ΣΤΙΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 1957, ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ 18ΧΡΟΝΟ ΜΑΧΗΤΗ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
Γ.Κύρτσος:
«Η συνέντευξη Μητσοτάκη ήταν ταυτόχρονα η ντροπή της πολιτικής και της
δημοσιογραφίας».
«Η συνέντευξη Μητσοτάκη ήταν ταυτόχρονα η ντροπή της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Ο πρωθυπουργός θρασύτατος άλλαζε την πραγματικότητα με βάση την ιδιοτέλειά του. Ο δημοσιογράφος αντί να ελέγχει, κάλυπτε την εξουσία. Δεν πάει άλλο με το στήσιμο και τα φτιασιδώματα».
Η Βάλερι Πλέιμ δουλεύοντας για τη CΙΑ στην πρεσβεία της Αθήνας, υπό την καθοδήγηση του «σταθμάρχη» Νταγκ Σμιθ, είχε σαν βασικό καθήκον να στρατολογεί στην CIA, ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. Η νεαρή Αμερικανίδα σαγήνευε με την εμφάνιση της τους Έλληνες σε εκδηλώσεις και κοσμικές δεξιώσεις, κάνοντας «χρήσιμες» γνωριμίες. Η άριστη εκπαίδευση, το διπλωματικό της προφίλ, τα ελληνικά της, τα ξανθά μαλλιά και ο «εκδηλωτικός» της χαρακτήρας μάγευαν τους «επιρρεπείς έλληνες» και τους οδηγούσαν σαν πεταλούδες στο φως!
Η ΠΛΕΪΜ γράφει στο
βιβλίο της για τον ρόλο που της ανέθεσε η CIA στην Ελλάδα:
«Η αποστολή μου ήταν να βρίσκω πηγές και να στρατολογώ πράκτορες που θα
βοηθούσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κατανοήσει, να προβλέψει και να επηρεάσει
καλύτερα τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα»
«Κάθε ημέρα στο γραφείο, συγκρίναμε με τους συναδέλφους μου τις σημειώσεις μας
για το ποιούς πολιτικούς κλπ. είχαμε συναντήσει και με ποιούς θα έπρεπε να
επιδιώξουμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας».
Μετά ο Τζιμ (υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA στην Αθήνα) μας ρωτούσε ποιούς είχαμε
συναντήσει το περασμένο βράδυ.
Του δείχναμε με περηφάνια τη μικρή στοίβα με τις επαγγελματικές κάρτες, τις
κοίταζε στα γρήγορα, απορρίπτοντας κάθε μία λέγοντας: «τον έχουμε ήδη
στρατολογήσει – μην ασχολείστε – αναξιόπιστος – τον έχουμε ήδη στρατολογήσει –
ίσως».
Εντύπωση προκαλεί η προθυμία με την οποία «Έλληνες πολιτικοί, επιστήμονες,
επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και κοσμικοί της συμφοράς, σπεύδουν να παραδοθούν
στην αγκαλιά της CΙΑ, για να αποκομίσουν τα κέρδη της επιτυχίας και της
ανέλιξης».
https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/02/cia_23.html
EΚΠΟΡΝΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Η Eκπoρνευoμενη Δημοσιογραφία Στην Δούλεψη της CIA …H Δημοσιογραφία Ως ΄Οργανο Αποπλάνησης. Paul Craig Roberts
https://twitter.com/i/status/1638298962611388418
Εξοργισμένη είναι η ελληνική κοινωνία με την εκπομπή-«ξέπλυμα»
του Σταύρου Θεοδωράκη για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά τις
αποκλειστικές του ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών.Η προσπάθεια να εμφανιστεί
ο πρωθυπουργός ως πονεμένος και συντετριμμένος από αυτό το έγκλημα και
ταυτόχρονα να δοθεί η εικόνα του ηγέτη που είναι έτοιμος να αλλάξει τα πάντα
ενώ τέσσερα χρόνια πριν δεν έκανε τίποτα, είναι τουλάχιστον αλγεινή και αν τα
πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά λόγω του αίματος 57 νεκρών ανθρώπων, θα
μπορούσαν να φανούν ακόμα και κωμικά.
Γιατί η όλη προσπάθεια του Σταύρου Θεοδωράκη να ξεπλύνει τον πρωθυπουργό ήταν το λιγότερο γελοία.
Και επειδή ως τέτοια την εξέλαβε και η ελληνική κοινωνία η οργή της ξεχείλισε στο Twitter, ειδικά όταν ρωτήθηκε πως θα ένιωθε αν η κόρη του ήταν στο τρένο και εκείνος άρχισε να γελάει!
Αλήθεια γιατί γέλασε;
Ήταν τόσο αστείο αυτό που έγινε στα Τέμπη; Γιατί κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί
να γελάσει από εκείνη την ημέρα.
Ειδικά σε ότι αφορά τις
ευθύνες του βρήκε πάλι την εύκολη λύση: «Φταίμε όλοι»!
Μάλλον δεν ήταν αυτός
πρωθυπουργός τα τελευταία τέσσερα χρόνια…
Εκτός αν εννοούσε ότι
φταίνε όλοι όσοι τον ψήφισαν…
Ο Σταύρος Θεοδωράκης
μετέφερε την ερώτηση της Ευδοκίας Τσάγκλη η οποίο βρισκόταν στο μοιραίο τρένο
των Τεμπών. «Αν ήμουν κόρη σας κ. Πρωθυπουργέ και μετά από αυτό που έπαθα,
σας έλεγα πως φοβάμαι και θέλω να αλλάξω χώρα, τι θα με συμβουλεύατε;».
Εκεί ο Κ.Μητσοτάκης
μεταξύ άλλων παρότρυνε την Ευδοκία να… «βάλει και αυτή πλάτη για να αλλάξει
αυτή η χώρα». Να βάλει «πλάτη» μια γυναίκα που γλίτωσε για δευτερόλεπτα την ζωή
της!
Για την ιστορία
ανακοίνωσε και εκλογές κάπου τον Μάιο…
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ.
O Μπιλ Γκέιτς:: «Η δεύτερη μεγαλύτερη επανάσταση στη ζωή μου είναι η τεχνητή νοημοσύνη».
O Μπιλ Γκέιτς δημοσίευσε επτασέλιδη επιστολή με ονομασία «The Age of AI has Begun» παρουσιάζοντας τις απόψεις του όσον αφορά το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) Τεχνητή Νοημοσύνη, (Artificial Intelligence-AI).
Ο όρος τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στον κλάδο της πληροφορικής ο οποίος ασχολείται με τη σχεδίαση και την υλοποίηση υπολογιστικών συστημάτων που μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς τα οποία υπονοούν έστω και στοιχειώδη ευφυΐα: μάθηση, προσαρμοστικότητα, εξαγωγή συμπερασμάτων, κατανόηση από συμφραζόμενα.
«H εξέλιξη της ΤΝ είναι παρόμοιας σημασίας με αυτή της δημιουργίας των επεξεργαστών, των προσωπικών υπολογιστών, του διαδικτύου και των κινητών. Στη ζωή μου έχω δει δύο σημαντικές τεχνολογίες οι οποίες με άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Η πρώτη ήταν η δημιουργία ενός graphical user interface τη δεκαετία του ‘80, κάτι στο οποίο βασίστηκαν όλα τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Windows. H δεύτερη ήταν η εξέλιξη του ChatGPT της OpenAI».
To ChatGPT είναι ένα μοντέλο που αλληλεπιδρά με συνομιλητικό τρόπο. Η μορφή διαλόγου επιτρέπει στο ChatGPT να απαντά σε επακόλουθες ερωτήσεις, να παραδέχεται τα λάθη του, να αμφισβητεί λανθασμένες εγκαταστάσεις και να απορρίπτει ακατάλληλα αιτήματα.
Ο συνιδρυτής της Microsoft ανέφερε, επίσης, πως συνεργάζεται με την OpenAI από το 2016 όταν η εταιρεία κατάφερε και έκανε την ΤΝ να «περάσει» εισαγωγικές εξετάσεις σε σχολή Βιολογίας. Ένα χρόνο αργότερο, το ίδιο πρόγραμμα μπόρεσε να «περάσει» εξετάσεις πανεπιστημιακού επιπέδου.
Την επιστολή του Γκέιτς συνόδευσε το λανσάρισμα του νέου AI chatbot της Google, «Bard» το οποίο πια ανταγωνίζεται τον browser Bing της Microsoft. Σημειωτέον πως έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα μετά από την ανακοίνωση της OpenAI για την αναβάθμιση του ChatGPT στο GPT-4.
Ο Γκέιτς ο οποίος είχε στο παρελθόν μιλήσει για το πως η ΤΝ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση και την παροχή συμβουλών υγείας σε απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη, υπογράμμισε πως η επιστολή του συμπεριλαμβάνει και τις πιθανές παγίδες τις οποίες μπορεί να κρύβει η εξέλιξη και χρήση της τεχνολογίας αυτής αλλά και την πιθανότητα δημιουργίας ενός αυτόνομου συστήματος ΤΝ το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει τους δικούς του κανόνες και τους δικούς του στόχους.
Αγορά εργασίας
Όσον αφορά την αγορά εργασίας, ο Γκέιτς τονίζει πως η ΤΝ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως «ψηφιακή γραμματέας» για τη βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Η τεχνητή νοημοσύνη σε προγράμματα όπως το Microsoft Office θα μπορούσε να βοηθήσει με τη σύνθεση και αποστολή emails και άλλων τρόπων επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων.
Υγεία
Σε ό,τι αφορά την υγεία, ο Γκέιτς υπογράμμισε πως η ΤΝ θα μπορούσε να διευκολύνει τους γιατρούς και τους νοσοκόμους μέσω της συμπλήρωσης εγγράφων και σημειώσεων κατά τη διάρκεια της εξέτασης των επισκεπτών.
Παράλληλα, ανέφερε πως η ΤΝ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πολλές χώρες όπου μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε γιατρούς τόσο για την πρόληψη, όσο και για την ίαση ασθενειών.
Σημείωσε πως η ΤΝ ήδη χρησιμοποιείται στον τομέα της υγείας για το σχεδιασμό φαρμάκων και την ανάλυση ιατρικών δεδομένων, αλλά η νέα γενιά των εργαλείων θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό των ανεπιθύμητων ενεργειών των φαρμακευτικών προϊόντων αλλά και τον σωστό υπολογισμό της δοσολογίας.
Σύμφωνα με το Business Insider, ο Γκέιτς τόνισε πως η ΤΝ θα μπορούσε να δημιουργήσει καρπούς ανθεκτικούς σε διαφορετικά κλίματα αλλά και στη δημιουργία εμβολίων για τα ζώα, ιδιαίτερα δεδομένης της επιδείνωσης της κρίσης της κλιματικής αλλαγής.
Ζ.Π.
ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκπαίδευση
Ο Γκέιτς προέβλεψε πως η ΤΝ θα μπορούσε να μεταμορφώσει και τον εκπαιδευτικό κλάδο μέσα σε 10 χρόνια, μέσω της παροχής συγκεκριμένων μορφών μάθησης τα οποία είναι «κομμένα και ραμμένα» στις ανάγκες του κάθε μαθητή και τα οποία θα ενισχύσουν τη δίψα τους για μάθηση.
Παράλληλα, η ΤΝ μπορεί να διευκολύνει και τη δουλειά των εκπαιδευτικών μέσω της δημιουργίας μαθημάτων και διαλέξεων τα οποία θα είναι ενδιαφέροντα για τους μαθητές.
Ο δισεκατομμυριούχος υπογράμμισε πως η ΤΝ αυτή θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλα τα σχολεία ανεξαρτήτως των κοινωνικών στρωμάτων στα οποία ανήκουν οι μαθητές. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προσαρμοστούν στη χρήση των νέων τεχνολογιών όπως το GPT και να ενισχύσουν τη χρήση και τα οφέλη που αυτές μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές.
Οι παγίδες
Εκτός από τα «αποκαλυπτικά» σενάρια μίας αυτόνομης ΤΝ για τα οποία έχουν προειδοποιήσει τόσο ο Γκέιτς, όσο και ο Έλον Μασκ, πολλοί ανησυχούν και για τον τρόπο με τον οποίο τα πρωταρχικά στάδια της ΤΝ αυτής θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για την επιβολή λογοκρισίας. Σημειωτέον πως ο Μασκ έχει ήδη τονίσει πως δημιουργεί ένα νέο ChatBot το οποίο «δε θα πέφτει στις παγίδες της αριστερίστικης προπαγάνδας η οποία έχει παρατηρηθεί στο ChatGPT».
Ζ.Π.