ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ; Συνελήφθη Συνταγματάρχης για παιδική πορνογραφία – Είχε βίντεο ακόμα και με παιδιά κάτω από 10 ετών. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ "ΕΛΛΗΝΑ" ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΗΓΕ - ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ. ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ! ΜΑΛΩΝΕΙ ΜΕ ΨΑΛΤΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΙΚΑΣ ΤΟΙΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣΙΝ».
O εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ Τραμπ ανακοίνωσε
ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα επιδοτεί πλέον νέα πάρκα ανεμογεννητριών και
επανέλαβε τη θέση του ότι «δεν
θέλει να κατασκευαστεί ούτε μία» κατά τη διάρκεια
της κυβέρνησής του.
Αποκαλώντας τις ανεμογεννήτριες «οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social Τετάρτη και τις χαρακτήρισε την «πιο ακριβή ενέργεια» που λειτουργεί μόνο «με τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις, τις οποίες δεν θα πληρώνω πλέον».
Ο Τραμπ κάλεσε επίσης όλες «οι νεκρές και σπασμένες
ανεμογεννήτριες» να γκρεμιστούν το συντομότερο δυνατό και συμπεριέλαβε ένα
βίντεο σχετικά με τα συντρίμμια από μια σπασμένη τουρμπίνα στα ανοιχτά της
ακτής του Ναντάκετ που βρομίζουν την παραλία.
Ο Τραμπ πρότεινε αρχικά «μια πολιτική όπου δεν κατασκευάζονται ανεμογεννήτριες»,
αλλά, όπως σημειώνουν οι New York Times , δεν θα μπορούσε να ελέγξει τι
χτίζεται σε ιδιωτική γη και θα μπορούσε να επηρεάσει, αλλά όχι να υπαγορεύσει
πλήρως τι χτίστηκε σε ομοσπονδιακά εδάφη, δεδομένου ότι οι εταιρείες που έχουν
ήδη εκδοθεί άδειες επιτρέπεται νόμιμα να συνεχίσουν τα έργα τους.
Ο Τραμπ έχει αποκαλύψει δημοσίως ότι οι
ανεμογεννήτριες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις φάλαινες, λέγοντας σε μία ομιλία
του στη Νότια Καρολίνα το 2023 ότι «τρελαίνουν» τις φάλαινες και είναι
ένας παράγοντας που συμβάλλει στους θανάτους φαλαινών.
Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να άρει τους κανονισμούς που
σχετίζονται με την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ,
συμπεριλαμβανομένου του μορατόριουμ στις νέες άδειες για εξαγωγές υγροποιημένου
φυσικού αερίου και την ανάκληση των πολιτικών του Μπάιντεν για την προώθηση της
παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο απηύθυνε μια σοβαρή προειδοποίηση για την Αμερική.
ΑπάντησηΔιαγραφή"Αν παραμείνουμε στον δρόμο που ακολουθούμε τώρα - σε λιγότερο από 10 χρόνια, σχεδόν όλα όσα έχουν σημασία για εμάς στη ζωή μας θα εξαρτώνται από το αν η Κίνα μας επιτρέπει να τα έχουμε ή όχι.. Τα πάντα, από τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση μέχρι το τι ταινίες θα βλέπουμε, και όλα τα ενδιάμεσα. Κυριαρχούν στην κρίσιμη βιομηχανία ορυκτών. Ακόμη και όσοι θέλουν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα - αυτές οι μπαταρίες εξαρτώνται από την Κίνα."
"Αν δεν αλλάξουμε πορεία - θα ζήσουμε σε έναν κόσμο όπου πολλά από αυτά που έχουν σημασία σε καθημερινή βάση, από την ασφάλειά μας μέχρι την υγεία μας - θα εξαρτώνται από το αν οι Κινέζοι μας επιτρέπουν να τα έχουμε ή όχι."
Ζ.Π.
Δημιουργήθηκε από βλαστοκύτταρα συνθετικό έμβρυο ποντικού με εγκέφαλο και καρδιά που χτυπάει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόκειται για ένα ορόσημο στην αναδημιουργία των πρώτων σταδίων της ζωής σε έναν έμβιο οργανισμό.
Οι επιστήμονες από πολλές χώρες (Βρετανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ισραήλ) ξεκινώντας από πολλαπλά βλαστοκύτταρα ποντικού, δημιούργησαν ένα «συνθετικό» έμβρυο με εγκέφαλο, παλλόμενη καρδιά και τα θεμέλια για όλα τα άλλα όργανα του σώματος.
Πρόκειται για ένα ορόσημο στην αναδημιουργία των πρώτων σταδίων της ζωής σε έναν έμβιο οργανισμό.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Μαγκνταλένα Τσερνίνκα-Γκόετζ του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», ανέπτυξαν το μοντέλο εμβρύου χωρίς ωάρια και σπερματοζωάρια, χρησιμοποιώντας βλαστικά κύτταρα που μπορούν σταδιακά να εξειδικευτούν σχεδόν σε όλα τα επιμέρους κύτταρα.
Οι επιστήμονες μιμήθηκαν στο εργαστήριο τις φυσικές διαδικασίες, καθοδηγώντας τρεις διαφορετικούς τύπους βλαστοκυττάρων μέχρι του σημείου που μπορούσαν πλέον να αρχίσουν να αλληλεπιδρούν μόνα τους. Προκαλώντας την έκφραση συγκεκριμένων γονιδίων και δημιουργώντας το κατάλληλο εργαστηριακό περιβάλλον για μια τέτοια κυτταρική αλληλεπίδραση, τα βλαστικά κύτταρα άρχισαν να «μιλάνε» μεταξύ τους. Έτσι, αυτο-οργανώθηκαν σε δομές που σταδιακά πέρασαν από τα διαδοχικά αναπτυξιακά στάδια, εως ότου απέκτησαν εγκέφαλο και καρδιά που χτυπά.
Συνθετικό έμβρυο ποντικιού
Η έρευνα, που διήρκεσε πάνω από μια δεκαετία και οδήγησε σε ολοένα πιο πολύπλοκα συνθετικά έμβρυα τρωκτικών, ελπίζεται ότι θα βοηθήσει τους επιστήμονες στο μέλλον να καταλάβουν γιατί μερικά ανθρώπινα έμβρυα αποτυγχάνουν και δεν ολοκληρώνεται η κυοφορία μιας γυναίκας. Επίσης τα ευρήματα μπορεί να αξιοποιηθούν για να δημιουργηθούν συνθετικά ανθρώπινα όργανα προς μεταμόσχευση.
«Το μοντέλο εμβρύου ποντικιού όχι μόνο αναπτύσσει εγκέφαλο, αλλά επίσης καρδιά που χτυπά και όλα τα συστατικά που τελικά δημιουργούν το σώμα. Είναι απίστευτο ότι φτάσαμε τόσο μακριά. Αυτό ήταν το όνειρο μας εδώ και χρόνια και τελικά το πετύχαμε», δήλωσε η Τσερνίνκα-Γκόετζ.
Για να αναπτυχθεί το ανθρώπινο έμβρυο επιτυχώς, πρέπει να υπάρξει «διάλογος» ανάμεσα στους ιστούς που θα γίνουν το έμβρυο και τους ιστούς που θα το συνδέσουν με τη μητέρα. Κατά την πρώτη εβδομάδα μετά τη γονιμοποίηση, αναπτύσσονται τρεις τύποι βλαστικών κυττάρων: ο ένας θα γίνει τελικά οι ιστοί του σώματος, ενώ οι άλλοι δύο υποστηρίζουν την ανάπτυξη του εμβρύου. Ένας από αυτούς τους δύο εξωεμβρυικούς τύπους βλαστικών κυττάρων θα γίνει ο πλακούντας που συνδέει το έμβρυο με τη μητέρα, παρέχοντάς του οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, ενώ ο δεύτερος θα γίνει ο λεκιθικός ασκός όπου το έμβρυο μεγαλώνει.
Πολλές κυήσεις αποτυγχάνουν ακριβώς στο στάδιο όπου οι τρεις ανωτέρω τύποι βλαστοκυττάρων αρχίζουν να στέλνουν χημικά και άλλα σήματα μεταξύ τους, με σκοπό το έμβρυο να αναπτυχθεί ομαλά. «Τόσες κυήσεις αποτυγχάνουν περίπου εκείνη την περίοδο, προτού καν οι περισσότερες γυναίκες καταλάβουν ότι είναι έγκυες», ανέφερε η επικεφαλής ερευνήτρια.
«Αυτή η περίοδος της ανθρώπινης ζωής είναι τόσο μυστηριώδης, συνεπώς το να μπορούμε να δούμε στο εργαστήριο τι συμβαίνει, το να έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα επιμέρους βλαστικά κύτταρα, το να κατανοήσουμε γιατί τόσες πολλές κυήσεις αποτυγχάνουν και πώς θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο – όλα αυτά είναι κάτι ιδιαίτερο», τόνισε η Τσερνίνκα-Γκόετζ.
Ζ.Π.
Βουλευτής Κώστας Φλώρος: «ο Στίγκας μας έλεγε ότι του δήλωσε μυστικά ο Τασούλας, αν θέλουμε να πάρουμε κρατική επιχορήγηση, να μη μιλάμε για τον Κασιδιάρη. Αυτό μόνο».
ΑπάντησηΔιαγραφήΖ.Π.
Βρετανοί επιστήμονες: Δημιούργησαν «τεχνητά φύλλα» που παράγουν καθαρά καύσιμα. Η ΦΥΛΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιθανό το σενάριο να καλύπτουν μελλοντικά τις ενεργειακές ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ δημιούργησαν «τεχνητά φύλλα» που παράγουν καθαρά καύσιμα από το ηλιακό φως και το νερό. Η επιστημονική ομάδα εμπνεύστηκε την ιδέα για τις εξαιρετικά λεπτές, εύκαμπτες συσκευές, από τη φωτοσύνθεση.
Όπως αναφέρει το BBC, οι δοκιμές στον ποταμό Καμ στο Κέιμπριτζ έδειξαν ότι τα τεχνητά φύλλα μπορούν να μετατρέψουν το ηλιακό φως σε καύσιμα τόσο αποτελεσματικά όσο και τα αληθινά φύλλα. Στόχος των ερευνητών είναι να μειώσουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων στη ναυτιλία.
Τα τεχνητά αυτά φύλλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μολυσμένες υδάτινες οδούς, σε λιμάνια ή ακόμη και στη θάλασσα.
Αυτή η καινοτομία θα μπορούσε να μειώσει τις ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας από τα ορυκτά καύσιμα.
Το 2019, η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Έργουιν Ράισνερ ανέπτυξε ένα τεχνητό φύλλο, στο οποίο όμως είχε ενσωματώσει παχιά γυάλινα υποστρώματα και επιστρώσεις προστασίας από την υγρασία, γεγονός που έκανε τη συσκευή ογκώδη. Στη νέα έκδοση του τεχνητού φύλλου, οι ερευνητές μείωσαν την ποσότητα των υλικών, ώστε να είναι αρκετά ελαφριά για να επιπλέουν.
«Τα τεχνητά φύλλα θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το κόστος παραγωγής βιώσιμων καυσίμων, αλλά επειδή είναι βαριά και εύθραυστα, είναι δύσκολο να παραχθούν σε κλίμακα και να μεταφερθούν», δήλωσε ο Βέρτζιλ Άντρεϊ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
«Θέλαμε να δούμε πόσο μπορούμε να μειώσουμε τα υλικά που χρησιμοποιούν αυτές οι συσκευές, χωρίς να επηρεάσουμε τις επιδόσεις τους», πρόσθεσε ο καθηγητής Ράισνερ, επικεφαλής της έρευνας.
«Αν μπορέσουμε να μειώσουμε τα υλικά αρκετά ώστε να είναι αρκετά ελαφριά για να επιπλέουν, τότε ανοίγουν νέοι δρόμοι για τη χρήση αυτών των τεχνητών φύλλων», πρόσθεσε ο ερευνητής.΄
https://youtu.be/VTFSUFnIGII
Ζ.Π.