά ένας άλλος παράλληλος τρόπος γενοκτονίας των παιδιών των λευκών οικογενειών.





ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ο Ζ.Π. πιστεύει ότι μία και μόνο μία είναι η αιτία για τις τρομερές πανδημίες που θα φέρει η Μητέρα Γαία στο ατίθασο Παιδί της, στον άνθρωπο: Ο ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ. Η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των ανθρώπων διαταράσσει βαρύτατα την οικολογική ισορροπία του πλανήτη και θα είναι η αιτία για τα δεινά που έρχονται. Κάποτε ο πληθυσμός του Ισλάμ ήταν 100 εκατομμύρια και σήμερα οδεύει στα 2 δισεκατομμύρια. Η ινδική υποήπειρος αδυνατεί να διαθρέψει πάνω από 100 εκατομμύρια και τώρα είναι 1,4 δισεκατομμύριο. Το ίδιο και οι περιοχές της Ν. Αμερικής (πάει ο πνεύμονας της γης, η ζώνη του Αμαζονίου), της Κίνας, της Ινδοκίνας και της Ινδονησίας. Η μεγάλη καταστροφή όμως θα επέλθει από την Αφρική. Οι σοφοί εγκέφαλοι του Προγράμματος Καλλέργη σχεδιάζουν μία Αφρική του 2050 με 1,5 δισεκατομμύριο Νέγρους και το 2100 με 4,5 δισεκατομμύρια Νέγρους, σε μία περιοχή που ο πληθυσμός δεν πρέπει να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια. Πως θα διατραφούν αυτοί οι άνθρωποι. Τι χτυπήματα θα επιφέρουν στην οικολογία της Αφρικανικής ηπείρου; Ακόμη και εάν 1 δισεκατομμύριο απ' αυτούς τους νέγρους τους μεταφέρουν στην Ευρώπη, όπως είναι το σχέδιό τους, για να καταστρέψουν τους ευρωπαϊκούς λαούς, πάλι θα πρέπει να διατραφούν τα υπόλοιπα 3,5 δισεκατομμύρια. Πως θα γίνει αυτό;




Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΑΙΑΣ.  Η ΓΑΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ  ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Τα μικρόβια και οι ιοί είναι αναπόσπαστο μέρος της Φύσης. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι ο πλανήτης μας δεν είναι η «Γη των Ανθρώπων» αλλά ο «Πλανήτης των Μικροβίων». Τα μικρόβια εγκαταστάθηκαν σε τούτο τον πλανήτη πριν από εμάς και αυτά είναι που τον έκαναν κατοικήσιμο για τους ανθρώπους.

Όλα τα ζώα του πλανήτη μας ζούν συμβιωτικά με έναν τεράστιο αριθμό μικροοργανισμών. Το 57% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από βακτήρια, ιούς και μύκητες. Tα μικρόβια είναι η πιο πολυπληθής μορφή ζωής στον πλανήτη μας και κατοικούν σε όλα τα πιθανά (και μερικές φορές απίθανα) οικοσυστήματα. Το μισό σώμα του ανθρώπου δεν είναι ανθρώπινο. Δεν είμαστε αυτόνομοι οργανισμοί. Είμαστε συμβιωτικοί οργανισμοί. Συμβιώνουμε με τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, βακτήρια, μύκητες, πρωτόζωα και ιούς που ζουν στο δέρμα μας, στον πεπτικό μας σωλήνα, στο νευρικό μας σύστημα, στο αναπνευστικό, στο γεννητικό, παντού. Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, τα μικρόβια είναι πολλαπλάσια σε αριθμό από τα σωματικά μας κύτταρα, ενώ αριθμούν πάνω από 100.000 διαφορετικά είδη. Εμείς και τα βακτήριά μας αποτελούμε ένα οικοσύστημα. Το έντερο του ανθρώπου φιλοξενεί πάνω από 100 περίπου τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς.

Στο βιβλίο της Ο συμβιωτικός πλανήτης, η διάσημη βιολόγος Lynn Margulis υποστηρίζει ότι η συμβίωση, δηλαδή το σύνολο των οργανισμών από διαφορετικά είδη που ζουν σε φυσική επαφή μεταξύ τους, έπαιξε κρίσιμο ρόλο στις απαρχές του εξελικτικού νεωτερισμού. Εκτείνοντας την έρευνά της από τις μικρότερες μορφές ζωής, τα βακτήρια, έως τη μεγαλύτερη, την ίδια τη ζωντανή Γη, η Lynn Margulis εξηγεί τη συμβιωτική προέλευση πολλών από τις πιο σημαντικές εξελικτικές καινοτομίες. Τα κύτταρα εξελίχθηκαν ως συμβιωτικές ενότητες διάφορων ειδών βακτηρίων. Το σεξ (και η αναπόφευκτη συνέπειά του, ο θάνατος) εμφανίσθηκε όταν απέτυχαν οι προσπάθειες για κανιβαλισμό, με αποτέλεσμα τις εποχικές επαναλαμβανόμενες συνενώσεις κάποιων μικροσκοπικών προγόνων μας. Η άγονη στεριά έγινε καταπράσινη μόνο μετά τις συμβιώσεις φυκών και μυκήτων, που εξελίχθηκαν σε φυτά. Η Γαία, το μεγαλύτερο τέλεια ρυθμισμένο οικοσύστημα στη γήινη επιφάνεια, αποτελεί ένα συμβιωτικό σύστημα, όπως φαίνεται από το Διάστημα.

Σε τούτο το έξοχο βιβλίο της, η Margulis περιγράφει τη μύησή της στον κόσμο της επιστήμης, αλλά και το ξεκίνημα της σύγχρονης επανάστασης στην εξελικτική βιολογία. Αναφέρεται στη σημασία της ταξινόμησης των ειδών για τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τον έμβιο κόσμο.




Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ

Οι «ελληνίδες» (τρομάρα τους) σήμερα δεν θέλουν να κάνουν παιδιά,  δεν επιδιώκουν να στήσουν σωστή παραδοσιακή οικογένεια. Αποφασίζουν ότι θέλουν «να ζήσουν την ζωή τους» πριν παντρευτούν. Μετά, ορισμένες, θα υιοθετήσουν ένα νεγράκι, όπως κάνουν οι  βαλτές «σταρ» του Χόλυγουντ. Έτσι έχουμε κάπνισμα, εκτρώσεις και ηλικία προς τεκνοποίηση περίπου στα 35. Αντί να αρχίζουν την τεκνοποίηση στα 15-16, μετανοούν και προσπαθούν απεγνωσμένα να τεκνοποιήσουν περίπου στα 35        με 40.

(Ο καρκίνος του μαστού ενοχοποιείται για αυτούς τους τρεις παράγοντες: καθυστέρηση στην τεκνοποίηση, κάπνισμα, εκτρώσεις).                  Στην γυναίκα των 35 χρονών το ποσοστό γονιμότητος είναι 5%.

Στην γυναίκα των 40 ετών το ποσοστό γονιμότητος είναι 0%.



ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΣ.

Οι Έλληνες δεν μισούν κανένα λαό του κόσμου, με τον όρο βέβαια της αμοιβαιότητας. Δεν μισούν ούτε τον εβραϊκό λαό. Ποτέ δεν υπήρξαν, ούτε θα γίνουν αντιεβραίοι ή αντισημίτες. Επίσης δεν είναι αντισιωνιστές με την στενή έννοια του όρου.

Γι αυτό εκτιμούν και σέβονται τον Έλληνα πολίτη ιουδαϊκού θρησκεύματος Αλβέρτο Μπουρλά, που κατόρθωσε να γίνει ο CEO και να διευθύνει αποτελεσματικά και κερδοφόρα μια τεράστια αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία, προφανώς λόγω των ικανοτήτων του. Για να μπορεί να διευθύνει μία τέτοια επιχείρηση ο Μπουρλάς, (το ακαθάριστο προϊόν της οποίας είναι περίπου ίσο του ελληνικού ΑΕΠ - η οικονομία της Ελλάδας είναι η 51η μεγαλύτερη στον κόσμο με ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) 187.456 δις ευρώ για το ημερολογιακό έτος 2019. Το σύνολο του ενεργητικού κεφαλαίου της εταιρείας Pfizer ήταν στις 31.12.2019 περίπου 168 δις δολάρια), σημαίνει ότι διαθέτει σπουδαίες διαχειριστικές ικανότητες. Τέτοιους και μόνο τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε σήμερα στην Ελλάδα.

Ο Ζ.Π. προτείνει στους ιθύνοντες του κυβερνώντος κόμματος της Ν.Δ.: Οι ιμιτασιόν εβραίοι που κυβέρνησαν και κυβερνούν το ελληνικό κράτος αποδείχτηκαν διαχειριστικά ανίκανοι. Όλοι τους είναι αδούλευτα και ανίκανα τέκνα μιας απαράδεκτης μαφιόζικης οικογενειοκρατίας. Καλό είναι να δοκιμάσουμε πλέον έναν αυθεντικό εβραίο και συνειδητοποιημένο ΕΛΛΗΝΑ σαν πρωθυπουργό. Αφαιρέστε κύριοι την εξουσία από τον ανίκανο Κυριάκο Μητσοτάκη και καλέστε και αναθέστε της πρωθυπουργία της χώρας στον Έλληνα πολίτη Αλβέρτο Μπουρλά.

ΟΛΕΣ οι ευρωπαϊκές χώρες - ΟΛΕΣ - δοκίμασαν και από ένα αυθεντικό εβραίο πρωθυπουργό. Ποια να πρωτοαναφέρουμε. Ορισμένες μάλιστα και από δύο, τρεις και παραπάνω γνήσιους ιουδαίους. Ο φανατικός σιωνιστής Ουίνστον Τσώρτσιλ έγραψε: «όπου υπάρχουν τρεις Εβραίοι, γίνονται οι δύο Πρωθυπουργοί και ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης». Καιρός να δοκιμάσει και η Ελλάδα ένα εβραίο πρωθυπουργό με ένα δικό της επιτυχημένο, αυτοδημιούργητο άνθρωπο. Δεν θέλουμε πλέον για πρωθυπουργούς και υπουργούς ψεύτικους μισοεβραίους, που μας έχουν ρημάξει την ζωή και φοβούνται να πουν ότι είναι Έλληνες και Εβραίοι ταυτόχρονα και τρέμουν σαν ψάρια μπροστά σε ένα αυθεντικό εβραίο.



ΣΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΥΤΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΩΓΜΕΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ.

Σήμερα η πατρίδα μας χάνεται, τόσο δημογραφικά όσο και πνευματικά. Πόσοι νέοι νομίζετε ότι διαβάζουν τα διπλανά άρθρα; 5 χιλιάδες; 10 χιλιάδες; Οι υπόλοιποι νέοι απεθνικοποιήθηκαν τελείως. Άλλοι μετατράπηκαν ήδη σε κάτι άλλο, (μη έλληνες), άλλοι έγιναν ομοφυλόφιλοι, άλλοι ξενιτεύτηκαν.
Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ, ΜΙΑ ΒΑΝΑΥΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.
ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟ ΕΓΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΕΣ ΡΑΤΣΕΣ.
Η αγαπημένη μας πατρίδα είναι πλέον μία χαμένη υπόθεση.
Η λεγόμενη Ενωμένη Ευρώπη τελικά δεν ήταν παρά μία καλά σχεδιασμένη επιχείρηση για την εξόντωση των λαών της. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο αυτό γίνεται φανερό, (διαβάστε και την τελευταία ομιλία του Ούγγρου πρωθυπουργού Ουρμπάν, που καταγγέλλει ανοιχτά το ίδιο ακριβώς).
Στην αρχή όλοι θεωρούσαμε το σχέδιο Καλλέργη σαν ουτοπικό. Λέγαμε ότι αποκλείεται να εφαρμοστεί, θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους ευρωπαϊκούς λαούς. Τώρα κοιτάξτε γύρω σας με ανοιχτά τα μάτια. Το σχέδιο υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς από τους οικονομικούς και πολιτικούς αφέντες μας. Προσέξτε και ποιοι είναι οι εντεταλμένοι, που διαλέχτηκαν από την οικονομική ολιγαρχία, για να το εφαρμόσουν. Και όλοι αυτοί το ομολόγησαν με καθαρά λόγια, (υπάρχουν ξεκάθαρα κείμενά τους). Κλίντον, Κάμερον, Μέρκελ, Σαρκοζί, Τσίπρας, Σαμαράς, Μητσοτάκης, Όλοι αυτοί βέβαια έχουν και από μία φλέβα από το γνωστό γένος. Πιθανόν να έρθουν και άλλοι, πιο προωθημένοι. Οι θρησκευτικοί ηγέτες της Ευρώπης είναι και αυτοί στο κόλπο και ωθούν προς τα εκεί.




Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ». 

Δυστυχώς η πολιτική σκέψη στα ακροδεξιά γκρουπούσκουλα στην σημερινή Ελλάδα εξαντλείται στον εξορκισμό του κορωνοϊού, στον (λυσσαλέο) πόλεμο ενάντια στο καταραμένο εμβόλιο και στις "παρενέργειές" του, στο αν μεταδίδεται ο ιός με την "θεία κοινωνία" ( ! ), στην προφητολαγνεία, στην πίστη στα (ανύπαρκτα) θαύματα, στην λειψανολαγνεία και σε ότι πιο αναχρονιστικό και καθυστερημένο υπάρχει στην νεοελληνική κοινότητα των ρωμιών.
Αδυνατούν να παρακολουθήσουν και τους ιδεολογικούς τους προγόνους, τον Περικλή Γιαννόπουλο, τον Ίωνα Δραγούμη, τον Κωστή Παλαμά και άλλους, οι οποίοι κρατούσαν σταθερά μία κριτική ματιά απέναντι στις αναχρονιστικές και ουσιαστικά ανθελληνικές θέσεις της ορθόδοξης εκκλησίας.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


26 σχόλια:

  1. ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ Ζ.Π.: ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ» ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ. ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΛΙΓΟ ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΚΑΝΑΝ ΕΘΕΛΟΥΣIΩΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΠΡΟΣΩΠΑ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΘΑΝ ΤΙΠΟΤΕ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ» ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΩΣ ΣΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ; ΣΑΝ ΔΕΙΛΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: εδώ και αρκετά χρόνια έχουν γίνει πολλές εκκλήσεις στους λεγόμενους έλληνες "ακροδεξιούς" να σοβαρευτούν, αφού κατεβαίνουν στην πολιτική κονίστρα, να πάψουν να συμπεριφέρονται σαν παιδιά ή ακόμη χειρότερα σαν ψυχοπαθείς. Οι εκκλήσεις αυτές στους "ακροδεξιούς" να μελετήσουν βαθιά την επιστήμη της πολιτικής και να αναλάβουν συγκεκριμένες έξυπνες πολιτικές πρωτοβουλίες, που θα οδηγήσουν στην εκλογική επιτυχία, δεν εισακούστηκαν ποτέ.

    ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: να καλέσουν στην Ελλάδα την Πλέιμ και να την προτείνουν για υποψηφιότητα για Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Η Πλέιμ γνωρίζει άριστα τα Ελληνικά και βέβαια έχει όλες τις απαραίτητες διασυνδέσεις με το βαθύ αμερικανικό κράτος και τις Μυστικές υπηρεσίες. Δεν γνωρίζουμε την δυνατότητα για υποψηφιότητα για βουλευτής. Αν γίνεται θα φέρει καταλυτικές εξελίξεις. Ακόμη όμως και αν δεν γίνεται νομικά, η κίνηση αυτή, η επίσκεψη Έλληνα πολιτευόμενου στην οικία της στην Αμερική, ο διεθνής θόρυβος κλπ θα φέρει τέτοια δημοσιότητα που θα αναστατώσει την εσωτερική πρακτορίλα και ο πολιτικός χώρος θα πάρει στα επάνω του.


    Το ίδιο θα γίνει αν οι "ακροδεξιοί" καλούσαν για υποψήφιο βουλευτή τον τέως διευθυντή της CIA βορειοηπειρώτη, από την Χιμάρα, Γεώργιο Τένετ (υποδιευθυντής CIA 1995-1997 και διευθυντής 1997-2004) ή τον διάσημο ιατρό νευροχειρουργό αδελφό του.

    Και πόσους ακόμη...


    Δυστυχώς η πολιτική σκέψη στα ακροδεξιά γκρουπούσκουλα στην σημερινή Ελλάδα εξαντλείται στον εξορκισμό του κορωνοϊού, στον (λυσσαλέο) πόλεμο ενάντια στο καταραμένο εμβόλιο και στις "παρενέργειές" του, στο αν μεταδίδεται ο ιός με την "θεία κοινωνία" ( ! ), στην προφητολαγνεία, στην πίστη στα (ανύπαρκτα) θαύματα, στην λειψανολαγνεία και σε ότι πιο αναχρονιστικό και καθυστερημένο υπάρχει στην νεοελληνική κοινότητα των ρωμιών.

    Αδυνατούν να παρακολουθήσουν και τους ιδεολογικούς τους προγόνους, τον Περικλή Γιαννόπουλο, τον Ίωνα Δραγούμη, τον Κωστή Παλαμά και άλλους, οι οποίοι κρατούσαν σταθερά μία κριτική ματιά απέναντι στις αναχρονιστικές και ουσιαστικά ανθελληνικές θέσεις της ορθόδοξης εκκλησίας.

    «Έλληνες πεθαίνετε, διότι σκοτώσατε το Πνεύμα. Ενόσω δεν αναστηθή και αναστηλωθή το Πνεύμα, αδύνατον να αρχίση η υπάρχουσα Ζωντανή Ελλάς». Περικλής Γιαννόπουλος (1870-1910)
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου εκτοξευόμενου από υποβρύχιο προχώρησε η Νότια Κορέα.

    Η χώρα της Ασίας έγινε έτσι η πρώτη στον κόσμο χωρίς πυρηνικό οπλοστάσιο που απέκτησε τέτοια δυνατότητα.
    Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας προχώρησαν σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου που φέρουν υποβρύχια (SLBM), μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεάτικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap· η χώρα της Ασίας έγινε έτσι η πρώτη στον κόσμο χωρίς πυρηνικό οπλοστάσιο που απέκτησε τέτοια δυνατότητα.

    Νέο επιθετικό υποβρύχιο κλάσης Dosan Ahn Chang-ho προχώρησε σε επιτυχή υποβρύχια εκτόξευση του SLBM την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από παρόμοια δοκιμή από βυθισμένο ρυμουλκό τον περασμένο μήνα, ανέφερε το Γιονάπ, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές που δεν κατονόμασε.

    Το υπουργείο Άμυνας περιορίστηκε να αναφέρει ότι δεν επιβεβαιώνει λεπτομέρειες για συγκεκριμένα οπλικά συστήματα και τις δυνατότητες μονάδων του στρατού, για λόγους ασφαλείας. Η Υπηρεσία Αμυντικής Ανάπτυξης δεν έκανε κανένα σχόλιο και παρέπεμψε τις ερωτήσεις στο υπουργείο Άμυνας.

    Την περασμένη εβδομάδα, το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας παρουσίασε τους σχεδιασμούς του για την περίοδο 2022-2026, που συμπεριλαμβάνουν την ανάπτυξη νέων πυραύλων με «σημαντικά αυξημένη καταστροφική ισχύ».

    Πυραύλους τύπου SLBM έχουν αναπτύξει άλλες επτά χώρες: οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Ινδία και η Βόρεια Κορέα. Όλες αυτές οι χώρες διαθέτουν πυρηνικά όπλα, τα οποία συνήθως τοποθετούνται στις κεφαλές τέτοιων πυραύλων.

    Το Γιονάπ ανέφερε ότι ο υπό ανάπτυξη νοτιοκορεατικός SLBM, που φέρεται να έχει βαπτιστεί Hyunmoo 4-4 και πιστεύεται πως αποτελεί παραλλαγή του Hyunmoo-2B, έχει δραστικό βεληνεκές 500 χιλιομέτρων και θα φέρει συμβατική κεφαλή.

    Ο νοτιοκορεάτικος στρατός αναπτύσσει ολοένα ισχυρότερους πυραύλους, σχεδιασμένους για να πλήττουν υπόγειες εγκαταστάσεις και σήραγγες με θωράκιση, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να μειώσει την εξάρτησή του από τον στρατό των ΗΠΑ, που διατηρεί δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στη χερσόνησο.

    Βόρεια και Νότια Κορέα επικαλούνται η καθεμιά την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων της άλλης για να δικαιολογήσουν την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους.

    Η Βόρεια Κορέα παρουσίασε σειρά νέων SLBM και πιστεύεται πως βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης και ναυπήγησης υποβρυχίου ικανού να φέρει τέτοιους πυραύλους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΗΠΑ: Δοκίμασαν κατευθυνόμενη βόμβα JDAM - Λειτουργεί ως τορπίλη κατά πλοίων.

    Μια κατευθυνόμενη βόμβα JDAM, η οποία λειτουργεί ως τορπίλη κατά πλοίων επιφανείας δοκίμασε η Αεροπορία των ΗΠΑ.

    Η δοκιμή έγινε από τρία μαχητικά αεροσκάφη F-15E Strike Eagles της 85ης Μοίρας Δοκιμών και Αξιολογήσεων στις 26 Αυγούστου.

    Το πρόγραμμα είναι γνωστό ως «Quicksink». Στις δοκιμές χρησιμοποιήθηκαν βόμβες GBU-31 των 2.000 λιβρών κατά στατικών και κινούμενων στόχων επιφανείας. Εάν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί με επιτυχία θα επιτρέψει στην Αμερικανική Αεροπορία να προσβάλει εχθρικά πλοία από σχετική ασφάλεια.

    Επίσης, θα μπορεί να προσβάλει ένα εχθρικό πλοίο με τακτική κορεσμού, δηλαδή με πολλαπλές JDAM, τόσες που το σύστημα αυτοπροστασίας των πλοίων δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Ισραηλινοί αποσύρουν το Tavor από την πρώτη γραμμή και επαναφέρουν το... Μ4!

    Tο ισραηλινό τυφέκιο Tavor αποσύρεται από τις μονάδες πρώτης γραμμής όπως αναφέρει ο ισραηλινός ιστοχώρος Israel National News (Arutz Sheva) μόλις 10 έτη μετά την ένταξή του σε υπηρεσία και ο ισραηλινός Στρατός το αντικαθιστά με το αμερικανικό Μ4.

    Ήδη έχει ξεκινήσει η απόσυρση και ο επανεξοπλισμός των ισραηλινών ταξιαρχιών πεζικού.

    Προφανώς οι λόγοι είναι οικονομικοί.

    Το Tavor θα εξοπλίσει το προσωπικό των εφεδρικών ταξιαρχιών.

    Σύμφωνα με τον Ισραηλινό συνταγματάρχη Αρίκ Αβίβι η απλή λογική επικράτησε. Το Μ4 υπηρετεί στον ισραηλινό στρατό από το 2001. Από το 2011 άρχισε να αντικαθίσταται από το Tavor και το micro-Tavor.

    Το Μ4 χρησιμοποιείται από τους κομάντο, τους αλεξιπτωτιστές και την ταξιαρχία πεζικού Kfir. Παράλληλα με το Tavor οι Ισραηλινοί φέρονται διατεθειμένοι να αντικαταστήσουν τα οχήματα Hummer με τα αμερικανικά JTLV ή κάποια εγχώρια, ισραηλινή -πολύ πιο οικονομική- πρόταση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κωνσταντίνος Μπογδάνος: "Ο κώλος του καθενός είναι κάτι το ιερό".
    "Ο κώλoς του καθενός είναι κάτι το ιερό" τόνισε ο δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ στην πρωινή εκπομπή της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα.
    Τις θέσεις του για την σεξουαλική ταυτότητα ξεκαθάρισε, στην κάμερα του "Πρωινού", ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος .
    Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σημείωσε χαρακτηριστικά πως "από τη μία μεν είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και από την άλλη είμαι ένας άνθρωπος που λέει ευθαρσώς ότι δεν χωράει ούτε ένας Αφγανός ή Πακιστανός παραπάνω στην Ελλάδα. Γιατί; Διότι δεν θέλουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να ενταχθούν σε μία χώρα δυτική, φιλελεύθερη, δημοκρατική, ελεύθερη. Είμαι της άποψης ότι, όταν η πατρίδα σου κινδυνεύει, κάθεσαι στην πατρίδα σου και πολεμάς. Εμένα οι παππούδες μου αυτό έκαναν".
    "Έχω άπειρους φίλους ομοφυλόφιλους, έχω φίλες τρανσέξουαλ. Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος ποτέ δεν έχει κρίνει τον πλησίον του από την έμφυλη του ταυτότητα. Θα πω κάτι και, αν θέλεις, κόψε το… Ο κώλoς του καθενός είναι κάτι το ιερό" πρόσθεσε ο δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ στην πρωινή εκπομπή της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα στον αέρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το ίδιο μυαλό έχουνε ο πούστης κι η πουτάνα".
      «ΙΣΟΣ ΚΙΝΑΙΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΗΣ ΠΟΡΝΗΣ Ο ΝΟΥΣ»!..
      Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ
      Tο εξαίρετο αυτό ποίημα του Αρχιλόχου του Παρίου είναι από την περίφημη «Παλατινή Ανθολογία» (328, W). Δείτε το εδώ https://tinyurl.com/3jzzvccu Όλοι οι ειδικοί παγκοσμίως συμφωνούν ότι πρόκειται για ένα αριστούργημα.
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι πίστευαν για τους κιναίδους οι Αρχαίοι Έλληνες, πρώτα στο αρχαίο κείμενο και κατόπιν στην εκπληκτική έμμετρη μετάφραση που έκανε ο Ελληνόψυχος φιλόλογος Ι.Ν. Κυριαζής στο εξαίρετο βιβλίο του «Παλατινή Ανθολογία» που εκδόθηκε το 2009 από τις εκδόσεις «Ενδυμίων» και μπορείτε να διαβάσετε στο διαδίκτυο, στην διεύθυνση … https://tinyurl.com/3saeaccy

      ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ (αρχαίο κείμενο, 328 W):
      «Ἴσος κιναίδου καὶ κακῆς πόρνης ὁ νοῦς
      χαίρουσιν ἄμφω λαμβάνοντες κέρματα
      κινούμενοί τε καὶ διατρυπώμενοι
      βινούμενοί τε καὶ διεσπεκλωμένοι
      γομφούμενοί τε καὶ διασφηνώμενοι
      χορδούμενοί τε καί κατασποδούμενοι.
      Ἀμφοῖν δ’ ὀχευτὴς οὐκ ἀπέχρησέν ποθ’ εἷς,
      ἀλλ’ αἰὲν ἄλλο κἂλλο λασταύρων ὅλον
      εἰδῆνον ἐκροφοῦντες ἥδονται πέος,
      πειρώμενοί τε μειζόνων καὶ πασσόνων
      νεύρων, κυβιστώντων τε διφώντων θ’ ὁμοῦ
      ἅπαντα τἄνδον σύν τε δηιούντων βαθὺ
      δεινοῦ βερέθρου χάσμα, καὶ διαμπερὲς
      μέσου προκοπτόντων παράχρις ὀμφαλοῦ.
      τοιγὰρ καπρῶσα μαχλὰς ἄρδην ἐρρέτω
      πασχητιώντων εὐρυπρώκτων σὺν γένει·
      ἡμῖν δὲ Μουσῶν καὶ βίου σαόφρονος
      μέλοι φρέαρ τε, τοῦτο γιγνώσκουσ’ , ὅτι
      ἥδ’ ἐστὶ τέρψις, ἥδ’ ἀκίβδηλος χαρά,
      ἥδ’ ἡδονὴ πέφυκε, μὴ συνειδέναι
      αἰσχρᾶι ποθ’ ἡδυνθεῖσιν αὑτοῖς ἡδονῆι.»

      ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ την εκπληκτική νεοελληνική μετάφραση του Ελληνόψυχου φιλολόγου Ι.Ν. Κυριαζή, για να αντιληφθείτε τι πίστευαν για τους κιναίδους οι Αρχαίοι μας πρόγονοι… Ζητάμε συγγνώμη για τις αισχρές λέξεις που θα διαβάσετε, αλλά τι να κάνουμε; Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ποιήματα των Αρχαίων Ελλήνων, πραγματικό στολίδι της «Παλατινής Ανθολογίας», που στα 191 χρόνια υπάρξεως του Ελληνικού Κράτους, ποτέ κανείς δεν τόλμησε να το βάλει σε κάποιο σχολικό αναγνωστικό!..

      ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ: «Το ίδιο έχουνε μυαλό ο πούστης κι η πουτάνα:
      κι οι δύο χαίρονται σαφώς αν κάποιος τους πληρώνει...
      κουνιούνται για να πηδηχτούν, τρυπιούνται, καβαλιούνται,
      καρφώνονται, ξεσκίζονται και διαρκώς γαμιούνται.
      Τον ίδιο να ’χουνε γαμιά, το φέρουνε βαρέως
      κάθε φορά επιθυμούν νά ’βρουν κι έν’ άλλο πέος.
      Να δοκιμάζουνε καυλιά παχιά και πιο μεγάλα
      που μέσα τους να χώνονται, στη φοβερή κουφάλα...
      αλύπητα να τους τρυπούν, αυτό πώς τους αρέσει
      και από μέσα ως του αφαλού να φτάνουνε τη μέση.
      Να πάνε οι ξεκωλιάρηδες κι οι πόρνες στα κομμάτια!
      Στις Μούσες μόνο να ’χουμε εμείς στραμμένα μάτια ·
      εκεί είναι η γνήσια χαρά, η απόλαυση κι η τέρψη
      σε ηδονές αισχρές κανείς την προσοχή μη στρέψει.»

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. «Λαδωμένος» επίσημα με 50.000 δολάρια στο σχέδιο Ανάν ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χ.Στυλιανίδης!
    «Ποιοι πήραν (;) τα "αργύρια" του ΟΗΕ για το Σχέδιο Ανάν».
    Ένα άρθρο από το «μακρινό» 2005, έρχεται να προκαλέσει πολιτική θύελλα λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την επίσημη ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων του Χρήστου Στυλιανίδη.
    Πρόκειται για άρθρο από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, το Μάιο του 2005, το οποίο υπογράφει ο Μάκης Πολάτος και το οποίο αποκαλύπτει ότι ο νέος υπουργός είχε πάρει 50.000 ευρώ από μυστικά κονδύλια του ΟΗΕ για να κάνει εκστρατεία υπέρ του Σχεδίου Ανάν, που ουσιαστικά θα παρέδιδε την Κύπρο στη Τουρκία.
    Τότε μόνο οι Κ.Σημίτης, Γ.Παπανδρέου και Ν.Μπακογιάννη το είχαν στηρίξει από ελληνικής πλευράς.
    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι δόθηκαν στο νέο υπουργό, ο οποίος έλαβε σήμερα την… ελληνική υπηκοότητα (!) «μαύρα δολάρια» ώστε να προωθηθεί το εθνοκτόνο σχέδιο Ανάν!
    Για τον ρόλο του ΕΛΙΑΜΕΠ δεν το συζητάμε... «Λείπει ο Μάρτης απ΄τη Σαρακοστή»;
    Το άρθρο αποκαλύπτει ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης είχε λάβει 50.000 € για να προωθήσει το σχέδιο Ανάν, γεγονός μάλιστα που αναγκάστηκε να παραδεχτεί και ο ίδιος.
    Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:
    «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», 1 Μαϊου 2005, σελ. 25
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
    Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ «ΝΑΙ»:
    Του ΜΑΚΗ ΠΟΛΛΑΤΟΥ,
    «Ποιοι πήραν (;) τα «αργύρια» του ΟΗΕ για το Σχέδιο Ανάν
    Το Ελληνικό Ίδρυμα Αμυντικής – Εξωτερικής Πολιτικής, η χρηματοδότηση για το «Πρόγραμμα της Κύπρου», αλλά και κάποιες περίεργες συμπτώσεις
    Αμείλικτα ερωτήματα για τον ρόλο τις διασυνδέσεις, τη χρηματοδότηση αλλά και τις εξαρτήσεις ελληνικών οργανώσεων και ιδρυμάτων από ξένες κυβερνήσεις ή οργανισμούς που «εργάζονταν» για την αποδοχή του σχεδίου Αναν, προκύπτουν από τα στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα σήμερα το «ΘΕΜΑ»
    Στις αρχές του 2004, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Ελλήνων και Τούρκων υπό τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μπούργκενστοκ, ο κ. Κόφι Ανάν είχε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι απαιτείται επικοινωνιακή εκστρατεία, προκειμένου οι δύο κοινότητες να αγκαλιάσουν το σχέδιο επίλυσης.
    Τι ακρίβως εννοούσε ο κ. Ανάν; Πόσα χρήματα διέθεσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση της διευθέτησης; Ποιος ο ρόλος της Ουάσιγκτον; Πώς εκταμιεύθηκαν τα χρήματα που πρόσφεραν οι «νονοί» του Σχεδίου Ανάν; Τι περιλάμβανε η καμπάνια υπέρ του «ναι» (έγκριση Σχεδίου) και ποιοι εργάστηκαν για να μεταβάλουν την απόφαση των Ελληνοκυπρίων; Τι συνέβη τελικώς;
    Στις 10 Φεβρουαρίου του 2003, το Εληνικό Ίδρυμα για την Αμυντική και Εξωτερική Πολιτική (ΕΛΙΑΜΕΠ) αποστέλλει αίτηση ζητώντας χρηματοδότηση από το Office for Project Services-UNOPS των Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΟΗΕ, United Nations Development Programme-UNDP.
    Ο τίτλος του προγράμματος που είχε καταρτίσει το ΕΛΙΑΜΕΠ ήταν «Building Citizenhood in a democratic Cyprus» και με την αίτηση ζητούσε χρηματοδότηση ύψους 50 χιλιάδων δολαρίων από το UNDP/UNOPS.
    Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο κ. Λουκάς Τσούκαλης και γενικός διευθυντής ο καθηγητής κ. Θεόδωρος Κουλουμπής. Την αίτηση προς τον ΟΗΕ υπογράφει ο κ. Φίλιππος Σαββίδης, ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ.
    Στην περιγραφή του προγράμματος αναφέρεται ότι «σκοπεύει να παρέχει στους Κύπριους πολίτες τα εργαλεία για να επιτευχθεί ανοχή και αμοιβαία κατανόηση μεταξύ όλων των κοινοτήτων της νήσου, τα οποία θα είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις για ενεργή συμμετοχή στις υποθέσεις της Ε.Ε.».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κύριες δραστηριότητες του προγράμματος προσδιορίζονταν σε ένα Συνέδριο, δύο εργαστήρια και εκδόσεις έντυπου υλικού. Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2003 ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Κουλουμπής προσκαλεί τον Τουρκοκύπριο πολιτικό κ. Μουσταφά Ακιντζί σε Συνέδριο που επρόκειτο να γίνει στις 26-28 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους στη Λευκωσία. Όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Κουλουμπή, «στο Συνέδριο θα τεθούν ζητήματα όπως: οι ιδιότητες των πολιτών σαν ένα μονοπάτι προς τη συμφιλίωση σε διχοτομημένες κοινωνίες όπως η Κύπρος».
      Από πού προήλθαν τα χρήματα για τη διοργάνωση του Συνεδρίου; Έλαβε το ΕΛΙΑΜΕΠ τα κονδύλια που ζήτησε από τον ΟΗΕ; Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Κουλομπή, το Συνέδριο διοργάνωσαν από κοινού το ΕΛΙΑΜΕΠ το International Peace Research Institute Oslo (PRIO) και το Instabul Policy Center (IPC).
      Το τουρκικό ίδρυμα είναι παράρτημα του πανεπιστημίου Σαπαντζί, με το οποίο το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι συμβεβλημένο για την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος στο πλαίσιο των δράσεων για τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας. Το PRIO χρηματοδοτήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για να δημιουργήσει αντίγραφα του Σχεδίου Ανάν και ανέλαβε τη διανομή των φυλλαδίων στους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Προφανώς δεν συνιστά κάποιου είδους παρατυπία η ανάληψη έργου επ’ αμοιβή, πολύ περισσότερο όταν ο εργοδότης είναι τα Ηνωμένα Έθνη.
      Ίσως όμως να εγείρονται πρωτίστως ηθικά ζητήματα, εφόσον οι ακαδημαϊκοί που επιχειρούν έναν «αντικειμενικό» διάλογο λαμβάνουν χρήματα για τις εκδηλώσεις τους από τον ΟΗΕ, που στην περίπτωση της Κύπρου φαίνεται ότι έκανε τα πάντα για να επιτύχει την έγκριση του Σχεδίου Ανάν από τους πολίτες της Κύπρου.
      Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο εάν συνυπολογίσουμε ότι τα χρήματα που υποτίθεται ότι προέρχονταν από τα Ηνωμένα Έθνη, στην πραγματικότητα εκταμιεύονταν από την αμερικανική πρεσβεία.
      Ο «πρωταγωνιστής» εκπαιδεύει τώρα (και) διπλωμάτες
      Στην έκθεση Nathan, η οποία κοινοποιήθηκε στις 25 Μαϊου του 2004 και αξιολογούσε τα διακοινοτικά αναπτυξιακά προγράμματα στην Κύπρο, αναφέρεται ότι η PRIO χρηματοδοτήθηκε για να δημιουργήσει αντίγραφα του σχεδίου Ανάν.
      Η έκθεση της εταιρείας Nathan προς την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (United States Agency for International Development-UNDP είναι αποκαλυπτική. Αναφέρει ότι το Bi-communal Development Program (BDP) ξεκίνησε το 1998 ως μια τετραετής (1998-2001) οικονομική βοήθεια προς τις δύο κοινότητες της Κύπρου, με συνολικό προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια δολάρια.
      Η αρχική διάρκεια του προγράμματος επιμηκύνθηκε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2004 και το ύψος της χρηματοδότησης διαμορφώθηκε στα 60 εκατ. δολάρια.
      Από πού προέρχονταν τα χρήματα; Από το USAID, δηλαδή από επίσημο ταμείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
      Όπως προκύπτει από την έκθεση της εταιρείας Nathan, τα αιτήματα του ΕΛΙΑΜΕΠ και άλλων οργανώσεων για οικονομική ενίσχυση από το UNDP/UNOPS, κατ’ ουσίαν υποβάλλονταν προς την Ουάσιγκτον. Η αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία αποφάσιζε πού θα διατεθούν τα χρήματα και η αμερικανική κυβέρνηση εκταμίευε τα κονδύλια.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Όπως αναφέρεται επί λέξει, «το BDP είναι ένα πολιτικό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προώθηση των επαφών και της συνεργασίας μεταξύ ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών οργανισμών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και πολιτών».
      Οι οργανισμοί, λοιπόν, χρηματοδοτούνταν με καθαρά «αξιοκρατικά» κριτήρια μόνο εφόσον είχαν τοποθετηθεί με σαφήνεια υπέρ του Σχεδίου Ανάν.
      Όπως γράφει ο συντάκτης της έκθεσης Nathan, «οι Ελληνοκύπριοι που ψηφίζουν υπέρ της έγκρισης του Σχεδίου –πρέπει να προπαγανδιστεί ότι– ψηφίζουν υπέρ της ειρήνης»!
      Το ΕΛΙΑΜΕΠ δεν είναι ο μοναδικός ελληνικός ή κυπριακός φορέας που θέλοντας να καταπιαστεί με την επίλυση του Κυπριακού, ζήτησε χρηματοδότηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποβάλλοντας το τυπικό αίτημα στον ΟΗΕ ώστε να διατηρηθούν και τα προσχήματα.
      Σε άλλη περίπτωση, η Κυπριακή Κίνηση Πολιτικού Εκσυγχρονισμού ζήτησε 188 χιλιάδες δολάρια για να δημιουργήσει ένα δικοινοτικό, διαδικτυακό φόρουμ στην ελληνική, τουρκική και αγγλική γλώσσα, με σκοπό να παρέχει δυνατότητα έκφρασης στους πολίτες της Κύπρου.
      Ημερομηνία ολοκλήρωσης και αυτού του προγράμματος ήταν η 1η Μαϊου του 2004, δηλαδή η ημέρα που η Κύπρος κατέστη επισήμως μέλος της Ε.Ε.
      Ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτικού Εκσυγχρονισμού και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της Λευκωσίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης παραδέχθηκε δημοσίως ότι έλαβε 50 χιλιάδες δολάρια από τη UNOPS.
      Τι γίνεται όμως με το ΕΛΙΑΜΕΠ;
      Έλαβε ή όχι τα 50 χιλιάδες δολάρια που ζήτησε από την Ουάσιγκτον;
      Μπορεί το ποσό να χαρακτηριστεί μικρό ή ακόμη και να επικαλεστεί κάποιος ότι οι δραστηριότητες που ενισχύονται από τα Ηνωμένα Έθνη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να ενοχοποιήσουν την ηγεσία του ΕΛΙΑΜΕΠ.
      Υπάρχουν όμως και άλλες συμπτώσεις που ζητούν απαντήσεις.
      Όπως η τοποθέτηση του ίδιου του γενικού διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ υπέρ του Σχεδίου Ανάν. Ή ακόμη και το γεγονός ότι ο κ. Κουλουμπής είναι σήμερα παραλλήλως διευθυντής στη Διπλωματική Ακαδημία του υπουργείου των Εξωτερικών, προετοιμάζοντας τη μελλοντική διπλωματική ελίτ της χώρας.
      Άραγε η λήψη χρημάτων από την Ουάσιγκτον για την «προπαγάνδα» υπέρ του Σχεδίου Ανάν συνάδει με τα ακαδημαϊκά καθήκοντα και τη γνωμοδότηση των προτεινόμενων διευθετήσεων με αξιολογικά κριτήρια; Περιμένουμε απαντήσεις.»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. Η Αγγλία ανοίγει σταθμό παραγωγής ενέργειας από άνθρακα όσο ο Κ.Μητσοτάκης κλείνει τα εργοστάσια λιγνίτη.
    Για να αντιμετωπίσει τις ολοένα αυξανόμενες τιμές στο φυσικό αέριο.
    Την στιγμή που θα αυξηθούν αλματωδώς οι τιμές του ρεύματος, εμείς για ποιο λόγο εμείς κλείνουμε τις πηγές εγχώριας παραγωγής ενέργειας και το θεωρούμε και επιτυχία.
    Καθώς οι τιμές αυξάνονται, το Ηνωμένο Βασίλειο επανεκκινεί σταθμό παραγωγής ενέργειας άνθρακα - 48.7% της παραγωγής ενέργειας της χώρας είναι από ορυκτά καύσιμα, 14% από πυρηνική ενέργεια. Η «υπερανεπτυγμένη» Ελλάδα έχει ήδη προβεί σε απολιγνιτοποίηση...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Σερβία ετοιμάζεται για την απόκτηση ισραηλινών Spike LR2, ΕR και NLOS.
    Η Σερβία διαπραγματεύεται με την ισραηλινή Rafael για την απόκτηση αντιαρματικών πυραύλων Spike LR2.
    Ενδιαφέρεται να αποκτήσει και Spike ER και NLOS.
    Το Spike είναι ένα κατευθυνόμενο βλήμα που ανέπτυξε και κατασκευάζει η Rafael. Είναι φορητό αλλά μπορεί και να εξοπλίσει οχήματα και ελικόπτερα.
    Το Spike ER2 είναι ένα μεγάλου βεληνεκούς βλήμα ηλεκτροπτικό βλήμα βάρους 34 κιλών.
    Μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση έως και 16 χλμ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εξοπλισμό διαφόρων πλατφορμών εδάφους, θαλάσσης και αέρος.
    Το LR2 είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας. Έχει βάρος 12,7 κιλών και βεληνεκές 5,5 χλμ. εκτοξευόμενο από το έδαφος και 10 χλμ. εκτοξευόμενο από ελικόπτερα. Έχει κατά 30% αυξημένες δυνατότητες διάτρησης θωράκισης και εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ.
    ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΕΦΟΥΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ; Οι σημερινοί Έλληνες αδιαφορούν για την σκληρή πολιτική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν και για το μέλλον του Ελληνισμού. Έχει αποδειχθεί ιστορικώς ότι οι αυταπάτες κοστίζουν ποταμούς αίματος. Ο συναισθηματισμός δεν θα σώσει τους Έλληνες. Οι σημερινοί Έλληνες βουτηγμένοι μέχρι τον λαιμό στον βούρκο της πολιτικής αγνοίας, ασχολούνται με τα συμπτώματα και όχι με τα αίτια του κοινωνικού εκφυλισμού. ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
    Τα περισσότερα "πατριωτικά" σχόλια στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο είναι του τύπου: "πόσο μας εξευτελίζει αυτή η κυβέρνηση των πούστηδων" και όχι το πόσο εκμαυλισμένοι και εκπουστευμένοι είναι οι ίδιοι οι Έλληνες. Ουδεμία σοβαρή εθνότητα/κοινότητα έχουσα οργανωτική συνείδηση της διακριτής υπάρξεώς της, θα ανέμενε από εχθρικούς, ντόπιους και ξένους, θεσμούς να υπερασπιστούν τα δικά της συμφέροντα. Ο πολιτικός πρωτογονισμός αρκετών Ελλήνων είναι κωμικοτραγικός και οδηγεί σε αυτοακρωτηριασμούς. Η Ελλάδα πεθαίνει και οι σημερινοί Έλληνες προσεγγίζουν το θέμα ως χόμπυ, ως φολκλόρ, ως πανηγύρι, ως ευκαιρία για κρασοκατάνυξη, και όχι ως ζήτημα ζωής ή θανάτου του Ελληνικού Έθνους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «πάντοτε αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας όταν είμαστε στο Ισραήλ»! Πρόκειται για μια δήλωση που ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ επιμελώς οι δημοσιογράφοι, προφανώς γιατί σε κάποιους Έλληνες δε θα αρέσει καθόλου αυτή η αποκαλυπτική δήλωση.
    Από θρησκευτικής απόψεως είναι λογικό. Οι κομμουνιστές, λόγω της εβραϊκής καταγωγής της θρησκείας τους, έχουν για ευνόητους λόγους, τεράστιο κόμπλεξ απέναντι στο Ισραήλ. Άλλωστε το Ισραήλ ιδρύθηκε κυρίως από την Σοβιετική Ένωση. Έπειτα στον Γιαχβέ πιστεύουν οι Εβραίοι, στον Γιαχβέ επέβαλαν να πιστεύουν και οι Νεοέλληνες. Μάλιστα οι Νεοέλληνες αυτοθαυμάζονται στις εκκλησίες τους ότι είναι οι «πνευματικοί ισραηλίτες», ότι ανήκουν στην Νέα Σιών, ότι επιδιώκουν μετά τον θάνατο να ταξιδέψουν στην «Ουράνια Ιερουσαλήμ» και ότι είναι φρόνιμα παιδιά του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ. Στους γάμους τους εύχονται οι γυναίκες τους να είναι φρόνιμες σαν την Σάρα (που ήταν γυναίκα και αδελφή εξ αίματος του Αβραάμ) και την προωθούσε σαν πόρνη ο ίδιος Αβραάμ για να εισπράττει δώρα και χρυσά δίδραχμα...
    Μάλιστα, για να γίνει πιο εύπεπτος στην Ελληνική πολυθεϊστική θρησκευτική κουλτούρα ο Γιαχβέ, τον διέσπασαν σε τρία κομμάτια (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), που ενώ έχουν κοινό σώμα, αποτελούνται από τρεις ξεχωριστές οντότητες – συνειδήσεις. Οι σχέσεις των τριών οντοτήτων, αυτού του τρικέφαλου Θεού – τέρατος (σαν τον Κέρβερο) αναμεταξύ τους, έχουν μία περίπλοκη διασύνδεση και επικοινωνία, για την οποία χύθηκαν ποταμοί αίματος ανάμεσα στους ιουδαιοχριστιανούς για πολλούς αιώνες. Ορισμένοι έλεγαν ότι ο Πατήρ είναι ανώτερος του Υιού, τον οποίο «γέννησε» με υπερφυσικό τρόπο προ πάντων των αιώνων. Άλλοι είπαν ότι ο Υιός είναι ισοδύναμος του Πατρός, άσχετα αν «γεννήθηκε» απ’ αυτόν. Σε κάθε περίπτωση συμφώνησαν τουλάχιστον ότι το τρίτο κεφάλι του τρικέφαλου τέρατος Γιαχβέ, το Άγιο Πνεύμα, είναι κατώτερο από τα άλλα δύο κεφάλια, αλλά διατάσσεται (εκπορεύεται) μόνο από τον αρχέγονο Γιαχβέ. Ο Υιός δυστυχώς δεν έχει τέτοια δυνατότητα. Οι παπικοί, πιο αποφασιστικοί, υιοθέτησαν την άποψη ότι και ο Υιός διατάσσει το Άγιο Πνεύμα.
    Αν κανείς εγκύψει και μελετήσει την ιουδαιοχριστιανική θεολογία με ανεπηρέαστο μυαλό, σαν αρχαιοέλληνας φιλόσοφος, θα εκπλαγεί από την αλλόκοτη θεολογική σαβούρα. Θα πει: «μα είναι δυνατόν να πιστεύει κανένας σ΄αυτά τα πράγματα»;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 50ΕΤΙΑΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕ.

    Η διαφορά τους με τον προδότη Τσίπρα είναι στο κίνητρο.
    Όλοι αυτοί, για να προδώσουν την πατρίδα μας, πήραν ανταλλάγματα: χρήματα, πολιτική ισχύ, αξιώματα κλπ.
    Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του παρουσιάζουν μία ειδοποιό διαφορά.
    Η προδοσία τους είναι ενσυνείδητη. Δεν αποζητούν ανταλλάγματα για την προδοσία. Αν τους τα δώσουν, είναι καλοδεχούμενα. Αλλά την προδοσία τους την κάνουν, έτσι κι αλλιώς, και χωρίς προσωπικές απολαβές. Μισούν με ψυχοπαθολογικό μίσος τον Ελληνικό λαό και θέλουν το κακό του.
    Μισούν την Μακεδονία. Πούλησαν την Μακεδονία με χαρά και δεν πήραν κανένα αντάλλαγμα.
    Μισούν την Θράκη.
    Μισούν τα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία είπαν άλλωστε ότι οι θάλασσές τους δεν έχουν σύνορα.
    Μισούν την Κρήτη.
    Μισούν την Κύπρο.
    Μισούν την Βόρειο Ήπειρο.
    Μισούν την Αθήνα.
    Μισούν ότι αναπνέει Ελλάδα και Ελληνικό αέρα. Το μίσος για τον φτωχό Ελληνικό λαό είναι απροσμέτρητο. Αν μπορούσαν θα μας έκαιγαν ζωντανούς όλους και θα μας αντικαθιστούσαν με λαθρομετανάστες και πάλι δεν θα καταλάγιαζε το μίσος τους.

    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ.

    Τώρα δηλώνουν ότι μισούν και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (!)

    Η φρενοβλάβειά τους είναι πολύ βαθιά και δεν υπάρχει θεραπεία.

    Και στην τελευταία τους στιγμή δεν θα έχουν ούτε την αξιοπρέπεια της έσχατης πόρνης, που αυτοκτόνησε, όταν έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονταν. Γιατί την προδοσία για την πατρίδα μας την κάνουν και με προσωπικό κόστος. Τόσο ψυχοπαθολογικό μίσος μας έχουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΣΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    Η ελληνική πολιτική τάξη που κάθεται σαν βδέλλα οικογενειοκρατίας στον σβέρκο του ταλαίπωρου ελληνικού λαού και του ρουφάει το αίμα, είναι πάντοτε πρόθυμη να συζητήσει (καλοπροαίρετα…) τα προβλήματα που θέτουν οι ξένες χώρες εις βάρος της πατρίδας μας. Ποτέ δεν δημιουργεί η ίδια προβλήματα, ποτέ δεν θέτει η ίδια διεκδικήσεις. Είναι τελικά πολύ ολιγαρκής. Ξέρει πάντα να υποχωρεί, άλλωστε άλλοι θα πληρώσουν. Μόνο για τα αιτήματα του Ελληνικού λαού δεν διαθέτει κουλτούρα συμβιβασμού, εκεί είναι ασυμβίβαστη.
    Συστάσεις του υπουργείου εξωτερικών στους διπλωμάτες: «εκεί έξω που πηγαίνετε, να μην δημιουργείτε προβλήματα».
    Με την κουλτούρα συμβιβασμού που διαθέτει η ελληνική πολιτική βδέλλα, ξέρει να δίνει ότι της ζητούνε (παράβαλε: «Τσοβόλα δώστα όλα») και εξασφαλίζει έτσι την ησυχία της. Όλοι ζητούν κάτι από μας. Εμείς όμως σαν φρόνιμες παρθένες, πρώτον δεν απαιτούμε τίποτε από τους άλλους και δεύτερον πάντα χαμογελαστά συζητούμε τις απαιτήσεις τους. Γι αυτό η ελληνική πολιτική βδέλλα αυτοθαυμάζεται ότι: « είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο». Αφού πάντα δίνει και ποτέ δεν διεκδικεί, δεν προκαλεί ποτέ αστάθεια. Η ίδια δεν θέτει ποτέ διεκδικήσεις. Γιατί να μην είναι πυλώνας σταθερότητας; Πάρε κόσμε. Το μόνο που έμαθε να διεκδικεί είναι να την αφήσουν ήσυχη να αρμέγει τον Ελληνικό λαό μέχρι να τον ψοφήσει. Άλλες απαιτήσεις δεν έχει. Το γνωρίζουν αυτό οι ξένοι και σαν πυλώνα σταθερότητας την επιβραβεύουν πάντοτε δίνοντάς της το εκ των τριών το επιμηκέστερον.
    Πρότινος μερικοί βούλγαροι και αλβανοί στα Σκόπια απαίτησαν από την ελληνική πολιτική τάξη να λέγονται Μακεδόνες. Ο αμόρφωτος Ελληνικός λαός σε διαδηλώσεις των 2 εκατομμυρίων φώναζε ΟΧΙ. Ποιος τον άκουσε; Δεν γνωρίζει ο έρμος την κουλτούρα συμβιβασμού. Συμβιβαστήκαμε με το Βόρεια Μακεδονία. Η Ιταλία προχθές ήθελε να ψαρεύει ψάρια έξω από την Κεφαλλονιά. Κανένα πρόβλημα. Η Αίγυπτος ήθελε όλο το κοίτασμα υδρογονανθράκων στην Λεκάνη του Ηροδότου. Δεν φέραμε αντίρρηση. Προσοχή: εμείς δεν διεκδικήσαμε τίποτε. Απλώς να μας αναγνωρίσουν σαν δικά μας λίγα απ’ αυτά που ούτως ή άλλως μας ανήκουν, αυτονόητα για όλους τους άλλους λαούς.
    Ο Πούτιν στην Μόσχα προσκάλεσε και εκπαιδεύει εκατοντάδες τούρκους μηχανικούς στην πυρηνική τεχνολογία. Να μην γελιόμαστε, ουσιαστικά τους εκπαιδεύει στην κατασκευή ατομικής βόμβας . Καμία ενόχληση από την βδέλλα που ονομάζεται ελληνική μαφιόζικη οικογενειοκρατική πολιτική τάξη.
    Και ο λαός τι κάνει…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας κατηγορεί το Ιράν για αύξηση του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου.
    Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας κατηγορεί το Ιράν για έλλειψη συνεργασίας, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η αποστολή της όσον αφορά την επιτήρηση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, σύμφωνα με μια έκθεσή της που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.
    «Από τον Φεβρουάριο του 2021 οι δραστηριότητες επαλήθευσης και επιτήρησης παρεμποδίστηκαν σοβαρά λόγω της απόφασης του Ιράν» να περιορίσει τις επιθεωρήσεις, αναφέρεται στην έκθεση.
    Το κείμενο αυτό θα συζητηθεί κατά στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΑΕΑ την επόμενη εβδομάδα. Οι συνομιλίες για την αναβίωση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν (JPCOA) βρίσκονται σε «νεκρό» σημείο.
    Αρχικά, το Ιράν είχε βρει μια προσωρινή λύση, επιτρέποντας στην ΙΑΕΑ να συνεχίσει σε κάποιο βαθμό τις επιθεωρήσεις της. Δεσμεύτηκε επίσης να παράσχει δεδομένα από κάμερες και άλλα εργαλεία παρακολούθησης των πυρηνικών εγκαταστάσεών του. Όμως αυτός ο «συμβιβασμός» έληξε στις 24 Ιουνίου και το Ιράν δεν έδωσε κάποια παράταση, παρά τις πολλές «αιτήσεις» της διεθνούς υπηρεσίας. Ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ Ράφαελ Γκρόσι δήλωσε μάλιστα έτοιμος να πάει στο Ιράν για να συναντηθεί με τα μέλη της νέας κυβέρνηση και να συζητήσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Αυτό το ταξίδι όμως δεν έγινε μέχρι τώρα.
    Υπό αυτές τις συνθήκες, «διακυβεύονται σοβαρά» οι δυνατότητες της ΙΑΕΑ να παρακολουθεί το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και «η εμπιστοσύνη της μειώνεται όσο περνάει ο καιρός», προστίθεται στην έκθεση.
    Ταυτόχρονα, το Ιράν αύξησε σημαντικά την ποσότητα του ουρανίου υψηλού βαθμού εμπλουτισμού που παράγει, παραβιάζοντας τις δεσμεύσεις του. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στα τέλη Αυγούστου, το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου κατά 60% –δηλαδή πάνω από το εγκεκριμένο όριο του 3,67%– αυξήθηκε στα 10 κιλά, από 2,4 κιλά τον Μάιο. Η ποσότητα ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 20% έφτασε από τα 62,8 κιλά στα 84,3 κιλά.
    Από το 2019 το Ιράν άρχισε σταδιακά να μην τηρεί τις δεσμεύσεις του, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην επαναφορά των κυρώσεων σε βάρος του από την κυβέρνηση του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τζο Μπάιντεν που τον διαδέχτηκε τον Ιανουάριο δηλώνει ότι θέλει να επαναφέρει τις ΗΠΑ στην JPCOA, στόχος της οποίας είναι να εμποδιστεί η Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
    Οι συνομιλίες που ξεκίνησαν τον Απρίλιο στη Βιέννη υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναβλήθηκαν στις 20 Ιουνίου, δύο ημέρες μετά τη νίκη του υπερσυντηρητικού Εμπραχίμ Ραϊσί στις προεδρικές εκλογές του Ιράν. Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί καμία νέα ημερομηνία για την επανέναρξή τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΕΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ. Μόσχα και Παρίσι ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
      Οι συνομιλίες θα καλύψουν «το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την ανάγκη για την ταχεία επίτευξη και υλοποίηση ενός πλαισίου κατανόησης

      Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν Ρόμπερτ Μάλεϊ θα επισκεφτεί τη Μόσχα και το Παρίσι αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες με Ρώσους και Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, όπως ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
      Οι συνομιλίες θα καλύψουν «το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την ανάγκη για την ταχεία επίτευξη και υλοποίηση ενός πλαισίου κατανόησης για μία αμοιβαία επιστροφή και συμμόρφωση με τα προβλεπόμενα στο κοινό πλαίσιο δράσης (The Joint Comprehensive Plan of Action -JCPOA)», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν του 2015.
      Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από το πλαίσιο της συμφωνίας.
      Για την εφαρμογή της το Ιράν είχε συμφωνήσει να περιορίσει τις πυρηνικές δραστηριότητές του σε αντάλλαγμα για την άρση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.
      Ωστόσο, το Ιράν αντέδρασε στην επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων μέσω της παραβίασης αρκετών από τις παραμέτρους της εφαρμογής της.
      Οι έμμεσες συνομιλίες για την αναζωογόνηση της συμφωνίας πραγματοποιήθηκαν στις 20 Ιουνίου.
      «Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτού του ταξιδιού είναι πραγματικά για το που βρισκόμαστε αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τις διαπραγματεύσεις του πλαισίου δράσης JCPOA, οι οποίες διακόπηκαν για τους τελευταίους δυόμισι μήνες», δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος διατηρώντας την ανωνυμία του.
      «Θέλουμε να διαβουλευτούμε με αρκετούς συνεργάτες μας σχετικά με τον καλύτερο δρόμο εξέλιξης της κατάστασης υπό το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν συνεχίζει να εξελίσσεται».
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  15. Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 8-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1944.


    Του Ιωάννη Μπουγά

    ....Ἡ ἐπίθεση τοῦ ΕΛΑΣ ἄρχισε τό πρωινό τῆς 8ης Σεπτεμβρίου μέ 700 ἀντάρτες ἀπό τό 12ο σύνταγμα Ἀχαΐας,τό ἀνεξάρτητο τάγμα Ὀλυμπίας καί μεγάλον ἀριθμό ἀνδρῶν τοῦ ἐφεδρικοῦ ΕΛΑΣ Ἠλείας. Ἡ ἔξωθεν ἐπίθεση τῶν ἀνταρτῶν ἄρχισε γρήγορα νά ὑποστηρίζεται μέ πολλούς τρόπους καί ἀπό τό ἐσωτερικό της πόλης, ἀπό τά μέλη τοῦ ΕΑΜ Πύργου πού εἶχαν ἀπολυθεῖ τίς προηγούμενες μέρες, καί ἀπετέλεσαν ἰσχυρή πέμπτη φάλαγγα.
    Ἕνα ἀπό τά πρῶτα θύματά τους ἦταν ὁ ἴδιος ὁ ταγματάρχης Κοκκώνης λίγο μετά τήν ἔναρξη τῆς ἐπίθεσης. Φονεύθηκε καθώς πήγαινε μ'ἕνα δίκυκλο σέ φυλάκιο πού εἶχε δεχθεῖ ἰσχυρή πίεση τῶν ἀνταρτῶν. Ὁ θάνατος τοῦ διοικητοῦ του, καί ἡ συντριπτική ὑπεροχή τῶν ἐπιτιθεμένων σέ ἄνδρες καί βαρύ ὁπλισμό, ἔφερε τήν ἧττα γιά τό ΤΑ τήν ἑπομένη ἡμέρα, τήν 9η Σεπτεμβρίου 1944.
    Στόν Πύργο παρουσιάστηκε γιά πρώτη φορά ἕνα φαινόμενο πού θά συναντήσουμε καί σέ ἄλλες μάχες μεταξύ ΕΛΑΣ καί ΤΑ. Μετά τήν ἔναρξη τῆς μάχης, ἕνας ἀριθμός ὁπλιτῶν ἐγκατέλειψαν τίς θέσεις τους. Οἱ περισσότεροι κατάγονταν ἀπό τήν πόλη τοῦ Πύργου, καί κατέφυγαν στά σπίτια τους. Ἐπειδή οἱ οπλίτες ἦταν ἐθελοντές, κάποιες λιποταξίες ἦταν λογικό νά συμβοῦν. Ὅμως, ἐπειδή ἔγιναν σέ τόσο μεγάλο βαθμό πρέπει νά ὀφείλονται καί σέ ἄλλους παράγοντες. Ἴσως τό γεγονός ὅτι ὁ πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου εἶχε ἤδη καταγγείλει τά ΤΑ, καί εἶχε καλέσει τά μέλη τους νά καταθέσουν τά ὅπλα, νά ὁδήγησε στίς λιποταξίες.
    Ἄσχημες συνέπειες εἶχε καί ἡ φυγή ἑνός ἀξιωματικοῦ, τοῦ Γεωργίου Ζευκιλῆ, διοικητῆ τοῦ φυλακίου τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονα, ὁ ὁποῖος ἐπί πλέον κατηγορήθηκε ὅτι εἶχε ἔλθει σέ συννενόηση μέ τόν ΕΛΑΣ ἐκ τῶν προτέρων. Παρέδωσε χωρίς μάχη τό φυλάκιο, καί τούς δυό μοναδικούς ὅλμους τοῦ Τάγματος. Σε συννενόηση με τον φίλο του, καπετάνιο του ΕΛΑΣ Νίκο Πολυκράτη (Νικήτα), ήρθε και ο ανθ/γός Σταύρος Μπιρζής ο οποίος παρέδωσε άλλο ένα φυλάκιο.
    Ἐκεῖνοι πού πολέμησαν ἡρωϊκά, μέχρι ἐσχάτων, χωρίς νά παραδοθοῦν, ἦταν οἱ 100 περίπου χωροφύλακες τοῦ Πύργου πού συνέπραξαν στήν ἄμυνα μέ τό ΤΑ.
    Τό ἀπόγευμα τῆς 9ης Σεπτεμβρίου οἱ 300 περίπου οπλίτες του Τάγματος καί χωροφύλακες πού εἶχαν ἐπιζήσει καί συνέχιζαν νά ἀμύνονται ὑπό τό νέο διοικητή τοῦ ΤΑ, τον ταγματάρχη Μιχάλη Δεδελετάκη, πραγματοποίησαν ἔξοδο μέ κατεύθυνση τήν Πάτρα, ὅπου ἔφθασαν σῶοι. Ὁ Πύργος καί οἱ δημοκρατικοί πολίτες παραδόθηκαν στή δολοφονική μανία τῶν ἀνταρτῶν.
    Ὁ ἀριθμός τῶν νεκρῶν ανήλθε σέ 180 καί τῶν τραυματιῶν σε τουλάχιστον 300. Καί τοῦτο παρά τό γεγονός ὅτι ὁ ἐπικεφαλῆς τῶν ἀνταρτῶν τοῦ ΕΛΑΣ στή μάχη τοῦ Πύργου ἦταν ὁ ταγματάρχης Νικόλαος Μαντοῦκος ἀπό τήν Πυλία, ἕνα ἀπό τά πιό μετριοπαθή στελέχη τοῦ ΕΛΑΣ.
    Ἐν ἀντιθέσει μέ τόν συνάδελφό του ἐπίλαρχο Ἠλία Κονδύλη, γιά τόν ὁποῖο ἔχει καταγραφεῖ ὅτι δολοφόνησε ὁ ἴδιος 5 ἀνθρώπους τήν 9η Σεπτεμβρίου. Τόν πρόεδρο τοῦ Δικηγορικοῦ Συλλόγου Πύργου Δημήτριο Φωτόπουλο, τόν ὑπάλληλο τῆς ΑΤΕ Γεώργιο Ψυχαλίνο, τόν Νομοκτηνίατρο Πύργου καί δυό χωροφύλακες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέ ἕνα κτίριο πού ἀμύνονταν μερικοί χωροφύλακες, εἶχαν καταφύγει καί ἄμαχοι συγγενεῖς οπλιτῶν. Οἱ ἀντάρτες τοῦ ΕΛΑΣ ἀφοῦ ἔρριξαν πετρέλαιο στίς πόρτες, ἔβαλλαν φωτιά μέ ἀποτέλεσμα νά καοῦν οἱ ἄνθρωποι ζωντανοί.
      Παρά τήν μετριοπάθεια τοῦ Μαντούκου, ἀπό τούς 120 οπλίτες του ΤΑ πού ἔπεσαν νεκροί στόν Πύργο, οἱ περισσότεροι δολοφονήθηκαν μετά τή μάχη μαζί μέ τόν τραυματία λοχαγό Ἀναστάσιο Κριτσέλη. Τήν ἴδια τύχη εἶχε ὁ ταγματάρχης χωροφυλακῆς Δημήτριος Σακελλαρίου. Τό ἀγριότερο ἔγκλημα ἔγινε ἀπό τόν ἀντάρτη Γιάννη Ἀλεβιζόπουλο (ἤ Ναύτη) ὁ ὁποῖος στό νεκροταφεῖο τοῦ Πύργου, τό βράδυ τῆς 8ης Σεπτεμβρίου, ἔσφαξε διαδοχικά, ἕναν μετά τόν ἄλλο, 12 αἰχμαλώτους οπλίτες!
      Τήν 12η Σεπτεμβρίου ὁ ΕΛΑΣ συγκρότησε ἀνταρτοδικεῖο στό ὁποῖο καταδίκασε σέ θάνατο 180 πολίτες τοῦ Πύργου, μεταξύ τῶν ὁποίων ἦταν δεκάδες ἐπιστήμονες καί ἔμποροι τῆς πόλης. Μετά τήν καταδίκη τους καί τήν ἐπιστροφή τῶν κρατουμένων στά κρατητήρια, καθοδηγούμενο “ἐξαγριωμένο πλήθος” κύκλωσε τό κρατητήριο μέ διαθέσεις λυντσαρίσματος. Συγγενεῖς τῶν κρατουμένων εἰδοποίησαν τόν ταγματάρχη Μαντοῦκο ὁ ὁποῖος κατέφθασε καί ἀπέτρεψε τήν ἐπίθεση κατά τῶν κρατουμένων. Οἱ θανατικές καταδίκες τῶν κατοίκων τοῦ Πύργου δέν ἐκτελέστηκαν ποτέ.
      Ἡ Force 133, τό ἀρχηγεῖο τῶν Βρετανῶν Συνδέσμων, μέ τηλεγράφημά τους στό Βρετανικό Ὑπουργεῖο Ἐξωτερικῶν (D.S. Laskey) στίς 16 Σεπτεμβρίου ἔλεγε: “Ὁ προϊστάμενος τῶν Βρετανῶν Συνδέσμων στήν Πελοπόννησο (Andrews) ἀναφέρει στίς 14 ὅτι τά γεγονότα τοῦ Πύργου εἶναι λιγότερο ἀποτρόπαια ἀπ'ὅτι φημολογεῖται, ὁπωσδήποτε ὅμως ἀρκετά ἄσχημα. Λίγοι ἐπιζῶντες ἀπό τά Τάγματα Ἀσφαλείας σκοτώθηκαν μαζί μέ 55 πολίτες. Πολλά σπίτια κάηκαν, πολλές συλλήψεις, ἀλλά ὁ ἀριθμός είναι ἄγνωστος. Κατάσταση πανικοῦ στήν Ἀμαλιάδα καί σέ ἄλλες πόλεις τῆς πεδιάδας”.
      Στή Μάχη τοῦ Πύργου, τά θύματα ἀπό τήν πλευρά τοῦ ὁ ΕΛΑΣ ἦταν 42 νεκροί καί 100 τραυματίες, ὄχι μικρός φόρος αἵματος. Ἄν λάβουμε ὑπ'ὄψη μας ὅτι κατά κανόνα στίς μάχες οἱ ἐπιτιθέμενοι ἔχουν πολλαπλά-σια θύματα ἀπό τούς ἀμυνόμενους, τό συμπέρασμα πού προκύπτει εἶναι ὅτι ἕως καί τό 90% ἀπό τούς 120 οπλίτες πού ἔπεσαν στόν Πύργο, δολοφονήθηκαν μετά τή μάχη ἐνῶ ἦταν ἤδη αἰχμάλωτοί του ΕΛΑΣ!
      Θύμα της εισβολής του ΕΛΑΣ στον Πύργο ήταν και το ωραίο Δημαρχείο της πόλεως, έργο του αρχιτέκτονα Ernesto Chiller (κάηκε).
      Το ΚΚΕ συχνά γιορτάζει την 8η Σεπτεμβρίου ως ημέρα απελευθέρωσης του Πύργου, κατά τα πρότυπα της απελευθέρωσης των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης,της Καλαμάτας, κλπ.!

      ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
      https://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/2021/09/8-9-1944.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  16. Παιδίατρος Μαζάνης: «Το καλύτερο εμβόλιο που έχει φτιαχτεί της Pfizer».

    Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών και στις φοβίες που πιθανόν έχουν οι γονείς τους: «Δεν πρόκειται να παρουσιάσει τίποτα το παιδί, γιατί το εμβόλιο αυτό (εννοεί το Pfizer) με την συγκεκριμένη τεχνολογία είναι το καλύτερο που έχει φτιαχτεί μέχρι τώρα», τόνισε ο κ. Μαζάνης απαντώντας σε ερωτήματα που αφορούν παρενέργειες που ίσως εμφανιστούν μετά από χρόνια.
    Παράλληλα ο Σ.Μαζάνης αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς που θα γίνονται πλέον στα παιδιατρεία.
    «Είναι σημαντικό να γυρίσουν τα εμβόλια του κορωνοϊού στο φυσικό χώρο των παιδιών, που είναι ο παιδίατρός τους. Είναι μία στρατηγική απόφαση ώστε να μπορέσουν οι παιδίατροι να ενημερώσουν τις οικογένειες και να πείσουν να γίνει ο εμβολιασμός των παιδιών που είναι τόσο απαραίτητος» ανέφερε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.
    Από 12 ετών και άνω το εμβόλιο είναι σε δύο δόσεις, όπως και στους ενήλικες.
    «Αυτή τη στιγμή ο εμβολιασμός των παιδιών δεν είναι υποχρεωτικός. Οι παιδίατροι, είμαστε από τις πιο ευαίσθητες ειδικότητες, οπότε είναι δύσκολο να γίνει κάτι παράνομο» πρόσθεσε ο κ. Μαζάνης, ενώ είπε ότι θα βρεθούν δικλείδες ασφαλείας.
    Ζ.Π.












    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aυτοκινητοπομπή Πακιστανών στο κέντρο της Αθήνας για να γιορτάσουν την Ημέρα της Άμυνας (6η Σεπτεμβρίου), τιμώντας τις θυσίες των στρατιωτών για την υπεράσπιση του Πακιστάν.
    Κύριο θέμα στην πακιστανική τηλεόραση η αυτοκινητοπομπή πακιστανών στο κέντρο της Αθήνας.
    https://twitter.com/i/status/1434931437061427200
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. «Ναι» στον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού και από τους παιδιάτρους στο ιατρείο τους.
    ΝΈΑ /Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Οι παιδίατροι αναλαμβάνουν ρόλο στον εμβολιασμό των παιδιών κατά του covid-19 καθώς αποφασίστηκε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι τα εμβόλια στο ιατρείο τους, όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα.
    Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της οποίας οι εκπρόσωποι των παιδιατρικών φορέων εξέφρασαν την ομόφωνη άποψη ότι οι παιδίατροι πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των νέων 12-17 ετών.
    Στη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε μάλιστα ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Επίσης τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι παιδίατροι στο να εξηγήσουν επιστημονικά σε γονείς και παιδιά γιατί είναι απαραίτητος και ασφαλής ο εμβολιασμός.
    «Καθώς είμαστε μία εβδομάδα πριν από το άνοιγμα των σχολείων, τώρα πιστεύω είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να κάνουμε μία νέα μεγάλη προσπάθεια να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμού στους ανηλίκους. Τα σχολεία μας θα ανοίξουν και θα ανοίξουν με ασφάλεια, έχουμε δει πια, μας έλεγε ο κ. Τσιόδρας επιστημονικά δεδομένα ότι το δίπτυχο μάσκα και συχνό τεστ είναι το καλύτερο το οποίο μπορούμε, είναι ο καλύτερος συνδυασμός πολιτικών που μπορούμε να εφαρμόσουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και σε αυτό φυσικά πρέπει να προσθέσουμε και την αύξηση ποσοστών εμβολιασμών», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της σύσκεψης.
    Ο πρωθυπουργός τονίζοντας τη σημασία των εμβολίων, αναφέρθηκε στο προσωπικό βίωμα από τη μητέρα του: «Εμένα η μάνα μου -όπως ξέρετε- αρρώστησε από πολιομυελίτιδα μέσα στον πόλεμο. Και έζησε μία ζωή μεγάλης ταλαιπωρίας από μία ασθένεια η οποία εξαφανίστηκε στη συνέχεια από προσώπου γης λόγω των εμβολίων. Νομίζω ότι καλό είναι να θυμίζουμε συνολικά στο λόγο μας ότι καμία επιστημονική ανακάλυψη δεν έχει αυξήσει περισσότερο το προσδόκιμο ζωής από τα εμβόλια συνολικά και είναι το μεγαλύτερο δώρο το οποίο έχει κάνει η επιστήμη στην ανθρωπότητα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο εμβόλιο Covid αναφέρομαι συνολικά στα εμβόλια. Αν και φοβάμαι ότι τους αντιεμβολιαστές δύσκολα θα μπορέσουμε να τους πείσουμε με τέτοια επιχειρήματα θεωρώ όμως ότι υπάρχει μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων που είναι έτοιμη να πειστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Γνωρίζουμε ότι ο παιδίατρος επειδή έχει το ρόλο του οικογενειακού γιατρού σε πάρα πολλές ελληνικές οικογένειες ήταν αυτός που τον ρωτούσαν για το αν θα πρέπει οι ενήλικες να κάνουν τον εμβολιασμό ή όχι και πραγματικά αυτή η στήριξη των παιδιάτρων είναι πάρα πάρα πολύ βασική και εξακολουθεί να είναι», τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου.
      «Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής», τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. «Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δ. Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία. Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας ο οποίος ανέφερε ότι και τα 3 παιδιά του που είναι σε αυτές τις ηλικίες έχουν ήδη εμβολιαστεί.
      Στη σύσκεψη συμμετείχαν με φυσική παρουσία ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν στη σύσκεψη ο πρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, η πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Αναστασία Βαρβαρήγου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων Γεώργιος Χρούσος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Κώστας Νταλούκας, η πρόεδρος Δ.Σ Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΠΕΒΕ) Ελισάβετ Διαμαντή, ο πρόεδρος Εταιρείας Παιδιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας Κεντρικής Ελλάδας Γεώργιος Συρογιαννόπουλος και η αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας (ΠΠΕ) Γεωργία Καζάκου.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  19. HIV: Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές για νέα mRNA εμβόλια μετά την επιτυχία τους στην COVID-19.
    Οι πρώτες κλινικές δοκιμές ενός mRNA εμβολίου για τον HIV θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα, σύμφωνα με δεδομένα από το National Library of Medicine των ΗΠΑ.
    Το εμβόλιο αυτό έχει αναπτυχθεί με βάση την τεχνολογία του mRNA που χρησιμοποιήθηκε από τη Moderna, για την ανάπτυξη του εμβολίου της COVID-19 που κυκλοφορεί σήμερα.
    Η κλινική δοκιμή, η οποία έχει βασιστεί σε προηγούμενες μελέτες από το International AIDS Vaccine Initiative and Scripps Research, θα εξετάσει το πρώτο στάδιο μίας θεραπείας που θα χορηγείται σε πολλαπλές δόσεις.
    Ο στόχος από τη χορήγηση του εμβολίου είναι η παραγωγή εξουδετερωτικών αντισωμάτων που θα στοχεύουν αρκετά διαφορετικά στελέχη του HIV.
    Προφανώς, μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο αυτό στην αγορά θα χρειαστεί να γίνουν αρκετές ακόμα κλινικές δοκιμές.
    Στοχεύοντας διαφορετικά στελέχη του HIV
    Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε σήμερα την πρωτεΐνη ακίδα του SARS-CoV-2.
    Τα εμβόλια mRNA προκαλούν παραγωγή αντισωμάτων που στοχεύουν την πρωτεΐνη αυτή αποτρέποντας έτσι την είσοδο του ιού στα κύτταρα του ανθρώπου.
    Ο ιός HIV φέρει επίσης μία πρωτεΐνη σχήματος ακίδας, την Env ή πρωτεΐνη του περιβλήματος (envelope).
    Το σχήμα της πρωτεΐνης αυτής, ωστόσο, διαφοροποιείται για κάθε ιό, γεγονός που καθιστά πρόκληση την ανάπτυξη εμβολίων που θα τη στοχεύουν.
    Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αν αναπτύξουμε ένα εμβόλιο που στοχεύει τη πρωτεΐνη Env ενός στελέχους του HIV, αυτό δεν θα μπορεί να προστατεύσει και από τα υπόλοιπα στελέχη του ιού.
    Κατά συνέπεια, στην ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον HIV, θα πρέπει να στοχεύσουμε περιοχές της πρωτεΐνης ακίδας του HIV που δεν παρουσιάζουν σημαντική διαφοροποίηση σε κάθε στέλεχος.
    Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 καταφέραμε για πρώτη φορά να απομονώσουμε εξουδετερωτικά αντισώματα για μία τέτοια περιοχή.
    Έκτοτε έχουμε καταφέρει να ανακαλύψουμε και άλλα αντισώματα.
    Ωστόσο, η μετάβαση από την ανακάλυψη εξουδετερωτικών αντισωμάτων μέχρι την ανάπτυξη ενός εμβολίου χρειάζεται αρκετά βήματα.
    Οι επιστήμονες της παρούσας μελέτης ανέπτυξαν ένα εμβόλιο που ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα την παραγωγή των προδρόμων κυττάρων της παραπάνω διαδικασίας.
    Αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν πριν λίγους μήνες έδειξαν ότι το 97% των εθελοντών που έλαβαν το εμβόλιο στα πλαίσια των κλινικών δοκιμών φάσης 1 παρουσίασαν την επιθυμητή ανοσιακή απόκριση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως υποστήριξαν οι επιστήμονες “αυτό είναι το πρώτο βήμα για την παραγωγή εξουδετερωτικών αντισωμάτων για τον HIV“.
      Τα ανοσιακά κύτταρα που ανιχνεύθηκαν στους ασθενείς, κατά τη διάρκεια της παραπάνω κλινικής δοκιμής, δεν είχαν την ικανότητα να εξουδετερώνουν τον HIV, ωστόσο έδωσαν στους επιστήμονες μία καλή ιδέα σχετικά με τη μορφή που θα πρέπει να έχουν τα μελλοντικά εμβόλια.
      Εφαρμόζοντας την προσέγγιση των mRNA εμβολίων στον HIV
      Οι επιστήμονες του International AIDS Vaccine Initiative συνεργάζονται με τη Moderna με σκοπό να εξετάσουν ένα mRNA εμβόλιο στην παρούσα μελέτη.
      Το mRNA ή αγγελιαφόρο (messenger) RNA, περιέχει τη γενετική πληροφορία για την παραγωγή μίας συγκεκριμένης πρωτεΐνης.
      Τα mRNA εμβόλια μεταφέρουν την αλληλουχία αυτή στα κύτταρα του ανθρώπου, τα οποία ακολούθως παράγουν την πρωτεΐνη.
      Στην κλινική δοκιμή φάσης 1 που θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία των εμβολίων mRNA της Moderna, το mRNA θα φέρει την πληροφορία για την ίδια πρωτεΐνη με αυτή που χρησιμοποιήθηκε και στις προηγούμενες κλινικές δοκιμές της ίδιας επιστημονικής ομάδας.
      Στην έρευνα θα λάβουν μέρος 56 υγιείς εθελοντές (χωρίς HIV) και θα εξεταστούν δύο διαφορετικά εμβόλια.
      Οι εθελοντές θα χωριστούν σε 3 ομάδες, εκ των οποίων η μία θα λάβει το ένα εμβόλιο, η δεύτερη το άλλο, ενώ η τρίτη θα λάβει ένα συνδυασμό των εμβολίων.
      Ο σκοπός της πρώτης μελέτης είναι να εξετάσει αν τα νέα εμβόλια παράγουν τα επιθυμητά πρόδρομα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και αν προκαλούν ανεπιθύμητες ενέργειες στους ασθενείς.
      Αυτή θα είναι η πρώτη από μία σειρά κλινικών δοκιμών, επομένως θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να γνωρίζουμε αν πράγματι το εμβόλιο μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση της HIV λοίμωξης.
      Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι αρκετοί επιστήμονες και όχι μόνο θα παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον την πορεία των κλινικών δοκιμών προκειμένου να διαπιστώσουν αν η τεχνολογία των εμβολίων mRNA της COVID-19 είναι εξίσου αποτελεσματική και στον HIV.
      Πηγή: Αντώνιος Δημητρακόπουλος – Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...