ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ (για αποστολές βαθιάς επίθεσης (deep-strike) και καταστροφής/καταστολής της εχθρικής αεράμυνας (DEAD/SEAD) KAI ΕΚΑΝΑΝ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΜΜU. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΤΑΚ ΙΙ. O Μητσοτάκης αγοράζει πανάκριβα τα αμφίβια ΤΟΜΑ «σκυλοπνίχτες» AAV-7 ηλικίας 60 ετών. Τα απέσυραν οι Αμερικανοί (έπνιξαν 9 Αμερικανούς πεζοναύτες) και τα πουλούν στην Ελλάδα. Πού αλλού;
Στις 21 Μαρτίου 1957, 18 ημέρες μετά το Ολοκαύτωμα του Γρηγόρη Αυξεντίου ο 18χρονος μαχητής της ΕΟΚΑ Πετράκης Κυπριανού έπεσε μαχόμενος στο χωριό Ορά, της επαρχίας Λάρνακας.
Ο Πετράκης Κυπριανού είχε οριστεί από τον τομεάρχη του υπεύθυνος των χωριών Χοιροκοιτίας, Βάβλας,Οράς, Βαβατσινιάς και εγκαταστάθηκε στην Ορά στις 20 Μαρτίου αφού έμεινε για δυο μέρες στο χωριό Βάβλα.
Στις 21 Μαρτίου, στις τρεις το απόγευμα, το χωριό περικυκλώθηκε από Άγγλους στρατιώτες, που επέβαλαν κατ’ οίκον περιορισμό στο χωριό, και τον αναζητούσαν.
Ο Πετράκης Κυπριανού συνειδητά επέλεξε να πολεμήσει, γνωρίζοντας ότι τούτο σήμαινε βέβαιο θάνατο.
Ταμπουρωμένος σ΄ ένα ακατοίκητο σπίτι στο οποίο είχε καταφύγει, πολέμησε για δυόμισι ώρες με ένα κυνηγετικό όπλο και είκοσι επτά φυσίγγια που διέθετε.
Όταν χρησιμοποίησε και το τελευταίο φυσίγγι επιχείρησε έξοδο, προσπαθώντας να σπάσει τον κλοιό των στρατιωτών που τον παραμόνευαν και τον σκότωσαν.
Ήταν ο πρώτος αντάρτης της ΕΟΚΑ που μετουσίωσε σε πράξη το πνεύμα της θυσίας του Αυξεντίου.
Ο Πετράκης Κυπριανού γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 29 Ιουνίου 1939 και ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας . Οι γονείς του Μιχάλης και Άννα Κυπριανού είχαν ακόμη τρία κορίτσια τη Χρυσούλα, τη Μάρω, τη Μαλβίνα και δυο αγόρια, τον Ευάγγελο και τον Ανδρέα.
Ο Πετράκης Κυπριανού τελείωσε το δημοτικό σχολείο στη Λάρνακα και ήταν μαθητής στην τρίτη τάξη της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας, όταν αποβλήθηκε από το σχολείο με την κατηγορία ότι έριχνε φυλλάδια της ΕΟΚΑ, ότι ύψωνε την ελληνική σημαία και ξεσήκωνε τους συμμαθητές του σε διαδηλώσεις. Εντάχθηκε από τους πρώτους στις ομάδες κρούσεως της ΕΟΚΑ στη Λάρνακα.
Την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 1956, πήρε μέρος στην εκτέλεση Άγγλου λοχία και αναγνωρίστηκε, αλλά διέφυγε τη σύλληψη και ενώθηκε με τους αντάρτες στην ορεινή περιοχή της Λάρνακας, όπου πήρε μέρος σε πολλές αποστολές και επιθέσεις εναντίον των κατοχικών δυνάμεων.
Στις αρχές Μάρτιο του 1957 προδόθηκε το κρησφύγετό του, μεταξύ Λάγιας και Ακαπνούς, αλλά διέφυγε τη σύλληψη και αφού περιπλανήθηκε μερικές μέρες , κατέληξαν στην Αναφωτίδα.
Τότε ο Πετράκης ορίσθηκε ως υπεύθυνος για την περιοχή της Οριάς και προωθήθηκε προς τα εκεί. Θα κατασκεύαζε το δικό του κρησφύγετο και θα δρούσε με τις τοπικές ομάδες των χωριών της περιοχής του
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Νέα θεωρία για τον Τρωικό Πόλεμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Τρωικός Πόλεμος ήταν η μάχη που έδωσε τέλος σε ένα γενικευμένο πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Διεθνής ομάδα ειδικών υποστήριξε ότι αυτό που γνωρίζουμε ως Τρωικό Πόλεμο, ήταν στην πραγματικότητα κάτι ανάλογο με την… απόβαση στην Νορμανδία.
Ο Τρωικός Πόλεμος ήταν η μάχη που έδωσε τέλος σε ένα γενικευμένο πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο, στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο όπως τον χαρακτήρισαν οι ερευνητές που διατύπωσαν τη νέα θεωρία πριν από τρία χρόνια
Είναι γνωστό ότι στις περιοχές της Μικράς Ασίας και της Ανατολίας πριν από περίπου πέντε χιλιάδες έτη έκανε δυναμικά την εμφάνιση του ένας λαός με πολλές αρετές.
Ονομάζονταν Χετταίοι και ο πολιτισμός τους έφτασε στο απόγειο του τη 2η χιλιετία π.Χ., ειδικά στο δεύτερο μισό αυτής της περιόδου, όταν οι Χετταίοι είχαν τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο λόγω της χρήσης του σιδήρου στα όπλα και τα άρματα τους.
Ανακάλυψαν την κατεργασία του σιδήρου, κρατώντας το πολύτιμο μυστικό μόνο για τον εαυτό τους, για’ αυτό ο στρατός τους με τα σιδηρά όπλα ήταν ανίκητος.
Την ίδια εποχή στην Μεσόγειο υπήρχαν άλλοι δύο μεγάλοι πολιτισμοί. Το Νέο Βασίλειο της Αιγύπτου και ο Μυκηναϊκός πολιτισμός.
Όμως μέσα σε διάστημα λίγων μόλις δεκαετιών, περίπου σε διάστημα μιας γενιάς, και οι τρεις μεγάλοι πολιτισμοί κατέρρευσαν χωρίς μέχρι σήμερα οι ιστορικοί, οι αρχαιολόγοι και οι επιστήμονες να έχουν καταλήξει στην αιτία. Κάποιοι κάνουν λόγο για απότομες κλιματικές αλλαγές, κάποιοι για ένα ντόμινο μεγάλων σεισμών και κάποιοι για μεγάλες κοινωνικές αναταραχές.
Ο μυστηριώδης πολιτισμός
Σε γραπτά κείμενα των Χετταίων υπήρχαν αναφορές για μια ομάδα ανθρώπων που ονομάζονταν Luwians η οποία αναπτύχθηκε γρήγορα και δημιούργησε ένα πολιτισμό σε περιοχές της Μικράς Ασίας.
Διεθνής ομάδα ειδικών δημιούργησε στη Ζυρίχη μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με το όνομα Luwian Studies η οποία κάνει μελέτες και έρευνες για αυτόν τον πολιτισμό αλλά και γενικότερα για την ιστορία των πολιτισμών της Ανατολικής Μεσογείου. Η ομάδα αυτή μελετώντας γραπτές αναφορές των Χετταίων και των Αιγυπτίων ανέπτυξε μια πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία.
Η ομάδα των ειδικών υποστηρίζει ότι ο πολιτισμός των Luwians έμοιαζε με τον αρχαιοελληνικό, ήταν χωρισμένος σε πολλά μικρά βασίλεια ή σε πόλεις κράτη αν προτιμάτε. Η ομάδα των ειδικών εκτιμά ότι στα μέσα της δεύτερης χιλιετίας π.Χ οι ηγέτες των βασιλείων των Luwians συχνά πυκνά συμμαχούσαν και εξαπέλυαν επιθέσεις στους Χετταίους.
Σύμφωνα με την ομάδα των ειδικών πριν από περίπου 3.200 έτη οι Luwians κατάφεραν ολοκληρωτική νίκη απέναντι στους Χετταίους και κατέστρεψαν την αυτοκρατορία τους.
Στη συνέχεια οι Luwians πραγματοποίησαν επιθέσεις στο Νέο Βασίλειο για την απόκτηση επιπλέον ισχύος και πλούτου. Οι αναφορές σε αρχαία Αιγυπτιακά κείμενα για επιθέσεις που δέχτηκε το Νέο Βασίλειο από μια φυλή που αναφερόταν ως οι «Ανθρωποι της Θάλασσας» αφορούν κατά την ομάδα των ειδικών τους Luwians.
Η ομάδα των ειδικών πιστεύει ότι οι επιθέσεις των Luwians αποδυνάμωσαν και αποσταθεροποίησαν το Νέο Βασίλειο.
Σύμφωνα με την ομάδα των ειδικών οι ηγέτες των ελληνικών βασιλειών στην Ελλάδα μαθαίνοντας τα νέα αντιλήφθηκαν ότι ερχόταν η σειρά τους και αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Luwians. Συμμάχησαν και αποφάσισαν να κάνουν εκείνοι την πρώτη κίνηση κάνοντας την εκστρατεία εναντίον της Τροίας η οποία αποτελούσε κομβικής και στρατηγικής σημασίας πόλη για τους Luwians.
Η συνέχεια είναι γνωστή στο ένα της τουλάχιστον σκέλος και άγνωστη στο άλλο. Οι Έλληνες κέρδισαν την μάχη ή τον παγκόσμιο πόλεμο κατά την ομάδα των ειδικών, αλλά τι συνέβη μετά;
Η ομάδα των ειδικών υποστηρίζει ότι ελλείψει άλλης ισχυρής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς αντίπαλο δηλαδή, τα ελληνικά βασίλεια εκείνης της εποχής άρχισαν να… καβγαδίζουν και τελικά ξεκίνησε ένας εμφύλιος πόλεμος χωρίς νικητή αφού ο εμφύλιος απλά οδήγησε σε καταστροφή τον Μυκηναϊκό πολιτισμό.
Ζ.Π.
Καθημερινή του Αλαφούζου: «Κανονικά το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ στις κάλπες, σύμφωνα με γνωστό Συνταγματολόγο».
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://ellhnes.net/kathimerini-tou-alafouzou-kanonika-to-ethniko-komma-ellines-stis-kalpes-symfona-me-gnosto-syntagmatologo/
Είναι γεγονός ότι παρά τον πόλεμο λάσπης που δεχόμαστε από τα συστημικά ΜΜΕ, παραμένουμε δυνατοί και προσηλωμένοι στον αγώνα για Ελλάδα και Ελευθερία.
Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση σχετικά με την περίφημη τροπολογία του Μάκη Βορίδη, που τόσο αγαπάει το… διαφορετικό. Μάταια, όμως. Ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω μας και σύντομα θα είμαστε η εθνική αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή. Σε αυτό – όπως φαίνεται – συμφωνεί και η ναυαρχίδα του Μαξίμου, η Καθημερινή του Αλαφούζου, η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Θεωρείο: ο Άγνωστος Χ», τονίζει:
«Με την πολιτική ρευστότητα που κυριαρχεί, αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον η τελική απόφαση για το κόμμα Κασιδιάρη. Γνωστός συνταγματολόγος εξέφραζε σε συνομιλητές του τον προβληματισμό του για την πρόσφατη τροπολογία, εκτιμώντας ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη».
Θα είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας στην κάλπη, το ψηφοδέλτιο θα βρίσκεται στη θέση του και η ετυμηγορία του λαού θα προκαλέσει απανωτά εγκεφαλικά σε πολιτικό και μιντιακό σύστημα εκείνο το βράδυ…
Καλή αντάμωση στην κάλπη…
Ζ.Π.
Τσιάρας: «Η κλοπή σιδηροδρομικού υλικού γίνεται κακούργημα από πλημμέλημα».
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΙΑ ΡΑΤΣΑ ΚΛΕΒΕΙ ΣΙΔΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ;
Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι αυτό το αδίκημα με τον Ποινικό Κώδικα του 2019 από κακούργημα έγινε πλημμέλημα.
Νομοθετική ρύθμιση -το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα – προκειμένου η κλοπή υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο να γίνει από πλημμέλημα κακούργημα προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.
Το θέμα αφορά στις δεκάδες επικίνδυνες κλοπές καλωδίων στον ΟΣΕ, ενώ ο κ. Τσιάρας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι αυτό το αδίκημα με τον Ποινικό Κώδικα του 2019 από κακούργημα έγινε πλημμέλημα.
Ειδικότερα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για τις νέες διατάξεις που αυστηροποιούν τις ποινές «χάδια» για το αδίκημα της κλοπής και κλεπταποδοχής σιδηροδρομικού υλικού, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως θα περιλαμβάνουν πρόβλεψη ακόμα και για ισόβια κάθειρξη, υπό προϋποθέσεις.
Όπως έχει προαναγγελθεί ήδη από τον κ. Γεραπετρίτη, Υπουργό Επικρατείας που έχει και το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείο Μεταφορών, πλέον αυτή η κλοπή γίνεται κακούργημα, όπως επίσης και η κλεπταποδόχοι τιμωρούνται με έναν αντίστοιχο ανάλογο τρόπο, ανέφερε ο κ. Τσιάρας.
«Τελειώνουμε λοιπόν με όλα αυτή την ιστορία, οι “ποινές χάδια” οι οποίες δυστυχώς επιβάλλονταν και που τελικά κόστισαν και στην ασφάλεια, αλλά ενδεχομένως και στη ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας, πλέον θα αντικατασταθούν με ποινές που, θα υπάρχει νομίζω πρόβλεψη ότι όταν το ατύχημα αφορά σε απώλεια ανθρώπινων ζωών, θα υπάρχει μέχρι και ισόβια κάθειρξη. Πολύ σύντομα, προετοιμάζονται οι διατάξεις είναι σχεδόν έτοιμες, νομίζω ότι τις επόμενες μέρες θα τις δούμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.
Κληθείς να διευκρινίσει εάν μπορεί να φτάνουν οι ποινές και τα ισόβια, ο κ. Τσιάρας σημείωσε πως «όταν η κλοπή μπορεί να αφορά απώλεια ανθρώπινων ζωών, ενδεχομένως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και με αυτόν τον τρόπο, από εκεί και πέρα θα υπάρξει μεγάλος χρόνος κάθειρξης».
«Όλα αυτά είναι διατάξεις που επεξεργαζόμαστε, είμαστε κοντά στην ολοκλήρωσή τους, βεβαίως σε συνεργασία πάντα με το αρμόδιο υπουργείο και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τα δούμε» επανέλαβε.
Ζ.Π.